Dodaj do ulubionych

ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia

10.01.06, 08:54
ZUS to horror... a szczegolnie skladki na ZUS

• • • • •
a o internetowym autostopie slyszeliscie? to jest jazda!
Jazda za Grosze
Obserwuj wątek
    • observer00 ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 08:58
      a to Polska właśnie....
      • looney1 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:25
        Jak to możliwe, że odebrano komuś rentę? Tak po prostu, mimo, że miał dowody
        nieprawidłowości? W głowie się nie mieści.

--
        Rzeczowa krytyka zdjęcia jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
        obiektywni.pl
        • zezowaty_cyklop Dwie lekarki do odstrzału - i to już!!! 10.01.06, 11:36
          Skompromitował się pies Pawłowa - dr Wichrowska oraz leniwa pani Bałuka-
          Horecka, której nie chce się czytać akt przed wydaniem opinii (czy to nie jest
          karalne jako przestępstwo - poświadczenie nieprawdy - zapewne napisała że
          zapoznała się z aktami?).
          Ciekawe czy jest szansa żeby Pan Poszkodowany dostał od tych pań odszkodowanie
          na drodze cywilnej. Bo naganę to mam nadzieję że te panie dostaną z automatu.
    • gmp3 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:05
      To zbrodnia pozostawiać człowieka na pół roku bez środków do życia. W tego
      rodzaju sytuacjach jeżeli sąd nie jest w stanie natychmiast sprawy rozstrzygnąć
      powinien zapewnić mu do czasu rozstrzygnięcia utrzymanie. Podobnie w sprawach o
      przywrócenie do pracy
      • zgredek_ojejku Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:12
        Latem??
        To i tak ma fajnie... Mojej mamie powiedzieli że trzeba czekać 18 (OSIEMNAŚCIE)
        miesięcy na wyznaczenie terminu rozprawy...
        Zaorać równo z ziemią i byłby porządek
      • zezowaty_cyklop Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 11:37
        Czy to się nie kwalifikuje na "złapanie na gorącym uczynku" i sąd
        dwudziestocztero godzinny?
    • indris A co z "biegłymi " ? 10.01.06, 09:11
      Świadek za fałszywe zeznania podlega karze. A biegły ? Może by p.Ziobro zajął
      się tymi babami hańbiącymi profesję lekarską ?
      • mary_ann Re: A co z "biegłymi " ? 10.01.06, 09:34
        indris napisał:

> Świadek za fałszywe zeznania podlega karze. A biegły ? Może by p.Ziobro zajął
        > się tymi babami hańbiącymi profesję lekarską ?

Otoż to. Czy one przynajmniej przestaną być biegłymi? (pytanie raczej
        retoryczne:-((
    • wylkot Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:14
      Tyle już było programów, artykułów o tej bandzie oszustów i krętaczy, jaką jest
      ZUS i jakoś nikomu tam włos z głowy nie spadł.
      Pisanie o nich jest zajęciem jałowym.
      Przypomina mi się "sprawa dla reportera", gdzie wysoki urzędnik izby skarbowej,
      zapytany, czy boi się wprowadzenia indywidualnej odpowiedzialności karnej, za
      błędnie podjętą decyzję, powiedział otwarcie, że bardzo i że takie prawo w
      ogóle uniemożliwiłoby mu pracę, bo bałby się podjąć JAKIEJKOLWIEK decyzji.
      A że prowadzący działalność gospodarczą ciągle odpowiada za KAŻDĄ swoją decyzję
      to nie widzi w tym nic nadzwyczajnego.
      Mnie i moją firmę ZUS zrujnował, za błędnie wypełnioną deklarację VAT (poważna
      kwota wpisana nie w tą rubrykę co trzeba, przed paroma laty), chociaż nie
      wiązało to się z żadnyą próbą obejścia należnego podatku, ani uzyskania
      nienależnego (co pisemnie mi przyznano). Niemniej skasowali mnie jak bandytę.
      Gdyby urzędole ZUS byli zobowiązani do naprawienia szkody, jaką wyrządzili, to
      nie budowaliby sobie kosmicznych siedzib, tylko zajęli się tym, co do nich
      należy.
    • lmblmb "W Końskich zatrzymałem się tylko raz w drodze na 10.01.06, 09:21
      "W Końskich zatrzymałem się tylko raz w drodze na pielgrzymkę do Częstochowy."

Odebranie renty to wystarczająca kara ;)
    • primates OMYLNE URZĘDASY ale człowiek bez kasy !!! 10.01.06, 09:22
      oczywiście wszyscy są omylni, tylko szkoda że te urzędasy zarówno z ZUSU jak i
      sędzina mają wszystko w d... a człowiek nie ma za co żyć !!!
      gdyby za takie błędy to urzędasy zostali bez kasy to inaczej by do tego
      podeszli..
      ach... szkoda słów na POLSKICH URZĘDASÓW!!!!....
      ZAŁAMANY
    • oldbruno Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:26
      Amen
    • ewiak.r Przedłużone ramię ZUS 10.01.06, 09:26
      Na sprawy w sądach okręgowych wyznacza się zazwyczaj od 10 do 15 minut, w
      sądach apelacyjnych 15 minut. Sędziowie zazwyczaj śpieszą się, nie analizując
      rzetelnie spraw. Niestety niewielu sędziów zasiadających w tych sądach odznacza
      się wnikliwością i bezstronnością, a także znajomością prawa. Sądy te zazwyczaj
      pełnią rolę przedłużonego ramienia ZUS. Obywatel ma odczucie, że stoi, nie
      przed sądem, lecz plutonem egzekucyjnym.
      • prawdziwek1 Re: Przedłużone ramię ZUS 10.01.06, 09:36
        Sądy pracy to faktyczne przedłużone ramię ZUS.Jak można powoływać bviegłego
        lekarz z ZUS w sprawie odwoławczej od poprzedniej decyzji ZUS.Sędziowie sądów
        pracy faktycznie/wiem to z własnego doświadczenia/nie dopuszczają do
        wypowiedzenia się odwołującego.
    • irekj0 zawiadomić prokuraturę 10.01.06, 09:27
      o popełnieniu przez biegłe z ZUSu przestępstwa przeciwko dokumentom
      • obrokon Re: zawiadomić prokuraturę 10.01.06, 12:56
        Byłem kierowcą TIR-a.
        Uszkodzony kręgosłup szyjny w wypadku komunikacyjnym.
        Wyrok Sądu Okręgowego w Olsztynie uznał mnie za częściowo zdolnego do wykonywania swego zawodu.

Kolejni sędziowie nie potrafili wyjaśnić jak mam ten zawód częściowo wykonywać?

Wreszcie sądy olsztyńskie mnie wyleczyły.

Psychiatra dr. Teresa Kupeć namawiała mnie do ukrycia swoich dokumentów medycznych, by uzyskać pracę w swoim zawodzie.

Orzecznicy ZUS dr. Żebrowska, dr, Rek, dr. Stańczyk wykonali badania kręgosłupa, oczu słuchu i pozostałych części ciała stawiając jedynie krzyżyki w gotowych formularzach.
        Żaden z lekarzy orzeczników, lekarzy konsultantów ZUS, lekarzy biegłych sądowych nie posiadał uprawnień do badań kierowców.

Rezonans magnetyczny (MRI) wykazał, że 3 krąg szyjny wraz z towarzyszącym mu krążkiem uciska rdzeń kręgowy. Powodowało to utraty przytomności, utraty kontaktu z otoczeniem, bóle głowy, wymioty. Ponadto sparaliżowaną miałem lewą część ciała - twarz, rękę i nogę.

Sierż. Aleksandra Zabińska, prokurator Mariola Maślany, prokurator nadrzędny z Prokuratury Okręgowej w Olsztynie sędzia Joanna Naworska uznali że śledztwo należy umorzyć, gdyż nie popełniono przestępstwa.

Prokurator Mieczysław Orzechowski również sprawę olał.

Na podstawie opinii biegłej Teresy Kupeć odmówiono mi renty.

Po 12 latach od wypadku zmusiłem Sąd do powołania biegłych z innego miasta i uzyskałem 100% potwierdzenie moich racji.

ZUS Oddział w Olsztynie wydał decyzje o przyznaniu mi renty na podstawie ustawy, która mnie nie dotyczy i w ten sposób pozbawił mnie wszelkich praw związanych z wypadkiem i rentą. Nawiasem mówiąc, okazało się, że w okresie wypadku i 12 letniego procesu wobec mnie nie istniały żadne prawa.

Tym sposobem nie otrzymałem odsetek od zaległej renty a podatek od dochodu i składki na świadczenia zdrowotne policzono mi podwójnie. Tym sposobem otrzymałem około 40% zaległej renty, a podatek i składki od całości renty. Tym sposobem ZUS nalicza mi 30% podatek od dochodu, który właściwie otrzymałem w latach poprzednich od MOPS i z którego już raz się rozliczyłem.

Sądy olsztyńskie oddalają moje odwołania.

ZUS tak jak i inne państwowe i prywatne instytucje wraz z aparatem sprawiedliwości tworzą zorganizowana grupę przestępczą (mafię), która służy swoim interesom dopuszczając się typowego dla komunizmu ludobójstwa.

Po bolszewickie instytucje, które nigdy nie zostały zlustrowane stosują po bolszewickie metody działania.
        Sądy jako naczelny organ mafii korumpują lekarzy, urzędników i wszelkiego rodzaju decydentów, by utrzymać swoją władze i dzielić się tym co wypracowane zostało przez robotników, rolników i innych ludzi pracy.

• jerry21 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:30
      sadownictwo w polsce w pelnej krasie - opinie tzw. bieglych z ksiezyca -
      i wyrok z sufitu. - a biedny czlek musi teraz w pocie czola to
      odkrecac.
      a tzw. biegli gaze za swoje pseudoopinie oczywiscie zainkasowali.
      pytanie do sedziego -dlaczego tonie dala wiary zwyklemu czlowiekowi
      ktory stanal przed obliczem wymiaru - przeciez to bardzo proste z
      ludzkiego punktu widzenia - jezeli czlowiek mowi ze nigdy sie nie
      leczyl w tych szpitalach a sad uwaza ze klamie to sad ma to udowodnic
      czyli wystapic do owych szpitali o odpowiednie papiery i nastepnie
      jezeli wyjdzie ze klamieto go ukarac owego zwyklego czleka - a jezeli
      wyjdzie ze mowil prawde to ukarac owe tzw. biegle za nierzetelne
      opinie i marnowanie czasu sadu i zwyklego czleka - ukarac finansowo
      dotkliwie.
      czy sad nie ma pojecia jak sad powinien dzialac i pracowac- czy sad
      slyszal o zasadzie domniemania niewinnosci( lub inaczej slusznosci
      zwyklego czlowiekaktory stanal przed obliczem )
      alez zalosny ten kraj ... wiem bomialem przyjemnosc miec doczynienia z
      tzw. sadem i wymiarem - bezmiar glupoty , indolencji i korupcji ktory sie
      tam pleni jest porazajacy i odrazajacy - dlatego tez postanowilem nigdy
      juz nie wracac na ten padol - mimo ze kiedys wlasniewrocilem wokresie
      tzw. stanu wojennego... i co zrobiono w tym czasie z POLSKI - dno
      europy
    • achu Szanowny Panie!! 10.01.06, 09:31
      pisz Pan do Min. Sprawiedliwości p. Ziobry - TYLKO nagłośnienie medialne tej
      sprawy może przyspieszyć przywrócenie Panu renty.

A ta PINDA biegła ( druga) jescze się przyznaje, że po prostu zerżnęła swoją
      opinię z tej pierwszej.
      Dzisiaj do niej zadzwonię i opierd....
      jaj namierze telefon to zamieszczę.
      Pozdrawiam,
      Achu
    • kotek.filemon To państwo nigdy nie będzie zdrowe 10.01.06, 09:31
      Bo i tak wszystkimi obywatelami trzęsie kryminogenny ZUS. A politycy wszystkich
      opcji uważają niezmiennie, że jest super. Dla zmylenia przeciwnika wypuszczono
      teraz balon próbny w postać Zyty, która ma trochę pogadać o obniżeniu podatków
      dla zmylenia przeciwnika. Naprawdę - nie to jest największym problemem i nie to
      jest największy ciężar finansowy nałożony na obywateli!
    • truten.zenobi To taki katolicki kraj!!! 10.01.06, 09:41
      a pewnikiem 95% pracowników ZUS to przykładni katolicy! :P

dla przypomnienia Eutanazja jest potępiana przez KK jako najgorsze zło dziwnym
      zbiegiem okoliczności KK nigdy się nie spieszy do potępiania struktur
      państwowych jeżeli podejmuja działaqnia zmierzające do odebrania ludziom
      środków do życia, czy wręcz stanowiących bezpośrednie zagrożenia dla zdrowia i
      życia.
      Za to pietnowanie "maluczkich" wychodzi im znakomicie!
      • wylkot Re: To taki katolicki kraj!!! 10.01.06, 09:55
        truten.zenobi napisał:

> a pewnikiem ...

Zapylała raz pszczółka jednego badyla.
        Wtem czuje, że z tyłu ktoś ją też zapyla!
        Patrzy - a to truteń, niejaki Zenobi.
        Morał: Rób wszystkim dobrze. Tobie też ktoś zrobi.
        • truten.zenobi Re: To taki katolicki kraj!!! 10.01.06, 13:00
          Browo za czujnosć!!!
          ;)
    • sunrexik3 ZUS ZUS ZUS ZUS 10.01.06, 09:48
      Zus to faktycznie dziwna instytucja. Coraz więcej moich kolezanek chce tam
      pracować - mówią - idziesz kobieto na 8 godzin odpowiedzialności nic a nic,
      obojętnie co zrobisz i ile pensyjka na konto wpada - zatrudnienie stałe jest
      zus też hehehehehe Ostatnio chciałam załatwic sprawkę - przeksięgowanie żle
      wysłanej wpłaty ( z 51 na 52 dla zorientowanych) zajęło mi to miesiąc czasu i
      to z awanturą bo w zasadzie to co żle wpłacono powinno zostać na przyszłość a
      ja pieniążki w zęby i jeszcze raz wpłacić.Bo baburyzda jedna z drugą nie
      mogą.Jeszcze nie wiedziały dokładnie o co chodzi a już nie mogły. Sprawę
      biegłych zostawiam bez komentarza bo to żenada. Zestawienie tych dwóch
      instytucji grozi śmiercią lub trwałym kalectwem - psychichnym
    • maxim100 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:49
      Przecież to u nas normalne ile bezrobotnych jest zdrowych i nie ma środków do
      życia.
    • sunrexik3 ZUS ZUS ZUS ZUS 10.01.06, 09:49
      Zestawienie tych dwóch instytucji ZUS + BIEGLI LEKARZE grozi śmiercią lub
      trwałym kalectwem - psychichnym
      • bullowy w takim razie jest propozycja do.. 10.01.06, 10:07
        wszystkich partii-ta, która z was rozwali zus i da obywatelom święty spokój,ma
        pewne zwycięstwo w wyborach,na wiele lat
    • galan12 Teraz piękna Zyta dopiero nieroby Wam pokaże 10.01.06, 09:58
      Brać się do roboty a nie pobierać renty może Was to szybciej wykończy niż
      orzecznicy ZUS - wtedy ten kraj będzie piękniejszy ,a może by tak cyklon B,
      napalm albo bomby fosforowe - amerykańscy chłopcy dają doskonały przykład.
    • kubok A moze wreszcie IVRP wezmie sie za panstwo ZUS? 10.01.06, 10:00
    • bapta Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:01
      Do czasu nowej rozprawy powinien być na utrzymaniu biegłych.
      • wylkot Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:02
        bapta napisał:

> Do czasu nowej rozprawy powinien być na utrzymaniu biegłych

A jak biegli zbiegną?
    • betsy12 pokolenie JPII 10.01.06, 10:04
      To cud, cud - JAN PAWEL II WIELKI dziala
    • incipit Czy minister sprawiedliwości ścignie teraz 10.01.06, 10:07
      kłamiących biegłych sądowych ?

Ma okazję, do wywieszenia kłamców za okno.
      • truten.zenobi defenstracja OK! 10.01.06, 13:03
        Oj przydała by się przydała!!!!
    • dekors Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:19
      Wypie.....olić tą chołotę z roboty i kazać zwrócić wszelkie koszty związane z
      tą sprawą.
    • marcelina_b Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:33
      no tak biedne panie biegle tak im sie jakos napisalo. Ciekawki mnie tylko czy
      ZUS za to zaplaci temu panu odsetki. Pewnie nie, bo nie bedzie nikt sie
      poczuwal do winy. Ale jak czlowiek sie pomyli i czegos nie zaplaci to nawet za
      zlotowke bedie go ZUSowy komornik scigac.
      • bobi1980 Pani doktor w jednym ma racje 10.01.06, 10:35
        "zachowałam się jak pies" ...ogrodnika :)
      • obrokon Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 13:02
        Byłem kierowcą TIR-a.
        Uszkodzony kręgosłup szyjny w wypadku komunikacyjnym.
        Wyrok Sądu Okręgowego w Olsztynie uznał mnie za częściowo zdolnego do wykonywania swego zawodu.

Kolejni sędziowie nie potrafili wyjaśnić jak mam ten zawód częściowo wykonywać?

Wreszcie sądy olsztyńskie mnie wyleczyły.

Psychiatra dr. Teresa Kupeć namawiała mnie do ukrycia swoich dokumentów medycznych, by uzyskać pracę w swoim zawodzie.

Orzecznicy ZUS dr. Żebrowska, dr, Rek, dr. Stańczyk wykonali badania kręgosłupa, oczu słuchu i pozostałych części ciała stawiając jedynie krzyżyki w gotowych formularzach.
        Żaden z lekarzy orzeczników, lekarzy konsultantów ZUS, lekarzy biegłych sądowych nie posiadał uprawnień do badań kierowców.

Rezonans magnetyczny (MRI) wykazał, że 3 krąg szyjny wraz z towarzyszącym mu krążkiem uciska rdzeń kręgowy. Powodowało to utraty przytomności, utraty kontaktu z otoczeniem, bóle głowy, wymioty. Ponadto sparaliżowaną miałem lewą część ciała - twarz, rękę i nogę.

Sierż. Aleksandra Zabińska, prokurator Mariola Maślany, prokurator nadrzędny z Prokuratury Okręgowej w Olsztynie sędzia Joanna Naworska uznali że śledztwo należy umorzyć, gdyż nie popełniono przestępstwa.

Prokurator Mieczysław Orzechowski również sprawę olał.

Na podstawie opinii biegłej Teresy Kupeć odmówiono mi renty.

Po 12 latach od wypadku zmusiłem Sąd do powołania biegłych z innego miasta i uzyskałem 100% potwierdzenie moich racji.

ZUS Oddział w Olsztynie wydał decyzje o przyznaniu mi renty na podstawie ustawy, która mnie nie dotyczy i w ten sposób pozbawił mnie wszelkich praw związanych z wypadkiem i rentą. Nawiasem mówiąc, okazało się, że w okresie wypadku i 12 letniego procesu wobec mnie nie istniały żadne prawa.

Tym sposobem nie otrzymałem odsetek od zaległej renty a podatek od dochodu i składki na świadczenia zdrowotne policzono mi podwójnie. Tym sposobem otrzymałem około 40% zaległej renty, a podatek i składki od całości renty. Tym sposobem ZUS nalicza mi 30% podatek od dochodu, który właściwie otrzymałem w latach poprzednich od MOPS i z którego już raz się rozliczyłem.

Sądy olsztyńskie oddalają moje odwołania.

ZUS tak jak i inne państwowe i prywatne instytucje wraz z aparatem sprawiedliwości tworzą zorganizowana grupę przestępczą (mafię), która służy swoim interesom dopuszczając się typowego dla komunizmu ludobójstwa.

Po bolszewickie instytucje, które nigdy nie zostały zlustrowane stosują po bolszewickie metody działania.
        Sądy jako naczelny organ mafii korumpują lekarzy, urzędników i wszelkiego rodzaju decydentów, by utrzymać swoją władze i dzielić się tym co wypracowane zostało przez robotników, rolników i innych ludzi pracy.

• nelo2 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:34
      To jest jakaś schizofrenia.
      Przecież ZUS to podobno "fabryka rencistów", a więc wszyscy powinni się
      cieszyć, że "dokonujhe się ich weryfikacja". To zawsze będzie związane z
      odebraniem środków do życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka