Dodaj do ulubionych

Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuraturze

• kaczkozerca Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 01:37
      "Prowadzi to do gwałtownej erozji autorytetu państwa" pogłupieli do reszty, nie
      może prowadzić do reozji czegoś czego już nie ma.

notabene autorytet panstwa przeminał z wiatrem
      przy wydatnej pomocy osłów z lpr.
    • silesius.monachijski OTWIERASZ GAZETE ...I ZNOW RYDZYK 19.02.06, 01:40
      Redakcja GW cierpi na "rydzykofobie"; moze psycholodzy na forum cos na to
      poradza? dzisiaj to juz chyba drugi (albo i trzeci) artykul zwiazany z RM i o.
      Rydzykiem; ja juz sie tylko moge smiac
      • ezpa7z9 Re: OTWIERASZ GAZETE ...I ZNOW RYDZYK 19.02.06, 01:47
        silesius.monachijski napisał:

> Redakcja GW cierpi na "rydzykofobie"; moze psycholodzy na forum cos na to
        > poradza? dzisiaj to juz chyba drugi (albo i trzeci) artykul zwiazany z RM i o.
        > Rydzykiem; ja juz sie tylko moge smiac
        Chyba faktycznie Rydzyk to groźny przeciwnik ,,warszawki'',bo strasznie coś GW
        Ojciec Redaktor nie pasi!
        • silesius.monachijski Re: OTWIERASZ GAZETE ...I ZNOW RYDZYK 19.02.06, 01:54
          oni juz cala nagonke medialna robia; takze ten tekst z listem Episkopatu do
          prowincjala redemptorystow; na oficjalnej stronie Episkopatu jest oswiadczenie,
          ze list byl poufny; kto go "sprzedal" GW? i za ile?

ezpa7z9 napisał:

> silesius.monachijski napisał:
          >
          > > Redakcja GW cierpi na "rydzykofobie"; moze psycholodzy na forum cos na to
          >
          > > poradza? dzisiaj to juz chyba drugi (albo i trzeci) artykul zwiazany z RM
          > i o.
          > > Rydzykiem; ja juz sie tylko moge smiac
          > Chyba faktycznie Rydzyk to groźny przeciwnik ,,warszawki'',bo strasznie coś GW
          > Ojciec Redaktor nie pasi!
      • sisius.monachomachijski SŁUCHASZ PIS-U...I ZNOW RYDZYK 19.02.06, 01:49
        Pomyliłeś konta i wątki, to raczej sz. p. i. s. cierpi na
        wyjątkową "afirmację" tym "Źródlanym Ojcem Dyrektorem". Niestety JA płaczę
        • silesius.monachijski Re: SŁUCHASZ PIS-U...I ZNOW RYDZYK 19.02.06, 01:57
          ja Cie nie pociesze; skoro jednak widze w GW, ze pisza o mybachu o. dyrektora
          (co okazuje sie fikcja: podobnie jak i "pedofilia" Jankowskiego), i nikt nie
          przeprasza, skoro powoluja sie na poufny list Episkopatu(na stronie oficjalnej
          tegoz Episkopatu jet komunikat wyrazajacy zdziwienie, ze poufny list jest
          komentowany w mediach), i skoro 2,3 razy dziennie atakuja na tych lamach RM i
          Rydzyka, to jest podstawa do przypuszczenia, ze mamy do czynienia z ciezkim
          przypadkiem "rydzykofobii" redakcji GW

sisius.monachomachijski napisał:

> Pomyliłeś konta i wątki, to raczej sz. p. i. s. cierpi na
          > wyjątkową "afirmację" tym "Źródlanym Ojcem Dyrektorem". Niestety JA płaczę
          • sisius.monachomachijski A CO Z ALIENACJĄ O. TEDDYM? 19.02.06, 02:07
            no i co z tego że pisze.. to jest niestety realistyczny obraz O. Taddeus'a .
            Niech wyjaśni swoje finanse, słynne kwesty, szczegóły powstania TV TRWAM -
            wtedy jakom sisus sam będe pielgrzymował do RM
            • silesius.monachijski Re: A CO Z ALIENACJĄ O. TEDDYM? 19.02.06, 02:14
              nic nie musi wyjasniac; to Ty sformuluj zarzuty; podstawowa zasada jest to, ze
              oskarzyciel udowadnia wine oskarzonego, a nie oskarzony ma dowodzic swojej
              niewinnosci; chyba, ze dalej tkwisz w komunistycznych schematach rozumowania

> no i co z tego że pisze.. to jest niestety realistyczny obraz O. Taddeus'a .
              > Niech wyjaśni swoje finanse, słynne kwesty, szczegóły powstania TV TRWAM -
              > wtedy jakom sisus sam będe pielgrzymował do RM
              • sisius.monachomachijski Re: A CO Z ALIENACJĄ O. TEDDYM? 19.02.06, 02:24
                musi - w tym jest problem że i on i ty niczego nie potraficie wyjaśnić
                logicznie. Wymyślasz s-wątki i zarzuty, dodajesz "komuna" i jest jajecznica?
                Brakuje tylko jaj chłopie!!!!!
                • silesius.monachijski Re: A CO Z ALIENACJĄ O. TEDDYM? 19.02.06, 02:27
                  konkretne zarzuty? dowody?

> musi - w tym jest problem że i on i ty niczego nie potraficie wyjaśnić
                  > logicznie. Wymyślasz s-wątki i zarzuty, dodajesz "komuna" i jest jajecznica?
                  > Brakuje tylko jaj chłopie!!!!!
          • jjr44 jankowskiego nie mają za co przepraszac 19.02.06, 12:09
            Piszesz takie rzeczy bo łudzisz sie że ludzie nie sprawdzą albo tak nie lubisz
            GW że musisz jej przyłoży w obojętnie jaki sposób. GW pisała o zarzutach wobec
            księdza J. ale podkreślała ich małą wierygodnośc. Ks. J. z własnej woli
            przyszedł i udzielił GW wywiadu przedstawiając sprawę ze swojej strony. GW ten
            wywiad opublikowała bez złośliwości (zerknij sobie do archiwum tabloidów to
            zobaczysz co w tym czasie pisały). GW nie lubi ks. J ale zachowała się wobec
            niego w porzadku i nie ma za co przepraszac.

Inna rzecz że jakkolwiek oskarżenia o pedofilie upadły w śledztwie to fakty
            pozostają dla ks. J przykre: dawał swoim ministrantom prezenty i pieniądze.
            matka chłopca od któego cała historia sie zaczęła zarabiała u ks J cos koło
            1000 zł miesięcznie a chłopiec dostał od księdza prezenty wartości kilku
            tysiecy.
            Zaznaczam że ksiądz temu nie zaprzecza. Poczytaj sobie też forum; ludzie z
            gdańska pisali ciekawe rzeczy na ten temat. Wnoski możesz sobie sam wyciagnąc o
            ile miłośc do księdza J nie będzie utrudnai ci zdolności logicznego myślenia.
    • adam.2x Czekamy na pierwszy proces polityczny w II PRL 19.02.06, 01:58

"...Tamten człowiek (Jurgiel - PAP) chciał zrobić dobry uczynek. I za to go
      potępiać? Dziękować Bogu, że jeszcze są ludzie z sercem" - mówił o. Rydzyk w
      nocnej audycji....."

Wykazal sie troska o zwyklego czlowieka a to sprawa najswietrza:
      www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Bierut_troska.mp3

• silesius.monachijski Proces cywilny; o ochrone dobr osobistych 19.02.06, 02:00
        adam.2x napisał:

>
        > "...Tamten człowiek (Jurgiel - PAP) chciał zrobić dobry uczynek. I za to go
        > potępiać? Dziękować Bogu, że jeszcze są ludzie z sercem" - mówił o. Rydzyk w
        > nocnej audycji....."
        >
        > Wykazal sie troska o zwyklego czlowieka a to sprawa najswietrza:
        > www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Bierut_troska.mp3
        >
        >
    • silesius.monachijski ZOBACZYLEM TYTUL, TO ZROZUMIALEM 19.02.06, 02:06
      to forum ludzi, ktorzy swoje kompleksy i agresje wyladowuja w ten sposob, ze
      opluwaja RM i o. Rydzyka; a GW rzuca im rzuca (2,3 razy dziennie) swieze "mieso
      na zer"; gratuluje yntelygencji
      • alterpars Silesius kiedy wrocisz do Polski??? 19.02.06, 02:13
        znow wychodzi z ciebie bigot. Czy nie takie prowokacje mial na mysli Pan
        Kaminski powolujac CBA???? Chlopie nawet w tych Twoich niemczech taki kretyn
        wylecialby na zbity pysk z posady. albo za glupote albo za wyjatkowa bezczelnosc
        wobec wyborcow....
        • silesius.monachijski Re: Silesius kiedy wrocisz do Polski??? 19.02.06, 02:19
          w "mich Niemczech" Bild Zeitung (matka Faktu) musial przepraszac kanclerza
          Schroedera za napisanie, iz ten farbuje wlosy (co bylo nieprawda); tu bardzo
          rygorystycznie podchodzi sie do zasady ochrony dobr osobistych obywatela; kiedy
          pewien policjant obrazil - w mojej obecnosci - dziewczyne z Polski; po mojej
          interwencji (pomogl przyjaciel adwokat) u prezydenta policji w Monachium, ow
          policjant - w 4 godziny po zdarzeniu - pojawil sie w akademiku, w ktorym
          dzeiwczyna mieszkala, i w obecnosci kierowniczki tegoz akademika, oficjalnie ja
          przeprosil; tak jest tutaj

alterpars napisał:

> znow wychodzi z ciebie bigot. Czy nie takie prowokacje mial na mysli Pan
          > Kaminski powolujac CBA???? Chlopie nawet w tych Twoich niemczech taki kretyn
          > wylecialby na zbity pysk z posady. albo za glupote albo za wyjatkowa
          bezczelnos
          > c
          > wobec wyborcow....
          • turtlezzz Re: Silesius kiedy wrocisz do Polski??? 19.02.06, 02:28
            To bardzo fajnie. A teraz powiedz mi w jaki sposób "Fakt" obraził ministra Jurgiela.
            • silesius.monachijski Re: Silesius kiedy wrocisz do Polski??? 19.02.06, 02:30
              obrazil o .Rydzyka, bo w prawie polskim jest zabronione podszywanie sie pod
              inna osobe (moznaby np. wyludzic pozyczke na poczet innej osoby); i tylko o to
              chodzi; i to jest prawnie scigane

turtlezzz napisał:

> To bardzo fajnie. A teraz powiedz mi w jaki sposób "Fakt" obraził ministra
              Jurg
              > iela.
              • turtlezzz Re: Silesius kiedy wrocisz do Polski??? 19.02.06, 02:38
                A to rozumiem. Tylko szkoda, że nasz wymiar sprawiedliwości zajmuje się tym epizodem, zamiast wreszcie wziąć się za przestępstwa Rydzyka. O znacznie większej skali szkodliwości społecznej.
                • silesius.monachijski Re: Silesius kiedy wrocisz do Polski??? 19.02.06, 02:45
                  Dwa razy - prokuratura pod rzadami sld i innych - sledztwo umarzala; nie
                  rozumiesz, co pisze?

turtlezzz napisał:

> A to rozumiem. Tylko szkoda, że nasz wymiar sprawiedliwości zajmuje się tym
                  epi
                  > zodem, zamiast wreszcie wziąć się za przestępstwa Rydzyka. O znacznie
                  większej
                  > skali szkodliwości społecznej.
              • sisius.monachomachijski O Rydzyk kłamie i obraża wielokrotnie, 19.02.06, 02:45
                a procesy czekają - brak odważnych, Prawych i Sprawiedliwych prokuratorów.
                Teraz dzięki młodemu i niezależnemu prok. Ziobrze cała machina ruszy z kopyta.
                Twe dowody si(le)sius ujrzą światło DNiA.....
                • silesius.monachijski Re: O Rydzyk kłamie i obraża wielokrotnie, 19.02.06, 02:53
                  mam nadzieje, ze Zibro choc tyle ulepszy, ze RP nie bedzie placila
                  horrendalnych odszkodowan - po wyrokach Starsbourga - za niedbalstwo, korupcje
                  i brak profesjonalizmu polskich sadow; gdyby choc to Ziobro zmienil, to juz
                  zaoszczedzilibysmy duzo pieniedzy

> a procesy czekają - brak odważnych, Prawych i Sprawiedliwych prokuratorów.
                  > Teraz dzięki młodemu i niezależnemu prok. Ziobrze cała machina ruszy z
                  kopyta.
                  >
                  > Twe dowody si(le)sius ujrzą światło DNiA.....
                  • sisius.monachomachijski Re: O Rydzyk kłamie i obraża wielokrotnie, 19.02.06, 03:01
                    tu się zgadzam - prawo-system powinno być zdynamizowane, Ziobro ma pomysły, ale
                    tu i tam włazi w buciorach. Nie powinien z pozycji junaka SP tłamsić
                    prawniczych neutralnych autorytetów
                    • silesius.monachijski Re: O Rydzyk kłamie i obraża wielokrotnie, 19.02.06, 03:09
                      "Autorytety" same sie blaznia; bronia swoich korporacyjnych uprawnien;
                      maja "gleboko w powazaniu" panstwo prawa

> tu się zgadzam - prawo-system powinno być zdynamizowane, Ziobro ma pomysły,
                      ale
                      >
                      > tu i tam włazi w buciorach. Nie powinien z pozycji junaka SP tłamsić
                      > prawniczych neutralnych autorytetów
                      • sisius.monachomachijski Re: O Rydzyk kłamie i obraża wielokrotnie, 19.02.06, 03:23
                        nie generalizuj. Rozszerzenie korporacji tak, atak na nieazleżność nie!!!!!!!
                        • silesius.monachijski Re: O Rydzyk kłamie i obraża wielokrotnie, 19.02.06, 03:37
                          atak na koruptogenny korporacyjny uklad TAK; dlaczego panstwo ma placic za
                          koruptogenne korporacje (a takie sa orzeczenia sadu w Strasbourgu)? niech sami
                          placa

> nie generalizuj. Rozszerzenie korporacji tak, atak na nieazleżność nie!!!!!!!
                  • kolter Re: O Rydzyk kłamie i obraża wielokrotnie, 19.02.06, 03:04
                    O znalazl sie platnik podatkow w polsce ,gowno cie obchodzi czy panstwo placi
                    obywatelowi za zla prace sadu ,lepsze to niz doplacac do budowy piramidy
                    glempowej!!
              • terence Re: Silesius kiedy wrocisz do Polski??? 19.02.06, 10:31

> obrazil o .Rydzyka, bo w prawie polskim jest zabronione podszywanie sie pod
                > inna osobe (moznaby np. wyludzic pozyczke na poczet innej osoby); i tylko o to
                > chodzi; i to jest prawnie scigane
                co Ty bredzisz, Obraził o.Rydzyka , przeciez nikt sie za Rydzyka nie podawał
                tylko za jakiegos księdza Piotra, poza tym mozge zadzwonić do kogokolwiek i
                powiedzieć że jestem silesiusem monachujskiem albo Georgem Bushem i nie jest to
                karalne (oprócz policji starzy i pogotowia), głupi ten który sie nabierze i
                tyle. Inną rzeczą jest wyłudzanie kredytu i podawanie sie za kogoś innego
                (trzeba uzyc fałszywych dokumentów) inna dzwonienie i podawanie się za kogos
                innego...
      • wet3 Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:21
        Czy postawa GW w stosunku do O.Rydzyka jest objawem agresji (tak myslalem
        dotychczas) czy tez fobii lub wyjatkowego strachu przed utrata pozycji na rynku
        medialnym. Po ostatniej serii nieustannych atakow i pomowien przecietny
        czlowiek powoli zaczyna tracic rozeznanie. Widac jednak wyraznie, ze
        politycznie poprawne media scisle ze soba wspolpracuja w zwalczaniu mediow
        politycznie niepoprawnych - czyli propolskich. W tym przypadku dziennikarze
        Faktu wyraznie przbrali miare i powinni dostac nauczke, aby podobnych numerow w
        przyszlosci nie odstawiac.
        • silesius.monachijski Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:27
          Anty-rydzykowska fobia jest widoczna "golym okiem"; zas dziennikarze Faktu
          powinni poniesc konsekwencje dzialan niezgodnych z prawem (jak kazdy inny
          obywatel)

.
          pozdrawiam
          wet3 napisał:

> Czy postawa GW w stosunku do O.Rydzyka jest objawem agresji (tak myslalem
          > dotychczas) czy tez fobii lub wyjatkowego strachu przed utrata pozycji na
          rynku
          >
          > medialnym. Po ostatniej serii nieustannych atakow i pomowien przecietny
          > czlowiek powoli zaczyna tracic rozeznanie. Widac jednak wyraznie, ze
          > politycznie poprawne media scisle ze soba wspolpracuja w zwalczaniu mediow
          > politycznie niepoprawnych - czyli propolskich. W tym przypadku dziennikarze
          > Faktu wyraznie przbrali miare i powinni dostac nauczke, aby podobnych numerow
          w
          >
          > przyszlosci nie odstawiac.
          • turtlezzz "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomóc... 19.02.06, 02:33
            ...potrzebującym" !!! BUHAHAHAHA !!! Pękłem ze śmiechu !! ^^ ;PPPP

Czy Rydzyk dokonuje autosatyry ?? To on jest tym potrzebującym, który nie mógłby się obejść bez wozu ministra ??? Przecież to chyba jakieś kpiny !!!!

Silesius - żal mi ciebie. Pod płaszczykiem zdrowego rozsądku przemycasz katolicki fundamentalizm. Wyborcza rzeczywiście się boi Rydzyka. Każdy polski myślący patriota boi się Rydzyka. I chciałby wiedzieć co zrobił z pieniędzmi, które zbierał dla Solidarności.
            • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 02:40
              od pieniedzy o. Rydzyka jest (i byla) prokuratura (2 razy sledztwo umarzala) i
              sad; nie Ty i nie ja; masz inne zdanie, to je wyraz kulturalnie, nie obrazajac
              innych; ja tez "pekam ze smiechu" czytajac te chamska nagonke na RM i o .
              Rydzyka na forum; ani rozumu, ani zdrowego rozsadku nie dostrzegam; tylko kalke
              gazetowej anty-rydzykowej fobii

turtlezzz napisał:

> ...potrzebującym" !!! BUHAHAHAHA !!! Pękłem ze śmiechu !! ^^ ;PPPP
              >
              > Czy Rydzyk dokonuje autosatyry ?? To on jest tym potrzebującym, który nie
              mógłb
              > y się obejść bez wozu ministra ??? Przecież to chyba jakieś kpiny !!!!
              >
              > Silesius - żal mi ciebie. Pod płaszczykiem zdrowego rozsądku przemycasz
              katolic
              > ki fundamentalizm. Wyborcza rzeczywiście się boi Rydzyka. Każdy polski
              myślący
              > patriota boi się Rydzyka. I chciałby wiedzieć co zrobił z pieniędzmi, które
              zbi
              > erał dla Solidarności.
              • alterpars Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 02:42
                Mam nadzieje ze niezawisle sady poz faktycznej zmianie wladzy w Polsce zajma sie
                na serio x Rydzykiem...
                • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 02:49
                  zapytaj twoich sldowskich prokuratorow, dlaczego sledztwo umorzyli? nie bylo
                  dowodow; wiec po co te brednie powtarzasz?

alterpars napisał:

> Mam nadzieje ze niezawisle sady poz faktycznej zmianie wladzy w Polsce zajma
                  si
                  > e
                  > na serio x Rydzykiem...
                  • orzechowyraj Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 02:53

> zapytaj twoich sldowskich prokuratorow, dlaczego sledztwo umorzyli? nie bylo
                    > dowodow; wiec po co te brednie powtarzasz?
                    >
                    czy ktoś (prokuratura) skontrolował finanse RM , bo z tego co pamiętam, to
                    wszystko należało kiedyś do zakonników, czyli do kościoła, a państwo nie może
                    zaglądać do kieszeni kościołowi
                    • turtlezzz Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 02:59
                      Otóż to. I rzeczywiście Silesiusie póki nie ma dowodów nazwanie przeze mnie Rydzyka przestępcą jest obrazą. Ale decyduję się na tą obrazę, gdyż mam powody sądzić, że ukradł pieniądze. No bo gdzie podziały się te pieniądze skoro Solidarność twierdzi że ich nie dostała ? Jak sądzisz ?
                      • orzechowyraj Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:03
                        turtlezzz napisał:

> Otóż to. I rzeczywiście Silesiusie póki nie ma dowodów nazwanie przeze mnie Ryd
                        > zyka przestępcą jest obrazą. Ale decyduję się na tą obrazę, gdyż mam powody sąd
                        > zić, że ukradł pieniądze. No bo gdzie podziały się te pieniądze skoro Solidarno
                        > ść twierdzi że ich nie dostała ? Jak sądzisz ?

odsyłam do wiadomosci.onet.pl/1263798,11,item.html

Za onet.pl :
                        ...
                        Jerzy Borowczak dodał, że słuchacze Radia Maryja zgodzili się, by zebrane
                        fundusze zostały przeznaczone na rozwój rozgłośni. Podkreślił, że ojciec Rydzyk
                        deklarował każdemu zwrot kwoty, którą wpłacił. Zdaniem Borowczaka, darczyńcy
                        woleli jednak, by trafiły one do Radia Maryja.
                        ...
                        • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:12
                          No wlasnie: kazdy mial prawo zazadac zwrotu wplaconej kwoty; ja - gdyby mi to
                          nie "pasilo", ze pieniadze przeszly na RM - takbym zrobil; ofiarodawcy tego nie
                          chcieli; gdzie wina Rydzyka? kazdy, kto chcial, zostal poinformowany, ze
                          pieniadze moze odzyskac;

orzechowyraj napisał:

> turtlezzz napisał:
                          >
                          > > Otóż to. I rzeczywiście Silesiusie póki nie ma dowodów nazwanie przeze mn
                          > ie Ryd
                          > > zyka przestępcą jest obrazą. Ale decyduję się na tą obrazę, gdyż mam powo
                          > dy sąd
                          > > zić, że ukradł pieniądze. No bo gdzie podziały się te pieniądze skoro Sol
                          > idarno
                          > > ść twierdzi że ich nie dostała ? Jak sądzisz ?
                          >
                          > odsyłam do wiadomosci.onet.pl/1263798,11,item.html
                          >
                          > Za onet.pl :
                          > ...
                          > Jerzy Borowczak dodał, że słuchacze Radia Maryja zgodzili się, by zebrane
                          > fundusze zostały przeznaczone na rozwój rozgłośni. Podkreślił, że ojciec
                          Rydzyk
                          > deklarował każdemu zwrot kwoty, którą wpłacił. Zdaniem Borowczaka, darczyńcy
                          > woleli jednak, by trafiły one do Radia Maryja.
                          > ...
                          • orzechowyraj Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:15
                            Czy każdy został poinformowany??
                            Tego właśnie nie wiem.
                            w jaki sposób??

skoro sa wątpliwości to trzeba je rozwiać
                            -----------------------------------
                            a to cytat z filmu :
                            "Jeśli są jakieś wątpliwości, to nie ma żadnych wątpliwości"
                            • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:26
                              z tego co wiem (tu przyznaje uczciwie: nie mam dowodow) kazdy zostal listownie
                              poinformowany o calej sytuacji; i czesc - ktora tego chciala - otrzymala
                              wplacone pieniadze z powrotem; i to byl glowny powod, ze prokuratura umarzalo
                              sledztwo;

orzechowyraj napisał:

> Czy każdy został poinformowany??
                              > Tego właśnie nie wiem.
                              > w jaki sposób??
                              >
                              > skoro sa wątpliwości to trzeba je rozwiać
                              > -----------------------------------
                              > a to cytat z filmu :
                              > "Jeśli są jakieś wątpliwości, to nie ma żadnych wątpliwości"
                              • orzechowyraj Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:44
                                z tego co znalazłem, to kasa była zwracana, gdy ktoś sie o nią upomniał i
                                podobno to było na antenie RM
                                tylko to mało miarodajne źródła, ciężko sie połapać co jest prawdą w tym steku
                                kłamstw ze wszystkich stron
                                Dlaczego RM nie tworzy archiwum swojej działalności, bo co rusz natykam się na
                                nieistniejace strony (na szczęście google robi kopie)

> z tego co wiem (tu przyznaje uczciwie: nie mam dowodow) kazdy zostal listownie
                                > poinformowany o calej sytuacji; i czesc - ktora tego chciala - otrzymala
                                > wplacone pieniadze z powrotem; i to byl glowny powod, ze prokuratura umarzalo
                                > sledztwo;
                                >
                                > orzechowyraj napisał:
                                >
                                > > Czy każdy został poinformowany??
                                > > Tego właśnie nie wiem.
                                > > w jaki sposób??
                                > >
                                > > skoro sa wątpliwości to trzeba je rozwiać
                                > > -----------------------------------
                                > > a to cytat z filmu :
                                > > "Jeśli są jakieś wątpliwości, to nie ma żadnych wątpliwości"
                                • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:51
                                  a mi chodzi o podstawowa zasade: rownosc wszystkich obywateli wobec prawa; i
                                  druga zasada: oskarzony nie dowodzi swojej niewinnosci; to oskrazyciel
                                  udowadnia wine; tyle; nic wiecej
                                  orzechowyraj napisał:

• orzechowyraj Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 04:13
                                    jeżeli Ty ogłaszasz w mediach, że Ja zrobiłem coś złego, to Ja idę do sądu i on
                                    ma stwierdzić kto ma rację i finito

dlaczego Ojciec Dyrektor nie idzie do sądu, może bardziej nie poszedł, bo teraz
                                    może być zarzut, że sąd stronniczy, bo naciski z góry.

Moim zdaniem taka nieprzejrzysta sytuacja jest mu na rękę, bo będąc pod
                                    ostrzałem krytyki (czasem przesadzonej) tłumaczy wszystko na swój sposób w RM -
                                    oj ja biedny niczego złego nie zrobiłem, oni się na mnie uwzieli, są ŹLI

> a mi chodzi o podstawowa zasade: rownosc wszystkich obywateli wobec prawa; i
                                    > druga zasada: oskarzony nie dowodzi swojej niewinnosci; to oskrazyciel
                                    > udowadnia wine; tyle; nic wiecej
                                    > orzechowyraj napisał:
                                    >
                                    • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 04:22
                                      wlacz RM:posluchasz komentarza do gazetowyyh "rewelacji" o pieniadzach na
                                      stocznie; od stoczniowca; kiedys pisalo sie na murach: "telewizja klamie";
                                      terza wezme spraya i napisze na Czerskiej: "GW klamie"

orzechowyraj napisał:

> jeżeli Ty ogłaszasz w mediach, że Ja zrobiłem coś złego, to Ja idę do sądu i
                                      on
                                      > ma stwierdzić kto ma rację i finito
                                      >
                                      > dlaczego Ojciec Dyrektor nie idzie do sądu, może bardziej nie poszedł, bo
                                      teraz
                                      > może być zarzut, że sąd stronniczy, bo naciski z góry.
                                      >
                                      > Moim zdaniem taka nieprzejrzysta sytuacja jest mu na rękę, bo będąc pod
                                      > ostrzałem krytyki (czasem przesadzonej) tłumaczy wszystko na swój sposób w
                                      RM -
                                      > oj ja biedny niczego złego nie zrobiłem, oni się na mnie uwzieli, są ŹLI
                                      >
                                      >
                                      > > a mi chodzi o podstawowa zasade: rownosc wszystkich obywateli wobec prawa
                                      > ; i
                                      > > druga zasada: oskarzony nie dowodzi swojej niewinnosci; to oskrazyciel
                                      > > udowadnia wine; tyle; nic wiecej
                                      > > orzechowyraj napisał:
                                      > >
                              • antykagan Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 08:12

> z tego co wiem (tu przyznaje uczciwie: nie mam dowodow) kazdy zostal
                                listownie
                                > poinformowany o calej sytuacji; i czesc - ktora tego chciala - otrzymala
                                > wplacone pieniadze z powrotem; i to byl glowny powod, ze prokuratura umarzalo
                                > sledztwo;
                                >

Kłamiesz, faszysto. Złodziej Rydzyk obiecywał oddac tylko tym, którzy mieli
                                POKWITOWANIE wpłaty. A złodziej takich pokwitowań nie wystawiał - swiadectwa
                                przychodziły do niego w listach, które wysyłali biedni, oszukani emeryci,
                                pieniądze znoszono mu w reklamówkach, nie byo żadnego przepływu przez bank.
                                Zbiórki świadectw odbywały się w parafiach, bez żadnych pokwitowań,
                                potem "umyślni" wieźli je do Torunia. Jak można w takiej sytuacji odzyskać
                                swoje? Dlaczego złodziej nie wystawiał pokwitowań i przyjmował pieniądze i
                                świadectwa udziałowe pod stołem? Poza tym złodziej Rydzyk nigdy nie rozliczył
                                sie, na co je wydał. Skąd ta kreatura jeździ Mercedesem za kilkaset tysięcy zł?
                                Już wielokrotbnie podnosiłem tę sprawę, że można było dostać (?) zwrot, jeżeli
                                sie miao pokwitowaeni, ale żaden kundel PiS jakoś na to nie odpowioedział. Ty
                                silesius jesteś zwykły debil. Jedziesz na Niemców, a sam się im wysługujesz. W
                                ogóle to won szkopie z tego forum, nie zanieczyszczaj go.
                                • orzechowyraj Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 08:52
                                  1. bez inwektyw prosze - moherki wyzywają od żydo-komuno-masonerii, a ty od
                                  faszystów - to nas daleko nie zaprowadzi
                                  www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
                                  2.poruszał ten temat wczoraj na forum, szukałem przez godzinę jakiś informacji o
                                  zwrocie "darów" przekazanych na stocznie dla RM
                                  3. jak ktoś dysponuje to poproszę o wiarygodne (sic!) źródła : napewno nie
                                  forum, lub strona prywatna, bo na jednych jest że RM to sku....ny a na drugich
                                  że odkupiciele Polski
                                  4. dlaczego śledztwa prokuratury (dwa) nie przyniosły żadnego efektu?
                                  są 2 wyjścia : nie złamał prawa, lub prokuratura nie wywiązała się z roli - od
                                  tego jest Zioberek podobno, jak robi czystki to tamtych teź może wywalić

antykagan napisał:

>
                                  > > z tego co wiem (tu przyznaje uczciwie: nie mam dowodow) kazdy zostal
                                  > listownie
                                  > > poinformowany o calej sytuacji; i czesc - ktora tego chciala - otrzymala
                                  > > wplacone pieniadze z powrotem; i to byl glowny powod, ze prokuratura umar
                                  > zalo
                                  > > sledztwo;
                                  > >
                                  >
                                  > Kłamiesz, faszysto. Złodziej Rydzyk obiecywał oddac tylko tym, którzy mieli
                                  > POKWITOWANIE wpłaty. A złodziej takich pokwitowań nie wystawiał - swiadectwa
                                  > przychodziły do niego w listach, które wysyłali biedni, oszukani emeryci,
                                  > pieniądze znoszono mu w reklamówkach, nie byo żadnego przepływu przez bank.
                                  > Zbiórki świadectw odbywały się w parafiach, bez żadnych pokwitowań,
                                  > potem "umyślni" wieźli je do Torunia. Jak można w takiej sytuacji odzyskać
                                  > swoje? Dlaczego złodziej nie wystawiał pokwitowań i przyjmował pieniądze i
                                  > świadectwa udziałowe pod stołem? Poza tym złodziej Rydzyk nigdy nie rozliczył
                                  > sie, na co je wydał. Skąd ta kreatura jeździ Mercedesem za kilkaset tysięcy zł?
                                  >
                                  > Już wielokrotbnie podnosiłem tę sprawę, że można było dostać (?) zwrot, jeżeli
                                  > sie miao pokwitowaeni, ale żaden kundel PiS jakoś na to nie odpowioedział. Ty
                                  > silesius jesteś zwykły debil. Jedziesz na Niemców, a sam się im wysługujesz. W
                                  > ogóle to won szkopie z tego forum, nie zanieczyszczaj go
                      • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:08
                        pan Janecki z Solidarnosci stoczniowej twierdzi co innego; faktem jest, ze 2
                        razy o. Rydzyk byl o to przed prokuratura oskarzany; i dwa razy umarzano
                        sledztwo z powodu braku dowodow; moze ja np.powiem, ze Ty mnie naciagnales na
                        100 000 Euro; udowodnij, ze to nieprawda

turtlezzz napisał:

> Otóż to. I rzeczywiście Silesiusie póki nie ma dowodów nazwanie przeze mnie
                        Ryd
                        > zyka przestępcą jest obrazą. Ale decyduję się na tą obrazę, gdyż mam powody
                        sąd
                        > zić, że ukradł pieniądze. No bo gdzie podziały się te pieniądze skoro
                        Solidarno
                        • kolter Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:11
                          prawda jest taka kreaturo monachijska ze w polsce powino sie zamknac kilku
                          biskupow , wielu poslow ale niestety tak nie jest narazie jestesmy republika
                          bananowa ,wiec nie posilkuj sie tym ze umorzono sledztwa przeciwko Rydzowi ,ani
                          czerwonym ,ani czarnym nie zalerzy na skandalu!!
                          • silesius.monachijski A co w Mannheim kolterze? 19.02.06, 03:22
                            ciebie tez "przesladuja", bo nie placisz podatkow? napisz cos o tym

kolter napisał:

> prawda jest taka kreaturo monachijska ze w polsce powino sie zamknac kilku
                            > biskupow , wielu poslow ale niestety tak nie jest narazie jestesmy republika
                            > bananowa ,wiec nie posilkuj sie tym ze umorzono sledztwa przeciwko
                            Rydzowi ,ani
                            >
                            > czerwonym ,ani czarnym nie zalerzy na skandalu!!
                            • kolter Re: A co w Mannheim kolterze? 19.02.06, 03:27
                              co moze nie prawda ze powini zamknac kilku biskupow ,co zmieniasz temat ??
                              napisz o tym pedale z poznania co molestowl klerykow ,napisz o tym patronie
                              zlodzieji z gdanska , a i jest tez taki co pedofili na ukraine wysyla aby tu
                              do kryminalu nie poszli!!
                        • turtlezzz Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:21
                          Nie no, ja ci nic udowadniać nie muszę, ani Rydzyk mi, gdyż nie jestem organem sprawiedliwości. Cóż, przeczytałem art., do którego link przesłał mi przed chwilą Orzechowyraj i widzę, że nie wygląda to jak zwykłe przywłaszczenie. Mogło być to "subtelne" wyciągnięcie pieniędzy od wiernych słuchaczy, gdyż łatwo było przewidzieć, że Rydzyk stoczni nie kupi, a ludzie nie będą domagać się zwrotu składki. Wreszcie epilog: pieniądze nie były "na przeżarcie" ? Były na Soldarność, nie Radio Maryja.

Cóż, gdybym był słuchaczem radia pana Rydzyka na pewno domgałbym się zwrotu. Ale nie jestem, nie dałem pieniędzy i umilknę już w tej sprawie.
                          • silesius.monachijski TEMAT GLOWNY: NARUSZENIE DOBR OSOBISTYCH 19.02.06, 03:31
                            Tym nalezy sie zajac; czy o. Rydzyk ma takie same - rowne - prawa obywatelskie
                            jak kazdy inny, czy tez inne (ograniczone); bo jezeli takie same, to Fakt jego
                            dobra osobiste naruszal; i tylko to jest tematem dyskusji

turtlezzz napisał:

> Nie no, ja ci nic udowadniać nie muszę, ani Rydzyk mi, gdyż nie jestem
                            organem
                            > sprawiedliwości. Cóż, przeczytałem art., do którego link przesłał mi przed
                            chwi
                            > lą Orzechowyraj i widzę, że nie wygląda to jak zwykłe przywłaszczenie. Mogło
                            by
                            > ć to "subtelne" wyciągnięcie pieniędzy od wiernych słuchaczy, gdyż łatwo było
                            p
                            > rzewidzieć, że Rydzyk stoczni nie kupi, a ludzie nie będą domagać się zwrotu
                            sk
                            > ładki. Wreszcie epilog: pieniądze nie były "na przeżarcie" ? Były na
                            Soldarność
                            > , nie Radio Maryja.
                            >
                            > Cóż, gdybym był słuchaczem radia pana Rydzyka na pewno domgałbym się zwrotu.
                            Al
                            > e nie jestem, nie dałem pieniędzy i umilknę już w tej sprawie.
                            • turtlezzz Re: TEMAT GLOWNY: NARUSZENIE DOBR OSOBISTYCH 19.02.06, 03:35
                              Temu nie zaprzeczyłem. Jeśli sąd uzna że naruszył, to niech Fakt płaci.
                              • silesius.monachijski Re: TEMAT GLOWNY: NARUSZENIE DOBR OSOBISTYCH 19.02.06, 03:48
                                i o to chodzi: rowne prawo dla wszystkich

turtlezzz napisał:

> Temu nie zaprzeczyłem. Jeśli sąd uzna że naruszył, to niech Fakt płaci.
                      • wet3 do turtlezzz 19.02.06, 03:11
                        turtlezzz napisał:

> Otóż to. I rzeczywiście Silesiusie póki nie ma dowodów nazwanie przeze mnie
                        Ryd
                        > zyka przestępcą jest obrazą. Ale decyduję się na tą obrazę, gdyż mam powody
                        sąd
                        > zić, że ukradł pieniądze. No bo gdzie podziały się te pieniądze skoro
                        Solidarno

Przeciez nawet inz. Z.Sulatycki z Komitetu Ratowania Stoczni Gdanskiej sprawe
                        te wyjasnil juz dawno a RM wielokrotnie zwracalo sie do darczyncow. Ci, ktorzy
                        chcieli, pieniadze wzieli. Wiec o co ci chodzi? Czego wiec do tego powracasz.
                        Poczytaj. Jesli, w dodatku, wyjasnienie inz. Sulatyckiego bedzie dla ciebie
                        nieprzekonywujace - to nie przekona cie nic. Rozumiem, jak ma sie "postawe" -
                        to pozbyc sie jej jest bardzo trudno albo jest to w ogole niemozliwe.
                        • silesius.monachijski Re: do turtlezzz 19.02.06, 03:20
                          Drpgi wet3; przede wszystkim pozdrawiam; zas co do istoty rzeczy, to chdzi
                          tutaj o propagowanie antyrydzykowej fobii GW; to byl powod, ze znow "wszedlem"
                          na forum; nie lubie chamstwa i klamstwa

wet3 napisał:

> turtlezzz napisał:
                          >
                          > > Otóż to. I rzeczywiście Silesiusie póki nie ma dowodów nazwanie przeze mn
                          > ie
                          > Ryd
                          > > zyka przestępcą jest obrazą. Ale decyduję się na tą obrazę, gdyż mam powo
                          > dy
                          > sąd
                          > > zić, że ukradł pieniądze. No bo gdzie podziały się te pieniądze skoro
                          > Solidarno
                          > > ść twierdzi że ich nie dostała ? Jak sądzisz ?
                          >
                          > Przeciez nawet inz. Z.Sulatycki z Komitetu Ratowania Stoczni Gdanskiej sprawe
                          > te wyjasnil juz dawno a RM wielokrotnie zwracalo sie do darczyncow. Ci,
                          ktorzy
                          > chcieli, pieniadze wzieli. Wiec o co ci chodzi? Czego wiec do tego powracasz.
                          > Poczytaj. Jesli, w dodatku, wyjasnienie inz. Sulatyckiego bedzie dla ciebie
                          > nieprzekonywujace - to nie przekona cie nic. Rozumiem, jak ma sie "postawe" -
                          > to pozbyc sie jej jest bardzo trudno albo jest to w ogole niemozliwe.
                          • kolter Re: do turtlezzz 19.02.06, 03:22
                            pierwszy cham i kitoman !! heheheheheheheh
                        • turtlezzz Re: do turtlezzz 19.02.06, 03:26
                          Nie chodziło o postawę, a o brak wiedzy. Obaiwam się tylko, że część członków Solidarności ze względu na przekonania nastawiona jest zbyt bezkrytycznie do Radia Maryja. Ale to już ich sprawa.

Dla mnie ksiądz, który siedzi w biznesie i polityce po uszy nie jest wiarygodny. I to potęguje może przypuszczenia, że cała sprawa była umiejętnym "wyciągnięciem kasy".
                    • silesius.monachijski Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:02
                      ale walnales glupote! kazdy ksiadz placi podatki, i jest sprawdzany przez urzad
                      podatkowy; nie czytales - niedawno - na lamach GW, ze niektorzy ksieza,
                      chcac "ukoscielnic" konkubinaty, proponowalisluby za friko, choc beda musieli z
                      tych uroczystosci placic podatki (ryczaltowe: z tego, co wiem, polskie urzedy
                      finasowe przyjmuja, ze za slub ksiadz "kasuje" 500 PLN - moze wiecej); Kosciol
                      placi podatki; wiem o tym od proboszcza mojej parafii w Gliwicach; calkiem
                      niemale to sumy

orzechowyraj napisał:

>
                      > > zapytaj twoich sldowskich prokuratorow, dlaczego sledztwo umorzyli? nie b
                      > ylo
                      > > dowodow; wiec po co te brednie powtarzasz?
                      > >
                      > czy ktoś (prokuratura) skontrolował finanse RM , bo z tego co pamiętam, to
                      > wszystko należało kiedyś do zakonników, czyli do kościoła, a państwo nie może
                      > zaglądać do kieszeni kościołowi
                      • orzechowyraj Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:05
                        a to przepraszam, mój błąd
                      • sisius.monachomachijski ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 03:07
                        ...ze stoczni? W telewizji? W radyju? a może na koncie tu i ówdzie? np:
                        legalnie w banku..........
                        • silesius.monachijski Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 03:14
                          podaj dowody! konkretne! na poziomie insynuacji dyskusja jest niemozliwa; tylko
                          wymiana "pyskowek"

> ...ze stoczni? W telewizji? W radyju? a może na koncie tu i ówdzie? np:
                          > legalnie w banku..........
                          • kolter Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 03:18
                            dowody ,ty mitomanie ,dowodem jest to ze kase zbieral ,stoczni nie ratowal i
                            kasy nie oddal !!niewiadomo na co poszla ??i ile zostalo ??to jest dowod na
                            zlodziejstwo rydza"" gdybybyl uczciwy kasa poszlaby na jakis dobry cel i
                            rozliczono by ja co do grosza!!
                            • silesius.monachijski Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 03:27
                              jestes zly, bo ci do socjalu nie dorzucil?

kolter napisał:

> dowody ,ty mitomanie ,dowodem jest to ze kase zbieral ,stoczni nie ratowal i
                              > kasy nie oddal !!niewiadomo na co poszla ??i ile zostalo ??to jest dowod na
                              > zlodziejstwo rydza"" gdybybyl uczciwy kasa poszlaby na jakis dobry cel i
                              > rozliczono by ja co do grosza!!
                              • kolter Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 03:30
                                nie rob osobistych wycieczek tylko napisz jak jest w komentowanej sprawie ,ale
                                skoro nie masz nic na obrone to piszesz durnoty !!
                            • turtlezzz Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 03:30
                              Ale nie rozumiesz, że dla wielu ludzi Radio Maryja i bliźniacze media są najszczytniejszym celem ? Wiem, też mi się to nie podoba..
                              • silesius.monachijski Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 03:45
                                zas mi sie nie podoba, ze az tak stronicza gw jest uwazana za "niezalezne"
                                i "wiarygodne" medium

turtlezzz napisał:

> Ale nie rozumiesz, że dla wielu ludzi Radio Maryja i bliźniacze media są
                                najszc
                                > zytniejszym celem ? Wiem, też mi się to nie podoba..
                                • turtlezzz Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 04:15
                                  Nie wiem od kogo zależna jest Wyborcza. No ale całe społeczeństwo składa się z indywiduów połączonych łańcuchem zależności, więc nie wnikam w szczegóły. Ważne jak pisze. Mimo wszystko (mimo pewnej stronniczości) jest bardziej wiarygodna od "Naszego Dziennika". Ale opinię wiarygodnej ma tylko u części Polaków. Ostatnio w wielu środowiskach panuje moda na wieszanie psów na Gazecie i ta moda już mnie trochę wkurza. "Nasz Dziennik" też ma opinię wiarygodnego u czytelników, może należałoby ich zacząć uświadamiać, co ? ;)
                                  • silesius.monachijski Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 04:24
                                    a mnie wkurza "prawdomownosc" GW: klamstwo za klamstwem, i zadnych konsekwencji

turtlezzz napisał:

> Nie wiem od kogo zależna jest Wyborcza. No ale całe społeczeństwo składa się
                                    z
                                    > indywiduów połączonych łańcuchem zależności, więc nie wnikam w szczegóły.
                                    Ważne
                                    > jak pisze. Mimo wszystko (mimo pewnej stronniczości) jest bardziej
                                    wiarygodna
                                    > od "Naszego Dziennika". Ale opinię wiarygodnej ma tylko u części Polaków.
                                    Ostat
                                    > nio w wielu środowiskach panuje moda na wieszanie psów na Gazecie i ta moda
                                    już
                                    > mnie trochę wkurza. "Nasz Dziennik" też ma opinię wiarygodnego u
                                    czytelników,
                                    > może należałoby ich zacząć uświadamiać, co ? ;)
                                    • orzechowyraj Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 04:29
                                      ktos kiedyś widział obiektywną gazetę??
                                      teraz to tylko szcucie się będzie i nic więcej - wszyscy kłamią - trzeba być
                                      pośrodku i długo sie zastanawiać, czy coś jest faktem, czy tylko insynuacją

To już chyba było na tym forum, ale może jeszcze raz
                                      www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
                                      jaka agresja, a najberdziej ubodło mnie to RAUS, ja jestem ze wschodu u mnie
                                      mówi się WON, by dać do zrozumienia dobitnie by ktoś pierd..ał
                                      • sisius.monachomachijski Re: ODPOWIEDZ - GDZIE SĄ PIENIĄDZE... 19.02.06, 04:32
                                        ale blebot, nawet nie bełkot; tak miło we własnym błotku, nie warto cyt..
                      • kolter Re: "to świadczy o klasie człowieka, że chce pomó 19.02.06, 03:08
                        ksiadz ktory kasuje za pogrzeb w polsce z 500 zl ,placi 130 zl podatku
                        miesieczniemniej niz kasjerka z biedronki ,a jak placi wiecej to znaczy ze ma
                        jakis ineres,byle rzemislnik placi w polsce na ZUs ponad 700zl
                        • silesius.monachijski Niemadry czlowieku 19.02.06, 03:16
                          Od 500 PLN za pogrzeb placi 13o PLN (nie miesiecznie. tylko od tego konkretnego
                          pogrzebu); poczytaj przepisy; jezeli tego w Mannheim nie ma, to sobie
                          zorganizuj; zwyczajnie klamiesz; juz wiecej komus takiemu nie odpowiem

kolter napisał:

> ksiadz ktory kasuje za pogrzeb w polsce z 500 zl ,placi 130 zl podatku
                          > miesieczniemniej niz kasjerka z biedronki ,a jak placi wiecej to znaczy ze
                          ma
                          > jakis ineres,byle rzemislnik placi w polsce na ZUs ponad 700zl
                          • kolter Re: Niemadry czlowieku 19.02.06, 03:20
                            wiem ile te pasorzyty placa podatkow, i wiem ze ten pajac glemp deklaruje
                            zarobki w kwocie 1000zl ,a pieronek ma 800 zl !! te bajki moga lykac tylko
                            takie moherowe tluki jak ty!!
                      • rogerja poza Stella Maris, ktora raczej pomagala nie 19.02.06, 07:28
                        placic podatkow roznym cwaniaczkom.
          • alterpars Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:41
            odwrocenie uwagi polega tutaj na tym ze zamiast zajac sie korupcja (bo to jest
            korupcja) w min rolnictwa...znow sie robi ofiare z rydzyka.
            • silesius.monachijski Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:48
              dowody! dowody! w sprawie o. Rydzyka sprawa jest oczywista; nie moglem sie juz
              doczekac, zeby ktos sie tym - od strony prawnej - zajal

alterpars napisał:

> odwrocenie uwagi polega tutaj na tym ze zamiast zajac sie korupcja (bo to jest
              > korupcja) w min rolnictwa...znow sie robi ofiare z rydzyka.
        • orzechowyraj Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:28
          to ja tu widzę 3 kwestie :
          1. czy dzienikarze faktu mieli prawo zrobić tak "daleko idącą" prowokację
          2. czy minister "dając się nabrać" złamał prawo i zachował się niegodnie
          3. czy mozna wyciągnąć jakieś głębsze wnioski z postępowania ministra
          4. czy premier przepraszając za ministra (nie za to co zrobił, tylko że dał się
          nabrać)
          4. czy "dobra osobiste" Ojca Założyciela zostały naruszone
          5. czy
          • silesius.monachijski Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:33
            conajmniej na punkt 4 odpowiedz musi brzmiec "tak"; juz to wyjasnialem

orzechowyraj napisał:

> to ja tu widzę 3 kwestie :
            > 1. czy dzienikarze faktu mieli prawo zrobić tak "daleko idącą" prowokację
            > 2. czy minister "dając się nabrać" złamał prawo i zachował się niegodnie
            > 3. czy mozna wyciągnąć jakieś głębsze wnioski z postępowania ministra
            > 4. czy premier przepraszając za ministra (nie za to co zrobił, tylko że dał
            się
            >
            > nabrać)
            > 4. czy "dobra osobiste" Ojca Założyciela zostały naruszone
            > 5. czy
            • alterpars Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:46
              wiesz prawo rowniez przewiduje mozliwosc ulaskawienia przez prezydenta ludzi
              skazanych. Ulaskawienie Sobotki bylo przez ciebie uznane za naduzycie...ale
              umorzenie sledztwa przeciw rydzykowi bylo ok???? ehhh bigot z ciebie silesius
              • silesius.monachijski Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:55
                ale pleciesz!!! prokuratura umorzyla sledztwo z powodu braku dowodow; Sobotka
                zostal prawomocnie skazany przez sad (rzadzil jeszcze Belka), czyli i dowody
                byly, i wina zostala uznana; a Kwasniewski pokazal spoleczenstwu i wymiarowi
                sprawiedliowsci "srodkowy palec"; olbrzymia roznica

alterpars napisał:

> wiesz prawo rowniez przewiduje mozliwosc ulaskawienia przez prezydenta ludzi
                > skazanych. Ulaskawienie Sobotki bylo przez ciebie uznane za naduzycie...ale
                > umorzenie sledztwa przeciw rydzykowi bylo ok???? ehhh bigot z ciebie silesius
          • orzechowyraj Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:33
            aj niedokonczyłem

to ja tu widzę 6 pytań :
            1. czy dzienikarze faktu mieli prawo zrobić tak "daleko idącą" prowokację
            2. czy minister "dając się nabrać" złamał prawo i zachował się niegodnie
            3. czy mozna wyciągnąć jakieś głębsze wnioski z postępowania ministra
            4. czy premier przepraszając za ministra (nie za to co zrobił, tylko że dał się
            nabrać) postąpił słusznie
            5. czy gdyby sam Ojciec Dyrektor zadzwonił, to samochód zawióżłby go np. do
            torunia i nie byłoby sprawy, ani jakiś 17 zeta
            6. czy "dobra osobiste" Ojca Założyciela zostały naruszone

moim skromnym zdaniem :
            1-5 TAK
            6. sam zainteresowany może wystąpić do sądu z pozwem, tylko czy wygra ??
            • silesius.monachijski Re: Teraz juz nie wiem co sadzic.! 19.02.06, 02:41
              wydaje mi sie, ze o. Rydzyk sam nie chce;a powinien; prawo jest jednoznaczne i
              nie dopuszcza zadnej innej wykladni

orzechowyraj napisał:

> aj niedokonczyłem
              >
              > to ja tu widzę 6 pytań :
              się
              >
              > nabrać) postąpił słusznie
              > 5. czy gdyby sam Ojciec Dyrektor zadzwonił, to samochód zawióżłby go np. do
              > torunia i nie byłoby sprawy, ani jakiś 17 zeta
              > 6. czy "dobra osobiste" Ojca Założyciela zostały naruszone
              >
              > moim skromnym zdaniem :
              > 1-5 TAK
              > 6. sam zainteresowany może wystąpić do sądu z pozwem, tylko czy wygra ??
              • alterpars Silesius kiedy Ty wreszcie wrocisz do tego raju pt 19.02.06, 02:44
                Polska...nie teskno Ci kiedy tu twoi bracia u wladzy a Ty siedzis zna tym
                zgnilym swieckim zachodzie....
                • silesius.monachijski Re: Silesius kiedy Ty wreszcie wrocisz do tego ra 19.02.06, 02:50
                  a co cie obchodza moje prywatne odczucia (i uczucia)? nie na temat ja tez w te
                  twoja "dusze" buciorami nie wlaze

alterpars napisał:

> Polska...nie teskno Ci kiedy tu twoi bracia u wladzy a Ty siedzis zna tym
                  > zgnilym swieckim zachodzie....
                  • sisius.monachomachijski Re: Silesius kiedy Ty wreszcie wrocisz do tego ra 19.02.06, 02:55
                    oj, ale buta(y), to boli. Ale wróć do nas i poczuj pisią moc naszych Władców
                    • silesius.monachijski Re: Silesius kiedy Ty wreszcie wrocisz do tego ra 19.02.06, 03:05
                      cos Ci sie stalo; nawet nie wiem co (i jak) odpowiedziec;

> oj, ale buta(y), to boli. Ale wróć do nas i poczuj pisią moc naszych Władców
                      • sisius.monachomachijski Re: Silesius kiedy Ty wreszcie wrocisz do tego ra 19.02.06, 03:12
                        nie, proszę o jasną odpowiedź: jakbyś się czuł "zagrzany" zapowiedziami Jarka
                        będąc tu i teraz czyli w ukochanej Polsce?
                        • silesius.monachijski Re: Silesius kiedy Ty wreszcie wrocisz do tego ra 19.02.06, 03:24
                          zapowiedzi Kaczynskiego to ptoba zwrocenia uwagi na koniecznosc gruntownej
                          zmiany w polskiej polityce i wymiarze sprawiedliwosci; jak na panstwo, ktore
                          (po sldowskich rzadach) uwazane jest za republike bananowa UE, to juz wiele

> nie, proszę o jasną odpowiedź: jakbyś się czuł "zagrzany" zapowiedziami Jarka
                          > będąc tu i teraz czyli w ukochanej Polsce?
                          • alterpars Pytajac kiedy wrocisz....? 19.02.06, 03:42
                            to co piszesz przypomina mi faceta ktory jezdzac mercedesem po niemieckich
                            "autobanach" zachwala ludziom malucha i polskie drogi....rozumiesz przenosnie????
                            • silesius.monachijski Re: Pytajac kiedy wrocisz....? 19.02.06, 03:49
                              nie rozumiem

alterpars napisał:

> to co piszesz przypomina mi faceta ktory jezdzac mercedesem po niemieckich
                              > "autobanach" zachwala ludziom malucha i polskie drogi....rozumiesz
                              przenosnie??
                              > ??
                              • alterpars Re: Pytajac kiedy wrocisz....? 19.02.06, 05:08
                                wyjasniam: zyjesz w normalnym cywilizowanym kraju a probujesz sprzedac ludziom w
                                Polsce kit ze to co sie w tej chwili dzieje to postep...
          • wet3 do orzechowyraj 19.02.06, 02:49
            orzechowyraj napisał:

> to ja tu widzę 3 kwestie :
            się
            >
            > nabrać)
            > 4. czy "dobra osobiste" Ojca Założyciela zostały naruszone
            > 5. czy

1 - nie mieli
            2 - nie zlamal prawa, bo sytuacja przedstawiona mu zostala jako dramatyczna
            ale nie wykazal jednak zmyslu praktycznego za grosz - i za naiwnosc (ale
            nie za dobre serce) nalezy mu sie solidny opr.
            3 - brak rozwagi w ocenie sytuacji, naiwnosc.
            4 - zostaly naruszone, bo wyraznie podszyto sie pod jego osobe - co jest
            niedozwolone prawem.

• liberau Re: do orzechowyraj 19.02.06, 03:09
              > 1 - nie mieli

na jakiej podstaqwie to stwierdzasz

> 2 - nie zlamal prawa, bo sytuacja przedstawiona mu zostala jako dramatyczna

żadne przepisy ani normy obyczajowe nie dają prawa do dysponowania nie swoim
              mieniem w takiej sytuacji zwłaszcza, że w zepsuciu się auta nie ma nic
              dramatycznego. O. Rydzyk, który nie rozliczył się z milionów zainkasowanych na
              Stocznię, może sobie zapewne pozwolić na krótką trasę taksówką.

> 3 - brak rozwagi w ocenie sytuacji, naiwnosc.

bzdura - tu nie mamy do czynienia z brakiem rozwagi i naiwnością, ale z
              żenującym przykładem partyjniackiego myślenia prowadzącego do zawłaszczania
              państwa na użytek "króliczka" i jego znajomych; czy minister byłby tak samo
              "naiwny", gdyby zadzwonił do niego brygadzista Henryk W. lub pomocnik piekarza
              Zenobiusz R.?

> 4 - zostaly naruszone, bo wyraznie podszyto sie pod jego osobe - co jest
              > niedozwolone prawem.

Pod czyją osobę? Rydzyka? Brednie opowiadasz chłopie.
              • silesius.monachijski Re: do orzechowyraj 19.02.06, 03:18
                Pkt 4 jest jednoznaczny (obojetnie, cobys nie napisal); naruszono dobra
                osobiste o. Rydzyka; w sprawie rozliczenia za stocznie powtarzasz jedynie
                insynuacje; prokuratorzy - dwukrotnie - niczego nie znalezli

• liberau Re: do orzechowyraj 19.02.06, 03:25
                  > Pkt 4 jest jednoznaczny (obojetnie, cobys nie napisal); naruszono dobra
                  > osobiste o. Rydzyka;

Wytłumacz mi to, bo ja nie rozumieć - facet przedstawił się przecież jako
                  asystent Rydzyka. Jak to jest, że Gilowska, któa opowiada o podatkach występuje
                  jak trzeba "we własnym imieniu", a "asystent Rydzyka" narusza dobra Rydzyka?

> w sprawie rozliczenia za stocznie powtarzasz jedynie
                  > insynuacje; prokuratorzy - dwukrotnie - niczego nie znalezli

Oczywiście mówisz o prokuratorach-wyjątkach, którzy są obiektywni,
                  nie-dyspozycyjni wobec polityków i mają w dupie własnych przełożonych, nade
                  wszystko przedkładając prawdę i przyzwoitość? Nie rób sobie jaj.
                  • silesius.monachijski Re: do orzechowyraj 19.02.06, 03:40
                    A ja slyszalem, ze ktos przebral sie w sutanne; Ty slyszales swoje, ja swoje;
                    od tego jest prokuratura i sad, zeby watpliwosci wyjasnic; stocznia i
                    pieniadze, to stra "odgrzewana zupa" GW; wiedza, ze to nieprawda, ale: Goebbels
                    powiadal, ze klamstwo powtarzane 10 razy staje sie "prawda"

liberau napisał:

> > Pkt 4 jest jednoznaczny (obojetnie, cobys nie napisal); naruszono dobra
                    > > osobiste o. Rydzyka;
                    >
                    > Wytłumacz mi to, bo ja nie rozumieć - facet przedstawił się przecież jako
                    > asystent Rydzyka. Jak to jest, że Gilowska, któa opowiada o podatkach
                    występuje
                    > jak trzeba "we własnym imieniu", a "asystent Rydzyka" narusza dobra Rydzyka?
                    >
                    > > w sprawie rozliczenia za stocznie powtarzasz jedynie
                    > > insynuacje; prokuratorzy - dwukrotnie - niczego nie znalezli
                    >
                    > Oczywiście mówisz o prokuratorach-wyjątkach, którzy są obiektywni,
                    > nie-dyspozycyjni wobec polityków i mają w dupie własnych przełożonych, nade
                    > wszystko przedkładając prawdę i przyzwoitość? Nie rób sobie jaj.
                    • kolter Re: do orzechowyraj 19.02.06, 03:47
                      a ty swoje i swoje ,kiedy w polsce zamknieto w pudle kogos kto ma na cos wplyw
                      jak np rydz ??,zawsze bedzie na to brak decyzji politycznej wiec nie pierz
                      durnot o umarzaniu sledztw w prokuraturze ,skoro wiadomo ze o takich sprawach
                      decyduja sfery rzadzace ,wiec i napewno czerwonym nie zalezalo na konflikcie z
                      czescia biskupow
                    • liberau Re: do orzechowyraj 19.02.06, 03:58
                      > A ja slyszalem, ze ktos przebral sie w sutanne; Ty slyszales swoje, ja swoje;
                      > od tego jest prokuratura i sad, zeby watpliwosci wyjasnic; stocznia i
                      > pieniadze, to stra "odgrzewana zupa" GW; wiedza, ze to nieprawda, ale: Goebbels

A ja słyszałem, że środowisko prawników, adwokatów, prokuratorów itd. to
                      związana z "czworokątem" sitwa - układ, który min. Ziobro zamierza zniszczyć,
                      zwłaszcza moralnie (jak nakazał w Sejmie Jarosław K.). Dlatego musisz chyba
                      podziękować min. Ziobro za to, że Twoje argumenty straciły znienacka na
                      wiarygodności.
                      • orzechowyraj Re: do orzechowyraj 19.02.06, 04:04
                        proszę cytować kto co napisał, bo temat sugeruje, że mam coś wspónego z
                        poglądami, do których odnoszoną się pańskie uwagi

liberau napisał:

> > A ja slyszalem, ze ktos przebral sie w sutanne; Ty slyszales swoje, ja sw
                        > oje;
                        > > od tego jest prokuratura i sad, zeby watpliwosci wyjasnic; stocznia i
                        > > pieniadze, to stra "odgrzewana zupa" GW; wiedza, ze to nieprawda, ale: Go
                        > ebbels
                        >
                        > A ja słyszałem, że środowisko prawników, adwokatów, prokuratorów itd. to
                        > związana z "czworokątem" sitwa - układ, który min. Ziobro zamierza zniszczyć,
                        > zwłaszcza moralnie (jak nakazał w Sejmie Jarosław K.). Dlatego musisz chyba
                        > podziękować min. Ziobro za to, że Twoje argumenty straciły znienacka na
                        > wiarygodności
                        • liberau Re: do orzechowyraj 19.02.06, 04:10
                          > proszę cytować kto co napisał, bo temat sugeruje, że mam coś wspónego z
                          > poglądami, do których odnoszoną się pańskie uwagi

odpowiadam na post silesiusa, którego temat został ustalony jeszcze kilka postów
                          wcześniej. Nigdzie w Sieci nie ma zwyczaju, aby uczestnicy dyskusji odnotowywali
                          w swoich postach etymologię tytułów i poglądy poprzedników - poza koniecznym dla
                          śledzenia toku dyskusji cytowaniem poprzednika.

Wnioski na temat poglądów uczestników dyskusji wyciąga się na podstawie
                          przebiegu dyskusji(tutaj: drzewka) - ja nic nie popradzę, że wątek, w którym
                          zabrałem głos nosi tytuł zaczerpnięty z Pańskiego postu. Proszę ew. zwracać się
                          z takimi uwagami do twórców tego forum - być może poszerzą je o jakąś dodatkową
                          funkcjonalność.
                          • silesius.monachijski Re: do orzechowyraj 19.02.06, 04:20
                            koniec koncow zostane uznany za "winowajce", poniewaz adminy GW tak (a nie
                            inaczej) ustawiaja posty; zas watki - wynikajace z antyrydzykowskiej fobii -
                            zarowno w tytulach newsow, jak i w komentarzach forumowiczow, sa faktem;
                            slucham teraz w RM komentarza czlowieka ze Stoczni Gdanskiej na
                            temat "przekretow" RM z pieniedzmi na stocznie; jest mocno "wkurzony" kampania
                            GW; ciekawe, nieprawdaz?

liberau napisał:

> > proszę cytować kto co napisał, bo temat sugeruje, że mam coś wspónego z
                            > > poglądami, do których odnoszoną się pańskie uwagi
                            >
                            > odpowiadam na post silesiusa, którego temat został ustalony jeszcze kilka
                            postó
                            > w
                            > wcześniej. Nigdzie w Sieci nie ma zwyczaju, aby uczestnicy dyskusji
                            odnotowywal
                            > i
                            > w swoich postach etymologię tytułów i poglądy poprzedników - poza koniecznym
                            dl
                            > a
                            > śledzenia toku dyskusji cytowaniem poprzednika.
                            >
                            > Wnioski na temat poglądów uczestników dyskusji wyciąga się na podstawie
                            > przebiegu dyskusji(tutaj: drzewka) - ja nic nie popradzę, że wątek, w którym
                            > zabrałem głos nosi tytuł zaczerpnięty z Pańskiego postu. Proszę ew. zwracać
                            się
                            > z takimi uwagami do twórców tego forum - być może poszerzą je o jakąś
                            dodatkową
                            > funkcjonalność.
                            • orzechowyraj Re: do orzechowyraj 19.02.06, 04:23
                              luz marija
                            • sisius.monachomachijski silesius - MarianKaluski? 19.02.06, 04:27
                              czy to ty czy też twój duszek bidaku winowaty? Czytam i taki familarny mi się
                              on zdaje
                            • terence Re: do orzechowyraj 19.02.06, 10:41
                              silesius adminy moze i troche za pochopnie wycinają posty, bo buractwo widać
                              hmmm po obu stronach barykady, ale przynajmniej jest forum i jak ktoś dyskutować
                              potrafi to nie zostanie nawet wycięty (np. Twoje posty). Widziałeś gdzieś na
                              stronie Radia M. albo Trwam albo Waszego Dziennika forum, gdzie można swobodnie
                              się wypowiedzieć. Nie , bo to tam nie jest potrzebne, polemika jest zbędna i
                              innych zdań jak jedynie słuszne (jedynie słuszne Ojca Dyrektora oczywiście) nie
                              ma sensu zamieszczać... poza tym z wrogami się nie dyskutuje, wstrętni
                              liberałowie ;)
                      • silesius.monachijski Re: do orzechowyraj 19.02.06, 04:12
                        ja Zbigniewowi Ziobro dziekuje i kciuki trzymam; listu tzw "profesorow" tez sie
                        spodziewalem; wlozyc kij w to "mrowisko", to bardzo ryzykowne przedsiewziecie;
                        jednak skutki koruptogennych struktur w korporacji prawnizej kosztuja
                        RP "multum kasy"; od wielu znajomych - dotknietych niekompetencja i korupcja w
                        polskim srodowisku prawniczym - wiem, ze tylko pokladaja nadzieje w
                        Strasbourgu; a to kosztuje panstwo polskie; i dlatego cos w Polsce (nie w
                        Strasbourgu) trzeba zmienic; i dlatego bronie prawa o. Rydzyka do obrony
                        swojego dobrego imienia; to prawo podstawowe: dla wszystkich

liberau napisał:

> > A ja slyszalem, ze ktos przebral sie w sutanne; Ty slyszales swoje, ja sw
                        > oje;
                        > > od tego jest prokuratura i sad, zeby watpliwosci wyjasnic; stocznia i
                        > > pieniadze, to stra "odgrzewana zupa" GW; wiedza, ze to nieprawda, ale: Go
                        > ebbels
                        >
                        > A ja słyszałem, że środowisko prawników, adwokatów, prokuratorów itd. to
                        > związana z "czworokątem" sitwa - układ, który min. Ziobro zamierza zniszczyć,
                        > zwłaszcza moralnie (jak nakazał w Sejmie Jarosław K.). Dlatego musisz chyba
                        > podziękować min. Ziobro za to, że Twoje argumenty straciły znienacka na
                        > wiarygodności.
                        • liberau Re: do orzechowyraj 20.02.06, 00:42
                          > ja Zbigniewowi Ziobro dziekuje i kciuki trzymam; listu tzw "profesorow" tez sie
                          >
                          > spodziewalem; wlozyc kij w to "mrowisko", to bardzo ryzykowne przedsiewziecie;
                          > jednak skutki koruptogennych struktur w korporacji prawnizej kosztuja
                          > RP "multum kasy"; od wielu znajomych - dotknietych niekompetencja i korupcja w
                          > polskim srodowisku prawniczym - wiem, ze tylko pokladaja nadzieje w
                          > Strasbourgu;

Bardzo słusznie - i ja z tego samego powodu nie wierzę w dokonywane przez to
                          "mrowisko" rozstrzygnięcia - także w sprawie Rydzyka i kasy na stocznię.

Natomiast co do obrony Rydzyka - nie musiałbyś się za to zabierać, gdyby sam
                          zainteresowany zechciał wyjaśnić na co poszła kasa. Przecież to takie proste!
    • liberau Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 02:39
      Specjaliści od niszczenia moralnego z PiS - do roboty, kill'em all!
      • silesius.monachijski Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 02:46
        "Prawo rowne dla wszystkich"; podstawowa zasada demokratycznego panstwa prawa!

liberau napisał:

> Specjaliści od niszczenia moralnego z PiS - do roboty, kill'em all!
        • sisius.monachomachijski Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 02:52
          Prawie dla wszystkich, Brat Jarek zadecyduje o wyjątkach i zbalansuje
          nierównych. Pierwsze wyniki teleturnieju RÓWNI-ZRÓWNOWAŻENI już za c/a 3
          miesiące..(wyniki codziennie w RM i TVT)
          • silesius.monachijski Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 02:59
            jak zwykle fantazjujesz; i po co?

> Prawie dla wszystkich, Brat Jarek zadecyduje o wyjątkach i zbalansuje
            > nierównych. Pierwsze wyniki teleturnieju RÓWNI-ZRÓWNOWAŻENI już za c/a 3
            > miesiące..(wyniki codziennie w RM i TVT)
            • sisius.monachomachijski Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 03:20
              A może to jest (będzie?) właśnie nowy reality show nie w TV, lecz w życiu tzw.
              codziennym, którego ty wielki bracie-silesiusie internetowy nie
              doświadczasz..... ty nasz hm. teoretyku. A jest w planach jakaś filo-rozprawka
              w wolnym czasie?
              • silesius.monachijski Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 03:29
                nad "rozprawka" przemysliwuje (skad wiesz? sluzby doniosly?); jest o czym
                pisac; to forum daje wiele materialu do przemyslen

> A może to jest (będzie?) właśnie nowy reality show nie w TV, lecz w życiu
                tzw.
                > codziennym, którego ty wielki bracie-silesiusie internetowy nie
                > doświadczasz..... ty nasz hm. teoretyku. A jest w planach jakaś filo-
                rozprawka
                > w wolnym czasie?
            • wet3 do silesiusa 19.02.06, 03:26

> jak zwykle fantazjujesz; i po co?
              >
              > sisius.monachomachijski napisał:
              >
              > > Prawie dla wszystkich, Brat Jarek zadecyduje o wyjątkach i zbalansuje
              > > nierównych. Pierwsze wyniki teleturnieju RÓWNI-ZRÓWNOWAŻENI już za c/a 3
              > > miesiące..(wyniki codziennie w RM i TVT)

Dobranoc. Z tymi czerwonymi klonami nie mam przyjemnosci. Oni mowia jak ten
              lysy Cyrankiewicz kiedys gadal. Czasami jednak powiedzial wiecej do rzeczy niz
              te klony.
              • silesius.monachijski Re: do silesiusa 19.02.06, 03:42
                Wiem o tym wet3; czasami mam wrazenie, ze adminy GW "wlaczaja sie w dyskusje",
                zeby bronic "jedynie slusznej linii"; szkoda, ze odchodzisz; dobranoc

wet3 napisał:

>
                > > jak zwykle fantazjujesz; i po co?
                > >
                > > sisius.monachomachijski napisał:
                > >
                > > > Prawie dla wszystkich, Brat Jarek zadecyduje o wyjątkach i zbalansu
                > je
                > > > nierównych. Pierwsze wyniki teleturnieju RÓWNI-ZRÓWNOWAŻENI już za
                > c/a 3
                > > > miesiące..(wyniki codziennie w RM i TVT)
                >
                > Dobranoc. Z tymi czerwonymi klonami nie mam przyjemnosci. Oni mowia jak ten
                > lysy Cyrankiewicz kiedys gadal. Czasami jednak powiedzial wiecej do rzeczy
                niz
                > te klony.
                • terence Re: do silesiusa 19.02.06, 10:56
                  taakkk wszyscy to adminy, zgraja adminów, i oni tak dziwnie mówią odwrotnie do
                  Was, pewnie to klony albo roboty...
                  aaa może racjonaliści a to Wasz światopogląd jest dziwny?
                  • jerzy.kosecki Re: terence 19.02.06, 11:35
                    Wielki racjonalisto ! Zacznij od swojej głowy.
                    • terence Re: terence 19.02.06, 11:51
                      z moją głową wszystko w porządku, a z Pana głowa jak tam panie Kosecki? a jak
                      tam poglądy? jedynie słuszne?
          • liberau Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 03:02
            > nierównych. Pierwsze wyniki teleturnieju RÓWNI-ZRÓWNOWAŻENI już za c/a 3
            > miesiące..(wyniki codziennie w RM i TVT)

Ja tam wolę oglądać audycję "NIEZRÓWNOWAŻENI" - bo czyż można zrównoważyć tego
            ministra od wanny, ministra od powoływania lekarzy do wojska, albo tego od
            statków i parkingów?
        • alterpars Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 03:43
          tyle ze troszke rowniejszego dla kleru i pis prawda????
      • auwmen Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 03:22
        no musze napisać. Prowokacje niech sobie będą. Niestety odkrywają jak ludzie na
        stanowiskach nie mają pojęcia o swoich uprawnieniach, jakie ich obowiązują
        procedury i jakie są wobec nich wymagane wysokie kwalifikacje i stosunek do
        dóbr publicznych/państwowych. Ta ostatnia prowokacja gdyby trafiła na
        odpowiedzialnego i mądrego polityka zakończyłaby się fiaskiem, bo albo wy
        wysłał prywatny samochód skoro taki uczynny lub podał numer do autoholowania.
        Kto to jest o Rydzyk? Przecież to zwykły ksiądz acha no i dyrektor radia. No
        przepraszam czy każdemu księdzu czy dyrektorowi radia wysyła się ministerialny
        samochód utrzymywany ze środków podatników? Brak odpowiedzialności? Brak
        analizy sytuacji, brak wiedzy co do dysponowania rządowymi samochodami? Jako
        obywatel wyciągam wniosek, że wiele narzędzi do wykonywania swojego zawodu
        użycza do swoich prywatnych celów. Niestety nie jest to dobrze
        • silesius.monachijski Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 03:35
          I minister - slusznie - zostal przez premiera upomniany; faktem zas jest, ze
          naruszono - w swietle obowiazujacego w Polsce prawa - dobra osobiste o.
          Rydzyka; gdyby Twoje dobra naruszono (np. sugerujac jakies niecne postepki), to
          tez nie bylabys "happy"; i tylko o to chodzi

auwmen napisała:

> no musze napisać. Prowokacje niech sobie będą. Niestety odkrywają jak ludzie
          na
          >
          > stanowiskach nie mają pojęcia o swoich uprawnieniach, jakie ich obowiązują
          > procedury i jakie są wobec nich wymagane wysokie kwalifikacje i stosunek do
          > dóbr publicznych/państwowych. Ta ostatnia prowokacja gdyby trafiła na
          > odpowiedzialnego i mądrego polityka zakończyłaby się fiaskiem, bo albo wy
          > wysłał prywatny samochód skoro taki uczynny lub podał numer do autoholowania.
          > Kto to jest o Rydzyk? Przecież to zwykły ksiądz acha no i dyrektor radia. No
          > przepraszam czy każdemu księdzu czy dyrektorowi radia wysyła się
          ministerialny
          > samochód utrzymywany ze środków podatników? Brak odpowiedzialności? Brak
          > analizy sytuacji, brak wiedzy co do dysponowania rządowymi samochodami? Jako
          > obywatel wyciągam wniosek, że wiele narzędzi do wykonywania swojego zawodu
          > użycza do swoich prywatnych celów. Niestety nie jest to dobrze
          • alterpars Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 03:43
            ty tylko udajesz ze nie rozumiesz istoty sprawy prawda???
          • auwmen Re: Zniszczyć wszystkich moralnie! 19.02.06, 04:29
            fakt faktem że wykorzystali nazwisko księdza (o mamo i znowu o nim będą debaty)
            niechcący wyszło że jest to jednak osoba ważna, a tak zupełnie niezamierzony
            efekt to jest taki że cenny czas został zabrany premierowi, który zamiast
            rządzić krajem fianlnie musi zajmować sobie czas pierdołami.
    • niewinnadupa-ojcadyrektora Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do Nobla! 19.02.06, 03:32
      • silesius.monachijski Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 03:47
        A Ciebie, gazetowy adminie, do Tworek
      • sisius.monachomachijski Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 03:54
        Bagno forumowe do kosza.
        • orzechowyraj Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 04:00
          No nie, czasem ktoś kogoś obrazi, ale rózni ludzie==różne poglądy
          jedni sa za inni przeciw
          a ja się cieszę - jest ciekawie

> Bagno forumowe do kosza.
          • silesius.monachijski Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 04:14
            a ja chce jednego: rownego prawa dla wszystkich; obojetnie czy prezydent, czy
            michnik, czy o. Rydzyk, czy Ty, czy ja; nic wiecej; i nic mniej

orzechowyraj napisał:

> No nie, czasem ktoś kogoś obrazi, ale rózni ludzie==różne poglądy
            > jedni sa za inni przeciw
            > a ja się cieszę - jest ciekawie
            >
            > sisius.monachomachijski napisał:
            >
            > > Bagno forumowe do kosza.
            • tiamak Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 09:15
              jak chcesz rownosci to donies na ministra na prokurature :)
              • orzechowyraj Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 09:26
                1.Jak już coś to "do prokuratury" powino być
                2.chodziło o równość jednostki wobec prawa, a nie : jak oni temu, to ja tamtemu

tiamak napisał:

> jak chcesz rownosci to donies na ministra na prokurature :)
            • terence Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 11:09
              o Boze silesius, to chcemy tego samego...po raz pierwszy się zgadzamy,
              historyczna chwila...
        • terence Re: Prowokatorow pod sciane, Ojca dyrektora do No 19.02.06, 11:56
          kogo nazywasz bagnem forumowym? no chyba nie silesiusa , jakie ma poglądy to
          wiadomo ale to jeden z ludzi z którymi da się tu popolemizować i da się czytać
          Jego posty, przynajmniej umie się wysławiac i nie buzga mięsem od komuchów i
          innych :)
    • jeune-et-belle Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 04:02
      Za korzystanie z samochodu sluzbowego do celow prywatnych nalezy sie zwrot 50%
      kosztow benzyny.
      Pytanie do resortow (wszystkich): chce skorzystac z auta ministra, jaki do Was
      telefon?...
      • silesius.monachijski Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 04:16
        "Mloda i Piekna": chodzi - raz jeszcze powtarzam - o naruszenie dobr osobistych
        o. Rydzyka; a to jest scigane przez prawo w kazdym cywilizowanym panstwie;
        niech sad rozstrzygnie

jeune-et-belle napisała:

> Za korzystanie z samochodu sluzbowego do celow prywatnych nalezy sie zwrot
        50%
        > kosztow benzyny.
        > Pytanie do resortow (wszystkich): chce skorzystac z auta ministra, jaki do
        Was
        > telefon?...
        • rogerja To Rydzyk ma dobra osobiste? Jakie? 19.02.06, 07:20
          To ze sie d...po lizacy Polacy boja Rydzyka to nie sa dobra osobiste. Ze facet
          ma leb do interesow wszyscy wiedza. Poza tym gosciu ma w nosie urzedy w Polsce.
          Ale czy to sa dobra osobiste zakonnika?
          No moze ten silesius jest jego dobrem osobistym cokolwiek to znaczy.
          Silesius daj glos nawet z Monachium i objasnij na czym korupcja polega. Np. na
          przykladzie tego ministra Jurgiela przekazal spoleczne dobra materialne z powodu
          dobroci serca (dla ojca Rydzyka)

A
          • silesius.monachijski Re: To Rydzyk ma dobra osobiste? Jakie? 19.02.06, 14:54
            czyzbys byla korektorka w niemieckim Fakcie? i tam nauczyli Cie Twojego
            wyszulanego jezyka? tabloid masz w glowie. To widac

rogerja napisała:

> To ze sie d...po lizacy Polacy boja Rydzyka to nie sa dobra osobiste. Ze facet
            > ma leb do interesow wszyscy wiedza. Poza tym gosciu ma w nosie urzedy w
            Polsce.
            > Ale czy to sa dobra osobiste zakonnika?
            > No moze ten silesius jest jego dobrem osobistym cokolwiek to znaczy.
            > Silesius daj glos nawet z Monachium i objasnij na czym korupcja polega. Np. na
            > przykladzie tego ministra Jurgiela przekazal spoleczne dobra materialne z
            powod
            > u
            > dobroci serca (dla ojca Rydzyka)
            >
            > A
    • giargia Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 04:55
      Przepraszam bardzo czy jesli bede w potrzebie bo hmmm zepsuje sie autobus ktory
      ma dowiezc mnie do pracy to bede mogla zadzwonic do pana ministra i podesle mi
      samochod? Bede wtedy w WIELKIEJ potrzebie prawda? Szanowny ojcze
      Rydzyku...szkoda slow.
      • orzechowyraj Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 05:10
        Ojciec Dyrektor wolałby helikopter, ale ...

Właśnie oglądam reportaż zrobiony przez Agencję Filmową dla Programu 1 TVP S.A.
        w 2002 roku, ten w którym Ojciec zastanawia się, czy kupić helikopter (nowy
        kosztuje milion dolarów), do tego kawałek czegoś z TVN - program publicystyczny
        z wypowiedziami kościoła i ojców z zakonu Ojca założyciela.
        Jak ktoś chce .., tylko nie mam za bardzo gdzie wystawić : 700 MB, trwa godzinę
        niestety brak zew. ip i wydziałowy firewall :>, ale czekam na propozycje,
        transfer duży jakby u mnie było wąskie gardło, to jakieś 45 min
        • orzechowyraj Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 05:22
          ale nikt się nie nabrał :>
          łeeeeeeee

ale taki reportaż istnieje i faktycznie został zrobiony w 2002 roku dla TVP
          trzeba przeszukać sieć - gdzieś to musi być
          • silesius.monachijski Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 05:54
            w tylku twojego - dzieki "Bogu" - bylego prezia; tam pogrzebaj; moze i "prawde"
            odkryjesz?

orzechowyraj napisał:

> ale nikt się nie nabrał :>
            > łeeeeeeee
            >
            > ale taki reportaż istnieje i faktycznie został zrobiony w 2002 roku dla TVP
            > trzeba przeszukać sieć - gdzieś to musi być
            • zzamiedzy Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 09:21
              czemus taki booc z ciebie, sile-siusie?
              • silesius.monachijski Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 14:56
                kolejny - antyradiomaryjny komandos michnikowy; cala paka jest zalosna;

zzamiedzy napisał:

> czemus taki booc z ciebie, sile-siusie?
    • fajkat Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 05:21
      Gdy rozum śpi rodzą się upiory
    • antonioni1 Głupota, głupota i jeszcze raz głupota w stylu PiS 19.02.06, 05:36
    • jozek46 Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 05:54
      Niech się eurodeputowani nie kompromitują.Z tego faktu widać uległość i to
      wielką wobec Rydzyka i do tego stopnia,że obstawa nie sprawdziła wiarygodności
      telefonu.Pytanie :po co jest ochrona ministra???To nie winni dziennikarze tylko
      ochroniarze nie wypełniający swoich obowiązków oraz bezmyślność ministra.Jeżeli
      on daje się w tak prostej sprawie podprowadzić to jak on może cokolwiek
      negocjować?Przerażające!!!
    • polski_murzyn Myślałem ,że katolicy wybaczają i nadstawiają drug 19.02.06, 06:06
      -i policzek ,tak jak im karze ich religia i Bóg .
      • silesius.monachijski A ja mialem nadzieje - plonna, ze nie-katolicy 19.02.06, 06:12
        znaja polska ortografie; Pisze sie "kaze", nie "karze"

polski_murzyn napisała:

> -i policzek ,tak jak im karze ich religia i Bóg .
        • rogerja Mamy przeciez ludzi z dobrami osobistymi!!! 19.02.06, 07:34
          Spoleczenstwo ma ich szanowac i podziwiac tudziez podwozic na kazde zadanie.
          A teraz posluchajmy naszego Silesiusa jak bedzie definiowal korupcje.
          na przykladzie ministra uzywajacego spolecznego dobra dla wygody ojczulka Rydzyka.
          Juz widze argument ze dobre serce nie moze korumpowac hehehe. Precedens co CBA
          pozbawi zajecia!!!
          • silesius.monachijski Re: Mamy przeciez ludzi z dobrami osobistymi!!! 19.02.06, 14:58
            och wiesz; ja czekam,l co powie nowy swiadek w aferze Rywina; moze Michnik znow
            sobie "posiedzi"; lubi to przeciez, i nowa ksiazke potem napisze; tylko, ze tym
            razem posiedzi za platna protekcje i probe korupcji

rogerja napisała:

> Spoleczenstwo ma ich szanowac i podziwiac tudziez podwozic na kazde zadanie.
            > A teraz posluchajmy naszego Silesiusa jak bedzie definiowal korupcje.
            > na przykladzie ministra uzywajacego spolecznego dobra dla wygody ojczulka
            Rydzy
            > ka.
            > Juz widze argument ze dobre serce nie moze korumpowac hehehe. Precedens co CBA
            > pozbawi zajecia!!!
        • silenius.monachijski Ten szaman naciaga polskich katolikow, 19.02.06, 07:34
          Herr Patzan!
        • krzych.korab Re: Ty to byś żuk napisał jako rzóg. 19.02.06, 07:38
        • krzych.korab Kiedyś PZPR też miał takie satelity Jak dzisiaj 19.02.06, 07:45
          PIS. Aby przypodobać się władzy byli zdolni do wszystkiego. I nie poprawiaj
          innych bo sam napisałbyś rzóg zamiast żuk.
    • yarixch a to dopiero cyrk? dziennikarze obnazyli beznadzie 19.02.06, 06:46
      nosc kadr tego rzadu. Powinni dostac nagrode, a pana ministra nie powinno byc
      juz dawno na tym stanowisku.
      • rogerja Ale bedzie uciecha w europarlamencie!!! 19.02.06, 07:07
        Moze im sie znudzilo gwalcic prostytutki to teraz gwalca rozsadek?
        Ale czy oni wiedza co robia? A moze robia co wiedza....
    • krzych.korab Bronią Rydzyka a nie on winien.Urzędnik dysponując 19.02.06, 07:08
      naszym majątkiem wedle własnej woli powinien wylecieć na zbitą twarz. Teraz
      uwierzyłem że znowu jest kierowanie z tylnego siedzenia. Cóż jak powiedział
      Lepper{ często mu się wymknie prawda } "Dla dobra parti wybraliśmy to
      rozwiązanie" .
    • gregsmile1 Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 07:36
      hańba dla wolności słowa! to się ma nazywać państwo prawa!?!
    • peterkin1 Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 07:43
      Będą ścigać "prowokatora", bo pod rządami PiS ściga się osoby próbujące ujawnić
      przestępstwa popełnione w procesie budowy IV RP. Prokuratorzy są do ochrony
      nieudaczników z rządu i czarnego kleru.
    • a.barbarus Świat się śmieje, a Polacy zwariowali 19.02.06, 07:58
      Urszula Krupa, Bogdan Pęk, Bogusław Rogalski i Witold Tomczak uważają, że gazeta
      znieważyła ministra jako funkcjonariusza publicznego.
      ...............
      O mój Boże! A czy to czasem minister sam się nie znieważył? Niedługo lotne
      brygady LPR i CBA będą śledzić fora internetowe i hurtowo słać wnioski do
      prokuratury o zbadanie znieważeń pisowców, lpr-owców i samoobrońców. Tym samym
      skutecznie sparaliżują Ziobrową prokuraturę, w interesie prawdziwych
      przestepców. Była taka komedia "Świat się śmieje". Trzeba trafu - rosyjska.
    • wawrzyn1411 Kto wybrał takich przygłupów, 19.02.06, 08:00
      Kto wybrał takich przygłupów z LPR na eurodeputowanych?
    • janmro Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 08:12
      LUDZIE! Kogo to wybrano jako reprezentantów Polski do Europarlamentu?? W głowie
      się nie mieści ta ciemnota.
    • m1955n Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 08:15
      brawo lucky.Taki cyrk to tylko moze byc w POlSCE
    • erg_samowzbudnik Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 08:15
      Użyczanie samochodu słuzbowego do dyspozycji osób prywatnych jest
      przestepstwem .
    • radoslaviost Ministrem powinna się zająć CBA... 19.02.06, 08:22
      dzielny reporter wykrył rak zżerający PAŃSTWO - kolesiostwo i traktowanie
      urzędów jak własny Folwark... Minister Jurgiel jak chciał pomóc to powinien
      zamówić taksówkę dla biednego kapłana. Zadzwonić powinien z prywatnego telefonu.
      • soulworm ... a potem - LOP :) 19.02.06, 10:43

• a781936 Re: Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuratu 19.02.06, 08:27
      Co to za przestepstwo prowokacja z autem dla Rydzyka.To jest podtwierdzenie że
      jezeli o.Rydzyk za dzwoni do ministra obojetnie jakiego,jego prosba natychmist
      zostanie spełniona.Nwiedzona p.Sobecka powina zostac przeoryz,,,,,,,a w
      klastorze ktory to zostanie utworzony przez o,Rydzka.Ale heca.
    • radiomaryja1 z IV RP pozostanie tylko... 19.02.06, 08:37
      IV Wydział Karny ubrany w cuchnący kocim moczem moher
    • blue_screen popaprancy z LPR 19.02.06, 08:39
      kto ich tam wyslal do tej Brukseli ???
      • sumienie.lk Re: popaprancy z LPR 19.02.06, 08:52
        wysłał ich polski naród, aby nas godnie reprezentowali. Wysłano ich także w tym
        celu, aby dbali o nasze interesy, aby sprawy europejskie biegły w dobrym
        kierunku... hehehehe

A teraz naród może ich po zadkach całować...
        • soulworm Re: popaprancy z LPR 19.02.06, 10:37
          > A teraz naród może ich po zadkach całować...

co tez nierzadko z radoscia czyni. polacy to jednak narod mentalnych niewolnikow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka