alex200 23.09.05, 01:12 Przeczytałem właśnie komentarz blumsztajna na temat wyboru Kurtyki na prezesa IPN. I mam tylko jedno pytanie - czy blum nadal nosi czarne wdzianka a la Mao? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex200 Kombatant blumsztajn 24.09.05, 00:38 Ależ się nasz blumsztajn ostatnio rozpisał. Jak zwykle o teczkach, bo na niczym innym się nie zna. A ten zwrot, że nie o taką Polskę walczył - naprawdę pocieszny. Nie wiem, czy ma na myśli udział w wojnie sześciodniowej czy w Legii Cudzoziemskiej, podczas swojego balowania we Francji. A może za walkę uznaje opozycyjne herbatki w gronie znajomych? W każdym razie nasz kombatant a la Mao zasługuje na order. Oczywiście uśmiechu. I może pora już przejść na emeryturę? Odpowiedz Link Zgłoś
alex200 blumsztajn na marginesie 24.09.05, 22:40 to ciekawe, że znalazłem jeszcze swoje zapiski na temat blumsztajna, bo znacznie mniej uszczypliwe uwagi na temat intelektualnych możliwiści helenki łuczywo zostały wycięte. Weteran wojny sześciodniowej znalazł się najwyraźniej na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś