slawekborewicz 25.02.06, 15:06 taniec na grobie ... zgroza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiecien45 Takie koncerty to wielki pic na wodę Mszę odprawić 25.02.06, 15:08 PTakie koncerty to wielki pic na wodę. Mszę odprawić a pieniądze z tacy zebrać na rodziny ofiar. Nie robić taniej rozrywki na krwi i ludzkim nieszczęściu bo jest to niezgodne z polską tradycją. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek tania rozrywka ? 25.02.06, 15:32 tak samo mozna o mszy mowic a koncert ma ta wygode, ze sie tam zbierze bardzo duzo ludzi i pewnie pieniedzy sie pozbiera wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek zreszta na ground zero bylo tez wiele akcji 25.02.06, 15:53 ale wiem, my jestesmy lepsi od amerykanow Odpowiedz Link Zgłoś
speev Re: zreszta na ground zero bylo tez wiele akcji 25.02.06, 21:05 w TVP2 po tym koncercie pojechali jak po burej suce, ale panie redaktor nie omieszkała na koniec programu z zachęcającym uśmiechem na ustach poinformować, ze jutro będzie podobny koncert organizowany przez TVP w Spodku. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys.monachijski Re: Takie koncerty to wielki pic na wodę Mszę odp 25.02.06, 18:30 Mszę odprawic a na tej mszy pan Marek Torzewski również mógłby zaśpiewać Ave Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
regi21 Re:biskupa o zgodę spytać 25.02.06, 20:46 zapomnieli. Takie czasy. A swoją drogą to nikt już chyba nie wierzy w to, że koncerty charytatywne są dla biednych czy potrzebujących. Kasę biorą inni Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka101 Re: Takie koncerty to wielki pic na wodę Mszę odp 25.02.06, 19:44 A dlaczego msza? Czy w Polsce są tylko katolicy? Zmarłym można oddać cześć w różny sposób, niekoniecznie poprzez kościelny ceremoniał. Kościół i religia, niezależnie od wyznania, zawsze poróżnia społeczeństwo. W obliczu takiej tragedii ludzie mogą się jednoczyć w wielu działaniach, do których przystąpią zarówno ludzie bardzo religijni, spod różnych wyznań, jak i ateiści. Polski kościół kat. jak żaden kościół na świecie dostatecznie już poróżnił nasze społeczeństwo. Jak widać to coraz więcej u nas świętoszkowych drażliwców spod znak KK, którym stale coś obraża uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
cycory Re: Takie koncerty to wielki pic na wodę Mszę odp 25.02.06, 19:48 zuzanka101 napisał: > A dlaczego msza? Czy w Polsce są tylko katolicy? Zmarłym można oddać cześć w > różny sposób, niekoniecznie poprzez kościelny ceremoniał. Kościół i religia, > niezależnie od wyznania, zawsze poróżnia społeczeństwo. W obliczu takiej > tragedii ludzie mogą się jednoczyć w wielu działaniach, do których przystąpią > zarówno ludzie bardzo religijni, spod różnych wyznań, jak i ateiści. Polski > kościół kat. jak żaden kościół na świecie dostatecznie już poróżnił nasze > społeczeństwo. Jak widać to coraz więcej u nas świętoszkowych drażliwców spod > znak KK, którym stale coś obraża uczucia. Mam propozycję. I nie robiuę sobie jaj. Wybierz się do Izraela i tam spróbuj manifestować swoje odmienne poglądy. cIEKAWE JAK DłUGO CI SIę UDA. Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Takie koncerty to wielki pic na wodę Mszę odp 25.02.06, 21:20 > Mam propozycję. I nie robiuę sobie jaj. Wybierz się do Izraela i tam spróbuj > manifestować swoje odmienne poglądy. cIEKAWE JAK DłUGO CI SIę UDA Proszę o sprecyzowanie:uważasz,że a)jeżeli zuzanka 101 sądzi, że msza nie jest jedynym rodzajem hołdu , który można oddać w Polsce zmarłym, to powinna wyjechać do Izraela ( w domyśle - ponieważ nie jest prawdziwą Polką , lecz kryptoŻydówką ? b)powątpiewasz, że Izrael jest państwem demokratycznym, indyferentnym religijnie ( jeśli tak , to po części masz rację) c) jeżeli wybierasz opcję b, to wyjaśnij, czy uważasz, że powinniśmy tworzyć państwo o charakterze religijnym, aczkolwiek jednak tolerancyjne wobec osób innej religii ( w Izraelu Arabowie stanowią ok. 40 % ludności i przynajmniej deklaratywnie cieszą się takimi samymi prawami jak Żydzi). Bardzo prosze o wyjaśnienie , bo ciągle jeszcze mam trudności z waszym endeckim językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel26wawa Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 15:09 Ciekawe słuchać Requiem Mozarta i jeść kiełbaski... Chyba osobom wycofujacym patronat nad koncertem zabrakło jednak wyobraźni i widzieli to co chceli zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 15:19 zjawisko. Wyraz pamieci szcunku a i pieniedzy da sie wiecej uzbierac niz na nudnym p...eniu ksiedza. No ale przeciez ciemnogrod nie bylby ciemnogrodem gdyby cos nie obrazalo uczuc ich obywateli. Jak dobrze ze juz nie musze zyc w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 15:37 Mozesz mnie oswiecic gdzie na swiecie organizuje sie koncerty w miejscu w którym zgineli ludzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 15:43 koncerty na czesc ofiar organizuje sie wszedzie na swiecie. A jesli faktycznie tak bardzo Polakow dotyka miejsce to organizatorzy moga dla swuetego spokoju przeniesc ten koncert w inne miejsce zeby znow nie bylo "obrazy uczuc" drazliwcow.... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 17:13 "koncerty na czesc ofiar organizuje sie wszedzie na swiecie" ale nie na miejscach katastrof.Trzeba miec troche taktu, miejsce gdzie zgineli ludzie nie jest odpowiednie do organizowania koncertów. Nikt nie polemizuje z idea koncertu tylko z jego miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 22:24 przecie koncert nie jest organizowany na miejscu tragedii tylko 200m dalej, nie jest to tez parking przed hala. A z drugiej strony jaka to roznica czy jest to 200, 500 czy 1000m od miejsca tragedii? Moze koncert trzeba bylo zrobic we Wroclawiu? Nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel26wawa Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 15:43 A możesz mnie oświecić w którym meijscu jest napisane że koncert ma się odbyc w miejscu katastrofu? może ja po prostu nie umiem czytac i nie znalazłem tam tekstu w którym wyłozony że skoro odsłonięto już posadzkę zawalonej hali to teraz zorganizuje sie tam koncert? Wskaż mi prosze ten akapit. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 17:08 "Organizatorzy charytatywnego "Koncertu Pamięci - ofiarom z MTK i tym, którzy ratowali", który odbędzie się w sobotę na parkingu Międzynarodowych Targów Katowickich", czyli na parkingu przed zawalona halą.Moze faktycznie nie umiesz czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel26wawa Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 17:58 Jako żywo... Na parkingu to nie znaczy na płycie hali... Obok nie znaczy NA.. A gdzież niby taki koncert zorganizować, żeby nikogo nie raziło? W operze leśnej w Sopocie? Bo daleko? Nikomu nie będzie sie źle kojarzyło? Nikogo nie urazi... i mało kogo poruszy... To miejsce jest najlepszym z możliwych, a już tylko od ludzi uczestniczących w tym przedsięwzięciu będzie zależało czy będzie to koncert ze smakiem czy będą sie zachowywac jak "tańczący na kurhanach wrogów" Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 19:34 Są tysiace miejsc gdzie taki koncert mozna zorganizowac. Gdzie nie bedzie zadnych kontrowersji, gdzie nikt nie bedzie twierdził ze jest to "tanczenie na grobach". To miejsce jest najgorsze z mozliwych. Wiele osób, w tym członków rodzin ofiar czuje sie urazonych.Jesli nie jestes w stanie tego zrozumiec to twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel26wawa Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 19:46 Podobnie jak Twoim problemem jest nierozumienie mojego toku rozumowania. Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 20:03 To wyjasnij mi prosze co moze przemawiac za organizowaniem koncertu "Koncertu Pamięci" w miejscu które moze ranic rodziny ofiar tragedii. ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel26wawa Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 20:55 A kto pozwolił CI wypowiadać sie za wszystkie ofiary tragedii? I kto decyduje o tym czy coś kogoś rani czy nie? Czy urzadzimy głosowanie wsród rodzin ofiar? czy wystarczy jeden głos sprzeciwu, bo musi być aklamacja? Jak ziemia dluga i szeroka jednm sie cos podoba innym nie. Mnei pomysl koncertu tam wlasnie sie podoba, jesli kogos to razi wszak nikt nei kaze nikomu tam isc jesli to dla owej osoby jest zbyt osobiste i zbyt bolesne. Zatem zlotym srodkiem byloby nie robic nic.. bo cokolwiek sie zrobi zawsze kogos mozna zranic. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 21:10 Ja nie wypowiadam sie za wszystkie ofiary, twierdze tylko ze to moze ranic rodziny ofiar. I sama ta mozliwosc ze choc jedna jedyna osoba która straciła kogos bliskiego w tej hali poczuje sie urazona zroganizowaniem tam koncertu jest wystarczajaca by koncert odbywał sie gdzie indziej. Ci ludzie wycierpieli juz dośc duzo.I masz racje lepiej nie robic nic niz robic cos co moze ranic dodatkowo rodziny ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 22:29 dupa! wlasnie przez takie podejscie jak Twoje w tym kraju jest jak jest. Bo ludzie sie boja cos zrobic. A kazda inicjatywa jest tepiona jakims durnym protestem, a to w obronie uczuc, a to w jedynej slusznej drodze ciemnogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 17:20 Alterpars muszę Cię zdziwić: tym razem to nie ciemnogród, ale jaśnie oświecona Gazeta Wyborcza w Katowicach. To oni zainsynuowali o pikniku, o kiełbaskach z grilla, redaktorka wysmażyła w komentarzu święte oburzenie, no i poszło. To dziennikarze Giewu wydzwaniali do rodzin ofiar katastrofy i alarmowali o koncercie. Udało im się naciągnąć na wypowiedź jednego faceta z Chorzowa. Zrobili z niego reprezentanta setek rodzin i wytarli się tymi rodzinami pisząc, że to one nie chcą koncertu. W sumie wyjątkowo parszywa manipulacja. W dodatku ostro Giewu rekalmuje jutrzejszy koncert w Spodku. Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: No coz na swiecie takie koncerty to normalne 25.02.06, 18:10 roro68 napisał: > W dodatku > ostro Giewu rekalmuje jutrzejszy koncert w Spodku. no, ale dochód z tej imprezy już nie pójdzie na rodziny ofiar, ale na ośrodki Caritasu! To, co zrobiła GW to jest duże przegięcie. Mam w d..ie GW i chyba przestanę kupować. Nie warto wywalać kasę, na taką szmatę! Odpowiedz Link Zgłoś
makkak1 Obrzydliwosc! 25.02.06, 15:19 Jestem wstanie zrozumiec, ze organizatortzy popelnili gafe - chcieli dobrze i nietakt moze kazdemu sie zdarzyc. Zadziwie mnie jednak i bulwersuje upor z jakim bronia swojej glupiej decyzji. Przeciez rodziny ofiar odmowily przyjecia takiej pomocy, wiec dla kogo organizuja ten koncert??? Zdanie rodzin ofiar jest dla mnie rozstrzygajace i nie wymaga zadnego uzasadnienia, po za tym termin organizowania jakiejkolwiek imprezy masowej jest o kilka miesiecy jeszcze za wczesny! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: Obrzydliwosc! 25.02.06, 15:37 Każda!!! okazja jest teraz dobra, żeby zarobić. I nie chodzi mi o rodziny ofiar. Cwaniaków nie brakuje. Niektórzy podpieraja się postępem, ale w takiej sprawie preferuję tradycję. Żałoba to żałoba. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 15:33 Ogarnęła debili organizatorów żądza zysku. Ausgerechnet taka sama, jak u tych frajerów, któych prokurator zapuszkował. Jebnijcie się w puste łby ! Nie robi się bankietu na cmentarzu ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabidd Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 15:34 co za bandzior to wymyślił takiego razem za kraty z tymi ktorzy dachu nieodśnieżyli Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 15:50 na jakim grobie?? to jest tylko parking...a ze jest blisko miesca gdzie zgineli ludzie nie swiadczy, ze tam jest ich grob pozatym gdyby w Polsce wszystkie miejsca gdzie gineli ludzie byly "nietykalne" to nie bylo by miejsca w Polsce juz na nic no ale ludzie lubia przeciez wyplakiwac sie nad pomnikami i masowymi miejscami pokazywania "wspolczucia" Odpowiedz Link Zgłoś
amis711 Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 16:41 Zgadza się to jest tylko parking... a 200m od niego miejsce koszmaru, który rozegrał się tam niespełna miesiąc temu. Jeszcze trwają prace nad porządkowaniem tego terenu, jeszcze ekipy śledcze, komisje zabezpieczają ślady, a bliscy poległych przychodzą, aby w ciszy próbować zrozumieć... Nikt nie jest w stanie zagwarantować, że na koncert przyjdą jedynie jednostki potrafiące zachować powagę. 200 metrów to niewiele, można np przejść się za potrzebą, przy okazji wyrzucając pustą puszkę od napoju. Nie drażni mnie sam koncert w tym miejscu, choć gdybym stracił tam kogoś bliskiego, to pewnie nie byłbym zadowolony. Zgadzam się, że nie można tam robić cmentarza, że miejsce musi żyć, niemniej cel tej imprezy i miejsce organizacji z powodów oczywistych stoją w sprzeczności. Dochód z cegiełek sprzedanych podczas ma być przeznaczony ponoć na pomoc psychologiczną dla rodzin poszkodowanych. Szkoda, że organizatorom zabrakło wyobraźni i fundują tym ludziom terapię wstrząsową. A przecież mogło byc tak pięknie..., lotnisko na Muchowcu byłoby miejscem idealnym, dającym możliwość przyjazdu wielu ludzi, zaparkowania samochodów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 26.02.06, 10:14 Miejsca na polskich drogach gdzie zgineli ludzie powinny zostać wyłączone z ruchu, a w tych miejscach aby nie urażać uczuć bliskich ofiar wypadków drogowych powinny zostac wybudowane obiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 17:15 A jak w trakcie koncertu zachce ci sie lac to moze znajdziesz jeszcze gdzies w ustronnym miejscu slady krwi na sniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk [...] 25.02.06, 16:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel26wawa Requiem najlepiej brzmiałoby w miejscu hali 25.02.06, 16:48 Brynk, nie uwazasz że w dyskusji dotyczacej takiego tematu Twoja wypowiedz jest nie na miejscu? Nie uwazasz ze mimo że masz inne zdanie warto byłoby je przedstawić w cywilizowany sposób? To że masz inne zdanie nie upoważnia Cie do obrazania innych! Ja uważam że ten koncert, to requiem najlepiej brzmiałoby własnie jeśli nie w mijscu zawalonej hali to tóż przy niej. Obok żeby było widać.. tak widać, żeby wrażenie wizualne kojarzyło się z muzyką, ze słowem. I jeszcze jedno czy jeśli uważam, że to moja zdanie jest ważniejsze mam prawo nazwć Cię świnią? Czy mam prawo? Drugie pytanie. Czy słyszałes kiedykolwiek Requiem Mozarta? albo też Foure, albo Verdiego? Czy pod wpływem muzyki czułes kiedyś jak pod wpływem muzyki włoś Ci się jeży i ciarki chodzą po plecach? Odpowiedz Link Zgłoś
areto Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 16:25 mimo ze bardzo chcialam isc w zwiazku z przeniesieniem koncertu na MTK NIE POJDE. nie bede napedzac kasy warce ani innym Ze ludzie na cos takiego przyzwalają! Wszysycy artysci powinni sie wycofac. Komu chcieli pomoc chyba nie ofiarom Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 16:59 slawekborewicz napisał: > taniec na grobie ... zgroza Jaki taniec? Takim tekstem profanujesz pamiec o tych ktorzy zgineli. Zastanow sie zanim napiszesz. Ludzie chca uczcic pamiec ofiar a Ty tak sie zachowujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_mikolaj_666 polskie piekiełko 25.02.06, 17:00 większość krzykaczy g... obchodzi szacunek dla ofiar. Natomiast zgrozą napawa ich fakt, że ktoś może coś zorganizować, zachować się konstruktywnie, osiagnąć jakiś efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski ciemnota ludzka nie zna granic 25.02.06, 17:29 Chyba tylko w polsce taki koncert moze budzic kontrowerje . Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Gazeta Wyborcza napluła ludziom w twarz 25.02.06, 17:48 I pomyśleć, że całe zamieszanie przez jedną głupią redaktorkę Gazety Wyborczej w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Gazeta Wyborcza napluła ludziom w twarz 25.02.06, 17:54 Ja nie jestem bardzo stara,ani nie jestem bardzo kościelna.Uważam jednak,że pomysł zorganizowania koncertu charytatywnego w miejscu,gdzie niedawno zginęło tyleludzi jest niestosowny i nie powinien mieć miejsca! To jest niestety pogląd wielu moich znajomych.Żadna,nawet najbardziej szlachetna akcja ,zorganizowana w tym miejscu jest jednym wiekim nieporozumieniem.Postawcie się na miejscu rodzin ludzi,którzy stracili życie w tej hali targowej.Ich rany nadalkrwawią i serca bolą.Moim zdaniem na koncert w tym miejscu jest po prostu za wcześnie.To tak jakby tańce urządzać an cmentarzu! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Gazeta Wyborcza napluła ludziom w twarz 25.02.06, 18:03 Koncert "ofiarom ghetta" przeniesc do Koluszek , koncert "ofiarom muru berlinskiego" przeniesc do Nairobi , a muzeum oswiecimskie zorganizowac w Ustce . Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Gazeta Wyborcza napluła ludziom w twarz 25.02.06, 19:41 To moze koncercik rockowy w obozie w Oswiecimiu zorganizowac.Taki ku czci ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Gazeta Wyborcza napluła ludziom w twarz 25.02.06, 18:13 Widzisz, dla miejscowych to nie jest takie bulwersujące, bo znają topografię tego terenu. MTK to bardzo rozległy obszar. Oprócz tej nieszczęsnej hali tuż obok znajdują się inne, wyższa szkoła TV, hotel asystencki i ogólny oraz bardzo duży parking. Przy tum parkingu od strony ul. Bytkowskiej po tragedii setki i tysiące ludzi codziennie zostawiają znicze, modlą się. Nie brakuje gapiów. Przychodzą tu tłumy. Dlatego nie jest prawdą, że ten koncert, estrada czy scena stoją dosłownie na miejscu katastrofy. To 200 metrów obok, w zabudowie związek przestrzenny z halą nie jest wcale bezpośredni. Odpowiedz Link Zgłoś
anda8 Re: Gazeta Wyborcza napluła ludziom w twarz 25.02.06, 18:59 jak czytam takie komentarze, to mam ochote spakowac sie i jechac stą jak najdalej. Co za hipokryzja i chamstwo.......... Odpowiedz Link Zgłoś
m824 tylko, że tu chodzi o.... 25.02.06, 18:00 Nagle, na dwa dni przed koncertem GW zrobiła wielką aferę w związku z jego lokalizacją. doprowadziło to do wycofania poparcia dla tego koncertu przez prezydenta miasta, wojewodę. niestety wszystko to, doprowadziło do sytuacji, że ludzi na koncercie jest znacznie mniej niż być mogło, zbiorą mniej pieniędzy na rzecz rodzin ofiar, a także spowodowało to, że przesłanie i znak solidarności z tymi ludźmi jaki chcieliśmy im dać, nie będzie tak wyraźny. a jutro... w Spodku odbędzie się kolejny koncert. To samo miasto, dzień po koncercie w MTK, zaproszenia dostali ratownicy z akcji w MTK. Wszystko to, może sugerować ludziom, że pieniądze zebrane podczas niedzielnego koncertu także pójdą na pomoc rodzinom ofiar. I TU BŁĄD: bo pieniądze z koncertu w Spodku będą przeznaczone na ośrodki Caritasu w całym kraju - także na Śląsku oczywiście. Dla mnie jest to zwykłe wykorzystywanie zbierzności miejsca i czasu, i dobrego serca ludzi dla ofiar tragedii żeby zebrać kasę na Caritas! Nie widzicie tego! Przecież to jest jawne oszustwo i wykorzystywanie sytuacji! Nikt jasno nie powiedział, że pieniądze zebrane w Spodku NIE PÓJDĄ DO RODZIN OFIAR. A taka informacja chyba się wszystim należy, nie? To jest wielce nie fair! Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: tylko, że tu chodzi o.... 25.02.06, 18:50 Wyglada na to, ze komus zalezy aby storpedowac pomysl upamietnienia pamieci ofiar... Smutne. Jak dla mnie to ta cala "kontrowersja" jest smieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz No i się nakoncertowali... 25.02.06, 18:19 Torzewski, szukający na gwałt jakiejkolwiek okazji, żeby zaistnieć w "szołbyznesie", zawył jak zwykle, tyle że tym razem nie na stadionie, ale przed grupką zgromadzonych, którzy przyszli nie tyle na sam koncert, tylko żeby zobaczyć jakie jaja będą. No i nie rozczarowali się. Potem niedobitki publiczności wysłuchały niedobitków z drugiej strony i było po wielkim koncercie... Nie wszyscy jeszcze zrozumieli, że Polska to nie USA, Katowice nie Nowy Jork, a blaszak noszący dumną nazwę, to nie wieżowiec na Manhatanie. Nie mówiąc już o zaproszonych artystach, z których znaczna część musiała być wcześniej otrzepana z naftaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: No i się nakoncertowali... 25.02.06, 18:27 gdyby jakaś niedouczona zawodowej etyki dziennikarka GW nie wmieszała się w to, to koncert byłby udany. A tak ... wyszło to co wyszło a Wybiórcza znowu będzie miała pożywkę na parę dni. I oto przecież chodzi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: No i się nakoncertowali... 25.02.06, 18:31 Gdyby GW miala takie wplywy , to pis bylby historia . Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 18:35 Niech pan też napisze, że nic nie weźmiemy od organizatorów, bo taka pomoc nie jest nam potrzebna - dodał. -i słusznie od tego są firmy ubezpieczeniowe aby wypłaciły odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 manipulacja rodzinami 25.02.06, 18:56 Manipulacja zupełnie podstwowa jest taka, że w rzeczywistości nie wiemy, co myślą rodziny ofiar i poszkodowani. Są ich setki, tymczasem Giewu wykorzystała jednego faceta z Chorzowa. Ja szanuję zdanie tego człowieka, ma prawo mówić, że nie chce, że go to oburza. Ale, na Boga, przecież to jeden głos. A Gazeta pisze: "rodziny uważają, że to skandal". Nie jest to pierwsza manipulacja GW, nie ostatnia, ale wyjątkowo wyraźna. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: manipulacja rodzinami 25.02.06, 19:52 Dla mnie jest oczywiste ze jesli nawet jednej osobie z członków rodzin ofiar lokalizacja nie odpowiada to koncert nie powiedzinien odbyc w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
anda8 Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 18:57 dupa jasio - zgroza! Zgroza to zyc w tym kraju, gdzie wszyscy sa świętszy od papieża Odpowiedz Link Zgłoś
jona12 Re: ludzie po rozum do GLOWY 25.02.06, 19:10 siegnijcie KSIAZKI KONCERT W TYM MIEJSCU Z TAKIM PROGRAMEM TO JEST COS PIEKNEGO.PRZESTANCIE SLUCHAC TYCH BARANOW Z RZADZACYCH PARTI BO ONI NAWET NIE WIEDZA I NIE SLYSZELI CHOPINA MOCARTA NIE WIEDZA CZY JESC CZY PIC BO TYLKO NA TO KRADNA NASZE PIENIADZE. A JAK CHCECIE ROBIC CMENTARZ Z TEGO MIEJSCA TO KA JUZ WIDZE ZE POLSKA TO JEDNO CMENTARZYSKA BARANOW KTORZY NIE WIEDZA CO POWIEDZIEC TO WCISKAJA GOWNO W USZY A GLUPY JUZ TO LAPIA.KULTURO,KWASNIEWSKI WROCCIE BO PO POLSCE TYLKO SZAMBO MORALNE ALE PSEUDO-KATOLICKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
pozara Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 19:10 Dokładnie!!! CAŁA POLSKA TO CMENTARZ, LUDZIE GINELI W WOJNIE ITP...dlaczego nie moze byc tam koncertu, przeciez to miejsce jak kazde inne, wkurza mnie to ze zaczynamy fisiować i robic problem tam gdzie go nie ma, to co juz nigdy nie bedzie mozna przejsc po tym miejcu bo sie bedzie deptac cmentrz?? ludzie opamietajmy sie, złózmy hołd ale nie wpadajmy w obłęd Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Modlitwa. A głosu osób którym bliscy zmarli to co? 25.02.06, 19:17 Nic sobie z tego "artyści" nie robią??? Modlitwa w formie bluesa.... Szkoda mi tych ludzi, bo maja kompletny brak wyczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Modlitwa. A głosu osób którym bliscy zmarli t 25.02.06, 22:16 a w krakowie od lat sa jazzowe zaduszki. W kosciele! Rozumiem ze tobie De.bilu to tez strasznie przeszkadza, bo Ci artysci i kaplani nie maja za grosz wyczucia. A na stypie byl w ogole kiedys? U niektorych widac kompletny brak... rozumku. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 sabat ... 25.02.06, 19:21 sabat na grobie to odwalili premierek i prezyndencik ze swoimi switami, gdy przyjechali popatrzec i przeszkadzali ratownikom. Do bagna z nimi ... Odpowiedz Link Zgłoś
cycory Nie ma zdiwka. 25.02.06, 19:24 Zdziwiony to ten który myśli że ci "artyści" myślą o czymś innym niż kaszana i autopromocja. Skąd oni wszyscy pochodzą? Jedna taka to nawet na grobie ojca się fotografowała i też zdziwiona była. Odpowiedz Link Zgłoś
cycory Dobrze że nikt z zainteresowanych nie ubrał 25.02.06, 19:43 koszulki z napisem "jestem żydem" i nie obraca całej sprawy w wybuch zwierzęcego antysemityzmu i ksenofobii podlanej sosem narodowego charakteru partii rządzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Dobrze że nikt z zainteresowanych nie ubrał 25.02.06, 20:11 A co ma partia rządząca do tego?! Aferę rozpętała katowicka Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 20:18 Czy zauważyliście ,może to mało odkrywcze ale w Polsce najłatwiej zmobilizować ludzi na nie lub przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 22:09 bo lud jest glupi. Pare prostych haselek i zawsze mozna cos wygrac. Patrz przyklad PiSu :> Odpowiedz Link Zgłoś
trzasencja Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 20:33 panie borewicz, przykro mi, ze w gazecie pracuja nierzetelni dziennikarze, ktorzy podaja nieprawdziwe dane, jakoby parking nalezal do hali mtk Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Kontrowersje w związku z lokalizacją katowick 25.02.06, 22:11 ale prawdopodobnie pod parkingiem byl kiedys cmentarz praslowian ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego BZDURY 25.02.06, 22:03 Naprawde juz sie ludzie nie maja czego czepiac. Ktos urzadzil stype na wolnym powietrzu, a dewoci tylko problemy widza. Przecie praktycznie wszedzie gdzies ktos kiedys umarl. Na moim osiedlu na placu zabaw dla dzieci jakis dziadek mial zawal. I co? Plac zlikwidowac by dzieci sie nie bawily na "grobie"? Wezcie ludzie czepcie sie tramwaju, a nie ludzi z inicjatywa!! Bo to wlasnie takich trzeba naszej ojczyznie. A nie prostych i plytkich krytykantow!! Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Re: BZDURY 25.02.06, 23:02 no zgadza się. a tam gdzie teraz stoi Biblioteka Śląska był kiedyś cmentarz - ewangelicki. I nikt nie każe burzyć biblioteki z tego powodu... opamiętajmy się, bo jeszcze trochę a jednych będziemy winić za to, że noszą krzyż, a drugich za to że go nie noszą. czy możemy być chociaż odrobinę bardziej tolerancyjni, czy możemy próbować przynajmniej wysłuchać drugiej strony, czy możemy nie oceniać innych i wreszcie nie wtrącać się w cudze życie. To takie podstawowe sprawy o ktorych my - POlacy nic nie wiemy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś