Dodaj do ulubionych

Trzy słowa od opiekuna forum

14.04.05, 12:46
Witam serdecznie użytkowników forum Wiadomości,

Miło mi poinformować społeczność forumową, że od dzisiaj będę zajmował się administrowaniem tegoż forum.

Nie jestem tu po to, żeby cenzurować poglądy, a tylko po to by ułatwić ich wymianę.

Mam nadzieję, że mi pomożecie w administrowaniu tym forum, oraz że po narzędzia moderacji wcale nie będę musiał sięgać ale jeśli pojawi się tu jakiś spam, w miarę szybko będziecie mogli się go pozbyć.

Dyskusje prowadzone na forum mają to do siebie,że łatwiej zamieniają się w awantury niż te prowadzone w realu. Można tego uniknąć, korzystając z dawno już spisanych zasad.

Przede wszystkim nie należy:
- atakować rozmówcy zamiast jego poglądów (nawet gdy dyskusja jest gorąca ważne są argumenty i ich uzasadnienie);
- zakładać wątków powtarzających istniejące już tematy (tu lub na forach Kraj i Świat);
- pisać DUŻYMI bo to oznacza krzyk;
Więcej informacji o netykiecie

Mimo tego, że tu jestem, a zauważycie post zawierający treści wulgarne etc. kliknij na "Skasujcie ten post", takimi zgłoszeniami zajmuje się forum.abuse.

Jeśli macie pytania, lub wątpliwości - proszę pisać mailem

Pozdrawiam.
p/w

Obserwuj wątek
    • neptyk-sceptyk Re: Trzy słowa od opiekuna forum 14.04.05, 12:59
      Wykaże się naiwnością i ucieszę się ze zmainy cerbera na tym forum.
      Paś barany nasze.
    • derduch Re: Trzy słowa od opiekuna forum 14.04.05, 13:19
      Zyczę Ci powodzenia, obiektywności i co najważniejsze, zebyś nigdy nie stoczył
      sie do poziomu moderatora forum "Kraj"

Pozdrawiam i... do roboty :-)))
    • 0golone_jajka Trzy słowa do ojca prowadzącego 14.04.05, 15:07
      jakiego jesteś wyznania?
      • snajper55 Re: Trzy słowa do ojca prowadzącego 14.04.05, 15:09
        0golone_jajka napisał:

> jakiego jesteś wyznania?

Delfin, czyli animista. ;))

S.
    • u-boot_88 A czy nikomu nie przyszło.. 14.04.05, 15:41
      .. do głowy, żeby tak w ogóle "bez"? Cóż, 50 lat indokrynacji robi swoje:(
      • snajper55 Re: A czy nikomu nie przyszło.. 14.04.05, 21:41
        u-boot_88 napisał:

> .. do głowy, żeby tak w ogóle "bez"? Cóż, 50 lat indokrynacji robi swoje:(

Bez ? To idź na Oślą Ławkę i sobie poczytaj.

S.
    • cinna Re: Trzy słowa od opiekuna forum 14.04.05, 22:00
      witam... mam nadzieje ze czasy terroru juz dobiegly kresu :)
      a nie tak dawno przepowiadalem poprzednikowi rychle zmiany ;)
    • wlodek35 Re: Trzy słowa od opiekuna forum 15.04.05, 00:49
      Serdecznie witam nowego Administratora Forum.
      Mam prosbe: wypowiedzi tych wszystkich, ktorzy zamiast byc wdzieczni Gazecie,
      ze daje im mozliwosc wypowiedzenia sie na forum prawie bez cenzury, a pluja na
      nia i na Naczelnego Redaktora, winne byc odrazu usuniete. Niemilo jest ich
      czytac.
      Zadne inne pismo by nie pozwoliloby na to.
      Takie spamy sa gorsze od wulgaryzmow.

Serdecznie pozdrawiam,
      Wlodek
      • vice_versa Re: Trzy słowa od opiekuna forum 15.04.05, 01:13
        Hmmm. Przydałby się jakiś dopisek o tym jaką to tolerancja jest wspaniałą
        cnotą... "przykro czytać" to jeszcze za mało żeby kasować. A jak kogoś oczy
        bolą to już na pewno, na 100% można się założyć że obrońca tolerancji i
        różnorodności światopoglądowej. Byle to była nasza tolerancja i nasz
        światopogląd.
        • wlodek35 Re: Trzy słowa od opiekuna forum 19.04.05, 08:16

vice_versa napisał:

> Hmmm. Przydałby się jakiś dopisek o tym jaką to tolerancja jest wspaniałą
          > cnotą... "przykro czytać" to jeszcze za mało żeby kasować.

Wyglada na to, ze "vice_versa" jest zwolennikiem napasci osobistej zamiast
          dyskutowania z tematem, bo moje "przykro czytac" odnosilo sie wlasnie tylko do
          takich wypadkow, ktore sa zreszta sprzeczne z nietykieta.

A jak kogoś oczy
          > bolą to już na pewno, na 100% można się założyć że obrońca tolerancji i
          > różnorodności światopoglądowej. Byle to była nasza tolerancja i nasz
          > światopogląd.

• xiazeluka Trzy słowa do włodka35 19.04.05, 09:42
        Serdecznie witam nowego wazeliniarza tutejszego kapo.
        Mam prosbe: wypowiedzi tych wszystkich, ktorzy zamiast byc wdzieczni Tobie,
        włodku35, ze pokazujesz, jak fascynujące jest życie w przestronnej klatce
        względnie na bardzo długim łańcuchu, winne byc odrazu usuniete. Niemilo jest
        ich czytac, tolerancja wszak włodka35 zobowiązuje.
        Zadne inne pismo by nie pozwoliloby na to.
        Pisanie prawdy jest gorsze od wulgaryzmow.

Serdecznie pozdrawiam,
        tow. Susłow
        • snajper55 Re: Trzy słowa do włodka35 19.04.05, 13:46
          xiazeluka napisała:

> Mam prosbe: wypowiedzi tych wszystkich, ktorzy zamiast byc wdzieczni Tobie,
          > włodku35, ze pokazujesz, jak fascynujące jest życie w przestronnej klatce
          > względnie na bardzo długim łańcuchu, winne byc odrazu usuniete.

Z powodu biegunki polemicznej zapomniałeś napisać, co oni robią zamiast być
          wdzięczni.

Swoją drogą serdecznie Ci współczuję. Jesteś zmuszony przez opresyjne
          społeczeństwo żyć na długim łańcuchu prawa, w klatce kodeksów. To musi być dla
          takiego zwolennika niczym nie skrępowanej wolności bardzo bolesne.

S.
          • xiazeluka Jesteś włodek35? 19.04.05, 14:02
            Uprzejmie dziękuję za zwrócenie mi uwagi na przeoczenie paru słów. Również
            uprzejmie informuję, że kontekst jest jasny, więc można dopowiedzieć sobie
            resztę, np. "nie klaszczą w zachwycie", "mają wszy" względnie "gwiżdżą uszami".

Za serdeczne współczucie serdecznie dziękuję, aczkolwiek chciałbym zwrócić Ci
            (oczywiście - uprzejmie) uwagę na fakt, że Ty również żyjesz w państwie
            policyjnym i uciecha z powodu, że ja to widzę, a Ty nie, dowodzi dużego
            ograniczenia - uprzejmie uzupełnij jakiego. Jeśli kogoś obroża na karku nie
            uwiera, to oczywiście o bólu mowy być nie może.

A, i przepraszam za burzenie Twojego spokoju jątrzeniem nt. różnych wolności
            (słowa, wyboru i takie tam) i konieczności walki o nie - proszę niniejszym o
            wybaczenie, że przeze mnie nie możesz spać, a Twój kapo nie potrafi uspokoić
            szału Twoich zmysłów. Poproś go następnym razem o skrępowanie rąk drutem
            kolczastym, na pewno od razu odczujesz swobodę i luz.
            • snajper55 Re: Jesteś włodek35? 19.04.05, 16:29
              xiazeluka napisała:

> Za serdeczne współczucie serdecznie dziękuję, aczkolwiek chciałbym zwrócić Ci
              > (oczywiście - uprzejmie) uwagę na fakt, że Ty również żyjesz w państwie
              > policyjnym i uciecha z powodu, że ja to widzę, a Ty nie, dowodzi dużego
              > ograniczenia - uprzejmie uzupełnij jakiego. Jeśli kogoś obroża na karku nie
              > uwiera, to oczywiście o bólu mowy być nie może.

Nie żyjemy w państwie policyjnym, tylko w państwie, w którym jest policja
              pilnująca porządku. Jak widać niektórzy istnienie policji odczuwają jako obrożę
              na szyi. Ciekawe przed czym ich ta obroża powstrzymuje ?

S.
              • xiazeluka Re: Jesteś włodek35? 19.04.05, 16:33
                Żyjemy w państwie policyjnym: nie wolno mi posiadać broni, mówić co chcę, nie
                zakładać własnych pasów we własnym samochodzie, jeść niejodowanej soli, nie
                informować funkcjonariuszy Molocha, gdzie się znajduję itd.
                • snajper55 Re: Jesteś włodek35? 19.04.05, 17:12
                  Twoje jęki przypominają żale nastolatka, który skarży się na rodziców:
                  - Moi starzy zorganizowali mi w domu obóz koncentracyjny. Na noc muszę do domu
                  wracać, pić i palić marychy nie pozwalają, nie wolno sąsiada po mordzie natłuc,
                  kasy ma piwo za mało dają, koleżanki nocować nie mogą. No obóz koncentracyjny
                  po prostu.

S.
                  • allegro.con.brio Re: Jesteś włodek35? 19.04.05, 20:38
                    snajper55 napisał:

> Twoje jęki przypominają żale nastolatka, który skarży się na rodziców:
                    > - Moi starzy zorganizowali mi w domu obóz koncentracyjny.

Różnica jest taka, że Luka jest dorosłym człowiekiem. Sam również za siebie
                    odpowiada. Natomiast Tobie podobni 'liberałowie' tworzą mu (mnie również) tony
                    nakazów/zakazów. Kilka zostało tutaj przytoczonych. Prawdopodobnie nie odniosłeś
                    się do nich konkretnie, gdyż od 'jedwabnej' afery postów Luki już nie czytasz.
                    • snajper55 Re: Jesteś włodek35? 19.04.05, 21:08
                      allegro.con.brio napisał:

> Różnica jest taka, że Luka jest dorosłym człowiekiem. Sam również za siebie
                      > odpowiada. Natomiast Tobie podobni 'liberałowie' tworzą mu (mnie również) tony
                      > nakazów/zakazów.

Ja nie jestem `liberałem` ja jestem liberałem. A liberalizm to także zgoda na
                      wprowadzanie takich uregulawań, jakich sobie ludzie życzą.

> Kilka zostało tutaj przytoczonych. Prawdopodobnie nie odniosłeś
                      > się do nich konkretnie, gdyż od 'jedwabnej' afery postów Luki już nie czytasz.

No to poczytajmy razem:

>Żyjemy w państwie policyjnym: nie wolno mi posiadać broni, mówić co chcę, nie
                      zakładać własnych pasów we własnym samochodzie, jeść niejodowanej soli, nie
                      informować funkcjonariuszy Molocha, gdzie się znajduję itd.<

Broń wolno posiadać jeśli ma się na nią pozwolenie. Podobnie mozna by napisać,
                      że w Polsce nie wolno jeździć samochodem, bo trzeba mieć na to pozwolenie w
                      postaci prawa jazdy i ubezpieczenia OC.

Mówić wolno co sie tylko komu podoba. Co najwyżej poniesie się za to
                      konsekwencje. Podobnie mozna by powiedzieć, że w Polsce nic robić nie wolno, bo
                      nie wolno kraść i gwałcić.

Nie wolnop nie zakładać pasów we własnym samochodzie. Wolno. Nawet w cudzym. To
                      jednak trochę kosztuje. W ten sposób niezapinający pasów płaci zaliczkę na
                      swoje leczenie jakie społeczeństwo będzie mu musiało zafundować po wypadku.

Nie wolno podobno jesć niejodowanej soli. A co grozi za jej zjedzenie ? Ależ
                      każdy może sprowadzić sobie dowolną ilość takiej soli i nawet zająć się jej
                      sprzedażą. Co, brak popytu ?

Jedynie z absurdalnością przepisów meldunkowych jestem się w stanie zgodzić.

S.
                      • xiazeluka Re: Jesteś włodek35? 20.04.05, 10:14
                        snajper55 napisał:

> Ja nie jestem `liberałem` ja jestem liberałem. A liberalizm to także zgoda na
                        > wprowadzanie takich uregulawań, jakich sobie ludzie życzą.

Nie, towarzyszu. Jesteś faszysta, a nie liberał. Ludzie sobie "życzą"
                        najrozmaitszych rzeczy, np. dożywotniej pensji za friko lub corocznych wczasów
                        na Hawajach, ale czy to jest wystarczający powód, by takie "uregulowania"
                        wprowadzać? Nie jesteś liberałem, ponieważ dla prawdziwego wolnościowca
                        regulacje dopuszczalne są tylko wtedy, kiedy nie odejmują ludziom swobody, a
                        nie wtedy, kiedy trwa pokaz politpoprawnej mody.

> Broń wolno posiadać jeśli ma się na nią pozwolenie.

Ależ oczywiście, pod warunkiem, że udowodnisz, iz Ci jest potrzebna. W państwie
                        wolnościowym takie rygory nie powinny istnieć, a skoro istnieją, skoro państwo
                        dokonuje tego typu reglamentacji (nie każdy broń otrzyma, nmawet jeśli złoży
                        podanie), to znaczy, że panuje niewolnictwo.

> Podobnie mozna by napisać,
                        > że w Polsce nie wolno jeździć samochodem, bo trzeba mieć na to pozwolenie w
                        > postaci prawa jazdy i ubezpieczenia OC.

Prawo jazdy jestem w stanie zaakceptować, ponieważ jest to świadectwo
                        posiadania określonych umiejętności (przynajmniej w teorii), które mają związek
                        z bezpieczeństwem osób trzecich (jeśli nie wiesz, co oznacza czerwone światło,
                        spowodujesz wypadek). Ubezpieczenie OC przymusowe to oczywiście gwałt na
                        wolności dorosłych ludzi.

> Mówić wolno co sie tylko komu podoba. Co najwyżej poniesie się za to
                        > konsekwencje.

Nie wolno - nie mogę napisać, że nie było komór gazowych w Ałszwic, bo mnie
                        wtrącą do tiurmy. Różnica między np. obrażeniem kogoś a zwrotem "nie było
                        komór" jest taka, że osoba znieważona podaje swego antagonistę do sądu, a w tym
                        drugim przypadku atakuje mnie z bomby państwo - które przecież nie zostało w
                        ten sposób obrażone.

> Podobnie mozna by powiedzieć, że w Polsce nic robić nie wolno, bo
                        > nie wolno kraść i gwałcić.

Kolejna fałszywa analogia - kradzież i gwałt narusza prawa innych osób, co jest
                        w oczywisty sposób pogwałceniem wolnościowych zasad.

> Nie wolnop nie zakładać pasów we własnym samochodzie. Wolno.

Nie wolno. Paragrafy mi nakazują zakładanie obroży. I tu jest właśnie różnica
                        między zakazem okradania bliźnich a ubieraniem się w kajdany bezpieczeństwa: w
                        pierwszym przypadku naruszam wolność innych, w drugim państwo narusza wolność
                        MOJĄ, która w żaden sposób nie ogranicza cudzych swobód.

> W ten sposób niezapinający pasów płaci zaliczkę na
                        > swoje leczenie jakie społeczeństwo będzie mu musiało zafundować po wypadku.

Kolejny przykład zniewolenia ludzi: "społeczeństwo płaci". Lecznictwo powinno
                        być prywatne, wtedy takich bzdur żaden S/55 nie będzie wypisywał.

> Nie wolno podobno jesć niejodowanej soli. A co grozi za jej zjedzenie ?

Nie za "zjedzenie". Nie mogę jej zjeść, ponieważ władze okupacyjne nie
                        zezwalają na wprowadzenie do obrotu spożywczego soli niejodowanej, odbierając
                        mi w ten sposób wolność wyboru podczas zakupów w sklepie. Państwo nie powinno
                        się wtrącać w mój jadłospis.
                      • allegro.con.brio Re: Jesteś włodek35? 20.04.05, 18:25
                        snajper55 napisał:

> Ja nie jestem `liberałem` ja jestem liberałem. A liberalizm to także zgoda na
                        > wprowadzanie takich uregulawań, jakich sobie ludzie życzą.

Nie licząc podobnych Tobie 'liberałów', wskaż tych przy zdrowych zmysłach,
                        którzy sobie tego życzą.

> Broń wolno posiadać jeśli ma się na nią pozwolenie.

Pisz wprost - broń wolno posiadać jeśli ją posiadać wolno. No i sprawa jest
                        jasna, ja w każdym razie odetchnąłem.

> Podobnie mozna by napisać,
                        > że w Polsce nie wolno jeździć samochodem, bo trzeba mieć na to pozwolenie w
                        > postaci prawa jazdy i ubezpieczenia OC.

Ubezpieczenie to przymus. Znam takich którzy ubezpieczają swoje interesy u ludzi
                        z Pruszkowa czy innego Wołomina. Tamci są pewni że w danym okresie mogą naprawdę
                        cieszyć się spokojem. Później kolejna składka i kolejny przegląd...

> Mówić wolno co sie tylko komu podoba. Co najwyżej poniesie się za to
                        > konsekwencje.

Dzięki takim 'liberałom', za podanie paru faktów lub ich interpretacji odnośnie
                        II Wojny Światowej, niezgodnych z tym co 'liberałowie' ustalili, mogę mieć
                        poważne problemy z prawem. I nie piszę o powództwie cywilnym (czy jak tam to w
                        prawniczym bełkocie się nazywa).

> Podobnie mozna by powiedzieć, że w Polsce nic robić nie wolno, bo
                        > nie wolno kraść i gwałcić.

Nie wolno posiadać broni, trzeba się ubezpieczać, meldować, zapinać pasy...

> [...]

Znaczy zapinam pasy dla dobra społeczeństwa.... Tego, no to pójdę już, co tu
                        będę tak sam siedział.
                    • wlodek35 Re: Jesteś włodek35? 20.04.05, 02:15
                      allegro.con.brio napisał:

> snajper55 napisał:
                      >
                      > > Twoje jęki przypominają żale nastolatka, który skarży się na rodziców:
                      > > - Moi starzy zorganizowali mi w domu obóz koncentracyjny.
                      >
                      > Różnica jest taka, że Luka jest dorosłym człowiekiem. Sam również za siebie
                      > odpowiada.

Obywatele sa dziecmi panstwa, ktore sie nimi opiekuje.
                      Zreszta sa ludzie, ktorzy nigdy z dziecinstwa nie wyrastaja, a gdy im sie
                      czegoz zakaze, rzycaja sie na ziemie i wierzgaja nogami.(...)
                      • xiazeluka Towarzyszu Włodzio 20.04.05, 10:01
                        wlodek35 napisał:

> Obywatele sa dziecmi panstwa, ktore sie nimi opiekuje.

Credo niewolnika. Ciekawe, że nie odczuwasz wstydu wypisując te bzdety...

• allegro.con.brio Re: Jesteś włodek35? 20.04.05, 18:28
                        wlodek35 napisał:

> Obywatele sa dziecmi panstwa, ktore sie nimi opiekuje.

Zgrywasz się, prawda?

> Zreszta sa ludzie, ktorzy nigdy z dziecinstwa nie wyrastaja, a gdy im sie
                        > czegoz zakaze, rzycaja sie na ziemie i wierzgaja nogami.(...)

Jak często tzw. 'państwo' zmienia Ci pampersa? Sądzę że powinno częściej. Zważ
                        jednak, że ja się na Twojego pampersa też dorzucam.
                    • xiazeluka Przepraszam Cię, allegro 20.04.05, 10:00
                      Odszczeknąłem S/55 zanim przeczytałem Twój post.
                  • xiazeluka Re: Jesteś włodek35? 20.04.05, 09:59
                    Typowa dla Ciebie, błędna analogia, S/55: dzieci są pod opieką rodziców z
                    powodu braku samodzielności, ludzie dorośli opieku biurokracji nie potrzebują.
            • wlodek35 Re: Jesteś włodek35? 20.04.05, 02:08
              xiazeluka napisała
              (...)
              Z reka na sercu oswiadczam, ze Snajper55 nie jest Wlodkiem35.
              Zyje on swoim wlasnym zyciem i oddycha wlasnymi plucami.

Rozumiem, jak boli, ze nie podziela ciagotki anarchistyczne "xiazeuleki".
        • wlodek35 Re: Trzy słowa do włodka35 20.04.05, 01:11
          xiazeluka napisała: (czyzby "xiazeluka" byla kobieta/dziewczyna?)

> Serdecznie witam nowego wazeliniarza tutejszego kapo.

I ja serdecznie Cie witam (choc brak Ci wazeliny).

> Mam prosbe: wypowiedzi tych wszystkich, ktorzy zamiast byc wdzieczni Tobie,
          > włodku35, ze pokazujesz, jak fascynujące jest życie w przestronnej klatce
          > względnie na bardzo długim łańcuchu, winne byc odrazu usuniete.

Jak widze wolisz anarchie niz jakakolwiek dyscypline. I ja bym wolal kompletna
          wolnosc bez zadnej cenzury i bez narzucania niczyjej woli, gdyby ludzie
          posiadali autocenzure. Niestety, jeszcze do tego nie wszyscydoszli i dlatego
          narazie "życie w przestronnej klatce względnie na bardzo długim łańcuchu,...)
          jest narazie lepsze od anarchii.

Niemilo jest
          > ich czytac, tolerancja wszak włodka35 zobowiązuje.
          > Zadne inne pismo by nie pozwoliloby na to.
          > Pisanie prawdy jest gorsze od wulgaryzmow.

Jakiej prawdy jestem przeciwny? Jesli dla Ciebie napady personalne sa "prawda"
          to masz racje.
          >
          • xiazeluka Re: Trzy słowa do włodka35 20.04.05, 10:17
            wlodek35 napisał:

> I ja serdecznie Cie witam (choc brak Ci wazeliny).

Brak mi wazeliny, ponieważ nie mam Twojej natury niewolnika.

> Jak widze wolisz anarchie niz jakakolwiek dyscypline.

Niezupełnie, moja droga Isauro. Państwo wolnościowe nie jest koncepcją
            anarchistyczną z bardzo prostej przyczyny - anarchiści kwestionują zasadę
            istnienia państwa w ogóle.

> I ja bym wolal kompletna
            > wolnosc bez zadnej cenzury i bez narzucania niczyjej woli, gdyby ludzie
            > posiadali autocenzure.

Jaką znowu autocenzurę, nieszczęśniku??? I skąd bierzesz pewność, że urzędasy
            lepiej od Ciebie wiedzą, co wolno mówić, a co nie?

> Jakiej prawdy jestem przeciwny? Jesli dla Ciebie napady personalne
            sa "prawda" to masz racje.

A gdzieś znalazł "napaść personalną", dobrowolny rabie?
            • wlodek35 Re: Trzy słowa do włodka35 21.04.05, 00:59

xiazeluka napisała:

> wlodek35 napisał:
              (...)
              > > Jakiej prawdy jestem przeciwny? Jesli dla Ciebie napady personalne
              > sa "prawda" to masz racje.
              >
              > A gdzieś znalazł "napaść personalną", dobrowolny rabie?

Widze ze masz bardzo krotka pamiec. Przeczytaj jeszcze raz moj pierwszy list,
              to sobie przypomnisz. Bo wlasnie wyrazilem, ze niemilo jest czytac napasci
              personalne, co wywolalo takie wielkie Twoje oburzenia.

Wcale sie juz sie dziwie, Twojemu marzeniu o "wolnosci", gdyz bez napadow
              osobistych i bez inwektyw nie potrafisz pisac.
              Badz spokojna, nie znize sie do Twojego poziomu.
              Wiecej odpowiadac Tobie nie bede.
              Zycze milego wyzywienia sie w swoim srodowisku.
              Mozesz miec ostatnie slowo, jesli sprawi Ci to przyjemnosc.

• xiazeluka Tchórz 21.04.05, 10:31
                Pamięć mam doskonałą - żadnych wyzwisk w moim poście nie było. No, ale może
                jesteś mimozą, którą boli nawet kropla deszczu? Jeśli tak, to przepraszam,
                proszę pani.

A poza obrażonej primadonny dowodzi niezbicie, że nie jesteś w stanie mi
                odpowiedzieć. Dlatego - jak w tytule.
                • wlodek35 Re: Tchórz 22.04.05, 03:13
                  Do Furumowiczow:
                  Przyznam sie, iz troche mi zal "xiazeluki", ze pozbylem ja/go przyjemnosci
                  klotni na forum.
                  Do rzeczowej i kulturalnej dyskusji, w moim pojeciu, nie nadaje sie.
                  Obok innych napadow personalnych , jak; wazeliniarz, niewolnik, rab zostalem
                  nazwany tez "tchorzem".
                  Musze przyznac, ze te inwektywy z ust "xiazeluki" brzmi dla nie nawet
                  pochlebnie...
                  Prowadzenie z nia/nim konstruktywnej, kulturalnej dyskusji jest niemozliwe.
                  Jak chyba zauwazyliscie, z moich ust zadne inwektywy w dyskusji nie padly.

Pozdrawiam wszystkich,
                  Wlodek
                  • xiazeluka Buhahaha 22.04.05, 10:40
                    Włodziu, bezwolna kukiełko sterowana przez troszczący się o Ciebie rząd, post
                    wcześniej napisałeś:
                    "Wiecej odpowiadac Tobie nie bede... Mozesz miec ostatnie slowo, jesli sprawi
                    Ci to przyjemnosc."

...potwierdzając tym samym, że lewicowcy nie znają pojęcia "konsekwencja", a
                    nieudolna próba zakamuflowania powodu złamania danego słowa - że niby to nie do
                    mnie, ale wszystkich - jest równie zabawna, co żałosna. Tym bardziej,
                    że "tchórza" użyłem z pełnym rozmysłem, testując Twoją prawdomówność; no i
                    złapałeś się na tak prostą sztuczkę.

No, ale tchórzem jesteś rzeczywiście - wypłakiwanie się w mankiet wszystkich to
                    nic innego, jak szukanie poparcia po porażce poniesionej w dyskusji. Tak, mój
                    drogi, jesteś rabem - to stwierdzenie faktu, a nie inwektywa. Jesteś
                    niewolnikiem umysłowym, ponieważ uważasz, że troszczyć się o Ciebie powinien
                    rząd, a nie Ty sam. Wazeliniarstwo to już prosta konsekwencja leżenia na
                    grzbiecie przed swym panem ministrem.

Na zakończenie pouczę Cię, państwowy piesku łańcuchowy, że dyskusja nie polega
                    na powstrzymywaniu się od wypowiadania własnych racji.

A teraz biegiem do telefonu, poinformuj swojego kuratora z Opieki Społęcznej,
                    że chce Ci się siusiu i prosisz w związku z tym o dyrektywy. Pamiętaj, by przed
                    skorzystaniem z toalety, przeczytać obowiązujący w niej regulamin.
          • allegro.con.brio Re: Trzy słowa do włodka35 20.04.05, 18:40
            wlodek35 napisał:

> Jak widze wolisz anarchie niz jakakolwiek dyscypline. I ja bym wolal kompletna
            > wolnosc bez zadnej cenzury i bez narzucania niczyjej woli, gdyby ludzie
            > posiadali autocenzure. Niestety, jeszcze do tego nie wszyscydoszli i dlatego
            > narazie "życie w przestronnej klatce względnie na bardzo długim łańcuchu,...)
            > jest narazie lepsze od anarchii.

Masz możliwość wygaszania niechcianych nicków, a 'brzydkie słowa' wycina
            automat. Jedyny sens istnienia kogoś z nożycami to wycinanie ogłoszeń
            reklamowych itp.
    • vice_versa Re: Trzy słowa od opiekuna forum 15.04.05, 01:09
      > Nie jestem tu po to, żeby cenzurować poglądy, a tylko po to by ułatwić ich
      > wymianę.

Jak widzę postawiłeś sobie fajne zadanie rozśmieszyć nas do łez już w
      pierwszych słowach. Bardzo nam miło. Z poglądami na forum jest tak jak z
      wolnością gospodarczą: najlepiej jak jej nikt nie stara się ułatwiać, bo zbyt
      często wychodzi lepiej niż powinno.
      Resztę znajdziesz tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22669109

Życzę powodzenia w tej niekończącej się i, co tu dużo mówić, niewdzięcznej
      misji.
    • ada08 Re: Trzy słowa od opiekuna forum 16.04.05, 12:34
      delphinee napisał:

>
      > Nie jestem tu po to, żeby cenzurować poglądy, a tylko po to by ułatwić ich
      wymi
      > anę.
      >

A to szkoda ! Znowu źle trafiłam ! ;-)
      Tak mi się marzy forum, na którego drzwiach byłoby napisane:
      ''To forum cenzuruje (i tu nick cenzora)...'' ;-)

Bo:

''Zasłonię się nieżyjącym Andrzejem Kijowskim, który napisał kiedyś,
      że cenzura przymuszała do znalezienia formy, skłaniała do podjęcia
      wysiłku artystycznego. Pisanie wprost, otwartym tekstem jest zawsze
      banalniejsze i znacznie mniej przekonywające ...''.

;-)

Powyższy cytat pochodzi z wywiadu, jakiego udzielił Tadeusz Konwicki
      dzisiejszej Rzepie. Wywiad nosi tytuł ''Nasza stara towarzyszka cenzura''.
      Całośc tutaj:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050416/plus_minus_a_4.html
      Gdyby zatem opiekun forum nie był opiekunem, tylko cenzorem jak sie patrzy,
      cenzorem całą gębą, to forum mogłoby osiągnąć wysoki poziom artystyczny dzięki
      temu, że jego uczestnicy uzywaliby języka ezopowego, prześcigaliby się w
      inteligentnych aluzjach itd... ;-)
      Może powstawałyby tu , dzięki istnieniu cenzury, prawdziwe dzieła literackie ...
      Jakieś , nie przymierzając, nowe ''Dziady'' albo coś ...

A z opiekunem to ''Wiadomości'' są tylko jeszcze jednym forum ''zaopiekowanym''
      jakich wiele ;-)

a.

PS A tak na marginesie, Szanowny Opiekunie :-) : poglądów nie mógłbyś
      cenzurować, nawet gdybyś tego chciał. Nie ma sposobu na cenzurowanie poglądów,
      bo nie sposób cenzurować cudzych myśli. Można jedynie cenzurować sposób ich
      prezentowania :-)
      Pozdrawiam :-)
      a.
      • delphinee Re: Trzy słowa od opiekuna forum 17.04.05, 20:28
        Droga Ado :)

Mam do Ciebie wielką prośbę abyś nie wyciągała moich wypowiedzi z ich naturalnego kontekstu.
        Dany kontekst determinuje znaczenie wypowiedzi. Po zacytowaniu mojej wypowiedzi z kontekstu nie zostaje nic prócz pustych słów i znaczeń zniekształcających pełen obraz zwerbalizowanej myśli. Ty niestety wyciełaś kilka zdań z kontekstu i przerobiłaś je na własną "nutę" Tak się nie robi :)

Pozdrawiam
        p/w
    • allegro.con.brio Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 17.04.05, 22:04
      żeby sprawa była jasna, nie jest to pracownik Agory i nie został tu
      oddelegowany. Bowiem takie można mieć wrażeni. Jest to jeden z forumowiczów
      który do cięcia zgłosił się *na ochotnika*.

Jeszcze jedna ważna sprawa - on widzi domeny z jakich piszą użyszkodnicy i nie
      obowiązuje go żadna tajemnica (niczego nie podpisuje, nawet Agora ma nikłe
      pojęcie kto to jest, być może to czyjś kolega z pracy, pan nauczyciel, albo Twój
      uczeń). Warto też wiedzieć, że wśród cenzorów ochotników zdarzali się tacy
      którzy pisali donosy do zakładów pracy.
      • delphinee Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 17.04.05, 22:35
        tak, jestem AES'em
        pozdrawiam
        p/w
        • allegro.con.brio Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 17.04.05, 22:50
          Nie jesteś do końca stracony.

PS Nie niszcz tego na forum, co jeszcze pozostało. Staraj się być aesem z ludzką
          twarzą, chociaż wtedy długo nim nie pobędziesz.
          • delphinee Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 17.04.05, 23:12
            będę takim adminem jak mnie wychowacie :)
            mam tu na mysli, jesli bedzie porzadek to i ja się nie będe czepiał do Was.
            Wszystko zależy od Was.
            Pozdrawiam
            p/w
            • allegro.con.brio Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 17.04.05, 23:27
              delphinee napisał:

> będę takim adminem jak mnie wychowacie :)

Wymagasz od użyszkodników by zajmowali się wychowaniem w ramach czynu
              społecznego? To Ty jesteś aesem. :)

> mam tu na mysli, jesli bedzie porzadek to i ja się nie będe czepiał do Was.

Z podobnym tekstem wyskoczył kiedyś szacik na F. Aktualności. Nie wiem czy wiesz
              jak skończył. Później pewnie za karę zabito tamto forum, którego miejsce zajmuje
              między innymi to - powstał też odprysk w postaci Aquanetu.

> Wszystko zależy od Was.

Nie. Sporo zależy od Ciebie. Bo przecież w sumie co jako forumowicz możesz mieć
              do tego o czym rozmawiają inni forumowicze? W dodatku masz jeszcze świadomość że
              nie ponosisz żadnej odpowiedzialności za swoje cenzorskie poczynania na tym
              forum (szczególnie kiedy 'niechcąco' chlapniesz na forum z jakiego miasta lub
              kraju pisze ten czy inny forumowicz - a zdarzało się aesom). Jedynym sensem
              istnienia Ciebie tutaj jest usuwanie spamu. Reszta załatwia się sama, bo
              niechcianych użyszkodników można "zniknąć" w ustawieniach, a bluzgi
              automatycznie wycina automat.
              • delphinee Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 17.04.05, 23:46
                > Wymagasz od użyszkodników by zajmowali się wychowaniem w ramach czynu
                > społecznego? To Ty jesteś aesem. :)

ja wymagam tylko przestrzegania
                tego:
                forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
                i tego:
                forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
                > Z podobnym tekstem wyskoczył kiedyś szacik na F. Aktualności. Nie wiem czy > wiesz
                > jak skończył.

nie mnie go oceniać, moja ocena byłaby nieobiektywna, dlatego powstrzymam się od komentarza, Ty także nie jesteś kompetentny w tym temacie.

> (szczególnie kiedy 'niechcąco' chlapniesz na forum z jakiego miasta lub
                > kraju pisze ten czy inny forumowicz - a zdarzało się aesom).

czy ja oczymś nie wiem? Jesteś WRÓZKA? bo poniekąd przepowiadasz mi, że chlapne to i owo :) zastanów się w jakim czasie Ty to piszesz, bo z tego co widze to przyszłym (...)

tamtych Aesów nie ma, a o przeszlosci nie warto mówić, lepiej żyć teraźniejszością :)

> Jedynym sensem
                > istnienia Ciebie tutaj jest usuwanie spamu. Reszta załatwia się sama, bo
                > niechcianych użyszkodników można "zniknąć" w ustawieniach, a bluzgi
                > automatycznie wycina automat.

Jeśli nie byłoby sensu istnienia mojej osoby na forum to napewno by mnie tu nie było, pozostaw ocenę zapotrzebowania AES'ów Administracji Portalu, zresztą jak widzisz nie ja jeden istnieje:) czyli faktem jest to że jesteśmy potrzebni a wiesz, że z faktami się nie dyskutuje :)
                życzę udanego wieczoru,
                Pozdrawiam,
                p/w
                • allegro.con.brio Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 18.04.05, 00:18
                  delphinee napisał:

> > Wymagasz od użyszkodników by zajmowali się wychowaniem w ramach czynu
                  > > społecznego? To Ty jesteś aesem. :)
                  >
                  > ja wymagam tylko przestrzegania tego:

Nie Ty, tylko administracja, nie jesteś pracownikiem Agory. Spisane tam zasady
                  są bardzo niespójne, do tego stopnia, że umożliwiają aesom bawienie się
                  użytkownikami (co zresztą niejeden czynił i czyni). Co przeczy oczywiście temu,
                  co mówi sama administracja (nie wy, sprzątacze, tylko ci etatowi).

> nie mnie go oceniać, moja ocena byłaby nieobiektywna, dlatego powstrzymam się o
                  > d komentarza,

> Ty także nie jesteś kompetentny w tym temacie.

Dlaczego tak twierdzisz? Skoro zwrócił się do nas i w sumie na nasze rządanie
                  administracja odsunęła go od forum, przyznając jednocześnie że jego kandydatura
                  była błędem? Nie jestem od dziś, więc zdaj sobie sprawę że wiem więcej niż ty.
                  Widziałem wybuchy chamstwa u twoich towarzyszy cenzorów, jakie rzadko będziesz
                  miał okazję tutaj wycinać. Oczywiście możesz mi wmawiać ze nie widziałem, ale
                  historii nie zmienisz. Możesz cieszyć się dalej swoim dobrym samopoczuciem.

> czy ja oczymś nie wiem? Jesteś WRÓZKA? bo poniekąd przepowiadasz mi, że chlapne
                  > to i owo :) zastanów się w jakim czasie Ty to piszesz, bo z tego co widze to p
                  > rzyszłym (...)

Taka stylistyka. Nie wierzę ze się nią nie spotkałeś, np. tłumacząc coś komuś
                  'idziesz tu, skręcasz w lewo i jesteś', podczas gdy dana osoba w tym samym
                  momencie stoi i Cię słucha. A przytoczyłem przypadek który miał miejsce.
                  Ponieważ widzisz domeny, niejednokrotnie wiesz kto z jakiego miasta pisze. Mi
                  jest wszystko jedno, niemniej oszukani użytkownicy, których przed laty mamiono
                  logowaniem, gdzie w zamian "ukryją się ich adresy" (taki był kłamliwy napis
                  reklamowy na portalu - pamiętasz?), powinni mieć prawo wiedzieć że widzą je
                  przypadkowe osoby, które działają niekiedy nieodpowiedzialnie, a czasem nawet
                  złośliwie (np. wspomniane przeze mnie donosy do zakładu pracy).

>
                  > tamtych Aesów nie ma, a o przeszlosci nie warto mówić, lepiej żyć teraźniejszoś
                  > cią :)

Tak mówi Kwaśniewski i miedzy innymi dlatego go nie znoszę. Widzę że aesów biorą
                  "po linii". Dobór aesów się nie zmienił, zwłaszcza że rugowani są w miarę
                  odopowiedzialni. Dowodzą tego całkiem niedawne przypadki na forum, których byłem
                  uczestnikiem, panie aesie. Co do historii, ta która miała być zamknięta, wciąż
                  jest żywa (spójrz na ruch na forum, które według zapewnien administracji miało
                  być już zamknięte - "czarna karta" - masz tam dostęp?).
                  O przeszłości warto mówić.

> Jeśli nie byłoby sensu istnienia mojej osoby na forum to napewno by mnie tu nie
                  > było, pozostaw ocenę zapotrzebowania AES'ów Administracji Portalu, zresztą jak
                  > widzisz nie ja jeden istnieje:) czyli faktem jest to że jesteśmy potrzebni a w
                  > iesz, że z faktami się nie dyskutuje :)

Aesologika - ORMO istnieje, zatem są potrzebni.
                  • delphinee Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 18.04.05, 00:36
                    > Nie Ty, tylko administracja,

Hm.. Jestem opiekunem tego forum :) więc to do mnie należy opiekowanie się czyli miedzy innymi egzekwowanie regulaminu i netykiety od userów, więc wybacz ale stanowczo zostanę przy swoim stanowisku.
                    Dobrej nocy :)
                    Pozdrawiam
                    p/w
                    • allegro.con.brio Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 18.04.05, 00:41
                      Pamiętaj, że przy najbliższej możliwej okazji, będę domagał się Twojego odwołania.

(bo już nie wiem jak przemówić! ;))
                      • delphinee Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 18.04.05, 00:59
                        życzę powodzenia :)
                        Pozdrawiam serdecznie
                        p/w
                        • karol113 Re: Przy okazji, dopowiedzenie [ważne] 18.04.05, 20:01
                          Mnie zawsze intrygują tacy ludzie jak inkwizytorzy i cenzorzy. A już najciekawsi
                          są społeczni cenzorzy.
                          Kiedyś było ORMO, a teraz ASy.
                          Ciekawe czy nasz AS od dziecka chciał być szpiclem i kablowal kolegów?
    • podbipietka Re: Trzy słowa do opiekuna forum 19.04.05, 04:35
      Przede wszystkim nie należy:
      - (...)
      - zakładać wątków powtarzających istniejące już tematy (tu lub na forach Kraj i
      Świat);
      - (...)

Czyli nie masz nic przeciwko temu by przenosic tematy z F. Aquanet. To dobrze.

Jesli jednak masz to musisz wiedziec, ze, jedynie, tematy poruszane na Kraj i
      Swiat to, mniej wiecej... wszystkie tematy.

O czym pisac tu?

I jeszcze jedno. Jakie sa Twoje kryteria moderowania, przez kontrast do
      cenzurowania?

• andrzejg pożyjemy , zobaczymy 19.04.05, 06:59
      wejście masz łagodniejsze od szacikowego

A.
    • ochmis Re: Trzy słowa od opiekuna forum 19.04.05, 07:11
      Witam rowniez!

Po przeczytaniu odpowiedzi na Twoje powitanie, wiem co mial na mysli Norman
      Davies mowiac o "polactwie".

Wywiad w ostatnim numerze Polityki.
    • nano.cyberix Twoje wejscie na to forum jest totalna wpadka !!!! 19.04.05, 16:35
      Jestes klamczuszek Delphinee>Delphine2 ......TY na tym forum jestes od dawna !!
      Jesli sadzisz ze to forum ma cos wspolnego z wrozbiarstwem lub parapsychologia
      to jestes w bledzie. W linku ponizej jest wiecej ciekawych rzeczy.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=22908741&a=22908741
      W wiekszosci aesom brakuje cywilnej odwagi podpisac wlasnym nickiem, dlatego
      zmieniaja je. Ty tez to zrobiles !
      • un1 Trzy słowa DO opiekuna forum 20.04.05, 12:19
        .. ..... ......!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka