block-buster 04.01.06, 15:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba A może pomnik dla Adama M.? 04.01.06, 15:06 A może by tak wdzięczne społeczeństwo zrzuciło się na pomnik wielkiego Naczelnego - Adama M.? Może być abstrakcyjny w formie. Proszę zgłaszać pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
tivoli6 Pomysl nr 1 04.01.06, 15:08 > Może być abstrakcyjny w formie. Proszę zgłaszać pomysły. Wielka glowka nadgnilej czerwonej kapusty. W srodku pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Jaki skromny ten Jankowski, pomnika już nie c 04.01.06, 15:21 No i kosciol doczekal sie swojego Lepra!! Leprr na cokoly!!! Morowe powietrze w tej czesci swiata... Co to jest?! Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi To moze chociaz popiersie ku czci wybitnego 04.01.06, 18:13 To moze chociaz popiersie ku czci wybitnego antysemickiego polglowka. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu To nie bedzie juz o co pluc na ks. Jankowskiego??? 04.01.06, 20:55 Gadzinowka ma zmartwienie. Szechter cos wymysli zeby tylko znow zaczac pluc na Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: To nie bedzie juz o co pluc na ks. Jankowskie 04.01.06, 21:00 pozlotemu napisał: > Gadzinowka ma zmartwienie. > Szechter cos wymysli zeby tylko znow zaczac pluc na Polakow. Moze uda sie podrzucic jakiegos Mybacha? Bedzie sie potem tlumaczyl!!!!! Ha! ha! ha! ha! ha! ha! ...!!!!! Napiszemy we wszystkich naszych gazetach i pokazemy samochod w telewizjach! Musimy nasza walke z Polakami kontynuowac. Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: A może pomnik dla Adama M.? 04.01.06, 15:12 Cokół w postaci pieńka a na nim wieeelka galba. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A może pomnik dla Adama M.? 04.01.06, 15:31 japin napisał: > Cokół w postaci pieńka a na nim wieeelka galba. przednia myśl... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: A może pomnik dla Adama M.? 04.01.06, 20:27 Co to jest galba? Bo jak na razie to kojarzy mi się tylko cesarz rzymski, ale on był rodzaju męskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie [...] 04.01.06, 15:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A może pomnik dla Adama M.? 04.01.06, 15:30 galba napisał: > A może by tak wdzięczne społeczeństwo zrzuciło się na pomnik wielkiego > Naczelnego - Adama M.? > > Może być abstrakcyjny w formie. Proszę zgłaszać pomysły. > Jednak... Jankowskiego będzie o wiele lepszy... wielopozycjowy... Ten chłystek jeszcze nie raz zmieni zdanie, by w końcu uprzeć się na "alegorię z twarzą prałata"... hihihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
dmn88 Re: A może pomnik dla Adama M.? 04.01.06, 16:43 To Jezus był żydem, Chrystus nie.Chrystus był Słowem Bożym ucieleśnionym w Jezusie, człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb galba, masz poczucie humoru 04.01.06, 18:52 ale szczerze, chcialbym zobaczyć abstrakcyjny w formie pomnik Adama M. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
japin Ks. Henryk Jankowski nie chce pomnika 04.01.06, 15:09 A co tu można komentować. Po prostu rzygać się już chce jak się czyta o tym prałacie i o Gdańsku w tym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekn66 Re: Ks. Henryk Jankowski nie chce pomnika 04.01.06, 15:13 Wiecie co to megalomania do "n" potegi ? KHJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
walter_m Lepszy Kosciol niz Pomnik ! 04.01.06, 15:10 Zmienic nazwe z kosciola Sw. Brygidy w Gdansku na Meczennika Jankowskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Lepszy Kosciol niz Pomnik ! 04.01.06, 15:32 walter_m napisał: > Zmienic nazwe z kosciola Sw. Brygidy w Gdansku na Meczennika Jankowskiego ! sancto subito??? Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Ks. Henryk Jankowski nie chce pomnika 04.01.06, 15:19 Ks. Henryk Jankowski nie chce pomnika. Ks. Henryk Jankowski chce monument Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: Ks. Henryk Jankowski nie chce pomnika 04.01.06, 15:23 A może mauzoleum i balsamowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Ks. Henryk Jankowski nie chce pomnika 04.01.06, 20:28 Zgoda. Mogą zaczynać od jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Obelisk? 04.01.06, 15:21 Obelisk to strzelisty, czterograniasty słup, przejęty do architektury europejskiej ze sztuki antycznego Egiptu... Pani(e) Dziennikarz(u), to chyba miało być "monument", a nie "obelisk"... Pomnik figuralny nie może być obeliskiem, obelisk jest słupem. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil ale co tym ma myśleć czytelnik Gazety Wyborczej? 04.01.06, 15:45 Gdzie jest komentarz autorytetu moralnego albo przynajmniej intelektualisty? Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Nareszcie sięgnął do głowy po rozum! 04.01.06, 15:37 Niech te zaoszczędzone pieniądze przeznaczy na dokończenie bursztynowego ołtarza. To byłby najwierniejszy pomnik Prałata Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Nareszcie sięgnął do głowy po rozum! 04.01.06, 16:07 bsc1 napisał: > Niech te zaoszczędzone pieniądze przeznaczy na dokończenie bursztynowego > ołtarza. > To byłby najwierniejszy pomnik Prałata Jankowskiego. Co tam oltarz, koscioly, NA BECIKOWE!!!!, a moze tak wspomoc biednym ludziom co? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil znowu wycieli block-bustera! 04.01.06, 15:50 Koniec wolnego słowa w Polsce! Buster nie daj się! Przy okazji - dawno nic nie było o szubienicach Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca1 Heniek, nie krępuj się 04.01.06, 15:50 Zgódź się, mamy dla ciebie miejsce przed pałacem w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 wybudowac pomnik Michnikowi 04.01.06, 15:58 moze sie ucieszy i pojdzie na emeryture. A moze go jednak zlustruja ??. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: wybudowac pomnik Michnikowi 04.01.06, 16:33 jednak masz popie..ne w zakutym lbie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadluzny Chrystus byl Zydem... 04.01.06, 16:09 Zydow jest w Polsce kilkanascie tysiecy, a wiec ze statystycznego punktu widzenia to ich prawie nie ma. Jezeli kogos nie lubie to raczej wyznawcow wojujacego islamu, ktorzy moga byc realnym zagrozeniem nawet nad Wisla. Kontakty, ktore mialem z Zydami byly kontaktami z normalnymi cywilizowanymi ludzmi, z wyznawcami islamu bylo znacznie gorzej (zacietrzewiony motloch). A tak na marginesie, dlaczego jak pojawia sie nazwisko ksiedza Jankowskiego to i antysemityzm wychodzi?! Przeciez Jezus Chrystus byl Zydem, Jego matka byla Zydowka, prawie wszyscy apostolowie byli Zydami. Czyzby ktos chcial insynuowac, ze ksiadz katolicki nie lubi Chrystusa bo byl Zydem? Albo jeszcze lepiej, ze ksiadz nie lubi Chrzescijanstwa bo bylo zalozone i rozpropagowane przez Zydow? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Chrystus byl Zydem... 04.01.06, 16:12 tadluzny napisał: > dlaczego jak pojawia sie nazwisko ksiedza Jankowskiego to > i antysemityzm wychodzi?! Zgadnij w jakiej gazecie "wychodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 jaki skromny klecha... 04.01.06, 16:17 wzruszyłem się, wybaczcie... nie mogę dalej, łzy mi oczy zalewają Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jaki skromny klecha... 04.01.06, 17:36 radiomaryja1 napisał: > wzruszyłem się, wybaczcie... nie mogę dalej, łzy mi oczy zalewają Jakie to chwalebne! Podobno jest takie stare przyslowie mowi, ze to co ktos wyplacze nie musi wysikac. Placz wychodzi wiec na zdrowie i przeczyszcza mozgi. "radiomaryja1" - czy zauwazyles juz poprawe w Twoim mysleniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: trzymajcie mnie 04.01.06, 18:58 repin, gott nie "god", ale i tak nie trzyma się kupy...;D Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy pomnika nie bedzie.... 04.01.06, 16:28 jaka szkoda... moze wielebny jednak da sie namowic??? Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Pomnik pewnie powstanie... 04.01.06, 16:59 Proponuję napis "Zaszczutemu przez przełożonych kochający ministranci" Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Pomniki już są! Wystarczy je pomalować na spiżowo! 04.01.06, 17:04 Przed każdym prawie barem McDonalds stoi pomnik Prałata. Wg mnie trochę zbyt pstrokate. Wystarczy je zamalować farbą o kolorze spiżowy. Czy to znalazłoby uznanie w nszym Episkopacie? Henio pewnie bylby zadowolony! Przed każdym barem! Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 Re: Szkooda. Byłoby śmiesznie obsikać pólgłówka. 04.01.06, 17:15 probelm w tym, że jeszcze pare lat temu taki galba bełkotał sobie gdzies na spotkaniach kółka parafialnego albo ligi wszechpolskiej (czy jak tam ta q... się nazywa) a teraz pisze blog i uznaje się za ważnego. Swoją droga to musi być wielki wysiłek, co dzień czytać tę znienawidzoną GW i komentować, komentować. Gdybyz tak gazeta polska miała forum, albo choc nasz dziennik. Tam by sobie mogłu galby komentować do woli. Ale tak swoboda wymiany myśli jest na tzw. prawicy nie do pomyślenia. I mamy galbę na forum GW Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Może jednak to że takie galby tu przyłażą jest 04.01.06, 17:20 w jakimś sensie sukcesem Gazety. Nienawidzą i... lgną. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Pomnik Wielkiego Poca 04.01.06, 17:11 Czuje sie prawdziwie zawiedziony, ze w Starogardzie i innych zapowiadanych miastac nie stana pomniki Wielkiego Poca. Byc moze ksiedzu pralatowi zabraklo funduszy, a jesli tak to nalezaloby oglosic akcje ogolnopolska na zgromadzenie odpowiednich srodkow finansowych. Na pomikach Wielki Poc powinien wystepowac w pelnych regaliach - z orderami, medalami, lancuchami i aureola zrobiona z bursztynow i zlota. Odpowiedz Link Zgłoś
nakazim pomnik dla Adama M. 04.01.06, 17:29 Chętnie się w przyszłości dołożę. Zachęcam innych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hen3bor Czy ja jestem gupi czy on? 04.01.06, 18:13 Dlaczego zajmujemy się takim parszywcem. Toż mamy wiele innych ciekawszych tematów anizeli zidiociali klerycy, Do szpitala wariatów z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Czy ja jestem gupi czy on? 04.01.06, 18:21 hen3bor napisał: > Dlaczego zajmujemy się takim parszywcem. Toż mamy wiele innych ciekawszych > tematów anizeli zidiociali klerycy, Do szpitala wariatów z nimi. Mysl. Twoja wypowiedz kwalifikuje Ciebie tez do szpitala! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz nie przezyje tego 04.01.06, 18:50 Ide sie zabic....;) Na szczęście w Polsce jest kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset pomników papieża- również tych postawionych mu jeszcze za życia, więc będzie do czego się modlić- np o dobrobyt... Pomnik papieża Polaka znajduje się nawet na Maderze- malutkiej portugalskiej wysepce położonej w linii prostej zaledwie 700 km od Casablanki- nigdzie przed tym..., hmmm, bałwochwalstwem, bo nie wiem jak to inaczej nazwać, nie da się uciec. www.racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb no nie może być :D, ks. nie chce pomnika 04.01.06, 18:50 pewnie doszedł do wniosku, że żaden pomnik nie jest w stanie oddać w pełni wielkości jego osoby ;D Odpowiedz Link Zgłoś