kayakto 10.01.06, 08:54 ZUS to horror... a szczegolnie skladki na ZUS • • • • • a o internetowym autostopie slyszeliscie? to jest jazda! Jazda za Grosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
observer00 ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 08:58 a to Polska właśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:25 Jak to możliwe, że odebrano komuś rentę? Tak po prostu, mimo, że miał dowody nieprawidłowości? W głowie się nie mieści. -- Rzeczowa krytyka zdjęcia jeszcze nikomu nie zaszkodziła. obiektywni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Dwie lekarki do odstrzału - i to już!!! 10.01.06, 11:36 Skompromitował się pies Pawłowa - dr Wichrowska oraz leniwa pani Bałuka- Horecka, której nie chce się czytać akt przed wydaniem opinii (czy to nie jest karalne jako przestępstwo - poświadczenie nieprawdy - zapewne napisała że zapoznała się z aktami?). Ciekawe czy jest szansa żeby Pan Poszkodowany dostał od tych pań odszkodowanie na drodze cywilnej. Bo naganę to mam nadzieję że te panie dostaną z automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
gmp3 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:05 To zbrodnia pozostawiać człowieka na pół roku bez środków do życia. W tego rodzaju sytuacjach jeżeli sąd nie jest w stanie natychmiast sprawy rozstrzygnąć powinien zapewnić mu do czasu rozstrzygnięcia utrzymanie. Podobnie w sprawach o przywrócenie do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:12 Latem?? To i tak ma fajnie... Mojej mamie powiedzieli że trzeba czekać 18 (OSIEMNAŚCIE) miesięcy na wyznaczenie terminu rozprawy... Zaorać równo z ziemią i byłby porządek Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 11:37 Czy to się nie kwalifikuje na "złapanie na gorącym uczynku" i sąd dwudziestocztero godzinny? Odpowiedz Link Zgłoś
indris A co z "biegłymi " ? 10.01.06, 09:11 Świadek za fałszywe zeznania podlega karze. A biegły ? Może by p.Ziobro zajął się tymi babami hańbiącymi profesję lekarską ? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: A co z "biegłymi " ? 10.01.06, 09:34 indris napisał: > Świadek za fałszywe zeznania podlega karze. A biegły ? Może by p.Ziobro zajął > się tymi babami hańbiącymi profesję lekarską ? Otoż to. Czy one przynajmniej przestaną być biegłymi? (pytanie raczej retoryczne:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:14 Tyle już było programów, artykułów o tej bandzie oszustów i krętaczy, jaką jest ZUS i jakoś nikomu tam włos z głowy nie spadł. Pisanie o nich jest zajęciem jałowym. Przypomina mi się "sprawa dla reportera", gdzie wysoki urzędnik izby skarbowej, zapytany, czy boi się wprowadzenia indywidualnej odpowiedzialności karnej, za błędnie podjętą decyzję, powiedział otwarcie, że bardzo i że takie prawo w ogóle uniemożliwiłoby mu pracę, bo bałby się podjąć JAKIEJKOLWIEK decyzji. A że prowadzący działalność gospodarczą ciągle odpowiada za KAŻDĄ swoją decyzję to nie widzi w tym nic nadzwyczajnego. Mnie i moją firmę ZUS zrujnował, za błędnie wypełnioną deklarację VAT (poważna kwota wpisana nie w tą rubrykę co trzeba, przed paroma laty), chociaż nie wiązało to się z żadnyą próbą obejścia należnego podatku, ani uzyskania nienależnego (co pisemnie mi przyznano). Niemniej skasowali mnie jak bandytę. Gdyby urzędole ZUS byli zobowiązani do naprawienia szkody, jaką wyrządzili, to nie budowaliby sobie kosmicznych siedzib, tylko zajęli się tym, co do nich należy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb "W Końskich zatrzymałem się tylko raz w drodze na 10.01.06, 09:21 "W Końskich zatrzymałem się tylko raz w drodze na pielgrzymkę do Częstochowy." Odebranie renty to wystarczająca kara ;) Odpowiedz Link Zgłoś
primates OMYLNE URZĘDASY ale człowiek bez kasy !!! 10.01.06, 09:22 oczywiście wszyscy są omylni, tylko szkoda że te urzędasy zarówno z ZUSU jak i sędzina mają wszystko w d... a człowiek nie ma za co żyć !!! gdyby za takie błędy to urzędasy zostali bez kasy to inaczej by do tego podeszli.. ach... szkoda słów na POLSKICH URZĘDASÓW!!!!.... ZAŁAMANY Odpowiedz Link Zgłoś
ewiak.r Przedłużone ramię ZUS 10.01.06, 09:26 Na sprawy w sądach okręgowych wyznacza się zazwyczaj od 10 do 15 minut, w sądach apelacyjnych 15 minut. Sędziowie zazwyczaj śpieszą się, nie analizując rzetelnie spraw. Niestety niewielu sędziów zasiadających w tych sądach odznacza się wnikliwością i bezstronnością, a także znajomością prawa. Sądy te zazwyczaj pełnią rolę przedłużonego ramienia ZUS. Obywatel ma odczucie, że stoi, nie przed sądem, lecz plutonem egzekucyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Przedłużone ramię ZUS 10.01.06, 09:36 Sądy pracy to faktyczne przedłużone ramię ZUS.Jak można powoływać bviegłego lekarz z ZUS w sprawie odwoławczej od poprzedniej decyzji ZUS.Sędziowie sądów pracy faktycznie/wiem to z własnego doświadczenia/nie dopuszczają do wypowiedzenia się odwołującego. Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 zawiadomić prokuraturę 10.01.06, 09:27 o popełnieniu przez biegłe z ZUSu przestępstwa przeciwko dokumentom Odpowiedz Link Zgłoś
obrokon Re: zawiadomić prokuraturę 10.01.06, 12:56 Byłem kierowcą TIR-a. Uszkodzony kręgosłup szyjny w wypadku komunikacyjnym. Wyrok Sądu Okręgowego w Olsztynie uznał mnie za częściowo zdolnego do wykonywania swego zawodu. Kolejni sędziowie nie potrafili wyjaśnić jak mam ten zawód częściowo wykonywać? Wreszcie sądy olsztyńskie mnie wyleczyły. Psychiatra dr. Teresa Kupeć namawiała mnie do ukrycia swoich dokumentów medycznych, by uzyskać pracę w swoim zawodzie. Orzecznicy ZUS dr. Żebrowska, dr, Rek, dr. Stańczyk wykonali badania kręgosłupa, oczu słuchu i pozostałych części ciała stawiając jedynie krzyżyki w gotowych formularzach. Żaden z lekarzy orzeczników, lekarzy konsultantów ZUS, lekarzy biegłych sądowych nie posiadał uprawnień do badań kierowców. Rezonans magnetyczny (MRI) wykazał, że 3 krąg szyjny wraz z towarzyszącym mu krążkiem uciska rdzeń kręgowy. Powodowało to utraty przytomności, utraty kontaktu z otoczeniem, bóle głowy, wymioty. Ponadto sparaliżowaną miałem lewą część ciała - twarz, rękę i nogę. Sierż. Aleksandra Zabińska, prokurator Mariola Maślany, prokurator nadrzędny z Prokuratury Okręgowej w Olsztynie sędzia Joanna Naworska uznali że śledztwo należy umorzyć, gdyż nie popełniono przestępstwa. Prokurator Mieczysław Orzechowski również sprawę olał. Na podstawie opinii biegłej Teresy Kupeć odmówiono mi renty. Po 12 latach od wypadku zmusiłem Sąd do powołania biegłych z innego miasta i uzyskałem 100% potwierdzenie moich racji. ZUS Oddział w Olsztynie wydał decyzje o przyznaniu mi renty na podstawie ustawy, która mnie nie dotyczy i w ten sposób pozbawił mnie wszelkich praw związanych z wypadkiem i rentą. Nawiasem mówiąc, okazało się, że w okresie wypadku i 12 letniego procesu wobec mnie nie istniały żadne prawa. Tym sposobem nie otrzymałem odsetek od zaległej renty a podatek od dochodu i składki na świadczenia zdrowotne policzono mi podwójnie. Tym sposobem otrzymałem około 40% zaległej renty, a podatek i składki od całości renty. Tym sposobem ZUS nalicza mi 30% podatek od dochodu, który właściwie otrzymałem w latach poprzednich od MOPS i z którego już raz się rozliczyłem. Sądy olsztyńskie oddalają moje odwołania. ZUS tak jak i inne państwowe i prywatne instytucje wraz z aparatem sprawiedliwości tworzą zorganizowana grupę przestępczą (mafię), która służy swoim interesom dopuszczając się typowego dla komunizmu ludobójstwa. Po bolszewickie instytucje, które nigdy nie zostały zlustrowane stosują po bolszewickie metody działania. Sądy jako naczelny organ mafii korumpują lekarzy, urzędników i wszelkiego rodzaju decydentów, by utrzymać swoją władze i dzielić się tym co wypracowane zostało przez robotników, rolników i innych ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:30 sadownictwo w polsce w pelnej krasie - opinie tzw. bieglych z ksiezyca - i wyrok z sufitu. - a biedny czlek musi teraz w pocie czola to odkrecac. a tzw. biegli gaze za swoje pseudoopinie oczywiscie zainkasowali. pytanie do sedziego -dlaczego tonie dala wiary zwyklemu czlowiekowi ktory stanal przed obliczem wymiaru - przeciez to bardzo proste z ludzkiego punktu widzenia - jezeli czlowiek mowi ze nigdy sie nie leczyl w tych szpitalach a sad uwaza ze klamie to sad ma to udowodnic czyli wystapic do owych szpitali o odpowiednie papiery i nastepnie jezeli wyjdzie ze klamieto go ukarac owego zwyklego czleka - a jezeli wyjdzie ze mowil prawde to ukarac owe tzw. biegle za nierzetelne opinie i marnowanie czasu sadu i zwyklego czleka - ukarac finansowo dotkliwie. czy sad nie ma pojecia jak sad powinien dzialac i pracowac- czy sad slyszal o zasadzie domniemania niewinnosci( lub inaczej slusznosci zwyklego czlowiekaktory stanal przed obliczem ) alez zalosny ten kraj ... wiem bomialem przyjemnosc miec doczynienia z tzw. sadem i wymiarem - bezmiar glupoty , indolencji i korupcji ktory sie tam pleni jest porazajacy i odrazajacy - dlatego tez postanowilem nigdy juz nie wracac na ten padol - mimo ze kiedys wlasniewrocilem wokresie tzw. stanu wojennego... i co zrobiono w tym czasie z POLSKI - dno europy Odpowiedz Link Zgłoś
achu Szanowny Panie!! 10.01.06, 09:31 pisz Pan do Min. Sprawiedliwości p. Ziobry - TYLKO nagłośnienie medialne tej sprawy może przyspieszyć przywrócenie Panu renty. A ta PINDA biegła ( druga) jescze się przyznaje, że po prostu zerżnęła swoją opinię z tej pierwszej. Dzisiaj do niej zadzwonię i opierd.... jaj namierze telefon to zamieszczę. Pozdrawiam, Achu Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon To państwo nigdy nie będzie zdrowe 10.01.06, 09:31 Bo i tak wszystkimi obywatelami trzęsie kryminogenny ZUS. A politycy wszystkich opcji uważają niezmiennie, że jest super. Dla zmylenia przeciwnika wypuszczono teraz balon próbny w postać Zyty, która ma trochę pogadać o obniżeniu podatków dla zmylenia przeciwnika. Naprawdę - nie to jest największym problemem i nie to jest największy ciężar finansowy nałożony na obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi To taki katolicki kraj!!! 10.01.06, 09:41 a pewnikiem 95% pracowników ZUS to przykładni katolicy! :P dla przypomnienia Eutanazja jest potępiana przez KK jako najgorsze zło dziwnym zbiegiem okoliczności KK nigdy się nie spieszy do potępiania struktur państwowych jeżeli podejmuja działaqnia zmierzające do odebrania ludziom środków do życia, czy wręcz stanowiących bezpośrednie zagrożenia dla zdrowia i życia. Za to pietnowanie "maluczkich" wychodzi im znakomicie! Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: To taki katolicki kraj!!! 10.01.06, 09:55 truten.zenobi napisał: > a pewnikiem ... Zapylała raz pszczółka jednego badyla. Wtem czuje, że z tyłu ktoś ją też zapyla! Patrzy - a to truteń, niejaki Zenobi. Morał: Rób wszystkim dobrze. Tobie też ktoś zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: To taki katolicki kraj!!! 10.01.06, 13:00 Browo za czujnosć!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrexik3 ZUS ZUS ZUS ZUS 10.01.06, 09:48 Zus to faktycznie dziwna instytucja. Coraz więcej moich kolezanek chce tam pracować - mówią - idziesz kobieto na 8 godzin odpowiedzialności nic a nic, obojętnie co zrobisz i ile pensyjka na konto wpada - zatrudnienie stałe jest zus też hehehehehe Ostatnio chciałam załatwic sprawkę - przeksięgowanie żle wysłanej wpłaty ( z 51 na 52 dla zorientowanych) zajęło mi to miesiąc czasu i to z awanturą bo w zasadzie to co żle wpłacono powinno zostać na przyszłość a ja pieniążki w zęby i jeszcze raz wpłacić.Bo baburyzda jedna z drugą nie mogą.Jeszcze nie wiedziały dokładnie o co chodzi a już nie mogły. Sprawę biegłych zostawiam bez komentarza bo to żenada. Zestawienie tych dwóch instytucji grozi śmiercią lub trwałym kalectwem - psychichnym Odpowiedz Link Zgłoś
maxim100 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 09:49 Przecież to u nas normalne ile bezrobotnych jest zdrowych i nie ma środków do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrexik3 ZUS ZUS ZUS ZUS 10.01.06, 09:49 Zestawienie tych dwóch instytucji ZUS + BIEGLI LEKARZE grozi śmiercią lub trwałym kalectwem - psychichnym Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy w takim razie jest propozycja do.. 10.01.06, 10:07 wszystkich partii-ta, która z was rozwali zus i da obywatelom święty spokój,ma pewne zwycięstwo w wyborach,na wiele lat Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Teraz piękna Zyta dopiero nieroby Wam pokaże 10.01.06, 09:58 Brać się do roboty a nie pobierać renty może Was to szybciej wykończy niż orzecznicy ZUS - wtedy ten kraj będzie piękniejszy ,a może by tak cyklon B, napalm albo bomby fosforowe - amerykańscy chłopcy dają doskonały przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
bapta Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:01 Do czasu nowej rozprawy powinien być na utrzymaniu biegłych. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:02 bapta napisał: > Do czasu nowej rozprawy powinien być na utrzymaniu biegłych A jak biegli zbiegną? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Czy minister sprawiedliwości ścignie teraz 10.01.06, 10:07 kłamiących biegłych sądowych ? Ma okazję, do wywieszenia kłamców za okno. Odpowiedz Link Zgłoś
dekors Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:19 Wypie.....olić tą chołotę z roboty i kazać zwrócić wszelkie koszty związane z tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina_b Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:33 no tak biedne panie biegle tak im sie jakos napisalo. Ciekawki mnie tylko czy ZUS za to zaplaci temu panu odsetki. Pewnie nie, bo nie bedzie nikt sie poczuwal do winy. Ale jak czlowiek sie pomyli i czegos nie zaplaci to nawet za zlotowke bedie go ZUSowy komornik scigac. Odpowiedz Link Zgłoś
bobi1980 Pani doktor w jednym ma racje 10.01.06, 10:35 "zachowałam się jak pies" ...ogrodnika :) Odpowiedz Link Zgłoś
obrokon Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 13:02 Byłem kierowcą TIR-a. Uszkodzony kręgosłup szyjny w wypadku komunikacyjnym. Wyrok Sądu Okręgowego w Olsztynie uznał mnie za częściowo zdolnego do wykonywania swego zawodu. Kolejni sędziowie nie potrafili wyjaśnić jak mam ten zawód częściowo wykonywać? Wreszcie sądy olsztyńskie mnie wyleczyły. Psychiatra dr. Teresa Kupeć namawiała mnie do ukrycia swoich dokumentów medycznych, by uzyskać pracę w swoim zawodzie. Orzecznicy ZUS dr. Żebrowska, dr, Rek, dr. Stańczyk wykonali badania kręgosłupa, oczu słuchu i pozostałych części ciała stawiając jedynie krzyżyki w gotowych formularzach. Żaden z lekarzy orzeczników, lekarzy konsultantów ZUS, lekarzy biegłych sądowych nie posiadał uprawnień do badań kierowców. Rezonans magnetyczny (MRI) wykazał, że 3 krąg szyjny wraz z towarzyszącym mu krążkiem uciska rdzeń kręgowy. Powodowało to utraty przytomności, utraty kontaktu z otoczeniem, bóle głowy, wymioty. Ponadto sparaliżowaną miałem lewą część ciała - twarz, rękę i nogę. Sierż. Aleksandra Zabińska, prokurator Mariola Maślany, prokurator nadrzędny z Prokuratury Okręgowej w Olsztynie sędzia Joanna Naworska uznali że śledztwo należy umorzyć, gdyż nie popełniono przestępstwa. Prokurator Mieczysław Orzechowski również sprawę olał. Na podstawie opinii biegłej Teresy Kupeć odmówiono mi renty. Po 12 latach od wypadku zmusiłem Sąd do powołania biegłych z innego miasta i uzyskałem 100% potwierdzenie moich racji. ZUS Oddział w Olsztynie wydał decyzje o przyznaniu mi renty na podstawie ustawy, która mnie nie dotyczy i w ten sposób pozbawił mnie wszelkich praw związanych z wypadkiem i rentą. Nawiasem mówiąc, okazało się, że w okresie wypadku i 12 letniego procesu wobec mnie nie istniały żadne prawa. Tym sposobem nie otrzymałem odsetek od zaległej renty a podatek od dochodu i składki na świadczenia zdrowotne policzono mi podwójnie. Tym sposobem otrzymałem około 40% zaległej renty, a podatek i składki od całości renty. Tym sposobem ZUS nalicza mi 30% podatek od dochodu, który właściwie otrzymałem w latach poprzednich od MOPS i z którego już raz się rozliczyłem. Sądy olsztyńskie oddalają moje odwołania. ZUS tak jak i inne państwowe i prywatne instytucje wraz z aparatem sprawiedliwości tworzą zorganizowana grupę przestępczą (mafię), która służy swoim interesom dopuszczając się typowego dla komunizmu ludobójstwa. Po bolszewickie instytucje, które nigdy nie zostały zlustrowane stosują po bolszewickie metody działania. Sądy jako naczelny organ mafii korumpują lekarzy, urzędników i wszelkiego rodzaju decydentów, by utrzymać swoją władze i dzielić się tym co wypracowane zostało przez robotników, rolników i innych ludzi pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
nelo2 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 10:34 To jest jakaś schizofrenia. Przecież ZUS to podobno "fabryka rencistów", a więc wszyscy powinni się cieszyć, że "dokonujhe się ich weryfikacja". To zawsze będzie związane z odebraniem środków do życia. Odpowiedz Link Zgłoś