Dodaj do ulubionych

TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku

09.03.06, 20:55
Panie pzewodniczacy, a gdzie to wolnosc slowa?!!!!
Obserwuj wątek
    • jarecki40 [...] 09.03.06, 20:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • m635 A GW daje znów zmanipulowaną wersję. Chamstwo! 09.03.06, 21:00
        Manipulacja medialna na całego. Nawet w tej relacji.
        Szkoda słów...
        • blackeagle A na czym polega ta manipulacja? 09.03.06, 21:09
          Chciałbym sie dowiedzieć dlaczego według Ciebie GW przedstawia zmanipulowaną
          wersję. Jaka jest prawdziwa wersja? Nie chcę bronić GW ale nie lubię jak ktoś
          kogoś oskarża nie podając żadnych argumentów.
          • dydelfus Re: A na czym polega ta manipulacja? 09.03.06, 21:12
            blackeagle napisał:

> Chciałbym sie dowiedzieć dlaczego według Ciebie GW przedstawia zmanipulowaną
            > wersję. Jaka jest prawdziwa wersja? Nie chcę bronić GW ale nie lubię jak ktoś
            > kogoś oskarża nie podając żadnych argumentów.
            GW w ubieglym tygodniu nadala pelny tekst wypowiedzi z ktorej wynikalo, ze
            Jasinski nie chodzil na dziewczyny z Jarkiem bo sie wczesniej ozenil...
            • taziuta Re: A na czym polega ta manipulacja? 09.03.06, 21:36
              I chciałbyś żeby teraz w krótkiej notce to wszystko apiat' przypominali?
              Weź się do nich zgłoś na redaktora, to jak cię przyjmą, będziesz miał teksty po
              swoim uważaniu :)

dydelfus napisał:

> blackeagle napisał:
              >
              > > Chciałbym sie dowiedzieć dlaczego według Ciebie GW przedstawia zmanipulow
              > aną
              > > wersję. Jaka jest prawdziwa wersja? Nie chcę bronić GW ale nie lubię jak
              > ktoś
              > > kogoś oskarża nie podając żadnych argumentów.
              > GW w ubieglym tygodniu nadala pelny tekst wypowiedzi z ktorej wynikalo, ze
              > Jasinski nie chodzil na dziewczyny z Jarkiem bo sie wczesniej ozenil...
              >
              • znajomy_jennifer_lopez Nie przyklęknął podczas wywiadu 09.03.06, 22:04
                • waldemar.sotomski [...] 09.03.06, 23:49
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • piternet Kaczynski moze, a Kunica nie 10.03.06, 01:01
                    Kaczynscy opowiadali maksymalne bujdy w kampanii wyborczej i nikt im nie
                    zabronil emitowania tego ich "materialu". A tu Kunica o niewinne piweczko spytal
                    i to jest nagle problem. A czyja to wina, ze z Kaczorem sie ciezko laski
                    wyrywalo...no bo chyba nie Kunicy, czy Jasinskiego ;)

Dziewuchy powiedzcie, czyz "samo dobro" (to okreslenie J.Kaczynskiego) jakie
                    tkwi w szefie PiS, nie jest warte waszego uznania :) ?

Bo swoja droga to temu Kaczorowi chyba z braku kobity sie poprzewracalo w glowce.
                    • lady284 Re: Kaczynski moze, a Kunica nie 10.03.06, 07:33
                      nic z tego nie rozumiesz człowieku
              • imprezagt na czym polega ta manipulacja? NA TYM 09.03.06, 23:11
                No nie można robić skrótu który odwraca sens wypowiedzie przecież! to
                uniemożliwia rzetelną ocenę.

Dla ułatwiewienia jaskrawy przykład:

dziennikarz pyta jakiegoś oskarżonego: "Czy ukradł pan pieniądze z banku"
                oskarżony: "nie ukradłem"

Dziennikarz może napisać w relacji, skracając wypowiedź oskrżonego, że
                powiedział on "ukradłem"?? Przecież takie słowo padło....

aziuta napisał:

> I chciałbyś żeby teraz w krótkiej notce to wszystko apiat' przypominali?
                > Weź się do nich zgłoś na redaktora, to jak cię przyjmą, będziesz miał teksty
                po
                >
                > swoim uważaniu :)
                >
              • krzych.korab Głupota wydawcy spowodowała że się o tym mówi. 10.03.06, 07:28
            • pawelek.mar Re: A na czym polega ta manipulacja? 10.03.06, 08:33
              dydelfus napisał:

> blackeagle napisał:
              >
              > > Chciałbym sie dowiedzieć dlaczego według Ciebie GW przedstawia zmanipulow
              > aną
              > > wersję. Jaka jest prawdziwa wersja? Nie chcę bronić GW ale nie lubię jak
              > ktoś
              > > kogoś oskarża nie podając żadnych argumentów.
              > GW w ubieglym tygodniu nadala pelny tekst wypowiedzi z ktorej wynikalo, ze
              > Jasinski nie chodzil na dziewczyny z Jarkiem bo sie wczesniej ozenil...

i dlatego na koleżanki nie chodził z Jarkiem? Innych kolegów tak nie
              dyskryminował :-)))
          • arius5 Komisja Etyki i Rada Etyki ? 10.03.06, 00:10
            Pamietam, cos takiego bylo i za Gierka.
          • woody7575 Re: A na czym polega ta manipulacja? 10.03.06, 00:37
            Manipulacja ta polega na chlopcze drogi na tym ze GW nawet w tym artykule nie
            podaja ciagu dalszego wypowiedzi ministra a co za tym idzie nadal przeinacza
            fakty . Trzaba albo nie chciac tego zauwazyc albo byc skrajnym glupcem.
            Pozdrawiam Rozsadnych Ludzi !!!
        • ab554 Re: A GW daje znów zmanipulowaną wersję. Chamstwo 09.03.06, 22:02
          m635 napisał:

> Manipulacja medialna na całego. Nawet w tej relacji.
          > Szkoda słów...
          Czemu GW tak schamiala?Co im sie stalo?Strach przed Kaczorami?
      • dydelfus Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 21:13
        jarecki40 napisał:

> wiadomo on woli chłopców
        Ja tez wole chlopcow, szczegolnie swoje dzieci :) Same chlopaki, trzy sztuki!
      • rockawy O co chodzi 10.03.06, 05:27
        Homoseksualizm to nie choroba zakazna wiec sie pisiory nie zaraza,nie on jeden
        i nie ostatni.Gorzej ,ze z glowa u niego cos nie tak i tym nalezy sie martwic.
    • marekkrukowski Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 21:06
      A są tacy, którzy twierdzą, że prezes PiS przesadza, gdy mówi, że w Polsce nie
      ma wolnych mediów, bo dziennikarze są krępowani przez wymagania zwierzchników.
      • dydelfus Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 21:09
        Przeciez oni to przepisali z IAR!!
        To tamte czubki manipuluja (bronie portalu GW!!)
        • lwaw Insynuacja, to g...na broń GW. 10.03.06, 02:12
          Co ty myślisz, że GW nie zna faktów?
    • dydelfus Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 21:10
      patriota21wieku napisał:

> Panie pzewodniczacy, a gdzie to wolnosc slowa?!!!!
      Jak powiesz do kogos x jest ch..em, a ktos przekaze ze to rozmowca byl ch..em
      to zrozumiesz na czym polega manipulowanie!
    • kklinowski49 Ten cytat 09.03.06, 21:11
    • mat691 Zredagujcie tę informację porządnie! 09.03.06, 21:13
      Rozmowa nie została wyemitowana.....
      Chodzi o materiał wyemitowany 15 lutego.
      Zdecydujcie się.
      • dydelfus Re: Zredagujcie tę informację porządnie! 09.03.06, 21:15
        mat691 napisał:

> Rozmowa nie została wyemitowana.....
        > Chodzi o materiał wyemitowany 15 lutego.
        > Zdecydujcie się.

Raczki im sie trzesą, przechodzi na mozg!
    • kiks8 Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 21:22
      Rada etyki mediów ma wykaczony charakter
      • mg2005 Dobry przykład 'obiektywizmu' dziennikarzy 09.03.06, 21:26
        wobec PiS.
      • jb777 Kiks zgadzam się - to chore, odwracanie kota 09.03.06, 23:40
        ogonem.
        "...działanie dziennikarza narusza zasadę pierwszeństwa dobra odbiorcy oraz
        zasadę szacunku i tolerancji."

Dziennikarz ma informować. Będzie dbał o moje dobro jeżeli ja będę dobrze
        poinformowany. Odpowiedzi udzilał Jasiński, dobrowolnie a nie pod przymusem czy
        po pijanemu. Czy z ministrem nie mozna rozmawiać o niczym innym jak o jego
        bieżących obowiązakch? Toż to manipulowanie dziennikarzami i opinią publ,
        swoista cenzura.
        Jak chcą to niech udzielają "wywiadó - monologów" w jedynych słusznych i
        rzetelnych mediach toruńskich.
    • kklinowski49 Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 21:27
      Manipulacja polega na tym wyemitowano tylko poczatek wypowiedzi min.Jasinskiego.
      W dalszej czesci tego samego zdania jest mowa o tym ze na dziewczyny nie
      chodzili /On i J.Kaczynski/ poniewaz w sasiednim akademiku mieszkala przyszla
      zona Jasinskiego i w zwiazku z tym juz nie byl zainteresoway chodzeniem na
      dziewczyny.
      Ocencie sami. Wedlug mnie jest to haniebna manipulacja Kunicy no i Gazety -
      ktora w tym artykle powtarza manupulacje Kunicy
      • block-buster Chodzi o to,ze o Sloncu Tatr tylko na kleczkach 09.03.06, 21:32
        nawet jesli jest i raczej jest na 99 procent jedynym politykiem na
        swiecie,ktory nigdy nie zaznal orgazmu.
        Chyna ze patrzac na kota.Albo zapowiadajac kolejne wybory.Albo na mysl o
        ponownej kadencji glupszego z braci...
        I tylko o to chodzi.
        • taziuta Re: Chodzi o to,ze o Sloncu Tatr tylko na kleczka 09.03.06, 21:42
          Zaraz Cię wypinkują! Urban za obrazę głowy miniaturowego państwa będzie musiał
          zapłacić 20 tys. zł, to za obrazę głowy takiego państwa jak Polska może trzeba
          będzie beknąć i ze 2 melony :)

block-buster napisał:

> nawet jesli jest i raczej jest na 99 procent jedynym politykiem na
          > swiecie,ktory nigdy nie zaznal orgazmu.
          > Chyna ze patrzac na kota.Albo zapowiadajac kolejne wybory.Albo na mysl o
          > ponownej kadencji glupszego z braci...
          > I tylko o to chodzi.
      • wuk4 Re: TVP: Kunica wyleci z TVP 09.03.06, 21:34
        za nieocenzurowanie materiału w którym ośmiesza się ważnego działacza
        Wierchuszki.
        • december70 Re: TVP: Kunica wyleci z TVP 09.03.06, 21:47
          Jeżeli Jarek nie jest tego,to właściwie o co chodzi? Ze pił piwa za dużo ?
          A ile to roboty,codziennie jest 15-20 konferencji prasowych.Na jednej z
          nich ogłosić co i jak z nim jest nie tak.A Kunice za niezdrowe myśli do Niemiec
          za karę.
          • zetorg Polska polityka jest jak jarmark... 09.03.06, 21:50
            ... co krok to sie oczy ze zdziwienia coraz szerzej otwieraja.
      • mat691 Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 21:40
        Dokładnie było tak, że po wypowiedzeniu tego feralnego zdania Jasiński
        zorientował się, że palnął coś bardzo dwuznacznego, zająknął się i dalej tylko
        ratował sytuację. Gdyby wyemitowano całość, jak Jasiński się plącze, to dopiero
        byłaby afera.
        • mat691 Opamiętajcie się! 10.03.06, 00:13
          Po pytaniu: "Koleżanki?" i po wypowiedzeniu tego feralnego zdania: "To akurat z
          Jarosławem Kaczyńskim nie" Jasiński zorientował się, że palnął coś bardzo
          dwuznacznego, zająknął się i dalej tylko ratował sytuację, opowiadając o swojej
          ówczesnej dziewczynie, a późniejszej żonie. Gdyby wyemitowano całość, jak
          Jasiński się plącze, trwałoby to o 30 s dłużej, co z kolei nie miałoby żadnego
          sensu merytorycznego, dalej byłoby dwuznaczne i dopiero wtedy byłaby afera.
          Materiał w wersji Kunicy wyemitował Polsat w "Wydarzeniach", tak samo przyciął i
          co? I g.wno.
      • jjr44 Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 10.03.06, 03:09
        GW pisze niechlujnie: materiału nie wyemitowano. Cytat jednak pochodzi ze
        zmontowanego materiału i to jest ok. Wcześniej GW dokładnie pisała na czym
        polegał skrót którego dokonał Kłonica czy jak mu tam. Kłonica zmontował
        wypowiedź ministra tak żeby sugerowała że kaczor nie był zainteresowany
        koleżankami. generalnie "dowcip" Kłonicy mnie nie bawi. Co mnie obchodzą
        zainteresowania seksualne pana K.?
        orientacja seksualna tego polityka jest sekretem poliszynela - pisało o tym
        niemal wprost NIE a na paradzie równości jawnie o tym krzyczano (oni chyba
        wiedzą?).
        Co do GW to mimo wspomnianego przeze mnie niechlujstwa w redagowaniu tekstu nie
        mam poczucia żeby to była manipulacja. Takie wrażenie mogą miec osob mające
        problemy z rozumieniem czytanego tekstu i rzadko sięgające po prasę. Cała
        rozmowa (oryginał i skrót kłonicy) była cytowana w innym artykule GW w momencie
        kiedy sprawa wynikła i każdy kto sie tym interesował wie o co chodzi. maja
        powtarzac całe teksty przy każeej okazji kiedy wspominają to?
        No cóż, przynajmniej ja dokładnie wiem o co chodzi i nie czuję sie
        manipulowany.
    • kres_ludzkosci i pomyslec, ze w komisji zasiada 09.03.06, 21:39
      filozof. tlumacz platona

slowskowyt.blox.pl/html
    • jerzy30 tak to TVP włazi w d... jedynie słusznej partii 09.03.06, 21:50
      przewodniej sile narodu - z obawy o własne d....
      • december70 Re: tak to TVP włazi w d... jedynie słusznej par 09.03.06, 21:55
        To takie słodkie i jakby gdzieś już słyszałem.
        • alterpars tak to IVRP stala sie rezimem Kaczynskiego 09.03.06, 22:01
          ..Prezydenta wybranego przez czesc Polakow ktory sie nigdy nie usmiecha....
    • kres_ludzkosci jaka jest definicja 'zasady szacunku'? 09.03.06, 22:01
      slowskowyt.blox.pl
    • bladekiller Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 22:18
      Hehe wolność słowa i IV RP jaja sobie robisz
    • jerzy.kosecki Re: Zgadzam się !Kunica naruszył zasadę szacunku. 09.03.06, 22:20
      Dokonał manipulacji w celu imputowania J. Kaczyńskiemu skłonności pedalskich.
      • kres_ludzkosci Re: Zgadzam się !Kunica naruszył zasadę szacunku. 09.03.06, 22:23
        co to znaczy 'pedalskie'? kultury!!

slowskowyt.blox.pl
        jerzy.kosecki napisał:

> Dokonał manipulacji w celu imputowania J. Kaczyńskiemu skłonności pedalskich.
      • alterpars Re: Zgadzam się !Kunica naruszył zasadę szacunku. 09.03.06, 22:55
        nic podobnego. Pokazal tylko ze z Kaczynskim zadnej laski by im sie nie udalo
        wyrwac..ja tak odczytalem ten kontekst....Tak ze towje spekulacje sa mylne
    • wacek69 Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 22:33
      MAM PROŚBĘ DO AUTORÓW SONDY: CZY NIE BYŁOBY MĄDRZEJ ZAPYTAĆ "CZY MATERIAŁ
      KUNICY BYŁ RZETELNY?". To chyba łatwiej niż podwójnie zaprzeczać (Nie - nie był
      nierzetelny).
      • wakefield Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 22:51
        Ja nie mam prośby .Ja się domagam, sprostowania tego co napisał Wacek
        89.Kochany Wacek i tyle.
        A Kkunica , to jest ten czy ta?
        Ludzie?!?!
    • imprezagt Materiał był NIErzetelny.Czemu głosujesz innaczej? 09.03.06, 23:05
      Przecież ten materiał to typowy przykład manipulacji dziennikarskiej. Złączenie
      kilku zdań w taki sposób aby dawały inny sens niż było intencją wypowiadającego
      te słowa.

Dlaczego tak wielu ludzi zagłosowało w ankiecie w sposób świadczący że uważają
      materiał za rzetelny?!!

- nie zrozumienili pytania? Aż tak źle w Polsce z rozumieniem tekstu?
      - lubią się topić w obłudzie? Głosują innaczej niż uważają bo "trendy" jest w
      ich środowisku popierać wszystko co przeciw PiS?

Czekam na odpowiedzi, bo wyniki są żenujące. A najśmieśnijsze jest to że
      zapewne większość uważający materiał Kunicy za rzetelny notorycznie krytykuje
      analogiczne manipulacje na Białorusi.
      • jb777 Re: Materiał był NIErzetelny. 09.03.06, 23:46
        Musisz sobie udzielić sam odpowiedzi na swoją wątpliwość. I to jest piekne. Na
        tym polega wolność, ktoś ma swoje zdanie i może je wyrazić. Czasami pewnie nie
        wie dlaczego. Ma takie odczucie i tak odpowiada.
        Nie wziąłeś pod uwagę także innych możliwych powodów. Jak pogłówkujesz to sam
        znajdziesz inne hipotezy. Ja chociaż nie głosowałem to odpowiedziałbym tak
        samo. Dlatego że widziałem ten wywiad w całości tj w takiej całości w jakiej go
        wyemitowano. I widziałem swobodnie odopowiadającego Ministra, który nie
        sprawiał wrażenie człowieka który nie wie co mówi.
    • elekrob1 Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 09.03.06, 23:27
      weszliśmy w nową erę CENZURA PIS przecież normalne stwierdzenie że Jarek na
      dziewczyny nie chodził w uszach PISowców to chańba może jest GEJEM brr strach
      pomyśleć a może ponad pół wieku w celibacie to straszne
    • zuzannaniedziela Bo zapytał o panienki? Co w tym złego? 10.03.06, 00:06
      Nie poadajmy w taki Katoland.
      Chłopcy z prawicy robią to samo, tylkop mówią, że nie.

• the.bill1 Wyborcza o mediach nie powinna się wypowiadać 10.03.06, 00:19
      Michnik z Urbanem pija wódkę. To jest definicja rzetelności i obiektywności
      Gazety WYborczej.
    • zeter1 Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 10.03.06, 00:20
      Oczywiste jest, ze relacja była nierzetelna. Dziwię się, że trudno to niektórym
      zrozumieć.
      1. Przez cięcie w takim miejscu a) odwracała o 180% sens wypowiedzi
      wynikających wniosków, b)w kontekście tego, co się plotkuje o kaczyńskim,
      dawała jednoznaczną sugestię, c)jednocześnie "sama się falsyfikowała" /była
      przecież "relacją" naocznego świadka, niby potwierdeniem prawdziwości takich
      sugestii/, potwierdzeniem dopiero co utworzonego wirtualnego "faktu".
      2. Każdy z w.w. punktów jest dowodem manipulacji informacją i RZECZYWISTOŚCIĄ,
      byc może manipulacją przypadkową, ale po co ten czlowiek się tak upiera przy
      swoim?
      3. Kunica mógłby sie usprawiedliwiać, gdyby nie było dalszego ciagu wypowiedzi.
      Wina leżałaby wtedy po stronie Jasińskiego /"przyłapany na głupiej
      wypowiedzi"/, choć dla mnie i takie "sukcesy" dziennikarskie są szmatławe, bo
      przecież chodzi o rzetelność płynącej informacji, a nie o zawody. Ale dalszy
      ciąg wypowiedzi był...
      4. Mówienie w tym kontekście o wolności słowa jest, delikatnie mówiąc,
      nieporozumieniem.
    • seawolfie Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 10.03.06, 00:30
      Wyborcza opisuje ewidentne kłamstwo i manipulację ... i robi to samo, ucinając
      wypowiedz w tym samym miejscu??!!

Nienawiśc silniejsza od instynktu samozachowawczego?
    • mmikolajczak Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 10.03.06, 00:35
      Zasada szacunku i tolerancji... Zdumiewa mnie interpretacja faktow przez Rade
      Etyki... Z szacunku dla szefa PiS-u i tolerancji dla mniejszosci seksualnych
      nalezalo wyemitowac material Kunicy. Malo etyczna jest moim zdaniem
      przesiaknieta hipokryzja postawa Komisji Etyki...
      Panie Kunica - niech Pan sie trzyma! Material, ktory Pan przygotowal, z tego co
      i nim czytam, to super sprawa. Niestety swiat wokol nas zglupial i skoltunial.
      Nastal czas tepoty i klakierstwa.
      • seawolfie Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 10.03.06, 02:52
        Nic nie zrozumiałes- przeczytaj jeszcze raz , ale powoli. Kunica uciął pół
        zdania w taki sposób , że całkowicie zmienił jego sens. Rzeczywiście- super
        sprawa!
        • mmikolajczak Re: TVP: Kunica naruszył zasadę szacunku 10.03.06, 09:43
          jasne-nic nie zrozumialem; za to ty, jedyny oswiecony. Kaczynski jesli jest
          pedziem to nie ma co sie specjalnie oburzac na to, ze ktos osmielil sie zadac
          pytanie, na ktore odpowiedz byla taka, nie inna.
          teraz to z Kunicy robi kozla ofiarnego zamiast smiac sie z tego kto w imie
          moralnosci walczyl z pedalami, a tak naprawde pewnie jest jednym z nich.
          trzeba byc naprawde albo ciolasem, albo wyjatkowym obludnikiem, zeby z takim
          poswieceniem stawac w obronie PiS-u.
    • wilmor1 komisja etyki..pożal sie Boże... 10.03.06, 01:10
      etyka według PIS-u, to etykieta, którą nadaje swoim przeciwnikom..
    • lolovaxman wolnością słowa piekło brukowane !!!!!!!!!!!!!!!!! 10.03.06, 01:49
      jesteście żałośnie nudni - bo czy wyrażenie "wolność słowa" jest odpowiedzią na
      każdy problem i pytanie?? - jest tyle warte co papier toaletowy - czas
      podetrzeć tyłek waszymi g********* wypowiedziami ;P
      • marekkrukowski Re: wolnością słowa piekło brukowane !!!!!!!!!!!! 10.03.06, 08:13
        lolovaxman napisał:

> jesteście żałośnie nudni - bo czy wyrażenie "wolność słowa" jest odpowiedzią
        > na każdy problem i pytanie?? - jest tyle warte co papier toaletowy - czas
        > podetrzeć tyłek waszymi g********* wypowiedziami ;P

A odczep żeż Ty się od Pana Prezesa!
    • 4krzych1 ten typek powinien nazywać się "k(ł)unica" 10.03.06, 02:09
      ... zresztą ma taki wygląd i styl wyprofilowany w TVN24
    • babariba-babariba to latał kaczorajek za panienkami... 10.03.06, 03:37
      ...z Jasińskim, czy nie latał?
      Bo to chyba o wyjaśnienie tgo fakru chodzió...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka