tbarbasz Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 04:41 No i bardzo dobrze. Może za Eską pójdą inni i skończy się czas mizdrzących się (a durnych) celebrytów w mediach. Ich szefowie (i oni sami) uważają słuchaczy / widzów za kompletnych durni - cóż każdy sądzi według siebie. Mnie (i wielu innym) Panowie i Panie typu "W & F" musieliby sporo płacić za każdą minutę swych "dowciapnych produkcji". W "Szwejku" występuje "Latrinen General" - my się dochowaliśmy "Wychodkowych dziennikarzy" co to albo o kupie, albo o d..pie. Z takich "yntelygentnych dowciapów" to nawet pod budkę z piwem się nie śmieją! Odpowiedz Link Zgłoś
majk64 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 05:02 Drań jeden. Jeszcze ma czelność pozdrawiać . Może ręką pomachaj jak papież. Żegnam bez żalu i nie mów "do usłyszenia". Kto chciałby ciebie słuchać i oglądać po tak chamskim postepku ? ? Ja na pewno nie. Spadaj razem ze swoim kolesiem. Odpowiedz Link Zgłoś
majk64 Re: Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Woje 29.06.12, 05:06 majk64 napisał: > Drań jeden. Jeszcze ma czelność pozdrawiać . Może ręką pomachaj jak papież. Żeg > nam bez żalu i nie mów "do usłyszenia". Kto chciałby ciebie słuchać i oglądać p > o tak chamskim postepku ? ? Ja na pewno nie. Spadaj razem ze swoim kolesiem. P.S. A gdzie słowo przepraszam ?! Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Mrożek, Gąbrowicz...... 29.06.12, 05:35 ja odpowiem Miłoszem : Miłosz Czesław Który skrzywdziłeś Który skrzywdziłeś człowieka prostego Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając, Gromadę błaznów koło siebie mając Na pomieszanie dobrego i złego, Choćby przed tobą wszyscy się kłonili Cnotę i mądrość tobie przypisując, Złote medale na twoją cześć kując, Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli, Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta. Możesz go zabić - narodzi się nowy. Spisane będą czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_roztocki Re: Mrożek, Gąbrowicz...... 29.06.12, 08:35 Świetnie pasuje to naszych "bohaterów", szczególnie to: "Który skrzywdziłeś człowieka prostego Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając, Gromadę błaznów koło siebie mając Na pomieszanie dobrego i złego," Świetny cytat charakteryzujący Wojewódzkiego, jego wice, oraz ich słuchaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
witekjs Czesław Miłosz - Dziękuję Boykotko 29.06.12, 09:44 boykotka napisała: > ja odpowiem Miłoszem : > > Miłosz Czesław > > Który skrzywdziłeś > > Który skrzywdziłeś człowieka prostego > Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając, > Gromadę błaznów koło siebie mając > Na pomieszanie dobrego i złego, > > Choćby przed tobą wszyscy się kłonili > Cnotę i mądrość tobie przypisując, > Złote medale na twoją cześć kując, > Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli, > > Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta. > Możesz go zabić - narodzi się nowy. > Spisane będą czyny i rozmowy. > > Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy > I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta. > Dziękuję Boykotko za przypomnienie wiersza Czesława Miłosza. Nie znałem programu, w którym obaj Panowie występowali w radiu. Czasami oglądałem Wojewódzkiego w TV i pamiętam, jak bardzo bezwzględny bywał wobec bezbronnych, przestraszonych uczestników programu "Idol". Duże, bardzo nieprzyjemne wrażenie zrobiło na mnie to, co zrobili obaj "satyrycy" wobec pomagających kobietom w Polsce, ciężko pracujących, zarabiających z daleka od domu i rodzin, cudzoziemkom. Niewiele wymagałoby empatii, aby wyobrazić sobie, jak odbierałyby takie upokarzające wypowiedzi Polki, pracujące w Niemczech, Francji czy Anglii oraz Ich mężowie i dzieci. W "Odpowiedzi w Polityce" Kuba Wojewódzki, głównie tłumaczy nam wszystkim, co to jest "konwencja"... Sprzeciw przeciwko ich "żartom", to "Łatwizna. Bo połajanie nas automatycznie pasuje wielu publicystów na niepokalanych rycerzy zasad. Bo brak próby chociaż minimalnego wycieniowania naszych „rasistowskich intencji” nie pasuje do ich masowego gromkiego oburzenia". Kończy swoja wypowiedź w sposób, który trudno odebrać jako, bezwarunkowe przeproszenie. "Satyra ma to do siebie, że potrafi się czasem zagalopować. Niemniej każdego mieszkańca Ukrainy chętnie przeproszę za zaistniałą sytuację i swój poziom satyry. Zadajmy sobie jednak pytanie, czy po przekroczeniu granic ona nagle staje się zbrodnią, a jej twórca zbrodniarzem?" Wydaje się, że nie rozumie tego, co to jest takt i przyzwoitość, chyba szczególnie ważne w wypowiedziach publicznych i to dotyczących naszych gości. Witek Więcej pod adresem www.polityka.pl/kraj/opinie/1528379,1,kuba-wojewodzki-odpowiada-w-polityce.read#ixzz1zAFtDiaD Cytaty Kuby Wojewódzkiego z programu "Idol" A ja na przekór kolegom wierzę w twój głos. W twój głos rozsądku. Rzuć tę robotę. Dziękujemy ci bardzo. Było to bardzo delikatne i pełne wewnętrznego skupienia samobójstwo repertuaru. Nie podobało mi się, naprawdę. Zrymowałem się z twoim bólem. Dawid, poczekaj: Lennon nie żyje, Harrison nie żyje, wyślemy twoją piosenkę McCartneyowi, będzie trzeci. Dla mnie jesteś trochę jak Rudolf Valentino, nie wiem, czy pamiętasz takiego bohatera kina. Znakomity kierunek dla ciebie: on był bohaterem kina niemego. Jacek Cygan: Dlaczego ty nie lubisz chłopców? Kuba Wojewódzki: Ja nie lubię chłopców? Ty świnio, ja lubię chłopców! Zobacz też: Jacek Cygan Jedyne co mnie tu trzyma, to grawitacja. Jest taki wiersz: Kiedy przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą..., prawda? Wiesz co? Jakby tak przyszli i puścili twoją piosenkę, to bym ich wpuścił, naprawdę. Poddałbym się i chciałbym zostać zakładnikiem. Jeśli uprawiasz seks tak, jak śpiewasz, jesteś prawdopodobnie poszukiwany przez policję za wielokrotne morderstwo. Masz tylko jedną wadę: brak Ci zalet. Obrzygałeś mnie tym wykonaniem. Pamiętam, jak mój kolega kiedyś w szkole napisał o Ślimaku: „poprzez dziurę w spodniach widać było, że pochodzi z biednej rodziny”. I poprzez wykonanie tej piosenki widać, że muzyka nie jest twoją przyszłością. Next! – Powiedz mi, czy ty miałaś wychowanie muzyczne w szkole? – Tak. – Pamiętasz adres szkoły? Pójdź i podłóż ogień, niczego cię nie nauczyli. Słuchajcie no, Czerwony Kapturek, ja słaby jestem w bajkach, powiem ci tylko tak, że jak będziemy robili soundtrack do filmu Przygód kilka Wróbla Ćwirka, to do ciebie zadzwonimy. Takie wersje dla mnie potrzebują masażysty, żeby obudzić w nich życie, wiesz? My tutaj salonu masażu nie prowadzimy, tak więc – dziękujemy. Widziałaś film Milczenie owiec? Co robiły owce? Milczały. Czego i tobie życzę. Wiesz, co by było, gdyby te ściany miały uszy? Popełniłyby samobójstwo. Woody Allen kiedyś powiedział, że jak ma do wyboru piosenkę francuską i miłość francuską, to woli to drugie. Ja też się do tego dołączam. Poza tym, wszystko co doskonałe, dojrzewa powoli, tobie też jeszcze damy czas. Wymiana protez osobowości w pokoju obok. Zaśpiewałaś tę piosenkę, jakby uderzył w nią autobus. pl.wikiquote.org/wiki/Kuba_Wojew%C3%B3dzki Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Czesław Miłosz - Dziękuję Boykotko 29.06.12, 12:15 Szkoda mi tylko, że musiałam odpowiedzieć słowami poety, które były skierowane do najbardziej okrutnych aparatczyków komuny. Wracając do zarzutów, które stawiasz Kubie Wojewódzkiemu w/s jego wypowiedzi w programie Idol. Zauważyłam w ostatnim X-Faktorze, że Kuba czytał swoje wypowiedzi z kartki. Myślę, że twórca programu doskonale wie na co Kubę stać i ktoś mu napisał wypowiedzi, które nie obrażały ludzi uczestniczących w programie. Nie wiem tylko po co zapraszać tak kontrowersyjną postać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
diabelkot Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 05:48 halo ! oburzeni ! pamiętacie filmik "Mucha" (kreskówka ) czy to czasem nie jest właśnie tak pozdrawiam piszących ą ę Odpowiedz Link Zgłoś
brokenmusic Re: Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Woje 29.06.12, 06:27 Ja nawet słuchałem tego czasami były fajne odcinki. Z Ukrainkami jednak przegięli a już totalnie poczułem się jak idiota, kiedy próbowano wmówić mi, że to taki inteligentny żart, na którym część naszych inteligentnych celebrytów jak Węglarczyk się niby poznała. Kara musi być. Esce powinno się to odbić mocną czkawką Odpowiedz Link Zgłoś
thebird2 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Woje 29.06.12, 07:25 Nie znam tego radia ,nie znam tych facetów ,no moze Kube . Teraz to juz wiem wszystko czyli promocja skandalem sie udała . Odszukałem tą stacje , zaiteresowałem sie kto zacz ten Figurski. Przypomina ta promocję Nergala, którą wykonał Kosciół Kat. dzisiaj kazde dziecko wie kto to jest Nergal Teraz sie dowie kto to jest Figurski . Rozwiazanie umowy to błąd Odpowiedz Link Zgłoś
rob-one Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 08:22 trzeba ich jeszcze ubrać w wory pokutne i wypędzić z kraju, niech na kolanach idą na Ukrainę prosić o przebaczenie, a w komentarzach Wy ciągle o tym samym, rzygać się już chce... Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski padly ostre słowa na temat Ukrainek? gdzie? 29.06.12, 08:26 <trakcie której padły ostre słowa na temat Ukrainek> Pan redaktor powaznie? Powiedzieć, ze mogą zostać zgwałcone przez polskiego chama to obraza ofiary? albo wciąż pracują, aż nie widać im twarzy? Ta sprawa powinna iść do sądu, kołtun nie może narzucić społeczeństwu swojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_roztocki Re: padly ostre słowa na temat Ukrainek? gdzie? 29.06.12, 08:37 No i dlatego kołtunów dwóch zwolniono. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: padly ostre słowa na temat Ukrainek? gdzie? 29.06.12, 08:39 No dobra, ale gdzie te ostre, obraźliwe słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: padly ostre słowa na temat Ukrainek? gdzie? 29.06.12, 10:51 Ile razy jeszcze zapytasz na forum o to samo? Nie dało ci do myślenia, że wszyscy ignorują twoje pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: padly ostre słowa na temat Ukrainek? gdzie? 29.06.12, 11:58 Dzięki temu widzę że nikt z dyżurnie oburzonych nie ma pojęcia o czym się wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_roztocki Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 08:32 Figurski odpowie jutro, bo dopiero wtedy to do niego dotrze, odłączony od Wojewódzkiego i zmuszony do samodzielnych przemyśleń nie jest w stanie odpowiedzieć na najprostsze pytanie, bez doby do namysłu;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbak Jak za Hitlera lub Stalina 29.06.12, 08:34 Co to się u nas porobiło??? z ruskich, niemców i żydów wolno żartować, z ukraińców (narodu zbrodniarzy) już nie. Niestety takie są prawidłowości w zachowaniach społecznych uwarunkowane historycznie, od drugiej wojny i rozpoczęcia okupacji wschodnich terenów Polski (w tym Lwowa) ukraińcy nie są śmieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_roztocki Re: Jak za Hitlera lub Stalina 29.06.12, 08:36 Tak na marginesie dlaczego ten "naród zbrodniarzy" tylko przy Ukraińcach? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbak Re: Jak za Hitlera lub Stalina 29.06.12, 08:50 Nie udawaj że nic nie rozumiesz agencie upowców z ambasady ukraińskiej, mało ci Wołynia i Podola to się teraz nawet na na Roztocze (nick-roztocki) wpierd..alasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aceton12 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 08:36 Można kpić z przywar , stereotypów chamstwa i braku myślenia .Tutaj jednak nóżka się podwinęła się nieco . Drogi Kubo Van Wojew, stwarzanie iluzji samouwielbienia nie pomaga w problemach z masturbacją . Ale Ty , człowiek przekładający mądrość ludową nad intelekt , zapewne o tym wiesz . Wiele zawziętych osób z pewnością chetnie by Ciebie wykastrowała ..Ale Ty już nie masz jaj . Miało być jebnięcie , a jest zmoknięty kapiszon . Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Pytania za 100 pkt. (razem 200 pkt.): 29.06.12, 08:38 W jaki sposób Wojewódzki i Figurski rzekomo obrazili Ukrainki? Jakich słów użyli, które byłyby względem Ukrainek obraźliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 08:49 Prawdziwe jajko z którego wykluje się nowe życie przeważnie jest ubarwione dyskretnie, wręcz maskująco. Kolorowa pisanka jest pusta w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
gps-sk Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 08:51 "Podkreśla jednak, że wcześniejsza szybka decyzja o zawieszeniu ich porannej audycji prawdopodobnie uchroniła stację przed wszczęciem procedury o odebranie jej koncesji przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji." - i to jest prawdziwy skandal. Ta wszechobecna piep..ona polityka i chora polityczna poprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
prawyprosty1 Dwaj rasiści psują obraz Polski 29.06.12, 08:54 Obrażali Hindusa, obrażali Ukrainki, a jakby ich nie zdjęli, to zabraliby się za inne nacje. Tylko Żydów zostawiliby w spokoju, bo nie opluwa się chlebodawców Odpowiedz Link Zgłoś
aceton12 Re: Dwaj rasiści psują obraz Polski 29.06.12, 09:30 ..."bo nie opluwa się chlebodawców" - i żyda Boga Jezusa .. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dwaj rasiści psują obraz Polski 29.06.12, 09:47 A ty ruszyłbyś Ukraińców czy Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
prawyprosty1 Ukraińców lubię, a Żydów szanuję 29.06.12, 12:05 Często jeżdżę na Ukrainę i bardzo lubię Ukraińców. Uważam, że Wojewódzki i Figurski wiele popsuli w stosunkach polsko-ukraińskich - pisały o nich wszystkie główne ukraińskie gazety. Z tego chociażby powodu Eska powinna stracić koncesję. A co do Żydów, to lubię muzykę klezmerską, kuchnię żydowską, żydowskie dowcipy i mam szacunek do twórców państwa Izrael. Nie lubię tylko żydokomuny (lewicowców żydowskiego pochodzenia, którzy chcieli zniszczyć II Rzeczpospolitą i przyłączyć ją do ZSRR i spłodzili dzieci, które kolaborowały ze Stalinem i gnębiły Polaków - jak np. brat Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ukraińców lubię, a Żydów szanuję 29.06.12, 12:42 Ciekawe z jakiego powodu te gazety o nich pisały. chyba tylko dlatego, że padło w audycji słowo Ukrainka, bo nic obraźliwego wobec nich w tej audycji nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
prawyprosty1 W gwałceniu Ukrainek nie ma nic obraźliwego??? 29.06.12, 15:16 Dziwne masz poczucie tego, co jest obraźliwe, a co nie. Może jesteś kimś, kto mówi, że deszczyk pada jak mu plują w mordę, ale większość ludzi ma inaczej. Gdyby jakiś obcokrajowiec tak o Polkach powiedział w moim towarzystwie, to dałbym mu w mordę. Już raz się zdarzyło, że komuś dałem w mordę za to, że obraził Polaków i dziś ma dwa sztuczne zęby, bo myślał, że Polak pozwoli się obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: W gwałceniu Ukrainek nie ma nic obraźliwego?? 29.06.12, 15:22 Jest dużo obraźliwego i właśnie to chcieli przekazać W i F, że gwałcenie Ukrainek jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
gps-sk monthy 29.06.12, 08:59 Są ludzie z dystansem do świata i poczuciem humoru, są też nogi stołowe. Ciekaw jestem jak w Polsce przeżyliby Monthy Pythoni? Po którym odcinku by ich ukrzyżowano? Odpowiedz Link Zgłoś
aceton12 Re: monthy 29.06.12, 09:34 gps-sk napisał: > Są ludzie z dystansem do świata i poczuciem humoru, są też nogi stołowe. Ciekaw > jestem jak w Polsce przeżyliby Monthy Pythoni? Po którym odcinku by ich ukrzyż > owano? Kuba pythonom mógłby co najwyżej buty czyścić . Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: monthy 29.06.12, 12:24 > Kuba pythonom mógłby co najwyżej buty czyścić . No tak, z Jezuska na krzyżu i kretyństwa Maryi jeszcze sobie jaj nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
totuus Re: monthy 29.06.12, 09:43 Wiesz, porównać tych dwóch panów do Monthy Pythona to jak porównać bohomazy kilkulatka z dziełami Van Gogha... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: monthy 29.06.12, 12:21 Żywot Briana de-facto jest zakazany w szerokiej dystrybucji, może się pojawiać w niszowych kanałach TV o 2 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiugaska1 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 09:10 Nareszcie wywalili Tych gwałcicieli Dobrego smaku Odpowiedz Link Zgłoś
starblast Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 09:28 "Podkreśla jednak, że wcześniejsza szybka decyzja o zawieszeniu ich porannej audycji prawdopodobnie uchroniła stację przed wszczęciem procedury o odebranie jej koncesji przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji." W Polsce obowiązują podwójne standardy. Jest taka jedna rozgłośnia, która non stop głosi antysemickie poglady, obraża wszystkich w około (głównie Polaków, ale też inne narody) a zwie się Radio Maryja. Jakoś nie słyszałem, aby KRRiT groziła odebraniu koncesji na nadawanie. W przypadku Eski Rock grożą takimi konsekwencjami za incydent, opatrznie zrozumiany przez opinię publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
naw18 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 10:33 Co to za menel w okularach? Skad redakcja bierze takie zdjecia? Odpowiedz Link Zgłoś
19gonzo86 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 10:34 Przesadna reakcja, oni po prostu mieli pomysł, a że nie mieścił się w granicach poprawności politycznej to co z tego... git.pl/resource/1168/ Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Wojewó... 29.06.12, 10:46 Jakie to kierownictwo stacji drażliwe po skandalu z ukrainkami. Pewnie poczuli, że pali im się grunt pod nogami bo wcześniej jak notorycznie obrażali polaków to nawet palcem ich nie ruszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
sick_chicken Czy będzie jeszcze definitywny koniec? 29.06.12, 10:52 A później ostateczny koniec i koniec końców? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista No dobra z Kubłem sprawa załatwiona, 29.06.12, 12:17 teraz pora zająć się R. Ma Ryja i o. Rydzem. Coś mi mówi, że nie będzie odważnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista 200 wpisów, i nikt nie rozumie 29.06.12, 12:33 200 wpisów, i nikt nie rozumie, że oni kpili z polaczków? Z polskiego debila-celebryty i kołtuna, właściwie kpili z samych siebie. Niuansów tekstu, chamowatych ale zabawnych, też nikt nie przyswaja. Odpowiedz Link Zgłoś
po2jacz Debilom STOP !! 29.06.12, 12:34 Żal mi tych wszystkich słuchających audycji "celebrytów". O ich poziomie intelektualnym można się było przekonać kilkadziesiąt razy. Ale kasa była ważniejsza. UR_ban Odpowiedz Link Zgłoś
drewny_kocur Re: Eska Rock rozwiązuje umowy z Figurskim i Woje 29.06.12, 12:49 ano zycie to nie bajka...zwlaszcza jesli sie nie umie zrobic nic pozytecznego a tylko pajacowac, drwic i szydzic z innych na poziomie przedszkolaka... Odpowiedz Link Zgłoś