Dodaj do ulubionych

Marszu Równości w Poznaniu: dużo policji

• meritum3 Kto narusza konstytucje ? 19.11.05, 23:23
      Szanowni Państwo - nagłosnijcie wszystkim znajomym i przyjaciółoło poza
      granicami kraju prawdę o sytacji w Polsce, o brutalnym łamaniu konstytucyjnych
      praw obywateli wyślijcie im ostrzeżenie że przyjazdy do Polski stały się b.
      niebezpieczne niż np wyjazdy na Białoruś.Poproście ich aby w miarę swoich
      możliwości nagłasniali brutalną prawdę o braku tolerancji w Polsce. Omijajcie
      szerokim łukiem Poznań. Tak rodzi się w naszym kraju katofaszyzm. Więc zaczeło
      się, dziś brutalna akcja policji p-ko pokojowej demonstracji, jutro cenzura,
      policja o uprawnieniach NKWD a w konsekwencji obozy koncentracyjne. Powtórka z
      historii ???
      • carlitos35 Ale dlaczego omijać gospodarne miasto Poznań ? 19.11.05, 23:30
        meritum3 napisał:

> Szanowni Państwo - nagłosnijcie wszystkim znajomym i przyjaciółoło poza
        > granicami kraju prawdę o sytacji w Polsce, o brutalnym łamaniu
        konstytucyjnych
        > praw obywateli wyślijcie im ostrzeżenie że przyjazdy do Polski stały się b.
        > niebezpieczne niż np wyjazdy na Białoruś.Poproście ich aby w miarę swoich
        > możliwości nagłasniali brutalną prawdę o braku tolerancji w Polsce. Omijajcie
        > szerokim łukiem Poznań. Tak rodzi się w naszym kraju katofaszyzm. Więc zaczeło
        > się, dziś brutalna akcja policji p-ko pokojowej demonstracji, jutro cenzura,
        > policja o uprawnieniach NKWD a w konsekwencji obozy koncentracyjne. Powtórka
        z
        > historii ???
        • obrazoburca Re: Ale dlaczego omijać gospodarne miasto Poznań 19.11.05, 23:35
          a dlaczego nie?
          • lukasito Kaczory sa z Warszawy 19.11.05, 23:47
            Wiec naturalna wypadkowa rozumowania z omijaniem byloby omijanie jak
            najszerszym lukiem Stolycy. Ale to glupota, bo czemu maja cierpiec mieszkancy
            za kabotynizm rzadzacych?
            • obrazoburca Re: Kaczory sa z Warszawy 20.11.05, 01:16
              a dlaczego nie?
              W Poznaniu, pewnej części obywateli nie tylko dmówiono prawa do demonstracji, ale prawa do godności, poczucia bezpieczeństwa...
              wiesz, mysle, ze Poznań jest tak samo godny omijania jak Warszawa, Kraków...
              Jak cała Polska - co zreszta zaczyna własnie zauważać świat.
              Mi nie jest żal Polaków (choc sam nim jestem), bo taką sobie władze wybrali, takie poglądy głoszą i z takim zapałem pochwalają metody rządzących, że ja z całkowitym spokojem będe patrzył, jak padaja z głodu, nedzy, brudu...
              jak nie tylko polskiej wieprzowiny czy zbórz nie zechcą kupować inni, ale jak sprzedaja Polsce towray po zawyzonych cenach.
              W demokracji istnieje zasada równości, i jeśli nie chcemy przyznac równych praw innym, to inni dadzą nam prawa równe z tymi, jakie my dajemy innym. Niech i tak będzie.
              • lukasito Acha:)) 20.11.05, 01:47
                Z takim rozwinieciem moge sie zgodzic, a nawet, w pewnym sensie, utozsamic.
                Pozdrawiam:)
          • agi34 To jest wasza demokracja 20.11.05, 00:01
            Byłam w Poznaniu. Czuję smutek i wściekłość. IV Rzeczpospolita ludzie
            Solidarności pacyfikują pokojową demonstrację (chyba Kafka pisał ten
            scenariusz).Dziękuję wszystkim którzy uczestniczyli w demo...Nie było nas
            wielu...Ale byliśmy... Marsz Równości się nie skończył.Pozdro.
            • lukasito CIEKAWE 20.11.05, 00:21
              Ciekawe jest to, ze eksponuje sie watek gejowski i lesbijski manifestacji, a
              wogole nie pisze sie o mniejszosciach i innych postulatach marszu... A ja
              slyszalem, ze byly jakies warsztaty itd. Czy one tez zostaly zabronione?
      • widziane_inaczej Naczytałeś się Wybiórczej i bredzisz jak pokręcony 19.11.05, 23:57
        meritum3 napisał:

> Szanowni Państwo - nagłosnijcie wszystkim znajomym i przyjaciółoło poza
        > granicami kraju prawdę o sytacji w Polsce, o brutalnym łamaniu
        konstytucyjnych
        > praw obywateli wyślijcie im ostrzeżenie że przyjazdy do Polski stały się b.
        > niebezpieczne niż np wyjazdy na Białoruś.Poproście ich aby w miarę swoich
        > możliwości nagłasniali brutalną prawdę o braku tolerancji w Polsce. Omijajcie
        > szerokim łukiem Poznań. Tak rodzi się w naszym kraju katofaszyzm. Więc zaczeło
        > się, dziś brutalna akcja policji p-ko pokojowej demonstracji, jutro cenzura,
        > policja o uprawnieniach NKWD a w konsekwencji obozy koncentracyjne. Powtórka
        z
        > historii ???
    • carlitos35 Nocny "marek", za 5 marek... 19.11.05, 23:27
      bikej5 napisała:

> cos ty sie tak uczepil tego forum i GW w ogole ????w prysiudach marsz do
      lóżka
      > i paciorek klepać,a jutro do spowiedzi!!!
    • taziuta Do której hucpy? 19.11.05, 23:31
      anty.rydzyk napisał:

> Ja pie.dole, ale czułości wymieniacie. Może dołączycie do tej hucpy?

Twój nick wskazuje, że powinieneś raczej być po mojej stronie, bo Silesiusz to
      esensja homofobii, więc nie sądzę aby anty.rydzyk podzielał jego poglądy.
      Ale widzisz, nie wszyscy ludzie o różnych poglądach muszą się od razu obrzucać
      inwektywami :-)
      • silesius.monachijski Re: Do której hucpy? 19.11.05, 23:35
        no taziuta, przesadziles; mnie homosie sa w zasadzie obojetni, mnie drazni
        jedynie ta ich medialna histeria, ze niby sie ich przesladuje, i ta ich
        pretensja, ze maja byc traktowani jako jakas taka specjalnie wyrozniona
        mniejszosc;

taziuta napisał:

> anty.rydzyk napisał:
        >
        > > Ja pie.dole, ale czułości wymieniacie. Może dołączycie do tej hucpy?
        >
        > Twój nick wskazuje, że powinieneś raczej być po mojej stronie, bo Silesiusz
        to
        > esensja homofobii, więc nie sądzę aby anty.rydzyk podzielał jego poglądy.
        > Ale widzisz, nie wszyscy ludzie o różnych poglądach muszą się od razu
        obrzucać
        > inwektywami :-)
        • orellafellaci Chyba nie ma co się dziwić tym przesadnym 20.11.05, 00:03
          reakcjom biorąc pod uwagę lata / wieki !/ społecznego ostracyzmu, prześladowań
          i życia w podziemiu.
        • lukasito Re: Do której hucpy? 20.11.05, 00:28
          silesius.monachijski napisał:

> no taziuta, przesadziles; mnie homosie sa w zasadzie obojetni, mnie drazni
          > jedynie ta ich medialna histeria, ze niby sie ich przesladuje, i ta ich
          > pretensja, ze maja byc traktowani jako jakas taka specjalnie wyrozniona
          > mniejszosc;
          >
          Mam wrazenie, ze szum wokol nich robia ci, ktorym sie te marsze nie podobaja.
          przedtem tez manifestowali, ale nikt na to nie zwracal najmniejszej uwagi... Az
          nie doszlo do zlamania Konstytucji...
      • lukasito Re: Do której hucpy? 19.11.05, 23:38
        popieram:-)
      • anty.rydzyk Re: Do której hucpy? 19.11.05, 23:41
        Tylko po co te fałszywe czułości?
        Przypomina mi to pudrowaną kupę.

Szczera inwektywa ma to do siebie, że jest bardziej prawdziwa - oddająca stan
        faktyczny, a nie w zamaskowany... ale każdemu to co lubi :)
    • homofil Zbrodnia przeciw demokracji ! 19.11.05, 23:36
      Kaczory skoncza kiedys przed Trybunalem Stanu. Zawlec ich rowniez przed unijne
      sady. Oni oslabiaja polska demokracje. Wezwac gejobombera, nich sie upomni o
      prawa czlowieka w naszym homofobicznym kraju.
      • widziane_inaczej Nie pieprz bez sensu, przecież Grobelny jest z PO 19.11.05, 23:45
        homofil napisał:

> Kaczory skoncza kiedys przed Trybunalem Stanu. Zawlec ich rowniez przed
        unijne
        > sady. Oni oslabiaja polska demokracje. Wezwac gejobombera, nich sie upomni o
        > prawa czlowieka w naszym homofobicznym kraju.
        • lukasito nie jest:-)) 20.11.05, 00:00
          W ostatnich wyborach dostal poparcie PO, bo i tak byl jedynym kandydatem, ktory
          mogl pokonac Wojciecha Szczesnego Kaczmarka, bezpartyjnego. Rysiu specjalnie
          aby to poparcie PO uzyskac porzucil UW. A to bylo niepierwsze starcie obu
          panow - bo w jeszcze poprzednich wyborach - Kaczmarek zebral najwieksza liczbe
          glosow dla poznanskiej UW, z ktora zawarl koalicje - ale sie okazalo, ze do
          wylonienia prezydenta potrzeba jeszcze szerszej koalicji, wiec zaczeto rozmowy
          z klubem Nasz Poznan (dzisiaj caly w PiS). NP nie godzil sie na Kaczmarka, wiec
          Rysio ochoczo go wystawil do wiatru i wskoczyl na jego miejsce:-)) Rysio zawsze
          szedl z wiatrem i stad swietnie dogaduje sie z PiS:))
    • silesius.monachijski Re: Rzeczywiscie "yntelygentna" odpowiedz 19.11.05, 23:38
      a co bikej5?; od ktorej przyjmujesz w konfesjonale? i gdzie?

bikej5 napisała:

> cos ty sie tak uczepil tego forum i GW w ogole ????w prysiudach marsz do
      lóżka
      > i paciorek klepać,a jutro do spowiedzi!!!
    • orellafellaci Niektórym publicystom wydaje się, że media 19.11.05, 23:39
      są pępkiem świata :) Ależ egocentryzm.
      • orellafellaci ktoś mnie robi w trąbę ... 20.11.05, 00:22
        teleportacje na zywo - jakim cudem ten post tu przewędrował spod
        wpisu "widziane_inaczej" ?!
        • lukasito Re: ktoś mnie robi w trąbę ... 20.11.05, 00:31
          Wydaje mi sie, ze w momencie kiedy forum przekracza 500 wpisow, to zaczyna sie
          mulic, zauwazylem tez, ze wtedy zaczynaja sie mnozyc cuda z przeskakiwaniem
          postow - moze admin cos wyczynia, zeby oczyscic dyskusje ze skasowanyc watkow i
          przydlugich wpisow?
          • orellafellaci moderator - jak nic ! 20.11.05, 00:43
            :D
            • lukasito Troszku sie obawiam to wyznac 20.11.05, 00:59
              Troszku sie obawiam to wyznac w kontekscie obecnej dyskusji, ale w przekonaniu,
              ze jestes dziewczyna powiem, ze masz kuszacego nicka:-))

orellafellaci napisała:

> :D
    • saktor marsz rownosci 19.11.05, 23:45
      We are a married couple, heterosexually oriented as the most of the population
      but we must say that we are shocked by the brutal police intervention during the
      Poznan „Marsz Rownosci“ demonstration for civil rights.
      The people with homosexual orientation have their legal citizen rights as well
      as other minorities in contemporary Europe democracies. The discrimination they
      are exposed in Poland is a huge shame and a horrible certificate of Polish
      democracy. The statement of the fresh Polish president Lech Kaczynski that,
      „these people are not normal“, is an evidence of really frustrating ignorance of
      general social and historical context as well as of an arogant political trend
      stinking with fascism. It is highly alarming fact that the leading politician in
      Poland claims he is on the side of extremely intolerance with the minorities
      who live peacefully beside the agressive militant majority and agrees with
      unacceptable police violence towards the legal effort of citizens to claim their
      demands for equal rights.
      There is an intrusive idea coming to our mind of a six million Jews murdered
      during the fascist regime in Europe, a vast number of them right in the
      concetration camp in Oswiecim. We are afraid if Poland with such an attitude to
      people with other orientation does really fit to contemporary free democratic
      Europe.

Igor and Dagmar Saktor
      Ostrava
      Czech Republic

PS: By the way, isn‘t Poznan a university city, which (in civilised countries)
      stands for a culture and educational centre, where educated people discuss of
      problems in peace and do not have to resist the police violence ?
      • r0b0l Re: marsz rownosci 19.11.05, 23:55
        translate, please
        for my wife
        she doesn,t belive me
        • lukasito Re: marsz rownosci 20.11.05, 00:10
          Could you ask him to publish here also the Czeh original? My wife speaks only
          Slovakian:-))
          • r0b0l Re: marsz rownosci 20.11.05, 00:17
            I prefer Slovakian
            • lukasito Re: marsz rownosci 20.11.05, 00:23
              Hungarian sounds nice:)) Vege
    • tomekjeden POZNAŃSKI DZIEŃ WSTYDU/POZNAŃ'S DAY OF SHAME 19.11.05, 23:48
      magnusg napisał:

> mysle,ze mozesz odpisywac do niej po polsku.Ten trick z angielskim,to tylko
      > proba stworzenia wrazenia,ze caly swiat sie za nimi ujmuje.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Tak na pewno nie jest. Żeby świat cały ujmował się za "innymi", czy to ze
      względu na kolor skóry, czy niepełnosprawność. I nie o to tutaj idzie. Tutaj
      idzie o to, żeby policja polska nie zachowywała sie jak bydło wobec
      protestującej młodzieży. I o nic więcej tutaj nie chodzi. Dzisiaj Poznań
      doświadcza dnia wstydu, który, choć skromnie, to rozejdzie się po świecie
      cywilizowanym, jako dzień brutalnego ataku policji na niewinnych ludzi.

No, for sure the whole world is not behind those, who are "different", whether
      because of the colour of their skin, or of their disability. This is not the
      issue here. The issue is the behaviour of the Poznań police. And nothing else.
      They should not behave like savage animals, when dealing with young protesters.
      Today Poznań is experiencing a day of shame, which will, albeit on a small
      scale, go round the world as a day of a brutal police attack on innocent young
      people.
    • krasnoarmiejec PEDEŁY DO ROWERÓW 19.11.05, 23:51
      • lukasito KACZKI DO URYNY 20.11.05, 00:10

• r0b0l OD DZIŚ JESTEM LESBIJKĄ 19.11.05, 23:56
      moja żona jest trochę zaskoczona ale i zainteresowana
      ;-))
    • moher.gryzie jak za jaruzelskiego 19.11.05, 23:57
      znow paluja studentow za siedzenie na chodniku. pamietam to z lat 80., ale nie
      martwcie sie znaczy PiSokomuna juz niedlugo pohula.

----------
      Rolska Zjednoczona Partia Rydzykowa przewodnia sila narodu!
    • lukasito Slyszalem, ze mamy w Polsce Konstytucje... 20.11.05, 00:04
      Ktora jest aktem nadrzednym wobec innyc aktow prawa, i ktorej nie wolno lamac
      urzednikom, a ni obywatelom. Najpierw Kaczor, potem grobelny i Nowakowski ja
      zignorowali... Panstwo Polskie jest slabe:-(
      • widziane_inaczej Naczytałeś sie Wybiórczej i bredzisz jak pokrecony 20.11.05, 00:13
        • lukasito Nie osiolku. Czytalem Konstytucje. 20.11.05, 00:25
          Ty tez bys mogl. Moze bys wiedzial o czym piszesz:))
          • chilijczyk Re: Nie osiolku. Czytalem Konstytucje. 20.11.05, 01:23
            Oj chyba zbyt wiele od niego wymagasz... :)
    • chilijczyk Wstyd mi... 20.11.05, 00:04
      Widzialem dzisiaj to zachowanie sie policji w glownym wydaniu holenderskiego
      dziennika TV. I znowu wstyd mi za moj Kraj. Co najgorsze to uczucie w ostatnich
      tygodniach dosc regularnie powraca...
      • petrus33 Re: Wstyd mi... 20.11.05, 00:10
        Holendrzy niech sie lepiej skocentruja na tm co u nich jest wstydliwe a
        nazbierało by sie tego...
        • lukasito TOLERANCJA MUSI ODEJSC!!! 20.11.05, 00:15
          Do kosza z mitem tolerancyjnej Rzeczpospolitej! Do kosza z Konstytucja! Niech
          zyje "Rewolucja Moralna". Do kosza z Nowym Testamentem! Niech zyje "oko za oko,
          zab za zab!"
          • orellafellaci Miała być demokracja a tu sobie 20.11.05, 00:26
            każdy demonstruje co chce ! / Lech Wałęsa Kaczyński* / * niepotrzebne
            skreślić
            • lukasito Re: Miała być demokracja a tu sobie 20.11.05, 00:38
              Lech KWAsniewski;-))
    • widziane_inaczej Czytelniku Wybiórczej Szmaty:Nie pieprz bez sensu! 20.11.05, 00:09
    • marych ZRÓBMY MANIFESTACJĘ W STRASBURGU!!!! 20.11.05, 00:10
      albo w Brukseli pod ambasadą polską!
      niech się cały świat dowie o polskim zasciankowym sredniowieczu!
      A naszego wielkiego prezydenta wszyscy za granicą będa pytać o prawa człowieka!!!
      Jedzmy do Strasburga!!!!!
      • presentation1 Re: ZRÓBMY MANIFESTACJĘ W STRASBURGU!!!! 20.11.05, 00:52
        czesc pudelku
    • widziane_inaczej Była duża grupa Pedałów z Niemiec, Bratnia Pomoc? 20.11.05, 00:17
      • auto258374 Re: Była duża grupa Pedałów z Niemiec, Bratnia Po 20.11.05, 00:33
        A jakże, nasz zacofany, katolicji kraj tragicznie odstaje od Niemiec jeśli
        chodzi o ilość chorych na HIV/AIDS. Ideały ruchu gejowskiego wymagają jak
        najszybszego dorównania do poziomu europejskiego.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32213650&a=32233397
        Prosta arytmetyka - ilość nosicieli HIV w stosunku do całej populacji: 0,025%
        Polska (na razie), 0,0524% Niemcy. W Polsce - na razie - zakażenia homo 12,8%,
        zakażenia hetero 18,5%, reszta narkomani i inni. W Niemczech zakażenia homo 50%,
        hetero 41%, narkomani 9%.

Tragicznie odstajemy od tolerancyjnej Europy, ale chyba nie warto nadganiać,
        prawda? Leczenie jednego chorego na HIV kosztuje min. 4000 zł miesięcznie.

A teraz niech każdy sobie zada pytanie - czy pokazywanie w TV filmów pełnych
        przemocy przekłada się na wzrost agresji na ulicach czy wśród dzieci? Przez
        analogię można sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy należy organizować parady
        gejowskie.

Teraz dla gejofilów - parę linków żeby poczytali zanim napiszą że kłamię:

EuroHIV - agenda WHO
        www.eurohiv.org/publications/2004/art_lancet_2004_364_83_94.pdf
        "In Germany, among the
        43 000 individuals estimated to be living with HIV at
        the end of 2003,50% were infected through
        homosexual contact, 41% through heterosexual contact
        (of whom 60% are from countries with generalised
        HIV epidemics), and 9% by injecting drug use."

Fundacja Komunikacji Społecznej
        www.fks.dobrestrony.pl/raporty/Informacje150605.pdf
        "Nawiązując do danych z raportu sporządzonego na XV Międzynarodową
        Konferencję w Sprawie HIV i AIDS w Bangkoku (lipiec 004), przyczyną
        większości nowych zakażeń w Niemczech są kontakty homoseksualne mężczyzn
        (są powodem 30% nowych przypadków)."

www.alertnet.org/thenews/newsdesk/N08291782.htm
        "A separate CDC analysis estimated men with male sex partners accounted for 64
        percent of early-stage syphilis cases in 2004, up from just 5 percent in 1999.
        Cities with large gay populations had some of the highest rises in syphilis
        cases, topped by San Francisco."

Innymi słowy wrażliwe, inteligentne, higieniczne i marzące o stałych związkach
        środowisko gejowskie piąty rok z rzędu bije rekordy w dystrybucji starego
        poczciwego syfilisu

Wszystko na temat legalizacji związków homoseksualnych zostało powiedziane w
        poniższym artykule, więc tylko podam link::

www.pl.indymedia.org/pl/2005/01/11202.shtml
        Jako uzupełnienie do rozważań o wierności i dyskryminacji gejów warto zapoznać
        się z tym tekstem publikowanym - uwaga! - przez Kampanię Przeciwko Homofobii:

www.kampania.org.pl/01_05_01.html
        • orellafellaci Ciekawe, ciekawe ... czy z równym zaangażowaniem 20.11.05, 00:42
          zajmujesz się również chorobami spowodowanymi paleniem tytoniu i ofiarami
          biernego wdychania dymu z papierosów a także związanymi z nimi kosztami
          społecznymi ?
          • auto258374 Nie słyszałem o paradzie równości palaczy 20.11.05, 00:49
            Wymyśl lepszy argument.
          • auto258374 Postęp tolerancji w Massachusetts 20.11.05, 00:50
            Nie związane bezpośrednio z paradą w Poznaniu ale mnie ta wiadomość rozwaliła :)

Za LifeSite.net/

Massachusetts, które zasłynęło z forsowania legislacji zezwalającej na
            "małżeństwa" jednopłciowe zaczęło już pierwsze kroki w kierunku normalizacji
            innego zaburzenia - bestializmu, czyli aktów seksualnych między ludźmi i
            zwierzętami.

Od pewnego czasu prowadzona była dyskretna kampania medialno-społeczna na
            rzecz "zniesienia stygmy społecznej", na jaką narażeni są zoofile. Polega
            ona m.in. na eufemizacji języka używanego w mediach.

W kolejnym kroku zaproponowano ustawę, która łagodzi kary za akty seksualne
            ze zwierzętami. Autorzy ustawy, Cynthia S. Creem, Robert A. O'Leary, Michael
            E. Festa, David P. Linsky - wszyscy z Partii Demokratycznej - są również
            gorliwymi zwolennikami aborcji i związków homoseksualnych oraz cieszą się
            otwartym poparciem trzech grup gejowskiego lobby Massachusetts.

"Ustawa dotycząca archaicznych wykroczeń", jak oficjalnie nazywa się
            projekt, zmieniłaby również inne przepisy, legalizując reklamowanie aborcji,
            cudzołóstwo i konkubinat.

Aktywiści pro-rodzinni, którzy ostrzegali przed skutkami redefiniowania
            małżeństwa, widząc je jako początek "równi pochyłej" prowadzącej do
            normalizacji całej rzeszy dewiacji, włącznie z zoofilią, kazirodztwem i
            poligamią, byli niejednokrotnie wyśmiewani za tego rodzaju sugestie.

Tymczasem Massachusetts nie jest odosobnione w tej tendencji. Wielka
            Brytania dopuściła niedawno możliwość emitowanie programów o seksie ze
            zwierzętami do telewizji publicznej, a w Szwecji notuje się w ostatnich
            latach znaczący wzrost aktów bestializmu, który jest w tym kraju legalny od
            roku 1944, kiedy to zniesiono również zakaz zachowań homoseksualnych.
            • auto258374 Legalna zoofilia 20.11.05, 01:22
              Za 20 lat Wyborcza będzie w oburzonym tonie pisać o faszystowskim prezydencie
              Poznania, co nie zezwolił na połączoną paradę zoofili z BPL czyli Beastiality
              Pride League, zaś na znak protestu francuscy nekrofile urządzą pod polską
              ambasadą manifestację z udziałem swoich partnerów :)
              • silesius.monachijski Re: Legalna zoofilia 20.11.05, 01:29
                dobre! gratuluje celnej puenty! cha, cha, cha

auto258374 napisał:

> Za 20 lat Wyborcza będzie w oburzonym tonie pisać o faszystowskim prezydencie
                > Poznania, co nie zezwolił na połączoną paradę zoofili z BPL czyli Beastiality
                > Pride League, zaś na znak protestu francuscy nekrofile urządzą pod polską
                > ambasadą manifestację z udziałem swoich partnerów :)
            • pandada Re: Postęp tolerancji w Massachusetts 20.11.05, 03:16
              " legalizując reklamowanie aborcji,
              cudzołóstwo i konkubinat...

To cudzołóstwo jest nielegalne w USA? Myślałem, że tylko w republikach islamskich typu Afganistan i Iran.
        • silesius.monachijski Re: Była duża grupa Pedałów z Niemiec, Bratnia Po 20.11.05, 00:49
          masz racje auto 238...itd. Juz kiedys przytaczalem tutaj zatrwazajace dane z
          ARD (1 kanal TV niemieckiej), ze w ubieglym roku w srodowisku homoseksualnym
          nastapil wzrost liczby nowych zakazen o 60 % w stosunku do roku poprzedniego; w
          tym roku bedzie pewnie jeszcze gorzej; i wcale nie cieszy mnie ludzkie
          nieszczescie, przeraza jednak ludzka glupota; pare lat temu, na fali ogolnego
          strachu, wywolanego dyskusja na temat AIDS i skutkow tej choroby, duza czesc
          spoleczenstwa (zarowno homo-, jak i heteroseksualni) zaczela uzywac prezerwatyw
          (tez nie do konca sa bezpieczne: latex w 100 % nie chroni); ale teraz znow
          zdaje sie, ze ludziska oglupieli, i robia to byle gdzie, z byle kim, i byle
          jak. I te ciagle zmiany partnerow: moze to niektorych zaboli, a innych oburzy,
          ale najskuteczniejszym srodkiem przeciwko zakazeniu HIV-em jest monogamia i
          wiernosc jednemu partnerowi; moze to staroswiecka metoda, ale narazie
          najbardziej skuteczna; polecam ja uzywac
          • chilijczyk Re: Była duża grupa Pedałów z Niemiec, Bratnia Po 20.11.05, 01:18
            tiaaa... Monogamia i wiernosc uratuja Cie szczegolnie wtedy, gdy Twoj partner
            Cie zdradzi. Czego NIGDY nie da sie wykluczyc.
            • silesius.monachijski Re: Była duża grupa Pedałów z Niemiec, Bratnia Po 20.11.05, 01:27
              to zalezy, z jakim partnerem sie zwiazesz; jezeli z gory zakladasz, ze moze cie
              zdradzic, to pewnie i ty sam nie jestes pewny swojej do niego wiernosci; a to
              juz od samego poczatku zle wrozy;

chilijczyk napisał:

> tiaaa... Monogamia i wiernosc uratuja Cie szczegolnie wtedy, gdy Twoj partner
              > Cie zdradzi. Czego NIGDY nie da sie wykluczyc.
              • chilijczyk Re: Była duża grupa Pedałów z Niemiec, Bratnia Po 20.11.05, 01:37
                Nie zakladam, mam nadzieje ze nie, ale nie moge tego wykluczyc. Zycie pozbylo
                mnie naiwnosci i idealizmu.
          • chilijczyk Re: Była duża grupa Pedałów z Niemiec, Bratnia Po 20.11.05, 01:20
            tiaaa... Monogamia i wiernosc uratuja Cie szczegolnie wtedy, gdy Twoj partner
            Cie zdradzi. Czego, niestety, NIGDY nie da sie wykluczyc.
    • kozaczek3 Prezydenctwo Kaczorstwo Poleciało rządowym Lotem 20.11.05, 00:20
      Tu 154 z państwem Kaczorostwem i z załogą,razem 14 osób poleciało na wypoczynek.
      Podobne historyjki za SLD kończyły się zwrotem kosztów z własnego portwela.
      Amem.
      • petrus33 Re: Prezydenctwo Kaczorstwo Poleciało rządowym Lo 20.11.05, 00:28
        ta....chyba z naszego porfela
      • eastpaka dlaczego!!!!!!!!!!!! 20.11.05, 00:37
        chce mi się płakać gdy patrzę na to, co się stało w Poznaniu. miałam nadzieję,że
        po reakcji na zakaz marszu w W-wie więcej do podobnych zamachów na demokrację w
        Polsce nie dojdzie. W POLSCE, o którą nowy prezydent (i jego brat ;) ) walczył!
        w kraju, który szczyci się zdobyciem demokracji... wsytd proszę państwa, po
        prostu wstyd. nie mówiąc już o nietolerancji. jak widać nie pisana była nam
        unia, lepiej odrazu podać rękę panu Łukaszence :( jest mi smutno, jednocześnie
        czuję ogromny wstyd za Polskę, MW, dresy. I my się dziwymy, że mamy taką a nie
        inną opnię w Europie... wstyd, poprostu wstyd i smutek.
        • lukasito Re: dlaczego!!!!!!!!!!!! 20.11.05, 01:04
          Moze kolejne demonstracje beda bardziej masowe? Ja na kolejna na 100% pojde!
          Podejrzewam, ze nie bedzie to juz demonstracja zoranizowazna przez malo liczace
          sie urupowania, ale zaanazuje wszystkic, ktorym sa bliskie prawa czlowieka i
          swobody obywatelskie.
          Ciekawe, jak sie zachowaja sady? czy tak jak pan Kryze, za co przepraszal
          Komorowskiego?
          • silesius.monachijski I zabierz ze soba Wertera; co bedzie sie biedak 20.11.05, 01:13
            po redakcjach chowal i w klawisze stukal; niech po mesku stanie na placu boju
            (uups: z ta meskoscia to chyba jednak przesadzilem)

lukasito napisał:

> Moze kolejne demonstracje beda bardziej masowe? Ja na kolejna na 100% pojde!
            > Podejrzewam, ze nie bedzie to juz demonstracja zoranizowazna przez malo
            liczace
            >
            > sie urupowania, ale zaanazuje wszystkic, ktorym sa bliskie prawa czlowieka i
            > swobody obywatelskie.
            > Ciekawe, jak sie zachowaja sady? czy tak jak pan Kryze, za co przepraszal
            > Komorowskiego?
            • lukasito Ale czuwa:-)) 20.11.05, 01:54
              Napisalem, pranac sie popisac znajomoscia klasyki literatury swiatowej: " Czy
              masz na mysli tego mlodego Wertera?" W domysle, co cierpial, ale Tobie chodzilo
              chyba o osobe majaca wplyw na decyzje admina:))
              I mnie wykasowano...
              • silesius.monachijski Re: Ale czuwa:-)) 20.11.05, 01:59
                Ja jednak z Goethego wole "Fausta"; dlatego tez moja przyjaciolka podarowala mi
                na urodziny naprawde piekne moje zdjecie z rownie pieknym fragmentem
                z "Fausta": "Ich bin zu alt, um zu spielen, zu jung, um ohne Wunsch zu sein"

lukasito napisał:

> Napisalem, pranac sie popisac znajomoscia klasyki literatury swiatowej: " Czy
                > masz na mysli tego mlodego Wertera?" W domysle, co cierpial, ale Tobie
                chodzilo
                >
                > chyba o osobe majaca wplyw na decyzje admina:))
                > I mnie wykasowano...
                • lukasito Re: Ale czuwa:-)) 20.11.05, 02:11
                  Ja wole Faustusa Christophera Marlowe, zreszta tez tak sie zbieglo, ze siedze w
                  jeo kraju urodzin (ups, u Ciebie troche inaczej, bo jesli pamietam, Goethe
                  urodzil sie na Pomorzu... ale moze mi sie myli), a nawet codziennie mijam
                  wieze, ktora jest jedyna pozostaloscia zbombardowaneo przez Niemcow kosciola, w
                  ktorym zostal ochrzczony. Mialem kiedys okazje zobaczyc tez Faustusa w Teatrze
                  im. Witkacego w Zakopanem, naprawde niezle:)
        • presentation1 Re: dlaczego!!!!!!!!!!!! 20.11.05, 01:16
          Wedlug ciebie demokracja to chlop z chlopem i baba z baba.A moze do ZOO.
          • chilijczyk Re: dlaczego!!!!!!!!!!!! 20.11.05, 01:32
            Moja sprawa z kim sypiam, jesli nie lamie przy tym prawa. To wlasnie
            demokracja. Tak trudno to zrozumiec?
            • gniewko_syn_ryba Re: dlaczego!!!!!!!!!!!! 20.11.05, 15:05
              No więc jeśli to tylko TWOJA sprawa, to po jaką cholerę wychodzisz na ulicę i
              się z tym afiszujesz ??? Wtedy to jest już nie tylko twoja sprawa ale także
              postronnych osób, które nigdy by sobie tym "dylematem" głowy nie zaprzątały...
    • outd73 KONIEC ?? 20.11.05, 00:31
      czy to wszystko?
      Policja rozbija demonstracje, gdy obok kradna bezkarnie,
      Prezydent zajmuje sie paradami, a nie miastem,
      a my za to placimy,
      do tego "Mlodzierz Wszechpolska" pilnuje porzadku jak jakies bojowki,
      plakac sie chce
      • lukasito Re: KONIEC ?? 20.11.05, 00:44
        W zeszlym roku "Marsz" odbywal sie pod Collegium Historicum, gdzie wlasnie
        mialem zajecia - policja rzeczywiscie pilnowala tylko porzadku, odgradzajac
        szpalerem manifestacje od (nielegalnej) kontrmanifestacji szalikowcow i
        wszypolskich. W momencie jak polecialy kamienie i jajka policja pieknie
        wyluskala sprawcow i spalowala dwoch takich co... sie rwali do bitki. W tym
        roku byla bardziej brutalna i to wobec tych, ktorzy nie wykazali agresji. Jakby
        tak jak w roku ubieglym dbala tylko o porzadek wszystko byloby w porzo... Ale
        komendant musial sie wykazac przed nowym ministrem...
    • vitek25 OPORTUNISTA Z PLATFORMY PONAD PRAWEM ? 20.11.05, 00:47
      żenujące dno upadku Platfusów Obywatelskich - nadworny Kulczykowy prezio
      poznański dmucha i chucha na biznesowe interesy swojego protektora, natomiast
      lekceważy i narusza konstytucyjne swobody obywatelskie - typowe zachowanie
      Platfusów, "obrońców wolności"!
      rzekome róznice między moherowymi osziołomami a PO polegaja na tym tylko, że w
      PO jest wiecej oportunizmu, karierowiczostwa i żądzy zbijania kasy...szkoda gadać
    • presentation1 JESTESMY LUDZMI........................ 20.11.05, 00:47
      a to nas zobowiazuje chociazby do przetrwania ludzkosci.Niektorzy mowia innosc
      a ja twierdze choroba.Dzis pociag do tej samej plci jutro do mlodocianych a
      pojutrze do zwierzat.To tez jest innosc?Moze wrocimy do czasow Nerona?Jak z
      dwoch chlopow powstanie dziecko?Jak z dwoch kobiet beda dzieci?Trzeba pokazac
      ze mozna je zrobic a potem wychowywac.Jestem za adopcja dla tych ludzi(?)
      zwierzat.Z wielkim przeproszeniem dla tych ostatnich.
      • adam99995 perwersja 20.11.05, 00:59
        tak koscol argumentowal juz przed sredniowieczem
        gratuluje rozwoju!!!!! teraz nawet kosciol jest dalej
        porownujac do czlowieka....to obraza zwiezat!!
        kapisz??
        prostaku
        • presentation1 Re: perwersja 20.11.05, 01:03
          Nie slowa ale zwykle zezwierzecenie i nie kosciol bo jestem niewierzacy.Uwazam
          to taka sama zaraze jak terroryzm.laczego?
          Bo jestem czlowiekiem
          • adam99995 Re: perwersja/ tolerancja to nie kutas na viagrze 20.11.05, 01:15

pominajac zwiezeta....torencja to nie kutas na viagrze...
            • adam99995 Re: tolerancja to nie kutas na viagrze 20.11.05, 01:27
              zobacz: zialania uboczne
          • pandada Re: perwersja 20.11.05, 03:22
            A jakim prawem nazywasz siebie człowiekiem? A jeśli ja będę chciał cię zazwać ekskrementem i będę miał w dłoni większy kamień niż ty? Może to ja jestem człowiekiem i mam prawo wydawać certyfikaty człowieczeństwa tym, których lubię?
        • chrongen co jeszcze bedzie zakazane 20.11.05, 01:04
          Kierując się logiką kaczyńskich nie można wydawać zgody na żadne zbiorowe
          imprezy, które mogą zakończyć się zadymą. Tak więc wkrótce skończymy z meczami
          piłkarskimi (wiadomo co mogą kibole)? Potem z koncertami rockowym (ach ci
          sataniści - na pewno pobiją katoli albo na odwrót)? W końcu z lotami samolotem
          (samolot można porwać i zadyma będzie straszna)? W takim układzie przyjdzie nam
          gnić w domach i oglądać apolityczną telewizję (apolityczną, czyli pisowską).
          A jak w dzienniku pokażą Białoruś, to będziem się śmiać z Biłorusinów, że
          wybierają sobie na prezydenta debila.
          • lukasito WIZERUNKI KACZEK 20.11.05, 01:10

• presentation1 Re: co jeszcze bedzie zakazane 20.11.05, 01:11
            Zgadza sie a to po prostu demokracja rodem z USA.Krytykujac swoich nie zapomnij
            o innych
            • chrongen jarek kaczynski powinien za to zapłacić 20.11.05, 01:18
              a tak swoją drogą, czy wielki orędownik polskiej rodziny, jarosław kaczyński
              nie jest starym kawalerem, który nie ma dzieci i żyje na kocią łapę (ma kota).
              moim zadniem, powinien za to zapłacić bykowe. starzy kawalerzy są przecież
              szkodliwi dla narodu. zaryzykuje nawet stwierdzenie, że z narodowo katolickiego
              punktu widzenia są to trutnie.
            • adam99995 Re: co jeszcze bedzie zakazane 20.11.05, 01:22
              tu ani sladu demokracji, czym polska tak sie szczyci?
              ze wyzwolila europe, jesli nie potrafi nawet wyzwolic samej siebie z dogmatycznego
              totalitaryzmu ktory przypomina bardziej bialorus i sredniowiecze, islamizm
              i liberalizm anglikanow albo mormonow
              to czysta paranoja, tak jak lepper mowi ze jest socjoliberalem...:))))))))
              zakompleksiony narod
    • vitek25 MOHEROWA PLATFORMA OBYWATELSKA SIĘGA DNA 20.11.05, 00:55
      Po tym popisie poznańskiego prezia - oportunisty moze wreszcie ludzie przejrzą
      na oczy i zobaczą, jak wyglada "liberalizm" Platfusów Obywatelskich - polega on
      na lizaniu **** Kulczykom, i wysyłaniu policji na ludzi kosrzytających z praw
      konstytucyjnych.

Dobrze, że Platfusy toną.
      • pandada Re: MOHEROWA PLATFORMA OBYWATELSKA SIĘGA DNA 20.11.05, 03:25
        Policja podlega ministrom pisowskim.
        Ale mniejsza o to. Sla mnie to dwie siebie warte bandy - jak wszechpolacy i blokersi.
      • lukasito Troche nie tak... 20.11.05, 03:50
        PO w Poznaniu jakis czas temu oznajmila, ze cofnie swoje poparcie dla obecnego
        prezydenta miasta, ktory formalnie nie jest jej czlonkiem. Zachowanie, ktore
        obserwujemy, moze byc proba "kupienia" poparcia PiS przed nadchodzacymi
        wyborami samorzadowymi. PO w Poznaniu stala sie liczaca sila dopiero w
        ostatnich wyborach parlamentarnych, wiekszosc ludzi nawet nie kojarzy za dobrze
        jej lokalnych liderow.
    • lukasito KRYżE - OTO PO CO JEST MINISTREM 20.11.05, 01:08
      Zeby dac przyklad sadom, jak sie obchodzic z nielegalnymi demonstracjami. W
      1980 roku skazal owczesnyc opozycjonistow, w tym Bronislawa Komorowskiego na
      wiezienie za udzial w nielegalnym zgromadzeniu. 2 tyg. temu przepraszal...
      Ale wprawa mu pewnie zostala...
      • tusia777 Re: KRYżE - OTO PO CO JEST MINISTREM 20.11.05, 01:23
        Wlasnie przeczytalam i nie wierze,no po prostu paranoja.I jestem pewna,ze
        jeszcze pare miesiecy temu do czegos takiego by nie doszlo.Siedze za granica,za
        miesiac mialam wracac,ale do czego?Zamiast pelnomocnika do spraw rodziny
        doradca do spraw obrony zycia,zmiany w ustawie antykorupcyjnej,ktore zezwalaja
        na korupcje,a teraz to...Smutne,baaaardzo smutne
        • lukasito Re: KRYżE - OTO PO CO JEST MINISTREM 20.11.05, 01:32
          Ja tez wracam na Swieta:)) Moze domowa atmosfera Swiat pozwoli nam troszke
          zapomniec o otaczajacej nas dornowatosci... Dopiero teraz zrozumialem dlaczego
          az tak wielu Amerykan nie lubi Busha. To nie o wojne chodzi, ale o
          zawlaszczanie swiatopogladu. Nie o konkretne decyzje a o hipokryzje... U nas do
          wladzy doszedl podobny nurt, z tym, ze nie protestancki, a katolicki. To nowe
          zjawisko w chrzescijanstwie - ekumenizm w duchu Stareo Testamentu, z wyraznym
          kwestionowaniem Ewangeli Chrystusowej:(
          pzdr
          • tusia777 Re: KRYżE - OTO PO CO JEST MINISTREM 20.11.05, 01:41
            No wlasnie:( pozdrowionka
        • lukasito Prosze przywrocic wiadomosc o numerze: 20.11.05, 02:43
          forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=902&w=32213650&a=32237843&rep=1

W tej wiadomosci zawarlem pewne swoje przemyslenia, ktore nie stoja w
          sprzecznosci z polskim prawem, netykieta, regulaminem forum, a dodatkowo
          stanowia efekt mych przemyslen. Ponadto napisalem w niej, ze oczekuje, ze
          atmosfera swiat pozwoli nam troche zapomniec o otaczajacym nas szalenstwie!
          Czy mam zaczac myslec, ze to, czeo sie obawialem w zwiazku z rzadami PiS -
          strach przed wypowiadaniem opinii dotknal juz takze Wasza Redakcje? Czy moze
          jest to autonomiczne dzialanie osoby, ktora powinna bardziej niz uczestnicy
          przestrzeac regulaminu forum?
    • alkud P E D E R A S T I A 20.11.05, 01:16
      w islamie karana jest śmiercią...

religiapokoju.blox.pl/
      • auto258374 Za to zoofilia jest gdzieniegdzie legalna 20.11.05, 01:28
        Za LifeSite.net/

Massachusetts, które zasłynęło z forsowania legislacji zezwalającej na
        "małżeństwa" jednopłciowe zaczęło już pierwsze kroki w kierunku normalizacji
        innego zaburzenia - bestializmu, czyli aktów seksualnych między ludźmi i
        zwierzętami.

Od pewnego czasu prowadzona była dyskretna kampania medialno-społeczna na
        rzecz "zniesienia stygmy społecznej", na jaką narażeni są zoofile. Polega
        ona m.in. na eufemizacji języka używanego w mediach.

W kolejnym kroku zaproponowano ustawę, która łagodzi kary za akty seksualne
        ze zwierzętami. Autorzy ustawy, Cynthia S. Creem, Robert A. O'Leary, Michael
        E. Festa, David P. Linsky - wszyscy z Partii Demokratycznej - są również
        gorliwymi zwolennikami aborcji i związków homoseksualnych oraz cieszą się
        otwartym poparciem trzech grup gejowskiego lobby Massachusetts.

"Ustawa dotycząca archaicznych wykroczeń", jak oficjalnie nazywa się
        projekt, zmieniłaby również inne przepisy, legalizując reklamowanie aborcji,
        cudzołóstwo i konkubinat.

Aktywiści pro-rodzinni, którzy ostrzegali przed skutkami redefiniowania
        małżeństwa, widząc je jako początek "równi pochyłej" prowadzącej do
        normalizacji całej rzeszy dewiacji, włącznie z zoofilią, kazirodztwem i
        poligamią, byli niejednokrotnie wyśmiewani za tego rodzaju sugestie.

Tymczasem Massachusetts nie jest odosobnione w tej tendencji. Wielka
        Brytania dopuściła niedawno możliwość emitowanie programów o seksie ze
        zwierzętami do telewizji publicznej, a w Szwecji notuje się w ostatnich
        latach znaczący wzrost aktów bestializmu, który jest w tym kraju legalny od
        roku 1944, kiedy to zniesiono również zakaz zachowań homoseksualnych.
      • pandada Re: P E D E R A S T I A 20.11.05, 03:28
        podobnie jak cudzołóstwo. Wynika to zresztą ze Starego Testamentu, czyli jest też w tradycji żydowskiej i chrześcijańskiej. Za onanizm zresztą też Bóg zabijał.

Nasze państwo wyraźnie przejmuje wzorce od talibów.
    • el_bigos [...] 20.11.05, 01:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • skin.pl [...] 20.11.05, 01:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • chilijczyk Re: niech i ja dorzucę swoje trzy grosze 20.11.05, 01:26
        Hahahaha... To chyba nigdy na wsi nie byles. Pojedz kiedys a zobaczysz rzeczy o
        jakich ci sie w tej lysej lepetynce nigdy nie snilo!
        • tusia777 Re: niech i ja dorzucę swoje trzy grosze 20.11.05, 01:40
          elbigos juz usuniety ale niech wyjrzy sobie przez okno i na pieski
          popatrzy.Zachowania homoseksualne wcale nie sa u zwierzat rzadki.
          • silesius.monachijski Re: niech i ja dorzucę swoje trzy grosze 20.11.05, 01:47
            a propos pieskow: znany niemiecki przesmiewca i szalbierz opowiedzial byl
            niedawno nastepujaca historyjke: idzie synek z tatusiem przez park, a tam
            piesek na suczce; synek pyta: tatusiu, co one robia? male pieski syneczku -
            odpowiada tatus; po powrocie do domu maly umyl sie, zjadl kolacje i poszedl
            spac; w nocy obudzily go dziwne jeki; wszedl do sypialni rodzicow, a tam tata z
            mama kochali sie w pozycji tradycyjnej; synek pyta: co wy robicie? twojego
            braciszka - odpowiada tatus; na to synek; mamusiu, odwroc sie prosze, bo ja
            chce, zebyscie raczej zrobili pieska

tusia777 napisała:

> elbigos juz usuniety ale niech wyjrzy sobie przez okno i na pieski
            > popatrzy.Zachowania homoseksualne wcale nie sa u zwierzat rzadki.
            • pandada Re: niech i ja dorzucę swoje trzy grosze 20.11.05, 03:31
              A która to pozycja jest tradycyjna i jaka to tradycja? Coś jak sianko pod obrus?
        • skin.pl o! tym razem mnie tylko wykasowano 20.11.05, 01:41
          bo dotychczas mnie banowano
          • silesius.monachijski To sie ciesz; pewnie cenzor zalany i nie dowidzi 20.11.05, 01:50
            skin.pl napisał:

> bo dotychczas mnie banowano
          • lukasito Bo masz glupiego nicka:-)) 20.11.05, 01:51
            Ciekawe, czy poglady masz takie jak sugeruje Twoj nick...
            Pozdrawiam mimo wszystko:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka