anmafan 26.04.12, 07:06 ''Adam Michnik poświęcił jedną trzecią życia na obronę byłych ubeków'' Ale w czym rzecz, za co tak dokładnie przeprasza Krasowski? Pomylił się w ułamku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scurvy.super Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 07:41 Przepraszam,że pytam.Czyli Kiszczak nie jest już człowiekiem honoru i mogę się już nie odpieprzać od Jaruzelskiego???To pisałem ja- leming bury! Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa.live Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 08:12 Każdy kto jest człowiekiem popełnia błędy. Czasem potrzebuje trochę więcej czasu by swój błąd zrozumieć. Najważniejsze jest to że ten co przeprasza będzie również zrozumiany, i przeprosiny również przyjmie, bo to jest również nie zwykłą sprawą. Charakter nie pokazuje się przy wielkich dziełach, przy drobnostkach pokazuje się natura człowieka. (Jean Jacques Rousseau) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 08:14 A i tak wszyscy wiedzą, jaki stosunek ma ten "manipulator, człowiek złej woli, kłamca i oszust intelektualny" (by Z.Herbert) do ubecji i jej konfidentów. Widać od razu, jakim błędem było oczekiwanie, że środowisko sędziowskie samo się oczyści z komunistycznych poputczików. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 09:17 Herberta lepiej nie cytować, bo zobacz do mojej stopki co on myślał o Polsce, naszej ojczyźnie. Zupełnie jak tuskie polskość to nienormalność. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Dopuki nie wymrą sędziowie z tamtej epoki 26.04.12, 09:08 niestety musimy liczyć się z takimi haniebnymi wyrokami. Czerwoni dobrze wiedzieli co robią nie lustrując sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dopuki nie wymrą sędziowie z tamtej epoki 26.04.12, 09:17 A skąd wiesz jaki sędzia decydował w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
india2010 Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 09:15 Antymichnikowa fobia jest nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 09:18 Ta choroba nazywa się "Michnikowszczyzna". Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 10:31 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ta choroba nazywa się "Michnikowszczyzna". Głównymi roznosicielami zarazy są wybitni opozycjoniści: Waldemar Łysiak i Rafał A. Ziemkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 16:26 Z chęcią bym poczytał jakąś pracę naukową z psychologii/psychiatrii opisującą objawy, a co najważniejsze podłoże objawów "michnikowszczyzny". Mam jedną taka obserwację opartą między innymi na postaci "Kataryny". Cześć osób dotkniętych "michnikowsczyzną" opowiada jak to kiedyś była zafascynowana osobą Michnika, a potem przy jakiejś okazji doszło do nich, że on zrobił coś złego. W tym momencie uwielbienie zamieniało się w nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Krasowski przeprasza Michnika 27.04.12, 05:12 Raczej wstręt i obrzydzenie, maaca. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 09:56 "W artykule pod tytułem ''O rycerzach lustracyjnej wojny'' opublikowanym na łamach gazety ''Dziennik. Polska, Europa, Świat'' z 15 marca 2007 r. oraz w portalu Dziennik.pl stwierdziłem między innymi, że ''Adam Michnik poświęcił jedną trzecią życia na obronę byłych ubeków''" No, tak dokładnie czytając, to ten Krasowski pisał ...... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters A kto to jest Krasowski ? 26.04.12, 10:10 A kto to jest Krasowski ? Nie znam gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
tampa Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 12:54 anmafan napisała: > ''Adam Michnik poświęcił jedną trzecią życia na obronę byłych ubeków'' > > Ale w czym rzecz, za co tak dokładnie przeprasza Krasowski? > Pomylił się w ułamku? Podpisz sie imieniem i nazwiskiem, chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
anmafan Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 14:28 Przepraszam bardzo, to jakieś nowe obostrzenia dla Pisowców? Staram się nie łamać regulaminu forum, jeśli go mimowolnie naruszyłam to proszę o pouczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 16:13 Podpisywanie się imieniem i nazwiskiem? Nie to drobna sprawa wymagana od ludzi z honorem. Jak już maja zamiar kogoś obrażać, oskarżać o jakieś brudy to niech nie ukrywają się za pseudonimami (nickami). To dotyczy ludzi BEZ względu na partię. Jednak jakoś tak "dziwnie" się składa, że najgłośniej krzyczą o honorze, najgłośniej krzyczą o wolności słowa, najgłośniej krzycza o tym by nikogo nie obrażać ci sami ludzie, którzy spokojnie mogą oskarżać o najgorsze rzeczy, którzy z chećią by blokowali niekorzystne dla nich wypowiedzi.... czyli PiS. Obraziłaś Michnika. Jesteś tego świadoma? Czy jesteś już tak zdegenerowana, że nawet nie masz tej świadomości? Bo już jest taka tradycja w śród lewicy (również tej narodowej mieniącej się "prawicą") datująca się jeszcze z PRLu, że Michnik służy do tego by go obrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
anmafan Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 19:18 Przeoczyłam Pana / Pani nazwisko np. pod wpisem 24.04.12, 17:26 Re: "Zagraniczni eksperci" z forum internetowego. Nie znajduję go również na profilu, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Krasowski przeprasza Michnika 27.04.12, 04:59 maaca jak zwykle potyka się o własne nogi. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 17:37 anmafan napisała: > ''Adam Michnik poświęcił jedną trzecią życia na obronę byłych ubeków'' > > Ale w czym rzecz, za co tak dokładnie przeprasza Krasowski? > Pomylił się w ułamku? Kiedy tak mówił to tak. Adam Michnik urodził się w 1946 r. W 2007 r. miał więc lat 61 a III RP (w której Michnik stał się czołowym wrogiem lustracji i dekomunizacji) zaledwie 18, więc była to co najwyżej 1/5 życia. Obecnie (odpowiednio 66 i 23) jest to opinia prawdziwa. Z tym, że nie do końca precyzyjna - urzędy bezpieczeństwa slikwidowano w 1954 r., potem była Służba Bezpieczeństwa, więc należałoby raczej mówić o byłych esbekach. No i jest pytanie, czy Krasowski miał na myśli esbeków w wąskim (a więc funkcjonariuszy) czy szerokim znaczeniu (także współpracowników). Bo tych pierwszych Michnik z jednej strony bronił przed drastycznymi w jego przekonaniu szykanami (typu obniżka emerytur) ale zarazem oskarżał o produkowanie fałszywek przeciwko znamienitym postaciom (oczywiście według Michnika) i uważał za całkowicie niewiaryogdnych świadków w procesach lustracyjnych, no chyba że oczyszczali lustrowanego przyjaciela Michnika z zarzutu współpracy (ale i wtedy nie było wdzięczności raczej coś w rodzaju smutnej refleksji, że takie kanalie wystawiają świadectwa moralności). Natomiast byłych TW (czy też osoby o współpracę pomawiane) Michnik bronił i nadal broni z prawdziwą gorliwością. Kiedyś te osoby wystawią mu pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
anmafan Re: Krasowski przeprasza Michnika 26.04.12, 20:01 I to jest rzeczowa odpowiedź na moje pytanie, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Krasowski przeprasza(?) Michnika 27.04.12, 05:42 Tak postanowił sąd. Uznał, że zdania o obronie ubeków przez Michnika były nieprawdziwą informacją, a nie opinią dozwoloną w ramach prasowej polemiki, jak uważał Krasowski. Publikujemy oświadczenie, które wczoraj ukazało się w ''Dzienniku Gazecie Prawnej''. Oświadczenie to przypomina anegdotyczną przedwojenną kryptoreklamę, jaka ponoć ukazywała się w prasie brukowej: „Jak długo jeszcze policja będzie tolerowała dom schadzek przy ulicy Widok 10 mieszkanie 12, III piętro dzwonić trzy razy?” ;-) W ogóle takie podyktowane przez sąd przeprosiny, to jest niezły patent! "Nie wierzę informacjom niezdementowanym" - taką zasadę wyznawał podobno rosyjski minister spraw zagranicznych, książę Gorczakow. Ba, a skoro dementi podyktowane jest przez sam wysoki sąd (!), to wiadomo, nasza wiara zmienia się w przekonanie graniczące z pewnością. ;-) Oby tak dalej, więcej 'zdementowanych' informacji o Michniku i jego szmatławcu proszę. Odpowiedz Link Zgłoś