Dodaj do ulubionych

Poseł Wipler rozumie mowę buczenia

07.08.12, 17:31
Panie redaktorze, niechaj buczą, przynajmniej jak na dłoni widać najbardziej ciemne i skołtunione elementy tego narodu. Ważne, że mechanizm wypuchania ich poza obręb debaty został uruchomiony i działa, pokazując buczów we właściwym dla nich świetle...
Obserwuj wątek
    • robokopo Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 17:38
      Wipler i jemu podobni wielkodusznie "rozumieją" buczących, bo ta ich empatia przerodzić się może w głosy, a te przełożyć na władzę i apanaże...
    • trajkotek inne rośliny 07.08.12, 17:40
      Pisowski patriotyzm jest jak chwast, usiłuje zawsze zagłuszyć inne rośliny.

inne rośliny ... a to ładne!
      • robokopo Re: inne rośliny 07.08.12, 17:43
        trajkotek napisał:

> Pisowski patriotyzm jest jak chwast, usiłuje zawsze zagłuszyć inne roślin
        > y.

>
        > [url=http://glosmichnika.blox.pl/2011/11/Trzeba-klamac.html]"inne rośliny" [/ur
        > l]... a to ładne!

Wiem, wiem, pisiór nie jest w stanie zrozumieć przenośni, to przerasta możliwości średniej elektoratu tej partii...
        • cmazui Re: inne rośliny 07.08.12, 20:58
          Bo oni rozumieja bez myslenia i przyjmuja na wiare. Tak jest w tym srodowisku przyjete. Wierza naprzylad w dziewicze poczecie i swietych obcowanie. Zapytaj przedstawiciela tego oszolomstwa o jakiekolwiek zdanie, dysponuja jedynie formulkami . Tak wiec jakakolwiek rozmowa z p oslami pisu jest bezcelowa, zawsze znajda wytlumaczenie wygodne dla wiary.
          • djmiixer Re: inne rośliny 08.08.12, 10:50
            Czekaj czekaj, bo jest śmiesznie. Jako, że nie jesteś "oni", to wytłumacz temu który nie myśli, jak mozna popierać partię która poniosła podatki ("vat"), zwiększyła wiek emerytalny, i doprowadziła do niemal 13 procentowego bezrobocia. Proszę o wytłumaczenie bez inwektyw i regułek w stylu "a rednycz Kaczor to...."
            • mentatd_at_gmail Re: inne rośliny 09.08.12, 07:46
              No właśnie tak to jest - jak się tylko buczeniem zajmują to nie wiedzą, że przez świat przetoczył się największy kryzys od 80 lat. Zapraszamy do realnego świata - wyjdź z matrixa.
              Kapitan jest od tego by kierować statkiem a nie by kierować pogodą na morzu.
        • djmiixer Re: inne rośliny 08.08.12, 10:30
          Jako, że na pewno Ty wszystko rozumiesz to wytłumacz mi, jak będąc tak rozumnym jak Ty popierać partię, która podniosła podatki, wydłużyła wiek emerytalny i zabrała choćby ulgę intenetową ? Bo to rzeczywiście przerasta moją średnią. Bardzo proszę bez inwektyw i argumentacji w stylu a Kaczor itd....
          • awm10 Re: inne rośliny 08.08.12, 12:13
            Bardzo dobre pytanie.
            PO (rząd) robi rzeczy bardzo niepopularne - fakt,
            a poparcie po 5 latach rządzenia niewiele mu spada, a opozycji nie rośnie.
            Ciekawe co?
            Może warto pomyśleć dlaczego, trochę poczytać, rozejrzeć się po świecie, otworzyć oczy, popatrzeć na alternatywy. Sam sobie odpowiedz, a nie pytaj.
            Większość nie zawsze ma rację, ale częściej ją ma.
          • wiechuta Re: inne rośliny 08.08.12, 12:25
            Bądź łaskaw zauważyć, że sen o dobrobycie skończył się dla całego świata zachodniego i USA. Rządy podejmują rozpaczliwe próby żeby cokolwiek uratować.
    • dream_catch Nie dajmy się zabuczeć swołoczy 07.08.12, 17:55
      j.w
    • tapry Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 18:07
      Pamiętam czasy, kiedy nakład "GW" wynosił 550 tys. egzemplarzy. Dzisiaj 100 tys. Jak Pan myśli Panie Wroński. Dlaczego tak się stało?
      • robokopo Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 18:12
        tapry napisał:

> Pamiętam czasy, kiedy nakład "GW" wynosił 550 tys. egzemplarzy. Dzisiaj 100 tys
        > . Jak Pan myśli Panie Wroński. Dlaczego tak się stało?

Może dlatego, że jest internet, a dla takich erudytów jak ty morze telewizyjnej badziewi?
      • wiechuta Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 12:24
        Bo generalnie spada sprzedaż gazet i tygodników wydawanych w formie papierowej.
      • he1ku Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 14:26
        tapry napisał:

> Pamiętam czasy, kiedy nakład "GW" wynosił 550 tys. egzemplarzy. Dzisiaj 100 tys
        > . Jak Pan myśli Panie Wroński. Dlaczego tak się stało?
        A ile razy przeczytałeś gazetę ? Czytaz tylko w internecie, bo za darmo. Więc ,darmowe są tłumaczenia takiemu czytelnikowi.
    • goral27 To naprawde takie trudne? 07.08.12, 18:16
      Stajac w obronie PRLowskich zbrodniarzy i relatywizujac komunizm samiscie sie wylaczyli z tej wspolnoty, ktora chce na serio swietowac 1 sierpnia czy 11 listopada.

Serio - po co macie meczyc swietujac cos, czego nie rozumiecie? Zostawcie sobie 1 maja i 22 lipca, a nam pozwolcie celebrowac rocznice patriotyczne. Oki?
      • robokopo Re: To naprawde takie trudne? 07.08.12, 18:22
        goral27 napisał:

> Stajac w obronie PRLowskich zbrodniarzy i relatywizujac komunizm samiscie sie w
        > ylaczyli z tej wspolnoty, ktora chce na serio swietowac 1 sierpnia czy 11 listo
        > pada.
        >
        > Serio - po co macie meczyc swietujac cos, czego nie rozumiecie? Zostawcie sobie
        > 1 maja i 22 lipca, a nam pozwolcie celebrowac rocznice patriotyczne. Oki?

Nie, baranie! Nie oki! Nie uda wam się zagarnąć w przestrzeni publicznej tego, co wam się podoba. A tym bardziej, że na waszym czele stoi zwyczajny tchórz, który stan wojenny oglądał spod spódnicy mamy Jadwisi...
        • kontest_two Re: To naprawde takie trudne? 09.08.12, 02:08
          Super poziom.
          Dlatego ja nie napiszę:
          a na waszym czelel stoi premier, którego w dzieciństwie sadzał na kolana dziadek, eks - żołnierz wehrmachtu a trzon intelektuialny, creme de la creme waszego dzienikarstwa ma korzenie zanurzone w kpp i innych zbrodniczych i antypolskich jaczejkach.
      • joly.roger Re: To naprawde takie trudne? 07.08.12, 18:35
        goral27 napisał:

> Serio - po co macie meczyc swietujac cos, czego nie rozumiecie? Zostawcie sobie
        > 1 maja i 22 lipca, a nam pozwolcie celebrowac rocznice patriotyczne. Oki?

Taaa marzycie o tym. Żeby mieć monopol na patriotyzm, żeby skazić go waszym śmierdzącym szowinizmem i nienawiścią do wszystkich którzy nie oddają czci waszym bożkom z Torunia i Żoliborza, żeby wyznaczać kto jest prawdziwym Polakiem. Ale niedoczekanie wasze, jesteście i pozostaniecie żałosnym marginesem, choćbyście 24/7 spędzali na pisaniu na wszystkich możliwych forach.
      • sir_fred Re: To naprawde takie trudne? 07.08.12, 20:22
        Dzieciaki z Goralenvolk też mogłyby się nie męczyć rozprawianiem o problemach obcego kraju...
      • makoshika A czy sługusy kościelne mogą być patriotami? 08.08.12, 22:44
        Watykan przed Polską, krzyż przed Orłem Białym, sympatia dla pedofilów przed szacunkiem dla prawa - o czym w ogóle mówimy?
    • jurek4491 Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 18:33
      Prawicowe parchy uażający się za wielkie dziennikarstwo wybielają prawicowe bydło ze stada YaroZbawcy.
      • robokopo Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 18:36
        jurek4491 napisał:

> Prawicowe parchy uażający się za wielkie dziennikarstwo wybielają prawicowe byd
        > ło ze stada YaroZbawcy.

Zbawcą to on jest teraz, tzn. niedoszłym, bo bezmózgi naród nie dał się zbawić... Słyszałem, że w czasach komuny w pewnych kręgach... zwany był Ciągutka...
    • stary.pierdziel Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 18:46
      @pisowscy_wyborcy:

wy musicie być strasznie dumni z waszych przedstawicieli (p-osłów).

• sir_fred A co ma nie rozumieć? 07.08.12, 20:20
      W końcu buczenie to jedyny naturalny sposób porozumiewania PiS-owców... I język urzędowy w Wolsce.
      • fedorczyk4 Re: A co ma nie rozumieć? 07.08.12, 20:29
        sir_fred napisał:

> W końcu buczenie to jedyny naturalny sposób porozumiewania PiS-owców... I język
        > urzędowy w Wolsce.
        >
        Dokładnie tak:-) Buczą jak bydło rogate, niestety nie maja wartości rogacizny, ani inteligencji nierogacizny.
        Na miejscu władz państwowych w przyszłym roku, w ramach ekumenicznej woli pogodzenia się z "Narodem" odstąpiłabym od obchodów. I poczekała na reakcje. Ze wszech stron!
      • smok_wawerski Re: A co ma nie rozumieć? 07.08.12, 21:35
        Co więcej, "Najlepszy Prezydent" miał burkliwo-buczący sposób artykulacji, także buczenie jest pewną prawicową manierą, może to taka moda być jak"bucz-borubar".
    • nex_us Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 21:18
      Niech buczą. Normalnym ludziom niedobrze się robi na widok tego bydła więc nie ma szans żeby kiedykolwiek odzyskali władze.
    • piotr.ryka Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 21:33
      Prawica buczy czasami, GW buczy codziennie.
    • podhajce Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 21:47
      Niech buczą-nic innego już im nie zostało.
    • mignik Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 22:29
      Wroński jest w idealnej formie propagandowej. Wszechpolacy są ci, Wroński, wdzięczni: oni buczeli jak bydło, ale baty dostają pisowcy. Maestria propagandowa Wrońskiego godna klasyków propagandy: komuchów.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 07.08.12, 22:31
      a czy ów poseł zrozumie mowę buczenia na krakowskim przedmieściu 10-go???
      każdemu wolno buczeć, a na dodatek Krakowskie P. to nie cmentarz
    • bryt.bryt chwast 07.08.12, 23:42
      "(...)Pisowski patriotyzm jest jak chwast(...)"

Dobrze powiedziane.
    • minstrel515 Poseł Wipler rozumie mowę buczenia?? 07.08.12, 23:53
      Buczenie - "płacz, żale, stęki, jęki, szemranie, wzdychanie, wydawanie nieprzyjemnych odgłosów, pierdzenie, świstanie, gwizdanie połączone z wyciem, długie bekanie i.t.d."
      Ogólnie "buczenie" charakteryzuje osobników mających problemy z defekacją, spowodowane nadmiernym spożywaniem gazetowej papki składającej się głównie z gazetypolskiej i uwazamże, przyprawionej naszymdziennikiem.
    • trajkotek a redaktor Wroński, czy coś rozumie? 08.08.12, 01:14
      Wipler nie widzi w tym nic zdrożnego. ... Ze strony urzędników wobec gwiżdżących padły słowa "swołocz", "spałować ich". Oczywiście, Wipler nie jest w stanie wskazać tych urzędników
      wysłuchałem tej rozmowy i widzę, że Pan Wroński - niestety - znowu nadina fakty do swej teorii ...
      Wipler powiedział, że to było zachowanie niestosowne, powiedział też, że może ich wskazać, choć nie zna ich z nazwisk ...
      czy Pan Wroński wymienił jakieś nazwisko buczącego buczka? nie? no to oczywiście nie było buczenia, bo nie potrafi ich wskazać ...

• kotek.filemon Re: a redaktor Wroński, czy coś rozumie? 08.08.12, 09:50
        Problem w tym, że PiSdy często słyszą głosy, których nie ma. Może to zaraźliwe, udziela się od liderów.
    • demetria11 Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 02:47
      Panie Redaktorze, bardzo mądry tekst. Co do buczenia - zgadzam się z powszechna opinią, że pisowsko-moherowo-kibolska tłuszcza sama sobie wystawia świadectwo zdziczenia i chamstwa. Podzielam też opinię pana Redaktora, iż buczy i buczeć będzie. Cóż, taka "kultura". Ale bardziej niepokojące jest to, co świetnie ujął Pan w zdaniu "Pisowski patriotyzm jest jak chwast, usiłuje zawsze zagłuszyć inne rośliny". Od kilku lat Pis et consortes usiłują zawłaszczyć różne pojęcia, np. patriotyzm, sprawiedliwość, naród. Ta mądrzejsza część narodu patrzy na to z dobrotliwym uśmiechem machając ręką, zgodnie z zasadą "mądrzejszy ustępuje". Ale nie możemy się na to zgadzać, nie możemy pozwalać im tak się rozpychać, bo pewnego pięknego dnia obudzimy się na Białorusi. "Buczki" wyraźnie pokazują, na co je stać.
    • marceli_zg Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 06:31
      "Buczą, bo są przekonani iż Powstanie Warszawskie było po to, by do władzy doszedł PiS, a Jarosław Kaczyński był prezydentem." - Tylko tyle z tej całej sytuacji zrozumiałeś redaktorku? A z lodówki też Ci Kaczor wyłazi?
      W sumie czego się spodziewać po ludziach dla których sikanie do zniczy i opluwanie staruszek jest "radosnym, europejskim happeningiem". Pierdoleni hipokryci!
    • wels5 Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 07:15
      Najwyższy czas podzielić cmentarze na te prawo i nieprawomyślne. Wtedy może buczenia na tych cmentarzach by się skończyły.
    • gnom_opluwacz Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 07:54
      A pan redaktor, nasz lokalny Katonek, walczący o elegancję w życiu publicznym, przeprosił już (albo chociaż się odciął) od swoich PT Czytelników, dla których eleganckie zwroty typu "pisuary", "pisowskie bydło", czy "wolska" są normalnym sposobem porozumiewania się?
      • 0721x Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 08:46
        a co ? jak widzisz chama to twierdzisz że to gentleman ? weźcie się za umycie pisuary - smierdzicie
        • gnom_opluwacz Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 09:10
          Popracuj nad ortografią i interpunkcją, trollu. Rozumiem, że masz wakacje, a w szkole i tak nie zwracają na to uwagi, ale dla własnego dobra lepiej będzie, jak się przyłożysz.
      • semafor12 Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 09:38
        gnom_opluwacz napisał:

> A pan redaktor, nasz lokalny Katonek, walczący o elegancję w życiu publicznym,
        > przeprosił już (albo chociaż się odciął) od swoich PT Czytelników, dla których
        > eleganckie zwroty typu "pisuary", "pisowskie bydło", czy "wolska" są normalnym
        > sposobem porozumiewania się?
        Ciesz się gnomie że tak delikatne okreslenia w stosunku do was są, bo ja bym was PISzdzielów dopiero zwymyslał!!!
        • gnom_opluwacz Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 09:45
          Nie wątpię, że kulturalni, wykształceni, subtelni zwolennicy PO są pierwsi do wyzwisk. Po prawdzie, nie rusza mnie to zbytnio, sami sobie dajecie świadectwo, ale martwi mnie wrażliwe serduszko red. Wrońskiego. Jak on, tak kulturalny, wykształcony i subtelny to zniesie?

BTW, chętnie posłucham tych "straszliwych wyzwisk". Bo na razie wasz repertuar jest równie bogaty, jak polska kinematografia.
          • semafor12 Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 10:07
            gnom_opluwacz napisał:

> Nie wątpię, że kulturalni, wykształceni, subtelni zwolennicy PO są pierwsi do w
            > yzwisk. Po prawdzie, nie rusza mnie to zbytnio, sami sobie dajecie świadectwo,
            > ale martwi mnie wrażliwe serduszko red. Wrońskiego. Jak on, tak kulturalny, wyk
            > ształcony i subtelny to zniesie?
            >
            > BTW, chętnie posłucham tych "straszliwych wyzwisk". Bo na razie wasz repertuar
            > jest równie bogaty, jak polska kinematografia. Kolego jak się czyta wasze wyposiny i kłamstwa oraz innynuacje to trudno kulture zachowac , nawet świety by na ws nabluzgał i was z błotem za to zmieszał
            Jak wm sie w tym kraju nie podoba nikt was tu na siłę nie trzyma, droga wolna. Niech was prowadzi Jareczek zbawiciel do ziemi wolskiej!Bóg z wami!!
            • goral27 Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 10:26
              Kolego jak się czyta wasze wyposiny i kłamstwa oraz innynuacje to trudno kulture za
              > chowac , nawet świety by na ws nabluzgał i was z błotem za to zmieszał
              > Jak wm sie w tym kraju nie podoba nikt was tu na siłę nie trzyma, droga wolna.
              > Niech was prowadzi Jareczek zbawiciel do ziemi wolskiej!Bóg z wami!!

Wiesz, ze kiedys uwazano ze histeria jest powodowana przez nadmierna suchosc macicy?

Moja rada: podmywaj sie regularnie, jedz 5 posilkow dziennie, znajdz sobie mezczyzne.
            • gnom_opluwacz Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 10:30
              To wszystko? E, może wystarczą ci zimne kąpiele i psychiatra nie będzie potrzebny.
    • semafor12 Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 10:14
      A i jeszce mie zapomnijcie zabrac kleru z rydzykiem na czele i jego fanatykami, bedzie wam lepiej nidzie wrogów sami swoi. I obyś mnie nie wyzwał od lewaków to zaznaczam, jestem katolikiem i wierzący ale trzezwo stapającym po ziemi.
      • goral27 Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 10:28
        > A i jeszce mie zapomnijcie zabrac kleru z rydzykiem na czele i jego fanatykam
        > i, bedzie wam lepiej nidzie wrogów sami swoi. I obyś mnie nie wyzwał od lewakó
        > w to zaznaczam, jestem katolikiem i wierzący ale trzezwo stapającym po ziemi.

OK, lewaku.
    • semafor12 Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 11:00
      gnom i gorol za niski pozim posiadacie aby z wami wdawać sie w polemike . To czego chcecie se ne wrati, kraj normaknieje a ws ubywa na całe szcęście!!!
      • djmiixer Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 11:18
        Jasne, że kraj normalnieje. Podniesienie podatków (Vat), zabranie ulgi internetowej, bezrobocie już prawie 13 procent, ale podnieśli wiek emerytalny, inflacja w góre, fajnie, że masz taką definicje "normalności". Aha oczywiście wszystkiemu winien wredny Kaczor...
        • semafor12 Re: Poseł Wipler rozumie mowę buczenia 08.08.12, 11:54
          djmiixer napisał:

> Jasne, że kraj normalnieje. Podniesienie podatków (Vat), zabranie ulgi internet
          > owej, bezrobocie już prawie 13 procent, ale podnieśli wiek emerytalny, inflacja
          > w góre, fajnie, że masz taką definicje "normalności". Aha oczywiście wszystkie
          > mu winien wredny Kaczor...
          A ty byś chciał/a aby było jak dawniej, fikcyjne zatrudnienie wczasy za grosze ,brak podatków i czy sie stoi czy sie leży tyle i tyle sie należy, kraj był w biedzie puste pułki. Do tego chcesz wrucić, bo widac ze tak jezeli popierasz tych co (wiedza najlepiej i sa prawdziwimi polakami). Był czas aby sie przystosowac , jak ci nie poszło miej pretęsje do siebie a nie do inych!!
    • lechu733 Jestem z buczącymi. 08.08.12, 11:25
      Przez chwilę myślałem, że nie. Ale jak mam być z Wrońskim i z jego PO w jednej grupie to nie. No nie mogę być. Widzę różnice między kopcem a cmentarzem. Nie jestem za człowiekiem motylem parodiującym Boże Ciało, którego rozumie GW. Więc jestem z buczącymi
      • djmiixer Re: Jestem z buczącymi. 08.08.12, 11:39
        Co ciekawe członek komitetu poparcia Bronisława Komorowskiego z PO, jeszcze pare lat temu chciał inicjatywy bez polityki w godzinę W. Teraz kiedy wszystkie stanowiska obsadza PO już takiej inicjatywy nie ma....
    • czesio48 trzeba 08.08.12, 11:36
      buczeć tylko trza mieć trochę inteligencji by rozumieć dlaczego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka