block-buster 20.09.05, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1europejczyk Profesorskie towarzystwo wzajemnej adoracji ! 20.09.05, 17:43 Jeszcze jeden skrajny przyklad przedstawiciela "nauki" polskiej. Tak jakby skroty przed nazwiskiem byly przepustka do niewinnosci, do prawa do wszelkiego rodzaju niekompetencji, glupoty, arogancji i sobiepanstwa. Komisje sejmowe jakkolwiek stronnicze i niekompetentne by nie byly maja jak by nie bylo ta zasluge, ze obnazyly poprzez transmisje telewizyjne nieograniczaona pretensjonalna glupote ludzi z roznymi skrotami przed nazwiskiem a szczegolnie tych co "dorobili" sie prof. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Profesorskie towarzystwo wzajemnej adoracji ! 20.09.05, 18:24 Łybacka i Sawicki nie lubią kościoła - ot i wszystko! Te sldowskie świnie, wychowane na czerwonym harcerstwie nie zabiorą się za profesora Jaskiernię z 10 etatami, ale za patriotów i katolików. Jak ja was k... nienawidzę (Kukiz). Odpowiedz Link Zgłoś
neceser To sciganie zlodziei oponentow niemoralne? 20.09.05, 18:28 moze to wyjasnisz, katolicki patriotyczny moralisto? Rydzyka kod moralny stosujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jarosza przestano lansować... 20.09.05, 18:30 ...nawet w Radiu Maryja, gdzie wcześniej kilkakrotnie występował. Coś to chyba mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Kazdy "student" Jaroslawia glosuje na knura 20.09.05, 18:39 I bedzie knur mial 8 tysiecy glosow,bo tyle ponoc liczy uniwersytet jaroslawski Odpowiedz Link Zgłoś
indris Głosowanie jest tajne... 20.09.05, 18:46 ...i wcale nie jest pewne jak wypadnie po odwołaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
brunoski Re: Profesorskie towarzystwo wzajemnej adoracji ! 20.09.05, 20:28 Taaaaaaaaaaaaaak, nikt nas już nie obroni przed tym www.cnn.com/2005/LAW/09/20/makeover.suit.reut/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Profesorskie towarzystwo wzajemnej adoracji ! 21.09.05, 08:28 z czystej ciekawosci broetje - czy tak glupota boli? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek071 Re: Profesorskie towarzystwo wzajemnej adoracji ! 21.09.05, 08:45 Nie masz kolego w tym przypadku racji Ja znam tego faceta jeszcze z UMCS i Politechniki Rzeszowskiej i jestem przekonany, że to wszystko co o nim piszą to jest prawda (w zasadzie pół prawdy) - bo on jest jeszce bardziej pokręcony. SK Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Profesorskie towarzystwo wzajemnej adoracji ! 21.09.05, 11:15 broetje napisał: > Łybacka i Sawicki nie lubią kościoła - ot i wszystko! Te sldowskie świnie, > wychowane na czerwonym harcerstwie nie zabiorą się za profesora Jaskiernię z 10 > > etatami, ale za patriotów i katolików. Jak ja was k... nienawidzę (Kukiz). Ile w Tobie chrześcijańskiego miłosierdzia... Rydzyk Cię tego uczył? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Profesorskie towarzystwo wzajemnej adoracji ! 20.09.05, 23:30 wystarczy zając się jakimś tematem w języku obcym i polskim i.... okazuje się, że te profesorskie prace to po prostu tłumaczenie z małutkimi poprawkami.. nic nowego Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 nie po raz pierwszy 20.09.05, 18:44 'Minister edukacji po raz pierwszy w historii odwołał rektora wyższej uczelni' Trzeba by dodac , ze w III RP w PRLu takie rzeczy miały miejsce np. w stanie wojennym i za inne sprawy. Obecnie rektorzy nie maja juz autonomii wzgledem prawa o co tak zażarcie walczyli np. www.nfa.pl/articles.php?id=69 Za łamanie prawa kare powinien ponieśc niejeden rektor, rzecz w tym , ze niektórzy z nich sa 'autorytetami moralnymi' Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: nie po raz pierwszy 20.09.05, 19:17 NFS sklada sie ze sfrustrowanych nieudacznikow naukowych. Uczelnie powinny miec jak najwieksza autonomie. Rektor jest wybierany przez srodowisko akademickie i minister nie powinien miec prawa odwolac rektora - taka mozliwosc dopuszcza manipulacje polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
khmara Re: nie po raz pierwszy 20.09.05, 19:57 agaj.agaj napisał: > Uczelnie powinny > miec jak najwieksza autonomie. Agaj, mylisz państwa i ustroje. Polska Rzeczpospolita Ludowa też była państwem demokratycznym, w którym gwarantowana była wolność słowa. Tak przynajmniej było zapisane w konstytucji. Autonomia w granicach prawa - tak. Autonomia jako niezawisłość uczelni od prawa polskiego - nie. > Rektor jest wybierany przez srodowisko > akademickie i minister nie powinien miec prawa odwolac rektora Pytanie do wszystkich: Czy ktoś zna choć jeden przypadek odwołania przez senat lub kolegium elektorów rektora, który ciągnie uczelnię w przepaść? Czy ktoś zna może przypadek odwołania w trakcie kadencji dyrektora instytutu za pijaństwo, lekceważenie obowiązków służbowych itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: nie po raz pierwszy 20.09.05, 20:07 Masz racje - nic nie powinno chronic przed lamaniem prawa. Wolabym jednak by rektora odwolywalo srodowisko akademickie, a nie minister, czyli urzednik polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: nie po raz pierwszy 20.09.05, 20:14 dokladnie a o lekarzach powinny decydowac rady lekarskie, o adwokatch adwokackie itp itd z tym ze to prowadzi do stawiania danej funkcji de facto ponad prawem i w efekcie do deprawacji, vide sytuacja w kazdym zawodzie korporacyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
khmara Re: nie po raz pierwszy 20.09.05, 20:33 Dura lex sed lex. Jakość środowiska akademickiego w Polsce jest ogólnie kiepska, a mechanizmy demokracji akademickiej są tak autonomicznie skonstruowane, by bronić status quo. Mamy złą, przeregulowaną ustawę, która utrwala patogenne mechanizmy, więc interwencja ministerialna staje się jedynym możliwym środkiem zaradczym w przypadkach skrajnych. Liczący się naukowcy to promil polskiego środowiska naukowego, za to udaczników, zdobywających kolejne literki przed nazwiskiem tworząc tony makulatury, przybywa jak grzybów po deszczu. Zapraszam do dyskusji na NFA. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do khmara ! 20.09.05, 20:59 Jeśli dyskusja na NFA zawiera stosy ogólników, - tak jak tu np. twoja wypowiedź i pozostałych forumowiczów, to nic dziwnego, że kształcą się nam kadry, które będą w przyszłości mówić, mówić i mówić. A gdy ktoś zapyta, o czym mówili, to odpowiedź będzie brzmieć : - Nie wiem, tego nie mówili. Dyskusja staje się bowiem jałową, jeśli nie zawiera konkretów. Dlatego też wyksztuś w końcu konkretne zarzuty pod adresem prof. Jarosza, ale oparte na prawdzie, nie zaś na faktach prasowych. _____________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
khmara Re: Do khmara ! 20.09.05, 21:17 Doktorze, jesteś żywym dowodem na to, że habilitacja potrzebna!!! (choć moim zdaniem często szkodzi bardziej niż pomaga) W poprzednich dwóch postach wypowiadam się na temat tego, kto ma odwoływać rektora: minister czy organy statutowe uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
4me4 Re: Do khmara ! 20.09.05, 21:31 Fakt 1) Zarzuty prokuratorskie, sprawa skierowana do sądu ws. zagarnięcie 230 tys. zł nienależnie pobranych z kasy szkoły przez "prof." Jarosza oraz groźby karalne w stosunku do dziennikarki lokalnego dziennika. Fakt 2) Telefony do różnych instytucji jakie wykonywał "prof." Jarosz podając się za m.in." abp Michalika, prof. Czumę, Jana Kulczyka (vide - groźby w stosunku do szefa serwisu VW w Rzeszowie "mój kolega Jasiu Kulczyk Cię wykończy" NA TO SĄ ŚWIADKOWIE !! Tak samo istnieją nagrania rozmów telefonicznych w których "prof." podaje się za inne osoby. CZYŻBY MIAŁ SCHIZOFRENIĘ ?? Fakt 3) A ostanie spotkanie w Auli ?? Co to za ciekawa praktyka ... "Każdy kto będzie pracował w moim sztabie wyborczym ma zaliczone wszystkie przedmioty na 5". NA TO TEŻ JEST KILKUSET ŚWIADKÓW !! Fakt 4) Sprawa cywilna ws. pobicia byłej pracownicy. Fakt 5) Nagrania z ukrytego mikrofonu na których "prof." używa słów w stosunku do rozmówcy, których nie odważę się przytoczyć. Sam słuchałem, mogę puścić w sieci... Fakt 6) Ciekawe dlaczego jeden z jego "znajomych" ostatnio musiał wyjechac za granicę ... Fakt 7) Pisać dalej ?? ... Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: nie po raz pierwszy 20.09.05, 21:33 Środowisko akademickie szczególnie na małych uczelniach i ich wydziałach to typowe kliki mąż żona syn synowa itp poprostu nepotyzm dlatego nawet alkoholika nie odowłają bo to sa polskie układziki. taka jest nauka polska Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Kierunek Mińsk 21.09.05, 09:47 agaj.agaj napisał: > Wolabym jednak by > rektora odwolywalo srodowisko akademickie, a nie minister, czyli urzednik > polityczny. Gdyby nie państwo, nadal byłby rektorem przestępca kryminalny, co miało miejsce jakiś czas temu na Śląsku. Środowisko naukowe udowodnia regularnie, że nie ma zdolności do samooczyszczania się. A nawet przeciwnie - ma zdolność do podtrzymywania i popierania ludzi którzy rządzą łamiąc prawo. Na przykłąd na Uniwersytecie Gdańskim łamano przez wiele lat Konstutucję RP (chodzi o przyjmowanie bardzo słabych dzieci VIP-ów poprzez mechanizm odwołań), jego rektor Ceynowa głośno twierdził że tak należy, ale gdyby nie wypowiedź Rzecznika Praw Obywatelskich (czyli osoby reprezentujacej państwo) nic by środowisko naukowe, tzn. właściwie nie środowisko, tylko rektorsko-profesorska GTW w tym srodowisku, nie zrobiło. Gdyby uczelnie były własnością i były utrzymywane przez "środowisko naukowe" a nie państwo, czyli całe społeczeństwo, mogłyby nadal same decydować o wszystkim. Nie przestrzegać w swoich murach prawa panujacego w danym państwie mogłyby zaś wtedy gdyby same stanowiły państwa. Byłoby skrajną głupotą i nieodpowiedzialnością gdyby społeczeństwo wyrzekło się wpływu na uczelnie, kształcące młode pokolenie, które są taką przeniesioną w czasie komuną, nic tam się nie zmieniło i przez wiele lat są możliwe ekscesy w stylu Jarosza. Jarosz jest produktyem tego chorego systemu, na tyle zadufanym w sobie, że nie zrozumiał sygnałów płynących ze strony establishmentu i nie opamiętał się. Dlatego musiał być odstrzelony, bo za bardzo szkodził przyciągając uwagę do machlojek jakie odchodzą na uczelniach. A społeczeństwo czy podatnicy w demokracji wyrażają swoją wolę przez kartkę wyborczą. Jak komuś się to nie podoba niech wyemigruje na Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: nie po raz pierwszy 20.09.05, 21:31 To srodowisko akademickie niech samo znajduje finase na funkcjonownaie uczelni jak wybiera swoje władze i ma być autonomiczne, a od państwa tylko dotachję na studenta Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Minister odwołał rektora Jarosza 20.09.05, 18:58 broetje napisał: > Łybacka i Sawicki nie lubią kościoła - ot i wszystko! (...) Przepraszam - a co tu ma Kościół do rzeczy? (Tak przy okazji, to się pisze wielką literą...). Dotąd jak ktoś ośmielił sie krytykować Radio Maryja, to zaraz słyszeliśmy, że "atakuje Kościół", jakby Radio M. było Kościołem ("...państwo to ja!"). Teraz okazuje się, że jak minister odwołuje rektora - złodzieja i oszusta, to nienawidzi Kościoła... Co pan Jarosz ma wspólnego z Kościołem? No, chyba że z tym Toruńsko-Katolickim... Patriota? A w czym wyraża się patriotyzm pana rektora? W braniu łapówek? Czy w grożeniu dziennikarzom? Nie bądź śmieszny - poglądy można mieć różne, ale po co bronić draństwa na siłę... Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do block-buster i 1europejczyk ! 20.09.05, 18:58 Wasze wpisy na forum pretendują do zdobycia głównej nagrody w kategorii "Najgłupsze posty roku". Poza tym ślesz block-buster inwektywy pod adresem opisywanych w artykułach GW ludzi, a to już jest karalne, o czym zapewne twój ptasi móżdżek nie wie ( art.212 K.k. za które to przestępstwo można dostać 2 lata pierdla ). Wolność słowa kojarzy ci się z pełną swobodą pisania chamskich tekstów i inwektyw, a gdzie są argumenty ? Nie ma ! Dlaczego nie ma ? Bo ich nie masz ! A skoro tak, to co tu wypisujesz za głupoty ? Jaki knur ? A jeśli uważasz, że prof. Jarosz jest knurem, to ty dla mnie jesteś osłem, który głośno ryczy. Bęben też jest głośny, bo w środku pusty. A ty 1europejczyk może w końcu zaczniesz wypracowywać własny pogląd w oparciu o starorzymską zasadę "audiatur et altera pars" ( wysłuchaj drugą stronę ), zanim zaczniesz tu pisać. Jeśli twoje zdanie w tej sprawie wypracowałeś w oparciu o wiadomości pochodzące tylko z GW i TVN-u, to gratuluję "światłości umysłu". By pomóc wam w wypracowaniu prawidłowego zdania w tej sprawie, kliknijcie na poniższy link: www.radiomaryja.pl następnie na link „Rozmowy niedokończone” i w archiwum wyszukajcie „Ataki medialne na Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Jarosławiu, prof. dr hab. Antoni Jarosz, red. Piotr Toczek, mgr Stanisław Hanejko, dr inż. Piotr Jarosz” z datą 23.01.2005 r. _____________ Nie bój się myśleć, myślenie nie boli. qvovadis,eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Do block-buster i 1europejczyk ! 20.09.05, 19:11 By pomóc wam w wypracowaniu prawidłowego zdania w tej sprawie, kliknijcie na poniższy link :) no i co tu dodawac, radio ma ryja powie wam jak myslec chlopcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 [...] 20.09.05, 19:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Najgłupsze posty roku". 20.09.05, 22:29 Nigdzie nie znalazlem w regulaminie forum obowiazku stosowania sie do tej strorzymskiej zasady ("audiatur et altera pars") w prezentowanych pogladach. Pan A. Jarosz jest niczym wiecej tylko kolejnym przykladem na krytykowane przeze mnie od dawna "maniery" panujace w polskim "srodowisku naukowym". W "wypracowywaniu" wlasnego pogladu nie kieruje sie zadnymi "zasadami". Generalnie kieruje sie obserwacja tego co mnie otacza. Czy pan P. Jarosz ma jakis zwiazek z panem A. Jaroszem ? Pytanie zadalem na okolicznosc odpowiedzi twierdzacej, ktora to potwierdzala by tylko wyrazona tutaj przeze mnie kilka dni temu zasade tworzenia "towarzystwa wzajemnej adoracji w nauce polskiej". Pisalem o "dziedzicznych powolaniach" naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegiertycha Re: Minister odwołał rektora Jarosza 20.09.05, 19:34 "Na gorącym uczynku, podczas niszczenia wyborczych tablic, zatrzymano w Słupcy kandydata do parlamentu z listy Ligi Polskich Rodzin - Przemysława Piastę." całość: www.slupca.pl/index.php?id=13&PT_leave=16821 Oto LPR i MW - banda gó..arzy Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Jego byla magnificencja - KNUR 20.09.05, 19:46 Knur senatorem?A czemuzby nie?Fotel obok ganstera Stoklosy bedzie wolny... Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Minister odwołał rektora Jarosza 20.09.05, 21:46 doktor.1 napisał: > Wasze wpisy na forum pretendują do zdobycia głównej nagrody > w kategorii "Najgłupsze posty roku". Dalej cytowałnie będę, bo i po co. Szanowny doktorze.1! Nie chcę tu komentować Twojego braku kultury i chamstwa. Skomantukję natomiast stronę merytoryczną: żeby zarzucać innym pisanie "głupich postów" trzeba umieć powiedzieć samemu coś mądrego. W Twoim poscie natomiast nie ma ŻADNYCH argumentów. "Zajrzyjcie na stronę Radia Maryja". To dopiero argument. I jeszcze dodajesz na końcu, ze myślenie nie boli. No to może pomyśl? SAM? Nie interesują mnie polityczne poglądy prof. Jarosza. Nie intersuje mnie, czy popiwra go Radio Maryja, Radio Z czy dowolna inna stacja radiowa. Facet zrobił z państwowej uczelni prywatny folwark, groził ludziom, którzy próbowali to w prasie opisać, brał łapówki. Starczy. Minister go odwołał - i słusznie. Nie intersuje mnie, co mówi radio Maryja. Kiedy powstało - cieszyłem się, że mamy w Polsce katolickie radio. Niestety = bardzo szybko przekonałem się, że nie jest to radio katolickie, a prywatna rozgłośnia wspierająca konkretny nurt polityczny. W dodatku pełna kłamstwa, obłudy, naciagania rzeczywistości, cenzurująca nawet wypowiedzi Jana Pawła II, kiedy były niewygodne dla linii o. Rydzyka. Nie podnoś zatem takich argumentów, bo (zapewne w przeciwieństwie do Ciebie) mam swoje lata i pamiętam "szczekaczki" czasów PRL. Radio Maryja niewiele się od nich rózni, nawet niektóre "autorytety" przez nie lansowane to ci sami ludzie (z panem Maciejem Giertychem na czele). Powtarzam - i możesz krzyczeć na mnie, ile dusza zapragnie: Krytyka Radia Maryja nie jest "atakiem na Kościół". Odwołanie prof. Jarosza nie jest "atakiem na Kościół". Kościół to trochę inna rzeczywistość, którą Wy jedynie bezczelnie i bezprawnie wykorzystujecie do swoich politycznych rozgrywek. Liga Pachołków Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
shtalman Minister odwołał rektora Jarosza 20.09.05, 23:04 Nie musisz sie tlumaczyc bo ten doktor.1 to nawiedzony idiota ktory robi sobie jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do PUUCHATKA ! 21.09.05, 00:16 Szanowny puuchatek ! Do ludzi, którzy wyrażają się w sposób chamski na publicznym forum – odnoszę się tak, jak na to zasługują i nie stosuję żadnej taryfy ulgowej. Jeśli kogoś obrzucają błotem, to niech sami doświadczą, jak to przyjemnie jest być obrzuconym inwektywami. Zresztą uważam, że jeśli ktoś bezpodstawnie obrzuca inwektywami osobę opisaną w sposób zmanipulowany w GW czy też innego tu piszącego, to jeśli jego nazwę np. głupkiem, to nie jest to inwektywa, a prawda. Bo tylko głupka stać na takie teksty. Normalny człowiek zanim zajmie publicznie stanowisko w danej sprawie, najpierw dociera do źródeł informacji, także pochodzącej od drugiej strony biorącej udział w konflikcie. Czyli stosuje tu zasadę audiatur et altetra pars. Tak więc znając stanowiska obydwu stron ( ze źródeł najlepiej bezpośrednich ) – może publicznie wyrazić swoją opinię. A wówczas nie miałbym nic przeciwko temu, jeśli ów internauta w oparciu o poznane fakty wyrażałby się dość ostro o bohaterze artykułu. Podobnie i Ty puuchatek, - piszesz, ale nie interesuje Cię, co ma do powiedzenia rektor Jarosz. Podałem link do radia, bo właśnie na jego antenie rektor Jarosz przedstawił bardzo dokładnie wszystkie swoje przedsięwzięcia, przedstawił także, na czym polega jego konflikt z mediami, a także wyraził swoje stanowisko wobec reporterów stacji TVN i GW, którzy niejednokrotnie dopuścili się agresji na jego osobie. O tym już GW nie napisała. Uważasz Radio Maryja za niekatolickie ??? A to dopiero odkrycie libertyna, hahaha ! Po prostu prezentujesz taką postawę, jaką sugeruje Ci GW. Informacje z GW są dla Ciebie tak samo ważne, jak talmud dla mojżeszowych. A to jest chore i nienormalne jak na człowieka, który chce być postrzegany jako oświecony Polak. Dlatego tu i teraz wypunktuj kłamstwa, jakie usłyszałeś na antenie Radia Maryja. A już szczytem libertyńskiej głupoty jest Twoje stwierdzenie, jakoby RM cenzurowało wypowiedzi Jana Pawła II. Może na poparcie tego stwierdzenia masz konkretny przykład ? Także stwierdzasz, że jestem jakimś sisiumajtkiem i nie pamiętam PRL-owskich czasów. Jest to kłamstwo, a jednocześnie dowodem na to, że zachowujesz się jak małolat, który gdy dorwie się do komputera, to wali na oślep w klawiaturę, byleby pisać, pisać i pisać. Ale już z czytaniem gorzej. Przecież podałem na końcu link hhtp://qvovadis.eblog.pl , z którego mogłeś się dowiedzieć, kim jestem i ile mam lat. Jeśli piętnujesz opowiadanie się RM i o. T. Rydzyka za polskością, za polskim interesem narodowym, to na podstawie tego zdecydowanie mogę stwierdzić, że nie zależy Ci na mojej Ojczyźnie ( z całą pewnością nie jest to Twoja Ojczyzna ! ). A skoro tak, to stwierdzam, że szerzenie kłamliwych opinii o Radiu Maryja jest niczym innym, jak rzeczywiście ( wbrew Twojej opinii ) uderzaniem w Kościół katolicki w Polsce ( RM słucha ponad 5 mln ludzi ). Ponadto jeśli przeszkadza Ci ten patriotyzm, - to uprawiasz antypolonizm ! A ja dla takich ludzi nie znam litości. Szczytem Twojej głupoty jest przyrównanie Ligi Polskich Rodzin do Ligi Pachołków Rosji. Nawet nie zadałeś sobie trudu, by prześledzić efekty pracy posłów Ligi w mijającej już kadencji. Nie kto inny jak Liga Polskich Rodzin ostro zaprotestowała w sprawie energetycznego uzależnienia Polski od Rosji. Także nie wiesz, ile projektów pro polskich ( nie pro rosyjskich ) ustaw wyszło z Ligi, ile interpelacji poselskich zostało zgłoszonych do komunistyczno-libertyńskiego rządu, itd. Gdybyś miał tę wiedzę, to nie napisałbyś, że Liga Polskich Rodzin do Liga Pachołków Rosji. Jest to po prostu z Twojej strony świństwo ! Uczepiłeś się Macieja Giertycha, ale już nie stać Cię na to, by zagłębić się w literaturze historyków, jak i do materiałów publikowanych przez samego M. Giertycha w celu uzyskania wiarygodnych informacji na temat roli, jaką odegrał M. Giertych w Radzie Konsultacyjnej za czasów Jaruzelskiego. Nie dziwię się Tobie, albowiem libertynowi za źródło wszelkich informacji wystarcza Gazeta Wyborcza. Mnie nie wystarcza. Jest tylko jedną z sześciu codziennych gazet, które czytam. _____________ Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo każda wolność ma swoją odpowiedzialność. qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Polski profesor - nowy tytul naukowy 21.09.05, 08:59 Proponuje wprowadzic nowe tytuly naukowe dla absolwentow tych "polskich" uczelni: polski absolwent szkoly podstawowej - nadawany po 2 klasach polska matura - 2 klasy liceum, przyklad poslanka Beger polski magister - zaliczenie WF przez dwa (niekoniecznie kolejne) semestry oraz udzial w pogadance pana Jarosza., przyklad jw. polski profesor - 5 akademii pierwszomajowych w PRL, 1 rok pracy w Radio Maryja lub uscisniecie dloni przez pana Jarosza. Mam nadzieje, ze pana tytul "dr" osiagnal pan na normalnej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
4me4 Re: Do PUUCHATKA ! 21.09.05, 09:19 zobacz sobie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=29305798&wv.x=2&a=29316579 Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Do PUUCHATKA ! 21.09.05, 09:51 szanowny Doktorku. Odnieś sie do meritum, czyli konkretnych zarzutów stawianych panu Jaroszowi, a nie uprawiaj tu demagogii Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Minister odwołał rektora Jarosza 20.09.05, 23:10 Doktor.1--------Czy zauwazyles, ze jezeli ktos ma inne zdanie, reagujesz bardzo agresywnie i brzydko? Ja nie lubie radia maryja, ani rydzyka, a moja niechec wyrazam miedzy innymi pisownoa malych liter. Czy rowniez nazwiesz mnie s........m??Dobierzesz sie?Czyn DOBRO Przyjacielu i nadstawiaj drugi policzek, ale na tym forum rozmawiaja nierozmodleni, niewierzacy i bardzo wierzacy, dlatego przez szacunek dla wlasnych idei, stonuj. Odpowiedz Link Zgłoś
billy-the-kid Re: Minister odwołał rektora Jarosza 21.09.05, 01:08 Dajcie sobie spokój z dyskutowaniem z Doktorem.1 - przecież to najprawdopodobniej jego Magnificencja we własnej osobie broni się przed "medialnymi atakami" na swoją osobę. Zamknięty w gabinecie, otoczony ochroniarzami. Zaszczuty. Czuje jak grunt mu się usuwa pod nogami. Spoconymi palcami przebiera na klawiaturze.....Teraz już widzi że miał rację. Zawsze to czuł... Wszyscy są przeciwko niemu. Tak jak w dzieciństwie. A ten doktor którego wezwała zatroskana matka. Też był podstawiony. Jak oni wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek5050 Re: Minister odwołał rektora Jarosza 21.09.05, 06:31 Lubię jak podnosi sie adrenalina, ale boje się banggi.Natomiast nie pękam przed radiem Rydzyka.Jakiś doktorek chce przyklady idiotyzmow prezentowanych w radiu.Oto przykład, wczoraj(20.)po 13 wystapiła profesorska mość, Krycha Czuba.Szczujac na PO powiedziała coś takiego cyt"czy akurat wszystkim potrzebny jest dobrobyt..."Ale nie dodała Krycha co rozumie pod tym okresleniem.Czy dobrobytem jest gorący posilek dla dziecka? A moze karczochy faszerowane truflami dla Rydzyka.Ta boska niedoróbka powiedziała na spedzie w Częstochowie, ze tsunami powinno zmyc Platforme Obywatelską.A czy toto wie, ze ta fala spowodowała smierć tysięcy ludzi?Jak mozna uzywac takiego porównania, widocznie mozna w radiu katolickim pod dyrekcja tego....ojczulka. Wiem Rokita, ze szkoda słów na Rydzyka, ale w trybie wyborczym utarłbym mu nosa za okreslenie, że Platforma to"pedalstwo".Jak długo bedzie mozna temu...obrażać kogo chce i jak chce.Chyba, że robi to z bożego nakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej To tylko usuwanie niektórych najgorszych skutków 21.09.05, 01:14 Uczciwego człowieka nawet taki drobiazg jak usunięcie Jarosza cieszy, ale trzeba znać miarę rzeczy. Jarosz zachowywał się po prostacku i to w sposób ostentacyjny, kompromitując grupę profesorów. Po prostu przesadził, niepotrzebnie zwrócił na siebie uwagę mediów i nie pozostało nic innego jak go rzucić pospólstwu na pożarcie. Gdyby to wszystko robił po cichu, albo nawet raz kiedyś przyznał się półgębkiem do błędu, dalej by rządził. I nawet byłby członkiem KRASP-u. Tak postąpił rektor Ceynowa z UG, który doprowadził do złamania na swojej uczelni Konstytucji RP, ale włos mu z głowy nie spadł, jest znowu Rektorem UG i się ze wszystkich śmieje. Ten system (polskich uczelni i nauki polskiej w ogóle) jest bardzo chory, więc patologie będą nadal trwały. Nic się w nim nie zmieniło, chyba że na gorsze - "nowa" ustawa zabetonowała stalinowsko-feudalne zasady, i patologie z których najważniejszymi są: selekcja negatywna, powszechna obłuda i lizosostwo. Żeby się coś zmieniło, trzeba usunąć przyczyny zła - otworzyć się na świat, zacząć stosować jego miary i procedury, a nie utrwalać ten ostatni, oprócz białoruskiego, skansen w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
itd-gw dokladnie tak 21.09.05, 09:45 popieram w pelni!!! Po prostu zbyt sie wystawil i osmieszyl przed mediami by zamiesc smieci pod dywan jak sie powszechnie w srodowisku praktykuje. NIESTETY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaganowski Samo odwolanie Jarosza nie wystarczy! 21.09.05, 08:00 I pomyslec ze taki Jarosz wykladal tez na KULu. Pora pozamykac te psudoczelnie w Polsce, w tym KUL i 90% prywatnych, a takze zdegradowac takie "Sorbony" jak np. UMCS w Lublinie czy "Uniwerytet" Rzeszowski do roli kolegiow (colleges), ktore mialy by prawo nadawac gora stopien licencjata (bachelor)... Wystarcza nam w Polsce uniwerytety w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wroclawiu, Toruniu, Lodzi i na Gornym Slasku, politechniki w wyzej wymienionych miastach (aglomeracjach) plus Gdansk i AGH, SGH i AE w Krakowie, Poznaniu, Woclawiu i Sopocie, SGGW i AR w glownych osrodkach akademickich juz wymienionych oraz szkoly artystyczne typu konserwatoriow, szkol aktorskich w Warszawie i Krakowie, szkoly filmowej w Lodzi i ASP w Warszawie i Krakowie, plus WAT oraz akademie medyczne w w/w glownych osrodkach akademickich. Reszta polskich uczelni nie powinna miec wyzszych uprawnien niz nadawanie stopnia licencjata badz inzyniera, i to tez tylko jak maja one WLASNA kadre naukowa, a nie "dzielona" z innymi uczelniami... Inaczej nie ma szans, aby polskie uczelnie liczyly sie na swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Samo odwolanie Jarosza nie wystarczy! 21.09.05, 08:18 Nie przesadzaj - KUL jest uczelnią dosyć dobrą w skali kraju. Ale sam fakt powoływania coraz większej ilości szkół wyższych w kraju jest niepokojący. W samej Łodzi oprócz największych uczelni (uniwerek, polibuda, medyk)jest chyba z 15 uczelni niepaństwowych O bardzo zróżnicowanym poziomie. Za łatwo je zakładać... Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Samo odwolanie Jarosza nie wystarczy! 21.09.05, 08:21 Dzisiejsza noc w rdiu Maryja przebiegła pod znakiem obrony Jarosza.Dziwię się,że Rydzyk broni zajadle kogoś kto postępuje wbrew prawu/a swoją drogą Ojciec t. Rydzyk chyba wcale nie sypia.Gdy tylko odezwie się w audycji ktoś,kto skrytykuje postępowanie Rydzyka,natychmiast łączy się telefonicznie z radiem ojciec dyrektor i udziela opornym ostrej reprymendy.Wczoraj w nocnej audycji odzywał się kilkakrotnie broniąc Jarosza.Może to nocne czuwanie jest przyczyną jego wojny z całą Polską prezentującą inny punkt widzenia.Ktonie z nami ten przeciwko nam. Odpowiedz Link Zgłoś
kewah Re: Samo odwolanie Jarosza nie wystarczy! 21.09.05, 08:31 Po bylego rektora Jarosza powinni przyjechac sanitariusze z kaftanem bezpieczenstwa. Na takich nie ma byc moze innego sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
itd-gw Re: Samo odwolanie Jarosza nie wystarczy! 21.09.05, 09:51 kaganowski napisał: > UMCS w Lublinie czy "Uniwerytet" Rzeszowski do roli kolegiow (colleges), ktore > mialy by prawo nadawac gora stopien licencjata (bachelor)... Wystarcza nam w > Polsce uniwerytety w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wroclawiu, Toruniu, Lodzi i > na Gornym Slasku, politechniki w wyzej wymienionych miastach (aglomeracjach) > plus Gdansk i AGH, SGH i AE w Krakowie, Poznaniu, Woclawiu i Sopocie, SGGW i AR > w glownych osrodkach akademickich juz wymienionych oraz szkoly artystyczne typu > konserwatoriow, szkol aktorskich w Warszawie i Krakowie, szkoly filmowej w Lodz > i > i ASP w Warszawie i Krakowie, plus WAT oraz akademie medyczne w w/w glownych > osrodkach akademickich. doprawdy sadzisz, ze tam jest inaczej? :-( a Ceynowa przykladowo? tam tylko bardziej sie dba o pozory i nic wiecej. Reszta bz. Wiecej! Te domniemanie czolowe uczelnie przyciagaja najzdolniejsza mlodziez, ktora i tak sie cos sama nauczy z ksiazek nawet jak wykladowca nie odbedzie polowy zajec... Roznica to Jarosz Ego i kasa przy okazji. Na czolowych uczelniach najpierw KASA potem ego a studenci w ogole sie nie licza. Oczywiscie powyzsze dotyczy wiekszosci srodowiska, ale sa tez chlubne wyjatki... Odpowiedz Link Zgłoś
khmara Re: Samo odwolanie Jarosza nie wystarczy! 21.09.05, 15:27 kaganowski napisał: > Wystarcza nam w > Polsce uniwerytety w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wroclawiu, Toruniu, Lodzi > i na Gornym Slasku, politechniki w wyzej wymienionych miastach (aglomeracjach) > plus Gdansk i AGH, SGH i AE w Krakowie, Poznaniu, Woclawiu i Sopocie, SGGW i > AR w glownych osrodkach akademickich juz wymienionych oraz szkoly artystyczne Człowieku, żebyś ty wiedział, jakie przewały odchodzą na tych uczelniach, to byś Uniwersytet Zielonogórski (lub jakąś wyższą szkołę pedagogiczną) wynosił pod niebiosa! Im większa uczelnia, tym większe przekręty, tylko to wszystko robi się o wiele dyskretniej i prawdopodobnie inteligentniej. O skandalu wyborczym na krakowskiej AE nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 dlaczego nie odwoluje się rektorow KRASP 21.09.05, 08:30 A dlaczego nie odwoluje się rektorow KRASP ? Dlaczego jeśli chodzi o afery UJ czy UW GW milczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
xiadz.dobrodziej dzis w nocy go slyszalem 21.09.05, 10:24 jak w radiu maryja opowiadal o krzywdach ktore go spotkaly.. biedny czlowiek, tak strasznie szykanowany przez wstretne polskojezyczne media i komunistycznego ministra.. chory czlowiek, tak samo chory jak to cale jego srodowisko wzajemnej katolskiej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka NARESZCIE!!! 21.09.05, 10:43 Długo to trwało, ale w końcu znalazł sie sposób. Teraz czekam na skowyty i szczeki Radia Maryja, które wyjątkowo intensywnie i nachalnie hołubiło "pokrzywdzonego" "rektora". Odpowiedz Link Zgłoś
4me4 Re: Jarosz w Radio Maryja. Teraz! 21.09.05, 11:32 ale ma tupet. JEDNO WIELKIE KŁAMSTWO !! Mówi o laptopie, który niby ukradł Toczek , a laptop jest w domu Jarosza w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bryson co za smutny, zalosny starzec 21.09.05, 11:57 kiedy czytam o kims takim, jak ten osmieszajacy sie na kazdym kroku stary czlowiek, traktuje to jako ewentualna lekcje na przyszlosc: nie wazne, co w zyciu jeszcze przeskrobie; najwazniejsze, to na koniec zachowac sie z godnoscia. zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: co za smutny, zalosny starzec 21.09.05, 14:31 Nie można było odwołac rektora Ceynowy, bo dopiero nowa ustawa daje możliwość odwołania rektora "z zewnątrz". Zresztą podobno ten zapis powstał przede wszystkim w celu odwołania Jarosza. Odpowiedz Link Zgłoś
itd-gw Ceynowa story 21.09.05, 14:38 Owszem ustawa nie pozwalala go odwolac, ale mozna bylo Ceynowy NIE WYBIERAC na kolejna kadencje. Zostal jednak wybrany co jest najlepszym dowodem na standarty moralne i etyke postepowania WIEKSZOSCI na polskich uczelniach. Trudno sie w tej sytuacji dziwic, ze Stosowne GTW z kregow profesorsko-reltorskich tak bardzo walcza o "autonomie" uczelni. Problem podatnika polega na tym, ze jest to autonomia w stosunku do obowiazujacego w tym kraju prawa. Jarosz rzadzil w Jaroslawiu SIEDEM lat. Nie mozna bylo wczesniej przeprowadzic prawnej mozliwosci jego odwolania poprzez DWIE kadencje sejmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
studentpwsz O PWSZ 21.09.05, 15:36 Widzę ze amnezja panuje Co niektórzy zapomnieli co rektor zrobił dla Jarosławia Ilu ludziom dal prace ilu studentów się wyszkolił i nie prawda ze za państwowe pieniądze. bo państwo daje grosze na ta uczelnie. Kto nie jest w temacie i słyszy tylko to co pisze w GW nich się lepiej nie wypowiada To ze zachowuje się ordynarnie i daje zły przykład to już inna sprawa. To ze już mu psychika siada widać! Teraz przyda mu się urlop;) Odpowiedz Link Zgłoś