Dodaj do ulubionych

Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie zac...

31.08.05, 07:37

Ks. Jankowski stwierdził: - Nie mam wiadomości, aby pan Lepper odwoływał się
do propagandowych osiągnięć Trzeciej Rzeszy.

Szkoda, bo media donosiły, że przewodniczący Lepper zachwalał rozwiązania
gospodarcze Hitlera.

Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 08:17
      Normalny wstyd dla michnika.
      Nie chcę takiej moralności jak Michnika.
      Jak poptrzebował to lizał po dupie, jak nie potrzebuje to kopie w dupę.
      • emari Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 02.09.05, 09:09
        Bez względu na to jaki będzie wyrok sądu, przeraża mnie kiedy w ustach Polaków
        pojawiają się okrzyki "Żydzi do gazu".
        --
        Zbigniew Komorowski - kandydat organizujący czaty z wyborcami
        www.epolityka.qp.pl/index.php?op=30#komorowski
    • polonic Prosze mi wyjasnic co tu jest "antysemickie" 31.08.05, 08:31
      Zgroza ogarnia, gdy narzuca się nam prawa żydowskich bankierów

????????????????
      • podpisany Re: Prosze mi wyjasnic co tu jest "antysemickie" 31.08.05, 12:09
        Aby nie bylo nieporozumien. Jestem ex-dzieckiem Auschwitz,stracilem cala
        rodzine, i nie majacym ZASZCZYTU byc uznanym jako ofiara Holocaustu - bylem i
        jestem katolikiem - nie mam zadnej szansy na wliczenie mnie do szeregu
        milionowych "ofiar".

Nie jestem zwolennikiem ani jednego ani drugiego obozu.

Cala sprawa jest bardzo niesmaczna a jednoczesnie bardzo aktualna, nie tylko w
        Polsce ale we Francji, Niemczech, USA, itd.

Osobiscie, nigdy bym sie nie obrazil kiedy by mnie nazywano "chrzescjanskim
        bankierem" - byloby to poprostu potwierdzeniem faktu.

Zydzi, lub wyznawcy religi hebrajskiej sa PRZEWRAZLIWIENI - cokolwiek sie
        powie, w jakimkolwiek kontekscie, OSMIELAJAC SIE uzyc slow: zyd, zydowki,
        zydowskie, itd - jest natychmiast klasowane jako RASISM i ANTYSEMITYZM.

Wniosek: prosty czlowiek, innego wyznania niz hebrajskie - NIE MA PRAWA do
        demokratycznej wypowiedzi na tematy zydowskie. Paranoja!!!!!!!!

Obecna sytuacja swiatowa nie zacheca do wielkiej milosci do "zydow", Palestyna,
        Irak, USA, kwestie arabskie - nie znaczy to, ze przeciwnicy ich metod musza byc
        ANTYSEMITAMI.

Osobiscie, nie lubie ludzi "histerycznie przewrazliwionych" i szukajacych igly
        w stogu siana.

Pozdrowienia.
    • t-800 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 08:35
      No, „Wyborcza”! Dowal Jankowskiemu! Nie możesz popuścić takiej okazji! Z
      pedofilią nie wyszło, to może teraz się uda. Go, go, go!
      • tomiczek7 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 17:18
        Nie rozumiesz tego co jest napisane. Artykuł ma jedynie charakter reportażowy!
        Cóz jest kolejnym przedstawicielem pokolenia, które nie posaidło sztuki
        czytania ze zrozumieniem!
        Sprawy z pedofiliążaden sąd w tym karju się nie podejmie.Nikt nie odważy się!
        Poza tym trudno jest udowdnić pedofilię! Co nie wyklucza oczywiście, że jest to
        prawda. Poza tym może to był akt efobofilii?
    • maciej48 Zapytano Adama Michnika... 31.08.05, 10:31
      Zapytano Adama Michnika : co to za naród Ci Żydzi? jak to odparł to Naród przez
      Boga Wybrany,a Ludwik Dorn? co ten łobuz, zdrajca, faszysta , zaperzył się
      Michnik.
      Zapytano Jarosława Kaczyńskiego: co to za naród Ci Żydzi? no, no odparł
      generalizować nie można, ale ufać nie należy, a Ludwik Dorn? no uczciwości
      człowiek ostatnią koszulę bym mu powierzył!
      Dowcip stary , ale jary...
      • block-buster Zapytajcie Europe,co sie robi z antysemitami... 31.08.05, 10:42
        Cala ta grupka wokol ksiedza pedofila w kazdym kraju Europy bylaby natychmiast
        aresztowana za szerzenie rasistowskich pogladow.A z Jankowskim sie nie
        dyskutuje.To zalosna kreatura,a nie ksiadz,ktory winien emanowac
        milosierdziem.8 tysiecy kieszonkowego dla ministranta miesiecznie,gdy jego
        rodzina zyje za 800 zl...To tylko w polskim kosciele jest mozliwe.
        • davidmors Re: Zapytajcie Europe...pali się na stosach? 31.08.05, 11:14
          Polska krajem bez stosów!
          • pomruk Re: Zapytajcie Europe...pali się na stosach? 31.08.05, 11:18
            Tak, właśnie pali się na stosach. Wróciłem niedawno, musiałem się umyć ze swądu
            spalenizny. Naprawdę, masz rację1

• davidmors Re: Zapytajcie Europe...pali się na stosach? 31.08.05, 11:31
              Byłeś w tej synagodze, którą podpalono? We Francji czy w Holandii?
              To bardzo ciekawe, napisz coś więcej.
              • pomruk Re: Zapytajcie Europe...pali się na stosach? 31.08.05, 11:44
                Zupełnie ciebie nie zrozumiałem. Twym zdaniem antysemitów pali się w Europie w
                synagogach na stosach.
                Wybacz, poziom bredni niekiedy przekracza wyrzymałość człowieka - chyba, że jest
                fanatykiem.
                Byłem w Niemczech, a poprzednia wypowiedż była ironią z bzdur. Myślałem, że
                zdrowy człek ironię załapie. Ale...
                Nie będę dalej odpowiadać na posty fanatyków.
                • davidmors Re: Mogłeś nie słyszeć o płonących synagogach 31.08.05, 22:16
                  Nie w Polsce, bynajmniej.
          • tludzki4 Re: Zapytajcie Europe...pali się na stosach? 12.09.05, 08:36
            davidmors napisał:

> Polska krajem bez stosów!
            dopisek: ale z gettami, wagonami, piecami i zatopionymi popiołami.
        • abba15 Re: Zapytajcie Europe,co sie robi z antysemitami. 31.08.05, 21:43
          block-buster napisał:
          > Cala ta grupka wokol ksiedza pedofila w kazdym kraju Europy bylaby natychmiast
          > aresztowana za szerzenie rasistowskich pogladow.A z Jankowskim sie nie
          > dyskutuje.To zalosna kreatura,a nie ksiadz,ktory winien emanowac
          > milosierdziem.8 tysiecy kieszonkowego dla ministranta miesiecznie,gdy jego
          > rodzina zyje za 800 zl...To tylko w polskim kosciele jest mozliwe.

Zatrujesz się własnym jadem chłopie
          i będzie po matolim, wszawym jełopie.
    • davidmors Panie Huelle, za własne chamstwo trzeba przeprosić 31.08.05, 11:17
      A na Dom Dziecka wpłacić, zadośćuczynienie. Gmina żydowska pomoże zebrać
      pieniądze.
      • maruda.r Za chamstowo Jankowskiego ma przepraszać? 31.08.05, 14:55

• abba15 Re: Za chamstowo Jankowskiego ma przepraszać? 31.08.05, 21:47
          maruda.r napisał: Za chamstowo Jankowskiego ma przepraszać?

Jankowskiego to ta gnida jest niegodna
          nieść na plecach z Irkucka do Grodna!
    • karul nie jestem, mowi 31.08.05, 14:14
      ten kretynski bufon katolicki.

nie dosc, ze klamie co zdaje sie jest zakazane na jakichs zydowskich tablicach -
      ale obluda jest cecha naczelna polskokatolika. do tego jeszcze odzwierciedla
      poglady 70 procent katolickich owieczek, a jak wiadomo jest demokracja, czyli
      rzady wiekszosci.
      • abba15 [...] 31.08.05, 17:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • abba15 Re: nie jestem, mowi 31.08.05, 22:01
        karul napisał:
        > ten kretynski bufon katolicki.
        > nie dosc, ze klamie co zdaje sie jest zakazane na jakichs zydowskich tablicach
        > ale obluda jest cecha naczelna polskokatolika. do tego jeszcze odzwierciedla
        > poglady 70 procent katolickich owieczek, a jak wiadomo jest demokracja, czyli
        > rzady wiekszosci.

Ten debilny bufon żydowski obraża Polaków i katolików.
        Paszoł won z naszego kraju
        ty antypolski zydoski hultaju
    • abba15 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 17:10
      Pytam, gdzie zaczyna się antypolonizm?
      • ziuta38 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 18:23
        proste,do 400 spalonych w stodole to antysemityzm.
        4 500 cytowanych w ksiazce przez grossa to antypolonizm.
        na matematyce to stoi.
        • karul proste. zaczyna sie 31.08.05, 18:44
          pod katolickim koltunem ...
          • czarek1 Re: proste. zaczyna sie 31.08.05, 20:02
            Jeszcze jedno. Polak, ktorego przodek czy przodkowie byli Zydami , czy, ktory
            wyznaje wiare judaistyczna, jest takim samym Polakiem, jak kazdy inny obywatel
            tego kraju i tylko grupka wstecznego ciemnogrodu probuje im odmawiac etgo
            prawa.Do takiej grupki nalezy Rydzyk, Jankowski, Bubel i kilku innych.Na
            szczescie, nie maja zadnego posluchu wsrod ludzi przyzwoitych.
            • ziuta38 Re: proste. zaczyna sie 31.08.05, 21:13
              mylisz sie,jakkolwiek wymagania poprzednich forumowiczow nie sa kompletne do
              definicji prawdziwego Polaka.
              otoz wazne jest tez niskie czolko,czerwony nosek,rozbiegane oczka patrzace co
              by tu wyniesc zfabryki,jak zorganizowac labedzia z miejskiego stawu.
              w kiezeni buteleczka,w domu pobita zona,w kosciele unikanie skloconego
              sasiada,aby bron boze nie podac mu reki przed przeistoczeniem.
              wrogiem tego indywidyum jest zawsze czychajacy na krew do macy zyd,zawdze w
              poblizu,zawsze w przebraniu,zawsze w uryciu,czychajacy na nasza wiare,
              nasza Matke Boska i usilujacy odebraac nam swoj dom.
              • ziuta38 Re: proste. zaczyna sie 31.08.05, 22:03
                wszelkie podobienstwo do abby15 i davidmorsa nieprzypadkowe
                • abba15 Re: proste. zaczyna sie 31.08.05, 22:11
                  ziuta38 napisał:
                  > wszelkie podobienstwo do abby15 i davidmorsa nieprzypadkowe

Abba 15 i davidmors odpowiadają wprost
                  na każdy antyposki bezczelny UBecki post
                • davidmors Re: Ach Ziuta, ty masz pomieszane pod sufitem ! 31.08.05, 22:21
                  Ach Zetel, nie obnażaj publicznie swojej głupoty.
              • abba15 Re: proste. zaczyna sie 31.08.05, 22:05
                ziuta38 napisał:
                > mylisz sie,jakkolwiek wymagania poprzednich forumowiczow nie sa kompletne do
                > definicji prawdziwego Polaka.
                > otoz wazne jest tez niskie czolko,czerwony nosek,rozbiegane oczka patrzace co
                > by tu wyniesc zfabryki,jak zorganizowac labedzia z miejskiego stawu.
                > w kiezeni buteleczka,w domu pobita zona,w kosciele unikanie skloconego
                > sasiada,aby bron boze nie podac mu reki przed przeistoczeniem.
                > wrogiem tego indywidyum jest zawsze czychajacy na krew do macy zyd,zawdze w
                > poblizu,zawsze w przebraniu,zawsze w uryciu,czychajacy na nasza wiare,
                > nasza Matke Boska i usilujacy odebraac nam swoj dom.

Ziuta ty żydowska męska prostytutko
                idź się wybranzluj ale szybciutko!
          • abba15 Re: proste. zaczyna sie 31.08.05, 21:53
            karul napisał:

> pod katolickim koltunem ...

A może pod żydokomuszym zbrodniczym rozumem?
        • czarek1 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 18:54
          Zastanawiam sie, czy u tylu Polakow katolizyzm jet tak powierzchowny i obludny,
          ze nie chca za nic ujrzec pychy, arogancji i nienawisci rasowej, emanujacej z
          czlowieka, ktory kompletnie minal sie z powolaneim ksiedza, natomiast gotowi sa
          zlinczowac dziennikarza, ktory osmielil sie o tym wyraznie napisac. Nie
          rozumiem tez, dlaczego nienawisc do dziennikarza rozrszerza sie na Zydow. Nie
          wiem, zcy pan Huelle jest pochodzenia zydowskiego, czy nie, raczej nie ma to
          zadnego znaczenia. Jest POLSKIM dziennikarzem. Chorzy maniacy usiluja wmowic
          spoleczenstwu, ze Polsce rzekomo zagrazaja jacys wyimaginowani Zydzi. Na
          szczescie oszolomy o orientacji jankowsko-rydzykowej belkoczacy na tym forum sa
          wylacznie marginesem, ktorym przyzwoity czlowiek nei zawraca sobie glowy.
          Zastanawia mnei tylko, dlaczego Episkopat jakos nei chce widziec,ze cos sie
          dzieje zle.

Homo sum et humani nihil a me alienum esse puto
          • abba15 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 21:35
            czarek1 napisał:
            > Zastanawiam sie, czy u tylu Polakow katolizyzm jet tak powierzchowny i obludny,
            > ze nie chca za nic ujrzec pychy, arogancji i nienawisci rasowej, emanujacej z
            > czlowieka, ktory kompletnie minal sie z powolaneim ksiedza, natomiast gotowi s
            > zlinczowac dziennikarza, ktory osmielil sie o tym wyraznie napisac. Nie
            > rozumiem tez, dlaczego nienawisc do dziennikarza rozrszerza sie na Zydow. Nie
            > wiem, zcy pan Huelle jest pochodzenia zydowskiego, czy nie, raczej nie ma to
            > zadnego znaczenia. Jest POLSKIM dziennikarzem. Chorzy maniacy usiluja wmowic
            > spoleczenstwu, ze Polsce rzekomo zagrazaja jacys wyimaginowani Zydzi. Na
            > szczescie oszolomy o orientacji jankowsko-rydzykowej belkoczacy na tym forum
            sawylacznie marginesem, ktorym przyzwoity czlowiek nei zawraca sobie glowy.
            > Zastanawia mnei tylko, dlaczego Episkopat jakos nei chce widziec,ze cos sie
            > dzieje zle.

Przyjmij do wiadomości smieciu antypolski
            że to ty stanowisz margines żydokreolski
            i nic tu po tobie
            żydoUbecki żłobie
            • pomruk Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 21:52
              Takiej zwierzęcej, patologicznej nienawiści nie spodziewałem sie w Polskim
              Internecie. Hańba! Hańba!
              • abba15 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 31.08.05, 21:56
                pomruk napisał:
                > Takiej zwierzęcej, patologicznej nienawiści nie spodziewałem sie w Polskim
                > Internecie. Hańba! Hańba!

Zgadza się ten bezczelny narodek jest znienawidzony na całym świecie, jedynie my
                Polacy mamy wyższy poziom tolerancji w stosunku do tego badziewia.
    • pomruk PRECZ! 31.08.05, 22:03
      PRECZ Z FASZYZMEM! PRECZ Z RASISTAMI! PRECZ Z OBŁĄKANIMI NACJONALISTAMI! PRECZ Z
      ZYDOŻERCAMI!
      Jeszcze Polska nie zginęła.
      • abba15 Re: PRECZ! 31.08.05, 22:06
        pomruk napisał:
        >PRECZ Z FASZYZMEM! PRECZ Z RASISTAMI! PRECZ Z OBŁĄKANIMI NACJONALISTAMI! PRECZ
        Z ZYDOŻERCAMI! Jeszcze Polska nie zginęła.

Precz z preczem!
      • czarek1 Do Pomruka 31.08.05, 22:14
        Czy nie sadzisz, ze najlepsza odpowiedz dla takiego zezwierzeconego kretyna,
        jak abba, to kompletne zignorowanie go (jej)? MNie tez wstyd ze wsrod nas sa
        takie indywidua, ale zadna dyskusja z takim ciemniakiem niczego nie osiagnie.
        On tylko potrafi rzucac inwektywy i komponowac swoje rymy czestochowskie,
        zadnej dyskusji nie podejmie, bo jest zbyt ograniczony. Biedny, malenki
        czlowieczek, opetany swoim chorym jadem nienawisci. Do niego i tak nic nie jest
        w stanie dotrzec, bo mozg chyba o 100 rozmiarow za maly.
        • pomruk Re: Do Czarka1 31.08.05, 22:17
          Rzeczywiście, poniosło mnie. Do niego to i tak nie dotrze, inni będą odczuwać
          niesmak. Niepotrzebnie napisałem, ale jeszcze raz tłumaczę: poniosło mnie.
          Wiecie, dlaczego.
          • czarek1 Re: Do Czarka1 31.08.05, 22:49
            Nie dziwie sie, bo kazdego zdrowo myslacego czlowieka ponosi, ze takie
            zbydlecenie (w tym miejscu przepraszam bydlo, ktore nic nie jest winne)w ogole
            istnieje i ze zaslania sie "patriotyzmem". Ten czlowieczek prawdopodobnie w
            zyciu Zyda nie widzial, ale przeswiadczony jest o spisku antypolskim, bo tak go
            widocznie wychowano, a wiadome osrodki te idiotyzmy podtrzymuja. A moze to tez
            byc prowokator. W kazdym razie, nei ma sensu z nim dyskutowac, bo on zadnych
            arguementow nie ma, oprocz bluzgow.
            • apen43 Re: Do Czarka1 31.08.05, 23:45
              zrozum abbe iq=15 i davida,
              oni niedawno dowiedzieli sie o swej tajemnicy
              ukrywanej przez przybranych rodzicow.
              stad ta furia,tak tez bylo z adolfem.
              co gorsza rymy przestaja sie im rymowac.
              tuwimem nie beda nawet na dwie klawiatury.
              • abba15 Re: Do Czarka1 01.09.05, 16:48
                apen43 napisał:
                > zrozum abbe iq=15 i davida,
                > oni niedawno dowiedzieli sie o swej tajemnicy
                > ukrywanej przez przybranych rodzicow.
                > stad ta furia,tak tez bylo z adolfem.
                > co gorsza rymy przestaja sie im rymowac.
                > tuwimem nie beda nawet na dwie klawiatury.

Nie będę się z tobą kłócił, bo kłótna z głupcem mogłaby spowodować, że ludzie
                nie dostrzegli by między nami żadnej różnicy.
        • abba15 Re: Do Pomruka 31.08.05, 22:22
          czarek1 napisał:
          > Czy nie sadzisz, ze najlepsza odpowiedz dla takiego zezwierzeconego kretyna,
          > jak abba, to kompletne zignorowanie go (jej)? MNie tez wstyd ze wsrod nas sa
          > takie indywidua, ale zadna dyskusja z takim ciemniakiem niczego nie osiagnie.
          > On tylko potrafi rzucac inwektywy i komponowac swoje rymy czestochowskie,
          > zadnej dyskusji nie podejmie, bo jest zbyt ograniczony. Biedny, malenki
          > czlowieczek, opetany swoim chorym jadem nienawisci. Do niego i tak nic nie
          jestw stanie dotrzec, bo mozg chyba o 100 rozmiarow za maly.

Uważaj bo od własnego jadu
          dostaniesz na ustach zajadów
          jeśli nie postąpisz jak mówię
          to szlak cię trafi również!
    • henryk.log Przeczytaj komentowany artykuł »Dobra przeczytałem 01.09.05, 19:00
      i lecę
      "Odnowić oblicze Tej Ziemi" - czyli o tym,
      co zmieniło moje zycie i dlaczego było to Radio Maryja.
      > the_dzidka <
    • porannakawa Henio trafiony a niezatopiony jeszcze? 02.09.05, 01:54
      Henio - prałat z Gdańska - facet, który dotad nie może się zdecydować czy chce
      być księdzem, czy tez chce być biznesmanem.
      Na ksiedza za bardzo nie pasuje - publicznie obnosi się z pychą,
      nieumiarkowaniem w jedzeniu i picu, krzywoprzysiestwem na posłuszeństwo wobec
      przełożonych, zamiłowaniem do zbytków i bufonady - obnosi się - a raz to w
      mundurze admirała flotylli ścigaczy podwodnych, a raz w stroju komtura
      krzyżackiego a raz to jako handlowiec obrotny robiący kasę na handlu
      alkoholicznościami.
      Henio nad poleceniem swojego przełożonego, któremu ślubował posłuszeństwo - się
      zastanowi!@
      Powinien się zastanowić wtedy - gdy stanął do ślubów przed swoim biskupem i
      ołtarzem. Teraz już za późno! Teraz ma iść drogą którą ślubował!
      Czy łamanie przysięg złożonych przed ołtarzem jest podążaniem drogą chrystusową?
      Czy jest to droga miłości chrześcijańskiej?
      Czy jest henio drogowskazem dla innych kapłanów? Co zrobimy gdy zaczną kupować
      dla siebie Jaguary do pojeżdżenia lub Maybachy - jak ten tam z sekty ryżykowej?
      To Chrustus nim kieruje gdy henio dopuszcza do zgorszenia publicznego, działania
      niegodnego kapłana rzyymsko-katolickiego?
      Dobry Bóg, który obserwuje te niegodne dizalania heniowe zesłał na niego juz
      karę doczesną - cukrzyca typu II - która każdemu się może trafić - u henia
      doprowadzona do katastrofalnych rozmiarów nieumiarkowaniem w jedzeniu i piciu.
      Biedactwo traci wzrok, biedactwo ma kłopoty z zasznurowaniem bucików - brzusio
      nadmierne, opadające na uda, kłopoty z zapowiadaną amputacją nóg spowodowaną
      zatorami i klopotami z krążeniem.
      To wszystko nie jest bez przyczyny - to jest bardzo poważne ostrzeżenie od
      Najwyższego.
      Weźże się chłopie i zacznij być albo księdzem albo biznesmanem.
      Wtedy sytuacja bedzie klarowna - nikt przecież od biznesmana nie będzie wymagał
      podporządkowania się biskupowi.
      Albo zacznij być księdzem - SŁUGĄ BOŻYM! Sługą - heniuś, sługą!
      Taka to jest droga, którą wybrałeś świadomie i w dorosłości! Ktoś ciebie
      heniutek przymuszał do tych ślubów pokory, skromności i posłuszeństwa?
      I co teraz heniuś zrobisz?
      Coś ty chłopie narobił, coś ty narobił!
      Wydawało się, że jakoś na tym pięterku dojrzewałes i zacząłeś się nawracać na
      drogę pokory i miłości chrystusowej - a ty heniutek jak ten wampir powstajesz -
      pyszny i zacięty!
      Przygotować kołek osinowy?
      Może nie pokażesz się już publicznie jako wampir lecz jako kapłan chrystusowy
      kroczący drogą miłości, pokory i zrozumienia dla grzechu a wybaczający?
      Daj ci heniuś aby tak było!
      Być może dobry Bóg - razem z twoją pomocą(mniej żre_) powstrzyma postęp choroby
      mącącej twój mózg! Cukrzyca jest straszną przypadłością! I nie mów, że Bóg tak
      chciał - to ty heniuś obżerałeś się wysokokalorycznie (pamiętasz te kuropatewki,
      te sandaczyki, te ciasta-słodkości?) i opijałeś się alkocholowymi pustymi
      kaloriami. Bóg dał ci wolną wolę - ty skręciłeś w bok ze ścieżki prostej -
      prowadzącej do Pana Boga.
      heniutek - powodzenia!
      Bedę się modlił o twoje nawrócenie i ozdrowienie!
      • porannakawa Re: Henio trafiony a niezatopiony jeszcze? 02.09.05, 15:35
        Przytkalo?
    • tludzki4 Re: Ksiądz Jankowski kontra Paweł Huelle. Gdzie z 12.09.05, 08:33
      Po pierwsze: czego innego można oczekiwać od syna niemki i Volksdeutcha??
      Po drugie: pierwszym publicznym wyrazicielem jego antysemityzmu, był i jest,
      obywatel Walesa.
      Po trzecie: antysemityzm jest podstawą wiary Zgromadzenia Rzymskiego i jego
      sekt mówiących: Israela nie ma - MY jesteśmy dziedzicami tamtej wiary!!!
      POSŁUCHAJCIE SEKCIARZY
    • amarcord POLSKA TO KRAJ ANTYSEMITÓW 12.09.05, 10:28
      Wstyd mi ...

Także dlatego trzeba stąd wyjechać
      • stefa12 Re: POLSKA TO KRAJ ANTYSEMITÓW 31.01.06, 10:38
        Ale dokąd, przecież nikt was nie chce
    • the.bill1 to już jest po prostu idiotyzm GW!!!! 12.09.05, 13:19
      Niech Huelle spyta jakich bankierów, jakich masonów Jankowksi ma na myśli. Czemu
      nie pyta. Boi się, ze Jankowski ma rację???
      Jak mi ktoś mówi, że x lub Y robią to, a to, to od razu pytam kto tak robi. To
      jest proste i logiczne, a Huelle i GW nie pyta o jakich żydowskich bankierów
      chodzi!!!!
      Logiczny wniosek, że z jakichś powodów tego nie robią. Więc pewnie Jankowski ma
      rację.
    • tomekjeden HITLEROWSKA PRAWORZĄDNOŚĆ W GDAŃSKU 13.09.05, 04:36
      Wyrok sądu na rzecz księdza Jankowskiego jest haniebny, i bardziej jest
      przystawalny do praworządności hitlerowskiej, niż do takiego myślenia o wolności
      słowa i praw z tym związanych, nad którym Europa Zachodnia pracuje od 1945 roku.
      Wyrok ten powoduje uczucie smutku i żalu. Oto mamy w sercu Europy sąd, który
      popiera myślenie na wskroś rasistowskie, myślenie, jak mówię, haniebne, oparte
      na takiej intepretacji wolności słowa, która jest właśnie wolności słowa
      zaprzeczeniem. Można tylko wyrazić nadzieję, że Pan Huelle będzie apelował i nie
      podda się prymitywowi, który orzekał w jego sprawie. Czas najwyższy, żeby o
      dwóch protagonistach tej sprawy, czyli o księdzu Jankowskim i jego biskupie
      diecezjalnym Tadeuszu Gocłowskim, dowiedziała się Stolica Apostolska. Ksiądz Abp
      Gocłowski wykazuje ogromną indolencję tolerując faszystę Jankowskiego. A o tym,
      że w Gdańsku bezkarnie działa ksiądz-neonazista Stolica Apostolska powinna się
      dowiedzieć. Idzie tu o dobre imię Kościoła, które jest tak skandalicznie
      bezczeszczone przez propagowanie faszyzmu z ambony.

HITLERITE JUSTICE IN GDAŃSK

The judgment in favour of Father Jankowski is utterly shameful; it is more in
      the spirit of the justice practiced in Hitler’s Germany, totally contrary to the
      ethos of free speech, and the laws pertaining to it, which has been established
      over the years in Western Europe since 1945. This court judgement gives one the
      feeling of sadness and regret. For in the very heart of Europe we have a court
      of law, which supports a totally racist mode of thinking, a kind of totally
      shameful thinking, which is based on such an interpretation of free speech,
      which refutes totally its basic ethos. One can only hope that Mr Paweł Huelle
      will appeal and will not give in to the primitive judge who presided over this
      court case. Also it is high time that the Apostolic See finally received the
      true facts about the two protagonists of this shameful state of affairs, about
      Father Jankowski and his diocesan bishop Tadeusz Gocłowski. Archbishop Gocłowski
      is displaying great indolence in tolerating the fascist priest, Father
      Jankowski. The Apostolic See should certainly learn that there is in Gdańsk a
      neo-nazi priest, who is acting with total impunity. At stake is the good name of
      the Catholic Church, which is so scandalously disgraced by propagating fascism
      from the pulpit.

• mn7 nie kompromituj się 13.09.05, 07:05
        tomekjeden napisał:

> Wyrok sądu na rzecz księdza Jankowskiego jest haniebny

Haniebne są te bzdury, które tu wypisujesz. Sąd zajmoał się konkretną sprawą.
        H. bezspornie obraził J., więc wyrok co do meritum nie mógł być inny. Nawet tak
        obrzydliwa kreatura, jak Jankowski ma bowiem prawo do ochrony sądowej.
        Rozstrzyganie spraw sądowych nie polega na kierowaniu się symatią lub antypatia
        do jednej ze stron. Jeśłi H. przesadził i naruszył dobra J. (a to jest tu
        bezporne), to musi za to przeprosić.

, i bardziej jest
        > przystawalny do praworządności hitlerowskiej, niż do takiego myślenia o
        wolnośc
        > i
        > słowa i praw z tym związanych, nad którym Europa Zachodnia pracuje od 1945
        roku
        > .

Pracuje i wypracowała pewne standardy. Na przykład takie, że WOLNOŚĆ SŁOWA
        KOŃCZY SIĘ TAM, GDZIE ZACZYNA SIĘ NARUSZANIE WOLNOŚCI INNYCH LUDZI.

> Wyrok ten powoduje uczucie smutku i żalu. Oto mamy w sercu Europy sąd, który
        > popiera myślenie na wskroś rasistowskie

Taaa. Nakazanie przeproszenia za niewątpliwą obrazę, to "popieranie myśłenia na
        wskroś faszystowskiego"? Chyba za długo na słońcu przebywałeś, biedaku.

• tomekjeden TO TY SIĘ NIE KOMPROMITUJ ! 13.09.05, 09:05
          mn7 napisała:

> tomekjeden napisał:
          >
          > > Wyrok sądu na rzecz księdza Jankowskiego jest haniebny
          >
          > Haniebne są te bzdury, które tu wypisujesz. Sąd zajmoał się konkretną sprawą.
          > H. bezspornie obraził J., więc wyrok co do meritum nie mógł być inny. Nawet tak
          >
          > obrzydliwa kreatura, jak Jankowski ma bowiem prawo do ochrony sądowej.
          > Rozstrzyganie spraw sądowych nie polega na kierowaniu się symatią lub antypatia
          >
          > do jednej ze stron. Jeśłi H. przesadził i naruszył dobra J. (a to jest tu
          > bezporne), to musi za to przeprosić.
          >
          > , i bardziej jest
          > > przystawalny do praworządności hitlerowskiej, niż do takiego myślenia o
          > wolnośc
          > > i
          > > słowa i praw z tym związanych, nad którym Europa Zachodnia pracuje od 194
          > 5
          > roku
          > > .
          >
          > Pracuje i wypracowała pewne standardy. Na przykład takie, że WOLNOŚĆ SŁOWA
          > KOŃCZY SIĘ TAM, GDZIE ZACZYNA SIĘ NARUSZANIE WOLNOŚCI INNYCH LUDZI.
          >
          > > Wyrok ten powoduje uczucie smutku i żalu. Oto mamy w sercu Europy sąd, kt
          > óry
          > > popiera myślenie na wskroś rasistowskie
          >
          > Taaa. Nakazanie przeproszenia za niewątpliwą obrazę, to "popieranie myśłenia na
          >
          > wskroś faszystowskiego"? Chyba za długo na słońcu przebywałeś, biedaku.
          >

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Huelle nie naruszył wolności Jankowskiego. Natomiast to Jankowski, poprzez
          sianie nienawiści rasowej i religijnej, narusza wolność innych ludzi. Huelle
          napisał o Jankowskim prawdę i tylko prawdę. A to, że się Jankowski obraził nie
          ma tutaj nic do rzeczy. A niech się ten chory człowiek i obraża sobie. Co nam do
          tego, skoro jego plugawe wystąpienia obrażają podstawowe normy przyzwoitości.
          Czy Ty wiesz, że na przykład w Anglii Jankowski by niechybnie został oskarżony
          przez prokuraturę, wedle przepisów prawa karnego, za sianie nienawiści rasowej i
          religijnej, i prawdopodobnie dostałby ze dwa lata więzienia w zawieszeniu?
          • mn7 nie masz elementarnego pojęcia. 13.09.05, 09:23
            tomekjeden napisał:

> Huelle nie naruszył wolności Jankowskiego.

Naruszył. Nawet taki niegodziwiec, jak Jankowski ma konstytucyjne prawo do
            ochrony swojej godności. Został obrazony, to poza sporem, a więc sąd nakazał
            przeproszenie.

> Natomiast to Jankowski, poprzez
            > sianie nienawiści rasowej i religijnej, narusza wolność innych ludzi.

Tak, to prawda, tego jednak proces nie dotyczył. Proces dotyczył konkretnego
            zachowania Huellego, polegającego na napisaniu KONKRETNEGO felietonu, który w
            dość oczywisty sposób naruszał dobra Jankowskiego.

Huelle
            > napisał o Jankowskim prawdę i tylko prawdę.

Gdyby tak było, nie byłoby problemu. Gołosłowne stwierdzenie, że "wyparłby się
            polskości za dobra materialne" jest jednak oczywistym pomówieniem.

> Czy Ty wiesz, że na przykład w Anglii Jankowski by niechybnie został oskarżony
            > przez prokuraturę,

Wiem. Tu jednak chodzi o proces CYWILNY, nie o karny.
            Jak widać, uważasz, że złodzieja możńa bezkarnie okraść. Tak jednak nie jest.
            To, że Jankowski jest plugawą kreaturą nie odbiera mu cywilnoprawnej ochrony.
            To elementarz.

• tomekjeden Re: nie masz elementarnego pojęcia. 13.09.05, 10:01
              mn7 napisała:

> tomekjeden napisał:
              >
              > > Huelle nie naruszył wolności Jankowskiego.
              >
              > Naruszył. Nawet taki niegodziwiec, jak Jankowski ma konstytucyjne prawo do
              > ochrony swojej godności. Został obrazony, to poza sporem, a więc sąd nakazał
              > przeproszenie.
              >
              > > Natomiast to Jankowski, poprzez
              > > sianie nienawiści rasowej i religijnej, narusza wolność innych ludzi.
              >
              > Tak, to prawda, tego jednak proces nie dotyczył. Proces dotyczył konkretnego
              > zachowania Huellego, polegającego na napisaniu KONKRETNEGO felietonu, który w
              > dość oczywisty sposób naruszał dobra Jankowskiego.
              >
              > Huelle
              > > napisał o Jankowskim prawdę i tylko prawdę.
              >
              > Gdyby tak było, nie byłoby problemu. Gołosłowne stwierdzenie, że "wyparłby się
              > polskości za dobra materialne" jest jednak oczywistym pomówieniem.
              >
              > > Czy Ty wiesz, że na przykład w Anglii Jankowski by niechybnie został oska
              > rżony
              > > przez prokuraturę,
              >
              > Wiem. Tu jednak chodzi o proces CYWILNY, nie o karny.
              > Jak widać, uważasz, że złodzieja możńa bezkarnie okraść. Tak jednak nie jest.
              > To, że Jankowski jest plugawą kreaturą nie odbiera mu cywilnoprawnej ochrony.
              > To elementarz.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Oczywiście zgadzam się całkowicie z Tobą, że Jankowski ma prawo do
              cywilnoprawnej ochrony. Nie zgadzam się jednak z tym, że: ""Gołosłowne
              stwierdzenie, że "wyparłby się polskości za dobra materialne" jest jednak
              oczywistym pomówieniem."" Otóż uważam, że stwierdzenie to nie było gołosłowne.
              Jankowski, podczas swoich rasistowkich wystąpień wyrzeka zawsze się polskości.
              Rozumowanie to opieram na prostej konstatacji, że "polskość", "angielskość",
              "amerykańskość" itd, są pojęciami, które są niejako skrótem cech najlepszych
              danego narodu. Jak wiadomo Jankowski jest człowiekiem bardzo bogatym, lubuje się
              on w przepychu i luksusie. Pieniądze zdobywa zaś w tym samym czasie, bo jakże
              mogłoby być inaczej, w którym propaguje on swoje plugawe - a więc w rozumieniu
              powyższym cech narodowych - antypolskie poglądy. Tutaj Huelle ma całkowitą
              rację, i, powtarzam, wcale nie jest gołosłowny. Polska była przed rozbiorami
              krajem wieloreligijnym i wielokulturowym. Zabory zniszczyły tę tkankę społeczną,
              która oparta była na symbiozie kultur, religii i języków. Oczywiście absurdem
              byłoby teraz aspirować do takiego modelu. Ale, czy rzeczywiście uważasz, że
              antysemita, niepomny na ogrom krzywd dokonanych podczas ostatniej wojny,
              reprezentuje "polskość"? Śmiało można powiedzieć, że Jankowski jest
              przedstawicielem takiego myślenia, które z polskością rozumianą jako zbiór
              najlepszych wartości społecznych i moralnych nie ma nic wspólnego. Nie, Paweł
              Huelle nie był gołosłowny. Nazwał on problem Jankowskiego trafnie i rzeczowo.
              • mn7 Re: nie masz elementarnego pojęcia. 13.09.05, 10:06
                tomekjeden napisał:

> Oczywiście zgadzam się całkowicie z Tobą, że Jankowski ma prawo do
                > cywilnoprawnej ochrony. Nie zgadzam się jednak z tym, że: ""Gołosłowne
                > stwierdzenie, że "wyparłby się polskości za dobra materialne" jest jednak
                > oczywistym pomówieniem.""

To ośiweć nas, jakie to dowody zostały przed sądem przeprowadzone na poparcie
                tej tezy?

> Otóż uważam, że stwierdzenie to nie było gołosłowne.
                > Jankowski, podczas swoich rasistowkich wystąpień wyrzeka zawsze się polskości.
                > Rozumowanie to opieram na prostej konstatacji, że "polskość", "angielskość",
                > "amerykańskość" itd, są pojęciami, które są niejako skrótem cech najlepszych
                > danego narodu. Jak wiadomo Jankowski jest człowiekiem bardzo bogatym, lubuje
                si
                > ę
                > on w przepychu i luksusie. Pieniądze zdobywa zaś w tym samym czasie, bo jakże
                > mogłoby być inaczej, w którym propaguje on swoje plugawe - a więc w rozumieniu
                > powyższym cech narodowych - antypolskie poglądy. Tutaj Huelle ma całkowitą
                > rację, i, powtarzam, wcale nie jest gołosłowny. Polska była przed rozbiorami
                > krajem wieloreligijnym i wielokulturowym. Zabory zniszczyły tę tkankę
                społeczną
                > ,
                > która oparta była na symbiozie kultur, religii i języków. Oczywiście absurdem
                > byłoby teraz aspirować do takiego modelu. Ale, czy rzeczywiście uważasz, że
                > antysemita, niepomny na ogrom krzywd dokonanych podczas ostatniej wojny,
                > reprezentuje "polskość"? Śmiało można powiedzieć, że Jankowski jest
                > przedstawicielem takiego myślenia, które z polskością rozumianą jako zbiór
                > najlepszych wartości społecznych i moralnych nie ma nic wspólnego. Nie, Paweł
                > Huelle nie był gołosłowny. Nazwał on problem Jankowskiego trafnie i
                rzeczowo.

To jest Twój pogląd, oparty na rozumowania dośc karkołomnym, z czego zresztą
                zdajesz sobie sprawę. Z punktu widzenia odpowiedzialności cywilnej (także
                karnej) nie ma to jednak nic do rzeczy. PH naruszył dobra tego (...)
                Jankowskiego i zgodnie z prawem, przeprosić za to musi.
                • tomekjeden PRZECIEŻ MA BYĆ APELACJA 13.09.05, 11:09
                  Jeszcze raz podkreślam, że jeżeli ktoś definiuje polskość wedle kryteriów
                  rasistowskich to popełnia błąd karygodny, sprowadzając polskośc do wartości,
                  które nic nie mają wspólnego z godnym myśleniem o swoim narodzie. W tym sensie
                  wystąpienia Jankowskiego są zdecydowanie antypolskie. (Tak to rozumiem, a jestem
                  Polakiem i katolikiem.) Tak więc Paweł Huelle, nie tylko, że nie był gołosłowny,
                  ale przedstawił on problem jaki stanowi takie skrajnie "antypolskie zjawisko"
                  jak Jankowski w sposób trafny, uczciwy i rzeczowy. Pan Huelle będzie się
                  odwoływał od tego skandalicznego wyroku, który Ty akceptujesz jako nieomylną
                  wyrocznię, niepomny na prawo do apelacji. A skąd wiesz, że Pan Huelle apelacji
                  nie wygra? Może jesteś, Szanowna mn7, jakimś karkołomnym jasnowidzem?
                  • mn7 Re: PRZECIEŻ MA BYĆ APELACJA 13.09.05, 11:13
                    tomekjeden napisał:

> Pan Huelle będzie się
                    > odwoływał od tego skandalicznego wyroku,

Przeciez Ci już wyjasnłemm, że wyrok ten w żadnym wypadku nie może być nazwany
                    skandalicznym, poniwaz wynika wprost z obowiązującego prawa. Nota beze w żadnym
                    przypadku nie można uwazac tego wyroku za korzytsnego dla Jankowskiego,
                    poniweważ sąd niesłychanie ostro przejechał się po nim w uzasadnieniu,
                    jednoznacznie potępił jego zachowanie i wybryki i oddalił powództwo w zakresie
                    zasądzenia kwoty pieniężnej. Co do zaś przeproszenia - było to jasne od
                    początku procesu, bo jeśli się kogoś obrazi, to sąd zawsze nakazuje
                    przeproszenie - nic w tym niezwykłego.

> który Ty akceptujesz jako nieomylną
                    > wyrocznię, niepomny na prawo do apelacji.

Dlaczego "niepomny"?

> A skąd wiesz, że Pan Huelle apelacji
                    > nie wygra? Może jesteś, Szanowna mn7, jakimś karkołomnym jasnowidzem?

Nie wiem, czy wygra, znając jednak prawo oceniam szanse na minimalne, ponieważ
                    wyrok pierwszoinstancyjny wygląda na prawidłowy.
    • slavik222 Poszkodowani przez pismakow-łączcie sie 31.01.06, 10:57
      Zachecam wszystkich,ktorzy wygrali w sądzie sprawy z paszkwilantami-
      pismakami,lub ktorych sprostowania nie zostaly opublikowane przez prase(ugody
      sądowe wykluczone)łączcie sie.Proponuje utworzenie stowarzyszenia piętnującego
      pismakow,tak jak piętnuje sie kiepskich lekarzy,sprzedajnych
      sędziow,prokuratorow,urzednikow,prostytutki w każdym zawodzie.Celem byloby
      zaostrzenie przepisów(aż do zakazu wykonywania zawodu) przeciwko tym,ktorzy
      wykorzystując wolnosc prasy nie przestrzegają prawą prasowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka