Dodaj do ulubionych

Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W...

22.09.12, 18:22
Popieram skrócenie hejnału. Jeśli ktoś chce wysłuchać całego to niech jedzie do Krakowa.
Obserwuj wątek
    • jurber1 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 18:26
      Jestem krakowianinem, słucham hejnału gdy jestem na Rynku, cieszy mnie stałe zainteresowanie przyjezdnych i dziesiątki obiektywów skierowanych na Hejnalistę, ale nie rozumiem pełnych oburzenia wypowiedzi n/t "łamania tradycji...". Przecież nie skracają hejnału z Wieży Mariackiej a tylko to co w Polskim Radio... Żaden problem !
    • zbyszeko2.pl Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 18:32
      Towarzyszu prezeSiKU !
      Gdyby to była MIEŻDUNARODOWKA to była by ... grana do us....j ......i ?

TEN HEJNAŁ - TO CZAS ZADUMY !
      ZADUMY nad naszym losem !
      • tj2787898 Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 18:54
        Ociec, nie pitol !
        Hejnał w radiu obijał mi się o uszy sam nie wiem razy w ciągu mojego ponad 40-letniego życia.
        Ale ani razu na jego dźwięk nie dumałem o niczym szczególnym.

zbyszeko2.pl napisał:

> Towarzyszu prezeSiKU !
        > Gdyby to była MIEŻDUNARODOWKA to była by ... grana do us....j ......i ?
        >
        > TEN HEJNAŁ - TO CZAS ZADUMY !
        > ZADUMY nad naszym losem !
    • sammler Krakusi i te ich wydumane problemy... 22.09.12, 18:40
      Przecież na żywo nadal jest grany na cztery strony świata, tak? O co więc chodzi?

S.
    • m.godwin Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 19:19
      > Jeśli ktoś chce wysłuchać całego to niech jedzie do Krakowa.

A wiesz ile taka jazda produkuje dwutlenku węgla?
      Jak możesz tak nie szanować naszej planety!

• vito3 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 19:29
      dzs mam w dupie ten hejnal ale zawsze mnie wku...al,jak slysze trucie celebracja dupacja to zaraz mysle kto takich debili naslal celebrujcie sobie z dyktafonu nawet reklamy sie zmieniaja i przynosza komus grosz a to trabienie rozpacz zaraz pewnie jakis nawiedzony powie ze wirtuozeria i syntyment i inne sranie w banie
    • rum11 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 19:34
      A ja nie popieram.Pan Prezes,który to wymyslił jest czlowiekiem niekompetentnym,małostkowym i po propstu głupim.Jeśli hejnał w tej dotychczasowej formule funkcjonowal przez 80 lat to dlaczego nagle to komuś zaczęło przeszkadzać.Chodzi prawdopodobnie o niszczenie tej małej ale ważnej dla Krakowa i nie tylko tradycji.Chcesz zniszczyć naród,społeczeństwo,oderwij je od korzeni,od obyczaju,od kultury ,od tradycji,od historii it.itd.To celowe działanie tych wszystkich postkomunistycznych bydlaków ktorzy zostali już w rodzinnych domach tak przygotowani przez swych rodzicow i dziadków,którzy gorliwie służyli komunie i nieszczyli naród polski,by tak postępowali i jak widać skutecznie to realizują.Rozwalajcie wszystko co dobre,co polskie,co ma dla Polaków,patriotów jakiekolwiek znaczenie,taki jest powod i cel tej decyzji.Teraz znależli podatny klimat,czas,i możliwości,zeby te parszywe pomysły realizować.Slyszalem wypowiedż dyrektora Programu I Polskiego Radia,który argumentowal to ograniczenie hejnału oszczędnością czasu, który niby jest potrzebny na ważniejsze sprawy jak nadawanie informacji,czy wiadomości.Otóż chcę powiedzieć temu Panu i wszystkim gnojkom którzy to wymyślili,że się grubo mylą.Ja wolę słuchać melodii hejnału w czterokorotnym wykonaniu tak jak było dotychczas a nie wysłuchiwania tych postkomunistycznych klamliwych wiadomości, jaki to niby osiągnęliśmy dobrobyt pod rządami Tuska i całej zgraji nieudaczników z PO,od czego już człowiekowi rzygać się chce.Społeczeństwo Krakowa i całej Polski powinno zaprotestować i wymusić na tych przygłupach co to wymyślili aby przywrócono czterokrotne odegranie hejnału.Takie decyzje są decyzjami szkodliwymi,głupimi nie naszymi polskimi ale ruskimi.Chcecie tak rządzić,tak mataczyć,tak szkodzić krajowi, to precz z kraju,jedżcie do Rosji, tam takich jak wy potrzebują, a może liczycie,ze tu niedługo wprowadzicie ruskie porządki-niedoczekanie wasze-Dziwię się niektórym znanym postaciom ze świata rozrywki jak np. Panu Wodeckiemu,który poparł ten durny pomysł,widać na stare lata stracił rozeznanie i wyczucie, jak stary pies co traci węch,lub chce jeszcze zrobić jakąś karierę podlizując sie tym szmatławcom,którzy to realizują.
      • erte2 Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 20:05
        rum11
        Oj rumciu, rumciu, gdyby na pomysł skrócenia transmisji hejnału wpadł np. jakiś targalski czy inna menda z pisowskiego nadania - piałbyś z zachwytu nad mądrością i przenikliwością takiego dupka, i nie omieszkałbyś wcisnąć jeszcze do tego paru peanów na cześć samego panaprezesa.
      • saint_just Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 22.09.12, 20:38
        rum11 napisał:

> A ja nie popieram.Pan Prezes,który to wymyslił jest czlowiekiem niekompetentnym
        > ,małostkowym i po propstu głupim.Jeśli hejnał w tej dotychczasowej formule funk
        > cjonowal przez 80 lat to dlaczego nagle to komuś zaczęło przeszkadzać.Chodzi pr
        > awdopodobnie o niszczenie tej małej ale ważnej dla Krakowa i nie tylko tradycji
        > .Chcesz zniszczyć naród,społeczeństwo,oderwij je od korzeni,od obyczaju,od kult
        > ury ,od tradycji,od historii it.itd.To celowe działanie tych wszystkich postkom
        > unistycznych bydlaków ktorzy zostali już w rodzinnych domach tak przygotowani p
        > rzez swych rodzicow i dziadków,którzy gorliwie służyli komunie i nieszczyli nar
        > ód polski,by tak postępowali i jak widać skutecznie to realizują.Rozwalajcie ws
        > zystko co dobre,co polskie,co ma dla Polaków,patriotów jakiekolwiek znaczenie,t
        > aki jest powod i
    • jot9 RFM? 22.09.12, 20:17
      RFM pierwsze w rankingu? Dziwne, nigdy nawet nie słyszałem o tej stacji. Założyłbym się, że jej słuchalność jest taka sama jak MRF a tu proszę, jaka niespodzianka.
    • kmieniec Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 20:18
      Totalny idiotyzm!
    • zoubr123 Chodzi o szmal 22.09.12, 20:26
      Jak nie wiadomo o co chodzi...
    • klotnik Nie zdziwilbym się, gdyby... 22.09.12, 20:29
      ...gdybym o 12 usłyszał z radia hejnał Gdajska! (specjalnie Gdajska, bo to taki "Gdajsk")
    • ubiquitousghost88 A co na to TW Hejnał?... 22.09.12, 20:39
      ...Mnie to wygląda na byka jałowego...
    • bryt.bryt idiotyczna decyzja 22.09.12, 21:32
      A uzasadnienie jeszcze gorsze.
    • paraprawo Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 21:44

Jeśli Prezes utożsamia się z Polską i Polakami to brak mu podstawowych wartości naszego narodu, tradycji i poszanowania historii. Jeśli zas utożsamia się z inną, obcej polskiej, kulturą to jego decyzja jest zrozumiała. Wyzuć Polskę i Polaków z polskości.
      Ciekawe, czy żona Prezesa woli raz, czy cztery razy i to na każdą stronę?
    • 01maciek5 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 21:47
      Proponuję skrócić kadencję rządu.I tak jaki by nie był rządzi do dupy.Hejnał niech sobie gra w całości. Jakby ktoś mieszkał w Częstochowie to by mógł narzekać na wieczorne msze ,co słychać w całych alejach( bezmała centrum miasta). Jestem katolikiem ,ale za tym nie jestem.
    • baltazar50 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 23:12
      Bardzo dziękuję, skończyły się moje męki. Co ciekawe, jak jestem w Krakowie, to na żywo mi nie przeszkadza. Jeszcze raz dziękuję za ten skrót.
    • eryk2 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 22.09.12, 23:42
      Towarzyszu Prezesie!
      Walcząc bohatersko o rozwiązanie kolejnych problemów, które sami stwarzamy, składam następujący wniosek racjonalizatorski:
      dotychczasowy wizerunek Orła Białego był zbyt skomplikowany, nie potrafiły go właściwie narysować dzieci w przedszkolach, a w oficjalnej formie - jako metaloplastyka - wymagał zbyt wielkiej ilości materiału do wykonania wszystkich elementów (głównie w zakresie upierzenia), był więc nieekonomiczny, nieergonomiczny i ogólnie, wicie rozumicie, do du.py. Dlatego proponuję zastosowanie wizerunku zamist wzoru z 1927, wzoru AD 1000 (jest starszy, bardziej godny, a przy tym wygodny i pogodny, zręczny, poręczny i oburęczny, bo nawet lewusy mogą go namalować, jak również chromi, niewidomi i z plastyką nieznajomi) - oto on:
      centrumrekodziela.pl/images/704_20110511221328_1.orze%C5%82%20z%20denara%20B.Chrobrego%20ok.1000_493x600.JPG
      A potem skrócimy śpiewanie Mazurka Dąbrowskiego tylko do pierwszych czterech wersów, bo już późniejszy refren za długo trwa i ludziska się nudzą.
      Z socjalistycznym pozdrowieniem
      wasz oddany towarzysz
      Cymbał
      • rickky Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 23.09.12, 16:14
        eryk2 napisał:

> A potem skrócimy śpiewanie Mazurka Dąbrowskiego tylko do pierwszych czterech we
        > rsów, bo już późniejszy refren za długo trwa i ludziska się nudzą.

Przynajmniej taki jeden prezes mógłby wtedy zaśpiewać hymn poprawnie.
    • korektor11 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 03:04
      Niewykluczone, że czas pana prezesa Siezieniewskiego byłby lepiej wykorzystany, gdyby – miast wymyślać prima-aprilisowe dowcipy – wziął wiadro, szmatę, szczotkę i posprzątał nieco po sobie...
      Śpiewanie tradycyjnie hymnu nie ma sensu – to czas zupełnie jałowy; wystarczy pół zwrotki i pół refrenu...
    • myourolszanka Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 09:04
      "To były minuty jałowe" - Tak samo jałowe jest siedzenie w parku, słuchanie ptaków, gadanie z dzikimi gęśmi, bawienie się z psem, czytanie wierszy i wiele, wiele innych rzeczy, ktore nie przynosza natychmiastowej kasy. Szkoda dwóch minut dla hejnału? Ech, szkoda gadać.
      • chn506 Re:Do Prezesa Polskiego Radia: 23.09.12, 10:22
        Kiedy Pan skroci utwory Chopena, Bacha? dla czesci spoleczenstwa napewno jalowe!!
        • eryk2 Re:Do Prezesa Polskiego Radia: 23.09.12, 23:41
          chn506 napisała:

> Kiedy Pan skroci utwory Chopena, Bacha? dla czesci spoleczenstwa napewno jalowe
          > !!

Brawo! kolejny wniosek racjonalizatorski dla pp. Siezieniewskiego i Dąbrowy: zlikwidować w czortu te wszystkie filharmonije, bo to jest dopiero jałowe 100 minut, kiedy ludzie tracą czas na słuchanie jakichś Mozartów czy Szymanowskich, co jest kompletnie nieproduktywnym zajęciem, a i reklamodawcy nic nie daje, bo rynek nagrań muzyki poważnej jest w Polsce jednym z najuboższych w Unii Europejskiej (wystarczy popatrzeć na półki w supermarketach - ile tam jest płyt z taką muzyką? to już target w postaci kupujących chińskie klapki jest większy).
    • gru-szka Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 10:24
      Oczywiście lepiej posłuchać reklam podpasek, czy też tabletek na sraczkę niż hejnału, prawda?
      Chyba że prezes wyjaśni dokładnie na co przeznaczy te zaoszczędzone minuty...
    • golsa11 Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z W... 23.09.12, 10:58
      CHodzi dupkom o kasę. Bo ludziska są niecierpliwe i przełączają na inne stacje ,aby wysłuchać wiadomości .A wystarczy podawać wiadomości 10 minut wcześnej.Ale durnoty nie pomyśłą tylko idą po łatwiżnie.Czy zaczynamy uczestniczyć w zbiorowym obłędzie rządzących?
      • gostuniop Re: Prezes Polskiego Radia: 'Skróciliśmy hejnał z 23.09.12, 11:19
        Nie można 10 minut wcześniej, bo Polsce nius nadaje się O GODZINIE i o 11:50 nikt by tego niusa nie słuchał.
        Pomijając słuszność czy niesłuszność decyzji, Pan Prezes jest ciut niekonsekwentny, bo mówi że nie chodzi o reklamy, tylko o zatrzymanie słuchacza. A słuchacza po co się trzyma??? Przecież nie po to, żeby słuchał audycji, tylko po to, żeby powiedzieć reklamodawcy, że nas słuchało fafnaście milionów luda i należy się fafnaście milionów za reklamę...
    • klotnik "Jedynki" słucha się ze zrozumieniem 23.09.12, 12:51
      Fakt, że RMF "słucha" (powinno się tu użyć "słyszy") 25 procent świadczy o tym, że dużo ludzi woli bezmyślną papkę z tłuczką. To samo tyczy się "radia" Zet.
      Kto słucha RMF - ten, kto nie lubi "gadania", (reklamują się tak: sama muzyka, zero zbędnych słów), bo jest zbyt tępy żeby zrozumieć audycję - woli jakieś prostackie nawijanie.
      Natomiast wiele osób lubi "Jedynkę" i w ogóle państwowe kanały gdyż mają dość płyt (i to z bezwartościową muzyką) i wolą posłuchać czegoś ambitniejszego.
    • daniel.hackiewicz prezes Polskiego Radia 23.09.12, 15:38
      Polacy mogą też coś z Beethoven i Mozarta powycinać.
    • turpin Dh Bukowskiemu dyby pomyliły się z tzw. kuną 23.09.12, 18:08
      Drzewiane dyby to rekwizy z raczej wsiowego penitencjarza, zaś kuna, kuta z solidnego żelaza i opatrzona równie godnym łańcuchem, przynależy do krajobrazu miejskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka