Dodaj do ulubionych

Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece

03.08.05, 10:50
5 lat w zawieszeniu na 2 lata.
Obserwuj wątek
    • w.cimoszenko Zazdroszczą Warszawiakom... 03.08.05, 11:07
      Tak to jest. Wieśniaki z innych rejonów zazdroszczą Warszawiokom ich sprytu i
      inteligencji.
      Dlatego tak nie lubią Warszawy.
      Ale tak ostro odreagowywać kompleksy ?
      Proponuję dozywocie dla tych zwyrodnialców.
      • kermitek1 Re: Zazdroszczą Warszawiakom... 03.08.05, 11:24
        > Wieśniaki z innych rejonów zazdroszczą Warszawiokom ich sprytu i
        > inteligencji.

Jakos tym sprytem i inteligencja sie nie popisujesz. Ale wiem, wiem.. zycie cie
        skrzywdzilo.. tak mi przykro..
        • mlasskacz Po "przytrzymaniu" i "położeniu" koleś zmarł... 03.08.05, 12:56
          • burek_polny Przystąpili do reanimacji ??? 03.08.05, 13:40
            Ochroniarze ???? Bez jaj ... Tego to juz oni robic NAPRAWDE nie potrafia.
      • kagan78 [...] 03.08.05, 11:31
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • tymon99 Temu nie... 03.08.05, 12:41
        > Tak to jest. Wieśniaki z innych rejonów zazdroszczą Warszawiokom ich sprytu i
        > inteligencji.

Spryt i inteligecja to cechy dzięki którym człowiek wie, do której dyskoteki nie
        iść. Ty natomiast.. Hmm.. może najlepiej nie wyjeżdżaj nigdy z Wawy? Najwyżej do
        Łochowa do mamy..
      • hummer Był to zwykły chuligański wybryk. 03.08.05, 14:49
        Podobnie jak pobicie dyplomatów w Warszawie.
      • qfc Jakby ten stoleczny byl taki sprytny i ... 03.08.05, 16:44
        ... inteligentny to by go tak latwo szlag nie trafil. Wiesniaki po prostu
        przecenily jego potencjal intelektualny i coz... trup.
    • avin Moze zapity 03.08.05, 11:08
      Skad GW wie ze turysta zostal zabity. moze sie nacpal albo uchlal na smierc?
      • mpatrys [...] 03.08.05, 13:55
      • aro_kal Re: Moze zapity 03.08.05, 14:13
        Jak możesz tak pisać?? Myślisz czasem o jego rodzinie i znajomych?? Zastanawiasz
        się co poczują?? Daruj więc sobie dywagacje, bo gdy Ciebie dosięgnie takie
        nieszczęście (nie życzę Ci tego) i ludzie podobni do Ciebie znieważą myśl o
        zmarłym będziesz bardzo zły. Ja jestem na Ciebie zły, bo jestem jednym z JEGO
        znajomych i żałuję, że nic nie mogę zrobić by odwrócić czas.
        • mpatrys Re: Moze zapity 03.08.05, 16:32
          Aro nie zawracaj sobie glowy takim smieciuchem!!!nie warto!!! a moze ty
          koleszko chcialbys wyjechac na pare dni wolnego na rowery ze znajomymi i zostac
          zabitym przez jakiegos chama z proznia w lbie???wez pod uwage ze masz cale
          zycie przed soba (tylko z racji wieku bo jak widac nasz przyjaciel juz go nie
          ma)!! szacunku smieciu troche
    • mlody_doktorek Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 11:30
      Jest to drugi przypadek pobicia uczestnika dyskoteki w ciągu ostatnich 2
      tygodni. O ile wiem, pierwszy był zgłoszony policji, gdy Bogu ducha winna
      ofiara trafiła do szpitala z ciężkimi uszkodzeniami. Wiadomo było kto to
      zrobił. Nie wiem natomist, czy policja podjęła jakiekolwiek działania wobec
      sprawców (bijącymi byli ochroniarze - tubylcy). W jakiej dyskotece miało
      miejsce zabójstwo? Bo jak w tej samej, o któej wiem ja, to sprawa może się
      skończyć podobnie jak w Dobrym Mieście.
    • funia81 Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 11:31
      Ja wiem, ze wies nie lubi Warszawy i warszawiakow, chociaz jesli wsioka zapytac
      dlaczego, to najczesciej padajacym argumentem bedzie "Nie wiem, jakos tak mie
      wku..ajo". Ale zeby z tego powodu mordowac?
      • mlody_doktorek Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 11:40
        Ale,tam, gadanie. Wywlekli byle kogo, żeby mu wpieprzyć. Ten pierwszy wcale nie
        był z Warszawy. A wielu mieszkańców tamtejszych wiosek o Warszawie nawet nie
        słyszało.
        • bamboxx Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:29
          W moim miescie ochroniarze zwłaszcza ci młodzi to takie napakowane byczki
          którym sterydy rozsadzają głowę, mażą o tym żeby komuś przywalić,wręcz do tego
          prowokują.
      • facecja Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:34
        > Ja wiem, ze wies nie lubi Warszawy i warszawiakow, chociaz jesli wsioka
        zapytac
        > dlaczego, to najczesciej padajacym argumentem bedzie "Nie wiem, jakos tak mie
        > wku..ajo". Ale zeby z tego powodu mordowac?

te, Warszawiacy! tacy sprytni i inteligentni, a nie wiedzą, że Lesko to miasto
        a nie wieś?

poza tym - po Bieszczadach chodzą ludzie ze wsi i miasteczek z całego kraju i z
        zagranicy. Waszym zdaniem ten biedny Warszawiak miał na czole napisany adres?
        czy może przed pobiciem zaglądali mu w dokumenty?

niby inteligentni mieszkańcy stolicy, a głupota z Was aż bucha...
        • anvill Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 15:55
          nie wiem skąd ci się to Lesko wzięło bo disco było w Solinie która istotnie
          jest wioską a sprawe bada leska policja (trzeba umieć czytać ze zrozumieniem).
          Pozatym "wieśniactwo" jest zjawiskiem społecznym a nie miejscem pochodzenia -
          mieszkam w Warszawie i tu też jest mnóstwo wieśniaków
        • funia81 Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 17:31
          > Lesko to miasto a nie wieś

Z nazwy to moze i Lesko jest miastem. Ale tu chodzi o mentalnosc mieszkancow, a
          nie status administracyjny.
    • robot_humano Wynieśli i położyli?! To go nieżle obezwładniali! 03.08.05, 12:07
      • dona.a Re: Wynieśli i położyli?! To go nieżle obezwładni 03.08.05, 12:56
        >przez kilka minut przytrzymali

3 minuty za gardło?
    • glomek Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 12:08
      kurde a ja sie zawsze zastanawialem za co nie lubie warszawiakow- - teraz moj
      klopot i dylemat prysl niczym banka mydlana

toz to przeciez za spryt i inteligencje:D
      • funia81 Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 13:27
        > kurde a ja sie zawsze zastanawialem za co nie lubie warszawiakow

Prosze bardzo: nastepny prowincjusz, ktory nie lubi warszawiakow, chociaz nie
        wie za co. Ale wie, ze tak trzeba; wies trzyma sztame przeciw stolicy.
        • benderro Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 13:32
          A ja lubię Warszawiaków, za to buraków nie cierpię obojętnie czy są z Warszawy
          czy z jakiegoś wygwizdowa.
          Rzygać mi się chce jak czytam niektóre posty.
          Szkoda gościa obojętnie czy z Warszawy czy nie, bo na śmierć nie zasłużył.
          Dlaczego zginął tego jeszcze nie wiecie więc czego ględzicie jak
          popierdzieleni ?
          Treraz pewnie co bardziej pojechani "Warszawiacy" pojadą na tą dyskotekę zrobić
          tam "porządek".
          Krótko mówiąc buractu końca nie widać...
          a szkoda
          bardzo serdecznie Państwa pozdrawiam...
        • wojciech-ole Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:10
          Dawny znajomy został pobity w Wa-wie. Czy z tego powodu mam uważać iż mieszkańcy warszawy nie lubią ludzi z Pzemyśla. Chyba nie . Koksiarze pobili pierwszego lepszego , nie pytając się go czy jest z Wa- wy , czy też nie. Ludzie w Lesku są OK. Ale zwyrodnialców nigdzie nie brakuje , niezależnie czy to Wa-wa, Lesko , Łódź, itp. Należy współczuć iż zginął młody człowiek. Przyjechał odpocząć , a co zastał.......śmierć
    • ascasc Sad uzna, ze czyn mial mala szkodliwosc spoleczna. 03.08.05, 12:10
      Witajcie w naszej bajce... :|
    • planitnyk Znow ochroniarze !!! 03.08.05, 12:15
      Chyba trzeba zrobic utylizacje pewnych grup ludzi. np napakowanych sterydami bandziorow bo nie odpowiadaja widze za swoje czyny absolutnie. Zamiast zatrudniac takich debili moze wreszcie lokale bede zatrudniac profesjonalistow ktorzy nie wygladaja jak king kong ale umiejetnosci maja wieksze.
      • zbig72 nie lubią Warszawy 03.08.05, 12:52
        a potem się dziwią że jak tu przyjeżdżają za chlebem to my też ich nie lubimy...
        • cetriolo Re: nie lubią Warszawy 03.08.05, 13:08
          Kto ich nie lubi? Po co takie piardy wypisujesz.
          Domyslam sie, ze ten 22-latek byl niewinnym dobrze ulozonym grzecznym
          mlodziencem i zanim zajeli sie nim ochroniarze zostal zaczepiony bez powodu i
          wdal sie w bojke choc nie chcial.
          • funia81 Re: nie lubią Warszawy 03.08.05, 13:29
            Nie no, jasne... Tak rozrabial, ze zasluzyl na smierc. Wpienil ochroniarzy, wiec
            go stukneli. Normalka.
            Tych co w szesciu czy siedmiu zabili zula z nozem we Wlodowie tez popierasz?
            • cetriolo Re: nie lubią Warszawy 03.08.05, 13:33
              absolutnie nie popieram! a Ty popierasz wersje, ze pobili ze skutkiem
              smiertelnym bo nie lubia Warszawy?
            • qfc Debilku - Ci z Wlodowa mieli absolutna racje: 03.08.05, 16:49
              obrona konieczna po latach (nie chwilach, czy sekundach) atakow.

Ta sprawa z Soliny jest do zbadania chociaz z opisu jeszcze ciezko wnioskowac
              ze ochroniarze zawinili. Potrzeba wiecej informacji.
              • funia81 Re: Debilku - Ci z Wlodowa mieli absolutna racje: 03.08.05, 17:37
                Primo: skoro to byly "lata atakow", to widac przez lata dalo sie bronic nie
                mordujac (to a propos linczu we Wlodowie).
                Secundo: "Sprawa z Soliny do zbadania... ciezko wnioskowac" - jestes na
                najlepszej drodze, zeby rozmydlic sprawe w watpliwosciach i formalizmach,
                popadajac w relatywizm.
                Na temat Wlodowa wyrobiles sobie poglad dzieki mediom. Na temat Soliny nie mozesz?
                Oczywiscie, ze na razie nie wszystko wiadomo. Ale mowimy o tym, co wiadomo -
                czyli ochroniarze "powstrzymali" chlopaka "ze skutkiem smiertelnym".
    • mcsat Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 12:52
      Należy natychmiast zażadać oficjalnego przeproszenia Warszawy przez Solinę !!!!
      W przeciwnym wypadku zrywamy stosunki dyplomatyczne...
    • jakarta Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 13:16
      Znowu bandziory-ochroniarze zabili człowieka!
      Jak długo władze będą jeszcze tolerować nakoksowanych pseudo-ochroniarzy?
      • zbychuchicago Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 13:43
        Jestescie (niektorzy )zwyklymi gowniarzami nie potraficie prowadzic
        merytorycznej dyskusji a przy tym zaczepiacie chlopaka niezyjacego roznymi
        inwektywami,obrzydliwe zachowanie gdzie wam do minimum
        tolerancji,kultury,zwyklego czlowieczenstwa przeciez ten mlody chlopak mogl byc
        jednym z was? Czy nadal ma dominowac obluda i brak jakichkolwiek cech
        wspolczucia tej wlasnie rodzinie tego chlopaka zajmij miejsce jeden z drugim
        debile i jestescie rodzicami i wlasnie ginie wasz syn pobity przez matolow
        barbarzyncow ktorym niestety brak jest wyobrazni,ktorym sie wydaje iz praca
        miesni nie koniecznie musi wspolpracowac z glowa wstyd,wstyd i jeszcze raz
        wstyd,gdyz powinnismy kierowac sie ku cywilizacji a idziemy w zupelnie w
        odwrotnym kierunku taka wlasnie cene placa Polacy zupelnie nieprzygotowani do
        standardow Europejskich i Swiatowych przy pomocy tych debili z SLD ktorych to
        rzady doprowadzaja do takich a nie innych sytuacji gdzie
        kombinatorstwo,zlodziejstwo,zaklamanie w polaczeniu z zabojstwami pokazuje
        obraz tragedi narodu wyzwolonego i z powrotem zaanektowanego flankami
        komunistycznych kombinatorow gdzie narod musi byc pod pregierzem,gdzie
        zapomniano o kuturze a wskrzesilo sie bandytyzm typu Stalin,Dzierzynski tym nie
        przeszkadzalo w jak okruty sposob ludzie niewinni gina tam dzialalo prawo
        silnej reki zenujace jest to w XXI wieku.
        • kharid Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 13:47
          do polowy wypowiedzi sie zgadzam, ale pozniej o sie popisales.
          Te wszyskie ABS'y zregoly sa mocno prawicowi, przeciez to debile n apoziomie
          mlodzierzy wszechpolskiej.
    • toworzyszszmaciak Bezrobocie spadło? 03.08.05, 13:24
      • zbychuchicago Re: Bezrobocie spadło? 03.08.05, 13:59
        EJ Kharid nie pisz mi bzdur nie przeczytales ze ja napisalem o Mlodzierzy
        Wszechpolskiej jakiekolwiek laurki ja wraz z moja rodzina Zdecydowanie sie
        odcinam od tych Narodowcow oni wraz z Giertychami oraz z cala bada Lepperowcow
        powinni siedziec pokaz mi co do tej pory zrobili dobrego Narodowcy rozbijali
        jak mogli polska scene polityczna i nadal to robia i mam nadzieje ze wyborcy
        docenia tych idiotow i nie bylo moim celem reklamowanie prawicy lecz obiektywne
        spojrzenie na scene polityczna cyrku Polskiego gdzie uchwalaja prawa ludzie
        niewiarygodni ktorzy nie potrafie zrozumiec w jaki sposob znalezli sie w Sejmie
        a powinni siedziec za kratkami i to ma byc zdrowe psychicznie spoleczenstwo
        srodkowej Europy.
    • mpatrys Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 13:53
      Zabili nam przyjaciela!!!25 lat w pierdlu za to bez mozliwosci wczesniejszego
      wyjscia albo dozywocie!!!!!!Co to za ochrona co zabija ludzi-mordercy!!!Nie mam
      slow na to co sie stalo:( OGROMNA ŻAŁOBA!!!!!
      • zbychuchicago Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:12
        Wspolczuje Ci Patryk i popieram Braci Kaczynskich potrzeba jest przywrocenia
        kara smierci,potrzeba jest zwiekszenie kar dla wszelkiego rodzaju
        chuliganstw,potrzeba jest zdecydowana reakcja Panstwa w zaprowadzeniu
        normalnosci by wszyscy czuli sie bezpiecznie,potrzeba jest tez zaprowadzenie
        kar dozywocia za przestepstwa:lapowkarstwo,kradziez mienia spolecznego,oszustwa
        bezbronnych ludzi ktorzy nie majac na chleb zaciagaja u lichwiarzy i mafi
        pozyczki pod roznego rodzaju zastawy dobr osobistych miedzy innymi domow i
        pozniej laduja na ulicy nikt a nikt nie kiwa palcem w tym kierunku by zylo sie
        lepiej tej biednej czesci spoleczenstwa gdzie rodzi sie bezmyslnosc i patologie
        czy to jest wpisane w mloda demokracje?
        • tymon99 Zbychu, o czym Ty piszesz? 03.08.05, 14:38
          Nparawdę wierzysz, że jak wprowadzą dożywocie za lichwę - to na bramkach w
          dyskotekach staną kulturalni ludzie którzy nikogo nie pobiją????
      • aro_kal Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:15
        Drodzy piszący!

Nikt nie potrzebuje tu waszej litości, smutku. Jednak bardzo Was prosimy byście
        nie pisali nieprzemyślanych i mogących zaboleć innych rzeczy. Nie znaliście GO i
        nawet nie wiecie czego nie doświadczycie.
    • kwako1234 Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:23
      nasze śmieszne prawo ich nie ukarze
    • legrange Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:38
      Należy mieć nadzieję, że policja i sąd uczciwie sprawę wyjaśnią i osądzą. A tak
      na marginesie i a propos wyzywających od wsioków: ochroniarze wypatrzyli
      warszawiaka, który nikomu nie wadził, bawił się kulturalnie jak na stolicę
      przystało itd. itp. I dlaczego trzeba go było trzymać? A może to był typowy
      warszawski kark, który nie rozumiał słowa mówionego?
      • mpatrys Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 14:45
        Dla twojej wiadomosci mowie ze nie byl warszawskim karkiem i rozmumial slowo
        mowione a nawet pisane!Nie wazne czy byl z Wawy i czy pobił go gość z Radomia
        np. Wazne jest ze zostal zabity!!!Rozumiesz czy nie?? Jestem z Wawy a to byl
        moj przyjaciel i prosze Cie - lepiej dobieraj slowa okej? troszke szacunku dla
        zabitego!!!
    • baretto <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13459796,3797426" targe 03.08.05, 14:58
      wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13459796,37974268,1724539,0,forum.html
      • mpatrys [...] 03.08.05, 15:08
        • baretto Re: <a href="<a href="<a href="http://wiadomosci.o" target 03.08.05, 15:14
          CHYBA ALUZJI NIE ROZAUMIESZ, TO NIE MOJA WYPOWIEDŹ TYLKO JAKIEGOŚ BŁAZNA
          • mpatrys Re: <a href="<a href="<a href="http:/ 03.08.05, 15:20
            a to przepraszam. slowa kierowalem do tego blazna!! wybacz ale mam dola z
            powodu utraty przyjaciela i jestem nerwowy jak widze takie cos
            • baretto Re: <a href="<a href="<a href="http:/ 03.08.05, 15:25
              OKI, WSPÓŁCZUJE, ZNALAZŁEM WYPOWIEDŻ WŁAŚNIE TEGO TYPU DEBILA NA BRAMCE. TO
              ILUSTRUJE W JAKI SPOSÓB POSTRZEGAJĄ ŚWIAT
              • mpatrys [...] 03.08.05, 16:30
    • kier1 Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 17:06
      Brutalny rozbój w Lesku
      Wyskoczył z pierwszego piętra
      LESKO. Kilka dni potrzebowała policja, aby ustalić prawdziwą wersję brutalnego
      rozboju, którego ofiarą padł 27-letni mieszkaniec powiatu bieszczadzkiego.
      W środę wieczorem do samochodu stojącego przed dworcem autobusowym wsiadło
      czterech młodych mężczyzn, prosząc o podwiezienie. Przed blokiem na ul. Unii
      Brzeskiej, jeden z pasażerów przyłożył do głowy kierowcy przedmiot
      przypominający pistolet. Nakazał mu wyjść z samochodu, kierując do mieszkania
      na I piętrze. Lokal był własnością jednego z napastników.
      Tam bandyci rzucili się na swą ofiarę. Bili mężczyznę metalową rurką oraz
      drewnianymi pałkami równocześnie penetrując kieszenie. Brutalnego bicia nie
      zaprzestali nawet wtedy, gdy znaleźli 7,5 tys. złotych. W pewnym momencie
      napadnięty wykorzystując nieuwagę napastników wyskoczył przez zamknięte okno.
      Wybił szybę i upadł na trawnik. Biegiem ruszył w kierunku komendy policji.
      Godzinę później cała czwórka była już zatrzymana. 23-letni mieszkaniec Leska,
      został tymczasowo aresztowany na okres 3 miesięcy, trzej pozostali otrzymali
      dozór policyjny.
      - Początkowo zatrzymani przedstawiali różne wersje rozboju, stąd nie
      powiadamialiśmy opinii publicznej o całym wydarzeniu. Ta, którą prezentujemy,
      jest prawdopodobnie tą prawdziwą. Ostateczny przebieg zdarzeń ustalimy w
      śledztwie pod nadzorem Prokuratury Rejonowej - mówi komendant KPP w Lesku mł.
      insp. Roman Pasterczyk.

MARIAN STRUŚ Nowiny
      30. Marca 2004 04:00
      Ten zatrzymany to jest jeden z tych ochroniarzy z dyskoteki
      • mlody_doktorek Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 22:10
        Z której?
    • kbamm Pięść i glan reanimatorem każdego ochroniarza 03.08.05, 17:12
    • zyks Zerwać stos.dyplomat.!Na kolana!Ubolewanie?Żarty! 03.08.05, 17:21
    • adamx79 Idiotyzm rządzi na wsi. 03.08.05, 17:48
      Kiedys kumpel wrócił z dyskoteki na prowincji. Twarz miał taką, jakby się
      spotkał czołowo z czołgiem. Jego brat również. Okazało się, że dostali łomot.
      Przyczyny nie znają do dziś. Ale nie trudno się domyśleć, że ich zachowanie nie
      przystało do obowiązujących norm. Kto widział, że się tańczy na dyskotece i
      rozmawia...To jest miejsce żeby wypić "wino marki wino" albo wódkę i dać komus
      w morde. Od czasu do czasu coś zdemolować. Nie ważne, czy chłopak był z
      Warszawy czy innego miasta. Trafił na idiotów, krórzy musieli się wyżyć na
      kimś. Zeby być ochroniarzem, też potrzeba rozumu nie tylko mięśni.
    • nessuno Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 03.08.05, 17:58
      <Później wynieśli mężczyznę na zewnątrz, położyli na ziemi i wrócili do
      lokalu.>Tia,tzw.ochroniarze by się tak pieścili?Na ogół to banda bezmózgowców,na
      dodatek niemyślących.Przestań Gazeto pieprzyć takie bzdury,wszak czytają twoich
      dziennikarzyn wypociny nie tylko moherowe berety i mszyce.
    • heiny Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 04.08.05, 13:46
      Miałem przyjemność spotkać w swoim życiu "Młodego", bo taką miał ksywkę zabity
      przez ochroniarzy człowiek, i śmiem stwierdzić, że był bardzo spokojny i
      wesołym młodym człowiekiem. Pracował jako fotograf. Nigdy nie widziałem go żeby
      się denerwował, rozmawiał podniesionym głosem, nie mówiąc już o wszczynaniu
      jakichś bijatyk. Dla mnie sprawa jest ewidentna. Przyczynę jego śmierci
      upatruje w fakcie, iż był łysy, bo taki miał styl. I prawdopodobnie to
      sprowokowało akcje ochroniarzy - to słowo ciężko przechodzi mi przez gardło,
      ponieważ uważam, że nie powinno się tak nazywać ludzi, którzy zabijają a nie
      ochraniają. Niestety ich ograniczona świadomość i ocena sytuacji nie założyła
      ani przez chwilę, że to może być młody wrażliwy i jak się okazał
      niewystarczająco silny człowiek, aby wytrzymać ich atak.
      Dowiedziałem się o tym fakcie kilka godzin temu i pomału moje emocje opadają.
      Ponieważ go znałem, wiem, że w takiej sytuacji mogłem się znaleźć ja, jak i
      wielu innych spokojnych ludzi, którzy na wakacjach bawią się na dyskotekach.
      Przestrzegam przed myśleniem - że mnie to nie dotyczy.
      Wiele epitetów cisnęło mi się na myśl, kiedy próbowałem sobie uświadomić
      szczegóły całego zdarzenia. Szczególnie w kontekście panów ochroniarzy. Choć
      ciągle nie mogę w to uwierzyć i brak mi słów potrafiących opisać moje
      rozgoryczenie to mam nadzieje, że sprawiedliwość zwycięży. Chociaż jak słyszę,
      że grozi im tylko(!!) do 10 lat pozbawienia wolności to ogarniają mnie
      wątpliwości.
      Kiedy dzisiaj rano usłyszałem o tym, że Młodego zamordowali ochroniarze na
      dyskotece to miałem ochotę pojechać i ich pozabijać, widząc przed oczami
      scenki, kiedy umiera słysząc słowa: „... i co będziesz cwaniakował?” lub „taki
      chojrak jesteś i co??” , jak leży na bruku przed dyskoteką....... Do dzisiaj
      byłem przeciwnikiem kary śmierci, lecz teraz mam wątpliwości.
      Mam świadomość, że to grają moje emocje i że nie znam wszystkich faktów tego
      wydarzenia, ale znałem „Młodego” i dlatego dzisiaj twierdzę że 10 lat więzienia
      dla morderców to zdecydowanie za mało.
    • zbig1983 Re: Solina: turysta z Warszawy zabity w dyskotece 05.08.05, 00:01
      Piotr, bo tak miał na imię, był młodym, inteligentnym, ułozonym chłopakiem.
      Miał dobrą pracę która zresztą bardzo lubił, dziewczynę którą bardzo kochał,
      wspaniałą rodzinę oraz masę przyjaciół i znajomych. Był duszą towarzystwa,
      zawsze uśmiechnięty i pogodny, chętnie pomagał innym. Wiem to wszystko bo
      wychowałem się z nim na jednym podwórku. To był naprawde spokojny człowiek i
      nie uwieże w to, że kogoś prowokował (jak to już było pokazane w TV), z natury
      unikał konfliktów i zawsze wolał załatwiać spory "pokojowo". Wiec proszę
      wszystkich tych co wypisują jakies bzdury, by darowali sobie i uszanowali
      pamięc o wspaniałym człowieku.
      O całym tym wydarzeniu dowiedziałem się dopiero dziś i nadal nie mogę uwierzyć
      w to, że Jegu już tu nie ma. Do szewskiej pasji doprowadzają mnie wypowiedzi w
      gazetach i TV, gdzie mówią bądź piszą, że "...prokuratura prawdopodobnie
      aresztuje..." czy "...pobicie ze skutkiem smiertelnym..." A niech ktoś powie
      czym to się różni od morderstwa??? Co potrzebne jest prokuraturze by ich
      zatrzymać??? Gdzie jest sprawiedliwość w tym kraju i jak mamy czuć się
      bezpiecznie???
      Piotr pojechał odpocząć od zgiełku miasta i pracy, a natrafił na bezmózgą kupę
      mieśni która pozbawiła go bezsensownie życia. Ciągle nie mogę otrząsnąć się z
      pierwszych myśli które mnie ogarneły... "Jak to zabili??? Piotrka???"
      Gdy staram się przemyśleć to wszystko na spokojnie stwierdzam, że nawet kara
      śmierci jest niewystarczająca za taką zbrodnię. Przecież ten człowiek miał całe
      życie przed sobą... A nawet gdy któryś sąd, prokuratura uzana to za morderstwo,
      a nie "pobicie" to i tak te kreatury dostaną góra 15 lat, a po 5 wyjdą.
      Niestety w Polsce prawo stoii po złej stronie barykady.
      Nie pozostaje mi niestety nic więcej, jak dopilnować by nikt nigdy
      nie "wycierał sobie mordy" Piotrkiem i pogrążyć się w żałobie po stracie tak
      wspaniałego człowieka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka