laura_leeno 03.08.05, 03:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
11111 USA potępiły aresztowania Polaków - i co z tego... 03.08.05, 03:54 Talk is cheap, WIZ i tak Polakom nie zniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 [...] 03.08.05, 07:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajbm Re: jaja jak berety 03.08.05, 08:09 Co Ty Gościu za bełkoty wypisujesz? Pisz po polskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.zniwiarz Re: USA potępiły aresztowania Polaków - i co z te 03.08.05, 08:03 11111 napisał(a): > Talk is cheap, WIZ i tak Polakom nie zniosą. i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
puhyes Wy tak od rana z grubej rury! 03.08.05, 07:48 Śniadania nie zdążę zjeśc, bo po przeczytaniu tej wiadomości dostałem czkawki. Ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: Wy tak od rana z grubej rury! 03.08.05, 08:42 Przypomnijcie sobie wiadomość z dnia 3.IX.1939 ......Anglia i Francja wypowiedziały wojnę Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
xhk Re: niech sie usa nie miesza w wew. sprawy bialor 03.08.05, 08:29 www97 napisała: > uwazam ze marszalek cimoszewicz jako prezydent elekt pierwsza wizyte powinien > zlozyc na bialorusi! Zgadzam się. Ale z czołgami i 100 000 armią co by tego łysego palanta strącić z fotela. Potem powiekszymy nasz kraj o pare hektarów i bedzie oki Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt A ja wcale nie chce wizy do USA 03.08.05, 09:47 Co wizy maja tu do rzeczy? Jest chwalebnym faktem ze USA wypowiedzialo sie w obronie naszej mniejszosci. Widac na kogo mozemy liczyc. Ciekawe co by to bylo gdyby Rosja i Bialorus najechaly, w samoobronie przed polska mniejszoscia, Polske... Pewnie Niemcy zajeliby w formie ochrony obywateli Slask, Pomorze i Wielkopolske. Francja wystapila by w roli mediatora pomiedzy Putinem a Shroderem/Merkel aby spor o ziemie polskie nie rozlal sie na Europe. Prawdopodobnie tylko USA by nas nie zostawilo... cale szczescie ze to "tylko" USA. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdamoimmieczem JUŻ WSZYSTKO WIADOMO 03.08.05, 09:15 z czyjego rozkazu działają polskie władze Korwin Mikke zastanawiał się czy Brukselka czy Waszyngton wydają polecenia dziś już wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Nie lubie cie Putin i Lukaszenko 03.08.05, 09:31 i nie chce was wiecej widziec. Wiem ze moge sw skoczyc na pedal z ramienia Paxu ale skubaniutkich nie lubie. A wy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 modły 03.08.05, 09:32 A zanim poparli nas to widzieli te modlitwy staruszek 'do kamery'. Ja osobiście buchnąłem śmiechem...Ta scena pokazana Światu zakpiła z nas. Rozsądku i trochę samokrytycyzmu nam trzeba. Łukaszenko ma przecież rację ... to nie sa Polacy .... to są Białorusini polskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re:To są Polacy 03.08.05, 10:21 menuet1 napisał: > A zanim poparli nas to widzieli te modlitwy staruszek 'do kamery'. Ja osobiście > > buchnąłem śmiechem...Ta scena pokazana Światu zakpiła z nas. Rozsądku i trochę > samokrytycyzmu nam trzeba. Łukaszenko ma przecież rację ... to nie sa > Polacy .... to są Białorusini polskiego pochodzenia Przykro mi ,ale się mylisz. To są Polacy a nie Białorusini. I naszym obowiązkiem jest im pomagać. Nie bardzo rozumiem , dlaczego Twoim zdaniem , scena modlących się ludzi "zakpiła z nas". Jeśli ktoś drwi czy kpi ze spraw dla innych ważnycch ( np ze światopoglądu) to tylko ten "kpiarz" sobie wystawia złe świadectwo. Jest to po prostu kwestia kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: modły 03.08.05, 10:24 Nie bardzo rozumiem. Że modlące się stare babcie są passe? Patrzysz w kategoriach estetycznych? Rusz trochę głową i zastanów się dlaczego babcie. Hint - emeryci. Poza tym powiedz białoruskim Polakom, że nie są Polakami :| Najlepiej prosto w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: modły 03.08.05, 12:04 menuet1 napisał: > A zanim poparli nas to widzieli te modlitwy staruszek 'do kamery'. Ja osobiście > > buchnąłem śmiechem...Ta scena pokazana Światu zakpiła z nas. Rozsądku i trochę > samokrytycyzmu nam trzeba. Łukaszenko ma przecież rację ... to nie sa > Polacy .... to są Białorusini polskiego pochodzenia. Ty tez nie jestes Bialorusinem tylko Polaczkiem pochodzenia kgb:)) Odpowiedz Link Zgłoś
konradwal Czy Polacy z Bialorusi moga do Polski? 03.08.05, 09:47 Mam naiwne pytanie, czy Polacy z Bialorusi moga w kazdym momencie, jesli np. znudzi im sie rezim Lukaszenki, otrzymac polskie obywatelstwo i przyjechac na stale nad Wisle? Odpowiedz Link Zgłoś
konradwal A co na to internauci? 03.08.05, 09:54 Przypomnijcie sobie wiadomość z dnia 3.IX.1939 ......Anglia i Francja wypowiedziały wojnę Niemcom. I jakie byly wowczas komentarze internautow w GW On-line? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: A co na to internauci? 03.08.05, 12:08 konradwal napisał: > Przypomnijcie sobie wiadomość z dnia 3.IX.1939 ......Anglia i Francja > wypowiedziały wojnę Niemcom. > > I jakie byly wowczas komentarze internautow w GW On-line? Ty, koles, ale o co wlaciwie ci chodzi?? Myslisz ze jestes odkrywczy????? A moze myslisz ze jestes inteligetny??? Lepiej nie mysl ze myslisz tylko zacznij myslec:))) Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: do kralik1 05.08.05, 17:59 Gdzie ja napisałem "i jakie były wtedy odpowiedzi internautów w GW On-line?" Ty koleś> po prostu przypomniałem taką wiadomość,z której wynikło tyle co wynikło więc odkrywcą się nie czuję >A może myślisz,że jesteś inteligentny??? Ja,nie. Ty koleś napewno jesteś! >Jeśli masz wątpliwości....mów prawdę!Widzę,że nie dorównuję ci koleś poziomem intelektualnym więc pożegnam cię taką maksymą"człowiek,który wie,że jest głupcem nie jest taki głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
zaplutek i co z tego 03.08.05, 09:55 i co z tego że potępiły? i tak nic nie zrobią bo rosja ważniejsza jest dla usa niz ta upierdliwa polska, która cały czas się angażuje w amerykańskie przedsięwzięcia a potem trzeba sie za nią wstawiać bo tak wypada... mogłaby się ta polska do tej rosji przyłączyć i nie robić problemów temu zajętemu bushowi i zmęczonemu putinowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 Poland waiting for US-Marines... 03.08.05, 09:56 Przyślijcie jedną dywizję Marines lub 101 powietrzno desantową. Coś mi się zdaje, że może być potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Poland waiting for US-Marines... 03.08.05, 12:19 xr67 napisał: > Przyślijcie jedną dywizję Marines lub 101 powietrzno desantową. Coś mi się > zdaje, że może być potrzebna. 101 jest zbyt lekko uzbrojona, ale w pierwszzym rzucie na tyły może być. Niech przyślą 4th Armoured Division (podobno pierwsza w całości "ucyfrowiona") i 1st Mechanized Division (Big Red One) Odpowiedz Link Zgłoś
konradwal Czy Polacy z Bialorusi moga 03.08.05, 10:02 Powtarzam moje pytanie, czy Polacy z Bialorusi moga w kazdym momencie, jesli np. znudzi im sie rezim Lukaszenki, otrzymac polskie obywatelstwo i przyjechac na stale nad Wisle? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Lukaszenko chętnie wyda Polakom wizy w jedną stron 03.08.05, 10:19 Mogą przyjechać z ważną wizą i tu poprosić o obywatelstwo Polskie. Otrzymają mieszkanie i osłony socjalne na pół roku. Potem zasilą szeregi bezrobotnych i powiększą obszar nędzy i ubóstwa. Przestaną być potrzebni komukolwiek, a już na pewno politykom prawicowym. Głodni zrezygnowani i zawiedzeni będą dążyć do powrotu, tam skąd przyjechali, czyli do tego dyktatora Łukaszenki. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Lukaszenko chętnie wyda Polakom wizy w jedną 03.08.05, 10:26 tylko jeszcze muszą mieć stempel wyjazdowy w paszporcie... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy Polacy z Bialorusi moga 03.08.05, 10:42 konradwal napisał: > Powtarzam moje pytanie, czy Polacy z Bialorusi moga w kazdym momencie, jesli > np. znudzi im sie rezim Lukaszenki, otrzymac polskie obywatelstwo i przyjechac > na stale nad Wisle? Jeśli tylko Łukaszenka ich wypuści ( w co wątpię- on potrzebuje "wrogów" ),to oczywiscie ,ze mogą przyjechać do Polski i wystąpic o polskie obywatelstwo. Procedury jego uzyskania niestety są dziś długie. Tusk po powrocie z Grodna wystąpił z inicjatywą "szybkiej ściezki " dla Polaków z Białorusi przy przyznawaniu polskiego obywatelstwa. A co dalej ? To już tylko zależy od inwencji, zaradności , wykształcenia tych "nowych obywateli". Jesli mieli by np kłopoty ze znalezieniem pracy w Polsce to przecież mają do dyspozycji UE. Na dziś wprawdzie tylko UK, Irlandie i Szwecję( legalnie) , ale w perspektywie i pozostałe kraje UE. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Konkrety: 03.08.05, 10:10 Kiedy i ile dywizji przyślą, kiedy ogłaszamy mobilizację i uderzamy na Białoruś? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Nasze dywizje natchnione skuteczniejsze będą!!!! 03.08.05, 10:31 u-boot_88 napisał: > Kiedy i ile dywizji przyślą, kiedy ogłaszamy mobilizację i uderzamy na Białoruś > ? Wyślemy dywizje moherowych beretów i samodzielne kółka różańcowe wyposażone w automatyczne, sprzężone, szybko klepiące różańce, oraz niezliczoną liczbę pancernych kapliczek wyposażonych w modlitewniki i stalowe krucyfiksy. Po tym działaniu, tylko poczekamy na cud. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 No, ale u-boot to chyba tylkna jezioro Switeź co ? 03.08.05, 11:03 albo na pińskie błota ? Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Wśród Poleszuków.. 03.08.05, 11:58 .. mamy swojego człowieka - profesora Wilczura - występuje pod kryptonimem Antoni Kosiba. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 [...] 03.08.05, 20:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 [...] 03.08.05, 20:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ostra reakcja USA poparta dzialaniem 03.08.05, 11:30 Az sam rzecznik Departamentu Stanu powiedzial, ze to nieladnie. Z Waszyngtonu nadciagaja bardzo powazne konsekwecje polityczne dla Bialorusi... Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Wolałbym, żeby nadciągnęły.. 03.08.05, 12:07 .. ze dwa "Minutemany". Tylko, żeby wiatr był zachodni. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wolałbym, żeby nadciągnęły wiatry odwilży i pokoju 03.08.05, 12:33 www.atominfo.org/przeglad/lgm30.html To "zwycięstwo" byłoby zagładą Polski. Niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Wolałbym, żeby nadciągnęły wiatry odwilży i p 03.08.05, 12:48 Nowe wersje mają regulowana moc wybuchu, więc można zmniejszyć do jakichś 150 - 300 Kt. Albo odpalić coś mniejszego - np. parę tomahawków. Ale Białoruś ma dobry system obrony p-lot, więc balistycznym będzie pewniej. Łukaszenko, drżyj!... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek770 Re: Ostra reakcja USA poparta dzialaniem 03.08.05, 16:20 A twoim zdaniem powinni odrazu zbombardowac minks ?? Evuniu to ze nei grzeszych intelektem jest juz od dawna znane , ale przez wzglad na innych moglabys juz zmienic spiewke Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ostra reakcja USA poparta dzialaniem 03.08.05, 16:34 maciek770 napisał: > A twoim zdaniem powinni odrazu zbombardowac minks ?? Dolkadnie, w koncu siedzi tam dyktator i ma (lub miec moze) BMR Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 "Czy suka jet ogolona czy ostrzyzona ?" 03.08.05, 20:06 robia cie tu "na szaro" a twoja wiarygodność - "mniej niz zero" (Leszek Miller) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: niech sie usa nie miesza w wew. sprawy bialor 03.08.05, 11:59 www97 napisała: > uwazam ze marszalek cimoszewicz jako prezydent elekt pierwsza wizyte powinien > zlozyc na bialorusi! Skoncz juz ze swoja agitacja, pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
widi243 Re: niech sie usa nie miesza w wew. sprawy bialor 03.08.05, 17:08 Tak nigdy sie nie stanie !!!!!!!!!!!!!!! I dobrze !!!! Poza tym Cimoszewicz preziem nie bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywal Może to coś da ? 03.08.05, 20:31 To świetnie, że amerykanie też potępili działania Łukaszenki. Czy wiedzą, że w ten sposób potępiają też Putina? Czy są gotowi do dalszych kroków przeciw działaności Łukaszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 [...] 03.08.05, 20:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś