Dodaj do ulubionych

Prawicowa litania do ks. Bonieckiego

20.12.11, 05:32
Katolicyzm z ludzką twarzą. Zakamuflowana opcja watykańska. Nie z nami te numery, Bruner.
Obserwuj wątek
    • iwano19 Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 06:47
      KK co jakiś czas"brał zakręty".Stąd schizmy,reformacja,inkwizycja.Teologia nakazuje/?/trwać przy dogmatach.Rozum,słuchać i reagować na zmiany świata.Natomiast mi wydaje się,że to nie konflikt idei ale próba ratowania majątku KK.
      • koloratura1 Tertium non datur 20.12.11, 07:13
        iwano19 napisał:

> Teologia nakazuje/?/trwać przy dogmatach.

I owszem - znak zapytania całkowicie zbyteczny.

> Rozum,słuchać i reagować na zmiany świata.

Zatem - na coś się trzeba zdecydować: albo się jest wiernym synem/córką Kościoła, albo się ten cały Kościół olewa równo.
        • makoshika Oczekiwanie Terlikowskiego: Trzym ryj, Boniecki! 20.12.11, 09:42
          Jakby pięknie nie nazywali kneblowania ust, kneblowanie zawsze pozostanie kneblowaniem. W Kościele Rzymsko-Katolickim czy w Partii Pracujących Korei, bez różnicy.
          • koloratura1 Re: Oczekiwanie Terlikowskiego: Trzym ryj, Boniec 20.12.11, 10:22
            makoshika napisał:

> Jakby pięknie nie nazywali kneblowania ust, kneblowanie zawsze pozostanie kneblowaniem.
            > W Kościele Rzymsko-Katolickim czy w Partii Pracujących Korei, bez różnicy.

Masz słuszność.
          • z2006 Re: Oczekiwanie Terlikowskiego: Trzym ryj, Boniec 20.12.11, 12:30
            Różnica polega na tym, że z Kościoła można się w każdej chwili wypisać (o ile się - w odróżnieniu od pewnej sławnej aktorki - wcześniej do niego chociaż formalnie należało).
            • fabryka_cnoty Re: Oczekiwanie Terlikowskiego: Trzym ryj, Boniec 20.12.11, 15:23
              Podstawowa różnica jest taka, że do KK "zapisują" bez pytania, podczas niemowlęctwa a żeby "się wypisać", należy spełnić dyktowane przez KK warunki. Dlatego ignoruję KK. Tylko tych pieniędzy z podatków szkoda na tę bandę.
              • z2006 Re: Oczekiwanie Terlikowskiego: Trzym ryj, Boniec 20.12.11, 15:32
                Spróbowałbyś w Korei Płn. ignorować tamtejszą partię.
    • sakral Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 07:39

niech więcej zakazują ks. Bonieckiego
      owoc zakazany lepiej smakuje,a przed
      świętami jak znalazł.

wpis na Facebook
      red.Tomasz Terlikowski ---link...
      to tylko dla przypomnienia

przeprosił za haniebne słowa,ale dziadostwo i
      smród po Terlikowskim trzyma się mocno

• janek-2007 Miłość bliźniego w wykonaniu mendy Terlikowskiego 20.12.11, 18:05
        Jakoś jak widzę Terlikowskich, Sakiewiczów, Cenckiewiczów, Dudków, Kurtyczki i innych prawych katolików i prawych polaczków to mnie serce boli A z drugiej strony skąd ci nieszczęśnicy mają wiedzieć że są ciężko chorzy no jak oni są po prostu chorzy a w naszym społeczeństwie jest dopuszczalne aby taki osobnik jak Terlikowski szykował sie na bój i nikogo to nie obchodzi aż zacznie może zabijać "niewiernych" Bo swoje cureczki leje równo do czego oficjalnie przyznał sie w TV Na razie nieszczęśnik trenuje na swoich dzieciach i to nikogo nie obchodzi Bo w demokracji takiej jak u nas można dużo świństwa robić byle pod szyldem np wychowania katolickiego
    • jurek4491 Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 07:40
      Terlikowski to taki drugi Macierewicz w jego łepetynie pozostały już tylko śladowe ilości logicznego myślenia.
    • 123jna Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 07:54
      Dzieciorob Terlikowski pewnie tylko z powodu checi "rozpladzania sie" nie jest w scislym zakonie, najchetniej w Swietej Inkwizycji. Karnowski swietnie by sie nadawal na wykonawce jej wyrokow. Ci ludzie chca jednak ratowac "rase bialych" (z tymi kruczymi, lokowanymi wlosami, no, no) i dlatego wybrali wariant obojniacki. To moze przykre co o nich pisze, ale wszystkie prawidlowe analizy ich postaci wydaja taka wlasnie o nich opinie. Sami choc o tym wiedza czy nas oszukuja?
      • tadeusz.4 Re: Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 12:17
        123jna napisał:

> Dzieciorob Terlikowski pewnie tylko z powodu checi "rozpladzania sie" nie jest
        > w scislym zakonie, najchetniej w Swietej Inkwizycji. Karnowski swietnie by sie
        > nadawal na wykonawce jej wyrokow.

Karnowski jest członkiem Opus Doi, celibatariuszem, dlatego nie będzie się rozmnażał (przynajmniej oficjalnie)...
    • kirdan1 Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 08:17
      Prawidłowa jest opcja C - red. Wiśniewska to anomalia anatomiczna w postaci "członka z ramienia wysuniętego na czoło". Krótko mówiąc - osoba niewierząca lub agnostyczka, która została oddelegowana przez redakcję do pisania o KK. Już z założenia zatem Jej wywody nie mają nic wspólnego z autentyczną troską o Kościół i nie zawierają krzytyny obiektywizmu. Bo jaki stosunek "GW" do KK od lat ma - wiadomo.
      • prawdziwygagatek Idą święta, ja was pogodzę, zanućmy razem kolędę 20.12.11, 09:42
        Dla ePiSkopatu, Kaczorów, DomMaciorrów, PiStrolli - kołtunów umiejących pisać, a nie potrafiących czytać..

youtu.be/QvWj18LeU1g

(Wolne tłumaczenie.. i trochę takie na kolanie.. Ale kołtuneria na lepsze nie zasługuje.. he he..)

Boska Lilly Allen i jej przesłanie dla tej hołoty....

Popatrz na siebie, Spójrz na swój kaczy móżdżek.. Zerknij głębiej.. Bo męczysz nas wszystkich, twoją chorą nienawiścią którą masz w sobie..
        Mówisz więc że, to nie w porządku jest być gejem..? Myślę, że jesteś po prostu zły. Jesteś takim rasistą, któremu nie pozwoliłabym zawiązać moich sznurówek.. Twój punkt widzenia jest średniowieczny..
        Pier*ol się (fu*k you) Odpier*ol się dokładnie.. Bo nienawidzimy tego co robisz.. i nienawidzimy całej twojej bandy..prosimy,.. nie kontaktuj się z nami...
        Pier*ol się (fu*k you) Odpier*ol się kompletnie.. Bo twoje słowa nic nie tłumaczą.. A poza tym robi się późno.. I proszę, nie kontaktuj się więcej z nami...

Czy dostajesz kopa kiedy wygłaszasz swoje poglądy? Chcesz być jak twój ojciec ? Chcesz jego pochwały..? Nie tędy droga...
        Czy naprawdę lubisz swoje życie, który jest tak przepełnione nienawiścią? Ale to jest dziura, gdzie tracisz kontrolę nad swoją duszą i wszystko staje się niesmaczne..

Pier*ol się (fu*k you) Odpier*ol się jak najdalej.. Bo nienawidzimy tego co robisz.. I nienawidzimy całej twojej bandy.. Więc proszę, nie staraj się być z nami w kontakcie..
        Pier*ol się (fu*k you) Odpieprz się jak najdalej.. Bo twoje słowa nic nie tłumaczą.. a poza tym robi się późno Więc proszę, nie staraj się być z nami w kontakcie...
        Fu*k you, fu*k you, fu*k you Odpier*ol się, fu*k you, fu*k you Odpier*ol się...

Mówisz, że powinniśmy pójść na wojnę... Cóż, ty już ją prowadzisz.. Bo ludzie jak ty,tego potrzebują.. żeby zabić... Nikt nie chce już twojej opinii..

Pie*rol się (fu*k you) Odpier*ol się jak najdalej.. Bo nienawidzimy tego co robisz I nienawidzimy całej twojej bandy.. Więc proszę, nie bądź więcej z nami w kontakcie...
        Pier*ol się (fu*k you) Odpier*ol się jak najdalej.. Bo nienawidzimy tego co robisz I nienawidzimy całej twojej bandy.. Więc proszę, nie staraj się być z nami w kontakcie...

Fu*k, fu*k you, fu*k you ....

Kaczorkowi Potworkowi i reszcie tej skołtunionej hołoty, kolęda, z najlepszymi życzeniami opamiętania....
        • prawdziwygagatek Lepszy link... 20.12.11, 09:44
          youtu.be/QvWj18LeU1g
        • koloratura1 Re: Idą święta, ja was pogodzę, 20.12.11, 10:35
          prawdziwygagatek napisał:

>Wolne tłumaczenie.. i trochę takie na kolanie..

Może i na kolanie, ale wielce udane.
          Gratuluję!

PS.: A wiem, co mówię...
      • antropoid Re: Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 09:46
        Jaki stosunek kler ma do owieczek - zwłaszcza do ich portfeli - też od lat wiadomo.
      • 123jna Re: Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 16:14
        kirdan, GW ma wlasciwy stosunek do KK, czlowieka rozumnego i wyksztalconego. Przesadni , koreopoludniowopodobni maja stosunek balwochwalczy. Jaroslaw chcialby aby po nim (i bracie) tak lkali jak w Korei Polnocnej! Ale nie dajcie sie nabrac - to tylko wschodni szpan, takie placzki zydowskie za oplata. Partyjna.
    • sphinxpinastri 382 20.12.11, 08:54
      To jest wirtuozeria propagandowa: antyklerykalna wyborcza posługuje się księdzem Bonieckim do walki z klerem.
      • adkalin Re: 382 20.12.11, 09:13
        Nie bardzo. To sam kler walczy z kościołem i idzie mu to coraz sprawniej.
        • sphinxpinastri Re: 382 20.12.11, 10:22
          A niech sobie kler walczy z kościołem, ta walka mnie nie interesuje. Natomiast zajmuje mnie to, jak antyklerykalna wyborcza zwalcza klerykałów i kler, wykorzystując księdza. To jest wirtuozeria propagandy.
          • prawdziwygagatek A może GW zwalcza tylko kołtunerię, wśród kleru 20.12.11, 10:28
            i w kościele.. TYŻ...

Nie wpadło ci to do główki..?
      • pis_busters Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. Tak trudn 20.12.11, 09:41
        W Boga wierzę, w Kościół polski nie. Tak trudno to zrozumieć? Za PRL władze odpowiadały na jakąkolwiek krytykę: socjalizm wam się nie podoba? Teraz Kościół robi dokładnie to samo: Bóg wam się nie podoba? Nie Bóg a np. abp Michalik czy Głódź.
        • sphinxpinastri Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. Tak trud 20.12.11, 10:20
          Guzik mnie obchodzi, w co ty sobie wierzysz i guzik mnie zajmuje jakiś tam Michalik czy Głódź lub choćby Dziwisz. Natomiast interesuje mnie bardzo (ze względów estetycznych) to, jak wyborcza (pismo ateistów) zręcznie posługuje się księdzem do zwalczania klerykałów i kleru.
          • ducks_arse Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. Tak trud 20.12.11, 13:25
            sphinxpinastri napisał:

> Guzik mnie obchodzi, w co ty sobie wierzysz i guzik mnie zajmuje jakiś tam Mich
            > alik czy Głódź lub choćby Dziwisz. Natomiast interesuje mnie bardzo (ze względó
            > w estetycznych) to, jak wyborcza (pismo ateistów) zręcznie posługuje się księdz
            > em do zwalczania klerykałów i kleru.
            Płyta ci się zacięła, Pisuarowy moherku?? Już n-ty raz bełkocesz to samo.
            • sphinxpinastri Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. Tak trud 20.12.11, 19:17
              Ty, pisuarze o nicku dukcks_arse, moher ci wyżarł mózg?
          • 123jna Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. Tak trud 20.12.11, 16:18
            sphinxpinastri - nie wszyscy czytelnicy GW sa ateistami, pewnie jest to tylko mniejszosc, wiekszosc tak jak ja, katoliczka, chcieliby aby ten Kosciol zasluzyl na nasz szacunek, aby nam pomagal a nie przeszkadzal. TEN Kosciol Glodziow itp deprecjonuje Chrystusa. Niestety, to tylko wiejska, slowianska tradycja dzis a nie POWSZECHNY KOSCIOL KATOLICKI. Czy Papiez o tym wie?
            • sphinxpinastri Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. Tak trud 20.12.11, 19:24
              Nie piszę nigdzie o czytelnikach wyborczej, nie wiem, kim są, nie chcę wiedzieć.
        • koloratura1 Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. 20.12.11, 10:42
          pis_busters napisała:

> Za PRL władze odpowiadały na jakąkolwiek krytykę: socjalizm wam się nie podoba?
          > Teraz Kościół robi dokładnie to samo: Bóg wam się nie podoba? Nie Bóg a np.
          > abp Michalik czy Głódź.

Socjalizm (przepraszam): Bóg - tak, wypaczenia - nie!
          • czarnyptasior Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. 20.12.11, 12:39
            Niezły bełkot...
            • 123jna Re: W Boga wierzę, w Kościół polski nie. 20.12.11, 16:20
              czarnyptasior jaki belkot, to tylko rozsadne stwierdzenie faktu, ze dzisiejszy Kosciol w Polsce odszedl daaaleko och slow Chrystusa. Nie wierzy w Boga ale w PiS i mamone.
            • koloratura1 Wybacz, ale moje posty nie dla takich jak Ty 21.12.11, 06:30
              czarnyptasior napisał:

> Niezły bełkot...

Mój?
              A może to Tobie brak umiejętności rozumienia tekstu, wykraczającego poza elementarzowe ALA ma kota.
              Że nie wspomnę o poczuciu humoru - które, choćby minimalne - jest konieczne do wyczucia ironii czy sarkazmu, którymi się często posługuję...
      • kotek.filemon Re: 382 20.12.11, 09:43
        sphinxpinastri napisał:

> To jest wirtuozeria propagandowa: antyklerykalna wyborcza

Antyklerykalne to jest "Nie", towarzystwo z wyborczej to też kołtuneria.
        • sphinxpinastri Re: 382 20.12.11, 10:20
          Mam inne zdanie: wyborcza jest antyklerykalna i ateistyczna.
          • pis_busters Re: A do mac dodają krew katolickich dzieci... 20.12.11, 10:30
            A do mac dodają krew katolickich dzieci...
            • sphinxpinastri Re: A do mac dodają krew katolickich dzieci... 20.12.11, 19:26
              I co? Jesz tę macę?
          • kicior99 Re: 382 20.12.11, 14:19
            A uważaj sobie. Tylko jeśli to Ci się nie podoba - co tu jeszcze robisz?
            • sphinxpinastri Re: 382 20.12.11, 19:26
              To samo, co ty.
    • trajkotek Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 09:51
      (...) rzeczywiście, jak zauważył Boniecki, ważne są przemilczenia i drobne zakłamania (...)
      - Krotochwilny zakonnik
    • podhajce Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 10:05
      Terlikowski nie do pokonania-co tam jakiś Boniecki.
      Terlikowski-pierwszy katolik Rzeczypospolitej niech żyje!!!

'
    • wiedzacy_ziemianin Boniecki - wypisz się z tej partii - inaczej jeste 20.12.11, 10:25

ś tylko DUPĄ WOŁOWĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • grzech_pierworodny Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 10:45
      Polskojęzyczna Koszercajtung prowadzi forum, na którym byle mason pisze, co chce. Na szczęście superdemokratyczny Nasz D. w ogóle nie prowadzi forum. Chwała patriotom !!! P.s. Pozdrowinia dla Księdza Dyrektora. Ta nowa brunetka jest the best. Ile ma lat ...?
      • tadeusz.4 Re: Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 12:16
        Pozdrowinia dla Księdza Dyrektora. Ta nowa brunetka jest the
        > best. Ile ma lat ...?

Dziewięćdziesiąt...
      • ducks_arse Re: Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 13:28
        grzech_pierworodny napisał:

> Polskojęzyczna Koszercajtung prowadzi forum, na którym byle mason pisze, co chc
        > e. Na szczęście superdemokratyczny Nasz D. w ogóle nie prowadzi forum. Chwała p
        > atriotom !!! P.s. Pozdrowinia dla Księdza Dyrektora. Ta nowa brunetka jest the
        > best. Ile ma lat ...?
        Niech zgadnę - 75???
    • goral27 Wisniewska moze i pluje jadem co felietonik 20.12.11, 11:14
      ale to tylko dlatego, ze jej tak bardzo lezy na serduszku dobro Kosciola!
    • czarnyptasior Re: Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 12:08
      Dlaczego ten artykuł zaczyna się od kłamstewka ? Autorka pisze, że pan Boniecki powiedział iż nie potępia gejów...Kłamstwo ! Powiedział,że jest daleki od potępienia związków homoseksualnych.Jest jakaś różnica ?
      Żeby nie być gołosłownym: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10835258,_Zeby_wystapic_w_Radiu_Maryja_musialbym_sie_wyrzec.html

I jeszcze jedno.Kościół katolicki też nie potępia homoseksualistów a jedynie zachowania homoseksualne.
      • ducks_arse Re: Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 13:32
        czarnyptasior napisał:

Kościół katolicki też nie potępia homoseksualistów a jedynie za
        > chowania homoseksualne.

Nie masz racji ani w jednym, ani drugim - KrK nic nie potępia bo 2/3 katabasów to pedałki ze skłonnościami do pedofilstwa. Nie ma co sie dziwić, celibat powoduje takie i jeszcze gorsze dewiacje.
    • dream_catch Masakra 20.12.11, 12:54
      tym karnowskim serio powinien zajac sie psychoanalityk
    • 123jna Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 16:09
      Dzieciorob Terlikowski swoje juz w alkowie odrobil. Czas na madra decyzje - do klasztoru! Niewazne, moga byc ci mariawicie czy marianie, wsio rawno jak mowi klasyk kresowy, pewnie Terlikowski zna to powiedzenie z autopsji. Terlikowski czy Terlecki to sa ruskie nazwiska z nasza koncowka. Tierpiet´powinni. Hucpe (lepiej: chucpa) to robia oni, ci biali z krecona czarna czupryna.,
    • marzami Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 18:40
      A ja najzwyczajniej uwielbiam księdza Bonieckiego i mogłabym Gosłuchać godzinami.
    • demetria11 Prawicowa litania do ks. Bonieckiego 20.12.11, 20:07
      Ksiądz Boniecki jest po prostu za mądry dla tych prawicowych "tuzów". Oni są w stanie zrozumieć co najwyżej wypociny red. Semki czy Ziemkiewicza, więc nie znęcajmy się nad bidulkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka