Dodaj do ulubionych

To ma być śmieszne?

05.09.12, 07:12
Śmieszne to mogłoby być gdyby nie było żałosne mijanie się z prawdą Tuska. Dostał notatkę ABW ale nic się z niej nie dowiedział. Wiemy jedno "dobrze wychował syna " który sam oświadczył że jest debilem . Daleko pada jabłko od jabłoni ?
Obserwuj wątek
    • pak4 Giertych przytula się do PO 05.09.12, 08:37
      A ja jakoś lubię Romana Giertycha, choć nigdy nie lubiłem LPR (ani PiS, ani nawet prawego skrzydła PO). Mam wrażenie, że to inteligentny, do niedawna młody ;) człowiek, wciągnięty w politykę, przynajmniej emocjonalnie, więc ta będzie go trzymać blisko siebie. A że kierował partią skrajnie (w polskim sejmie) prawicową? Cóż, rodzinny spadek ideowy. Trudno mi sobie wyobrazić, by założył jakiś odpowiednik Ruchu Palikota, czy nawet wstąpił do UW z takim ojcem i dziadkiem, i ich wpływem na dopiero wchodzącego w dorosłość człowieka. Ale założył rodzinę, ma dzieci, ma szansę być coraz bardziej samodzielny w swoich wyborach i iść w nich za głosem rozsądku, a nie rodziny.
      • jerjar Re: Giertych przytula się do PO 05.09.12, 10:48
        Zgadzam się, chociaż trudno powiedzieć, że lubię, pamiętając niektóre jego decyzje w MEN. Kariera rodziny Giertychów: od Jędrzeja przez Macieja do Romana pokazuje drogę jaką przeszło prawicowe myślenie o Polsce. Nie moja formacja, ale kierunek rozwoju szanuję.
    • jot-es49 Skąd zdziwienie? 05.09.12, 08:55
      Nie rozumiem zdziwienia.
      Czy w Polsce nie może być normalnie?
      Dla mnie normalnym zachowaniem adwokata jest oferowanie swoich usług klientom.
      A on jest dobrym adwokatem - co udowodnił już kilkakrotnie!

Ale w naszej skłóconej i podzielonej Polsce wszystko musi mieć podtekst polityczny.

Giertych sparzył się w polityce i jak małe dziecko będzie teraz mówił "be". Wcale się nie dziwę - pętał się w niej gdzieś na obrzeżach i zapewne żadnej satysfakcji i zadowolenia nie odczuwał - LiS też nie wypalił. Pozostało mu zająć się wyuczonym zawodem!
      Skutecznie - jak do tej pory!
      Wątpię bardzo czy chce mu się wejść ponownie do tej samej wody...

PS. Nigdy nie lubiłem go jako polityka - był całkowicie po przeciwnej stronie a poprzez koalicję z PiS jeszcze bardziej upodlił się - nie szanując własnych, wcześniejszych negatywnych i ostrych opinii na temat PiS i Kaczyńskiego.
      • fedorczyk4 Re: Skąd zdziwienie? 05.09.12, 09:01
        Teoretycznie całkowicie się z Tobą zgadzam. Praktycznie uważam zaangażowanie go za duży błąd "wizerunkowy". Jest w tym kraju kilkunastu równie dobrych, jeśli nie znacznie lepszych adwokatów którym udało się nie "umoczyć" w polityce i to tak serdecznie jak zrobił to Giertych.
        Niestety jego politycznej przeszłości, głupot i problemów które nam zafunfował nie da się oddzielić od teraźniejszość.
      • fedorczyk4 Re: Skąd zdziwienie? 05.09.12, 09:03
        Teoretycznie całkowicie się z Tobą zgadzam. Praktycznie uważam zaangażowanie go za duży błąd "wizerunkowy". Jest w tym kraju kilkunastu równie dobrych, jeśli nie znacznie lepszych adwokatów którym udało się nie "umoczyć" w polityce i to tak serdecznie jak zrobił to Giertych.
        Niestety jego politycznej przeszłości, głupot i problemów które nam zafundował nie da się oddzielić od teraźniejszość i zawodu adwokata. Jak dla mnie poza tym że był skrajną katoprawicą w wydaniu kreacjonistyczno/rewizjonistycznym, to tym samym udowodnił głęboką fłupotę.
        • spokojny.zenek Re: Skąd zdziwienie? 05.09.12, 09:25
          Chyba nie myślisz, że Giertych wierzył w to wszystko, co wygadywał aby umościć się w wybranej niszy sceny politycznej????
          • fedorczyk4 Re: Skąd zdziwienie? 05.09.12, 09:43
            spokojny.zenek napisał:

> Chyba nie myślisz, że Giertych wierzył w to wszystko, co wygadywał aby umościć
            > się w wybranej niszy sceny politycznej????

Bo Twoim zdaniem wiara lub "niewiara" we własne deklaracje coś zmienia?
            Ponadto moim skromnym zdaniem jest jakaś granica (no może powinna być, a nie jest) cynicznego wkorzystywania ciemnoty i zacofania innych.
          • cehaem Re: Skąd zdziwienie? 05.09.12, 16:58
            spokojny.zenek napisał:

> Chyba nie myślisz, że Giertych wierzył w to wszystko, co wygadywał aby umościć
            > się w wybranej niszy sceny politycznej????

Giertych zakladal Mlodzierz Weszpolska maja 18 lat, nie majac jeszcze kompletnie pojecia o karierze politycznej. Wiec musial kiedys w te bzdury wierzyc.
        • jot-es49 Re: Skąd zdziwienie? 05.09.12, 09:48
          Nie do końca tak jest.
          Nigdy nie odmawiałem ludziom prawa do własnych poglądów szczególnie tych wyniesionych z domu rodzinnego.
          Natomiast nie znoszę "zaprzańców" co zmieniają swoje poglądy w zależności od aktualnego zapotrzebowania. I polityk Giertych wpisał się w to w całej rozciągłości.

Ale adwokat Giertych jest dobrą "papugą"!
          Niby ten sam człowiek a zupełnie inny.
          No ale tu musi sam dbać o własny wizerunek - jak go sobie spieprzy to straci tylko on.
          I on to wie!
    • robokopo Ja poglądy Giertycha też doskonale pamiętam... 05.09.12, 10:29
      Ja poglądy Giertycha też doskonale pamiętam i trzeba się modlić, żeby takie coś do polityki się nie dostało. Może i adwokat z niego dobry, człowiek inteligentny, ale dać mu władzę to błąd.
    • tomtg123 Re: To ma być śmieszne? 05.09.12, 11:49
      1) Nie broni , tylko reprezentuje
      2) To ma być skuteczne. Mecenas Giertych to wysokiej klasy fachowiec - prawnik.
      Jak się idzie do sądu, to się szuka fachowca. Nic śmiesznego w tym nie ma.
      Mam pytanie : czy na przykład jak pan Wroński (którego lubię i szanuję i często sięz nim zgadzam, choć nie w tej sprawie ) kiedyś zachoruje i będzie potrzebował lekarza (odpukać) to czy będzie się wtedy zastanawiać nad tym, czy ten lekarz ma "poprawne" poglądy polityczne .... ? Czy będzie szukał fachowca ?

• nex_us Giertych przytula się do PO 05.09.12, 12:36
      Może to nie do pojęcia dla oszalałych z nienawiści do nauczycieli różnych Wielowiejsich z Wyborczej ale Giertych wcale nie był złym ministrem edukacji i parę jego decyzji stawiało tamę modnym bzdurnym tendencjom.
      • tomtg123 Re: Giertych przytula się do PO 05.09.12, 14:14
        Giertych był kiepskim ministrem edukacji, współpracowników miał jeszcze gorszych (Orzechowski... jak wiceministrem edukacji europejskiego państwa w 21 wieku mogła zostać zostać osoba negujące teorię ewolucji... ) , ale adwokatem Giertych jest podobno świetnym, więc nic dziwnego, że wiele osób korzysta z jego usług.
    • demetria11 Giertych przytula się do PO 05.09.12, 12:41
      Pana Giertycha poglądy na edukację były dziwne i może niebezpieczne, ale do dzisiaj pamiętam, jak wypunktował w Sejmie kłamczucha Kurskiego. A i adwokatem jest dobrym, czego mu takie miernoty uważające się za prawników jak pp. Kaczyński czy Ziobro nigdy nie darują.
      • lechu733 Re: Giertych przytula się do PO 05.09.12, 12:53
        O cho! Lemingi juz zaczynają chwalić Giertycha. Nie długo zostanie autorytetem ,a potem dziennikarzem GW
      • cehaem Re: Giertych przytula się do PO 05.09.12, 17:10
        demetria11 napisała:

> Pana Giertycha poglądy na edukację były dziwne i może niebezpieczne, ale do dzi
        > siaj pamiętam, jak wypunktował w Sejmie kłamczucha Kurskiego. A i adwokatem jes
        > t dobrym, czego mu takie miernoty uważające się za prawników jak pp. Kaczyński
        > czy Ziobro nigdy nie darują.

Wypunktowal Kurskiego, bo ten znalazl sie po drugiej stronie barykady. Kiedys przeciez byli nawet w jednej partii. JK i Ziobrze Giertych dynda i powiewa. To raczej Romek pala jest patologiczna nienawiscia do PiSu. Nic dziwnego, jak rozmontowali mu partie i na dodatek podkupili sponsora z Torunia - majstersztyk. A ja pamietam jeszcze przechwalki Romka na zjezdzie LPR w Sali Kongresowej w 2003 albo 2004 r., hahaha.
    • bezpocztyonline Giertych jest adwokatem, nie politykiem 05.09.12, 16:16
      Giertych odszedł z polityki w 2007 roku. 5 lat temu, gdyby ktoś nie zauważył.
      Jest adwokatem.
      Widać potrafi swoje prywatne poglądy trzymać dla siebie i reprezentować dla swoich klientów ich - czyli całkiem przeciwny do swojego prywatnego - punkt widzenia.

Ma klientów, którzy zlecają mu sprawy i chcą za jego usługi płacić? No i dobrze, jego i jego klientów sprawa!

Nie rozumiem, o co Wrońskiemu chodzi?
      • cehaem Re: Giertych jest adwokatem, nie politykiem 05.09.12, 17:12
        bezpocztyonline napisała:

> Ma klientów, którzy zlecają mu sprawy i chcą za jego usługi płacić? No i dobrze
        > , jego i jego klientów sprawa!

Dla Romka sprzed 10 lat nawet podawanie reki Tuskowi byl zdrada stanu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka