Dodaj do ulubionych

Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać...

20.02.12, 20:56
Panie Wałęsa,to swoje "bohaterstwo" przekreśla pan każdym swoim wystąpieniem,czego wyjątkowym dowodem jest właśnie ta pana wypowiedź.Należało by narodowi wyjaśnić prosto gdzie się podziały te dokumenty z pana teczki ???Widać,że pan uznaje zasadę Kalego !!! To jest właśnie powód,że panu nie wierzymy.Myślę,że i dla pana i dla Polski było by lepiej by w ogóle nie zabierał pan publicznie głosu !!!!!/Ale pan tego nie zrozumie,zapewne?/
Obserwuj wątek
    • antropoid Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 20.02.12, 20:56
      "Zakompleksieni łajdacy, którzy nie potrafili stanąć na czele walki dzisiaj bohaterów chcą grać..."
      --------------

Święta racja, tylko kto tych wiecznie ryjących, zakompleksionych łajdaków wciągnął do dużej polityki?
      • jerobert66 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 20.02.12, 23:19
        Paputku , komuchu ..znowu ryjesz.
        • antropoid Re: jerobert66, znowu wypełzłeś z nory... 21.02.12, 09:22
          UBecki wypierdku?

Zmień gacie na suche i kwicz dalej.
          • gmsaxz Lechu trzymaj się, jesteśmy z Tobą! 21.02.12, 10:09
            Trzymaj się chłopie! Takie jest życie, a z frustratami trzeba walczyć. Prezydentem może i nie byłeś najlepszym z najlepszych, ale bohaterem byłeś i pozostaniesz! Przynajmniej dla normalnych Polaków. Polskiego piekiełka nie zlikwidujesz, ale nie odpuszczaj!
      • mj63 Re: Wałęsa : niech jedzie do Torunia, tam mu dadzą 21.02.12, 00:55

<niech jedzie do Torunia, tam mu dadzą>
        Troche z humorem pan Walesa opowiadal na niektore pytania.
        Dzieki dla pana Lecha Walesy za to co zrobil dla Polski i swiata.
        • babaqba Re: Wałęsa : niech jedzie do Torunia, tam mu dadz 21.02.12, 03:32
          Co zrobił? Przyczynił się do tego, że robotnicy wlasnymi rękami zniszczyli swoje zakłady pracy i rozmontowali swoje państwo po czym posłusznie wrócili do pańskiej obórki. Nie ma tym niczego, za co należałoby Wałęsie być wdzięcznym, jeśliś nie ksiądz czy poganiacz niewolników - polski szlachcic.
      • podhajce Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 12:17
        Bufonada panie prezydencie Wałęsa,bufonada i żenada. Myślałam że już panu ta słoma z butów wylazła.Umiejętność merytorycznej dyskusji zawsze była Panu obca,więc przestań się Pan kompromitować. Nie uważam Pana za Bolka ,ale przestań Pan obdzierać się z resztek szacunku i zacznij 'BOHATERSKO" hołdować zasadzie - MILCZENIE JEST ZŁOTEM
    • oldnick5 Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 20.02.12, 21:00
      Pani redaktor Monika Olejnik jest znakomitą telewizyjną wywiadowczynią. Mówię serio!
      Stanisław Remuszko
      www.remuszko.pl/blog.php/?p=1249
    • konto.do.komentarzy Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 20.02.12, 21:03
      Wałęsa jak zwykle skromnie i kulturalnie.
      • rysiuz Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 20.02.12, 21:12
        Ja bym za innym klasykiem z Bialegostoku powiedział. Czysto i skromnie.
    • tersup Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 20.02.12, 21:13
      Gdyby ludzie wtedy tak znali owego....
    • tomaszkalota "Nie mogą przeżyć, że to ja, ja" 20.02.12, 21:15
      Ja też nie mogę przeżyć, że ciągle Bolęsa sobie jaja robi.

Fakty są takie, że jako prezydent teczkę Bolka brał. Po co, skoro ten Bolek rzekomo z nim nic nie ma wspólnego? Teczka wróciła zdekompletowana. Czemu Wałęsa trudził się nad teczką jakiegoś w ogóle z nim nie związanego Bolka, też nie wiadomo.
      • lukilukk Re: "Nie mogą przeżyć, że to ja, ja" 20.02.12, 23:59
        Nadal nie wiadomo kto to był Bolek ale w popularnej bajce ten chłopiec miał brata (choć trzeba przyznać że nie był to bliźniak). Ja bym szukał tego TW w innych teczkach
    • gruby43.inc Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 20.02.12, 21:18
      To nie "zakompleksieni łajdacy " donosili na UB tylko Bolek.! Bez takich nazwisk jak Gwiazda,
      Walentynowicz, Kuroń i wielu innych, bufon Wałęsa przy jego ćwierć inteligencji mógłby tylko
      pogwizdać.Ten człowiek naprawdę uwierzył ,że sam pokonał komunę.Według mnie był
      zdalnie sterowany właśnie przez te organy bezpieki.Panie Wałęsa trochę więcej krytycyzmu
      odnośnie swojego EGO bo niedługo pękniesz jak rozdęty balon!
      • rych33 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 20.02.12, 22:31
        Gdzie byłeś "gruby 43" w ponurych latach 80-tych po stanie wojennym?Pewnie daleko od Gdańska.A tutaj pan Wałęsa stawał przed tłumem ludzi na dziedzińcu kościoła św.Brygidy i krzyczał "LUDZIE NIE BÓJCIE SIĘ KOMUNY,TO ONI SIĘ NAS BOJĄ .BO NAS JEST WIĘCEJ!!!". Kto z tych co teraz opluwają Wałęsę miał odwagę do publicznych cotygodniowych wystąpień? Może Kaczyńscy,Gwiazda,Macierewicz,Walentynowicz ? Być może gdzieś w ukryciu "działali". Ale nikt ich nie słyszał ! Dopiero teraz rżną bohaterów. To jest zwykły kundlizm.
        • jerobert66 [...] 20.02.12, 23:24
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • mj63 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 00:30
          rych33 napisał:

> Gdzie byłeś "gruby 43" w ponurych latach 80-tych po stanie wojennym?Pewnie dale
          > ko od Gdańska.A tutaj pan Wałęsa stawał przed tłumem ludzi na dziedzińcu kościo
          > ła św.Brygidy i krzyczał "LUDZIE NIE BÓJCIE SIĘ KOMUNY,TO ONI SIĘ NAS BOJĄ .BO
          > NAS JEST WIĘCEJ!!!". Kto z tych co teraz opluwają Wałęsę miał odwagę do publicz
          > nych cotygodniowych wystąpień? Może Kaczyńscy,Gwiazda,Macierewicz,Walentynowicz
          > ? Być może gdzieś w ukryciu "działali". Ale nikt ich nie słyszał ! Dopiero ter
          > az rżną bohaterów. To jest zwykły kundlizm.

Super komentarz, popieram w 100%
          • stanos111 Re: Wałęsa : Ja tez popieram.. 21.02.12, 01:44
            Ja tez popieram na 100% , mieszkalem za granica juz od kilku lat , ale z uwaga sledzilem Polska rewolucje , ktora zmienila caly swiat... To prawda. A dzisiaj znada sie tacy co beda dolki kopac i probowac zmienic historje Polski- bo im nie pasoje ...
            • babaqba Re: Wałęsa : Ja tez popieram.. 21.02.12, 03:36
              "Polska rewolucja zmieniła cały świat"? - A może wszechświat? Czy nasz naród nie jest zdony do myślenia, musi żyć mitami i kłamstwami? Nikt nie przypisuje faktowi zniszczenia polskie gospodarki przez strajki takiej mocy. Solidarność nie miała znaczenia dla nikogo poza Polakami, którym załatwiła długie lata biedy i obecny upadek Polski. Też mi wielka "rewolucja". Poza wierchuszką Solidarności i kościołem - wszyscy na niej stracili.
        • malabardzomyszka Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 23:06
          Ci "inni"nie mieli za plecami zapewniajacych bezpieczenstwo"kolegow".
    • potykacz Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 20.02.12, 21:41
      Przykre, do dzisiaj Wałęsa nie zrozumiał, że robił za zająca.Bo nikt w ówczesnej Polsce nie miał pojęcia co do głębokości przemian i elastyczności władzy.Hasło "socjalizm tak wypaczenia nie" wyraźnie określały ówczesny margines żądań. A "jajogłowi", jak powiada, wiedzieli doskonale, że na czele protestów musi być przedstawiciel tzw. klasy robotniczej. Uderzało to w główne pryncypia władzy robotniczo- chłopskiej jak też nadawało większy autentyzm tych wystąpień, przygotowanych w zupełnie innych środowiskach. Jednakże otwarte kierowanie tymi protestami przez tzw. opozycję demokratyczną dało by władzy pretekst o oskarżenie o działalność wywrotową i dawało większe prawdopodobieństwo spacyfikowania strajku. Jednak nikt nie zakładał sukcesu i stąd wynikała konieczność znalezienia kogoś odpowiadającego potrzebom a jednocześnie delikatnie mówiąc niezbyt przewidującego.I najlepiej nadawał się do tego narcystyczny Lechu.Ale to jednak on a nie "jajogłowi" nadstawił tyłek i w tym wypadku ma rację.A że sprawy potoczyły się tak jak się potoczyły to nie jego wina że chłopcy trochę przekalkulowali.A co do reszty - Lechu stój sobie na tym pomniku do puki Ci pozwolą ( bo u nas moda na burzenie niesłusznych ) i wypowiadaj się raczej rzadko. A hieny zawsze krążą szukając padliny. Taka ich natura.
      • oldnick5 @ potykacz 20.02.12, 22:53
        Ładne. I słuszne.
        Pozdrawiam serdecznie :-)
        Stanisław Remuszko
        www.remuszko.pl/blog.php/?p=1249
    • ubiquitousghost88 Łajdak bez kompleksów góruje nad zakompleksionym.. 20.02.12, 21:52
      ...I na tej prawdzie opiera się "demokracja"...
    • marszal78 Dlaczego wyciągać teczki teraz? 20.02.12, 22:03
      Nie mogę tego zrozumieć, dlaczego SB jeżeli miała oryginalne dowody współpracy od początku lat 70tych nie wykorzystała ich w 1980 r do dyskredytowania Wałęsy? Mogli przecież wysłać przeciek do zagranicznej prasy i Wałęsa praktycznie byłby skończony. Dlaczego te teczki wyciąga się teraz?
      • piotr7777 Re: Dlaczego wyciągać teczki teraz? 20.02.12, 22:12
        marszal78 napisał:

> Nie mogę tego zrozumieć, dlaczego SB jeżeli miała oryginalne dowody współpracy
        > od początku lat 70tych nie wykorzystała ich w 1980 r do dyskredytowania Wałęsy?
        > Mogli przecież wysłać przeciek do zagranicznej prasy i Wałęsa praktycznie byłb
        > y skończony.

Jesteś naiwny.
        SB nie miała powodów by "kończyć" Wałęsę w 1980 r. Wtedy jeszcze Wałęsa i Solidarność to nie było jedno. Władze wolały na czele związku (którego powstaniu za bardzo nie były w stanie zapobiec) raczej ugodowego Wałęsę niż radykałów.
        Poza tym wątpię by kiedykolwiek bezpieka w komunistycznym kraju dawała "przecieki do zachodniej prasy". Nawiasem mówiąc taki Marian Jurczyk też był TW (co stwierdziły sądy lustracyjne dwóch instancji i nawet przyznał SN w dość kuriozalnym orzeczeniu uznającym prawdziowść oświadczenia lustracyjnego) i jakoś jego też nie ujawniono. Służby specjalne nie palą agentów nawet byłych - zawsze mogą się przydać.
    • ju-li1 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 20.02.12, 22:07
      j-agat napisał:
      > panu nie wierzymy.

Ja wierzę.
      • pal666 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 20.02.12, 22:10
        ja nie wierzę.
        • ubiquitousghost88 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 20.02.12, 22:18
          ...ja już nie mogę!
          • pal666 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 14:12
            jak nie możesz, to popuść, ulży ci.
      • pamejudd Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 20.02.12, 23:21
        Ludzie wierza w wiele rzeczy: jednorozce, potwory pod lozkiem. Czemu nie w prostaka-bohatera?
    • skilt w papióry na Wałęsę nie wierzę ale z drugiej 20.02.12, 22:19
      strony kabotyństwo tego facia żenuje w stopniu nieprawdopodobnym zrównającym go de facto z tymi, którzy mu te "papióry" wyciągają. W jakiś sposób zasługuje sobie wszystkim tym co "dokonał" po 1989. Biedny, żałosny kretyn ale w żaden sposób nie agent Bolek.
    • rawahecht I ta ćwikła ... 20.02.12, 22:21
      ... była prezydentem już niezależnej, samorządnej, wolnej, niepodległej, itd., itp. Polski?
      NO, MYLY PANSTWO !
      • nerwus0 Re: I ta ćwikła ... 20.02.12, 22:58
        Sam jesteś ćwikłą, buraku.
        Chyba w stanie wojenym srałeś w pieluchy aż
        miło.
        • pamejudd Och joj. 20.02.12, 23:08
          Zabolala prawda w oczatka, kartofelku?
          • zdybka Re: Och joj. 20.02.12, 23:14
            pamejudd napisał:

> Zabolala prawda w oczatka, kartofelku?

" Jajoglowia " i tak nic nie przekona.
            Jak sie durnym urodziles ..... reszte sobie dopowiedz.
            • pamejudd Re: Och joj. 20.02.12, 23:18
              W sensie co "nie przekona", rybko?

Slowa mitomana o sobie samym?
              • zdybka Re: Och joj. 20.02.12, 23:23
                Jakze prymitywna prowokacja.
                • pamejudd Re: Och joj. 20.02.12, 23:30
                  Dlaczego unikasz odpowiedzi, paczuszku?

Podazasz sladem Boleslawa?
            • jerobert66 [...] 20.02.12, 23:30
        • rawahecht Re: I ta ćwikła ... 20.02.12, 23:57
          Chcesz wiedzieć nerwus0, co robiłem w stanie wojennym?
          A jesteś na tyle mocny, żeby "łyknąć" prawdę?
          Otóż w tym czasie (80-86), nadstawiałem dupy za Wałęsów i Michników, którzy się potem cudownie skur...czyli przy okrągłym korycie!

A taraz czekam, na małe sorrry od Ciebie!
          • nerwus0 Re: I ta ćwikła ... 21.02.12, 00:41
            Ja dostałem paszport w jedną stronę za działanie w Solidarności, o internacie już nie wspomnę
            i nie mam zamiaru nikogo przepraszać.
            • rawahecht Re: I ta ćwikła ... 21.02.12, 01:03
              "dostałem paszport w jedną stronę za działanie w Solidarności, o internacie już nie wspomnę"

I po tym paszporcie w jedną stronę i "internacie", do dzisiaj jeszcze nie kapnąłeś, że zostałeś(liśmy), przez wałęso-michników wyj.. ątkowo wykolegowani i to bez mydła?!

Co Ty nerwus(), jednojajeczny jesteś?!
              • jerobert66 [...] 21.02.12, 01:41
              • 6.smiech Re: I ta ćwikła ... 21.02.12, 12:42
                rawahecht napisał:

> "dostałem paszport w jedną stronę za działanie w Solidarności, o internacie już
                > nie wspomnę"
                >
                > I po tym paszporcie w jedną stronę i "internacie", do dzisiaj jeszcze nie kapną
                > łeś, że zostałeś(liśmy), przez wałęso-michników wyj.. ątkowo wykolegowani i to
                > bez mydła?!
                >
                > Co Ty nerwus(), jednojajeczny jesteś?!

Jesli ty bez mydla to smierdzisz. To zreszta typowe dla starych moherow ktorzy wpierw byli
                w PZPR i pozniej sie przechrzcili i najwiecej gardluj. Bezmozgowosc i bezjajowosc to typowa
                cecha waszego sklerotycznego pokolenia. Tak jak Jaroslaw wielki wasz zbawca.
                • rawahecht 6.śmieć 21.02.12, 23:54
                  gdybyś był pod ręką, to już za samo napomknienie w mojej obecności o pzpr, zdruzgotałbym ci żuchwę!
            • jerobert66 Re: I ta ćwikła ... 22.02.12, 00:30
              Buchahaha..ty w "S". No nie ! Chyba jako agent SB.
    • pal666 Kim pan jest panie wałęsa, żeby tak kogoś nazywać 20.02.12, 22:43
      no własnie kim ?
      • pamejudd Burakeim... 20.02.12, 23:08
        ...cwikla takaa, jak to ktos powyzej trafnie okreslil.
      • zdybka Re: Kim pan jest panie wałęsa, żeby tak kogoś naz 20.02.12, 23:20
        Idz do szkoly wole ,tam ci wytlumacza ,i nie zadawaj durnych pytan.
        • pamejudd Re: Kim pan jest panie wałęsa, żeby tak kogoś naz 20.02.12, 23:22
          W stodole lekcje pobierasz?

Oj...
        • pal666 Re: Kim pan jest panie wałęsa, żeby tak kogoś naz 21.02.12, 14:08
          nie będę pisał kim ty jesteś bo mi się zacina "h', "u" i "j".
    • shadowthrone Ma facet dobre mniemanie o sobie 20.02.12, 22:51
      Im jest starszy tym większym staje się bohaterem. Nie wierzę w Bolka, al teksty LW są trochę żałosne
    • pamejudd Bolus... i jego bochaterstwo. 20.02.12, 23:05
      Polecam pierwsze sekundy tego filmu na YT:

youtube.com/watch?v=B5EMJWMS9V8

Ci ktorzy chca dowiedziec sie, jakie fakty przemawiaja ZA twierdzeniem o wspolpracy Walesy z SB, radze obejrzec rowniez reszte dokumentu.
    • youngcontrarian Wałęsa/Bolek: "ja tesz kcem na Wawel" 20.02.12, 23:48
      Wałęsa – kabareciarz-mimo woli, naturszczyk ale daleko mu jeszcze do sp Jerzego Himilsbacha.
      Oduzony swoja wielkoscia mitoman.
      Kazda proba wypowiedzenia poprawnego zdania w jezyku polskim przez tego czlowieka jest doskonalym materialem kabaretowym.

SB podrabiala dokumenty na Walese...proroczo wiedzac na wiele lat przed faktem, ze te falszywki przydadza sie im gdy komunizm upadnie a Bolek po tragikomicznych demokratycznych wyborach pokona innego "Nikodema Dyzme" post-PRL-owskiego folwarku na sprzedaz - Stana Tyminskiego

Wystawiajac na piedestal historycznej slawy dwoch Panow W. moze nalezaloby ( tak z dla przyzwoitosci i skromnosci) przynajmniej polgebkiem wspomniec o tym co dla Czechoslowacji, Polski i przede wszystkim Niemcow zrobil Gorbaczow...
      • nerwus0 Re: Wałęsa/Bolek: "ja tesz kcem na Wawel" 20.02.12, 23:53
        odurzony, nie odużony.
        • youngcontrarian Nerwus , dziekuje za korekte 21.02.12, 01:58
          nerwus0 napisał:

> odurzony, nie odużony.

Dzieki za ukazanie mojej durnoty...tym bardziej , ze w dziecinstwie chorowalem na dur brzuszny...
          • nerwus0 Re: Nerwus , dziekuje za korekte 21.02.12, 11:45
            Odczułem twój wpis jakobym cię atakował. A prawda jest taka:
            megaslownik.pl/slownik/synonimy_antonimy/13376,odurzony
            • youngcontrarian Re: Nerwus , dziekuje za korekte 21.02.12, 12:44
              nerwus0 napisał:

Odczułem twój wpis jakobym cię atakował. A prawda jest taka:
              > <a href="megaslownik.pl/slownik/synonimy_antonimy/13376,odurzony" target="_blank"

Drogi Nerwusie,
              Lubie, ironie ale czasami mowie powaznie.
              Dziekuje znaczy dziekuje.

Z bulem zauwazam, ze coraz czesciej mowiem i piszem wg norm poprawnosci jenzykowej promowanej przez naszych prezydentow....:-(

Jeszcze raz dzieki i pozdro
              • nerwus0 Re: Nerwus , dziekuje za korekte 21.02.12, 12:57
                OK.
    • jagger2009 Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 21.02.12, 00:06
      alez przemawia przez pana inteligencja, ciekawe jakie ma pan IQ, mysle ze ponizej normy, jak sie pan wyraza??? wlasnie tak jak jajoglowy czyli okreslil pan samego siebie, to co pan zrobil to zasluguje na respect ale pozniej co pan robil i jak sie zachowywal to jest disgrace dla Polkiego narodu czynie moze pan tego wbic do swojej jajoglowy?????
      • mj63 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 01:03
        jagger2009 napisała:

> alez przemawia przez pana inteligencja, ciekawe jakie ma pan IQ, mysle ze poniz
        > ej normy, jak sie pan wyraza??? wlasnie tak jak jajoglowy czyli okreslil pan sa
        > mego siebie, to co pan zrobil to zasluguje na respect ale pozniej co pan robil
        > i jak sie zachowywal to jest disgrace dla Polkiego narodu czynie moze pan tego
        > wbic do swojej jajoglowy?????

jagger 2009 - nikt inny ale to wlasnie ty potrzebujesz poprawic swoje IQ
    • mj63 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 00:27
      j-agat napisał:

> Panie Wałęsa,to swoje "bohaterstwo" przekreśla pan każdym swoim wystąpieniem,cz
      > ego wyjątkowym dowodem jest właśnie ta pana wypowiedź.Należało by narodowi wyja
      > śnić prosto gdzie się podziały te dokumenty z pana teczki ???Widać,że pan uznaj
      > e zasadę Kalego !!! To jest właśnie powód,że panu nie wierzymy.Myślę,że i dla p
      > ana i dla Polski było by lepiej by w ogóle nie zabierał pan publicznie głosu !!
      > !!!/Ale pan tego nie zrozumie,zapewne?/

Duza czesc Polakow nigdy nie zrozumie wielkosci pana Lecha Walesy. J-gat jest tego kolejnym przykladem.
      • doomsday Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 02:18
        Dla mnie najciekawszy fragment życiorysu Wałesy, to jego pobyt w zakładzie poprawczym, gdzie ukończył zawodówkę. Mieszkałem kiedyś na emigracji z chłopakiem z jego wioski.
        Wałesowie robili tam za outsiderów. Ludzie się ich bali z powodu skłonności do złodziejstwa i tyczyło się to to nie tylko Wałęsy, ale całej jego rodziny, rodziców i rodzeństwa.
        • doomsday Coś się zmieniło 21.02.12, 22:00
          Dla mnie najciekawszy fragment życiorysu Wałesy, to jego pobyt w zakładzie poprawczym, gdzie ukończył zawodówkę. Mieszkałem kiedyś na emigracji z chłopakiem z jego wioski.
          Wałesowie robili tam za outsiderów. Ludzie się ich bali z powodu skłonności do złodziejstwa i tyczyło się to to nie tylko Wałęsy, ale całej jego rodziny, rodziców i rodzeństwa.

Kiedy jesze rok temu post identycznej treści zamieścłem na forum GW, cenzor skasował w mig. To znaczy chyba , że rozpoczęło się polowanie na Wałese. Jeszcze żona się postawiła i wyjdzie na to, że nam się Wałesa powiesi.
          Obrzydliwe nie jest zachowanie Wałesy , jako bolka, potem aktywisty związkowego aż do 1989 roku. Człowiek jest tylko człowiekiem, ma prawo się złamać. Chłopak z dołów, z marginesu spółecznego robi przecież oszałąmiajacą karierę. Sam fakt, że zdobył zawód i potem pracę w stoczni, to już było dużo . Prawdziwe oblicze Wałesy odsłoniło wszystko to , co robił póżniej, a zwłaszcza ostatnie lata. Jego nieustanne ataki na Kościół, na Radio Maryja , jego nieskromny sposób życia , te wojaże na Florydę. To wszystko tak nie pasuje do działacza związkowego, a pasuje niestety do bolka , wiejskiego złodziejaszaka z przeszłością w zakładzie poprawczym . Kolega, z którym dzieliłem mieszkanie w Kanadzie , w Scarborough w 1992 roku, naprawdę istniał i naprawdę urodził się w tej samej wiosce co Wałesa. O ile dobrze pamiętam nazywał sie Marek Szwed.
      • jagger2009 Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 16:19
        jak Sylvio Berlusconi uwazal sie za drugiego po Bogu tak pewnie ty drugi po "jajoglowym Walesie" biedactwo
    • aussie1inc Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 21.02.12, 02:27
      Prezydent Lech Walesa ma racje - jest grupka debili, ktorzy robia wszystko, by go opluc.
      Dla tych kretynow mam rade - uznajcie raz na zawsze, ze "Solidarnosc" zalozyly tajne sluzby, potem te tajne sluzby doprowadzily do upadku komuny, po czym ukradli caly majatel PRL, przejely cala wladze w podobno niepodleglej Polsce i do dzisiaj smieja sie z tych, ktorzy mysla inaczej. Oczywiscie jest jeden wyjatek - wsrod tych cwaniakow z tajnych sluzb znajdowali sie prawdziwi bohaterowie - Lech i Jaroslaw Kaczynscy, ktorzy kierowali tymi sluzbami tak, by Polska odzyskala wolnosc. Prezszkadzal im w tym niejaki Lech Walesa - Bolek, ktory rozdal caly majatek PRL tajnym sluzbom w czasie gdy Lech i Jaroslaw Kaczynscy poszli na chwile do ubikacji. Jasne?
    • wbogdan Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 06:46
      Jakoś nie mówi się o ciekawych rozwiązaniach w sprawie wydłużenia wieku odejścia na emeryturę.
      Propozycja pana Prezydenta Wałęsy, o której mówił podczas rozmowy jest jedną z najlepszych jakie publicznie wypowiedziano, tylko trzeba ją rozwinąć.
      Zaś wciskanie ciemnoty przez finansierę o jedynym możliwym rozwiązaniu, "pracuj do śmierci" jest kompletną bzdurą.
      Może pan Prezydent Wałęsa obudzi ponownie ten świat, otworzy oczy na inną możliwość rozwiązania problemu z emeryturami.

Pozdrawiam,
    • aekielski Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebrać... 21.02.12, 06:55
      Miałem nadzieję, że po 1989 roku w Polsce do władzy dojdą ludzie, którzy od lat byli sceptycznie nastawieni do PRL. Początkowo kilku z nich dopuszczono do władzy, jednak szybko ich zmarginalizowano i odsunięto na boczny tor. Władzę przejęli karierowicze,cwaniaki, a nawet pospolici złodzieje. Wystarczy przeanalizować to co się działo w ostatnich 23 latach i łatwo można określić intencje jakie kierowały poszczególnymi politykami. Do Lecha Wałęsy można mieć jedynie pretensje, że został prezydentem i przegrał z tym złodziejskim układem. Spodziewałem się, że Adam Michnik będzie miał coś do powiedzenia na nowej scenie politycznej. Niestety, od samego początku odsunął się od polityki, pozostawiając w niej osamotnionego Jacka Kuronia. Bezsilni byli również Tadeusz Mazowiecki czy też nasz 90 letni jubilat pan Władysław Bartoszewski. Ludzie, którzy są w naszej polityce od 23 lat, to miernoty, które prócz kombinacji alpejskich nic więcej nie potrafią. 23 lata i urodziło się nam w tym czasie około 6 milionów Polaków. Ilu z nich prawdziwych wie tylko Wielki Prezes. Co będzie w 2040, 2060 czy 2080 roku? Ilu nas będzie? łatwo policzyć. To nie problem, czy będą emerytury czy nie. Problemem będzie czy będą starcy, którym te emerytury można wypłacić. Dla tych politycznych złodziei problemem są ich i ich kolesi zarobki i premie. Wciąż im mało i mało. Budżet to jak dzbanek mleka, jeżeli jedni naleją sobie z niego po szklance, to dla innych zostaną kropelki, a jeszcze inni nawet tego nie dostaną. Wielcy obrońcy życia, od poczęcia aż do śmierci na mrozie.
      • vdziwny Re: Wałęsa : Zakompleksieni łajdacy chcą mi odebr 21.02.12, 11:08
        no coś w tym jest. Co kawałek zmieniali się władcy i wchodzili nowi głodni i pazerni, aż doszło do tego co mamy obecnie, a i tak dla pociechy trochę lepiej niż np. w Grecji.
    • wojtek-gdansk Bolek, Olek, Trąbka, Bombka i Powielacz 21.02.12, 08:12
      Bolek, Olek, Trąbka, Bombka, Zapalniczka, Śrubokręt, Wtyczka, Bezpiecznik i ... Powielacz.
      Lech Wałęsa mógłby być wszystkimi takimi osobami w jednym i podpisać się pod wszystkimi możliwymi lojalkami i zobowiązaniami a i tak byłby dla mnie bohaterem, a nawet większym, bo by znaczyło, że wystrychnął SB na dudka.
      Cenckiewicze, Zyzaki i Karnowskie to normalni bajkopisarze, którzy gdyby zobaczyli w realu Babę Jagę ze swoich bajek to by spieprzali pod fartuszek mamusi, jak Mały Rycerz spieprzał 13 grudnia roku pamiętnego albo Macierewicz z Rosji gdy się dowiedział o katastrofie w Smoleńsku.
    • pal666 Nie chcem, nie muszem, nie wierzem, 21.02.12, 08:16
      panu panie wałęsa
      • vdziwny Re: Nie chcem, nie muszem, nie wierzem, 21.02.12, 11:00
        pal666 napisał:

> panu panie wałęsa
        no to się wypchaj przydupasie firera!
        • pal666 Re: Nie chcem, nie muszem, nie wierzem, 21.02.12, 14:14
          napisałbym ci kim jesteś, ale zacina mi się "h", "u" i "j".
    • evident pisbolszewicy zawiść zazdrość opętanie 21.02.12, 08:31
      nieroby kłamcy i ich prezes kolaborant SB 13 grudnia 1981 r siedział spokojnie w swojej willi co dostał od komuny i skalał ostatnie donosy a w tym czasie aresztowano 10 tyś ludzi ale jego nie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka