kasiap123 02.11.05, 14:26 Gratuluję Panu Czartoryskiemu!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qutas.vielgus Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 14:32 o! czyzby kolejka lizusow sie ustawiala? jesli tak to ja tu za panem stoje tylko skocze do miesnego. tez gratuluje panu czartoryskiemu. ------ kaczor.moher.lepper.wizzair! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo a co w tym skutecznego? ze mianowali zastepcow???? 02.11.05, 14:49 no to super skuteczni sa ! a jak zastepcy mianuja dyrektorow departamentow to juz bedzie pewnie IV RP, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 polityke robia ludzie. Od kadr trzeba zaczac 02.11.05, 14:52 jak smakuje szyba? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy PISiory maja kompleks PO... 02.11.05, 14:56 ...PO juz dawno zapomniala o rzadzie i bez podniety siedzi w lawach opozycyjnych a co rusz PiSiory zaczynaja wracac do nieudanych negocjacji, o co wam chodzi karty rozdane - macie rzad i koalicje z Lepperem to teraz zacznijcie spelniac obietnice - bo wydaje mi sie ze caly czas wasza aktywnosc oscyluje w kierunku PO Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 no, ale jak smakuje ta szyba???? 02.11.05, 15:04 nie daj sie prosic! powiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
luzak_1967 Re: no, ale jak smakuje ta szyba???? 02.11.05, 15:10 Lepij niz Lepperowska gnojowka w srodku :) Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 jakis wiceminister MSWiA jest od Leppera? 02.11.05, 15:16 buahahahahahahaha. Bredzcie dalej. POpaprancy. Nawet z POparciem glownych mediow, wszystkich sondazowni, Michtrixa, TV, Kwacha, Bolka i Urbana nie jestescie w stanie wygrac. Czy moze caly czas korzystacie z kodeksu wyborczego Unii Wolnosci? To by wyjasnialo sprawe. I jak juz wylizecie witryne cukiermi to idzcie lizac szybe w piekarni, u jubilera i gdzie tylko jeszcze zechcecie Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Rzecz w tym, że zwolenników Tuska i PO już nie ma 02.11.05, 16:00 Zamilkły sondażownie, przestały pisać gazety-szmaty w rodzaju "Fakt", "GW", itp. Aż się prosi, żeby ogłosić sondaże na temat: Dlaczego już nie popierasz Tuska? Albo: Wskaż na jedną z pięciu przyczyn, dla której cofnąłeś swoje poparcie dla PO. To byłby dopiero ciekawy sondaż. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Tu jestem 02.11.05, 16:41 Panowie i panie, apeluję do obu stron o zwykły bojkot chamstwa. Okażmy silne nerwy i elegancję, powstrzymajmy emocje i rozmawiajmy normalnie. NIE ODZYWAMY SIE DO DEWIANTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Tu jestem 02.11.05, 17:02 rafvonthorn napisał: > Panowie i panie, apeluję do obu stron o zwykły bojkot chamstwa. Okażmy silne > nerwy i elegancję, powstrzymajmy emocje i rozmawiajmy normalnie. NIE ODZYWAMY > SIE DO DEWIANTÓW. Ja w sprawie formalnej. Kto ma decydowac kto jest dewiantem a kto nie? Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Czego dotyczy ARTYKUŁ ?! 02.11.05, 17:10 Dotyczy reformy Służb spacjalnych i MSWiA. Nie dotyczy urażonych ambicji i kompleksów. Czy Ludwikowi będzie łatwo przeprowadzić reformę? czy jego pomysł jest skazany na porażkę? jeżeli macie inne od niego pomysły podzielcie się. Forum to powinno profesjonalnie opisywać rzeczywistość tak aby czasem chcieli odnieść się do Naszych postów dziennikarze i politycy Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Pomysły 02.11.05, 17:20 50% więcej policjantów na ulicach. Na ulicach bardziej przydatne są kamery i dobrze zorganizowane systemy reagowania. Mam nadzieję, że urzędnicy z Ratusza w Warszawie mają wysokie kwalifikacje. Myślałem, że na urzędników niższych szczebli można przeprowadzać konkursy. (Chyba, że celem nadrzędnym jest sprawdzona uczciwość tychże wybranych osób). Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Chlopcy czuja PiSmo nosem. Idzie zmierzch bogow 02.11.05, 20:53 NAJPIERW ZBUNTOWALO SIE PO, TERAZ SB. Wiadomo o co chodzi. Wciaz te same znaczone karty w grze, a jak ktos je chce wymienic, to zaraz bunt. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush O co tu chodzi ?! Bunt emerytow z UBecji ?! 02.11.05, 19:00 O co tu chodzi ?! "Elementy buntu" emerytow z UBecji ?! Bez przesady. Ile taki zasrany UBek ma dzisiaj lat ?! Przeciez to dziad, ktory w dodatku po 1989 roku wspolpracowal z CIA i Interpolem. P. S. Chyba, ze PiSowi chodzi jak zwykle o tanie teksty "pod publiczke" ?!... Czystki typu "pic na wode" ?! Odpowiedz Link Zgłoś
marlonowski Re: Czego dotyczy ARTYKUŁ ?! 02.11.05, 22:58 Widzisz Miguell od razu poznac ze jestes z frakcji POpaprancow albo przynajmniejnie przeciwko nim.Otoz pomyslz policja ci sie nie podoba bo to za proste i skuteczne a wolisz tysiace kamer na ktorych mozna zrobic niezly przekret. Bo to wujek oglosi przetarg szwagier podesle bratanka cioteczna siostra wygra a jej maz sprowadzi niezly zlom z zagranicy i MSWiA zaplaci za cos na czym nic nie widac i udowodnic trudno a bandziorybeda sie smiali z Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Tu jestem 02.11.05, 17:05 Według swojego sumienia jeszcze na razie, ale coś czuję że wyjdzie o tym kaczy dekret. A słowo "chamstwo" kojarzysz? Nauczyli w szkole jak dyskutować? No to już chyba jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: Tu jestem 02.11.05, 17:29 bio.mum napisała: > rafvonthorn napisał: > > > Panowie i panie, apeluję do obu stron o zwykły bojkot chamstwa. Okażmy si > lne > > nerwy i elegancję, powstrzymajmy emocje i rozmawiajmy normalnie. NIE ODZY > WAMY > > SIE DO DEWIANTÓW. > > Ja w sprawie formalnej. Kto ma decydowac kto jest dewiantem a kto nie? No jak to koto nasz jedyny kochany jednomyślnie wybrany Kaczor w 2 osobach . PS. Czas zacząć sie podlizywać bo zasiłku nioe dadzą jak rozpie... całą gospodarkę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qutas.vielgus Re: PRZECIEŻ JESTEŚCIE Z TEGO SAMEGO NURTU SOLIDA 02.11.05, 18:23 czys ty oszalal! my jestesmy za antypolskim bezdusznym liberalizmem. chcialbys byc w jednej solidarnosci z czyms takim skoro z lepperem i giertychem i weselej i cieplej? ------ kaczor.moher.lepper.wizzair! Odpowiedz Link Zgłoś
plusk_tusk_plusk9 SB-CKĄ MAFIĘ INTERNOWAĆ NA GUANTANAMO !!!!!!!!!!!! 02.11.05, 22:25 AMERYKANIE CHĘTNIE UTWORZĄ MOST POWIETRZNY DO INTERNOWANIA CZERWONEJ MAFII SB-CKIEJ !!!!! TO NAJLEPSZE ROZWIAZANIE TAKŻE DLA POLSKIEGO PODATNIKA !!! ZAMIAST 10-CIO TYSIECZNE EMERYTURY POŻYTECZNA PRACA DLA SPOŁECZENSTA W OBOZIE PRACY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plusk_tusk_plusk9 Re: SB-CKĄ MAFIĘ INTERNOWAĆ NA GUANTANAMO !!!!!!! 02.11.05, 22:26 plusk_tusk_plusk9 napisała: > AMERYKANIE CHĘTNIE UTWORZĄ > MOST POWIETRZNY > DO INTERNOWANIA > CZERWONEJ MAFII SB-CKIEJ !!!!! > > TO NAJLEPSZE ROZWIAZANIE TAKŻE DLA > POLSKIEGO PODATNIKA !!! > ZAMIAST 10-CIO TYSIECZNE EMERYTURY > POŻYTECZNA PRACA DLA > SPOŁECZENSTA W OBOZIE PRACY !!!! INTERNOWANIE SBCKIEJ MAFII POWINNO SIE ROZPOCZĄĆ W TRYBIE PILNYM INACZEJ GROZI DESTABILIZACJA POLSKIEJ DEMOKRACJI !! Odpowiedz Link Zgłoś
franek.sbecki BUNT ?? SB-CKĄ MAFIĘ INTERNOWAĆ NA GUANTANAMO !!!! 02.11.05, 22:39 plusk_tusk_plusk9 napisała: > plusk_tusk_plusk9 napisała: > > DO INTERNOWANIA > > CZERWONEJ MAFII SB-CKIEJ !!!!! > > > > TO NAJLEPSZE ROZWIAZANIE TAKŻE DLA > > POLSKIEGO PODATNIKA !!! > > ZAMIAST 10-CIO TYSIECZNE EMERYTURY > > POŻYTECZNA PRACA DLA > > SPOŁECZENSTA W OBOZIE PRACY !!!! > > INTERNOWANIE SBCKIEJ MAFII > POWINNO SIE ROZPOCZĄĆ > W TRYBIE PILNYM > INACZEJ GROZI DESTABILIZACJA POLSKIEJ DEMOKRACJI !! SLUSZNIE BUNTOWNIKOW SBKOW TRZEBA INTERNOWAC NA QUANTANAMO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
franek.sbecki Re: BUNT ?? SB-CKĄ MAFIĘ INTERNOWAĆ NA GUANTANAMO 02.11.05, 22:40 SLUSZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: KULTURA PO i PiS JEST ZATRWAŻAJĄCA 02.11.05, 16:20 Dobrze, że sobie sam ze sobą pogadałeś. Rozumiem, że to już przyzwyczajenie :))) No bo kto by chciał z toba gadać ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
miguell KULTURA PO i PiS JEST ZATRWAŻAJĄCA 02.11.05, 17:22 deformator napisał: > Dobrze, że sobie sam ze sobą pogadałeś. Rozumiem, że to już > przyzwyczajenie :))) No bo kto by chciał z toba gadać ? :))) Hmm Nie wiem jak odbierać Twój post Sądzisz, że dyskutanci największą przyjemność czerpią z obrzucania się błotem? Nie chcą porozmawiać o artykule Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy jarusiowi sie plan nie udal i sie irytuja hahah 02.11.05, 15:21 Krwawy Ludwik lubi wierszyki wiec odpowiem ci wierszykiem: Nam Platformie lizac szyby wam w Leppera popasc dyby. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 pamietaj x3936012, że najwiekszym grzechem 02.11.05, 16:28 w poltyce jest grzech pychy. Wspomnisz moje słowa. Historia was wymiecie aroganci, i ciebie, i kaczorów i wam podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 wladze oddamy sami 02.11.05, 16:35 mysle ze po 10 latach prezydentury Lecha, kolejnych 10 latach Jarka, brzemie rzadzenia z ulga oddamy sami. PS: patrzac bez zacietrzewienia - to narazie historia wymiotla jakies 15 lat temu dominacje sowiecka w Europie srodkowej (w tym w Polsce), a w niektorych krajach takze lokalne sowieckie marionetki (w Polsce nie). W POlsce agentura sowiecka trzymala sie dotad zdrowo, tak ze z optymizmem patrze na spozniony powiew historii nad Wisla. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Uch, jak ciebie kacza agentura przeciągnie 02.11.05, 16:51 pod kilem to się zdziwisz. Władza ludowa też miała być dobra i na pewno niejeden jej zwolennik reagował wtedy jak Ty teraz, a potem się na Syberii obudził. A historia to historia, trzeba umieć rozróżniać od historyjek. Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: jakis wiceminister MSWiA jest od Leppera? 02.11.05, 17:02 x3936012 napisał: > buahahahahahahaha. > > Bredzcie dalej. POpaprancy. Nawet z POparciem glownych mediow, wszystkich > sondazowni, Michtrixa, TV, Kwacha, Bolka i Urbana nie jestescie w stanie > wygrac. Czy moze caly czas korzystacie z kodeksu wyborczego Unii Wolnosci? To > by wyjasnialo sprawe. > > I jak juz wylizecie witryne cukiermi to idzcie lizac szybe w piekarni, u > jubilera i gdzie tylko jeszcze zechceci -------------------------------------------------------------------------------- Lepiej lizać witrynę cukierni zamiast popijać gnojowicę z gospodarstwa Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 Lepper nie skrewi? 02.11.05, 17:06 smak gnojowicy Leppera to pozna PO montujac antyteczkowa koalicje. "Panowie, policzmy glosy. Lepper nie skrewi." Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: jakis wiceminister MSWiA jest od Leppera? 02.11.05, 17:26 nie ekscytuj sie tak. PiS myśli, że kontrola załatwi wszystko i zamiast budować społeczeństwo obywatelskie buduje państwo policyjne. Nawet jak policji będzie 3 razy więcej to niewiele to da jak ludzie mają w du..e co się dzieje obok niego. Chcieliście igrzysk to będą. Tylko potem nie płaczcie w kolejce po zasiłek (no bo to macie jak w banku wasz kchana partia - obiecała to da). Odpowiedz Link Zgłoś
boorack Re: jakis wiceminister MSWiA jest od Leppera? 02.11.05, 18:58 > I jak juz wylizecie witryne cukiermi to idzcie lizac szybe w piekarni, u > jubilera i gdzie tylko jeszcze zechcecie he he he he !! No powiedz jak smakuje ta lepperowska gnojówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
util Tak, PiS ma za to prawdziwą podnietę. 02.11.05, 15:12 Że niby PiS ma ciastko i tryumfuje? Kompromitujesz tylko zwycięzców, choć sam nie wiesz dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Zrozum pisuarze - nie wszyscy myślą TKM 02.11.05, 15:13 To domena twojej poronionej partyjki - żeby się tylko dorwać do koryta i nachapać. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Małczaj sobaka. n/txt 02.11.05, 15:57 Na polskim forum pisz po polsku, ruski agencie Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 no no ale dlaczego uważasz że widok łakoci 02.11.05, 16:17 oglądanych przez szybę musi wywołać ślinotok? Dlaczego wszystkich swoją miarą mierzysz? Każda partia polityczna idzie do parlamentu aby realizować program swój w oparciu wynik wyborów. Jeśli uzyskane w wyborach poparcie nie daje większości podejmowane są próby zawiązania koalicji. Koalicjanci albo dogadują się i realizują program będący kompromisem albo się nie dogadują. W tym przypadku nie dogadali się bo: -argumenty PiS bla bla -argumenty PO bla bla I tyle. PO zdecydowało że propozycja PiS nie daje się zaakceptować i wszelkie akcje sztabu pod wodzą Kurskiego są bezcelowe. Rada PO może podjąć inne decyzje i wtedy mogą działać inaczej . Jak narazie jako sympatyk i wyborca PO podzielam zdanie Tuska i Rokity. Nie wierzę Kaczyńskim i mam do tego prawo. Chyba że ustalicie prawo że muszę was poprzeć. Wtedy zejdę do podziemia. Nie pierwszyzna dam radę. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Przyłącze się 02.11.05, 16:53 nawet do partyzantki, jak będzie trzeba. A na razie błagam, zachowajmy poziom. Wierzę, że wśród PiSowców, też są zdolni do rzetelnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 Ja też wierzę ale nie praktykuję:)) 02.11.05, 17:43 co do poziomu dyskusji z PiSem i jego zwolennikami to mam wrażenie że na tym i na innych forach są tylko sztabowcy. Realizowany jest w zasadzie wyłącznie etap kolejnej kampanii wyborczej. Teraz grają: obrzydzić platformę opinii publicznej, podzielić albo stworzyć wrażenie podziału w PO oczerniać Tuska, Rokitę może inni będą bardziej wygłodzeni wmówić niezaangażowanym i niezdecydowanym że winni zcałego zamieszania są mający coś na sumieniu zwolennicy i działacze PO wmówić że Pis pomimi trudności działa sprawnie i skutecznie Trudno w takiej atmosferze o rzeczową dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: polityke robia ludzie. Od kadr trzeba zaczac 02.11.05, 16:57 x3936012 napisał: > jak smakuje szyba? Szyba smakuje jakos nijak, a jak smakuja dupa leppera? Odpowiedz Link Zgłoś
x3936012 Lepper nie skrewi 02.11.05, 17:03 kralik11 napisał: a jak smakuja dupa leppera? _________________________________ nie wiem. Z ta koalicja PiS-SO to wymysl wybiorczej i Michtrixa. O smaku d.... Leppera opowiedza nam POwcy jak beda montowac antyteczkowa koalicje. "Panowie, policzmy glosy. Lepper nie skrewi" ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 02.11.05, 18:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kralik11 02.11.05, 17:32 napisal: < ... a jak smakuje d++a Leppera?> byla kiedys taka prymitywna bajeczka o morzu, panterze, d....e i mieliznie - co sie tlumaczy: moze pan tera mnie w d..e liznie. Zrob to, ale najpierw wsadz tam swoj nos - a a pewnoscia sie dowiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: do kralik11 02.11.05, 18:13 wet3 napisał: > napisal: < ... a jak smakuje d++a Leppera?> > byla kiedys taka prymitywna bajeczka o morzu, panterze, d....e i mieliznie - co > > sie tlumaczy: moze pan tera mnie w d..e liznie. Zrob to, ale najpierw wsadz tam > > swoj nos - a a pewnoscia sie dowiesz! Widze ze ty juz dobrze to znasz, przeszedles przez to,ale podziwiam cie za odwage przyznajac sie do tego, reszta pisiorow nie ma na tyle jaj (meskich, nie mylic z kaczymi)zeby to jawnie powiedziec :TAK! DALISMY CIALA I ZROBILISMY ROWEK LEPPERA!!! Jestes jedynym mazczyzna z honorem w tym calym samoopisialym towazystwie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do kralik11 02.11.05, 23:32 Teraz juz mam pewnosc, ze wsadziles nos w Leppera cos! - Bo belkoczesz jak oduzona Pytia delficka. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: a co w tym skutecznego? ze mianowali zastepco 02.11.05, 15:32 kolargolo napisał: > no to super skuteczni sa ! a jak zastepcy mianuja dyrektorow departamentow to > juz bedzie pewnie IV RP, nie? Jeszcze wojewodow i swoich sedziow. I wtedy bedzie IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Nie ! Jeszcze naczelników, referentów, sekretarki, 02.11.05, 15:52 i, co najważniejsze, słuszne babcie klozetowe, i dopiero wtedy będzie prawdziwa IV RP !! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Nie ! Jeszcze naczelników, referentów, sekret 02.11.05, 17:05 zyks napisał: > i, co najważniejsze, słuszne babcie klozetowe, i dopiero wtedy będzie prawdziwa IV RP !! Fakt. Przeciez taka babcia klozetowa co dostala prace za czasow komuny musi miec cos za uszami;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Nie ! Jeszcze naczelników, referentów, sekret 02.11.05, 18:18 bio.mum napisała: > zyks napisał: > > > i, co najważniejsze, słuszne babcie klozetowe, i dopiero wtedy będzie > prawdziwa IV RP !! > > Fakt. Przeciez taka babcia klozetowa co dostala prace za czasow komuny musi > miec cos za uszami;) No wlasnie, a jak ona ta prace dostala? Dorn ma juz zajecie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: a co w tym skutecznego? ze mianowali zastepco 02.11.05, 15:53 I jeszcze brakuje nowych Magdalenek! Nic tak nie podnosi poziomu intelektualnego, wiedzy i doświadczenia, jak mianowanie na wysokie stanowisko! Mierny, bierny, posłuszny i wierny, to mu AWANS!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Jestem za powszechną odprawą gości okupujących 02.11.05, 16:07 Jestem za powszechną odprawą gości okupujących dotychczas rozmaite stołki, wyższe i niższe, a nawet bardzo niziutkie. Jaki pożytek miała z nich Polska to poznać po poziomie nędzy. Nawet jak "niewinnie" poleci jakaś porządna osoba, to i tak strata będzie mniejsza, niż gdyby pozostawić jakiegoś podstępnego szkodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Jestem za powszechną odprawą gości okupującyc 02.11.05, 19:25 davidmors napisał: > Jestem za powszechną odprawą gości okupujących dotychczas rozmaite stołki, > wyższe i niższe, a nawet bardzo niziutkie. > Jaki pożytek miała z nich Polska to poznać po poziomie nędzy. > Nawet jak "niewinnie" poleci jakaś porządna osoba, to i tak strata będzie > mniejsza, niż gdyby pozostawić jakiegoś podstępnego szkodnika. Owszem wszyscy jestesmy za odprawa skorumpowanych, niekompetentnych urzednikow panstwowych, zwlaszcza, ze przez ostatnie 15 lat namnorzylo sie ich wiecej niz miejsc pracy dla Kowalskich i Nowakow, ale prawda rowniez jest to, ze wszyscy nowi urzednicy bezwzgledu na przynaleznosc partyjna, byli juz kiedys tymi urzednikami i jak wiadomo niczego dobrego nie zrobili. Dlatego warto byloby sie zastanowic nad nowym mmodelem panstwa, z jak najmniejsza iloscia urzedow, urzednikow, bo to oni tworza korupcje a korupcje mozna tylko zminimalizowac gdy urzednika nie ma, bo kto kogo mialby wtedy korumpowac? Oczywistym faktem jest, ze taka opcja jest niemozliwe, bo panstwo musi miec urzednikow w swojej administacji, ale gdy panstwo (czyli sami urzednnicy)tworza nowe urzedy, przepisy prawne ktore zwiekszaja zapotrzebowanie na wieksza ilosc urzednikow, wtedy tworzy sie sytuacje taka jak w Polsce, czyli bardzo wysokie bezrobocie, bieda, nadza, a posada w urzedzie panstwowym staje sie przepustka do "lepszego swiata",za bajeczne (jak na Polskie warunki)pieniadze. Za to wszystko musi placic pracujacy podatnik, i to ten podatnik wczesniej czy pozniej straci swoja prace, poniewaz pracodawca nie wytrzyma finansowo kosztow jego pracy. Z tego wynika ze kazdy nowy urzednik kosztuje spoleczenstwo moze nawet kilkadziesiat miejsc pracy! Dlatego tak jak Ty, ja opowiadam sie za usunieciem tych urzednikow ale rownniez za ich ograniczeniem, niestety jak na razie PiS nie okazalo woli zredukowania urzedow a nawet planuja stworzyc nowe. Ja nie twierdze ze PiS jest zla a PO dobre, bo nie wiem, nikt tego nie wie, oni wszyscy sa tylko politykami, ktorzy wczesniej czy pozniej dochrapia sie swoich urzedow i posadek ale PO obiecywalo zmiane tego stanu rzeczy, obiecywali ograniczenia w urzedach panstwowych i to mnie do nich przekonalo. PiS niestety naobiecywal mieszkan, zasilkow i wiecej urzednikow, miejmy nadzieje, ze to byly tylko niczym nie poparte obietnice i tym razem Polacy nie pozaluja byboru. A i jeszcze jedno. Przestanmy wreszcie sobie ublizac na tym forum! Jezeli politycy nie potrafili stworzyc koalicji, zrobmy to my, jako ze wszyscy mamy tylko jeden cel a to jest dobro Polski i nas wszystkich. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit OSTROŻNIE TA HYDRA MA 1000 GŁÓW KWACHA WAŁĘSY TUSK 02.11.05, 18:16 Sbecka siatka jat głęboko zakonspirowana i działa na zasadzie mafii.Udziałowcy okrągłej zmowy,i antynarodowej polityki prowadzonej przez 16 lat korzystają z możliwości tej nielegalnej agentury. Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Nie mogę się doczekać... 02.11.05, 14:40 kiedy to wszystko ruszy i... IV RP potoczy się starymi wyświechtanymi torami.... po staremu.... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks IV RP kaczuszek - wyświechtana bzdura. Będzie dużo 02.11.05, 15:03 śmiechu i kawałów na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 15:29 qutas.vielgus napisał: > o! czyzby kolejka lizusow sie ustawiala? jesli tak to ja tu za panem stoje > tylko skocze do miesnego. > > tez gratuluje panu czartoryskiemu. Oni tak sie ustawiaja w kolejce z gratulacjami bo na darmowe mieszkanko licza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 14:37 Co to za wodolejstwo?! Miało byc mniej ministerstw. Faktycznie ministrow jest mniej za to więcej vice-ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Gdzie jest Michnik? 02.11.05, 15:03 Gdzie pan jestes p. Michnik? Szat nie drzesz, zamachem na demokracje nie straszysz? Gdzie pan jestes, kiedy "ludzie honoru" z SB sa wyrzucani z pracy? Kiedyz doczekamy sie opinii nadautorytetu moralnego w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Wystarczy,że tacy jak zdr1 zapluwają się i rwetes 02.11.05, 15:07 czynią. Michnik do tego niekonieczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Gdzie jest Michnik? 02.11.05, 15:14 przecież Dorn to jego kolega jeszcze z KOR-u, ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Gdzie jest Michnik? 02.11.05, 15:16 idiotyzmy-kacze napisał: > przecież Dorn to jego kolega jeszcze z KOR-u, ćwoku No i co z tego, ze z KOR-u. Teraz Michnik chla wode z urbanem a nie z Dornem. P.S. Masz jape jak cwok. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Gdzie jest Michnik? 02.11.05, 15:36 Pacewicz nie wystarcza, albo i Helenka Łuczywo? Stęsknił się do Michnika, masochista jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Pytanie jest gdzie Ty byłeś w 80tych... 02.11.05, 16:57 że masz tupet tak się wyrażać. Bóg Cie skarze, pyszałku. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 FRANC MAUER TEZ ODEJDZIE? 02.11.05, 15:06 Ale dlaczego? Przeciez jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Aż nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć co to 02.11.05, 15:10 zmieni w pracy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
qutas.vielgus Re: Aż nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć co to 02.11.05, 15:15 moze nie bedzie bezpiecznie ale na pewno bedzie dornie. ------ kaczor.moher.lepper.wizzair! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Noo, wszystko! Po pierwsze, będzie czysta! Co do r 02.11.05, 15:15 reszty: się zobaczy, ale miej wyśrubowanych oczekiwań...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ten Czartoryski to wójt czy burmistrz Ostrołęki?:) 02.11.05, 15:12 Czy aby z "tych" Czartoryskich? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Ten Czartoryski, właśnie czy z tych Potockich 02.11.05, 16:25 Czy ten Czartoryski to jest z tych Potockich co tworzyli Unię Wolności, a słowo 'Polska' przez gardło przejść mu nie chciało ? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Małczaj sobaka. n/txt 02.11.05, 15:15 Mówiłeś coś cw..u pie..ny ? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Oj nie gadaj z nim, bo to go tylko podnieca 02.11.05, 17:03 nie zauważyłeś, że ćwok odpowiada tylko? Jak małe dziecko jest, nie zwracaj uwagi to przestanie. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Małczaj milicyjny pomiot n/txt 02.11.05, 15:38 zamknij ryj agencie SB Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Małczaj sobaka. n/txt 02.11.05, 15:39 idiotyzmy-kacze napisał: > Mówiłeś coś cw..u pie..ny ? Klawiszu, czy i twój dziadek był kapo? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A ulga podatkowa? 02.11.05, 15:17 Dorn chce też, by Komenda Główna Policji stała się sztabem zarządzającym, a na ulicach pojawiło się 50 procent więcej policjantów niż dotychczas. ********************************** To może PiS dorzuci ulge podatkowa na łapówki? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ooo, Dorn to wizjoner,będzie jak Dzierżyński,tyle 02.11.05, 15:39 że z odwrotnym znakiem...:). Jak pociąg pancerny Dorna będzie wjeżdżać do miasta, to czerwona swołocz będzie sobie masowo w łby strzelać...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Gratuluję,świetny argument,jesteś dobry, prawdziwy 02.11.05, 15:17 PiSior, bojowy taki, tak trzeba traktować czerwono-liberalną swołocz. Leć szybko, zapisz się do nowej policji, jesteś tam b. potrzebny! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonesik Re: Gratuluję,świetny argument,jesteś dobry, praw 02.11.05, 15:35 suuper, nareszcie z policji odejdą starzy policjanci, którzy po przejsciu na emeryturę policyjną , zatrudniani byli na cywilne stanowiska z pensją 3-4 tys. zł., a biedny cywil zapierdzielał za policjanta za 1tys.zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Gratuluję, jeszcze więcej zapier...za 845zł/mi 02.11.05, 16:21 Ale od tych 845zł/miesiąc zabierają im podatek, więc trzeba powiedzieć, że zapier... za 600zł/miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors DeSBekizacja jest potrzebna, a nawet niezbędna ! 02.11.05, 15:43 Szkoda tylko, że tych panów przenosi się na emerytury, zamiast pod sąd i do kryminału. Zdaje się, że na sprawiedliwość będziemy musieli poczekać do najbliższej rewolucji nieaksamitnej. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Niezle podsumowanie obiektywizmu GW: 02.11.05, 17:14 fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=681847 Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Brednie!Rozstrzeliwuje się figurantów,agentów się 02.11.05, 16:15 przejmuje. Myslisz, że to akurat Kazio M. wymysli proche i zmieni tą zasadę? Gratuluję dobrego samopoczucia i optymizmu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: ...miało być 3000 dziennie, na kazdy dzień ro 02.11.05, 16:03 A co Ty taki do tych mieszkań wyrywny? Pomalutku, spokojnie, najpierw trzeba ustawy pouchwalać, komuchów i agentów zdemaskować i poodsuwać, żeby nie bruździli, a później to już z górki: Komitet Mieszkalnictwa będzie kwalifikował wnioskodawców do kolejki po mieszkania. Warunkiem będzie wpłacenie jakiejś kwoty na początek i zadeklarowanie regularnych wpłat na specjalnie w tym celu utworzone konto w wyznaczonym przez Zaufane Gremium banku i założenie takiej specjalnej książeczki, można ją nazwać np. mieszkaniową. Są sprawdzone wzory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: ...miało być 3000 dziennie, na kazdy dzień ro 02.11.05, 16:07 Dobre! A potem, jak już kurz opadnie o upadku IV RP, okaże się za zgromadzone na skiążeczkach pieniądze można sobie kupić paczkę zapałek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: ...miało być 3000 dziennie, na kazdy dzień ro 02.11.05, 16:50 O, przepraszam. Ja sobie kupiłem fajnego walkmana, zajebiste słuchawki i kurtkę na misiu. Tylko dużo wcześniej stałem dwa dni jak pis.a na mrozie, żeby wkład "zawinkulować" :) Odpowiedz Link Zgłoś
qutas.vielgus Re: ...miało być 3000 dziennie, na kazdy dzień ro 02.11.05, 18:28 buntownik_z_powodami napisał: > Dobre! A potem, jak już kurz opadnie o upadku IV RP, okaże się za zgromadzonena > skiążeczkach pieniądze można sobie kupić paczkę zapałek :)) ...i podpalic komitet partii: Samoobrony Rodzin Prawa i Sprawiedliwosci ------ kaczor.moher.lepper.wizzair! Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: To są bździny.Ja chcę moje mieszkanie ! 02.11.05, 15:47 Twój skowyt jest cokolwiek spóźniony. Gdybyś 2-3 lata temu wstąpił do policji, a wczesniej służył w SB, co gwarantowałoby ci teraz wysoki etat, to miałbyś ogromne szanse na darmowe słuzbowe mieszkanie. Twój pech, że te czasy właśnie mijają. To okropne, z Dornem nie da się nic załatwić. Trzeba by go odwołać i postawić na jego miejsce kogoś "bardziej przewidywalnego". Odpowiedz Link Zgłoś
zyks ant07-nieporozumienie! Ja chcę mieszkanie obiecane 02.11.05, 16:05 przez Kaczora, z puli 3 mln, 3000 dziennie na każdy dzień roboczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 ZGADZA SIE! CZEKAMY NA OBIECANE MIESZKANIA PANIE K 02.11.05, 17:19 I na pewno tej obietnicy nie zapomnimy. OBIECAL PAN PANIE KACZYNSKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Koniec świata agentów żydokomuny !!! Nareszcie !! 02.11.05, 16:17 Tyle zmarnowanych lat i zawiedzionych przez Bolka nadziei! Nareszcie Polska na właściwej drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Koniec świata agentów żydokomuny !!! Nareszc 02.11.05, 16:46 davidmors napisał: > Tyle zmarnowanych lat i zawiedzionych przez Bolka nadziei! > Nareszcie Polska na właściwej drodze! Drodze do nikąd!!!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Koniec świata agentów żydokomuny !!! Nareszc 02.11.05, 17:39 veglie napisał: > davidmors napisał: > > > Tyle zmarnowanych lat i zawiedzionych przez Bolka nadziei! > > Nareszcie Polska na właściwej drodze! > Drodze do nikąd!!!:)))) Oj davimorsku - tak bardzo chcialbym, aby Twoje zyczenie spelnilo sie! Jestem jednak w tym przypadku wielkim pesymista. Cos wydaje mi sie, ze to wszystko skonczy sie na malo znaczacych posunieciach zrobionych pod publiczke, a PRL-bis bedzie w pelnym rozkwicie egzystowala dalej. Obym SIE MYLIL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Ja chcę moje mieszkanie - pytanie do Kwacha ! 02.11.05, 16:30 Ty zapytaj Kwaśniewskiego o swoje mieszkanie. Kwach budował mieszkania dla ciebie i twoich towarzyszy przez 10 lat. Pewnie jest już gotowe i czeka na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez nie mart sie Pis da Ci i mieszkanie i piekne prost 02.11.05, 19:12 e autostrady!! Tak jak obiecywal w kampanii!! Dodatkowo Lechu wywalczy miliardy na budowy roznych potrzebnych rzeczy a zarzadzanie krajem bedzie co najmniej tak dobre jak Warszawa!Dodatkowo zatrudni sie samych fachowcow z Pisu i tylko tych co rozpoczeli prace po 1989 i na ktorych nie ma teczki! A potem sie obudzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Spokój dziadostwo z PO! Leżeć mi tu! 02.11.05, 15:35 Tak cie ksiadz w kosciele uczyl? Pewnie na grobach wczoraj bylas i odmawialas paciorki. Dzisiaj dzien zaduszny - swieto koscielne a ty tak sie wyrazasz? Co by Karol Wojtyla o tobie pomyslał? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Oni się buntują polskiemu rządowi, sowieckiej ... 02.11.05, 15:50 Oni się buntują polskiemu rządowi, sowieckiej okupacji się nie buntowali, a nawet chętnie służyli. Z takim gatunkiem ludzi w MSWiA mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Dobrze prawisz. 02.11.05, 17:20 Trzeba ostatecznie skończyć z post-gubokresczaną nomenklaturą. SB-ecja won!!! Naród w wyborach wakazał ich miejsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Sluchaj ty rydzykowy kolku 02.11.05, 17:23 Teraz zaczynam żalować że was w stanie wojennym, nie przetrzepali!!ale może jeszcze nie za póżno!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Spokój dziadostwo z PO! Leżeć mi tu! 02.11.05, 16:08 bio.mum Wstydz się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli tego nie robisz to znaczy że,już straciłeś swoje człowieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Spokój dziadostwo z PO! Leżeć mi tu! 02.11.05, 16:58 tomekp1 napisał: > bio.mum Wstydz się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Jeżeli tego nie robisz to znaczy że,już straciłeś swoje człowieczeństwo. ?? Nie powiem. Jest w mej biografii kilka wstydliwych epizodow. Nie twierdze, ze jestem swieta...ale jesli bys mogl mi wyjasnic do czego nawiazujesz...Zrob to, moze wtedy najdzie mnie jakas refleksja? Chodzi ci o to, ze napisalam zaduszki z malej litery? Badz czlowiekiem, zaspokoj moja ciekawosc. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ooo,bunt! Jak Dorn wpadnie tam z naganem i paru po 02.11.05, 15:44 d scianą postawi, to się bunt skończy. Podobno lektura Dorna do poduszki: biografia Dzierżyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Szkoda, że Dorn wpadnie tam z naganem 02.11.05, 16:36 Mam nadzieję, że Dorn zrobi porządki nie uciekając się do użycia nagana. Ale jak tęsknisz do nagana, to może się doczekasz. Rewolucja nieaksamitna zaczyna nam wszystkim deptać po piętach. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: Szkoda, że Dorn wpadnie tam z naganem 02.11.05, 17:12 Uważaj, zagożały piewco nowego porządku, bo rewolucja ma w zwyczaju pożerać wlasne dzieci. Histora zna mnóstwo takich przypadków. Pamiętaj też o przysłowiu: gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą. Obyś sam nie stał się takim wiórem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dedro Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 15:46 A gdzie merytoryczna dyskusja? Napiszcie coś konkretnego na temat pomysłu pożegnania się z SB-kami w Policji. Najlepiej, gdyby wypowiedzieli się ci, którzy mają z nimi do czynienia. Może są to bardzo szlachetni i oddani państwu ludzie, może dla nich nie ma znaczenia czy ktoś był kiedyś w służbach czy nie? Może nie oceniają świata w ten sposób, tak jak robią to inni (a może jest inaczej)? Może są super specjalistami, policjantami z krwi i kości ścigającymi bandziorów np. ze Starachowic? I tym samym ściągali na siebie w przeszłości poważne zagrożenie ze strony wice ministrów i innych polityków donoszących dla świata przestępczego. Czy ktoś to wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
henben Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 19:19 ja wiem. Wiem tez, że merytorycznej dyskusji na ten temat nie będzie. A to dlatego że... masz rację. A taka "prawda" nie jest nikomu do niczego potrzebna. Historia po prostu zrobiła kółko. Gdyby nie wieloletnia nagonka na pozostałości SB (w większości już na emeryturach) być może dziennikarze mieliby nieco inne tematy do opisywania. Ale stara policyjna zasada - znana wszystkim policjantom z prawdziwego zdarzenia - mówi: przede wszystkim zainteresować się tym, który najgłośniej wrzeszczy "Łapać złodzieja". W 99 przypadkach na 100 jest to klucz do wykrycia przestępcy. W rozpoczętej przez Dorna - dyletanta czystce nie chodzi o SB. Oni położyli juz dawno raporty o odejściu na emeryturę - leżały od lat w ich biurkach, teraz tylko wstawili daty. Chodzi o tych, którzy powyższą zasadę znają i stosują. To oni są najbardziej niebezpieczni. Zwłaszcza dla przydupasów nowej władzy. W roku 1990 podczas werifikacji wywalono przy okazji tych SB-ków, którzy nie chcieli brać łapówek od przyklejonych do wówczas nowej władzy. Tym "powolnym" pozwolono przejść do nowo tworzonej policji. Dziś, po 15 latach grożni są nowi wykształceni, niepokorni i nieprzemakalni - potrzeba więc nowej weryfikacji, a kryteria jakoś się dopasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonesik Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 19:59 Mam nadzieje, że L.Dorn naprawde pozwalnia policjantów z prwami do emerytury. To karygodne, aby osoby odchodziły na emrytury policyjne i nastepnego dnia były przyjmowane na stanowiska cywilne z pensja 2-3 tyszł.! My szare cywilne myszki zarabiamy niewiele ponad 1 tys. zł. Robimy ta samą prace co policjant, zza biurka obok. Śmiem poiwedzieć, że o wiele więcej niz policjant, który jest Panem POLICJANTEM i nie moze sie znizyc do naszego poziomu!!! Gdyby była to prawda 75% policjantów poszłaby na zasłużone emerytury. Czego im życze z całego serca. 75 latkowie wreszcie odpocznijcie, dajcie prace młodym PA PA Odpowiedz Link Zgłoś
henben Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 23:01 Jesli jakiś policjant zaraz po odejściu na emeryturę jest przyjmowany do pracy w tej samej jednostce jako cywil, to z reguły jest to albo "lizak", albo osoba o nietypowych kwalifikacjach. W pzreważającej większości po 20 - 25 latach pracy na pierwszej linii nie ma się zamiaru wracać do tego samego bagienka jako cywil. Natomiast Iwonko praca sekretarki lub na podobnym stanowisku cywilnym nie jest związana z taką samą odpowiedzialnością, jak mundurowa. Przyglądałem się wielokrotnie młodym przychodzącym do pracy, myślacym, że już zjedli wszystkie rozumki i należy im się więcej, bo obok ktoś robi "to samo" i już więcej ma. Na "wiecej" w normalnej firmie trzeba zasłużyć. Ten "75 latek" (raczej w wiek nie wierzę) posiada niekiedy wiedzę, którą ty nabędziesz za lat 20 i wtedy też będziesz "więcej' zarabiać. pod warunkiem, ze będziesz się pilnie przyglądać i uczyć. Ciesz się, że masz od kogo, bo już niedługo tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Raczej, zlepperować trzeba RP jak najprędzej 02.11.05, 15:55 Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ooo! Abba15,kłamczuch i złodziej,po długiej przerw 02.11.05, 16:09 ie odezwał się znowu. Konkretnie: złodziej mojej własności intelektualnej. Ale jaki pan, taki kram. Wódz abby15, Wielki Kaczor, tez ukradł swoje szczytne Zasady Etyczne Blairowi. Inna sprawa - nieudolnie. Tłumaczenie jest fatalne. A może to abba15 tłumaczył. To wyjasniałoby wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Ooo! Abba15,kłamczuch i złodziej,po długiej p 02.11.05, 16:20 zyks napisał: >ie odezwał się znowu. Konkretnie: złodziej mojej własności intelektualnej. Ale jaki pan, taki kram. Wódz abby15, Wielki Kaczor, tez ukradł swoje szczytne Zasady > Etyczne Blairowi. Inna sprawa - nieudolnie. Tłumaczenie jest fatalne. A może to > abba15 tłumaczył. To wyjasniałoby wszystko :) kłamstwa,aferały i złodzieje to chyba są wasze przywileje Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Gratuluję umiejętności taktycznych Panu Premierowi 02.11.05, 15:51 Chce walczyć z Platformą w sojuszu z Lepperem a oto tutaj nadział się na opozycję starych komuchów. I co? Jak Lepper sprawi się w roli sojusznika w tej sprawie? Lepper musi mieć niezły ubaw z tych Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Ci co nie z nami to buntownicy !!! 02.11.05, 15:54 Czas się przyzwyczajać do nowej, rewolucyjnej rzeczywistości. Ci co nie znami - przeciwko nam i buntownicy !!! A może ta rzeczywistość wcale nie jest taka nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami No, chyba,że będą całować po rękach !!! 02.11.05, 16:15 Bo to się marzyło obecnym rewolucjonistom w 89 roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Buntownicy ? A mało to latarni w Wawie? 02.11.05, 16:23 Buntownicy ? A mało to latarni w Wawie? zyks ty chcesz wieszać? to już lepiej weż koło i popukaj się w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Nareszcie musza odejsc a powinni dawno 02.11.05, 16:16 Wplywy tych co przesladowali ludzi politycznie w rozdmuchanym i niezwykle uprzywilejowanym uprzednio "aparacie ucisku" SB byly duze do wczoraj. Przetrwanie do dzis funkcjonariuszy SB na stanowiskach mozna zawdzieczac wplywom postkomuny ktora wyplynela w wyniku manipulacji i zlupienia spoleczenstwa przez "reformatorow" spod znaku Sachsa i Greenspana. Nareszczie ktos za to sie wzial gratuluje mu i dziekuje. Duzo pracy go czeka w tym patriotycznycm zadaniu. W Polsce potrzebna jest bardzo lewica bardzo ale taka ktora jest zbudowana od poczatku bez zadnych powiazan personalnych z postkomuna. Nieciaglosc uczciwej lewicy w postaci SLD i SB powinna byc skompensowana i odbudowana. A jezeli chodzi o Leppera to jest to chlop i to jedyny ktory interesuje ich interesy. Oni maja swoje metody ekspresji ale musza istniec w Sejmie tak samo jak lewica. Samoobrona moglaby by uzywac troche innego jezyka przynajmniej probowac. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: Nareszcie musza odejsc a powinni dawno 02.11.05, 17:18 jasne, Alan Greenspan cale swoje zycie nie mial nic do roboty jak zajmowac sie aparatem ucisku SB. gratuluje logiki. prosze sobie dokladnie poczytac dokumenty NPB, np zalozenia polityki pienieznej. na pewno znajdzie sie cos o "utrzymaniu poziomu esbekow", prawdopodobnie tuz obok "zadaniem NBP jest utrzymanie stabilnego poziomu cen". Slyszala Pani moze o hiperinflacji? ale takiej, jaka mialy Niemcy albo Wegry. O utracie wartosci pieniadza z godziny na godzine? "A jezeli chodzi o Leppera to jest to chlop i to jedyny ktory interesuje ich interesy" interesowac interesy... hm... czyzby Jola z Dywit w nowym przebraniu? nie tylko Samoobrona powinna sie zastanowic nad jezykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 15:55 no i co z tego ze 10% ubekow straci prace? a kto przejmuje sie tym ze 100% ludzi z PGR-ow ja stracilo? jak ma byc IV RP to ciac przy samej ziemi. przelicznik: 1 zlotowka= 1 dzien aresztu. na to glosowalem i na kaczorow Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius 50% więcej? 02.11.05, 16:01 Jezu, a po cholerę? Już przed wyborami, gdy kolega Lech K. dostał kociokwiku, by udowodnić, jaki jest skuteczny, na drogi, pola, łąki i ugory stoliczne wypełzło 50% więcej policjantów. Oczywiście nic to nie dało, tyle tylko, że człowiekowi niebiesko się robiło przed oczami. Te 50% więcej policjantów pilnowało, by ludzie nie przechodzili na czerwonym świetle i nie deptali trawników. Wykrycie tratowaczy skwerów i ogródków wzrosło o 230%, tylko po ch... :-) m, .y. ---------------------------------- What is home without Pinezka's Potted Meat? Incomplete. wzgórza jak słonie chore na łuszczycę Odpowiedz Link Zgłoś
zyks "Zabijać wszystkich,Bóg rozpozna swoich"- podobno 02.11.05, 16:02 Kazio powiedział to Ludwiczkowi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: "Zabijać wszystkich,Bóg rozpozna swoich"- pod 02.11.05, 16:27 zyks napisał: > Kazio powiedział to Ludwiczkowi...:) A Ludwiczek ma problem bo nie wie z której strony pocisk wylatuje z tej armaty bo nie był w wojsku. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami PiS po raz kolejny obraża moją inteligencję 02.11.05, 16:12 Teraz mam uwierzyć, że wyrzucenie byłych pracowników SB, którzy dotrwali w policji do dzisiaj w zatrważającej ilości 10% ogółu wszystkich policjantów, uzdrowi naszą radosną policję. Kładę tę koejną bajkę na półkę, zaraz obok bajki o 3 mln mieszkań :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy_1 Bunt w MSWiA - Kaziowi zawirusowano palmtopa 02.11.05, 16:20 Zamiast Chopina gra mu Międzynarodówka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: PiS po raz kolejny obraża moją inteligencję 02.11.05, 16:25 buntownik_z_powodami napisał: > Teraz mam uwierzyć, że wyrzucenie byłych pracowników SB, którzy dotrwali w > policji do dzisiaj w zatrważającej ilości 10% ogółu wszystkich policjantów, > uzdrowi naszą radosną policję. Kładę tę koejną bajkę na półkę, zaraz obok bajki > o 3 mln mieszkań :) trzeba jeszcze rozumieć proste teksty, bo tam jest napisane, że o chodzi o kadre dowódczą ciołki, ps. pozdrów tego niedorozwoja zaiksa czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: PiS po raz kolejny obraża moją inteligencję 02.11.05, 16:30 Tam jest napisane "wyższych oficerów", ciołku. Nie wiadomo tylko "wyższych" od kogo? Od Panów Kaczyńskich ? To polecą wszyscy, bo trudno znaleźć kogoś niższego od nich. Wyższych od Pana min. Dorna? No to paru zostanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 02.11.05, 16:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: PiS po raz kolejny obraża moją inteligencję 02.11.05, 16:53 Spieprzaj dziadu ! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: PiS po raz kolejny obraża moją inteligencję 02.11.05, 16:30 abba15 napisał: > buntownik_z_powodami napisał: > > Teraz mam uwierzyć, że wyrzucenie byłych pracowników SB, którzy dotrwali > w > > policji do dzisiaj w zatrważającej ilości 10% ogółu wszystkich policjantó > w, > > uzdrowi naszą radosną policję. Kładę tę koejną bajkę na półkę, zaraz obok > bajki > > o 3 mln mieszkań :) > > trzeba jeszcze rozumieć proste teksty, bo tam jest napisane, że o chodzi o kadr > e > dowódczą ciołki, ps. pozdrów tego niedorozwoja zaiksa czy jakoś tak. Czytasz i zaraz zapominasz to jest amnezja. Biegiem do pierwszego kontaktu z prosba o skierowanie do psychiatry ... zapisz bo znowu zapomnisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
te_was Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 16:14 Na moim osiedlu policja pojawia się z częstotliwością raz na trzy lata. Patrol składający się z dwóch młodych, umundurowanych chłopaków dokonuje demonstracji siły gdzieś ok. 19.00, na tym koniec. Następna "wizyta" za trzy lata. Jeśli policji na ulicach ma być o 50% więcej, to pytam: czy ich będzie 4 w tym patrolu raz na trzy lata, czy może tych dwóch zwiększy częstotliwość i będzie robiła spacer raz na półtora roku, czy też może raz na trzy lata pojawią się o 19.00 a potem o północy, czyli wtedy, gdy jest najwięcej kradzieży z samochodów ? Bo to też będzie wzrost częstotliwości o 50 %. Odpowiedz Link Zgłoś
lesmiles Re: Nowi wiceministrowie w MSWiA 02.11.05, 16:22 Nie zadawaj panu ministrowi takich trudnych pytań. I tak nie zrozumie, ale za to, jak to ładnie w mediach brzmi. 50% więcej tego, 100% więcej tamtego, 3 mln mieszkań tu itd. itp. A ten biedny świstak wiąż zawija... Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami 31 okrągła rocznica tamtego :)) 02.11.05, 16:24 Tak, tak, ta IV RP wygląda coraz bardziej znajomo. Odpowiedz Link Zgłoś