mnbvcx 22.09.12, 18:22 Popieram skrócenie hejnału. Jeśli ktoś chce wysłuchać całego to niech jedzie do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurber1 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 18:26 Jestem krakowianinem, słucham hejnału gdy jestem na Rynku, cieszy mnie stałe zainteresowanie przyjezdnych i dziesiątki obiektywów skierowanych na Hejnalistę, ale nie rozumiem pełnych oburzenia wypowiedzi n/t "łamania tradycji...". Przecież nie skracają hejnału z Wieży Mariackiej a tylko to co w Polskim Radio... Żaden problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeko2.pl Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 18:32 Towarzyszu prezeSiKU ! Gdyby to była MIEŻDUNARODOWKA to była by ... grana do us....j ......i ? TEN HEJNAŁ - TO CZAS ZADUMY ! ZADUMY nad naszym losem ! Odpowiedz Link Zgłoś
tj2787898 Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 18:54 Ociec, nie pitol ! Hejnał w radiu obijał mi się o uszy sam nie wiem razy w ciągu mojego ponad 40-letniego życia. Ale ani razu na jego dźwięk nie dumałem o niczym szczególnym. zbyszeko2.pl napisał: > Towarzyszu prezeSiKU ! > Gdyby to była MIEŻDUNARODOWKA to była by ... grana do us....j ......i ? > > TEN HEJNAŁ - TO CZAS ZADUMY ! > ZADUMY nad naszym losem ! Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Krakusi i te ich wydumane problemy... 22.09.12, 18:40 Przecież na żywo nadal jest grany na cztery strony świata, tak? O co więc chodzi? S. Odpowiedz Link Zgłoś
m.godwin Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 19:19 > Jeśli ktoś chce wysłuchać całego to niech jedzie do Krakowa. A wiesz ile taka jazda produkuje dwutlenku węgla? Jak możesz tak nie szanować naszej planety! Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 19:29 dzs mam w dupie ten hejnal ale zawsze mnie wku...al,jak slysze trucie celebracja dupacja to zaraz mysle kto takich debili naslal celebrujcie sobie z dyktafonu nawet reklamy sie zmieniaja i przynosza komus grosz a to trabienie rozpacz zaraz pewnie jakis nawiedzony powie ze wirtuozeria i syntyment i inne sranie w banie Odpowiedz Link Zgłoś
rum11 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 19:34 A ja nie popieram.Pan Prezes,który to wymyslił jest czlowiekiem niekompetentnym,małostkowym i po propstu głupim.Jeśli hejnał w tej dotychczasowej formule funkcjonowal przez 80 lat to dlaczego nagle to komuś zaczęło przeszkadzać.Chodzi prawdopodobnie o niszczenie tej małej ale ważnej dla Krakowa i nie tylko tradycji.Chcesz zniszczyć naród,społeczeństwo,oderwij je od korzeni,od obyczaju,od kultury ,od tradycji,od historii it.itd.To celowe działanie tych wszystkich postkomunistycznych bydlaków ktorzy zostali już w rodzinnych domach tak przygotowani przez swych rodzicow i dziadków,którzy gorliwie służyli komunie i nieszczyli naród polski,by tak postępowali i jak widać skutecznie to realizują.Rozwalajcie wszystko co dobre,co polskie,co ma dla Polaków,patriotów jakiekolwiek znaczenie,taki jest powod i cel tej decyzji.Teraz znależli podatny klimat,czas,i możliwości,zeby te parszywe pomysły realizować.Slyszalem wypowiedż dyrektora Programu I Polskiego Radia,który argumentowal to ograniczenie hejnału oszczędnością czasu, który niby jest potrzebny na ważniejsze sprawy jak nadawanie informacji,czy wiadomości.Otóż chcę powiedzieć temu Panu i wszystkim gnojkom którzy to wymyślili,że się grubo mylą.Ja wolę słuchać melodii hejnału w czterokorotnym wykonaniu tak jak było dotychczas a nie wysłuchiwania tych postkomunistycznych klamliwych wiadomości, jaki to niby osiągnęliśmy dobrobyt pod rządami Tuska i całej zgraji nieudaczników z PO,od czego już człowiekowi rzygać się chce.Społeczeństwo Krakowa i całej Polski powinno zaprotestować i wymusić na tych przygłupach co to wymyślili aby przywrócono czterokrotne odegranie hejnału.Takie decyzje są decyzjami szkodliwymi,głupimi nie naszymi polskimi ale ruskimi.Chcecie tak rządzić,tak mataczyć,tak szkodzić krajowi, to precz z kraju,jedżcie do Rosji, tam takich jak wy potrzebują, a może liczycie,ze tu niedługo wprowadzicie ruskie porządki-niedoczekanie wasze-Dziwię się niektórym znanym postaciom ze świata rozrywki jak np. Panu Wodeckiemu,który poparł ten durny pomysł,widać na stare lata stracił rozeznanie i wyczucie, jak stary pies co traci węch,lub chce jeszcze zrobić jakąś karierę podlizując sie tym szmatławcom,którzy to realizują. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 20:05 rum11 Oj rumciu, rumciu, gdyby na pomysł skrócenia transmisji hejnału wpadł np. jakiś targalski czy inna menda z pisowskiego nadania - piałbyś z zachwytu nad mądrością i przenikliwością takiego dupka, i nie omieszkałbyś wcisnąć jeszcze do tego paru peanów na cześć samego panaprezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 20:38 rum11 napisał: > A ja nie popieram.Pan Prezes,który to wymyslił jest czlowiekiem niekompetentnym > ,małostkowym i po propstu głupim.Jeśli hejnał w tej dotychczasowej formule funk > cjonowal przez 80 lat to dlaczego nagle to komuś zaczęło przeszkadzać.Chodzi pr > awdopodobnie o niszczenie tej małej ale ważnej dla Krakowa i nie tylko tradycji > .Chcesz zniszczyć naród,społeczeństwo,oderwij je od korzeni,od obyczaju,od kult > ury ,od tradycji,od historii it.itd.To celowe działanie tych wszystkich postkom > unistycznych bydlaków ktorzy zostali już w rodzinnych domach tak przygotowani p > rzez swych rodzicow i dziadków,którzy gorliwie służyli komunie i nieszczyli nar > ód polski,by tak postępowali i jak widać skutecznie to realizują.Rozwalajcie ws > zystko co dobre,co polskie,co ma dla Polaków,patriotów jakiekolwiek znaczenie,t > aki jest powod i ________________ A ja popieram. Mam Kraków w d.upie razem z hejnałem i lajkonikiem na dokładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 RFM? 22.09.12, 20:17 RFM pierwsze w rankingu? Dziwne, nigdy nawet nie słyszałem o tej stacji. Założyłbym się, że jej słuchalność jest taka sama jak MRF a tu proszę, jaka niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
kmieniec Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 20:18 Totalny idiotyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
klotnik Nie zdziwilbym się, gdyby... 22.09.12, 20:29 ...gdybym o 12 usłyszał z radia hejnał Gdajska! (specjalnie Gdajska, bo to taki "Gdajsk") Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 A co na to TW Hejnał?... 22.09.12, 20:39 ...Mnie to wygląda na byka jałowego... Odpowiedz Link Zgłoś
paraprawo Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 21:44 Jeśli Prezes utożsamia się z Polską i Polakami to brak mu podstawowych wartości naszego narodu, tradycji i poszanowania historii. Jeśli zas utożsamia się z inną, obcej polskiej, kulturą to jego decyzja jest zrozumiała. Wyzuć Polskę i Polaków z polskości. Ciekawe, czy żona Prezesa woli raz, czy cztery razy i to na każdą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
01maciek5 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 21:47 Proponuję skrócić kadencję rządu.I tak jaki by nie był rządzi do dupy.Hejnał niech sobie gra w całości. Jakby ktoś mieszkał w Częstochowie to by mógł narzekać na wieczorne msze ,co słychać w całych alejach( bezmała centrum miasta). Jestem katolikiem ,ale za tym nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar50 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 23:12 Bardzo dziękuję, skończyły się moje męki. Co ciekawe, jak jestem w Krakowie, to na żywo mi nie przeszkadza. Jeszcze raz dziękuję za ten skrót. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 23:42 Towarzyszu Prezesie! Walcząc bohatersko o rozwiązanie kolejnych problemów, które sami stwarzamy, składam następujący wniosek racjonalizatorski: dotychczasowy wizerunek Orła Białego był zbyt skomplikowany, nie potrafiły go właściwie narysować dzieci w przedszkolach, a w oficjalnej formie - jako metaloplastyka - wymagał zbyt wielkiej ilości materiału do wykonania wszystkich elementów (głównie w zakresie upierzenia), był więc nieekonomiczny, nieergonomiczny i ogólnie, wicie rozumicie, do du.py. Dlatego proponuję zastosowanie wizerunku zamist wzoru z 1927, wzoru AD 1000 (jest starszy, bardziej godny, a przy tym wygodny i pogodny, zręczny, poręczny i oburęczny, bo nawet lewusy mogą go namalować, jak również chromi, niewidomi i z plastyką nieznajomi) - oto on: centrumrekodziela.pl/images/704_20110511221328_1.orze%C5%82%20z%20denara%20B.Chrobrego%20ok.1000_493x600.JPG A potem skrócimy śpiewanie Mazurka Dąbrowskiego tylko do pierwszych czterech wersów, bo już późniejszy refren za długo trwa i ludziska się nudzą. Z socjalistycznym pozdrowieniem wasz oddany towarzysz Cymbał Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 23.09.12, 16:14 eryk2 napisał: > A potem skrócimy śpiewanie Mazurka Dąbrowskiego tylko do pierwszych czterech we > rsów, bo już późniejszy refren za długo trwa i ludziska się nudzą. Przynajmniej taki jeden prezes mógłby wtedy zaśpiewać hymn poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
korektor11 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 03:04 Niewykluczone, że czas pana prezesa Siezieniewskiego byłby lepiej wykorzystany, gdyby – miast wymyślać prima-aprilisowe dowcipy – wziął wiadro, szmatę, szczotkę i posprzątał nieco po sobie... Śpiewanie tradycyjnie hymnu nie ma sensu – to czas zupełnie jałowy; wystarczy pół zwrotki i pół refrenu... Odpowiedz Link Zgłoś
myourolszanka Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 09:04 "To były minuty jałowe" - Tak samo jałowe jest siedzenie w parku, słuchanie ptaków, gadanie z dzikimi gęśmi, bawienie się z psem, czytanie wierszy i wiele, wiele innych rzeczy, ktore nie przynosza natychmiastowej kasy. Szkoda dwóch minut dla hejnału? Ech, szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
chn506 Re:Do Prezesa Polskiego Radia: 23.09.12, 10:22 Kiedy Pan skroci utwory Chopena, Bacha? dla czesci spoleczenstwa napewno jalowe!! Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re:Do Prezesa Polskiego Radia: 23.09.12, 23:41 chn506 napisała: > Kiedy Pan skroci utwory Chopena, Bacha? dla czesci spoleczenstwa napewno jalowe > !! Brawo! kolejny wniosek racjonalizatorski dla pp. Siezieniewskiego i Dąbrowy: zlikwidować w czortu te wszystkie filharmonije, bo to jest dopiero jałowe 100 minut, kiedy ludzie tracą czas na słuchanie jakichś Mozartów czy Szymanowskich, co jest kompletnie nieproduktywnym zajęciem, a i reklamodawcy nic nie daje, bo rynek nagrań muzyki poważnej jest w Polsce jednym z najuboższych w Unii Europejskiej (wystarczy popatrzeć na półki w supermarketach - ile tam jest płyt z taką muzyką? to już target w postaci kupujących chińskie klapki jest większy). Odpowiedz Link Zgłoś
gru-szka Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 10:24 Oczywiście lepiej posłuchać reklam podpasek, czy też tabletek na sraczkę niż hejnału, prawda? Chyba że prezes wyjaśni dokładnie na co przeznaczy te zaoszczędzone minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
golsa11 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 10:58 CHodzi dupkom o kasę. Bo ludziska są niecierpliwe i przełączają na inne stacje ,aby wysłuchać wiadomości .A wystarczy podawać wiadomości 10 minut wcześnej.Ale durnoty nie pomyśłą tylko idą po łatwiżnie.Czy zaczynamy uczestniczyć w zbiorowym obłędzie rządzących? Odpowiedz Link Zgłoś
gostuniop Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 23.09.12, 11:19 Nie można 10 minut wcześniej, bo Polsce nius nadaje się O GODZINIE i o 11:50 nikt by tego niusa nie słuchał. Pomijając słuszność czy niesłuszność decyzji, Pan Prezes jest ciut niekonsekwentny, bo mówi że nie chodzi o reklamy, tylko o zatrzymanie słuchacza. A słuchacza po co się trzyma??? Przecież nie po to, żeby słuchał audycji, tylko po to, żeby powiedzieć reklamodawcy, że nas słuchało fafnaście milionów luda i należy się fafnaście milionów za reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
klotnik "Jedynki" słucha się ze zrozumieniem 23.09.12, 12:51 Fakt, że RMF "słucha" (powinno się tu użyć "słyszy") 25 procent świadczy o tym, że dużo ludzi woli bezmyślną papkę z tłuczką. To samo tyczy się "radia" Zet. Kto słucha RMF - ten, kto nie lubi "gadania", (reklamują się tak: sama muzyka, zero zbędnych słów), bo jest zbyt tępy żeby zrozumieć audycję - woli jakieś prostackie nawijanie. Natomiast wiele osób lubi "Jedynkę" i w ogóle państwowe kanały gdyż mają dość płyt (i to z bezwartościową muzyką) i wolą posłuchać czegoś ambitniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.hackiewicz prezes Polskiego Radia 23.09.12, 15:38 Polacy mogą też coś z Beethoven i Mozarta powycinać. Odpowiedz Link Zgłoś
turpin Dh Bukowskiemu dyby pomyliły się z tzw. kuną 23.09.12, 18:08 Drzewiane dyby to rekwizy z raczej wsiowego penitencjarza, zaś kuna, kuta z solidnego żelaza i opatrzona równie godnym łańcuchem, przynależy do krajobrazu miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś