Dodaj do ulubionych

Bluzgi i czystki

07.07.12, 06:15

w tygodniku "Przekrój" na stronie 20 -21
artykuł
"Taka,kur.wa,konwencja" napisany
przez panie - Karaś i Witkowską

języki taki sobie,panie są dość komunikatywne

ale mnie to jest inny problem

za prenumeratę od 1 lipca do 30 czerwca
zapłaciłem 637 złotych.I do kosza.

a mogłem wydać na inny zbożny cel

i jeszcze jedno
ten sam wydawca,i moje oczy muszą
widzieć reklamę "Rzeczpospolitej" gdzie publikuje
Semka,Ziemkiewicz i takie inne.

pieniądze dostali,i jeszcze doliczą do grona
czytelników.I to jest dopiero niesprawiedliwe.
Obserwuj wątek
    • aekielski Bluzgi i czystki 07.07.12, 11:59
      Jak po włosku będzie Schetyna? Czy przypadkiem nie tak jak się nazywa kapitan statku który go rozwalił?
      • de_ville Re: Bluzgi i czystki 08.07.12, 01:47
        uprzejmie informuję, iż kapitanem statku "Costa Concordia" był Francesco Schettino (czyt.Sketino).
        Prawie tak samo, ale to jest to słynne "prawie" ;-)
        Niestety, nie da się przełożyć Schetyny na włoski, gdyż litera "H" jest w nim tylko znakiem ortograficznym.
    • helguera Szacki nie powinien glowy wystawiac na slonce 07.07.12, 12:24
      to nie w przekroju braklo redaktorow to w gazecie ich zabraklo,Dowodem powyzsze bzdety ,czy te poprzednie ktore tłumaczyly kubusia a podpisane byly stasinski.Wiadomo gazeta Wojewodzkiego bedzie bronic jak niepodleglosci ,podobnie broni pewnego cynika i oszolomas z Bilgoraja.Każdy kto pluje na kosciól i broni interesow lobby aborcyjnegoczy homosiowego,jednoczesnie stale dowala kaczorom a w dodatku jest znany chocby z tego ze jest znany moze liczyc na kuratele redaktorow z czerskiejJeśli chodzi o gowina to nie on mial zly dzien ,to zly dzien dlla lewackich mediow i organizacji ktore pod pozorem obrony kobiet lobbuja na rzecz homoseksualistow.Byl to nzły dzien dla nich bo Gowin chocby w rzepie czy rozmowie z Kolenda pokazal hiporyzje tych lobbystow,kolendzie pokazal jak mierna jest dziennikarka ktora glównie posluguje sie insynuacja.Dla lewakow Gowin jestzly bo jak podkreslila Kolenda on jako minister nie powinien swych przekonan upubliczniac.Gowin mówi o swych przekonaniach i jest zly gdyby mowil tak jak n.p.pani Rojewicz wtedy nikomu by to nie przeszkadzalo i gowin bylby cacy.
    • 1zorro-bis Re: Bluzgi i czystki 07.07.12, 16:31
      czesc Sakral.....:S
      janzpola napisał:

>
      >
      > w tygodniku "Przekrój" na stronie 20 -21
      > artykuł
      > "Taka,kur.wa,konwencja" napisany
      > przez panie - Karaś i Witkowską
      >
      > języki taki sobie,panie są dość komunikatywne
      >
      > ale mnie to jest inny problem
      >
      > za prenumeratę od 1 lipca do 30 czerwca
      > zapłaciłem 637 złotych.I do kosza.
      >
      • janzpola Re: Bluzgi i czystki 07.07.12, 17:14

@1zorro-bis

pocztą priorytetową (kiedyś lotnicza)
        idzie bardzo szybko "tylko" 4 dni (i 5)

za wysyłkę pocztą zwykłą trzeba
        zapłacić 581 zł. to wtedy przyjdzie makulatura

ale w przypadku "Przekroju" to dla mnie
        nie ma znaczenia.Skrzynka pocztowa i
        kierunek kosz na papier.

to prawda nicka Sakral od wczoraj
        nie ma na portalu gazeta.pl

za
        sakralny nick to może jakiś narwaniec
        poczuć urażone swoje uczucia religijne
        i art.196 Kodeksu karnego murowany

teraz to jestem z korzeniami z wartościami
        janzpola (link)

• 1zorro-bis Re: Bluzgi i czystki 07.07.12, 17:25
          a ladnie to tak kasowac swoje nicki? Ale.....Czerwona Malpa to nie bedziesz?:D:D:D:S
    • wolarska Bluzgi i czystki 07.07.12, 22:22
      Jak dobrze , ze pan opisal sprawe tych pan z Przekroju, to samo kilka dni temu na portalu, ktory b.lubie natemat.pl red.Machala tez wyrazil swoja opinie, i zaczela sie dyskusja, jednym sie podobalo, a drugim nie , a wszystko bylo w granicach.I nagle wyskakuje post p.Katarzyny Grygi/Sprawdzalam jakis czas temu pracowala u Was w Wyborczej,/, zupelnie nie na temat, ktory byl skierowany do ktoregos z jej kolegow, zaczynajacy sie od slow , .Wiesz ten frajer/chyba chodzilo o Machale, albo Lisa zaproponowal mi prace, ale jak doszlo do pieniedzy, to pani byla zniesmaczona , duzo by pisac.Napisalam tej pani grzecznie, ze pomylila forum, ze najlepiej to wpolityce .I sie zaczelo .Dwoch jej kolesiow jeden Wincenty Zet , drugi Mariusz Infulecki jak zaczeto po mnie jechac, a to o wtornym anafalbetyzmie, a mnie chodzilo, ze jesli piszemy i nasze dane ida zFB/zreszta znalazlam artykul p.G jak to trzeba sie zachowywac na W/W/, to mogla frajerem nazwac ktoregos z redaktorow, ale w prywatnej rozmowie, a nie na forum o czym innym, bo to jest przekraczanie pewnych granic.Ja mam dwie dziewczyny/corki/, w wieku tych trojga, to one powiedzialy, ze gdyby o jakims konkurencyjnym, dziennikarzu, adwokacie zrobily cos takiego na publ.forum, bylyby w srodowisku spalone.Zreszta moze pan tam wejsc ja na facebooku uzywam drugiego czlonu nazwiska Barbara Michalczyk/To po mezu/ , bo jest mi latwiej zapamietac.Uwazam, ze powinno sie takie zachowania aroganckich, mlodych, ludzi, pietnowac.Bo jednego co im brakuje to pokory.Czuje sie podle jestem emigrantka, swoje przeszlam.Gdyby nie to , ze lubie ten porta i niedawno zalogowalam sie u Panstwa, to dalabym sobie spokoj.Ten typ tak ma.
    • wolarska Bluzgi i czystki 07.07.12, 22:54
      Jeszcze slowko, ja pokasowalam swoje wpisy, tam byly 2 , albo 3, Bo zauwazylam ze pan Wincenty zrobil subskrycje, na moje wypowiedzi., co mnie sie nie podobalo, i chyba zarzadcom Facebooka, bo dostalam informacje, ze moge zablokowac im konta, takze moderatorzy tez zauwazyli nieprawidlowosci.Jak mowia moje dziewczyny, ze nie kumam tego swiata,i kazaly mi pokasowac te wpisy bo to wstyd dla , ze ich Jarecka taka niemota, ze sie tlumaczy z nie wiadomo czego..
    • grabda1 Ależ to dureń , komuch . 08.07.12, 23:05
      Ten dziennikarzyna .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka