zen.123 GW i inne mendia sie staraja, ale 30.06.12, 10:31 im sie nie udaje, wiec pekaja z frustracji. alleluja i do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:40 Odpowiedź na pytanie, czemu katolicy odchodzą od Kościoła jest bardzo prosta. Grzech Najpierw mały, dotyczący drobnych rzeczy, poźniej większy, śmiertelny. A fałszywy wstyd przy spowiedzi powoduje ukrywanie się przed Kościołem. Więc stań w prawdzie o sobie (zapewne bolesnej) i idź pojednaj się z Bogiem i drugim człowiekiem zanim nie będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:48 tomasz_456 napisał: > Odpowiedź na pytanie, czemu katolicy odchodzą od Kościoła jest bardzo prosta. > Grzech No popatrz jak z ciebie uzdrowiciel kościoła :)) > Najpierw mały, dotyczący drobnych rzeczy, poźniej większy, śmiertelny. No a to dlatego ze dla swojego interesu kler spowiedź wynalazł . > A fałszywy wstyd przy spowiedzi powoduje ukrywanie się przed Kościołem. Wstyd ze przy grzechach spowiednika nasze grzechy to pikuś :))) > Więc stań w prawdzie o sobie (zapewne bolesnej) i idź pojednaj się z Bogiem i d > rugim człowiekiem zanim nie będzie za późno. No a gdzie ten bóg , bo wszędzie a nie w waszej sekcie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:50 Tylko czlowiek utytłany we własne grzechy może pisac takie brednie jak @kolter-xl. Grzech falszuje rzeczywistośc, co widać w jego wpisach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:54 tomasz_456 napisał: > Tylko czlowiek utytłany we własne grzechy może pisac takie brednie jak @kolter- > xl. > Grzech falszuje rzeczywistośc, co widać w jego wpisach. Ty mi katolicka amebo nie imputuj grzechów :)) Grzech jest dla takich jak ty , mi to zwisa co wy niemoty ma cie w temacie do powiedzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:56 tomasz_456 napisał: > Tylko czlowiek utytłany we własne grzechy może pisac takie brednie jak @kolter- > xl. > Grzech falszuje rzeczywistośc, co widać w jego wpisach. Z tego wniosek, że największym grzechem jest, inaczej myśleć, niż Ty i Twój KK. Odpowiedz Link Zgłoś
maran283 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 10:58 tomasz_456 napisał: > Odpowiedź na pytanie, czemu katolicy odchodzą od Kościoła jest bardzo prosta. > Grzech > Najpierw mały, dotyczący drobnych rzeczy, poźniej większy, śmiertelny. > A fałszywy wstyd przy spowiedzi powoduje ukrywanie się przed Kościołem. > > Więc stań w prawdzie o sobie (zapewne bolesnej) i idź pojednaj się z Bogiem i d > rugim człowiekiem zanim nie będzie za późno. Niekoniecznie, - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż tak trudno przestrzegać - grzechy można naprawić, szczerze żałować, ksiądz może w tym pomóc ale nie jest niezbędny Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 11:04 maran283 napisał: > Niekoniecznie, > - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż tak t > rudno przestrzegać Jesteś pewien ? Szczegolnie przy rozszerzeniu dekalogu zawartym w Ewangeliach. > - grzechy można naprawić, szczerze żałować, ksiądz może w tym pomóc ale nie jes > t niezbędny Grzechu nie mozna naprawic, jedynie co mozna to zadosćuczynić. Chyba że masz mozliwosc cofania sie w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 11:14 tomasz_456 napisał: > Grzechu nie mozna naprawic, jedynie co mozna to zadosćuczynić. > Chyba że masz mozliwosc cofania sie w czasie. Masz rację - KK to najlepsza możliwość cofania się w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
maran283 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 11:24 tomasz_456 napisał: > maran283 napisał: > > > > Niekoniecznie, > > - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż > tak t > > rudno przestrzegać > > Jesteś pewien ? > Szczegolnie przy rozszerzeniu dekalogu zawartym w Ewangeliach. nikt nie jest pewien, ale można się starać:) > > - grzechy można naprawić, szczerze żałować, ksiądz może w tym pomóc ale n > ie jes > > t niezbędny > > Grzechu nie mozna naprawic, jedynie co mozna to zadosćuczynić. > Chyba że masz mozliwosc cofania sie w czasie. no to mniej więcej miałem na myśli, nie ma sensu czepiać się słówek mówi się "naprawić krzywdy", zadośćuczynić, na to samo wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 13:11 Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią. Taki "spadek" po grzechu pierworodnym. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 13:36 tomasz_456 napisał: > Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią. Taki "spadek" > po grzechu pierworodnym. Ładny spadek od Boga, który nas kocha. To jest interpretacja ludzi bezrozumnych. Nie wierzę, że Bóg dałby nam większy rozum, niż sam posiada, bo w/g przeciętnego rozumowania nie jest to logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 15:53 tomasz_456 napisał: > Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią. Taki "spadek" > po grzechu pierworodnym. Ten spadek o ile mnie pamieć nie myli został zmyty krwią Jezusa ,czyli człowiek uczciwy wierzący w boga unikający kościoła katolickiego ma szanse na raj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 17:35 tomasz_456 napisał: > Żaden człowiek sam z siebie nie upora sie ze swoja grzesznoscią. Zwłaszcza jeśli jego wiodące grzechy to obłuda i kosmiczna głupota. Dlatego staraj się nie przebywać sam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 15:41 tomasz_456 napisał: > maran283 napisał: > > > > Niekoniecznie, > > - po prostu można nie grzeszyć, wbrew pozorom te 10 przykazań nie jest aż > tak t > > rudno przestrzegać > > Jesteś pewien ? > Szczegolnie przy rozszerzeniu dekalogu zawartym w Ewangeliach. No popatrz Tomuś od nowa ewangelie napisał :)) no a cóż to za rozszerzenie Ja tam widzę ze Kochaj boga to 4 pierwsze przykazania dekalogu Kochaj człowieka to sześć kolejnych. Tym bardziej jednak Tomuś to brzmi u ciebie komicznie w świetle tego ze wasz kler w 8 wieku odrzucił całkowicie jedno z przykazań dekalogu :)). Na a żeby dziurę zapełnić ostatnie an dwa podzielił . > > Grzechu nie mozna naprawic, jedynie co mozna to zadosćuczynić. > Chyba że masz mozliwosc cofania sie w czasie. Nadal do tego klecha nie jest potrzebny . Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Co zniechęca katolików - grzech 30.06.12, 20:02 Jest jeden problem. Nie wierzę że Bóg istnieje. Nie ma na to ŻADNYCH dowodów. A dziwnie ubrani panowie i ich opowieści rodem z krainy mchu i paproci budzą tylko śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 12:44 Kiedy byłam dzieckiem, na religii uczono mnie: - Bóg jest wszędzie. - Wyznawcy innych religii też będą zbawieni, jeżeli postępują według boskich praw. - Powinniśmy czytać Pismo św. Kiedy dorosłam, zaczęto mówić: - Boga trzeba szukać w kościele. - Tylko katolicka religia jest prawdziwa. - Musimy czytań katechizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 13:18 Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która miała szansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 13:41 tomasz_456 napisał: > Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która miała sz > ansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem. Czyli mamy być naśladowcami kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 16:07 marina0321 napisał(a): > tomasz_456 napisał: > > > Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która mi > ała sz > > ansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem. > > Czyli mamy być naśladowcami kościoła? Np sporo anorektyczek jest świętymi z głodu padały a hołota wyła z zachwytu ze to dla boga zrobiły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 15:07 tomasz_456 napisał: > Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która miała sz > ansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem. Strach przed nieznanym jest podstawa wiary . Wiec o jakim zbawieniu tu mowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 16:00 tomasz_456 napisał: > Zdecydownie nie rozumiesz pojeci zbawienie i dlaczego dla osoby, która miała sz > ansę zapoznac sie z nauką Kościoła nie będzie zbawienai poza Kosciołem. Nie pieprz Tomuś,i udowodnij ze w twojej sekcie jest zbawienie :))) Bo sercem przyjęta wiara prowadzi do usprawiedliwienia, a wyznawanie jej ustami - do zbawienia. Wszak mówi Pismo: żaden, kto wierzy w Niego, nie będzie zawstydzony. Nie ma już różnicy między Żydem a Grekiem. Jeden jest bowiem Pan wszystkich. On to rozdziela swe bogactwa wszystkim, którzy Go wzywają. Albowiem każdy, kto wezwie imienia Pańskiego, będzie zbawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:06 "Wzywać znaczy wołać swoją postawą i pełnym oddania kultem" Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:18 tomasz_456 napisał: > "Wzywać znaczy wołać swoją postawą i pełnym oddania kultem" I'm sorry ! Mozesz to rozwinac ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 17:27 Prosta odpowiedź na kolejny bezsensowny cytat @kolter-xl Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 18:27 tomasz_456 napisał: > Prosta odpowiedź na kolejny bezsensowny cytat @kolter-xl Prosilam cie zebys rozwinal swoja odpowiedz(do Koltera ),czym odpowiadasz ? Unikiem ? Ja nie zrozumialam cos tam mial na mysli ,teraz jednak przekonales mnie, ze calkowicie sciemiasz ." Cygan " z ciebie i to dobry ....... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 18:45 Nie potrafisz zrozumeić jednego prostego zdania ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:35 Tomuś to religijny masochista i zwykły piskorz. Wykręca się jak może a na konkretne pytania nie potrafi odpowiedzieć. A tam, do d..y z takim dyskutantem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:43 tomasz_456 napisał: > Prosta odpowiedź na kolejny bezsensowny cytat @kolter-xl Fakt cytaty z biblii to zajebisty bezsens ,ale czy wypada tak pisać wiercy Tomusiowi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:46 kolter-xl napisał: > Fakt cytaty z biblii to zajebisty bezsens ,ale czy wypada tak pisać wiercy Tomu > siowi :)) Dodaj że chodzi o cyniczne cytowenie w celu dopasowania do swojej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:47 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > > Fakt cytaty z biblii to zajebisty bezsens ,ale czy wypada tak pisać wierc > y Tomu > > siowi :)) > > Dodaj że chodzi o cyniczne cytowenie w celu dopasowania do swojej tezy. Dodaj ze to cytaty z natchnionej przez samego boga księgi a słowa te kompletnie odrzucił twój tzw kościół :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 19:52 kolter-xl napisał: > Dodaj ze to cytaty z natchnionej przez samego boga księgi a słowa te kompletnie > odrzucił twój tzw kościół :)) Bo ty tak uważasz. Zauwasz że twój autorytet w tym temacie siega co najwyzej kilku piszacych na tym forum. Reszta ma te twoje chore wymysły w odpowiednim miejscu. Im szybciej to do ciebie dotrze, tym dla ciebie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 20:59 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Dodaj ze to cytaty z natchnionej przez samego boga księgi a słowa te komp > letnie > > odrzucił twój tzw kościół :)) > > Bo ty tak uważasz. Nie ja , a sporo bo nawet miliard chrześcijan nie katolików :)) > Zauwasz że twój autorytet w tym temacie siega co najwyzej kilku piszacych na ty > m forum. No a pokaz mi choć jeden wpis w którym ktoś cie wsparł ??? >Reszta ma te twoje chore wymysły w odpowiednim miejscu. Im szybciej to > do ciebie dotrze, tym dla ciebie lepiej. Masz nadzieję infantylny pszczylu ze na ambicje mi wjedziesz i zaprzestane przez to tej pysznej dla mnie zabawy :)) Tomuś darcie z ciebie łacha to prawie jak dobre ...... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:06 @kolter-xl, wskaz mi choć jeden swój artykuł w jakiekolwiek liczącej sie prasie naukowej. Jesteś tylko na forum i to tylko tym. Tu możesz błyszczeć bo znajdziesz sobie kilku potakiwaczy. I twoje urojenie teorie nie mają żadnego wsparcia w nauce chrześcijańskiej, bo sam stwierdziłeś, ze Biblia "to wszystko kit i bzdura" . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:20 tomasz_456 napisał: > @kolter-xl, wskaz mi choć jeden swój artykuł w jakiekolwiek liczącej sie prasie > naukowej. Jesteś tylko na forum i to tylko tym. No i co z tego skoro nie masz siły mi czegokolwiek udowodnić :)) > Tu możesz błyszczeć bo znajdziesz sobie kilku potakiwaczy. No i pognębiać dosłownie setki takich jak ty nieuków . > I twoje urojenie teorie nie mają żadnego wsparcia w nauce chrześcijańskiej, Własnie ja o korzeniach cały czas piszę a ty mi tu o pogańskim katolicyzmie . > bo sam stwierdziłeś, ze Biblia "to wszystko kit i bzdura" . Tak ale ja ją doskonale znam , a ty niby to tzw z chrześcijanin nie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:23 I znowu kłamiesz, bo wpis temu powolywałes sie na miliard chrześcijan. A teraz o korzeniach. Kiedy indziej, ze nie ma juz prawdziwych chrzescijan, to znow zachwalałeś Jehowych. Całe twoje zakłamanie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:25 tomasz_456 napisał: > I znowu kłamiesz, bo wpis temu powolywałes sie na miliard chrześcijan. > A teraz o korzeniach. No a udowodnij ze akurat tam mowa o trójcy była ???? > > Kiedy indziej, ze nie ma juz prawdziwych chrzescijan, to znow zachwalałeś Jehowych. Bo nie ma !! > Całe twoje zakłamanie wychodzi. Znowu kłamiesz chcąc mnie nieudolnie ośmieszyć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:26 Nie muszę cie ośmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:33 tomasz_456 napisał: > Nie muszę cie ośmieszać. No czyli jak juz pisałem jesteś łgarzem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:35 kolter-xl napisał: > No czyli jak juz pisałem jesteś łgarzem !!! Wiem że u ciebie takie zdanie jest potwierdzeniem tezy, którą napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:37 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > > No czyli jak juz pisałem jesteś łgarzem !!! > > Wiem że u ciebie takie zdanie jest potwierdzeniem tezy, którą napisałem. Wal śmiało Tomuś udowodnij tą tezę bo inaczej nie ja a ty na zwykłego łgarza znowu wyjdziesz !! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:40 @kolter-xl sam udowodniłeś tą tezę swoimi wpisami o tym iż nie mam żony. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:46 tomasz_456 napisał: > @kolter-xl sam udowodniłeś tą tezę swoimi wpisami o tym iż nie mam żony. Nie obracaj kota cipą tylko udowodnij mi ze kiedy pisałem o miliardzie protestantów miałem na myśli ich wiarę w triady to raz a dwa nie udowodniłeś ze masz żonę , Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jako odpowiedzialnego człowieka !! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:47 kolter-xl napisał: > > Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jako odpo> wiedzialnego człowieka !! Uważam że warto bronic swoich przekonań i to wg ciebie mnie dyskwalifikuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:51 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > > > Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jako odpo > > wiedzialnego człowieka !! > > Uważam że warto bronic swoich przekonań i to wg ciebie mnie dyskwalifikuje ? Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to jest własnie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:52 kolter-xl napisał: > tomasz_456 napisał: > > > kolter-xl napisał: > > > > > > > > Sposób jaki piszesz o rodzinie kompletnie ciebie dyskwalifikuje jak > o odpo > > > wiedzialnego człowieka !! > > > > Uważam że warto bronic swoich przekonań i to wg ciebie mnie dyskwalifikuj > e ? > > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to jest wła > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !! Sorry miało być odpowiedzialność za rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:25 kolter-xl napisał: > > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to je > st wła > > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !! > > Sorry miało być odpowiedzialność za rodzinę Chyba się zagalopowałeś. Przecież w ten sposób usprawiedliwiasz wszelkie zło tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:31 bool_a napisała: > kolter-xl napisał: > > > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić > to je > > st wła > > > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz za > sad !! > > > > Sorry miało być odpowiedzialność za rodzinę > > Chyba się zagalopowałeś. Przecież w ten sposób usprawiedliwiasz wszelkie zło te > go świata. Chyba nie znasz tła tej dyskusji .Poza tym Tomuś juz niejednokrotnie udowodnił ze dla swoich diabli wiedza jakich zasad poszedłby na dno z rodziną . Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:47 kolter-xl napisał: > Chyba nie znasz tła tej dyskusji .Poza tym Tomuś juz niejednokrotnie udowodnił > ze dla swoich diabli wiedza jakich zasad poszedłby na dno z rodziną . Nie interesują mnie „pyskówki” zwłaszcza zawierające wulgaryzmy. Tło też jest nieistotne. To przecież to Ty napisałeś. Wiem, że nie wierzysz w Boga, ale ja z kolei nie mogę uwierzyć, że masz aż tak elastyczny kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:56 bool_a napisała: > kolter-xl napisał: > > > Chyba nie znasz tła tej dyskusji .Poza tym Tomuś juz niejednokrotnie udow > odnił > > ze dla swoich diabli wiedza jakich zasad poszedłby na dno z rodziną . > Nie interesują mnie „pyskówki” zwłaszcza zawierające wulgaryzmy. Ja żyje takich tu nie widziałem ?? Tło też jest nieistotne. To przecież to Ty napisałeś. > Wiem, że nie wierzysz w Boga, ale ja z kolei nie mogę uwierzyć, że masz aż tak > elastyczny kręgosłup. No skoro tło cię nie obchodzi to pozostawię to bez wyjaśnień . Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:06 kolter-xl napisał: > No skoro tło cię nie obchodzi to pozostawię to bez wyjaśnień . Oczywiście możesz pozostawić bez wyjaśnień, ale nie będę przecież czytać kilkuset wpisów, żeby wyłapać tło do Twojej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:26 bool_a napisała: > kolter-xl napisał: > > No skoro tło cię nie obchodzi to pozostawię to bez wyjaśnień . > Oczywiście możesz pozostawić bez wyjaśnień, ale nie będę przecież czytać kilkus > et wpisów, żeby wyłapać tło do Twojej reakcji Akurat ten spór nie jest z dziś czy z tego wątku . Po prostu Tomuś kiedyś uznał ze należy sie trzymać niezależnie od sytuacji życiowej jakiś tam swoich zasad. Niezależnie od tego ze mogą one pociągnąć na dno rodzinę . Ot paplanie ministarncika którzy nie ma pojęcia czym jest np strach o dzieci !! Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:48 kolter-xl napisał: > Akurat ten spór nie jest z dziś czy z tego wątku . Po prostu Tomuś kiedyś uznał > ze należy sie trzymać niezależnie od sytuacji życiowej jakiś tam swoich zasad. > Niezależnie od tego ze mogą one pociągnąć na dno rodzinę . Ot paplanie minista > rncika którzy nie ma pojęcia czym jest np strach o dzieci !! Dzięki za wyjaśnienie. No właśnie strach o dzieci, czy ratowanie bliskich rozumiem. Bo ogólnie to zabrzmiało bardzo kontrowersyjnie. Wiele osób (wg mnie bez zasad) usprawiedliwia swe „niecne czyny” dobrem rodziny, a pod to daje się wszystko podciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 01.07.12, 00:02 bool_a napisała: > kolter-xl napisał: > > > Akurat ten spór nie jest z dziś czy z tego wątku . Po prostu Tomuś kiedyś > uznał > > ze należy sie trzymać niezależnie od sytuacji życiowej jakiś tam swoich > zasad. > > Niezależnie od tego ze mogą one pociągnąć na dno rodzinę . Ot paplanie m > inistarncika którzy nie ma pojęcia czym jest np strach o dzieci !! > Dzięki za wyjaśnienie. > No właśnie strach o dzieci, czy ratowanie bliskich rozumiem. Bo ogólnie to zabr > zmiało bardzo kontrowersyjnie. Wiele osób (wg mnie bez zasad) usprawiedliwia sw > e „niecne czyny” dobrem rodziny, a pod to daje się wszystko podciągnąć. Konkretnie chodziło o mojego Ojca ateistę który pod wpływem swojej teściowej która go terroryzowała mi.n tym ze go wyrzuci z domu dla świętego spokoju pozwolił mnie pokropić w katolickim kościele kiedy miałem już koło 2 lat :)) No a Tomuś się uparł ze gdyby miał zasady to nie zrobiłby tego . Miał zabrać mnie i siostrę i pójść pod most ? . Cuda wymyślał żeby udowodnić brak zasad 20 kilkuletniemu człowiekowi obarczonemu rodziną . Po prostu udowodnił Tomuś wtedy ze nie wie co to troska o rodzinę i basta !! Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 01.07.12, 01:32 kolter-xl napisał: > Konkretnie chodziło o mojego Ojca ateistę który pod wpływem swojej teściowej kt > óra go terroryzowała mi.n tym ze go wyrzuci z domu dla świętego spokoju pozwol > ił mnie pokropić w katolickim kościele kiedy miałem już koło 2 lat :)) No a Tom > uś się uparł ze gdyby miał zasady to nie zrobiłby tego . Miał zabrać mnie i sio > strę i pójść pod most ? . Cuda wymyślał żeby udowodnić brak zasad 20 kilkuletn > iemu człowiekowi obarczonemu rodziną . Po prostu udowodnił Tomuś wtedy ze nie w > ie co to troska o rodzinę i basta !! Możesz podać namiar do tego wątku, bo to ciekawe. Przecież w KK dopuszczalne są śluby kościelne z osobą innego wyznania lub niewierzącą. Ta osoba przyrzeka, że nie będzie przeszkadzać w katolickim wychowaniu dzieci. Czyli w żaden sposób nie można tego taktować jako łamanie zasad. Dla mnie naganne było udawanie ateisty dla kariery, niby w trosce o dobro rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 01.07.12, 11:06 bool_a napisała: > Możesz podać namiar do tego wątku, bo to ciekawe. Nie pamiętam tyle z Tomusiem tu prowadziłem nazwijmy my to dyskusji ze się pogubiłem. Przecież w KK dopuszczalne są > śluby kościelne z osobą innego wyznania lub niewierzącą. To nie chodziło chodziło o ślub w kościele. > bo Ta osoba przyrzeka, że nie będzie przeszkadzać w katolickim wychowaniu dzieci. Nie musieli bo ślubu kościelnego dzięki bogu nie mieli :)) Czyli w żaden sposób > nie można tego taktować jako łamanie zasad. Dla mnie naganne było udawanie ateisty dla kariery, niby w trosce o dobro rodziny Tomuś kategorycznie twierdził ze mój ojciec mógł się wyprowadzić niewiele brakowało a znalazłby im hotel robotniczy :))) Bidula nie wiedział ze w latach 60 nie było takich możliwości w kraju który dopiero się odbudowywał . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:52 kolter-xl napisał: > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to jest wła > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !! Tak, tak zwykłe brednie, nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:57 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Kolo ja sie ma rodzinę to czasem zasady trzeba sobie w dupę wsadzić to je > st wła > > snie odpowiedzialność za zasady. Pomijając już to ze ty nie masz zasad !! > > Tak, tak zwykłe brednie, nic wiecej. No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:03 kolter-xl napisał: > > No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !! Każdy mężczyzna musi mieć zasady. A ojciec tym bardziej. Jak ich nie ma, to nie może być wzorcem dla swoich dzieci. Jak ojciec nie ma zasad i nie wpoi ich dzieciom, to później widać np. po używanym wulgarnym słownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:09 tomasz_456 napisał: Jak ojciec nie ma zasad i nie wpoi ich dzieciom, to później widać np. po używan > ym wulgarnym słownictwie. I tu ci w ryja teraz wytke : cos przed paroma minutami insinuated ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:12 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > > > No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !! > > Każdy mężczyzna musi mieć zasady. A ojciec tym bardziej. Jak ich nie ma, to ni > e może być wzorcem dla swoich dzieci. Wzorcem spania pod mostem ?? > Jak ojciec nie ma zasad i nie wpoi ich dzieciom, to później widać np. po używan > ym wulgarnym słownictwie. Nie mówili ci ze tak się nasiąka wśród katolickich kolegów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:14 Masz wyraxnie jakąś traumę. Weź sie w garsc i miej kiedys choć kilka niezłomych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:18 tomasz_456 napisał: > Masz wyraxnie jakąś traumę. Nie , wmawiaj sobie wsiowy psychologu :)) > Weź sie w garsc i miej kiedys choć kilka niezłomych zasad. Mam zasady czego o tobie powiedzieć nie można, Jestem też odpowiedzialnym Człowiekiem czego o tobie powiedzieć nie można Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:20 kolter-xl napisał: > Mam zasady czego o tobie powiedzieć nie można, Jestem też odpowiedzialnym Człow > iekiem czego o tobie powiedzieć nie można Masz pewnie jedną zasdaę - nie mieć zasad. A odpowiedzialny jestes za te wszystkie bluzgi wypisywane na forum. To na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:24 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Mam zasady czego o tobie powiedzieć nie można, Jestem też odpowiedzialnym > Człow > > iekiem czego o tobie powiedzieć nie można > > Masz pewnie jedną zasdaę - nie mieć zasad. Akurat to twoja domena dopiero co nazwałem ciebie łgarzem , nie udowodniłeś ze to kłamstwo :)) > A odpowiedzialny jestes za te wszystkie bluzgi wypisywane na forum. To na pewno Nikomu nie zabluzgałem ,ale odpowiadam za swoje słowa !! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:25 kolter-xl napisał: > Nikomu nie zabluzgałem ,ale odpowiadam za swoje słowa !! Kłamiesz, bo pewnie nie za grzeczne wpisy cię zbanowano. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:33 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Nikomu nie zabluzgałem ,ale odpowiadam za swoje słowa !! > > Kłamiesz, bo pewnie nie za grzeczne wpisy cię zbanowano. Zbanował mnie osioł tobie podobny za gorszy od mojego wpis na religii twój brat z sekty nawet nie beknął . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:34 Nie o tym banie mówimy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:36 tomasz_456 napisał: > Nie o tym banie mówimy Cos sobie uroiłeś . Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:05 kolter-xl napisał No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !! I ja nie wyczulam u niego zadnych oznak na meza lub ojca . Od poczatku twierdze ,ze to katabas ( nawet z nieprawego loza ) u niego nic nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:15 zdybka napisała: > kolter-xl napisał > > No tu pokazałeś ze żaden z ciebie maż i żaden ojciec !! > > I ja nie wyczulam u niego zadnych oznak na meza lub ojca . > Od poczatku twierdze ,ze to katabas ( nawet z nieprawego loza ) u niego > nic nie znajdziesz. Nie to nie klecha , klecha ma choć szczątkową znajomość teologii . Tomuś to typ wiecznego ministrancika Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:17 "Ministrncik" - znów sie pogrążasz w tej swoje fascynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:21 tomasz_456 napisał: > "Ministrncik" - znów sie pogrążasz w tej swoje fascynacji. Tłumacz to tak; ministrancik = przygłup . Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:28 kolter-xl napisał: Nie to nie klecha , klecha ma choć szczątkową znajomość teologii . Tomuś to typ > wiecznego ministrancika To znaczy wiecznie na uslugach proboszcza ????? Przerabane . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:32 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > > Nie to nie klecha , klecha ma choć szczątkową znajomość teologii . Tomuś to typ > > wiecznego ministrancika > > To znaczy wiecznie na uslugach proboszcza ????? > Przerabane No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:33 kolter-xl napisał: > No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek . Zapewne piszesz o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:36 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek . > > Zapewne piszesz o sobie. Nie , akurat o tobie . Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:37 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > No wiesz w każdej wsi zawsze był taki wsiowy głupek . > > Zapewne piszesz o sobie. No to Tomku ,jakie ksywke miales ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:23 tomasz_456 napisał: Tu możesz błyszczeć bo znajdziesz sobie kilku potakiwaczy. A jak to wytlumaczysz ? Jezeli popierasz ich ,to jak my mamy ciebie nazwac .... ? www.youtube.com/watch?v=GarzttSkGes&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:14 tomasz_456 napisał: Bo ty tak uważasz. > Zauwasz że twój autorytet w tym temacie siega co najwyzej kilku piszacych na ty > m forum. Reszta ma te twoje chore wymysły w odpowiednim miejscu. Im szybciej to > do ciebie dotrze, tym dla ciebie lepiej. Cos ci sie kolejnosci popie...ly .... o jakiej reszcie ty tu wspominasz ? Durniem na tym forum jestes ty i to od samego poczatku ,poziom twoj nie siega nawet oddzwiernego w tym twoim zapszanskim kosciele . Zdanie chocby jednego nie potrafisz rozwinac i masz jeszcze czelnosc wypowiadac sie za innych ? A gdzie to oni sa ? Tolerowac takiego przyglupa jak ty to oznacza miec litosc nad toba a jak to ktos fajnie ujal " litosc jest zbrodnia " w twoim przypadku to sie zgadza. Gon sie do piekla ,burdelu ..... gdzie chcesz ,ale glupot zaoszczedz nam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:16 zdybka napisała: [.....] Napiszesz kiedyć coś mądrego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:21 tomasz_456 napisał: > zdybka napisała: [.....] > > Napiszesz kiedyć coś mądrego ? Własnie to zrobiła . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:24 kolter-xl napisał: > Własnie to zrobiła . W twoje ocenie, kóra jest oczywiscie niewiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Zdybka 30.06.12, 21:28 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Własnie to zrobiła . > > W twoje ocenie, kóra jest oczywiscie niewiarygodna. Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:30 A kim jest @Zdybka ? Bo odpowiedź po waszym forumowy flircie jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:32 tomasz_456 napisał: > A kim jest @Zdybka ? > > Bo odpowiedź po waszym forumowy flircie jest oczywista. Znajdź se chłopa zazdrośniku Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:33 kolter-xl napisał: > Znajdź se chłopa zazdrośniku Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ? Pewnie tak, sądząc po takich wpisach Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:35 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Znajdź se chłopa zazdrośniku > > Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ? > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach Ja Tomuś jestem tolerancyjny , jak się kochacie to sobie figlujta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Zdybka 30.06.12, 21:37 W raju Ewa pyta Adama: - Adas... czy ty mnie jeszcze kochasz? - A kogo mam ku... kochac?! Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:43 tomasz_456 napisał: Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ? > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach Swego ryja wycieraj w gacie proboszcza . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:45 zdybka napisała: > tomasz_456 napisał: > Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ? > > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach > > Swego ryja wycieraj w gacie proboszcza . > Ale to @Kolter-xl ma jakieś pragnienie, myślisz, ze aż takie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:48 tomasz_456 napisał: > zdybka napisała: > > > tomasz_456 napisał: > > Masz jakieś ukryte pragnienia w tym kierunku ? > > > Pewnie tak, sądząc po takich wpisach > > > > Swego ryja wycieraj w gacie proboszcza . > > > > Ale to @Kolter-xl ma jakieś pragnienie, myślisz, ze aż takie ? Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:51 kolter-xl napisał: > Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :)) Te twoje ataki na KK wynikaja z zawodu miłosnego ? Ale zeby w tym wieku, o którym pisałeś ża olałęś KK ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:56 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :)) > > Te twoje ataki na KK wynikaja z zawodu miłosnego ? > Ale zeby w tym wieku, o którym pisałeś ża olałęś KK ? Ale mowa tu o twojej fujarze ! Zmieniasz temat ? Nie tak szybko . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:56 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :)) > > Te twoje ataki na KK wynikaja z zawodu miłosnego ? Możliwe ze jakiś kleryk płonął do mnie pożądaniem ?? ale mi nic o tym nie wiadomo :))) > Ale zeby w tym wieku, o którym pisałeś ża olałęś KK ? Niemoto gdyby mnie klecha chciał przerysować to zgłosiłbym to na Milicje a jak bym podrósł to bym qu...e jaja urwał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:53 kolter-xl napisał: Tomuś fujara twojego proboszcza ma u ciebie rezerwacje :)) No ten juz jest gotowy do...... ale bedzie chwalil kosciol .... jak mu ...... Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:50 tomasz_456 napisał: Ale to @Kolter-xl ma jakieś pragnienie, myślisz, ze aż takie ? You fucking bastard ,teraz innych wciagasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zdybka 30.06.12, 21:40 kolter-xl napisał: Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ?? Na 100% Kolter ty jestes wiarygodny !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Zdybka 30.06.12, 21:41 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > > Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ?? > > > Na 100% Kolter ty jestes wiarygodny !!!! Nie pisałem że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Zdybka 30.06.12, 21:43 tomasz_456 napisał: > zdybka napisała: > > > kolter-xl napisał: > > > > Zdybka kto jest według ciebie wiarygodny ja czy niemota Tomuś ?? > > > > > > Na 100% Kolter ty jestes wiarygodny !!!! > > Nie pisałem że tak będzie. teraz łgarzu katolicki pochwal ty sie kimś kto ci na 100% zaufał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:26 tomasz_456 napisał: > zdybka napisała: [.....] > > Napiszesz kiedyć coś mądrego ? Daj mi chwile czasu ,niech poszukam odpowieniego okreslenia dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 21:38 tomasz_456 napisał: Napiszesz kiedyć coś mądrego ? Tu masz nastepny dowod na wasze zapszanstwo ..... www.youtube.com/watch?v=vpjlG5b01GE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:09 Wam się jeszcze chce dyskutować z tym skończonym bałwanem? Chyba już wiem kto to. Pamiętacie takiego dzieciaka co się wtrącał do wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:11 nerwus0 napisał: > Wam się jeszcze chce dyskutować z tym skończonym bałwanem? Piszesz o sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:17 Nie, o bałwanie zwanym Tomuś, pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:18 nerwus0 napisał: > Nie, o bałwanie zwanym Tomuś, pajacu. Jest na forum jakiś Tomuś, pajacu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:22 tomasz_456 napisał: > nerwus0 napisał: > > > Nie, o bałwanie zwanym Tomuś, pajacu. > > Jest na forum jakiś Tomuś, pajacu ? Tak ty Tomuś pajac vel ministrancik Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:23 kolter-xl napisał: > Tak ty Tomuś pajac vel ministrancik Nawet nicka nie umiesz poprawnie zrozumieć i napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:25 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Tak ty Tomuś pajac vel ministrancik > > Nawet nicka nie umiesz poprawnie zrozumieć i napisać. Nicka czy Nicku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:31 nerwus0 napisał: > Wam się jeszcze chce dyskutować z tym skończonym bałwanem? > Chyba już wiem kto to. Pamiętacie takiego dzieciaka > co się wtrącał do wszystkiego? A czytales jego ostatnie wpisy ? Ten bastard sie zapomnial . Ale o jakim dzieciaku myslisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:35 zdybka napisała: > > A czytales jego ostatnie wpisy ? Ten bastard sie zapomnial . Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze i trzepany był przez swojego duchownego tatę Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:36 kolter-xl napisał: > Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze i trz > epany był przez swojego duchownego tatę @kolter-xl , to wiesz z własnego doświadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:40 tomasz_456 napisał: > kolter-xl napisał: > > > Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze > i trz > > epany był przez swojego duchownego tatę > > @kolter-xl , to wiesz z własnego doświadczenia ? Tomuś jesteś bezkrytyczny dla kleru , miłość bo wikarego czy co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:42 kolter-xl napisał Tomuś jesteś bezkrytyczny dla kleru , miłość bo wikarego czy co ?? Taaa .... a jak to mozna inaczej tlumaczyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:57 zdybka napisała: > kolter-xl napisał > > Tomuś jesteś bezkrytyczny dla kleru , miłość bo wikarego czy co ?? > > Taaa .... a jak to mozna inaczej tlumaczyc ? IQ na poziomie pawiana ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:09 Nie obrażaj pawianów. Tomuś jest raczej na poziomie krewetki. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:13 Nerwusek ! Slyszales " chata wolna " teraz porzadzimy :)))))) Tomcio na urlopie . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:29 nerwus0 napisał: > Nie obrażaj pawianów. Tomuś jest raczej na poziomie krewetki. Krewetki są smaczne a mięcho z pawiana łykowate :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:40 kolter-xl napisał: Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze > i trz > > epany był przez swojego duchownego tatę Nie zal mi go ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 22:54 zdybka napisała: > kolter-xl napisał: > Tomuś nie jest draniem , on jest ofiarą ostrej indoktrynacji , możliwe ze > > i trz > > > epany był przez swojego duchownego tatę > > Nie zal mi go ! No mi tez nie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:00 Chyba sie zmyl z forum ,czytales jego pozegnanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:04 zdybka napisała: > Chyba sie zmyl z forum ,czytales jego pozegnanie ? Pewno na jakieś szparagi się wybiera do Holland bo raz już go tez nie było a potem znowu się żegnał i nie zniknął . Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:09 Jakos mi sie nie chce wierzyc ,ze lapy bedzie trzymal z daleka od forum. Pozyjemy ,zobaczymy . Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:10 To co !!!!!! Teraz party ? Nikt nas nie bedzie ganil ,mozna poprzeklinac .... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:30 zdybka napisała: > To co !!!!!! Teraz party ? Nikt nas nie bedzie ganil ,mozna poprzeklinac .... Zawsze jakaś szuja zakapuje . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Co zniechęca katolików do Kościoła 30.06.12, 23:28 zdybka napisała: > Jakos mi sie nie chce wierzyc ,ze lapy bedzie trzymal z daleka od forum. > Pozyjemy ,zobaczymy . Wróci . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_456 Pożegnaie z forum 30.06.12, 22:35 Nadszedł czas wakacji. Czas odpoczynku również od forum. Życzę wszystkim dobrze spędzonych letnich urlopów. Jeżeli komuś moje wpisy popsuły humor, czy kogoś urazilem - przepraszam. Do zobaczenia na forum po wakacjach Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Pożegnaie z forum 30.06.12, 22:49 tomasz_456 napisał: > Nadszedł czas wakacji. Czas odpoczynku również od forum. > Życzę wszystkim dobrze spędzonych letnich urlopów. > Jeżeli komuś moje wpisy popsuły humor, czy kogoś urazilem - przepraszam. > > Do zobaczenia na forum po wakacjach > Tomasz Tak nagle się zmywasz? No cóż - przyjemnych wakacji Tomuś! Ochłoń trochę od kadzideł. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Pożegnaie z forum 30.06.12, 22:59 marina0321 napisał(a): >Tomuś! Ochłoń trochę od kadzideł. To rada takiego typu ; nie ćpaj modlitwa ci w tym pomoże :)) Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar A martwię się że wikary tomuś jedzie z Dziećmi na 01.07.12, 06:23 .. na kolonie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: A martwię się że wikary tomuś jedzie z Dziećm 01.07.12, 11:06 antobojar napisał: > .. na kolonie... Jak taki duzy chop zmieści się w piaskownicy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idzie. 01.07.12, 12:11 Odpowiedzcie sobie na postawione ważne pytanie. Jednym tylko słowem. A może to pytanie jest żle postawione? Może powinno brzmieć: Czy cokolwiek jest w stanie zniechęcić mnie do Kościoła Katolickiego? Może słowem którego użyjemy będzie: NIC ?...Wtedy zapytamy: Dlaczego?!... I odpowiemy sobie Najmilsi: Bo Kościół to Dzieło Boże! Bo Kościół przeniknięty jest Duchem Świętym. Bo Kościół ma moc nadprzyrodzoną, której siły piekielne nie przemogą! Bo Kościół ma dla nas dobrą nowinę o szansie na zbawienie! A szansa na zbawienie - to szansa na sukces! Największy nasz sukces! - choć nie za życia naszego. Bo Kościół to Najmilsi my wszyscy! Teraz i zawsze i na wieki wieków. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 12:24 polakonly napisał: > Odpowiedzcie sobie na postawione ważne pytanie. Jednym tylko słowem. A może to > pytanie jest żle postawione? Już dawno sobie jedyny słowem odpowiedziałem czym jest twoja sekta to ; kupa . zwykła śmierdząca kupa . Może powinno brzmieć: Czy cokolwiek jest w stanie > zniechęcić mnie do Kościoła Katolickiego? Może słowem którego użyjemy będzie: NIC Dokładnie wszystko tam zniechęca kogoś kto ma mózg wolny od zabobonu. .?...Wtedy zapytamy: Dlaczego?!... I odpowiemy sobie Najmilsi: Bo Kościół to > Dzieło Boże! No nie bez jaj a którego to niby boga dzieło ? Konstantyna ?? > Bo Kościół przeniknięty jest Duchem Świętym. Dlatego jest tam tyle fałszu i obłudy ?? >Bo Kościół ma moc nadprzyrodzoną, Ta a który papież potrafił ożywiać człowieka lub po prostu uzdrowić ?? > której siły piekielne nie przemogą! Czyli kościelne gestapo zwane inkwizycja tkóre miliony ludzi skrzywdziło to dzieło samego Jezusa ?? > Bo Kościół ma dla nas dobrą nowinę o szansie na zbawienie! Dobra nowina w postaci podaj nam numer swojego konta a my już wiemy ja cie zbawić :)) > A szansa na zbawienie - to szansa na sukces! Posłuchaj Jezusa on tak mówił co was spotka jak się z klerem zwąchacie :)) ; Zostawcie ich! To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego prowadzi, obaj w dół wpadną. Największy nasz sukces! - choć nie za życia naszego. Bo Kościół to Najmilsi my wszyscy! > Teraz i zawsze i na wieki wieków. Amen. Tomuś nie spodziewałem się tego ze taki nam tu numer wywalisz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:11 kolter-xl napisał: Tomuś nie spodziewałem się tego ze taki nam tu numer wywalisz :))) Domyslalam sie ,ze on wywali jakis numer ,dlatego olalam jego " pozegnalny " wpis . Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:00 polakonly napisał: > Odpowiedzcie sobie na postawione ważne pytanie. Jednym tylko słowem. A może to > pytanie jest żle postawione? Może powinno brzmieć: Czy cokolwiek jest w stanie > zniechęcić mnie do Kościoła Katolickiego? Może słowem którego użyjemy będzie: N > IC ?...Wtedy zapytamy: Dlaczego?!... I odpowiemy sobie Najmilsi: Bo Kościół to > Dzieło Boże! Bo Kościół przeniknięty jest Duchem Świętym. Bo Kościół ma moc nad > przyrodzoną, której siły piekielne nie przemogą! Bo Kościół ma dla nas dobrą no > winę o szansie na zbawienie! A szansa na zbawienie - to szansa na sukces! Najwi > ększy nasz sukces! - choć nie za życia naszego. Bo Kościół to Najmilsi my wszy > scy! > Teraz i zawsze i na wieki wieków. Amen. Widzę, że Tomuś jednak nie zostawił nas " na pastwę losu" - przykładnie zatroszczył się o swoje zastępstwo. "Paś owieczki moje, żeby nie były same, dopóki tam nie powrócę". Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:29 Słaby dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 13:52 Wiec przyjzyjmy sie nowemu " koledze " Ciekawy typ ..... forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123459482,Watykan_Pty_Ltd_Oferta_zatrudnienia_.html forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123463469,Ponadto_jesli_nie_grzeszysz_rozumem_zawsze.html Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 14:05 zdybka napisała: > Wiec przyjzyjmy sie nowemu " koledze " > Ciekawy typ ..... > > forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123459482,Watykan_Pty_Ltd_Oferta_zatrudnienia_.html > forum.gazeta.pl/forum/w,904,123440835,123463469,Ponadto_jesli_nie_grzeszysz_rozumem_zawsze.html Swietne. Podziwiam cie, że potrafisz takie ciekawe linki wyszukiwać. Ja jeszcze tak daleko z internetem nie jestem. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Zostawcie Tomka w spokoju! Nie o niego tu idz 01.07.12, 14:15 Thanks ! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Dostałeś urlop od "pracy" na forum? 01.07.12, 13:53 :) Ciekawe to "wolne". Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Dostałeś urlop od "pracy" na forum? 01.07.12, 14:14 Dostał świdectwo ze szkółki i jedzie na kolonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Katolycyzm to średniowieczny faszyzm. 01.07.12, 12:34 Prymitywna ideologia porównywalna z islamem. Tępota, prześladowania niewiernych i gnębienie kobiet, homoseksualistów, niepełnosprawnych i innych. Oto katolycyzm. Odpowiedz Link Zgłoś