grisza14 14.02.12, 12:45 Zeznal, co trzeba i odszedl z powodu krazenia, wiec jego zeznania nie beda mogly byc weryfikowane w trakcie przewodu sadowego.W III RP wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurber1 Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia ws... 14.02.12, 13:12 "Jaki pan, taki kram" - Macierewicz, Kaczyński - nawiedzeni, to znakomite pole działania dla cwaniaków i oszustów - dlatego sprawa wypłynęła dopiero, gdy Kaczyński stracił władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bat_na_pisuary Same kłamstwa, Czuchnowski to jednak załgana menda 15.02.12, 07:53 i kryje Bronka, umoczonego w te aferkę... Ech, że nikt go nie poda do sądu, śmiecia jednego... Odpowiedz Link Zgłoś
ador43 Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia ws... 14.02.12, 13:19 Widac ze lapy maciorowicza siegaja daleko i nie wacha sie nimi zadawac smierc.Teraz nalezy pilnowac zeznan bo w jakis dziwny sposob moga zaginac. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 15:14 taaaaaa, w nocy Macierewicz wdziewa strój batmana i wymierza sam sprawiedliwość. Tobiasz skasowali koledzy z WSI i tyle. Dla dobra ogółu. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor5 a co Czuchnowski zrobicie, 14.02.12, 13:37 jak Bronek ciebie wskaże. Michnika raczej nie, bo Adaś zbierał wespół zespół z Kiszczakiem materiały juz od dawna i siem zabezpieczył. Ale ty Czuchnowski zwykła pluskwa... W razie co to jak pluskwę paznokietkiem cie rozgniotą. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 14.02.12, 13:41 Jak WSI to wiadomo że o wszystkim wiedział Ścios. Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku dziennikarz dokonał próby samobójstwa 14.02.12, 13:41 Samobójstwo w kościele,było powodem do odroczenia procesu. Ale gdyby ta próba miała miejsce w katedrze św Piotra napewno dziennikarz zostałby uniewinniony , a moze nawet męczennikiem za sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia ws... 14.02.12, 13:48 Sam zmarl ??? Ciekawe ! Odpowiedz Link Zgłoś
poldrohobycz Antypolski Prezydent Bul Komorow 14.02.12, 14:01 caly czas "chronil" przesiaknieta rosyjska agentura WSI. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszkalota Ktoś mu zrobił "hu hu" i dostał chłop zawału 14.02.12, 14:20 Po prostu strachliwy był i chorowity, co zresztą jest regułą w naszej wspaniałej armii. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 14.02.12, 23:13 Zmarł główny świadek oskarżenia w sprawie korupcji przy weryfikacji Wojskowych Służb Informacyjnych. Jego śmierć nie wpłynie na toczący się proces. No nie po to zmarł, żeby jego śmierć miała mieć wpływ na proces. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 11:01 Sumliński i komisja Macierewicza wreszcie mogą być spokojniejsi, faceta już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 11:00 Coraz więcej dziwnych śmierci wokół Sumlińskiego i Macierewicza. Widocznie również zeznania Tobiasza były dla nich niewygodne... Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 11:39 Gdyby pułkownik Tobiasz nie "zmarł", za dwa tygodnie odbyłaby się jego konfrontacja z prezydentem Komorowskim ze względu na różnice w zeznaniach w sprawach związanych z "Aneksem", ponieważ albo jeden albo drugi kłamie. Czyli - albo prezydent, albo główny świadek oskarżenia w procesie Wojciecha Sumlińskiego. Teraz kiedy jeden nie żyje, rację ma na pewno ten drugi. Zresztą, "kto by wątpił w prawdomówność TEGO prezydenta"? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 11:49 Facet szkodził Sumlińskiemu i ludziom Macierewicza więc musiał "zniknąć". Ciekawe czy Komorowskiemu nic nie grozi... Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 12:32 nie ściemniaj ubeku, najbardziej sprawa mogla zaszkodzić P.O. prezydentowi Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 12:33 Nie, najbardziej sprawa mogła zaszkodzić wzmożonym moralnie i ekwilibrystyka propagandowa propagandziorów esesmańskich z gazety polskiej lub wpotylice.pl nic tu nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
sloonzak natepny WSIok ? 19.02.12, 02:54 wszystkim wam strach dupe sciska ? jak nie wirus samobojczy, to nieumyslne spowodowanie smierci !! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: natepny WSIok ? 22.02.12, 15:13 Takie metody stosują ludzie związani z Sumlińskim i Macierewiczem? Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia ws... 15.02.12, 12:33 Jak zwykle dyżurny cyngiel czuchnowski kłamie, co o wszystkim mówi sam sumliński? "Gazeta Wyborcza" napisała - sprawdziłem to w internecie - że płk Tobiasz był przesłuchany na rozprawach - kłamstwo! Nie był przesłuchany na żadnej rozprawie - był wzywany na rozprawy i nigdy się nie stawiał - nie wiadomo dlaczego. Na ostatniej rozprawie był nawet sen. Romaszewski, który pytał: "czy można tak nie stawiać się bez końca". Jak widać można tak nie stawiać się bez końca, bo wyszła taka okoliczność, jaka wyszła, więc płk Tobiasz nie zostanie przesłuchany, nad czym ja osobiście boleję, bo gdyby udało się przesłuchać płk. Tobiasza, gdybym zadał mu przygotowane przeze mnie pytania, to myślę, że nikt by... Zresztą tak powiedziałem podczas ostatniej rozprawy, że nie mogę się doczekać spotkania w sądzie z płk. Tobiaszem i tego momentu, w którym zadam mu te pytania i jestem ciekaw jego odpowiedzi na te pytania - to jest w aktach sprawy. I mówiłem o tym, że gdy padną te pytania, to wtedy każdy zobaczy, "jaki koń jest". Tak, jak udało się wykazać, że Lichodzki kłamał, tak samo bez problemu wykazałbym to odnośnie Tobiasza. No niestety, te pytania do płk. Tobiasza nie padną, nad czym bardzo boleję. Zastanawiam się tylko, jak można tak kłamać, jak to robi "Gazeta Wyborcza", która napisała, że nie ma to znaczenia dla sprawy, bo płk Tobiasz złożył już wszystkie zeznania na rozprawach sądowych. Nie złożył ani jednego słowa na rozprawach sądowych, bo się permanentnie nie stawiał na rozprawy sądowe. wpolityce.pl/wydarzenia/23169-sumlinski-plk-tobiasz-mial-zeznawac-1-marca-i-boleje-ze-nie-bede-juz-mogl-mu-wykazac-ze-klamal-tak-jak-to-wykazalem-plk-lichodzkiemu Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 15.02.12, 12:36 Nieźle ten Sumliński kręci, a pelikany łykają to bez popitki. A przeciez od sprawy Blidy wiemy, że niewinni nie popełniają samobójstw,a Sumlińskiego uratował jedynie cyngiel Gmyz. Odpowiedz Link Zgłoś
genowef2 Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia ws... 17.02.12, 20:45 Za salonem 24 *Cudowny zbieg okoliczności* W niedzielę zmarł pułkownik Tobiasz- spiritus movens tzw. "afery marszałkowej" i główny świadek oskarżenia w procesie, jaki prokuratura wytoczyła dziennikarzowi śledczemu Wojciechowi Sumlińskiemu. Błogosławionym zbiegiem okoliczności należy uznać fakt, że rzeczony pułkownik WSI zmarł na dwa tygodnie przed planowanym przesłuchaniem go podczas kolejnej rozprawy procesu Wojciecha Sumlińskiego. Jednakowoż ten zbieg okoliczności niekoniecznie jest błogosławiony dla oskarżonego dziennikarza. Fakt śmierci głownego świadka oskarżenia jest niewątpliwie korzystny dla oskarżonego, gdyż teraz prokuratura będzie musiała się bardziej postarać, by udowodnić Sumlińskiemu stawiane mu zarzuty. Są jednakże osoby, które potencjalnie bardziej mogą się cieszyć ze śmierci Tobiasza. Niewątpliwie do takich osób przede wszystkim należy obecny Prezydent. Bronisław Komorowski jest tą osobą, do której przyszedł pułkownik Lichocki z propozycją nielegalnego zdobycia kopii aneksu z likwidacji WSI. Pełnił wówczas funkcję marszałka polskiego sejmu. Marszałek wyraził wówczas "wstępne zainteresowanie" zdobycia ściśle tajnego dokumentu, czyli de fakto zgodził się na potencjalne złamanie prawa. Nie będę tu przytaczał historii całej afery. Zainteresowanych odsyłam do tekstów Aleksandra Ściosa. Jest tam wszystko pod tagiem "afera marszałkowa". Dość stwierdzić, że Komorowski złożył sprzeczne ze sobą, czyli de facto fałszywe zeznania przed prokuratorem. I oczywiście żaden mainstremowy dziennikarzyna nie zainteresował się taką bombą. Kto chciał wiedzieć, to wiedział przede wszystkim dzięki niezależnym blogerom. Szeroko pojęta opinia publiczna o sprawie zapewne nie słyszała. Tak z ciekawości sprawdziłem, czy wczoraj onet podał informację o śmierci pułkownika Tobiasza. Oczywiście cisza. Jedynie internauci w komentarzach coś tam pisali. Na resztę wiodących portali nawet mi się nie chce zaglądać. Z dużą dozą prawdopodobieństwa mogę założyć, że podobna cisza panowała w tym temacie zarówno na interii, jak i wp. Pisząc o cudownym zbiegu okoliczności mam na myśli sytuację, w której obecnie pełniący urząd głowy mojego państwa, unika konieczności tłumaczenia się przed sądem. Co prawda nie mam cienia wątpliwości, że w tego kalibru sprawie ludzie stojący za prowokacją znaną umownie pod hasłem "afera marszałkowa" pozostawiliby cokolwiek przypadkowi, łacznie ze składem ławy sędziowskiej, niemniej jednak nie można wykluczyć, że w sądzie to i owo mogłoby jeszcze ujrzeć światło dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
jerobert66 Re: Pułkownik Tobiasz, główny świadek oskarżenia 18.02.12, 02:31 Ale nie ujrzy. Bo wlasnie ci sami ludzie doskonale o to zadbali. Odpowiedz Link Zgłoś
jerobert66 Czerwona zaraza.. 18.02.12, 02:33 Kolejna afera zamieciona POd dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czerwona zaraza.. 22.02.12, 15:14 No cóż, widać Sumliński i Macierewicz są gotowi na wszystko gdy pali im się koło tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś