Dodaj do ulubionych

Forum na Forum

27.01.06, 11:08
Hmmmmmmm ...
No nie wiem jak zacząć a zacząć muszę. Było to więc tak .... Wczoraj 26-01-2006 siedzę sobie w pokoiku, jest coś 22.00. Nareszcie mam chwilkę wolnego czasu. Dziecko śpi. Żona piszę prace na komputerze. Samo życie. Popijam kawkę. Coś czytam. (nie piszę co, co by reklamy nie robić ale co wam powiem to wam powiem, że niedługo rusza Liga Mistrzów). Po męczącym dniu staram się przy lekturze psychicznie odpocząć. Coraz większą mą uwagę jednak, przykuwa to co dzieje się w TV. Patrzę 5 minut, 10 potem 15 ..... w mordę jeża !!!! (jako Kurski mawiał w serialu znanym) Białoruś!!!!!!! Na pióra koguta !! Białoruś !!!!! Jak to ???? Przecież sam głosowałem za tym żeby do Unii !!!! Przerzucam na chwilę na inny kanał. Dopadam do okna ( ha-ha-ha). Ufffffff, uspokajam się. To jednak Polska. Mój ukochany kraj. Teraz trochę poważniej. Jest jak wspomniałem po 22.00. W TV nastawiony jest kanał TVP1 a program nazywa się Forum. Prowadzi pani nazwiskiem X. Z „polityką” to u mnie średnio. Po prostu czasu nie mam na to. Nie wiem kto po prawej, kto po lewej a kto na środku. Dlatego też nie będę odnosił się do treści programu ani sympatyzował z którąkolwiek ze stron. Zawczasu też przepraszam wszystkich Białorusinów, którzy mogliby poczuć się urażeni. Życzę Wam jak najlepiej. Wracając do wątku. Jestem ogromnie zainteresowany sposobem prowadzenia dyskusji przez prowadzącą program panią X. Moje zainteresowanie przeradza się bardzo szybko w oburzenie. Uczono mnie że dziennikarz powinien być BEZSTRONNY, RZETELNY, OBIEKTYWNY. Powinien być reporterem w sprawie a nie jego sędzią czy opiniotwórcą ! Tymczasem w trakcie programu bardzo łatwo jest domyślić się z kim prowadząca sympatyzuje a jakby tego było mało po pewnym czasie sama przyznaje, (poprzez brak zaprzeczenia) że jest w opozycji do Rządu. Nie chodzi tu akurat o sam Rząd. Ale jak można być w opozycji do czegokolwiek i jednocześnie zachowywać obiektywizm i trzeźwy osąd sytuacji ? Ale niech i tak będzie. Wolałbym jednak, żeby swoje polityczne ambicje pani X realizowała w stacji komercyjnej za własne pieniądze. Nie w telewizji PUBLICZNEJ ! Powtarzam PUBLICZNEJ ! W dodatku za moje pieniądze. No i to chyba na tyle. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka