imszulc 04.04.05, 13:30 W katolickiej Irlandii nie ogłoszono żałoby narodowej!!! W jakim kraju przyszło mi żyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mark19741 Re: w Irlandii nie ma żałoby :-( 04.04.05, 14:42 W normalnym. Tak Cię to martwi? To przyjedź tutaj .Będziesz miał to za czym tak tęsknisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: w Irlandii nie ma żałoby :-( 04.04.05, 16:34 zaloba w Irlandii wiazala bye sie z dniem wolnym od pracy, wiec Bertie powiedzial ze bylaby to duza strata dla gospodarki. Dzis w radio przeprowadzono sonde sms na temat czy uwazasz ze rzad powinien ogloscic zalobe narodowa i ponad 95% glosow bylo na tak. w kosciolach tez pustki. wczoraj na mszy tylko wspomniano o sierci JP2. Choc jednoczesnie ksiadz zapowiedzial ze bedzie msza specjalnie w tym celu we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Mozna sie przeniesc do Polski ... 05.04.05, 04:26 Mozna sie przeniesc do Polski, gdzie w zalobie beda sie plawic przez caly tydzien. Bedzie to niezapomniany tydzien dokladnej, doglebnej klerykalizacji wszystkich dziedzin zycia, wszystkich przedsiewziec, wszystkich mediow, wszystkich imprez, wszystkich instytucji dydaktycznych od przedszkoli poczynajac, a na wyzszych uczelniach konczac. Bedzie to wielki, niezapomniany tydzien kleru, hierarchii koscielnej oraz poteznej rzeszy politykow, ktorzy przy okazji upieka niejedna pieczen w zwiazku z blizsza kampania wyborcza. Mozna sie rowniez udac na Kube, tam Castro tez oglosil zalobe, ale tylko na trzy dni. Chyba juz minela i nie wiem po co mu to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
reader_at_vp_pl Re: Mozna sie przeniesc do Polski ... 05.04.05, 10:27 wroxi napisał: > Mozna sie przeniesc do Polski, gdzie w zalobie beda sie plawic > przez caly tydzien. Bedzie to niezapomniany tydzien dokladnej, > doglebnej klerykalizacji wszystkich dziedzin zycia, wszystkich > przedsiewziec, wszystkich mediow, wszystkich imprez, wszystkich instytucji > dydaktycznych od przedszkoli poczynajac, a na wyzszych uczelniach konczac. > Bedzie to wielki, niezapomniany tydzien kleru, hierarchii koscielnej > oraz poteznej rzeszy politykow, ktorzy przy okazji upieka niejedna pieczen > w zwiazku z blizsza kampania wyborcza. > Mozna sie rowniez udac na Kube, tam Castro tez oglosil zalobe, ale tylko na > trzy dni. Chyba juz minela i nie wiem po co mu to bylo? Pociagnij za soba choc tysiac osob to bede po tobie w zalobie miesiac chodzil... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W normalnym. 05.04.05, 11:46 imszulc napisała: > W katolickiej Irlandii nie ogłoszono żałoby narodowej!!! W jakim kraju > przyszło mi żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
murowany no wlasnie, ze nie 05.04.05, 11:53 w nienormalnym bo smiercy byle przywodcy religijnego powoduje zamykanie hipermarketow, odwolywanie zajec i inne wydarzenia szkodliwe dla gospodarki i narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiirek Re: no wlasnie, ze nie 05.04.05, 12:05 No nie takiego _byle_ przywodcy religijnego. Papierza mozna lubic lub nie, katolikiem mozna byc lub nie (mozna tez byc katolikiem "na pokaz" jak bardzo wielu polakow) ale nazywac go byle przywodca religijnym jest po prostu nieuczciwe. To tak jakby Buscha albo Putina nazwac byle prezydentem - mozna ich lubic lub nie, sa bylejacy ale nie sa byle prezydentami. A papierz nawet bylejaki nie byl. Jako przywodca religijny jest mi obojetny, nie moge sie na ten temat wypowiadac ale jako polityk byl wielkim czlowiekiem i troche go zal. Ale podnoszenie jego smierci do poziomu zaloby narodowej to moim zdaniem przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka36 Re: no wlasnie, ze nie 05.04.05, 13:24 pzesada byloby ustanowienie zaloby po Pieronku badz Rydzyku ale Karol Wojtyla to z pewnoscia nie to samo znajdzcie drugiego tak slawnego polaka, ktoy podkreslal ze jest polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
kobusowaty Re: w Irlandii nie ma żałoby :-( 05.04.05, 21:39 imszulc napisała: > W katolickiej Irlandii nie ogłoszono żałoby narodowej!!! W jakim kraju > przyszło mi żyć? A w Hiszpanii, kraju inkwizycji i wojen w imię,tylko 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Zapatero klerykał 06.04.05, 08:47 ale że Zapatero w ogóle żalobę ogłosił to jestem w szoku przecież PAPIEŻ NIE BYŁ HISZPANEM!!! Dopiero tamtejsi racjonaliści muszą rozpaczać. Mogą powiedzieć - OK żałoba w Polsce rozumiemy przecież Papież był Polakiem, ale w Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś
zbiszew Re: w Irlandii nie ma żałoby :-( 05.04.05, 21:40 "przenies sie do Irlandii"- to cytat hehe Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Ostatnie lata dzialalnosci IRA wyczerpala limit... 06.04.05, 00:11 ...zalob w Irlandii na cala dekade.... Odpowiedz Link Zgłoś