abstracto 15.03.06, 10:07 Jasne, że jest obelżywe. Ale z drugiej strony: kaczka i honor? Eeee, przecież to nijak nie idzie w parze. A jak powszechnie wiadomo obrazić można tylko kogoś, kto przynajmniej jakieś resztki honoru zachował. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forresty Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżywe? 15.03.06, 10:08 przechodzi mi powoli ochota na płacenie z moich podatków na cole dla Giertycha, mycie szklanek po nim, jego zasr.. diete i w ogóle odechciewa mi się chcieć!!!!! Wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit [...] 15.03.06, 10:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 [...] 15.03.06, 10:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Czym się różni J. Kaczyński od A. Leppera? Napisz. 15.03.06, 10:24 Lepper ma zadbaną fryzurę, lepszy garnitur i bardziej dobrany krawat. Żadnych istotnych różnic nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 10:52 O szesnastu latach straconych dla Polski. Polityka liberalnego fiskalizmu poniosła klęskę na równi z prowadzoną polityką patologicznej prywatyzacji a faktycznie kryminalnych przewłaszczeń,wąskiej elity różnej maści hochszpaplerów bedących z nadania PO SLD KlD UW AWS.Miałkie spory na tym forum,powinny dotyczyć skutków i wynikającego bilansu ekonomicznego a nie doktryn.Bo jak wygląda bilans? Dług skarbu kwota (w mln zł) proc.PKB państwa 402.860,3 45,6 Dług skarbu państwa powiększony o przewidywane wypłaty z tytułu poręczeń i gwarancji udzielonych przez SP 414.629,6 46,9 Państwowy dług publiczny 432.290,4 48,9 Państwowy dług publiczny powiększ. o kwotę przewidywanych wypłat z tyt. poręczeń i gwarancji udzielonych przez podmioty sektora finansów publ. 444.144,9 50,3 Dług sektora general government 386.2235,6 43,7 Oczywiście też przekroczony jest pierwszy próg ostrożnościowy ,a według ocen merytorycznych jesteśmy tuż przed drugim progiem. Są to wszak pojęcia abstrakcyje! Ergo zbliżmy. Dług okresu intensywnego rozwoju i gigantycznych inwestycji przemysłowych dekady Gierka ,został przekroczony ok dwa razy. Lecz inwestycje zostały,teraz porównując dwa okresy wydatkowe ,to nie jest nawet procent do promila. A te środki trzeba będzie jakoś zbilansować. Jak? Tak jak zwykle. Pauperuzując dalej społeczeństwo. Wszak hamulec przeciw tym doktrynalnym posunięciom ,stanowi Samoobrona. Firmy szumna to nazwa lecz jednak niech zostanie! 80 % nie ma płynności finansowej. 40% żaden bank nie udzieli pożyczki. Bezrobocie z rolnictwem i emigracją głodową ok 30% Polska pod rządami Balcerowicza plasuje się w zakresie ubóstwa na poziomie afrykańskim. Głodujące dzieci oficjalne szacunki mówią 2,2 mil. Bezdomność ok 0,5 mil. Samobójstwa ok 100 tyś w całym okresie reform a faktycznie eksterminacji. Upadek norm etycznych i moralnych w każdej grupie społecznej. Brak możliwości przez młodych ludzi założenia normalnej rodziny. Przez co ujemny przyrost demograficzny. Człe rejony Kraju wyglądające jak obraz nędzy i rozpaczy z seniorami dogorywającymi w lepiankach. Zastępni wyjechali nie za perspektywą samochodu,magnetowidu,domu,jak kiedyś,lecz za możliwością przeżycia. Polscy niemi lingwistycznie magistrowie,serwują hot dogi na ulicach Londynu,a panie magister biją się o kolejny dom do posprzątania. Tak obiektywnie wygląda obraz reform Pana Balcerowicza ,ekonomisty futurologa ,którgo żadna,podkreślam żadna prognoza gospodarcza się nie sprawdziła. Czy dłużej będzie szkodził Polsce. Moim zdaniem nie powinien. No wszak się mówi "że Polak po szkodzie i przed szkodą ......." TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MÓWI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 widzisz, gdyby był mądrzejszy... 15.03.06, 11:17 to mówiłby o potrzebie reformy ubezpieczeń społecznych i finansów publicznych, o konieczności jak najszybszego wejścia do eurolandu, o uporszczeniu podatków... zabaczyłby że pis z kolesiami otrzymali państwo w niezłej kondycji, z nieeielkim ale stabilnym wzrostem, bez inflancji i z silną walutą, widziałby że działania trzeba skierować nie w stronę tworzenia komisji sejmowych do walki z ...no właśnie, ze wszystkimi, ale właśnie tam gdzie przyniosłoby to korzyści dla zwykłych obywateli, ale... transparentność wydatków publicznych to zamknięcie kranów z pieniędzmi dla partii politycznych, reforma ubezpieczeń wymaga wiedzy i odwagi a o wprowadzeniu euro ma pojęcie jak na pziomie rozmów z wiejskiego targowiska. ale jak widać w tym kraju nie ważne co się robi i mówi ważne żeby było głośno i żeby ludzie słyszeli o tym co widzą bo inaczej nic nie zrozumieją i będzie lipa. jest zwykłym populistom i manipulantem, średnio rozwinięty intelektualnie człowiek nie powinien traktować go poważnie - jeśli tego nie widzisz to dalsza wymiana poglądów mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Spór czy gorsze "Ty Kaczyński" czy "Ty Lepperze" 15.03.06, 11:50 przypomina mi spór co jest lepsze gó..o czy sra...a Odpowiedz Link Zgłoś
habrys Moja zona sie obrazila... 15.03.06, 13:00 Powiedzialem jej kiedys przy okazji jakiejs klotni, ze zachowuje sie, jak Lepper i obrazila sie. Nie dziwie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz W czym problem? Przecież Tusk ma rację 15.03.06, 22:22 W czym problem? Przecież Tusk ma rację. Przestaję to wszystko rozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 11:28 No a za komunizmu bylo tak dobrze! Pewnie ci teskno do tamtych czasow Jolu? Jesli siedzialas na dupie i nic nie robilas, to moze te 16 lat bylo dla ciebie stracone, dla mnie nie. I dziekuje tym wszystkim tworcom "liberalnego fiskalizmu" za to, ze teraz moge zyc na podobnym poziomie jak ludzie w cywilizowanych krajach. Ale to zasluga tylko tego, ze ostatnie 7 lat ciezko przepracowalem. Bo zycie za darmo, to tylko Lepper i Kaczynski obiecuja... -- Zapraszam na www.karolbryd.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jockerkjs Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 11:44 Przeciez to stara komucha jest, nie tak dawno pisala ze bylo lepiej bo "...wczasy byly za darmo..." itp Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 11:59 komucha jak nic, ale nawrócona/nawrócony (to raczej facet bez jaj używający żeńskiego nicka)i teraz klęczy pod biurkiem ojca dyrektora. ale za to sprawnie pozługuje się klawiszami (ctrl+c i ctrl+v) ale żeby coś od siebie, buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 15:10 Owszem komucha i wyjątkowo inteligentna inaczej:). Nie zauważyła np. wypowiedzi, że program na wybory to tylko żeby zdobyć wyborców, a po wyborach to wiadomo że to nie do zrealizowania (bardzo szczera wypowiedź Beger). Dalej: łatwej rezygancji z podatku 50%, hasła Balcerowicz może zostać, czy nazwania się przez samego Leppera socjal-liberałem (choć całe lata nianawistnie piętnuje liberałów). Czy trzeba więcej by zauważyć że Lepper kłamie (ofkors poza tym pełen bredni program) Odpowiedz Link Zgłoś
mfolga Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 11:38 do tego jeszcze dorzuc ostra zime,brzydkiego prezydenta,gradobicie i zeszloroczny atak szaranczy Odpowiedz Link Zgłoś
hanwon4 Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 17:02 wiec daj Lepperowi wladzę.3/4 weźmie dla siebie,1/4 dla kolegów,a Ty bedziesz splacac jego dlugi.a najlepiej juz teraz przekaz na jego konto swoja roczna pensję Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 10:36 a szczegulnie wtedy kiedy mial zaplacic milion zl za kolonie ktore organizowala samobrona!! ale mu sie zapomnialo bo jakies tam wybory byly!!i zaplacil po kilku miesiacach kiedy wlasciciele osrodkow nad morzem prawie plajty zrobili ,a kilka gazet zaczelo o tym pisac!! Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Re: LEEPER mówi prawdę! 15.03.06, 12:43 Jolu Jolu jak się endrju pastowany pierwszy dowie, że zrobiłas błąd w jego nazwisku .... jak mogłaś!! A poza tym co słychać, chociaz nie odpowiadaj widzę, że bez zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
insite Re: LEEPER mówi prawdę! raczej kryminalista 15.03.06, 13:00 skazany przez sad. To bandzior polityczny, agent moskiewski. Odpowiedz Link Zgłoś
klon_joli_z_dywit Lepper jakby studiowal, chodzilby na dziewczyny. 15.03.06, 11:56 Odpowiedz Link Zgłoś
fakopis A jak Lepper rano se w lustro mowi do odbicia ?? 15.03.06, 12:34 Ty lepperze to powinien sam sie na siebie obrazic i podac siebie do sadu czy jednak nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Re: Lepper jakby studiowal, chodzilby na dziewczy 15.03.06, 15:56 dziwne, ze jaroslaw obrazil sie za to porownanie. Przeciez endrju jest taki meski! A moze tam cos w trawie piszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
sburczymucha Re: Czym się różni J. Kaczyński od A. Leppera? Na 15.03.06, 14:03 Wszystkie wypowiedzi "ad personam" sa prymitywne. Obelgi typu "kaczka", "kaczory", "kaczorland", "kaczyzm", "moherowe berety", "buraki", "wiesniaki", "lepper" itp swiadcza o niedorozwoju intelektualnym dyskutanow na tym forum. Mozna sobie wyobrazic nastepujacy dialog: Jestes glupi jak kaczor - a ty skuteczny jak niedoszly premier z krakowa, jestes burak - a ty masz oczy bazyliszka jak tusk, moherowy beret - agent obcego wywiadu, Kaczor - targowiczan, hojarska - magdalena sroda, podworkowy "patryjota" - gdanski gestapowiec itd, itp. i co ten dialog przypomina - przedszkole! Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Jolu z Klewek !! 15.03.06, 10:18 Gdyby ktos mnie nazwal lepperm to dostalby kopa w swoj wsiowy tylek ,dlamnie lepper obronca ludu w gangu jak sam sie chwalil za 5 tysiecy zl,wstydzilby sie cham tym chwalic !bo ci co on ponoc broni to ludzie o najnizszych dochodach!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit [...] 15.03.06, 10:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 argumenty z WPROST? 15.03.06, 10:28 buahahha, masz jeszcze jakieś wiarygodne źródła czy to już koniec? może tv trwam albo nasz dziennik? -nie zienia to mojego zdania, że piskorski to bandyta i powinien dzielić celę z dochnalem albo pęczakiem- oczywiście w m,arzeniach widzę go w towarystwie giertycha i kurskiego, ale ... cierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Lepper powinien się obrazić 15.03.06, 12:26 Dlatego, że: 1. Kaczyński ujawnił, że uważa Leppera (stabilizanta) za dno i badziewie; 2. Stwierdzenie, że Kaczka to Lepper, implikujące ich tożsamość, pośrednio nadaje Lepperowi cechy Kaczyńskiego, a przecież Lepper ma żonę i dzieci... 3. Kaczyński wypiera się, iż realizuje politykę Leppera, a to znaczy, iż Kaczki kradną pomysły Leppera, z pogwałceniem praw autorskich, co u nich rodzinne (patrz Kodeks Etyczny Blair'a) Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras dziekujemy za usuniecie prostaka z Dywit. 15.03.06, 18:16 dziekujemy Panie cenzorze. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 10:21 Powiedz mi po co twój wódz Lepper wprowadził do sejmu pana posła Miasztala od Maybacha, skoro jak można przeczytać na stornach sejmu pan poseł: nie wygłosił żadnych wypowiedzi, nie zgłosił żadnych interpelacji, nie zgłosił żadnych zapytań, nie zadał żadnych pytań, ani nie wygłosił żadnych oświadczeń. Za co u licha ten człowiek bierze naszą kasę? No chyba, że jego głównym zadaniem jest wyrażać ubolewanie nad losem najbiedniejszych... he,he,he... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 10:28 To może najbogatszy poseł w sejmie z PO zarabiający na upijaniu polskiego społeczeństwa ,odda środki za reklamę,którą sam sobie wypłacił.Tylko milon z kawałkiem?. Po zawsze żerowała na ludziach biednych. A jakie ustawy zgłosił ten globalny bimbownik? Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 10:49 Nie gadaj mi tu o ludziach z PO, tylko odpowiadaj na pytanie! Jak na razie to Lepper żeruje na biednych, że aż przykro patrzeć. Co dla tej biedoty zrobią ich wybrańcy pokroju Misztala, Maksymiuka (tak się chyba ten gosc nazywa?) czy Beger. Jola, jak jesteś taka cwana gapa, to oddaj swoje oszczędności w zarządzanie Hojarskiej, Begerowej albo Lepperowi. Skoro jesteś w stanie oddać w ich ręce cały kraj, to najpierw na próbę powierz im swoje pieniądze. Zobaczymy jakie mają zdolności do zarządzania. Ja tam niechętnie oddałbym komuś swoje oszczędności, ale w ramach eksperymentu byłbym gotowy powierzyć je Tuskowi, Rokicie albo Komorowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 11:04 Platforma z SLD vel AWS zniszczyła kraj. Tak że deliberować nie ma o czym. Poniedziałek, 6 marca 2006 Z biedy kupują leki na raty PAP 04:15 Wysokie ceny leków i ubóstwo pacjentów, zwłaszcza tych w podeszłym wieku, sprawiają, że wiele aptek prowadzi sprzedaż leków na raty - pisze "Życie Warszawy". - Docierają do nas sygnały o rezygnacji z zakupu leku, zakupach na tzw. zeszyt. Taka sytuacja ma miejsce zwłaszcza na terenach, gdzie jest wysoka stopa bezrobocia - ujawnia Marek Tomków z Wojewódzkiego Inspektoratu Farmaceutycznego (WIF) w Opolu. Anna Iwańczak z WIF w Katowicach zauważa, że sygnały o kredytowaniu pacjentów docierają głównie z małych miejscowości i wsi. Wynika to stąd, że aptekarze najczęściej pomagają klientom, których znają od lat. - Problem sprzedaży leków na raty istnieje, ale nie jest ujmowany w żadnych statystykach - mówi Michał Rabikowski z centrali Narodowego Funduszu Zdrowia. Niemal każda apteka ma klientów na "zeszyt", ale farmaceuci nie chcą oficjalnie tego potwierdzić, gdyż boją się urzędników skarbowych. Każda sprzedaż powinna trafić do kasy fiskalnej. A przy zakupach na raty chory płaci za część leków, a pieniądze, receptę i kartkę z adnotacją aptekarze wkładają do koperty. Dopiero w chwili wykupienia całej recepty wprowadzają należność do kasy i wydają paragon. - Aptekarz robi też sobie kłopot, ponieważ musi pilnować terminu ważności recepty, w przypadku, gdy lek podlega refundacji - mówi Weronika Żebrowska z WIF w Gdańsku. - Można poprosić lekarza, by - gdy leków jest więcej - przepisał je na osobnych receptach lub większą ilość opakowań medykamentu rozpisał na mniejsze porcje, czyli kilka recept - radzi Agnieszka Olbrot z wielkopolskiego NFZ. (PAP) Taki kwiatek o waszej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 11:09 Jak tacy biedni to niech Andrzej sprzeda swoj gang za 5 tysiecy i niech da im na leki!!g...ny trybun ludowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 11:13 > Z biedy kupują leki na raty To niech zadzownią do swojego posła Misztala. Za jedną felgę do maybacha będą mogli żyć z pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 11:14 Jola, daj jakies namiary na siebie, to porozmawiamy w cztery oczy. Albo nawet szerzej, zebys nie trzepała później językiem jak to cie obrażano. Spokojnie usiądziemy, podyskutujemy, nikt nie będzie machał gazetami z cytatami przekopiowywanymi calymi szpaltami. Wtedy sie okaze, co masz tak naprawdę do powiedzenia. PS. Szykujesz sie do startu w wyborach samorządowych ? jesli tak, to proszę powiedziec w jakim okręgu i wogóle sprecyzuj kim jestes i kogo reprezentujesz. Cenisz jawność i uczciwość ? Wykaż to... Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 17:51 No i jak przychodzi do konkretów to ci.. milknie... Ciekawe dlaczego.. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 19:40 > Jola, daj jakies namiary na siebie, > > PS. Szykujesz sie do startu w wyborach samorządowych ? jesli tak, to proszę > powiedziec w jakim okręgu i wogóle sprecyzuj kim jestes i kogo reprezentujesz. > Cenisz jawność i uczciwość ? Wykaż to... Chcesz namiary na jolę? Poszukaj na listach wyborczych do sejmu w ostatnich wyborach. Partia: Samoobrona, woj. warmińsko-mazurskie, imię: Jolanta, miejscowość: Dywity. Ona ma podobno wykształcenie średnie... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 19:40 I pomyśl, że ona tez mogła zostać posłem... ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 16.03.06, 11:12 Zdaję sobie sprawę, że mogła... Niestety w tłumie aktualnych idiotów w Sejmie łatwo by zniknęła w tłumie... Tak, wiem że szanowna Pani Jola ("...Pani Jola będzie z tobą marzyć...,...lalala...") kandydowała do Sejmu, a nawet byłem na jej stronie internetowej. Strona była tragiczna, tak najeżona błędami, że aż strach. Powinna się nią zająć komisja ds. czystości języka polskiego. Niestety jak chciałem zassać w offline'a to już było po wyborach i stronki też już nie było. Aż żal mi się zrobiło. Pani Jolu, pani wystawi jeszcze raz siebie (sic!) do wyborów ! Tyle zabawy będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 15:24 Wypraszam sobie! Wcale nie uważam, abym mieszkał w zniszczonym kraju, ani także, żebym był biedny! "Jestem bogaty i wzbogaciłem się i niczego mi nie trzeba" (kojarzy ktoś? Nowy Testament). Jeśli jesteś biedna (w co wątpie- masz chociażby komputer i internet- ludzie naprawde biedni nie wiedzą nawet co to jest- takich w Polsce nie ma)to jest to tylko TWOJA WINA! Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 15:26 Wypraszam sobie! Wcale nie uważam, abym mieszkał w zniszczonym kraju, ani także, żebym był biedny! "Jestem bogaty i wzbogaciłem się i niczego mi nie trzeba" (kojarzy ktoś? Nowy Testament). Jeśli jesteś biedna (w co wątpie- masz chociażby komputer i internet- ludzie naprawde biedni nie wiedzą nawet co to jest- takich w Polsce nie ma)to jest to tylko TWOJA WINA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Te Jola, zanim zaczniesz ględzić powiedz mi: 15.03.06, 12:02 Jola, może Twój Misztal podzieli się z biednymi? Co Ty na to? Zamiast kupowac coraz bardziej luksusowe samochody niech się rozejrzy jak wokoło bieda. Jego argumentacj jest rozwalajaca. Chciałby lepsze drogi w łódzkiem, bo on nie moze szybko pojeździć swoimi limuzynami. A jak kupi Ferrari to juz się martwi ze nie ma gdzie się w Łodzi rozpędzic. Co za biedne chłopisko. Jak tam kontrola jak sie młodzież bawi na dyskotekach? Śmieszny, płytki człowieczek. A co ja się właściwie czepiam do tych biedaków z samejbrony? Rzeczywiscie obrońcy ucisnionych. Dlaczego im nic nie wytkniesz? Bo do Ciebie żadna argumentacja nie dociera. Kopiujesz tylko od paru lat te same teksty. Łatwo wytykac innym, popatrz się na swoje podwórko. Inne partie żeruja, tylko szambobrona jest uczciwa? Znamy to juz, ten "jedyny słuszny" kierunek juz przerabialismy, wymyśl wreszcie coś nowego, bo juz jesteś nudna Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Jolciu przypominam tobie, ze kupa rolnikow 15.03.06, 12:14 zyje z gorzelni, do ktorych dostarcza np ziemniaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rtg [...] 15.03.06, 10:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Zal d..ę ściska czytając wypociny joli 15.03.06, 10:38 Gdybym był jakimś ksenofobem to po przeczytaniu tekstu p. joli z dywit pierwszym pytaniem byłoby kto tak naprawdę finansuje p. Macierewicza albo np. p. Dorna i zapewne dopatrzyłbym się tam działania np. Diaspory Żydów Amerykańskich. Na szczęście jednak tekst ten po prostu uważam za bełkot chorego ze strachu i nienawiści człowieka. Zaś co do poręczenia to jeśli oskarżeni się stawili na rozprawy to nie można mieć do p. Tuska pretensji bo nie poświadczał o niewinności tych ludzi a tylko o tym, że stawią się przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Jest pan lepperem tzn. prostakiem,ćwokiem !!! 15.03.06, 10:45 z tymi i innymi negatywnymi cechami ten mały człowieczek kojarzy się większości społeczeństwa zatroskanych poziomem naszych elit, do których SO nigdy nie będzie należała bo miejsce ciemniaków po zawodowej szkole rolniczej jest w chlewie,a nie na salonach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Czy nazwanie kogoś "ty TYSKU jest obelżywe 15.03.06, 11:07 Droga Jolu, po tym poscie widac, ze najwiekszym osiagnieciem Twojego zycia jest zamieszkiwanie w Dywitach. Niestety, charyzma tego miejsca nie wpłyneła ani o kropelke na Ciebie - szkoda. Wyglada na to, ze swieze powietrze nie jest takie zdrowe, jak sie wydaje. Jezeli bracia K. nie zostana wyrzuceni z siodla to na pewno uda im sie zniszczyc nasza ojczyzne poprzez odrzucenie porzadnych ludzi. Konsekwencja z tego bedzie taka, ze jeszce pare pokolen wiecej bedzie musialo zapłacic za to sejmikowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Czy nazwanie kogoś "ty TYSKU jest obelżywe 15.03.06, 12:15 I tu się mylisz... ;) Jola juz kiedys sama oswiadczyla, że jej największym osiągnięciem (i chyba jedynym jak na razie..) było spłodzenie dwóch synów... Niestety ich losów nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Czy nazwanie kogoś "ty TYSKU jest obelżywe 15.03.06, 11:19 Nazwanie Tuska- "tuskiem" może być obelżywe dla tego drugiego, dla będących w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta Re: Czy nazwanie kogoś "ty TYSKU jest obelżywe 15.03.06, 11:53 Kto powypuszczal ludzi psychicznie chorych z psychiatrykow. Namnozylo sie tego cholerstwa na forum niemozliwie. -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Do dyzurnej idiotki joli_z_dywit 15.03.06, 13:04 Nazwanie kogos Tuskiem nie jesy obrazliwe, wrecz przeciwnie. W aspekcie Wehrmachtu tez. tysiace polakow bylo wcielonych do niemieckiej armii i nie widze w tym nic negatywnego.I tak bardzo wielu z nich zasililo potem Armie Polska na Zachodzie. A Lepper to PGR owski zekretarzyna PZPRu.Smiec. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur do forresty o tej coli dla Giertycha 15.03.06, 10:49 Giertych i jemu podobni nie pijają coli. Jakże mogliby pić napój zachodni, luterski, masoński, niekatolicki i niesłowiański? Kwas chlebowy, to i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: do forresty o tej coli dla Giertycha 15.03.06, 10:51 to co on pije mleko od kozy i kwas chlebowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
pskrzyn you're not alone! 15.03.06, 13:38 jest taka piosenka, ale to nie jest ważne. polityka to bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Myślałem że to Prawo a to Bidet :((( 15.03.06, 10:08 Luuuuudzieeee! To na co ja głosowałem? Czyżby faktycznie na PiSuar?! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Myślałem że to Prawo a to Bidet :((( 15.03.06, 10:39 katecheta napisał: > Luuuuudzieeee! To na co ja głosowałem? Czyżby faktycznie na PiSuar?! nie głosowałeś na partię neofaszystowską pod nazwą PiSS. Odpowiedz Link Zgłoś
shrimp1 Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżywe? 15.03.06, 10:10 Ja obraziłabym się śmiertelnie!! To wyraz najgorszego smaku, chamstwa i wieśniactwa a przecież nikt nie chce być nazywany czereśniakiem, czy wiochmenem Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:15 Ja powiem więcej: nie znam gorszej obelgi od nazwania kogoś Lepperem, Kaczyńskim lub Giertychem. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Z kim kto przystaje ... A przy okazji - Giertych 15.03.06, 12:46 taki patriota a pije Colę?? Nie sądżę by to była jakaś krajowa cola. A tak herbatkę z herbapolu nie łaska? Albo wodę mineralną? Panowie szlachta na darmowym wikcie - Tanie państwo całą gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Re: Lepper po angielsku znaczy trąd. Olśniło was? 15.03.06, 10:32 Trąd to chyba "leprosy". A "lepper" to trędowaty, ktoś dotknięty trądem. Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:14 lepper jeszcze przejdzie, ale za nazwanie mnie KURSKIM mógłbym zabić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:39 Takie oto mi się nasunęło skojarzenie: ŁUK KURSKI - znany epizod z wojny ŁUK EROSA - znany polski film Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 [...] 15.03.06, 10:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
52b1 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:58 i tu masz racje . Za przyrownanie mnie do Kurskiego , Kaczyńskiego czy Gosiewskiego dalabym po pysku - Leper przy nich to chodzaca kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:15 oczywiście, że tak. Chociaż stopień wyższy od "lepper" jest "ty moherówko". Odpowiedz Link Zgłoś
maruda39 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:24 uważam że Kurski to o wiele gorsza obelga.Czy zauważyliście że JK wczoraj na mównicy zachowywał się jak osoba psycjicznie chora? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur pytanie do marudy 15.03.06, 10:42 Kogo należy rozumieć pod inicjałami JK? Bo ja widzę dwie alternatywy, z tego samego obozu politycznego, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:46 maruda39 napisała: > uważam że Kurski to o wiele gorsza obelga.Czy zauważyliście że JK wczoraj na > mównicy zachowywał się jak osoba psycjicznie chora? bo jest osoba psychiczniechorą jeżeli w 65 lat po doświadczeniach naszego narodu n fzszyzmem niemieckim ma zapędy neofaszystowskie. Poczytaj co to jest faszyzm jak powstawał i jake głosił idee .. pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego faszyzmu, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystowskich Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Menopauza strego kawalera 15.03.06, 10:15 zagraza stabilnosci karaju, ale mozna go zrozumiec, to ciezki okres. W meskim okresie przekwitania takze czsto ma sie przyplywy goraca z objawami czerwonej twarzy, nerwy wysiadaja, facio czuje sie obrazany. Znamienna jest wypowiedz J.K o seks-shopach, ktorych nienawidzi. To swiadczy, ze konczy sie zainteresowania zyciem seksualnym, o ile delikwent je normalnie posiadal. A wiec zlozmy te nieporozumienia, na karb klimakterium osobnika, ktory w takiej sytuacji, potrzebuje spokoju, ciepla rodzinego i ogolnego zrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
11tadeusz11 [...] 15.03.06, 10:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re:do Joli 15.03.06, 10:47 Jolu, czy nie zauważyłaś że artykuł jest o Lepperze a nie o Tusku? Może odezwij się coś na temat, zamiast wypisywać zawiłe teorie rodem z plenum KC. Zamiast wywyższać sie pseudonaukowa formą oraz wiadomościami powielanymi przez kilka lat słowo w słowo i ztymi samymi błędami merytorycznymi i ortograficznymi sięgnij do różnych źródeł, nie tylko takich podsuwanych przez bandę przestępców Leppera. Wypisujesz ciągle jedno i to samo, ziejesz nienawiścią na wszystko co antylepperowe i nie przyjmujesz żadnych argumentów. W wypadku, gdy ktoś podejmie z Toba dyskusję w jakikolwiek sposób zaraz szydzisz z niego że nie rozumie Twoich wypocin, pisanych według Ciebie jakimś szalenie inteligentnym językiem. Taki jest Twój schemat, poszukaj w wyszukiwarce - najpierw wklejasz tekst nie na temat, szalenie zawiły i ciągle od paru lat ten sam potem wywyższasz soja niewątpliwą inteligencję jaki ten tekst jest szalenie wybitny. Następnie szydzisz z ludzi którzy wytykaja Ci śmieszne sformułowania. Chełpisz się jacy ludzie sa niedorośli wobec Twoich argumentów, jednocześnie nie dopuszczasz słowa krytyki ubliżając forumowiczom. Niektórzy posuwaja się do tego ze wreszcie Tobie ubliżają, ale po Toie spływa to jak deszcz w rynnie. I ciagle ten sam schemat - ciągle te same "naukowe" teksty na początek, potem ironizowanie z ludzi że nie rozumieją Twoich tekstów. Niestety dla Ciebie, ale Twoje teksty to typowy bełkot, w wiekszosci przypadków nie na temat, ze słowami, których znaczenie nie zawsze pasuje do tesktu, który wypisujesz. Zmień trochę sposób pisania, bo zrobiłaś sie nudna od kilku lat. Co powiesz o Reni Beger? Wszyscy świadkowie twierdzą że nie podpisywali jej żadnej listy, Ty powiesz że to jest polityczna nagonka. Ja powiem, że to zwykłe przestepstwo i wstyd, ze taka osoba jeszcze siedzi w sejmie, zbawca ojczyzny, nie mogła byc na rozprawie przeciw niej, bo ojczyzna wzywa na salę sejmową. Wszystkie sprawy kryminalne zamieniaja się w polityczny ucisk. do wszystkiego można dopasowac odpowiednią nazwę. Tak jak afery kosiarkowej. Dotałem do dokumentów, jeździliście kosiarka po ulicy i blokowaliście przejazd. Kosiarką, która nie ma homologacji do jeżdżenia po ulicy tylko po polu. Zwykła sprawa z ruchu drogowego. Dla Ciebie to sprawa polityczna. Do dziś się z Ciebie śmieją, współczuję. Żenada. Tak jak żenująca jest Twoja mentalność kobyły, czyli klapki na oczach i widzenie jedynego słusznego kierunku. Wszystko co przeciw samejbronie to "przeciw swiadomej części społeczeństwa". Co to jest "świadoma część"? To jest 1,5 mln ludzi w tym kraju. Reszta jest "nieświadoma" (to określenia z Twoich tekstów). Więc należy nasczekać pozostałe kilkadziesiąt milionów. Swoja propagandą robisz tutaj więcej wrogów niż zwolenników samejbrony. Dla Twojej wybujałej wyobraźni dodam, że nie popieram żadnej parti w Polsce, bo żadna nie spełnia moich oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
yacek67 Infantylizm Jareczka 15.03.06, 10:17 Jaroslaw Kaczynski to infantylny paranoik - musi poskarzyc sie mamusi, ze dzieci na podworku go przezywaja. Jak mamusi pod reka nie ma, to konwent seniorow. A swoja droga przy tych wszystkich komisjach jakie planuje PiS wypadaloby sejm przemianowac na komisariat. To odpowiadaloby tez duchowi sprawowania wladzy przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Yacku67, gratuluję! 15.03.06, 10:59 Informuję Cię niniejszym, że za wypowiedź: > A swoja droga przy tych wszystkich komisjach jakie planuje > PiS wypadaloby sejm przemianowac na komisariat. To odpowiadaloby > tez duchowi sprawowania wladzy przez PiS. Trafiłeś na moją prywatną "Listę Forumowych Klasyków", tj listę najfajniejszych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Infantylizm Jareczka 15.03.06, 12:37 A swoja droga przy tych wszystkich komisjach jakie planuje PiS wypadaloby sejm przemianowac na komisariat. genialne wrzuce se w sygnaturke Odpowiedz Link Zgłoś
11tadeusz11 [...] 15.03.06, 10:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: "Ty Kaczynski" jest gorsze ! 15.03.06, 10:22 Ale to już jest stopień najwyższy!!! Po nim jest tylko superlativus absolutus: "O!!! Patrzcie!!!! Rydzyk przeleciał!!!! Kogo, kogo, kogo?????" Takie małe ptaszysko, a tyle potrafi.... Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Sejm zmienia się w leprozorium 15.03.06, 10:22 Popieram to co powiedział p. Donald Tusk we wczorajszym wystąpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:22 Gdyby ktoś mnie porównał do Leppera, poczułbym się naprawdę obrażony. ALE - ja w przeciwieństwie do prezesa Kaczyńskiego nie zawierałem z Lepperem koalicji i nie głosowałem za jego kandydaturą na fotel wicemarszałka sejmu. Ja nie siedziałem z nim przy jednym z stole patrząc z uśmiechem w kamery TV Trwam i podpisując (o, przepraszam, tylko ratytfikując...) traktat (de)stabilizacyjny. Panie prezesie Kaczyński - nie da się zjeść ciasteczka i mieć go nadal. Z "cnotą" jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:26 Z "cnotą" jest podobnie. Co Ty mi tu o "cnocie". Jarkowi od dzieciństwa nie staje......... cnoty. To jak on ma walczyć o cnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 11:09 To > jak on ma walczyć o cnotę. Tak jak o pokój. Że nawet kamień na kamieniu nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 11:07 > Panie prezesie Kaczyński - nie da się zjeść ciasteczka i mieć go nadal. Z "cnot > ą" jest podobnie. Co do ciasteczka - zgoda. Jeśli zaś chodzi o cnotę, zwłaszcza polityczną, liczne przykłady mówią co innego. Nie zacytuję nazwisk aby nie psuć dnia ewentualnym czytelnikom tego postu. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
paramol Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:23 Słowo "lepper" funcjonuje już jako obraźliwe /slang młodzieżowy/, dawne: burak, worek. Pan Niesiołowski używa nieco archaicznego synonimu "ćwok". Ostatnio pojawił się jescze bardziej paskudny "cepper", chyba z niemieckiego /der Zepper?/ Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Ty lepperze, ty kaczyński, ty gnoju... 15.03.06, 10:29 jeszcze trzeba dodać "ty dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś
berto72 [...] 15.03.06, 10:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:44 a kaczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Oczywiście, że jest. 15.03.06, 10:36 Można mówić bzdety, ciemny lud to kupi (wypowiedzi PiS-owców byłych i obecnych) ale nazwanie kogoś Lepperem JEST OBRAŹLIWE i tak w chwili napięcia człowiek zareaguje, nie ważne co mówi dla "ciemnego" elektoratu. Takie słowa tym bardziej bolą, że wypowiedział je człowiek inteligentny. Jak żul powie "ty ch..." idziemy dalej podnosząc przez sekundę brwi co najwyżej, jak ktoś kogo cenimy za umysł i te cechy których Lepper nie posiada powie nawet "pan nieetycznie postępuje", to boli i to bardzo. Cóż ma się takie przystawki na jakie się zasługuje i nie ma się co obrażać, jak się daje samemu powód do takiej "diagnozy". Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 jak się chce wypic dwie szklaneczki coli... 15.03.06, 10:38 to przecież można nalać raz i wypić, a potem nalać drugi raz i znowu wypić. Nie rozumiem po co Giertych chciał więcej szklanek "Roman Giertych. Upomniał się tylko o większą ilość szklanek, żeby nie pić coli z butelki" Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Dla mnie bardziej obelżywym jest być nazwanym 15.03.06, 10:39 Olejniczakiem, Tuskiem, Rokitą czy Szmacińskim, ale nie o to chodzi. Każdy człowiek chce być sobą i ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżywe? 15.03.06, 10:39 Jeżeli ktoś miał jeszcze wątpliwości, że Polacy nie dorośli do demokracji to już ich mieć nie powinien. Wczorajszy cyrk w sejmie zmienia mój pogląd na postać marszałka Piułsudzkiego. On miał racje ( mimo że nie jest moim faworytem ) rozpędzając na cztery wiatry sejm w II RP. Obecny sejm też trzeba rozpędzić !!!!! A próba przepychania odpowiedzialności za rzeczywistość z PIS na PO i odwrotnie jest śmieszna. WART PAC PAŁACA I PAŁAC PACA. Polskie " ELITY " polityczne to przypadek kliniczny, to trzeba leczyć - najlepiej kijem i obowiązkowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
tmpgeo Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:42 No ja bym się obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:44 Rownajac J.Kaczynskiego z A.Lepperem Tusk dopuscil sie co najwyzej ..... plagiatu.Do tej sytuacji tak samo dobrze pasuje powiedzenie : wart Pac palaca , a palac Paca:))).Bardziej prosto rzecz ujmujac : obaj pajace ( Kaczynski i Lepper) , choc nie blizniacy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy nazwanie kogoś "ty Lepperze" jest obelżyw 15.03.06, 10:53 A co powiecie na takie wyzwisko: "Ty Lepczyński Kaczperze!" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Jeżeli to Jola Janiszewska de Dywity... :))) 15.03.06, 12:41 To oczywiście masz rację: warto jej słuchać, bo takie zjawisko to ewenement w skali rodzaju ludzkiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Twoje oszczerstwa o Tusku. 15.03.06, 10:45 Proszę mi nie tłumaczyć ,procedur poręczenia.Lecz odnieść się do powiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic [...] 15.03.06, 10:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maro29 Re: Twoje oszczerstwa o Tusku. 15.03.06, 11:33 A czy ty Jola możesz mi powiedzieć jaki kraj post sowiecki rozwija się właściwie. Skoro twierdzisz że u nas wszystko jest rozwalone to podaj może przykłady gdzie jest to zrobione lepiej. Jeżeli nie masz przykładów to skąd wiesz, że pomysły Leppiego będą skuteczne? Jacy znani ekonomiści potwierdzają jego tezy? Krakać każda wrona potrafi ale jak co do czego to zmyka jak wróbel. Odpowiedz Link Zgłoś