Dodaj do ulubionych

Co zniechęca katolików do Kościoła

• zen.123 GW i inne mendia sie staraja, ale 30.06.12, 10:31
      im sie nie udaje, wiec pekaja z frustracji.
      alleluja i do przodu
    • tomasz_456 Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:40
      Odpowiedź na pytanie, czemu katolicy odchodzą od Kościoła jest bardzo prosta.
      Grzech
      Najpierw mały, dotyczący drobnych rzeczy, poźniej większy, śmiertelny.
      A fałszywy wstyd przy spowiedzi powoduje ukrywanie się przed Kościołem.

Więc stań w prawdzie o sobie (zapewne bolesnej) i idź pojednaj się z Bogiem i drugim człowiekiem zanim nie będzie za późno.
      • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:48
        tomasz_456 napisał:

> Odpowiedź na pytanie, czemu katolicy odchodzą od Kościoła jest bardzo prosta.
        > Grzech

No popatrz jak z ciebie uzdrowiciel kościoła :))

> Najpierw mały, dotyczący drobnych rzeczy, poźniej większy, śmiertelny.

No a to dlatego ze dla swojego interesu kler spowiedź wynalazł .

> A fałszywy wstyd przy spowiedzi powoduje ukrywanie się przed Kościołem.

Wstyd ze przy grzechach spowiednika nasze grzechy to pikuś :)))

> Więc stań w prawdzie o sobie (zapewne bolesnej) i idź pojednaj się z Bogiem i d
        > rugim człowiekiem zanim nie będzie za późno.

No a gdzie ten bóg , bo wszędzie a nie w waszej sekcie ??
        • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:50
          Tylko czlowiek utytłany we własne grzechy może pisac takie brednie jak @kolter-xl.
          Grzech falszuje rzeczywistośc, co widać w jego wpisach.
          • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:54
            tomasz_456 napisał:

> Tylko czlowiek utytłany we własne grzechy może pisac takie brednie jak @kolter-
            > xl.
            > Grzech falszuje rzeczywistośc, co widać w jego wpisach.

Ty mi katolicka amebo nie imputuj grzechów :)) Grzech jest dla takich jak ty , mi to zwisa co wy niemoty ma cie w temacie do powiedzenia .
          • marina0321 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:56
            tomasz_456 napisał:

> Tylko czlowiek utytłany we własne grzechy może pisac takie brednie jak @kolter-
            > xl.
            > Grzech falszuje rzeczywistośc, co widać w jego wpisach.

Z tego wniosek, że największym grzechem jest, inaczej myśleć, niż Ty i Twój KK.
      • maran283 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:58
        tomasz_456 napisał:

> Odpowiedź na pytanie, czemu katolicy odchodzą od Kościoła jest bardzo prosta.
        > Grzech
        > Najpierw mały, dotyczący drobnych rzeczy, poźniej większy, śmiertelny.
        > A fałszywy wstyd przy spowiedzi powoduje ukrywanie się przed Kościołem.
        >
        > Więc stań w prawdzie o sobie (zapewne bolesnej) i idź pojednaj się z Bogiem i d
        > rugim człowiekiem zanim nie będzie za późno.

Niekoniecznie,
        - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż tak trudno przestrzegać
        - grzechy można naprawić, szczerze żałować, ksiądz może w tym pomóc ale nie jest niezbędny
        • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 11:04
          maran283 napisał:

> Niekoniecznie,
          > - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż tak t
          > rudno przestrzegać

Jesteś pewien ?
          Szczegolnie przy rozszerzeniu dekalogu zawartym w Ewangeliach.

> - grzechy można naprawić, szczerze żałować, ksiądz może w tym pomóc ale nie jes
          > t niezbędny

Grzechu nie mozna naprawic, jedynie co mozna to zadosćuczynić.
          Chyba że masz mozliwosc cofania sie w czasie.
          • marina0321 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 11:14
            tomasz_456 napisał:

> Grzechu nie mozna naprawic, jedynie co mozna to zadosćuczynić.
            > Chyba że masz mozliwosc cofania sie w czasie.

Masz rację - KK to najlepsza możliwość cofania się w czasie.
          • maran283 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 11:24
            tomasz_456 napisał:

> maran283 napisał:
            >
            >
            > > Niekoniecznie,
            > > - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż
            > tak t
            > > rudno przestrzegać
            >
            > Jesteś pewien ?
            > Szczegolnie przy rozszerzeniu dekalogu zawartym w Ewangeliach.

nikt nie jest pewien, ale można się starać:)

> > - grzechy można naprawić, szczerze żałować, ksiądz może w tym pomóc ale n
            > ie jes
            > > t niezbędny
            >

no to mniej więcej miałem na myśli, nie ma sensu czepiać się słówek
            mówi się "naprawić krzywdy", zadośćuczynić, na to samo wychodzi

• tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 13:11
              Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią. Taki "spadek" po grzechu pierworodnym.
              • marina0321 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 13:36
                tomasz_456 napisał:

> Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią. Taki "spadek"
                > po grzechu pierworodnym.

Ładny spadek od Boga, który nas kocha.
                To jest interpretacja ludzi bezrozumnych. Nie wierzę, że Bóg dałby nam większy rozum, niż sam posiada, bo w/g przeciętnego rozumowania nie jest to logiczne.
              • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 15:53
                tomasz_456 napisał:

> Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią. Taki "spadek"
                > po grzechu pierworodnym.

Ten spadek o ile mnie pamieć nie myli został zmyty krwią Jezusa ,czyli człowiek uczciwy wierzący w boga unikający kościoła katolickiego ma szanse na raj :))
              • antropoid Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 17:35
                tomasz_456 napisał:

> Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią.

Zwłaszcza jeśli jego wiodące grzechy to obłuda i kosmiczna głupota. Dlatego staraj się nie przebywać sam.
          • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 15:41
            tomasz_456 napisał:

> maran283 napisał:
            >
            >
            > > Niekoniecznie,
            > > - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż
            > tak t
            > > rudno przestrzegać
            >
            > Jesteś pewien ?
            > Szczegolnie przy rozszerzeniu dekalogu zawartym w Ewangeliach.

No popatrz Tomuś od nowa ewangelie napisał :)) no a cóż to za rozszerzenie

Ja tam widzę ze Kochaj boga to 4 pierwsze przykazania dekalogu
            Kochaj człowieka to sześć kolejnych.
            Tym bardziej jednak Tomuś to brzmi u ciebie komicznie w świetle tego ze wasz kler w 8 wieku odrzucił całkowicie jedno z przykazań dekalogu :)). Na a żeby dziurę zapełnić ostatnie an dwa podzielił .
            >

Nadal do tego klecha nie jest potrzebny .
      • tanebo Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 20:02
        Jest jeden problem. Nie wierzę że Bóg istnieje. Nie ma na to ŻADNYCH dowodów. A dziwnie ubrani panowie i ich opowieści rodem z krainy mchu i paproci budzą tylko śmiech.
    • marina0321 Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 12:44
      Kiedy byłam dzieckiem, na religii uczono mnie:
      - Bóg jest wszędzie.
      - Wyznawcy innych religii też będą zbawieni, jeżeli postępują według boskich praw.
      - Powinniśmy czytać Pismo św.

Kiedy dorosłam, zaczęto mówić:
      - Boga trzeba szukać w kościele.
      - Tylko katolicka religia jest prawdziwa.
      - Musimy czytań katechizm.
      • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 13:18
        Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która miała szansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem.
        • marina0321 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 13:41
          tomasz_456 napisał:

> Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która miała sz
          > ansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem.

Czyli mamy być naśladowcami kościoła?
          • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 16:07
            marina0321 napisał(a):

> tomasz_456 napisał:
            >
            > > Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która mi
            > ała sz
            > > ansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem.
            >
            > Czyli mamy być naśladowcami kościoła?

Np sporo anorektyczek jest świętymi z głodu padały a hołota wyła z zachwytu ze to dla boga zrobiły :))
        • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 15:07
          tomasz_456 napisał:

> Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która miała sz

Strach przed nieznanym jest podstawa wiary .
          Wiec o jakim zbawieniu tu mowa ?
        • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 16:00
          tomasz_456 napisał:

Nie pieprz Tomuś,i udowodnij ze w twojej sekcie jest zbawienie :)))

Bo sercem przyjęta wiara prowadzi do usprawiedliwienia, a wyznawanie jej ustami - do zbawienia. Wszak mówi Pismo: żaden, kto wierzy w Niego, nie będzie zawstydzony. Nie ma już różnicy między Żydem a Grekiem. Jeden jest bowiem Pan wszystkich. On to rozdziela swe bogactwa wszystkim, którzy Go wzywają. Albowiem każdy, kto wezwie imienia Pańskiego, będzie zbawiony.
          • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:06
            "Wzywać znaczy wołać swoją postawą i pełnym oddania kultem"
            • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:18
              tomasz_456 napisał:

> "Wzywać znaczy wołać swoją postawą i pełnym oddania kultem"

I'm sorry !
              Mozesz to rozwinac ?
              • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:27
                Prosta odpowiedź na kolejny bezsensowny cytat @kolter-xl
                • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 18:27
                  tomasz_456 napisał:

> Prosta odpowiedź na kolejny bezsensowny cytat @kolter-xl

Prosilam cie zebys rozwinal swoja odpowiedz(do Koltera ),czym
                  odpowiadasz ? Unikiem ?
                  Ja nie zrozumialam cos tam mial na mysli ,teraz jednak przekonales mnie,
                  ze calkowicie sciemiasz ." Cygan " z ciebie i to dobry .......
                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 18:45
                    Nie potrafisz zrozumeić jednego prostego zdania ?
                  • nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:35
                    Tomuś to religijny masochista i zwykły piskorz.
                    Wykręca się jak może a na konkretne pytania nie
                    potrafi odpowiedzieć. A tam, do d..y z takim dyskutantem.
                • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:43
                  tomasz_456 napisał:

> Prosta odpowiedź na kolejny bezsensowny cytat @kolter-xl

Fakt cytaty z biblii to zajebisty bezsens ,ale czy wypada tak pisać wiercy Tomusiowi :))
                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:46
                    kolter-xl napisał:

> Fakt cytaty z biblii to zajebisty bezsens ,ale czy wypada tak pisać wiercy Tomu
                    > siowi :))

Dodaj że chodzi o cyniczne cytowenie w celu dopasowania do swojej tezy.
                    • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:47
                      tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                      >
                      >
                      > > Fakt cytaty z biblii to zajebisty bezsens ,ale czy wypada tak pisać wierc
                      > y Tomu
                      > > siowi :))
                      >
                      > Dodaj że chodzi o cyniczne cytowenie w celu dopasowania do swojej tezy.

Dodaj ze to cytaty z natchnionej przez samego boga księgi a słowa te kompletnie odrzucił twój tzw kościół :))
                      • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:52
                        kolter-xl napisał:

> Dodaj ze to cytaty z natchnionej przez samego boga księgi a słowa te kompletnie
                        > odrzucił twój tzw kościół :))

Bo ty tak uważasz.
                        Zauwasz że twój autorytet w tym temacie siega co najwyzej kilku piszacych na tym forum. Reszta ma te twoje chore wymysły w odpowiednim miejscu. Im szybciej to do ciebie dotrze, tym dla ciebie lepiej.
                        • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 20:59
                          tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                          >
                          > > Dodaj ze to cytaty z natchnionej przez samego boga księgi a słowa te komp
                          > letnie
                          > > odrzucił twój tzw kościół :))
                          >
                          > Bo ty tak uważasz.

Nie ja , a sporo bo nawet miliard chrześcijan nie katolików :))

> Zauwasz że twój autorytet w tym temacie siega co najwyzej kilku piszacych na ty
                          > m forum.

No a pokaz mi choć jeden wpis w którym ktoś cie wsparł ???

>Reszta ma te twoje chore wymysły w odpowiednim miejscu. Im szybciej to
                          > do ciebie dotrze, tym dla ciebie lepiej.

Masz nadzieję infantylny pszczylu ze na ambicje mi wjedziesz i zaprzestane przez to tej pysznej dla mnie zabawy :)) Tomuś darcie z ciebie łacha to prawie jak dobre ...... :)))
                          • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:06
                            @kolter-xl, wskaz mi choć jeden swój artykuł w jakiekolwiek liczącej sie prasie naukowej. Jesteś tylko na forum i to tylko tym.
                            Tu możesz błyszczeć bo znajdziesz sobie kilku potakiwaczy.
                            I twoje urojenie teorie nie mają żadnego wsparcia w nauce chrześcijańskiej, bo sam stwierdziłeś, ze Biblia "to wszystko kit i bzdura" .

• kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:20
                              tomasz_456 napisał:

> @kolter-xl, wskaz mi choć jeden swój artykuł w jakiekolwiek liczącej sie prasie
                              > naukowej. Jesteś tylko na forum i to tylko tym.

No i co z tego skoro nie masz siły mi czegokolwiek udowodnić :))

> Tu możesz błyszczeć bo znajdziesz sobie kilku potakiwaczy.

No i pognębiać dosłownie setki takich jak ty nieuków .

> I twoje urojenie teorie nie mają żadnego wsparcia w nauce chrześcijańskiej,

Własnie ja o korzeniach cały czas piszę a ty mi tu o pogańskim katolicyzmie .

> bo sam stwierdziłeś, ze Biblia "to wszystko kit i bzdura" .

Tak ale ja ją doskonale znam , a ty niby to tzw z chrześcijanin nie :))
                              • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:23
                                I znowu kłamiesz, bo wpis temu powolywałes sie na miliard chrześcijan.
                                A teraz o korzeniach.

Kiedy indziej, ze nie ma juz prawdziwych chrzescijan, to znow zachwalałeś Jehowych.
                                Całe twoje zakłamanie wychodzi.
                                • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:25
                                  tomasz_456 napisał:

> I znowu kłamiesz, bo wpis temu powolywałes sie na miliard chrześcijan.
                                  > A teraz o korzeniach.

No a udowodnij ze akurat tam mowa o trójcy była ????

>
                                  > Kiedy indziej, ze nie ma juz prawdziwych chrzescijan, to znow zachwalałeś Jehowych.

Bo nie ma !!

> Całe twoje zakłamanie wychodzi.

Znowu kłamiesz chcąc mnie nieudolnie ośmieszyć :)))

• tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:26
                                    Nie muszę cie ośmieszać.
                                    • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:33
                                      tomasz_456 napisał:

> Nie muszę cie ośmieszać.

No czyli jak juz pisałem jesteś łgarzem !!!
                                      • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:35
                                        kolter-xl napisał:

> No czyli jak juz pisałem jesteś łgarzem !!!

Wiem że u ciebie takie zdanie jest potwierdzeniem tezy, którą napisałem.
                                        • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:37
                                          tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                          >
                                          >
                                          > > No czyli jak juz pisałem jesteś łgarzem !!!
                                          >
                                          > Wiem że u ciebie takie zdanie jest potwierdzeniem tezy, którą napisałem.

Wal śmiało Tomuś udowodnij tą tezę bo inaczej nie ja a ty na zwykłego łgarza znowu wyjdziesz !!
                                          • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:40
                                            @kolter-xl sam udowodniłeś tą tezę swoimi wpisami o tym iż nie mam żony.
                                            • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:46
                                              tomasz_456 napisał:

> @kolter-xl sam udowodniłeś tą tezę swoimi wpisami o tym iż nie mam żony.

Nie obracaj kota cipą tylko udowodnij mi ze kiedy pisałem o miliardzie protestantów miałem na myśli ich wiarę w triady to raz a dwa nie udowodniłeś ze masz żonę , Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jako odpowiedzialnego człowieka !!
                                              • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:47
                                                kolter-xl napisał:

>
                                                > Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jako odpo> wiedzialnego człowieka !!

Uważam że warto bronic swoich przekonań i to wg ciebie mnie dyskwalifikuje ?
                                                • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:51
                                                  tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                  >
                                                  > >
                                                  > > Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jako odpo
                                                  > > wiedzialnego człowieka !!
                                                  >
                                                  > Uważam że warto bronic swoich przekonań i to wg ciebie mnie dyskwalifikuje ?

Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to jest własnie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !!
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:52
                                                    kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                                    >
                                                    > > kolter-xl napisał:
                                                    > >
                                                    > > >
                                                    > > > Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jak
                                                    > o odpo
                                                    > > > wiedzialnego człowieka !!
                                                    > >
                                                    > > Uważam że warto bronic swoich przekonań i to wg ciebie mnie dyskwalifikuj
                                                    > e ?
                                                    >
                                                    > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to jest wła
                                                    > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !!

Sorry miało być odpowiedzialność za rodzinę
                                                  • bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:25
                                                    kolter-xl napisał:
                                                    > > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to je
                                                    > st wła
                                                    > > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !!
                                                    >
                                                    > Sorry miało być odpowiedzialność za rodzinę

Chyba się zagalopowałeś. Przecież w ten sposób usprawiedliwiasz wszelkie zło tego świata.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:31
                                                    bool_a napisała:

> kolter-xl napisał:
                                                    > > > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić
                                                    > to je
                                                    > > st wła
                                                    > > > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz za
                                                    > sad !!
                                                    > >
                                                    > > Sorry miało być odpowiedzialność za rodzinę
                                                    >
                                                    > Chyba się zagalopowałeś. Przecież w ten sposób usprawiedliwiasz wszelkie zło te
                                                    > go świata.

Chyba nie znasz tła tej dyskusji .Poza tym Tomuś juz niejednokrotnie udowodnił ze dla swoich diabli wiedza jakich zasad poszedłby na dno z rodziną .
                                                  • bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:47
                                                    kolter-xl napisał:

> Chyba nie znasz tła tej dyskusji .Poza tym Tomuś juz niejednokrotnie udowodnił
                                                    > ze dla swoich diabli wiedza jakich zasad poszedłby na dno z rodziną .
                                                    Nie interesują mnie „pyskówki” zwłaszcza zawierające wulgaryzmy. Tło też jest nieistotne. To przecież to Ty napisałeś.
                                                    Wiem, że nie wierzysz w Boga, ale ja z kolei nie mogę uwierzyć, że masz aż tak elastyczny kręgosłup.

• kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:56
                                                    bool_a napisała:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > Chyba nie znasz tła tej dyskusji .Poza tym Tomuś juz niejednokrotnie udow
                                                    > odnił
                                                    > > ze dla swoich diabli wiedza jakich zasad poszedłby na dno z rodziną .

> Nie interesują mnie „pyskówki” zwłaszcza zawierające wulgaryzmy.

Ja żyje takich tu nie widziałem ??

Tło też jest nieistotne. To przecież to Ty napisałeś.
                                                    > Wiem, że nie wierzysz w Boga, ale ja z kolei nie mogę uwierzyć, że masz aż tak
                                                    > elastyczny kręgosłup.

No skoro tło cię nie obchodzi to pozostawię to bez wyjaśnień .
                                                  • bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:06
                                                    kolter-xl napisał:
                                                    > No skoro tło cię nie obchodzi to pozostawię to bez wyjaśnień .
                                                    Oczywiście możesz pozostawić bez wyjaśnień, ale nie będę przecież czytać kilkuset wpisów, żeby wyłapać tło do Twojej reakcji.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:26
                                                    bool_a napisała:

> kolter-xl napisał:
                                                    > > No skoro tło cię nie obchodzi to pozostawię to bez wyjaśnień .
                                                    > Oczywiście możesz pozostawić bez wyjaśnień, ale nie będę przecież czytać kilkus
                                                    > et wpisów, żeby wyłapać tło do Twojej reakcji

Akurat ten spór nie jest z dziś czy z tego wątku . Po prostu Tomuś kiedyś uznał ze należy sie trzymać niezależnie od sytuacji życiowej jakiś tam swoich zasad. Niezależnie od tego ze mogą one pociągnąć na dno rodzinę . Ot paplanie ministarncika którzy nie ma pojęcia czym jest np strach o dzieci !!
                                                  • bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:48
                                                    kolter-xl napisał:

> Akurat ten spór nie jest z dziś czy z tego wątku . Po prostu Tomuś kiedyś uznał
                                                    > ze należy sie trzymać niezależnie od sytuacji życiowej jakiś tam swoich zasad.
                                                    > Niezależnie od tego ze mogą one pociągnąć na dno rodzinę . Ot paplanie minista
                                                    > rncika którzy nie ma pojęcia czym jest np strach o dzieci !!
                                                    Dzięki za wyjaśnienie.
                                                    No właśnie strach o dzieci, czy ratowanie bliskich rozumiem. Bo ogólnie to zabrzmiało bardzo kontrowersyjnie. Wiele osób (wg mnie bez zasad) usprawiedliwia swe „niecne czyny” dobrem rodziny, a pod to daje się wszystko podciągnąć.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 01.07.12, 00:02
                                                    bool_a napisała:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > Akurat ten spór nie jest z dziś czy z tego wątku . Po prostu Tomuś kiedyś
                                                    > uznał
                                                    > > ze należy sie trzymać niezależnie od sytuacji życiowej jakiś tam swoich
                                                    > zasad.
                                                    > > Niezależnie od tego ze mogą one pociągnąć na dno rodzinę . Ot paplanie m
                                                    > inistarncika którzy nie ma pojęcia czym jest np strach o dzieci !!

> Dzięki za wyjaśnienie.
                                                    > No właśnie strach o dzieci, czy ratowanie bliskich rozumiem. Bo ogólnie to zabr
                                                    > zmiało bardzo kontrowersyjnie. Wiele osób (wg mnie bez zasad) usprawiedliwia sw
                                                    > e „niecne czyny” dobrem rodziny, a pod to daje się wszystko podciągnąć.

Konkretnie chodziło o mojego Ojca ateistę który pod wpływem swojej teściowej która go terroryzowała mi.n tym ze go wyrzuci z domu dla świętego spokoju pozwolił mnie pokropić w katolickim kościele kiedy miałem już koło 2 lat :)) No a Tomuś się uparł ze gdyby miał zasady to nie zrobiłby tego . Miał zabrać mnie i siostrę i pójść pod most ? . Cuda wymyślał żeby udowodnić brak zasad 20 kilkuletniemu człowiekowi obarczonemu rodziną . Po prostu udowodnił Tomuś wtedy ze nie wie co to troska o rodzinę i basta !!
                                                  • bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 01.07.12, 01:32
                                                    kolter-xl napisał:

> Konkretnie chodziło o mojego Ojca ateistę który pod wpływem swojej teściowej kt
                                                    > óra go terroryzowała mi.n tym ze go wyrzuci z domu dla świętego spokoju pozwol
                                                    > ił mnie pokropić w katolickim kościele kiedy miałem już koło 2 lat :)) No a Tom
                                                    > uś się uparł ze gdyby miał zasady to nie zrobiłby tego . Miał zabrać mnie i sio
                                                    > strę i pójść pod most ? . Cuda wymyślał żeby udowodnić brak zasad 20 kilkuletn
                                                    > iemu człowiekowi obarczonemu rodziną . Po prostu udowodnił Tomuś wtedy ze nie w
                                                    > ie co to troska o rodzinę i basta !!
                                                    Możesz podać namiar do tego wątku, bo to ciekawe. Przecież w KK dopuszczalne są śluby kościelne z osobą innego wyznania lub niewierzącą. Ta osoba przyrzeka, że nie będzie przeszkadzać w katolickim wychowaniu dzieci. Czyli w żaden sposób nie można tego taktować jako łamanie zasad. Dla mnie naganne było udawanie ateisty dla kariery, niby w trosce o dobro rodziny.

• kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 01.07.12, 11:06
                                                    bool_a napisała:

> Możesz podać namiar do tego wątku, bo to ciekawe.

Nie pamiętam tyle z Tomusiem tu prowadziłem nazwijmy my to dyskusji ze się pogubiłem.

Przecież w KK dopuszczalne są
                                                    > śluby kościelne z osobą innego wyznania lub niewierzącą.

To nie chodziło chodziło o ślub w kościele.

> bo Ta osoba przyrzeka, że nie będzie przeszkadzać w katolickim wychowaniu dzieci.

Nie musieli bo ślubu kościelnego dzięki bogu nie mieli :))

Czyli w żaden sposób
                                                    > nie można tego taktować jako łamanie zasad. Dla mnie naganne było udawanie ateisty dla kariery, niby w trosce o dobro rodziny

Tomuś kategorycznie twierdził ze mój ojciec mógł się wyprowadzić niewiele brakowało a znalazłby im hotel robotniczy :))) Bidula nie wiedział ze w latach 60 nie było takich możliwości w kraju który dopiero się odbudowywał .
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:52
                                                    kolter-xl napisał:

> Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to jest wła
                                                    > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !!

Tak, tak zwykłe brednie, nic wiecej.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:57
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to je
                                                    > st wła
                                                    > > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !!
                                                    >
                                                    > Tak, tak zwykłe brednie, nic wiecej.

No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !!
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:03
                                                    kolter-xl napisał:

>
                                                    > No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !!

Każdy mężczyzna musi mieć zasady. A ojciec tym bardziej. Jak ich nie ma, to nie może być wzorcem dla swoich dzieci.
                                                    Jak ojciec nie ma zasad i nie wpoi ich dzieciom, to później widać np. po używanym wulgarnym słownictwie.

• zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:09
                                                    tomasz_456 napisał:

Jak ojciec nie ma zasad i nie wpoi ich dzieciom, to później widać np. po używan
                                                    > ym wulgarnym słownictwie.

I tu ci w ryja teraz wytke : cos przed paroma minutami insinuated ?
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:12
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !!
                                                    >
                                                    > Każdy mężczyzna musi mieć zasady. A ojciec tym bardziej. Jak ich nie ma, to ni
                                                    > e może być wzorcem dla swoich dzieci.

Wzorcem spania pod mostem ??

> Jak ojciec nie ma zasad i nie wpoi ich dzieciom, to później widać np. po używan
                                                    > ym wulgarnym słownictwie.

Nie mówili ci ze tak się nasiąka wśród katolickich kolegów ??
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:14
                                                    Masz wyraxnie jakąś traumę.
                                                    Weź sie w garsc i miej kiedys choć kilka niezłomych zasad.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:18
                                                    tomasz_456 napisał:

> Masz wyraxnie jakąś traumę.

Nie , wmawiaj sobie wsiowy psychologu :))

> Weź sie w garsc i miej kiedys choć kilka niezłomych zasad.

Mam zasady czego o tobie powiedzieć nie można, Jestem też odpowiedzialnym Człowiekiem czego o tobie powiedzieć nie można
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:20
                                                    kolter-xl napisał:

> Mam zasady czego o tobie powiedzieć nie można, Jestem też odpowiedzialnym Człow
                                                    > iekiem czego o tobie powiedzieć nie można

Masz pewnie jedną zasdaę - nie mieć zasad.
                                                    A odpowiedzialny jestes za te wszystkie bluzgi wypisywane na forum. To na pewno.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:24
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > Mam zasady czego o tobie powiedzieć nie można, Jestem też odpowiedzialnym
                                                    > Człow
                                                    > > iekiem czego o tobie powiedzieć nie można
                                                    >
                                                    > Masz pewnie jedną zasdaę - nie mieć zasad.

Akurat to twoja domena dopiero co nazwałem ciebie łgarzem , nie udowodniłeś ze to kłamstwo :))

> A odpowiedzialny jestes za te wszystkie bluzgi wypisywane na forum. To na pewno

Nikomu nie zabluzgałem ,ale odpowiadam za swoje słowa !!
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:25
                                                    kolter-xl napisał:

> Nikomu nie zabluzgałem ,ale odpowiadam za swoje słowa !!

Kłamiesz, bo pewnie nie za grzeczne wpisy cię zbanowano.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:33
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > Nikomu nie zabluzgałem ,ale odpowiadam za swoje słowa !!
                                                    >
                                                    > Kłamiesz, bo pewnie nie za grzeczne wpisy cię zbanowano.

Zbanował mnie osioł tobie podobny za gorszy od mojego wpis na religii twój brat z sekty nawet nie beknął .
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:34
                                                    Nie o tym banie mówimy
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:36
                                                    tomasz_456 napisał:

> Nie o tym banie mówimy

Cos sobie uroiłeś .
                                                  • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:05
                                                    kolter-xl napisał

No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !!

I ja nie wyczulam u niego zadnych oznak na meza lub ojca .
                                                    Od poczatku twierdze ,ze to katabas ( nawet z nieprawego loza ) u niego
                                                    nic nie znajdziesz.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:15
                                                    zdybka napisała:

> kolter-xl napisał
                                                    >
                                                    > No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !!
                                                    >
                                                    > I ja nie wyczulam u niego zadnych oznak na meza lub ojca .
                                                    > Od poczatku twierdze ,ze to katabas ( nawet z nieprawego loza ) u niego
                                                    > nic nie znajdziesz.

Nie to nie klecha , klecha ma choć szczątkową znajomość teologii . Tomuś to typ wiecznego ministrancika
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:17
                                                    "Ministrncik" - znów sie pogrążasz w tej swoje fascynacji.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:21
                                                    tomasz_456 napisał:

> "Ministrncik" - znów sie pogrążasz w tej swoje fascynacji.

Tłumacz to tak; ministrancik = przygłup .
                                                  • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:28
                                                    kolter-xl napisał:

Nie to nie klecha , klecha ma choć szczątkową znajomość teologii . Tomuś to typ
                                                    > wiecznego ministrancika

To znaczy wiecznie na uslugach proboszcza ?????
                                                    Przerabane .
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:32
                                                    zdybka napisała:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > Nie to nie klecha , klecha ma choć szczątkową znajomość teologii . Tomuś to typ
                                                    > > wiecznego ministrancika
                                                    >
                                                    > To znaczy wiecznie na uslugach proboszcza ?????
                                                    > Przerabane

No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek .
                                                  • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:33
                                                    kolter-xl napisał:

> No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek .

Zapewne piszesz o sobie.
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:36
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek .
                                                    >
                                                    > Zapewne piszesz o sobie.

Nie , akurat o tobie .
                                                  • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:37
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek .
                                                    >
                                                    > Zapewne piszesz o sobie.

No to Tomku ,jakie ksywke miales ?
                            • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:23
                              tomasz_456 napisał:

Tu możesz błyszczeć bo znajdziesz sobie kilku potakiwaczy.

A jak to wytlumaczysz ? Jezeli popierasz ich ,to jak my mamy ciebie nazwac .... ?

www.youtube.com/watch?v=GarzttSkGes&feature=relmfu
                        • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:14
                          tomasz_456 napisał:

Bo ty tak uważasz.
                          > Zauwasz że twój autorytet w tym temacie siega co najwyzej kilku piszacych na ty
                          > m forum. Reszta ma te twoje chore wymysły w odpowiednim miejscu. Im szybciej to
                          > do ciebie dotrze, tym dla ciebie lepiej.

Cos ci sie kolejnosci popie...ly .... o jakiej reszcie ty tu wspominasz ?
                          Durniem na tym forum jestes ty i to od samego poczatku ,poziom twoj
                          nie siega nawet oddzwiernego w tym twoim zapszanskim kosciele .
                          Zdanie chocby jednego nie potrafisz rozwinac i masz jeszcze czelnosc
                          wypowiadac sie za innych ? A gdzie to oni sa ?
                          Tolerowac takiego przyglupa jak ty to oznacza miec litosc nad toba a jak
                          to ktos fajnie ujal " litosc jest zbrodnia " w twoim przypadku to sie zgadza.
                          Gon sie do piekla ,burdelu ..... gdzie chcesz ,ale glupot zaoszczedz nam.

• tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:16
                            zdybka napisała: [.....]

Napiszesz kiedyć coś mądrego ?

• kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:21
                              tomasz_456 napisał:

> zdybka napisała: [.....]
                              >
                              > Napiszesz kiedyć coś mądrego ?

Własnie to zrobiła .
                              • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:24
                                kolter-xl napisał:

> Własnie to zrobiła .

W twoje ocenie, kóra jest oczywiscie niewiarygodna.
                                • kolter-xl Zdybka 30.06.12, 21:28
                                  tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                  >
                                  > > Własnie to zrobiła .
                                  >
                                  > W twoje ocenie, kóra jest oczywiscie niewiarygodna.

Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ??
                                  • tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:30
                                    A kim jest @Zdybka ?

Bo odpowiedź po waszym forumowy flircie jest oczywista.
                                    • kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:32
                                      tomasz_456 napisał:

> A kim jest @Zdybka ?
                                      >
                                      > Bo odpowiedź po waszym forumowy flircie jest oczywista.

Znajdź se chłopa zazdrośniku
                                      • tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:33
                                        kolter-xl napisał:

> Znajdź se chłopa zazdrośniku

Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ?
                                        Pewnie tak, sądząc po takich wpisach

• kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:35
                                          tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                          >
                                          > > Znajdź se chłopa zazdrośniku
                                          >
                                          > Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ?
                                          > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach

Ja Tomuś jestem tolerancyjny , jak się kochacie to sobie figlujta :)))
                                          • marina0321 Re: Zdybka 30.06.12, 21:37

W raju Ewa pyta Adama:
                                            - Adas... czy ty mnie jeszcze kochasz?
                                            - A kogo mam ku... kochac?!
                                        • zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:43
                                          tomasz_456 napisał:
                                          Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ?
                                          > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach

Swego ryja wycieraj w gacie proboszcza .

• tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:45
                                            zdybka napisała:

> tomasz_456 napisał:
                                            > Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ?
                                            > > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach
                                            >
                                            > Swego ryja wycieraj w gacie proboszcza .
                                            >

Ale to @Kolter-xl ma jakieś pragnienie, myślisz, ze aż takie ?

• kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:48
                                              tomasz_456 napisał:

> zdybka napisała:
                                              >
                                              > > tomasz_456 napisał:
                                              > > Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ?
                                              > > > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach
                                              > >
                                              > > Swego ryja wycieraj w gacie proboszcza .
                                              > >
                                              >
                                              > Ale to @Kolter-xl ma jakieś pragnienie, myślisz, ze aż takie ?

Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :))
                                              • tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:51
                                                kolter-xl napisał:
                                                > Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :))

Te twoje ataki na KK wynikaja z zawodu miłosnego ?
                                                Ale zeby w tym wieku, o którym pisałeś ża olałęś KK ?
                                                • zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:56
                                                  tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                  > > Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :))
                                                  >
                                                  > Te twoje ataki na KK wynikaja z zawodu miłosnego ?
                                                  > Ale zeby w tym wieku, o którym pisałeś ża olałęś KK ?

Ale mowa tu o twojej fujarze ! Zmieniasz temat ?
                                                  Nie tak szybko .
                                                • kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:56
                                                  tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                  > > Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :))
                                                  >
                                                  > Te twoje ataki na KK wynikaja z zawodu miłosnego ?

Możliwe ze jakiś kleryk płonął do mnie pożądaniem ?? ale mi nic o tym nie wiadomo :)))

> Ale zeby w tym wieku, o którym pisałeś ża olałęś KK ?

Niemoto gdyby mnie klecha chciał przerysować to zgłosiłbym to na Milicje a jak bym podrósł to bym qu...e jaja urwał :))
                                              • zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:53
                                                kolter-xl napisał:

Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :))

No ten juz jest gotowy do...... ale bedzie chwalil kosciol .... jak mu ......

• zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:50
                                              tomasz_456 napisał:

Ale to @Kolter-xl ma jakieś pragnienie, myślisz, ze aż takie ?

You fucking bastard ,teraz innych wciagasz ?
                                  • zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:40
                                    kolter-xl napisał:

Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ??

Na 100% Kolter ty jestes wiarygodny !!!!
                                    • tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:41
                                      zdybka napisała:

> kolter-xl napisał:
                                      >
                                      > Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ??
                                      >
                                      >
                                      > Na 100% Kolter ty jestes wiarygodny !!!!

Nie pisałem że tak będzie.
                                      • kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:43
                                        tomasz_456 napisał:

> zdybka napisała:
                                        >
                                        > > kolter-xl napisał:
                                        > >
                                        > > Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ??
                                        > >
                                        > >
                                        > > Na 100% Kolter ty jestes wiarygodny !!!!
                                        >
                                        > Nie pisałem że tak będzie.

teraz łgarzu katolicki pochwal ty sie kimś kto ci na 100% zaufał :)))
                                        • zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:46
                                          No i bedzie dluuuuggggoooo szukal .....
                            • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:26
                              tomasz_456 napisał:

> zdybka napisała: [.....]
                              >
                              > Napiszesz kiedyć coś mądrego ?

Daj mi chwile czasu ,niech poszukam odpowieniego okreslenia dla ciebie.
                            • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:38
                              tomasz_456 napisał:

Napiszesz kiedyć coś mądrego ?

Tu masz nastepny dowod na wasze zapszanstwo .....

www.youtube.com/watch?v=vpjlG5b01GE&feature=related
                              • nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:09
                                Wam się jeszcze chce dyskutować z tym skończonym bałwanem?
                                Chyba już wiem kto to. Pamiętacie takiego dzieciaka
                                co się wtrącał do wszystkiego?
                                • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:11
                                  nerwus0 napisał:

> Wam się jeszcze chce dyskutować z tym skończonym bałwanem?

Piszesz o sobie ?
                                  • nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:17
                                    Nie, o bałwanie zwanym Tomuś, pajacu.
                                    • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:18
                                      nerwus0 napisał:

> Nie, o bałwanie zwanym Tomuś, pajacu.

Jest na forum jakiś Tomuś, pajacu ?
                                      • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:22
                                        tomasz_456 napisał:

> nerwus0 napisał:
                                        >
                                        > > Nie, o bałwanie zwanym Tomuś, pajacu.
                                        >
                                        > Jest na forum jakiś Tomuś, pajacu ?

Tak ty Tomuś pajac vel ministrancik
                                        • tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:23
                                          kolter-xl napisał:

> Tak ty Tomuś pajac vel ministrancik

Nawet nicka nie umiesz poprawnie zrozumieć i napisać.
                                          • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:25
                                            tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                            >
                                            > > Tak ty Tomuś pajac vel ministrancik
                                            >
                                            > Nawet nicka nie umiesz poprawnie zrozumieć i napisać.

Nicka czy Nicku ??
                                • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:31
                                  nerwus0 napisał:

> Wam się jeszcze chce dyskutować z tym skończonym bałwanem?
                                  > Chyba już wiem kto to. Pamiętacie takiego dzieciaka
                                  > co się wtrącał do wszystkiego?

A czytales jego ostatnie wpisy ? Ten bastard sie zapomnial .
                                  Ale o jakim dzieciaku myslisz ?
                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:35
                                    zdybka napisała:

>
                                    > A czytales jego ostatnie wpisy ? Ten bastard sie zapomnial .

Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze i trzepany był przez swojego duchownego tatę

• tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:36
                                      kolter-xl napisał:

> Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze i trz
                                      > epany był przez swojego duchownego tatę

@kolter-xl , to wiesz z własnego doświadczenia ?
                                      • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:40
                                        tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                        >
                                        > > Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze
                                        > i trz
                                        > > epany był przez swojego duchownego tatę
                                        >
                                        > @kolter-xl , to wiesz z własnego doświadczenia ?

Tomuś jesteś bezkrytyczny dla kleru , miłość bo wikarego czy co ??
                                        • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:42
                                          kolter-xl napisał

Tomuś jesteś bezkrytyczny dla kleru , miłość bo wikarego czy co ??

Taaa .... a jak to mozna inaczej tlumaczyc ?
                                          • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:57
                                            zdybka napisała:

> kolter-xl napisał
                                            >
                                            > Tomuś jesteś bezkrytyczny dla kleru , miłość bo wikarego czy co ??
                                            >
                                            > Taaa .... a jak to mozna inaczej tlumaczyc ?

IQ na poziomie pawiana ??
                                            • nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:09
                                              Nie obrażaj pawianów. Tomuś jest raczej na poziomie krewetki.
                                              • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:13
                                                Nerwusek ! Slyszales " chata wolna " teraz porzadzimy :))))))
                                                Tomcio na urlopie .
                                              • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:29
                                                nerwus0 napisał:

> Nie obrażaj pawianów. Tomuś jest raczej na poziomie krewetki.

Krewetki są smaczne a mięcho z pawiana łykowate :)
                                      • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:40
                                        kolter-xl napisał:
                                        Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze
                                        > i trz
                                        > > epany był przez swojego duchownego tatę

Nie zal mi go !
                                        • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:54
                                          zdybka napisała:

> kolter-xl napisał:
                                          > Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze
                                          > > i trz
                                          > > > epany był przez swojego duchownego tatę
                                          >
                                          > Nie zal mi go !

No mi tez nie :)))
                                          • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:00
                                            Chyba sie zmyl z forum ,czytales jego pozegnanie ?
                                            • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:04
                                              zdybka napisała:

> Chyba sie zmyl z forum ,czytales jego pozegnanie ?

Pewno na jakieś szparagi się wybiera do Holland bo raz już go tez nie było a potem znowu się żegnał i nie zniknął .
                                              • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:09
                                                Jakos mi sie nie chce wierzyc ,ze lapy bedzie trzymal z daleka od forum.
                                                Pozyjemy ,zobaczymy .
                                                • zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:10
                                                  To co !!!!!! Teraz party ? Nikt nas nie bedzie ganil ,mozna poprzeklinac ....
                                                  • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:30
                                                    zdybka napisała:

> To co !!!!!! Teraz party ? Nikt nas nie bedzie ganil ,mozna poprzeklinac ....

Zawsze jakaś szuja zakapuje .
                                                • kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:28
                                                  zdybka napisała:

> Jakos mi sie nie chce wierzyc ,ze lapy bedzie trzymal z daleka od forum.
                                                  > Pozyjemy ,zobaczymy .

Wróci .
      • polakonly FAŁSZ. 30.06.12, 18:42
    • tomasz_456 Pożegnaie z forum 30.06.12, 22:35
      Nadszedł czas wakacji. Czas odpoczynku również od forum.
      Życzę wszystkim dobrze spędzonych letnich urlopów.
      Jeżeli komuś moje wpisy popsuły humor, czy kogoś urazilem - przepraszam.

Do zobaczenia na forum po wakacjach
      Tomasz
      • marina0321 Re: Pożegnaie z forum 30.06.12, 22:49
        tomasz_456 napisał:

> Nadszedł czas wakacji. Czas odpoczynku również od forum.
        > Życzę wszystkim dobrze spędzonych letnich urlopów.
        > Jeżeli komuś moje wpisy popsuły humor, czy kogoś urazilem - przepraszam.
        >
        > Do zobaczenia na forum po wakacjach
        > Tomasz

Tak nagle się zmywasz? No cóż - przyjemnych wakacji Tomuś! Ochłoń trochę od kadzideł.
        • kolter-xl Re: Pożegnaie z forum 30.06.12, 22:59
          marina0321 napisał(a):

>Tomuś! Ochłoń trochę od kadzideł.

To rada takiego typu ; nie ćpaj modlitwa ci w tym pomoże :))
      • antobojar A martwię się że wikary tomuś jedzie z Dziećmi na 01.07.12, 06:23
        .. na kolonie...
        • kolter-xl Re: A martwię się że wikary tomuś jedzie z Dziećm 01.07.12, 11:06
          antobojar napisał:

> .. na kolonie...

Jak taki duzy chop zmieści się w piaskownicy ??
        • polakonly Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idzie. 01.07.12, 12:11
          Odpowiedzcie sobie na postawione ważne pytanie. Jednym tylko słowem. A może to pytanie jest żle postawione? Może powinno brzmieć: Czy cokolwiek jest w stanie zniechęcić mnie do Kościoła Katolickiego? Może słowem którego użyjemy będzie: NIC ?...Wtedy zapytamy: Dlaczego?!... I odpowiemy sobie Najmilsi: Bo Kościół to Dzieło Boże! Bo Kościół przeniknięty jest Duchem Świętym. Bo Kościół ma moc nadprzyrodzoną, której siły piekielne nie przemogą! Bo Kościół ma dla nas dobrą nowinę o szansie na zbawienie! A szansa na zbawienie - to szansa na sukces! Największy nasz sukces! - choć nie za życia naszego. Bo Kościół to Najmilsi my wszyscy!
          Teraz i zawsze i na wieki wieków. Amen.
          • kolter-xl Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 12:24
            polakonly napisał:

> Odpowiedzcie sobie na postawione ważne pytanie. Jednym tylko słowem. A może to
            > pytanie jest żle postawione?

Już dawno sobie jedyny słowem odpowiedziałem czym jest twoja sekta to ; kupa . zwykła śmierdząca kupa .

Może powinno brzmieć: Czy cokolwiek jest w stanie
            > zniechęcić mnie do Kościoła Katolickiego? Może słowem którego użyjemy będzie: NIC

Dokładnie wszystko tam zniechęca kogoś kto ma mózg wolny od zabobonu.

.?...Wtedy zapytamy: Dlaczego?!... I odpowiemy sobie Najmilsi: Bo Kościół to
            > Dzieło Boże!

No nie bez jaj a którego to niby boga dzieło ? Konstantyna ??

> Bo Kościół przeniknięty jest Duchem Świętym.

Dlatego jest tam tyle fałszu i obłudy ??

>Bo Kościół ma moc nadprzyrodzoną,

Ta a który papież potrafił ożywiać człowieka lub po prostu uzdrowić ??

> której siły piekielne nie przemogą!

Czyli kościelne gestapo zwane inkwizycja tkóre miliony ludzi skrzywdziło to dzieło samego Jezusa ??

> Bo Kościół ma dla nas dobrą nowinę o szansie na zbawienie!

Dobra nowina w postaci podaj nam numer swojego konta a my już wiemy ja cie zbawić :))

> A szansa na zbawienie - to szansa na sukces!

Posłuchaj Jezusa on tak mówił co was spotka jak się z klerem zwąchacie :)) ; Zostawcie ich! To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego prowadzi, obaj w dół wpadną.

Największy nasz sukces! - choć nie za życia naszego. Bo Kościół to Najmilsi my wszyscy!
            > Teraz i zawsze i na wieki wieków. Amen.

Tomuś nie spodziewałem się tego ze taki nam tu numer wywalisz :)))
            • zdybka Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:11
              kolter-xl napisał:

Tomuś nie spodziewałem się tego ze taki nam tu numer wywalisz :)))

Domyslalam sie ,ze on wywali jakis numer ,dlatego olalam jego " pozegnalny "
              wpis .
          • marina0321 Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:00
            polakonly napisał:

> Odpowiedzcie sobie na postawione ważne pytanie. Jednym tylko słowem. A może to
            > pytanie jest żle postawione? Może powinno brzmieć: Czy cokolwiek jest w stanie
            > zniechęcić mnie do Kościoła Katolickiego? Może słowem którego użyjemy będzie: N
            > IC ?...Wtedy zapytamy: Dlaczego?!... I odpowiemy sobie Najmilsi: Bo Kościół to
            > Dzieło Boże! Bo Kościół przeniknięty jest Duchem Świętym. Bo Kościół ma moc nad
            > przyrodzoną, której siły piekielne nie przemogą! Bo Kościół ma dla nas dobrą no
            > winę o szansie na zbawienie! A szansa na zbawienie - to szansa na sukces! Najwi
            > ększy nasz sukces! - choć nie za życia naszego. Bo Kościół to Najmilsi my wszy
            > scy!
            > Teraz i zawsze i na wieki wieków. Amen.

Widzę, że Tomuś jednak nie zostawił nas " na pastwę losu" - przykładnie zatroszczył się o swoje zastępstwo. "Paś owieczki moje, żeby nie były same, dopóki tam nie powrócę".
          • nerwus0 Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:29
            Słaby dowcip.
            • zdybka Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:52
              Wiec przyjzyjmy sie nowemu " koledze "
              Ciekawy typ .....

forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123459482,Watykan_Pty_Ltd_Oferta_zatrudnienia_.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123463469,Ponadto_jesli_nie_grzeszysz_rozumem_zawsze.html
              • marina0321 Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 14:05
                zdybka napisała:

> Wiec przyjzyjmy sie nowemu " koledze "
                > Ciekawy typ .....
                >
                > forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123459482,Watykan_Pty_Ltd_Oferta_zatrudnienia_.html
                > forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123463469,Ponadto_jesli_nie_grzeszysz_rozumem_zawsze.html

Swietne. Podziwiam cie, że potrafisz takie ciekawe linki wyszukiwać. Ja jeszcze tak daleko z internetem nie jestem. Pozdro.
                • zdybka Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 14:15
                  Thanks !

• maaac Dostałeś urlop od "pracy" na forum? 01.07.12, 13:53
        :)

Ciekawe to "wolne".
        • nerwus0 Re: Dostałeś urlop od "pracy" na forum? 01.07.12, 14:14
          Dostał świdectwo ze szkółki i jedzie na kolonie.
    • kylax1 Katolycyzm to średniowieczny faszyzm. 01.07.12, 12:34
      Prymitywna ideologia porównywalna z islamem. Tępota, prześladowania niewiernych i gnębienie kobiet, homoseksualistów, niepełnosprawnych i innych.

Oto katolycyzm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka