Dodaj do ulubionych

Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler...

11.05.12, 16:27
Neobolszewik przypomina marzenia Hitlera o Polakach; znaczy - czytał "Mein Kampf". Adolf jako marzyciel? Jarosław jako jego admirator? Słów brak. O co chodzi?
Jeszcze jeden niemiecki akcent - okupacja Sejmu. Tego też nauczyliśmy się od hitlerowców; przemocy wobec Odważnych, Mądrych i Odpowiedzialnych. Ironia polskiego losu.
PS. Dlaczego Solidarność nie występuje w obronie najstarszych polskich emerytów, dyskryminowanych przez Niemców /i polski rząd z r. 1975/; ludzi już starych, bezbronnych. Piszę o tych tysiącach Polaków, którzy pracowali w Niemczech przed 1.01.1991. Dziś mają zaniżone emerytury, bo stracili składki emerytalne tam opłacane, a do zagranicznej emerytury prawa nie mają. Polski rząd milczy. Sejmowi jest obojętny los dyskryminowanych, prasa nie napisze słowa w ich obronie. Są obywatelami kategorii B, czyli Untermenschen.
W imieniu dyskryminowanych emerytów - *Rn 825 343*.
Obserwuj wątek
    • saint_just Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 16:27
      Interesujoncy życia my tu mjeć w Bolanda wszystkie bardzo.
      • ahk4iepaiv8u oto.. 11.05.12, 18:19
        Przejście pod Sejmem pod pozorem wyjścia do Senatu i wejścia do WC blokują baby jagodzianki udające krakowskie kwiaciarki. Podobno częśc posłów przebrała się za manifestantów, część manifestantów za policjantów, a część policjantów za posłów. A Tropiciele Białego Królika przebrali się za Annę Grodzką, dzięki czemu Julianowi i Romei udało się umknąć Wyznawcom Tajemniczego Don Pedro. Hurra Kościół Jedi, niech żyją latające ślimaki, tirówki na tory razem z tirami, a pociągi na basen, co będą latać jak muchy nad ścierwem..

..demokracja.
        • ahk4iepaiv8u :-( 11.05.12, 18:33
          Setki milionów wyssane z cudzych kieszeni tylko po to, żeby fajdać z areny tego cyrku na bezmózgie łby widowni. Kto kogo za co nie sprzedał, kto kogo czym opluł i kto kogo czym zechce obrzucić byle utrzymać pasożytnicze przywileje kosztem kolejnych pokoleń odmóżdżonych lemingów. Zmiana, zmiana, prosta, krzywa, zgięta w łokciu, biała, czerwona, niebieska, żółta, zielona. Smród ciągnie się chyba aż do Legionowa, pisodarność, tuskodarność, solidarność, dajkodarność, bo dobrobyt, bo ludy, bo pudy, bo buty, bo majty, bo nie mogą umierać na ulicy, bo tramwaje, bo podatki, bo pada, bo świeci, bo zimno, bo ciepło, bo lewicoprawica, bo prawicolewica, bo komuniści konserwatywni, a przecież komuniści postępowi, bo komuniści liberalni i stymulacja konsumpcji. Ktoś nasikał przed trybuną ale pod wiatr więc podnieść jednym a opuścić drugim, byle nie za bardzo trzecim i jak najwięcej czwartym. Hurra.. purr.. purr.. patataj patataj..

Legalne pasożytnictwo jest jednak żałosne we wszystkich formach, kolorach, odmianach i wersjach. Brakuje jeszcze wozu z gnojem, chochoła i posągu Matki Polki połączonego z ukrzyżowaną Syrenką walczącą o prawa kobiet do nagród za obfite płodzenie. Czy zioło w międzyczasie zalegalizowano a ja przegapiłem, i to dlatego oni tam tak wrzeszczą? Czy w kantynie trybuni ludowi mają wódkę bez akcyzy dostarczaną rurkami do krzesełek poselskich? Czy mównica zawiera suwnicę? Czy bąki są łatwopalne?

Nie ma to jak poważny społeczny problem za ile komu sprzedać czarnuchów domagających się darmowej satysfakcji, i za ile kupić dostęp do zbiorowego cyca.

Brawo. Brawo demokracja, brawo świętokracja, brawo populacja, brawo kastracja, brawo katastracja, brawo, brawo i tak można długo, póki podatki fajne i za naszą i waszą do wyrzygania.
          • ahk4iepaiv8u ... 11.05.12, 18:37
            Zwykłe, najzwyklejsze k...y są uczciwsze od was, bo jak dają, to swojej. Obrzydliwe, beznadzieja, uf.
          • ktos.tu.oszalal2012 Re: :-( 12.05.12, 00:21
            Jesteś debeściak. Czytałem to paę razy i za każdym razem tarzałem się ze śmiechu :DDD
      • mer-llink Kaczynski JArosław na deskach 12.05.12, 08:28
        TO JEST OFICJALNY KOMUNIKAT:

Kaczynski Jarosław przegrał te debate z kretesem.
        W.g. prawa Godwina, wprowadzonego do kanonu w r. 2007 przez The Economist:
        „W większości dyskusji dobrą zasadą jest, że pierwsza osoba, która wyzwie drugą od nazistów, automatycznie przegrywa dyskusję”.

Dotyczy to nie tylko zwymyslania od nazistów, ale i od faszystów, falngistów, stalinowców, bolszewików, etc., oraz przywołania nazwisk przywódców państw czy formacji faszystowsko-totalitarnych (Hitler, MUssolini, Goebbels, Quisling, Franco, Beria, Stalin, etc..)

Pierwszą w Sejmie osobą był p. KAczynski JArosław.
        Doszlusował do niego - z przedpiersia jego okopów - p. Dorn, wyciągając z kabury dodatkowo Mussoliniego...
        Ogłaszam: Kaczynski Pan Jarosław Prezes przegrał debatę!
        Znowu....
      • inkwizytorstarszy Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 12.05.12, 22:31
        saint_just napisał:

> Interesujoncy życia my tu mjeć w Bolanda wszystkie bardzo.

>> No, świetne ! Składnia gramatyczna jest symboliczna dla 30% "polactwa katolicko -patryotycznego"...
    • marcinmarcin12 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 16:27
      A kto sie przejmuje ze jego zona bedzie okradziona z c.a. 70000 zl a on sam na c.a.25000 zl.
      Narod ciagle daje sie okradac i mysla ze znowu sie uda. Przeciez trzeba wysylac kase emerytom na zachodzie. Pieprzyc o solidarnosci z Grekami mozna, ale nie wczesniej niz sie ich emeryt z polskim podzieli.
    • orgelmusik Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 16:31
      No, a nie mówiłem, że to Kaczyński zabił Kaczyńskiego?
      • polakonly Kain i Abel - hm...odważne porównanie. A wracając 11.05.12, 17:42
        do sytuacji w Sejmie - to naturalne, że populiści się ożywili. Gratka nie lada, bronić ludu gdy się nie odpowiada za finanse kraju. Grecy u siebie robią to samo, z tym że oni już swoich oszczędności nie mają i są na łasce Europy. Hiszpanów przed tym samym wiekiem emerytalnym - 67 lat bronią teraz socjaliści, ale bez posłuchu, bo każdy Hiszpan wie, że to oni doprowadzili kraj do obecnej sytuacji czyli - na krawędż bankructwa. Jeśli po zdemaskowaniu "afery Rywina", w wyniku której skończyły się rządy komunistów, a następne zdemaskowaniu "afery gruntowej"-znacznie większej niż poprzednia - Polacy nadal ufają populistom i zawierzają swoje sprawy "Najświętszej Panience",to może rzeczywiście okazać się w 2015 że Polsce pisana jest "3-cia droga" za którą lobbował ZChN zanim jednak weszliśmy do Europy. "A mnie się marzy kurna chata!.....żeby się odciąć od całego świata!... Na wieki wieków. Amen.
    • robert9998 brzydzą mnie działanie prawicy PO PiS RP PSL 11.05.12, 16:46
      Obrzucanie się inwektywami, to młyn na wodę dla działań, premiera Donalda Tusk aby ukryć to czego się dopuściła koalicja PO PSL Ruch Palikota.
      Palikotowi szło o prowokację z piS aby nie mówić,że sejm w/w koalicji podniósł wiek emerytalny polek i polaków do 67 lst
      • ar.co Re: brzydzą mnie działanie prawicy PO PiS RP PSL 11.05.12, 16:49
        Nie tylko polek, także oberków i kujawiaków.
      • ksylamit Młyn na wodę? Widzę, żeś Wolak najprawdziwszy! 11.05.12, 18:35
        I nikt ci nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne!

A możeś ty sam Prezes Tysiąclecia?
      • 123jna Re: brzydzą mnie działanie prawicy PO PiS RP PSL 11.05.12, 19:14
        robert998 czy naprawde tak trudno jest Ci zrozumiec, ze podniesienie wieku emerytalnego to KONIECZNOSC aby kiedys Twoje dzieci nie musialy utrzymywac rzeszy emerytow, ktorzy juz w wieku 55-60-ciu lat przestaja pracowac i zyja z innych? W Skandynawii i innych krajach zachodnich (tych przyzwoitszych, nie leniacych sie jak np. Francuzi czy Grecy) ludzie juz dawno pracuja dluzej, wielu nawet dobrowolnie. Polak nadal jest leniem a lenistwo to dla niego stan nirwany. Nie chce i nie potrafi jedynie zrozumiec skad sie biora "pieniazki", nasz narod jest najglupszym z krajow Unii, najbardziej przesadny (ostatnie badania) i nieufny wobec wlasnych ziomkow, no chyba, ze sa to pisowcy, nawiedzeni przez Boga czy Szatana, wio rawno, jak mawia z sympatia Jaroslaw.
        • aaannemarie Re: brzydzą mnie działanie prawicy PO PiS RP PSL 11.05.12, 19:58
          Sorry, skąd to zdanie, że Francuzi się lenią? Nie znam. Wszyscy moi wracają wykończeni do domu w przedziale godzinowym 19- 22. Nie wykorzystują przerwy na lunch. Większość pracuje w instytutach naukowo-badawczych, na uczelniach, w sektorze państwowym. Nieliczni tylko "dans le prive`" i ci nie mają lepiej. Sporo do pracy dojeżdża 150-200 km codziennie (to prawda, ich pociągi.....). O której u nas średnio wraca się z pracy? Francuzi po 60-tce wyprostowani i udający, że wszystko o.k. zasuwają do pracy.
          Co do reszty zgadzam się, denerwują mnie zwłaszcza hordy młodych emerytów na ławkach, lub gości w trupa zalanych w godzinach pracy.
        • kaelaera Re: brzydzą mnie działanie prawicy PO PiS RP PSL 12.05.12, 11:44
          Emeryci nie żyją z "z innych", emeryci przez całe życie odprowadzali pieniądze do kasy państwowej. Jeśli ktoś te pieniądze systematycznie defrauduje, to może powinien się skupić na tym, żeby je odłożyć na miejsce - tam, skąd zostały wzięte. Ciekawe, kim ma być 65 letnia kobieta, która przez większość życia była np. nauczycielką? babcią klozetową? - w ramach przekwalifikowania się? W kraju bezrobocie, a tu się jeszcze zwiększa liczbę potencjalnie poszukujących pracy....... Fantastyczne!

Drogi 123jna! Być może jesteś leniem i jesteś najgłupszy - ja natomiast ciężko pracuję i życzyłabym sobie, żeby państwo dotrzymywało obietnic: kiedy rozpoczynałam pracę, mowa była o tym, że pójdę na emeryturę w wieku lat 60 po przepracowaniu minimum 35 lat. Pracuję już 30. Do 60-tki brakuje mi lat 7 - więc i tak będę pracować dłużej, niż 35. I nie zgadzam się, żeby ktoś wydłużał mój wiek emerytalny i wkładał do kieszeni kasę, którą odkładałam przez całe życie. Teraz widzę, że lepiej by było powierzyć ją jakiemuś bankowi, niż takiemu złodziejskiemu państwu. Niestety - nie miałam wyboru.
          • 6burakow Re: brzydzą mnie działanie prawicy PO PiS RP PSL 12.05.12, 20:44
            kaelaera napisała:

> Jeśli ktoś te pieniądze systematycznie defrauduje...

Jedynymi co to defrauduja twoje pieniadze sa tacy co "zalatwiaja sobie rente" czyli ty sama.

> ... życzyłabym sobie, żeby państwo dotrzymywało obietnic: kiedy rozpoczyn
            > ałam pracę, mowa była o tym, że pójdę na emeryturę w wieku lat 60 po przepracow
            > aniu minimum 35 lat.

Mozesz przejsc na takich warunkach jak wtedy gdy rozpoczynalas prace, z opieka lekarska podegajaca na dozowaniu aspiryny. Byloby cie stac na to samo co trzydziesci lat temu. Sa tacy ale jest ich mniejszosc.

> Teraz wid
            > zę, że lepiej by było powierzyć ją jakiemuś bankowi, niż takiemu złodziejskiemu
            > państwu.

Nie wiesz co mowisz. Po pierwsze nie jest oczywiste ze pieniadze wlozone do banku ciagle by tam byly. Po drugie, kto mial wyplacic emerytury twoim rodzicom? Po trzecie, to panstwo nie jest zlodziejskie.
        • radek_sim W Francji wiek emerytalny to 60lat. 14.05.12, 12:03
          Tobie jest trudno zrozumieć, że nie trzeba podnosić wieku emerytalnego, a wprost przeciwnie obniżyć. Wystarczy zlikwidować przywileje górników, mundurowych. Zlikwidować lub mocno ograniczyć umowy śmieciowe. Powołać dodatkową policję Urzędu Skarbowego wyłapującą pracę na czarno. Podnieść sankcje do likwidacji a nawet zakazu prowadzenia biznesu dla przyjmujących na czarno lub nadużywających poprzez spółki powiązane przyjęcia na umowy zlecenia. Ostatni argument to matematyka. W uproszczeniu tabun bezrobotnych pokryje lukę w przypadku, gdy wreszcie pracodawcy będą przyjmować młodych pracowników (nawet bez doświadczenia) a nie staruszków z doświadczeniem na pół etatu (bo po co płacić ZUS). To co zrobił Tusk to zwykły debilizm ekonomów amatorów którym się wydaje że jak ukończyli ekonomię i maja świstek to potrafią analizować.
      • inkwizytorstarszy Re: brzydzą mnie działanie prawicy PO PiS RP PSL 12.05.12, 22:47
        Robert, a Ty długo do szkoły chodziłeś, czy tylko na religię...?
    • zojek2 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 16:58
      jeśli chodzi o polskie życie publiczne. Tego nieprawdopodobnego wręcz chamstwa, na poziomie marzeń Adolfa Hitlera o losie Polaków. To jesteście wy - oskarżał prezes PiS.

Gwoli scislosci pozwalam sobie na uwage, ze Hitler nie przewidywal zadnego zycia publicznego dla Polaków, nawet skandalicznego albo awanturniczego. Tyle o znajomosci z historia tego pana.
      • flipvert Uff! 11.05.12, 20:19
        Juz myslalem,ze nikt na to nie zwroci uwagi:)
    • volim Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 17:24
      Tusk sam za dużo powiedział nie na temat, podgrzewając atmosferę warcholstwa. Szkoda, bo do tej pory nieźle się trzymał.
      • zdybka Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 17:56
        volim napisała:

> Tusk sam za dużo powiedział nie na temat, podgrzewając atmosferę warcholstwa. S
        > zkoda, bo do tej pory nieźle się trzymał.

Uwazam ze Tusk cytujac Kaczynskich przypomnial pisowi jak czesto zmieniaja
        zdanie.
        Warcholstwa nie podgrzejesz ,oni tym zyja .
        • nerwus0 Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 18:17
          zdybka napisała:

> Warcholstwa nie podgrzejesz ,oni tym zyja .

No bo niczego innego nie potrafią. Tylko jątrzyć.
          Nic konkretnego, żadnego planu. W stylu Kaczora, wiem ale nie powiem.
          Jedyny projekt to zrobić Euro płn. i Euro płd. który zresztą wyśmiali
          wszyscy ekonomiści świata.
          • zdybka Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 18:35
            Masz racje !
            Zauwaz ze kaczor jak zwykle uciekl od odpowiedzi.
            Po zacytowaniu przez Tuska kaczorkow ,nie skomentowal tego tylko w starym
            stylu podpial sie pod temat " poleglego "
            A tak na marginesie ,to brawa dla Palikota !!!!! Powiedzial co myslal !!!!
            Z tym " zadzwon do brata " to tez moze i glupio ,ale po twierdzeniach
            Maciory ,kto wie ? Moze Lechu faktycznie przezyl katastrofe ?
            Pis dostal dokladnie to co sobie sami ukrecili.
    • trajkotek oburzające 11.05.12, 18:31
      jak może nie podobać się okrzyk: "zadzwoń do brata", w akcie solidarności z prześladowanym Palikotem, Tuskiem i całą resztą niewinnych dręczonych przez Kaczora, niech cała POlska zawoła, na przykład: Michnik, zadzwoń do brata!

• pis_busters Re: Nie oburza cię wcale robienie polityki na trum 11.05.12, 18:49
        Nie oburza cię wcale robienie polityki na trumnie brata wysłanego na śmierć? Odgrzewany kotlet z telefonem po tym, gdy nie wypaliły dwie bomby izocośtamcośtam, już nawet nie śmieszy...
        • nerwus0 Re: Nie oburza cię wcale robienie polityki na tru 11.05.12, 18:54
          Trajkotka nic nie obruszy. On chce zaistnieć i dalej pieprzyć
          głupoty. Trajkotek, nikt już nie czyta twoich SPAMów.
          • trajkotek Re: Nie ... 11.05.12, 23:55
            "Trajkotek, nikt już nie czyta twoich SPAMów."
            nie załamuj mnie, proszę ...
            • zdybka O tak ......!!!!!! 12.05.12, 00:19
              .
        • trajkotek robienie polityki na trumnie 11.05.12, 19:54
          oburza, wołanie "zadzwoń do brata" to także robienie polityki na trumnie, oskarżanie Kaczyńskiego o zamordowanie brata i innych, to także robienie polityki na trumnie ... trumna stała się popularnym gadżetem politycznym, mnie oburza, a ciebie ?

Bronisław Komorowski znów stara się przypodobać lewicowym wyborcom. Kandydat PO na prezydenta spotkał się w Siemianowicach Śląskich z wdowcem po posłance SLD i minister budownictwa w rządach lewicy, Barbarze Blidzie i jej synem
          • pis_busters Re: Kto trumną wojuje... 11.05.12, 20:05
            Kto trumną wojuje... Nie żal mi Jarosława. Poza tym to Jarosław jest spośród żyjących najbardziej winny spowodowaniu katastrofy. Obrzydliwe jest przerzucanie jego własnych wyrzutów sumienia na innych i poszukiwanie winowajców. U siebie belki w oku nie dostrzega !
      • 123jna Re: oburzające 11.05.12, 19:18
        trajkotek poniewaz opanowales sztuke poslugiwania sie komputerem to sprawdz na Google kim byl Rajmund Kaczynski (sekretarz partii na Politechnice w latach 50-tych) i jego wuj niejaki nadeslany przez Stalina Wilhelm Swiatkowski Sedzia Sadu Wojskowego - kat polskich akowcow i oficerow. To sa dane oficjalne w zyciorysie tych ludzi. Zmilcz juz bzdury na temat Michnika, masz wiekszych przestepcow przeciwko - jak to sie mowi - ludzkosci.
        • trajkotek Re: oburzające 11.05.12, 19:47
          Zmilcz juz bzdury na temat Michnika, masz wiekszych przestepcow przeciwko - jak to sie mowi - ludzkosci.
          ... a jednak, oburzające.
    • 25cz Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 18:44
      Nie należy lekceważyć Solidarności i Kaczyńskiego. Oni są zdeterminowani- Kaczyński władzą, a Duda i jego kompani, przywilejami, które wydają się być zagrożone. Dlaczego rewolucja francuska była tak krwawa? bo arystokracja, nigdy by nie zrezygnowała z przywilejów i praw nabytych, tak samo nasza arystokracja będzie walczyła do upadłego, dziarsko wymachując biało czerwoną flagą. Jedna mała uwaga - ZUS nie od dziś stoi na krawędzi bankructwa, ratowany, między innymi z podatków ludzi, którzy z tej instytucji nigdy nie dostaną grosza. Gdzie byli ci obrońcy narodu? Przywileje, przywileje, przywileje ponad wszystko!
      • pis_busters Re: Tak się jakoś pop..doliło, że przed Sejmem dem 11.05.12, 18:53
        Tak się jakoś pop..doliło, że przed Sejmem demonstrują przedstawiciele uprzywilejowanych... Tusk powinien zacząć reformę własnie od natychmiastowego odebrania wszystkich przywilejów. Wtedy reszta jakoś by zniosła wydłużenie czasu pracy.
        • flipvert Glos rozsadku 11.05.12, 20:22
          Dzieki
          • inkwizytorstarszy Re: Glos rozsadku 12.05.12, 23:00
            flipvert napisał:

> Dzieki
            >>> I ja także !
    • 123jna Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 19:06
      Kaczynski i spolka coraz bardziej przypominaja tych, ktorzy pograzali Polske w XVIII-wieku, a dzisiejsza pseudo "Solidarnosc" przypomina wojska rosyjskie, ktore otoczyly kordonem Sejm probujac wymusic na nim podpisanie sie pod w zasadzie likwidacja polskiej panstwowosci.
      No, czy historia nie powtarza sie - z szatanskim chichotem? Ktos powinien to tym ludziom przypomniec, bo sami polskiej historii nie znaja. Za to swietnie totalitaryzm stalinowski - Jaroslaw na pamiec pewnie. I czerpnie z niego pelnymi garsciami.
    • nerwus0 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 19:14
      Co ciekawe. Przed Sejmem stoją ci, którzy za max. 5 lat pójdą na emeryturę.
      Dlaczego nie protestują młodzi. Właśnie ich to czeka. A wydaje mi się,
      że młodzi to rozumią i potrafią liczyć.
      A ci z "S" stoją tam tylko by robić zadymę.
      Fuj. Duda chce zaistnieć.
      • costa3500 Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 19:58

Duda jak większość tych nierobów z solidarności myślał że w demokracji będzie tak jak w komunie " czy się robi czy się leży trzy tysiąc e się należy " w solidarności zostało trochę różnej maści przewodniczących i ta swołocz nie jest utrzymywane ze składek tylko z naszych podatków.
        • rockawy Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 12.05.12, 02:14
          A cichutko bez rozglosu Boni w piatek trzeci raz spotkal sie katabasami w sprawie likwiadacji Funduszu .Darmozjady twierdza ze 0,3 % podatku im nie wystarczy/sadze ,ze klamia jak bura suka/ i wolaja 1% albo doplaty w czasie jak beda miec mniej niz dawal im fundusz.
          Wszystko to w ciszy bo tak latwiej ukryc knowania czarnych i skok na i tak juz biednych polakow .Tym czarnym padalcom co sie Boga nie boja bo w niego nie wierza ,wlos z glowy nie spadnie bo oni musza miec bez zmian,oni z niczego nie beda rezygnowac te sama kase i nie wazne komu z gardla wyrwia i kto przez te hieny bedzie musial umrzec z braku lekow lub opieki szpitalnej.
          Wazne ,ze oni zlotowki z powodu kryzysu nie straca . To nic ,ze barany i owce beda zapitalac do 67 lat ale musza im skladki ZUS oplacic oraz zapewnic etaty w szkole jakby z chrzcin,slubow i pogrzebow na zycie im nie starczalo.
          Wszysko ok jezeli okradaja katolikow ale dlaczego ja mam te bande wypasinych byczkow nie skalanych ciezka i uczciwa praca utrzymywac ????
          Tusek a co ty bredziles o klekaniu ??????????? Gosciu ty lezysz plackiem przed czarnymi.
      • costa3500 Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 17.05.12, 11:29

Hołota z solidarności twierdzi że w demokracji się nie pracuje o to wlczyli.
    • bodzio151 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 19:17
      no coz najpierw sie prowokuje, olewa , a pozniej mowi sie ze to ... ,gdzie my zyjemy , jak sie traktuje ludzi /zwiazkowcow/ smiechy i radosc w lawach rzadowych , na wypowiedzi opozycji, no i ten wynajety pali kot , no coz sami jestesmy sobie winni bo zesmy to wybrali, POZDRAWIAM WSZYSTKICH
    • janek-brede Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 19:38
      Prawde mowiac , predzej czy pozniej dojdzie do burdy podobnej jak w grecji , ale poziomkulturalny wszystkich politykow , to porostu czyste chamstwo , wstyd i hanba, pewnie ze nie zasluzylismy pracowac do 67 roku zycia , ale politycy przez ostatnie 20 lat nie zadbali zeby narod mial godne warunki pracy nic w tym kierunku nie zrobili tylko wygonili wlasny narod na banicje na zarobek na zachod , w kraju zostali tylko CI przy korycie i reszta co nie ma sily uciec albo jeszcze czekaja naiwnie na cos asmi nie wiedza na co. Niech kazdy z rodakow przepracoje uczciwie i godnie , nie jak w obozie pracy 43 lata zaplaci skladki albo inna forma zabezpieczy sie na starosc to powinno wystarczyc , a to co sie talo to poprostu skutek rewolucji 1989 , miliony polakow stracilo prace niektorzy przez ostatnie 20 lat nie placili skladek i to jst glowny problem , ale to wszystko zrobila banda politykow z ostatnich 20 lat , to oni nie zadbali o wlasny narod , ONI maja teraz majatki milionowe poukrywane a narod chca zmusic do pracy az do smierci to jest barbarzynski styl rzadzenia , zabrac przywileje politykom , odebrac majatki kosciolowi i majatki politykow i na nowo budowac demokracjei godne zycie w polsce, rozgonic to chamstwo i to natychmiast...
    • nerwus0 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 19:39
      Coś wam powiem. W 2009 roku byłem w Polsce na odwiedzinach
      i spotkaniu NK maturalnej (matura w 1969 r.)
      Jakież było moje zdziwienie. Wszyscy moi koledzy już byli na
      emeryturze. Tylko ja jeszcze pracowałem wprawdzie nie w Polsce.
      Na moje pytanie, jjak to możliwe, wy niespełna emeryci już
      siedzicie na garnuszku? Państwo daje to korzystamy.
      Ale ktoś na twoją emeryturę płaci. A co mnie to obchodzi, taką odpowiedź
      usłyszałem. B.k.
      • bool_a Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 12.05.12, 20:36
        nerwus0 napisał:

> Coś wam powiem. W 2009 roku byłem w Polsce na odwiedzinach
        > i spotkaniu NK maturalnej (matura w 1969 r.)
        > Jakież było moje zdziwienie. Wszyscy moi koledzy już byli na
        > emeryturze. Tylko ja jeszcze pracowałem wprawdzie nie w Polsce.

Są tylko dwie możliwości:
        1. maturę „robiłeś” z dużym opóźnieniem (prawo do wcześniejszych emerytur na podstawie orzeczenia TK mieli mężczyźni urodzeni przed 1949r., ale oni maturę robili raczej wcześniej).
        2. Cała Twoja klasa to kobiety (wcześniejsza emerytura 55 lat, z odp. stażem pracy lub w warunkach szkodliwych dla zdrowia), mundurowi lub nauczyciele, którzy załapali się na wcześniejsze emerytury.
        Część mężczyzn urodzonych w 1951r. mogła przejść na emeryturę w 2011r.(60-lat, jeśli pracowali w szczególnych warunkach), pozostali pracują i dotyka ich uchwalona wczoraj reforma.

> Na moje pytanie, jjak to możliwe, wy niespełna emeryci już
        > siedzicie na garnuszku? Państwo daje to korzystamy.
        > Ale ktoś na twoją emeryturę płaci. A co mnie to obchodzi, taką odpowiedź
        > usłyszałem. B.k.

Wkładam między bajki...
        W kwestii formalnej – emerytura to nie jest garnuszek!
    • costa3500 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 19:52

Mimo wszystko Pan Tusk to dżentelmen mógł użyć innego sformułowania tego ćwierć prezydenta " spie...j dziadu "
      • ksylamit Mógł też rzec o Prezesie "ta małpa w czarnym" 11.05.12, 20:05
        Cytował Brata zbyt oszczędnie, niestety...
      • trajkotek Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 20:05
        spieprzaj dziadu? - a dziad usłyszał: "spieprzaj pan" , dziadu pada z offu, głos przypomina bardziej głos MO

• antropoid Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 20:28
          Było i "spieprzaj pan" i "spieprzaj dziadu" - z tych samych ust. Umyj sobie uszka i przetrzyj oczka, albo wymyśl coś lepszego.

Ale starasz się dobrze, tylko tak dalej, to miejsce w pierwszych rzędach podczas przemówień wodza będziesz miał jak w banku.
          • trajkotek Umyj sobie uszka i przetrzyj oczka 11.05.12, 23:50

MO, jak nic ...
            • nerwus0 Re: Umyj sobie uszka i przetrzyj oczka 12.05.12, 00:20
              Jakie MO? Jakby to było MO to po minucie gały
              by ci wyszły a uszy same się przeczyściły.
              Za to gacie miałbyś pełne więc nie zgrywaj chojraka w ząbek czesany.
            • antropoid Re: Umyj sobie uszka i przetrzyj oczka 12.05.12, 12:04
              trajkotek napisał:

> MO, jak nic ...

No, pasuje do ciebie.

• trajkotek chłopcy, źle kojarzycie ... 13.05.12, 22:39

ciut PodPOwiem: M jak Monika, O jak ...
                • antropoid Re: chłopcy, źle kojarzycie ... 14.05.12, 12:29
                  W odniesieniu do ciebie akurat dobrze.
    • borsuk112 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 20:20
      nawet nie chce mi się tego czytać. dlaczego? bo już tytuł jest kłamliwy. Kaczyński porównał do Hitlera Palikotowców, a nie Tuska. do refakcji: zastanówcie się na sobą.
    • antropoid Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 20:21
      terleo napisał:

> Neobolszewik przypomina marzenia Hitlera o Polakach; znaczy - czytał "Mein Kamp
      > f". Adolf jako marzyciel? Jarosław jako jego admirator? Słów brak. O co chodzi?

O posadzenie d..y na tronie, o nic więcej. A że przywołuje Hitlera? Żadna nowość, on zawsze oskarżając innych musi napomknąć o którymś ze swych idoli.
    • karul.nowy Och, jaka sliczna 11.05.12, 20:41
      operetka z solidaruchami w centrum! Wsciekly kurdupel, ministranci no i ci wszyscy nazikatolicy kasaja sie po kostkach jak stado polskich kundli.

A dobrze wam tak, solidarnosciowe matoly! Drugiej Japonii sie zachcialo.
    • kuciapka1938 najbardziej ryczą ci co zaczeli plucie jadem 11.05.12, 21:37
      JarKacze i inne ciule nakręcili i nadal nakręcają spiralę nienawiści Jak sie zdaży wiekszy ciul który ich skutecznie przebija lub sie z przebiciem zbliży to wtedy jeszcze bardziej z wściekłości ryczą I niech mi nikt nie pie... że to jest demokracja i wilcze prawo opozycji TO JEST SKURWYSYŃSTWO !!!! Brak jakiegokolwiek pochamowania przed draństwem nieskończonym Brak jakiegokolwiek dobrego wychowania nie mówiąc o braku zasad chrześcijańskich którymi to zasadami szermują Drą mordy ci co najbardziej zasługują na kopa w rylok i ci co to wszystko nakręcili i co się tym żywią jak muchy goownem
    • demetria11 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 22:13
      P. Palikot czasami zbyt narcyzuje, czasami przegina, ale dzisiaj trafił w sedno.
      • zdybka Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 11.05.12, 22:32
        Prawde powiedzial .
    • marine10 PiS już się zrównał z PO .. 11.05.12, 22:25
      Niedługo PO POjedzie do śmietnika ..
      • zdybka Na twoim grzbiecie 11.05.12, 22:49
        marine10 napisał:

> Niedługo PO POjedzie do śmietnika ..

• demetria11 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 22:27
      Pan premier posunął się do niesamowitego wprost chamstwa - zacytował niejakich Kaczyńskich! Nie uchodzi, panie premierze, nie uchodzi! W Sejmie należy mądrych ludzi cytować. :)
    • pn-ski Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitlerem 11.05.12, 22:38
      <Adam Hofman, rzecznik PiS, poinformował o złożeniu wniosku o wykluczeniu Palikota z dalszej części obrad. Podobny wniosek złożył Ruch Palikota. O wykluczenie z obrad Jarosława Kaczyńskiego.>

Wniosek o wykluczenie Adama Hofmana dalszej części obrad można uzasadnić jego nieprzypadkowo zbieżnymi inicjałami z niesławnym przywódcą NSDAP, Adolfem Hitlerem. Z tego to też zapewne powodu jest on pupilkiem prezesika.

• sedaluk O co w koncu chodzi.... 11.05.12, 23:09
      ...w sprawach rent i emerytur Polska zawsze wzorowala sie na Niemczech- tak samo w tym wypadku. Czyli-niech zyje Bismarck.
      Nie bedziemy sie czarowac-sam znam to z kregu moich znajomych i kolegow z szkoly-pojscie
      "na rente" to nie bylo dobre wyjscie, szczegolnie w wieku np. 55 lat. Zreszta tak samo bylo w Niemczech-nikomu to na dobre nie wyszlo.
      Granica" 67 "to tylko zmniejszenie renty dla tych, ktorzy przechodza na nia wczesniej.
      Nie kazdy jest policjantem czy poslem...he..he..he..
      A z Hitlerem to dajmy sobie spoko. To byl w koncu chory czlowiek.
      • nerwus0 Re: O co w koncu chodzi.... 12.05.12, 00:35
        Co ty pierdzielisz? Co ma Bismarck wspólnego z polskimi emeryturami?
        A mieszkasz chłopie, w Niemczech, skoro jesteś tak "dobrze" poinformowany?
        Dostajesz, sorry, wypracowałeś sobie emeryturę w Niemczech?
        Chyba, że policzono ci po 20 Euro za rok pracy. Zamilcz lepiej i przestań
        się ośmieszać.
        • pis_busters Re: To Bismarck wymyślił system emerytalny 12.05.12, 08:16
          To Bismarck wymyślił system emerytalny stosowany do dziś w wielu krajach świata oparty na solidarności międzypokoleniowej (emerytury wypłacane z bieżacych składek a nie z oszczędności). Obecny system emerytalny w Polsce jest na nieszczęście mieszanką systemu Bismarcka i systemu kapitałowego. Mamy co prawda indywidualne konta w ZUS ale istnieją one wyłącznie na papierze a wypłata emerytur jest dokonywana nadal z bieżących składek. Taka ni pies ni wydra... Gdyby istniał system w pełni kapitałowy żadne granice wieku nie miałyby sensu ani znaczenia.
    • ktos.tu.oszalal2012 Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitler... 11.05.12, 23:28
      Coraz bardziej podziwiam Tuska za opanowanie. Na jego miejscu chyba wyszedłbym z siebie i przyp....olił w końcu tej człowiekopodobnej kukle z PiS-u i jej klakierom. Jeśli Kaczyńskiego w końcu ktoś nie uspokoi, to w Polsce na ulicach poleje się krew. Zobaczycie.
      • hen-live Re: Tusk cytuje Kaczyńskich, Kaczyński rzuca Hitl 12.05.12, 06:04
        ktos.tu.oszalal2012 napisał(a):

> Coraz bardziej podziwiam Tuska za opanowanie. Na jego miejscu chyba wyszedłbym
        > z siebie i przyp....olił w końcu tej człowiekopodobnej kukle z PiS-u i jej klak
        > ierom. Jeśli Kaczyńskiego w końcu ktoś nie uspokoi, to w Polsce na ulicach pole
        > je się krew. Zobaczycie.
        Zgadzam sie z Toba ja tez bym nie wytrzymal. Widac wyraznie ze poczucie winy po smierci brata spowodowalo pomieszanie zmyslow u prezesa.Wyraznie chce podpalic Polske. Ale czego spodziewac sie po tych ktorym nikt nie wmowi ze biale jest bialym a czarne czarnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka