Dodaj do ulubionych

Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką

• bboch Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 15:01
      ART. 54 Konstytucji gwarantuje WOLNOŚĆ SŁOWA I WYPOWIEDZI! Uciekam z tego kraju!
      • biedronka24 To jak bedzie wygladal przyszyl zwiazek 17.03.06, 15:17
        finansowy Polsatu z Gagora gwarantujacy wolnosc slowa i wypowiedzi? ;)
    • rmstemero ale przeciez STAN rzeczy 17.03.06, 15:08
      jest chyba taki ze przedmiotem parodii nie bylo (w radiu niewidoczne) kalectwo
      obywatelki Buczek lecz niepomierny (i przez to tragikomiczny) idiotyzm jej
      radiowych wypowiedzi. W zwiazku z tym dzialania KRTR sa bezzasadne i nie maja w
      zadnym niezawislym sadzie najmniejszej szansy na powodzenie.
    • dorianne.gray Bzdurna decyzja bzdurnej KRRiT 17.03.06, 15:13
      I to jest oczywiście skandal. Na szczęście w swoim własnym domu mogę jeszcze
      mówić, co myślę.
      Oby do kolejnych wyborów, mam nadzieję, że obecnie rządząca opcja popłynie w
      siną dal zapomnienia.
      • vegas Re: Bzdurna decyzja bzdurnej KRRiT 17.03.06, 15:59
        Moim zdaniem nie bedzie lepiej po wyborach, bo decyzja KRRiTv nie jest kwestia
        tego kto rzadzi ale zle pojetej poprawnosci politycznej.
        Nasmiewanie sie z niepelnosprawnosci i nasmiewanie sie z niepelnosprawnych to
        nie jest to samo. Niepelnosprawni to tez ludzie i wolno sie z nich smiac. Z ich
        kalectwa nie nalezy. To nie jest to samo, ale widac niewiele osob to rozumie.
        KRRiTv na pewno tego nie zakuma pod zadnymi rzadami.
    • zeke1976 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 15:18
      A dlaczego nikt nie karze Radia Maryja?? Przecierz wiele osób może również czuc
      się urażona wypowidziami z anteny. To zamach na wolność słowa. W którym monenie
      ktoś coś wspomniał o niepełnosprawność tej Pani z PKR. Kibicuje POlsatowi.
    • cannaber xxx 17.03.06, 15:18
      A ja nie oglądałem tego odcinka "Wołodyjowskiego" :( Znam tą historię tylko
      z "rąk trzecich"... najbardziej mnie rozbawił art. ze szmatławca o jakże
      poważnej [i adekwntnej oczywiście] nazwie 'FAKT'... ja jestem jak najbardziej
      za Kazimierą, a dlaczego - to już moja sprawa:p
      • s336 Re: xxx 17.03.06, 15:33
        jest pewne przysłowie >> nie śmiej się dziadku z czyjegoś przypadku , dzisiaj
        jego jutro może być kogoś innego >>
        nie wierzę iż Kazimiera nie wiedziała z kogo się śmieje i drwi ....nie
        wiedzieli inni z ekipy telewizyjnej .....zwykła prowokacja ........
        zanam kogoś kto kiedyś wyśmiewał niepełnosprawnego ....dziś iż tego nie robi .i
        innych ostrzega ( doczekał się wnuka niepełnosprawnego ) .........los każdego
        znas jest wielką niewiadomą i bywa bardzo złośliwy ......
    • lord_peter Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 15:21
      Czepili się Kazi Szczuki ... ale czy w tym wszystkim nie chodzi o stosunek
      Kubusia Wojewódzki do Radyja M jak Maryja, ojca Tadeusza i jedynie słusznych
      wartości? Kubuś z Michałem Figurskim często nadają na ten temat na antenie
      warszawskiego Antyradia 94FM.

Kazia Szczuka parodiowała sposób w jaki wypowiada się Magda Buczek a nie jej
      kalectwo. Szukanie powiązań pomiędzy kalectwem Magdy B a tym co ona mówi jest
      na poziomie moheru. To tylko pretekst, żeby zamknąć Kubusiowi buzię i zdjąć z
      anteny Polsatu faceta który, jest solą w oku ojca Tediego.

Pozdrawiam wszystkich słuchaczy Antyradia

Rock, Honor, Ojczyzna
      www.antyradio.pl/warszawa/
    • bogna40 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 15:22
      Ale bezmyślność dopadła Radę! skandal! Gorsze teksty padają, tyle że nie pod
      adresem "jedynie słusznej, prawicowej" opcji i nikt nia alarmuje. Pani Szczuka
      i Polsat to ofiary głupoty prawicowców i Lizusów tejże opcji. A tak na
      marginesie - szkoda, że nia ma u nas prawdziwej prawicy. Te partie, które tak o
      sobie mówią, są największymi wrogami wartości i Kościoła. No, ale czego się nie
      robi dla kariery, jeśli brak rozumku........!
      • andrzej-komorski Polsat Łże Jak Bura Szczuka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.03.06, 15:35
        ....
        Polsat informował, że "goście programu ... mówią we własnym imieniu, własnym
        głosem i własnymi słowami, a przede wszystkim za siebie. Są to ich prywatne
        poglądy i jako takie nie podlegają naszej kontroli".
        ....

polsat - to łżemedium-gadzinówka samo inspirutuje
        tego typu paszkwilne programy !!!
    • rmstemero wspaniala robota KRTR 17.03.06, 15:28
      Ja szczerze mowiac nie wiedzialem do tej pory nic ani o Buczek ani o kolkach
      rozancowych ani tez (o zgrozo) kim jest niejaka pani Szczuka. Dzieki swiatlej
      decyzji Krajowej Rady moglem sie wreszcie 1) serdecznie posmiac, 2) dowiedziec
      sie o istnieniu p. Szczuki z czego sie ciesze i 3) przeczytac na tym Forum moc
      pokrzepiajacych wypowiedzi utwierdzajacych mnie w przekonaniu ze nie wszyscy
      jeszcze zdurnieli i zdewociali. Dobra robota dobrej instytucji. I wspaniala - a
      nawet niedroga - reklama dla Polsatu - chyba kupie telewizor i zaczne ogladac.
      • andrzej-komorski Niezła robota !! Ale Kara 10 mil. lepsza !!!!!!!! 17.03.06, 15:41
        kara dla tej polskojezycznej
        łżegadzinówki polsatu za mała !!!
        10 milionów euro na niepełnosprawne dzieci
        byłoby sprawiedliwiej !!!
        • rmstemero przestraszylem sie! 17.03.06, 16:22
          andrzej-komorski napisał:

> kara dla tej polskojezycznej
          > łżegadzinówki polsatu za mała !!!
          > 10 milionów euro na niepełnosprawne dzieci
          > byłoby sprawiedliwiej !!!

wyjasnij mi dlaczego Polsat (nie ogladalem i nie znam - slowo honoru!) jest dla
          ciebie "lzegadzinowka"? O ile pamietam bylo to pojecie zarezerwowane w
          okupowanej Polsce dla wydawanych przez okupanta gazet codziennych?

Czyzbyscie w Polsce mieli obecnie okupacje? Jesli tak to kto was okupuje? Od
          kiedy? Czy okupant ma stacje telewizyjne? To okropne! Przyslac Ci paczke? A moze
          powiadomic Rade Bezpieczenstwa ONZ?
          • jurek_lisowski Musisz opróżnić swoje gacie :)))))))))) 17.03.06, 16:51
            rmstemero napisał:

> andrzej-komorski napisał:
            >
            > > kara dla tej polskojezycznej
            > > łżegadzinówki polsatu za mała !!!
            > > 10 milionów euro na niepełnosprawne dzieci
            > > byłoby sprawiedliwiej !!!
            >
            > wyjasnij mi dlaczego Polsat (nie ogladalem i nie znam - slowo honoru!) jest dla
            > ciebie "lzegadzinowka"? O ile pamietam bylo to pojecie zarezerwowane w
            > okupowanej Polsce dla wydawanych przez okupanta gazet codziennych?

polskojęzyczny polsat jest łżegadzinówką
            ponieważ w swoich programach lansuje antypolonizm
            pogardę dla Polski i polskiej historii
            i w tym sensie nie różni się od okupantów
            z okresu IIWS
            zresztą zapytaj twojego idola solorza skąd
            i od kogo dostał gigantyczną forsę na
            założenie tego łżemedium :)

pozdrawiam
            • rmstemero Re: Musisz opróżnić swoje gacie :)))))))))) 20.03.06, 17:49
              jurek_lisowski napisał:

> rmstemero napisał:
              >
              > > andrzej-komorski napisał:
              > >
              > > > kara dla tej polskojezycznej
              > > > łżegadzinówki polsatu za mała !!!
              > > > 10 milionów euro na niepełnosprawne dzieci
              > > > byłoby sprawiedliwiej !!!
              > >
              > > wyjasnij mi dlaczego Polsat (nie ogladalem i nie znam - slowo honoru!) je
              > st dla
              > > ciebie "lzegadzinowka"? O ile pamietam bylo to pojecie zarezerwowane w
              > > okupowanej Polsce dla wydawanych przez okupanta gazet codziennych?
              >
              > polskojęzyczny polsat jest łżegadzinówką
              > ponieważ w swoich programach lansuje antypolonizm
              > pogardę dla Polski i polskiej historii
              > i w tym sensie nie różni się od okupantów
              > z okresu IIWS
              > zresztą zapytaj twojego idola solorza skąd
              > i od kogo dostał gigantyczną forsę na
              > założenie tego łżemedium :)
              >
              > pozdrawiam

1. Kto to jest Solorz?
              2. Jakie Gacie?
              3. Czy dla Ciebie tak trudne jest do zrozumienia ze sa ludzie ktorzy nigdy nie
              widzieli Polsatu i nie bardzo wiedza co to jest? Ja ogladam regularnie DNBC - co
              sadzisz na temat prognozy pogody dla poludniowych rejonow Nowej Zelandii?
      • ozzy10 Re: wspaniala robota KRTR 17.03.06, 16:53
        :D
        co to jest kolka różańcowa?
        jakaś jednoska chorobowa?
    • tommy84 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 15:30
      To wszystko to jest jakas jawna kpina!!!
      Ogladałem ten program i mogę poświadczyć za słowa którymi tłumaczyła
      całe zajście Kazimiera Szczuka programie "Kuba Wojewódzki".
      I przyznaję zupełną słuszność, że inaczej sprawa wyglądała by gdyby z ust
      Szczuki padł komentarz "ta niepełnosprawna z Radia Maryja" mówi tak i tak.
      A poza tym studiuje dziennikarstwo i wiem, że telewizja komercyjna rządzi sie
      innymi prawami niz telewizja publiczna. Przypomnijcie sobie chociaż, dlaczego
      Piotr Gembarowski wyleciała z hukiem z TVP. No własnie dlatego że jawnie obraził
      na wizji polityka XYZ, mając go przed sobą, rozmawiając z nim. On wiedział, a
      Kazimiera nie wiedziała, więc dajcie jej spokój. Ja wiem że osoby inteligentne i
      w razie potrzeby krytykujące nie są mile widziane w życiu publicznym, ale nie
      dajmy się oszołomić dewocji !!!
      • s336 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 15:41
        a karę powinnapopracować 1 rok z niepełnosprawnymi
        • rmstemero Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:30
          s336 napisał:

> a karę powinnapopracować 1 rok z niepełnosprawnymi

do rady ja przyjac, do rady!!! Za kare dozywotnio!
      • t-mon AVE Szatan :) 17.03.06, 15:41
        To teraz już nawet na koncercie dla jaj tak nie będzie można krzyknąć??Wszystko prymitywy niech ograniczą-jak ich zwolennicy grzeją feministki i pedałów to jest dobrze a jak Szczuka zrzuciała sie z przegięcia religijnego tej dziewuchy.Nawet nie wiedziałem że takie kółka są-chyba z resztą tylko w Toruniu :)
        • ir54 Re: AVE Szatan :) 17.03.06, 15:50
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=38267804&a=38663951
      • vegas Niepelnosprawni to tez ludzie! 17.03.06, 15:51
        Dlaczego KRRiTV traktuje niepelnosprawnych jakby nie byli ludzmi? Nie wolno sie
        nasmiewac z tego co robia i mowia niepelnosprawni tylko dlatego, ze sa
        niepelnosprawni? Przeciez to jakis idiotyzm.
        Otatnio w mediach byla kampania o tym, zeby traktowac niepelnosprawnych jak
        ludzi - nie zwazac na ich kalectwo, nie rozczulac sie nad nimi specjalnie.
        Wszyscy pewnie pamietaja reklamowke z kierowca, ktory chce opieprzyc pirata
        drogowego, ale przelyka sline i wraca do swojego auta widzac, ze tamten jest
        kaleka. I reklama mowila - nie robcie tak! Oni tez sa zwyklymi ludzmi! Nie
        podkreslajcie ich niepelnosprawnosci!
        Ale nie, KRRiTV wie lepiej jak nalezy sie odnosic do niepelnosprawnych i trabi
        glosno o tym, ze dewotka Madzia jest niepelnosprawna. Nie ma znaczenia dla
        KRRiTV co robi ta pani Madzia i co mowi, ma znaczenie tylko to, ze jest
        niepelnosprawna.
        To KRRiTV powinna dostac kare!
    • hadrians Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:01
      Jakoś wszyscy wiedzą,że nie można wyśmiewać się z jąkały- Pana redaktora
      naczelnego.Czy Pani Szczuka nie mogła wcześniej spawdzić kogo chce obrazić?

--------------------------------------------

Oceniając kogoś, dajesz świadectwo o sobie.
    • annubis74 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:07
      Bzdura. Po prostu są równi i równiejsi, tacy, których można bezkarnie obrażać
      (homoseksualisci, feministki i wszyscy z innej bajki politycznej) i grupa
      swietych krów w moherowych beretach z radia maryja, księża, paieże oraz bracia
      kaczyńscy
    • mordzinas To jest właśnie wasza tolerancja.... 17.03.06, 16:07
      Taka jest własnie wasza lewacka toleranacja.

Na chamskich i prymitywnych lewackich mordach można usłyszeż co
      drugie słowo o tolerancji , o demokracji o prawie i praworzadności.

Wszystko to są tylko słowa. Słowa za którymi kryje się zwykły
      odmóżdżony lewacki przygłup.

A tam gdzie wypada się zachować jak człowiek to żadnego lewackiej
      szumowiny nie ma .

Taka Szczuka. Myśli że jest wielką intelektualistką ,że należy do
      elity społeczeństwa bo jest tolerancyjna...

Właśnie pokazała swoją "tolerancje..."

Naigrywanie się z tej niepełnosprawnej dziewczyny było haniebne.

Gdyby Szuka miała chodź trochę przyzwoitości to już nigdy nie
      wystąpiłaby przed kamerami.

To co zrobiła było podłe , nikczemne i nie majace precedesu.

Ale czego oczekiwać od lewackiej idiotki????
      Chorej z nienawiści idiotki.

Tak jest wasza lewacka wybiórcza tolerancja ....
      • ozzy10 Re: To jest właśnie wasza tolerancja.... 17.03.06, 17:05
        ty skur....ła czarna mendo mamusia cie nie kochała czy tatus za małolał batem
        przez łeb.Paszoł won na przymusowe leczenie a nie o tolerancji głos zabierac
    • vitek25 Niepełnosprawni umysłowo rządzą w KRRiTV 17.03.06, 16:08
      • mordzinas Re: Niepełnosprawni umysłowo rządzą w KRRiTV 17.03.06, 16:16
        Umysłowo niepełnosprawny to jesteś ty ,człowieku mizerny.
        Totalne odmóżdżenie.
        Z serca współczuję.
        • rmstemero Re: Niepełnosprawni umysłowo rządzą w KRRiTV 17.03.06, 16:25
          dobrze ze powiedziales tego w telewizji ktora sie nie podoba radzie bo pewnie by
          ja ukarano a i ciebie tez
        • vitek25 Re: Niepełnosprawni umysłowo rządzą w KRRiTV 18.03.06, 01:38
          Daruj mi POPISy swojej miłosci chrzescijanskiej w wariancie katolickim.
          • conrad11 Wolność słowa czy przyzwolenie na chamstwo? 18.03.06, 02:21
            Występ duetu Kazimiera-Kuba był zwykłą promocją chamstwa. Przerażające jak
            łatwo i bezkrytycznie usprawiedliwiacie takie zachowania. I to tylko dlatego,
            że uznaliście, że ten kompromitujacy wygłup był skierowany w wady Radia Maryja.
            Nie. Uderzał wyłącznie w cierpiacą, schorowaną dziewczynę, która znajduje siłę
            w swojej wierze i modlitwie. I zasługuje na szacunek za ten swój heroizm.
            Ale zamiast tego roi sie tutaj od klakierskich wyrazów poparcia dla p. Szczuki.
            To jest ta Wasza Tolerancja?
            • nikodem123 Re: Wolność słowa czy przyzwolenie na chamstwo? 18.03.06, 02:57
              conrad11 napisał:

> Występ duetu Kazimiera-Kuba był zwykłą promocją chamstwa. Przerażające jak
              > łatwo i bezkrytycznie usprawiedliwiacie takie zachowania. I to tylko dlatego,
              > że uznaliście, że ten kompromitujacy wygłup był skierowany w wady Radia
              Maryja.

Szczuka nabijała się ze spikierki, która infantylnym glosem opowiada jakieś
              górnolotne bzdety. Dla polonisty i krytyka literackiego, to co wygaduje ta pani
              Magda, żeczywiście musiało być bardzo groteskowe.

>
              > Nie. Uderzał wyłącznie w cierpiacą, schorowaną dziewczynę, która znajduje
              siłę
              > w swojej wierze i modlitwie.

Jaką dziewczynę?! 18-letnia kobieta! Dorosła, więc powinna zdawać sobie sprawę,
              że tak przemawiając robi z siebie idiotkę! Kalectwo tu nie ma nic do rzeczy. A
              jednak wręcz przeciwnie! Ma do rzeczy jej kalectwo, bo ono tylko podkreśla
              podłość Rydzyka. Tak wykorzystywać kalekę i jej infantylny głos!

>I zasługuje na szacunek za ten swój heroizm.

Jaki heroizm? Że opowida o jakiś "małych serduszkach" i w radiu, gdzie nie
              widać jej kalectwa, robi z siebie nawiedzoną kretynkę?

> Ale zamiast tego roi sie tutaj od klakierskich wyrazów poparcia dla p.
              Szczuki. To jest ta Wasza Tolerancja?

To nie są klakierskie poparcia tylko tak oceniają występy osób publicznych (bo
              publicznie występujące w Radiu Maryja) forumowicze.

Tolerancja właśnie na tym polega, że można śmiać się z osób publicznych.
              Natomiast nietolerancja polega na tym, że się śmiać nie można. To już było za
              komuny. Jesteś sympatykiem komuny - Twoja sprawa.
              >
    • pepperann Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:08
      To skandal!!!!
      Szczuka popełniła nietakt i gafę przedrzeźniając kalekę. Ale karać za to? No
      nie, to jest pierwszy krok "zdrowej, katolickiej cenzury".

Moja 85-letnia babcia mówi: Patrzę, i czuję, że za długo żyję. Bo już to
      eidziałam w latach '30.
      • mordzinas Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:18
        pepperann napisała:

> To skandal!!!!
        > Szczuka popełniła nietakt i gafę przedrzeźniając kalekę. Ale karać za to? No
        > nie, to jest pierwszy krok "zdrowej, katolickiej cenzury".
        >
        > Moja 85-letnia babcia mówi: Patrzę, i czuję, że za długo żyję. Bo już to
        > eidziałam w latach '30.

Karać za to by żadna telewizja nie zapraszała do siebie ludzi
        którzy wyszydzają i wykpiwają z niepełnosprawnych.

Stop dla lewackich szumowin.

• ozzy10 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 17:08
          won na drzewo czarna mendo
      • rmstemero Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:29
        pepperann napisała:

> To skandal!!!!
        > Szczuka popełniła nietakt i gafę przedrzeźniając kalekę.

ale bylo to najwidoczniej wystarczajaco smieszne ze RM pekl kolnierzyk. Do brze
        ze nie ukarali elektrowni za dostarczanie pradu elektrycznego do telewizorow jak
        rowniez tych co sie smiali. Nie jest zle poki mozemy jeszcze sie na ten temat
        wypowiadac. Tylko jak dlugo, jak dlugo?
    • vitek25 Służalcza Pis-Rada daje pokaz faryzejskiej obłudy 17.03.06, 16:14
      Wzruszająca troska o "niepełnosprawnych"!
      Państwo ma głęboko w ..w niepełnosprawnych, jeśli chodzi o ułatwianie im
      normalnego, codzenniego życia i pracy - ale kiedy ktoś ośmielił sie zażartowac z
      groteskowego spektaklu rydzykowców, wówczas nagle pojawiła się troska o
      "niepełnosprawnych"... Szczyt katoobłudy!
    • pedroalvaro Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:22
      Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego Krajowa Rada Radiofoii i Telewizji nie
      zainteresowala sie radiem maryja, ktore nagminnie sieje wlasna propagande,
      czesto nasycona nienawiscia do ludzi, ktorzy nie wpisuja sie w tzw target tego
      radia.Jak widac w Polsce wszystkodziala tylko w jedną strone. Czuwaj
    • allor Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:25
      Tłusty z Torunia pilnuje i słucha...nawet żeby wypowiedż tutaj dodać trzeba się
      zalogować.
    • gangstanyga Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:30
      W końcu postanowiłem sprawdzić o co te całe halo. Wszedłem na video.google.com i
      znalazłem ten fragment, w którym pani Szczuka przedrzeźnia panią Buczek.
      video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka
      Nie byłem nawet zniesmaczony. W porównaniu z innymi gośćmi pana Wojewódzkiego
      pani Szczuka wypadła niezwykle kulturalnie. Że przytoczę chociażby program z
      Dodą, w którym pan Wojewódzki koncentruje się na jej... cyckach.
      Nie wiem dlaczego Krajowa Zdrada Radiofonii i Telewizji działa aż tak wybiórczo.
      Poza tym kara została nałożona za incydent, a podobnych incydentów zdarzają się
      setki miesięcznie.
      video.google.com/videoplay?docid=7954699617881298919&q=majewski
      Tutaj pan Majewski dworuje sobie z o. Rydzyka. Uważam to za satyryczny
      majstersztyk - ciekawe, dlaczego za to nie wlepiono kary.
      Krajowa Zdrada, w tamtym przypadku znalazła niesamowity pretekst - fakt
      niepełnosprawności rzekomo "znieważonej" osoby. Gdyby było inaczej, po prostu
      nie było by się do czego przyczepić.

Jestem całkowicie za likwidacją KRRiTV. Jest to ciało polityczne, które zamiast
      dbać o media wywiera na nie naciski sama nie będąc suwerenna w swoich działaniach.

Uważam że kompetencje KRRiTV powinny przejąć sądy gospodarcze. Wtedy wszelkie
      niejasności, zobowiązania oraz wątpliwości byłyby rozpatrywane w należytym toku,
      a nie w trybie natychmiastowym, bez ostrzeżenia. Ten wyrok jest definitywnie
      wyssany z palca.

Niech lepiej KRRiTV przygotuje nasz kraj do wprowadzenia telewizji cyfrowej, bo
      jak się okazuje, ciągle się z tym spóźnia i nie wiadomo, czy prowadzi nad tym
      jakiekolwiek prace. A zamiast tego zajmuje się pierdułami i dbaniem o
      "moralność" w mediach według wałsnej wyjętej z pały definicji. Wbrew pozorom
      rynek medialny jest bardzo duży i dynamiczny i to nad rozwojem rynku powinny
      pracować instytucje państwa.

Szkoda że do likwidacji KR potrzebna jest zmiana Konstytucji, pewnie dlatego to
      ciało przetrwa jeszcze kilka pokoleń.
      • mac1001 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:36
        Nie lubię Wojewódzkiego. Nie pałam miłością do Szczuki. Parodiowanie osoby
        modlącej się - nawet pełnosprawnej - jest mało eleganckie i niesie w sobie
        ryzyko, że może być odebrane jako naigrywanie się. Jako okoliczność łagodzącą
        uznać można, że w Polsce nie ma jeszcze (na szczęście!) obowiązku oglądania
        TV „Trwam”, toteż nie każdy musi wiedzieć, kto to jest Madzia Buczek.
        Sąd za szczególne dla Polaków przykre znieważenie Jana Pawła II ukarał Jerzego
        Urbana symboliczną dla niego grzywną w wysokości 20 tys. zł. W tym kontekście
        groźby ze strony Rady pod adresem Polsatu stają się przede wszystkim
        demonstracją siły rządzącej opcji.
        Rzeczywistość nam schamiała. Nawet występujący na sejmowej mównicy nie okazują
        szacunku ani swoim politycznym przeciwnikom, ani telewidzom. I KRRiTV nie
        interweniuje. Szkoda, bo moralną odnowę zacząć by trzeba od głowy, czyli
        Jarosława Kaczyńskiego.
        I jeszcze jedno. W całym tym zamieszaniu gubi się sama bohaterka. Czy Madzia
        Buczek (mniemam, że osoba, której nie obce jest wybaczanie), chce być
        zarzewiem tej polityczno-medialnej wojny pomiędzy Radą a mediami? Przypuszczam,
        że byłoby to dla niej jeszcze bardziej przykre, gdyby się okazało, że poważny
        urząd potraktował ją tylko jako narzędzie do przywalenia niepokornej telewizji.
        mac
        • rmstemero Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:45
          nie wiem kim jest Pan Wojewodzki ani tez Pani Szczuka. Tez bym byc moze chcial
          ich nie lubiec ale nie mam telewizora wiec nie moge. Z jednym jednak nie moge
          sie zgodzic. Sad nie ukaral Jerzego Urbana (ktorego raczej nie lubie) nie za
          zniewazenie Papieza bo ten nie dowiedzial sie nawet o tym ergo nie mogl sie czuc
          zniewazony. Czyli ze nie bylo znamion przestepstwa. Sad ukaral Jerzego Urbana za
          zniewazenie uczuc tych ktorzy poczuli sie zniewazeni tym co powiedzial Urban na
          temat Papieza, ktory dla nich jest nie tylko Papiezem ale przede wszystkim
          idolem i swietoscia nie podlegajaca zadnej krytyce ani komentarzom. A to znow
          jest sprzeczne z podstawami wiary (wszedzie poza Polska) i dlatego musi byc
          odbierane jako absurdalne.
      • rmstemero nic dodac, nic ujac 17.03.06, 16:36
    • zgodnik1 dla mnie obrazą jest Łże kaczyński 17.03.06, 16:33
    • xxxxyyyyzzzz Szczuka jest niepełnosprawna. Przeciez ona ma 17.03.06, 16:43
      powazna wade wymowy. Nie wymawia ER, poza tym, kladzie akcent w zdaniu
      niezgodnie z regulami jezyka polskiego. Precz z telewizji, bo na tego
      przebranego chlopa nie chce sie nawet patrzec...
    • kasiek86 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 16:46
      no to wszystkich trzeba ukarac....wszyscy sie smieja z radia maryja, ojca
      dyrektora... masakra...
    • wp2221 przeczytajcie artykuł w Rzepie o Madzi Buczek 17.03.06, 16:49
      - dzisiejsza Rzepa ... warto przeczytać !!!
      • jurek_lisowski Polsat Łże Jak Bura Szczuka !!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.03.06, 16:55
        Autor: andrzej-komorski

....
        ....

• jurek_lisowski Polsat Łże Jak Bura Szczuka !!!!!!!!!!!!!!!! 17.03.06, 16:59
        Autor: andrzej-komorski

....
        ....

• the.bill1 Re: przeczytajcie artykuł w Rzepie o Madzi Buczek 17.03.06, 17:50
        LINK do wypowiedzi Szczuki:
        LINK do FAKT-u:
        grafika.redakcja.pl/wydania.okladka.aspx/600/0/fakt/1142323303613.jpg
        NIE DAJ SOBĄ MANIPULOWAĆ!!!. Poczytaj o indoktrynacji.
        wejdź tutaj:
        rapidshare.de/files/14586661/INDOKtrynacja.RTF.html
        W TABELI NAIŚNIJ klawisz FREE
        W miejscu: "No premium-user. Please enter:) wpisujesz symbol
        Klikasz i ściągasz.www.pis.org.pl/main.php</a>
    • expertyzer Najwięcej rozumu ma Magda Buczek. 17.03.06, 16:55
      - Chodzi o to, aby jak najwięcej ludzi pociągnąć do Boga poprzez Matkę
      Najświętszą - zaznaczyła Magda. Poprosiła "Nasz Dziennik", aby zdementować
      jeszcze jedną pogłoskę: - Słyszałam, że w internecie krąży taka wiadomość, że
      moja strona internetowa już nie działa, dlatego że stan mojego zdrowia się
      pogorszył i ja już nie chcę prowadzić Podwórkowych Kółek, bo już nie mam na to
      czasu. To absolutnie nie jest prawda, ja nie wiem, kto w ogóle sobie to
      wymyślił. Niech nikt w to nie wierzy - apeluje. Strona internetowa PKRD
      znajduje się obecnie w przebudowie.
      • the.bill1 Re: Najwięcej rozumu ma Magda Buczek. 17.03.06, 17:51
        LINK do wypowiedzi Szczuki:
        LINK do FAKT-u:
        grafika.redakcja.pl/wydania.okladka.aspx/600/0/fakt/1142323303613.jpg
        NIE DAJ SOBĄ MANIPULOWAĆ!!!. Poczytaj o indoktrynacji.
        wejdź tutaj:
        Klikasz i ściągasz.php</a>
    • biedronka24 a tak wogole dziekuje podrobie 17.03.06, 17:03
      ze mnie wprowadzila na ten temat:)
      Bo wlasnie zastanowilam sie nad tym- jak zycie weryfikuje takie slowa np cyt. z
      Rzepy ´K. Szczuka - krytyk literacki - feministka´.
      Ciekawe - naprawde - zupelnie abstrahujac od wydarzenia MEDIALNEGO- szczegolnie
      istotnego oczywiscie dla Agory w obliczu niedawnego zamkniecia Nowego Dziennika
      za co do diabla ludzie dostaja kase i czym dochrapuja sie tak dumnie brzmiacego
      tytulu. Czy przedrzeznianie (to potrafia dzieci mniej wiecej od 3 lat) tak
      nobilituje ze dzieki niemu uzyskuje sie tak dumnie brzmiacy tytul.
      Przedrzeznianie kobiety (to zapewne ta osoba - ´krytyk i feministka´ wiedziala)
      to zadanie dla feministki?
      Zalosne i niesmaczne niezaleznie od tego wydarzenia.
      Prawde mowiac nie jestem czestym bywalcem kosciolow - ale to jakie mamy ´elity´
      pokazujace sie nawet w telewizji elity ´krytykow literatury´ budzi moje powazne
      obawy naprawde o sens powrotu do kraju i mozliwosc ksztalcenia w nim dzieci.
      Moze jednak lepiej by zostaly w szkole niemieckiej? Zwlaszcza ze tu np tylko
      szkoly ekumeniczne daja wieksze szanse ochrony przed narkotykami, handlem
      ciuchami i wymiana w szkole smsow na ktorych oprocz scen obcinania glow sa
      sztucznie sfingowane akty plciowe ludzi ze zwierzetami. Mysle ze tylko czekac na
      wieksza liczbe ambasadorow tego typu popkultury w Polsce....
    • scofield Sczuka kłamie!!! 17.03.06, 17:07
      Z przykrością stwierdzam, że osoba, którą uważam za bardzo inteligentną uważa,
      że może publicznie wciskać ludziom kit, że nie wiedziała, że dziewczyna jest
      niepełnosprawna. Przeciez każdy wie dokładnie, że każdy kto pojawia się na
      antenie RM musi być w ten lub inny sposób upośledzony.
      • wasal82 Re: Sczuka kłamie!!! 17.03.06, 17:14
        video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka wszystkim
        moherowym i.iotom polecam !!!!
        • biedronka24 jesli to do mnie 17.03.06, 17:32
          to z przyjemnoscia odpowiem-
          nie wiem kto jest idiota ale ktos kto nazywa siebie feministka i krytykiem
          literackim a nie wie ze sluchal kobiety (niestety ja nie sluchalam ale tak
          wynika z relacji), ktos kto w takim przypadku (w jakiejs niezbyt uzasadnionej
          obawie chyba przed konkurencja? - no bo jakiez obawy moze wywolywac nawolywanie
          do modlitwy firmy ktora zdaje sie jest marginalna jesli chodzi o wlasnosc
          finansowa firm medialnych) stosuje metode przedrzezniania- moze wzbudzac
          uzasadniona troske :))))))
      • expertyzer Dobrze gadasz. 17.03.06, 17:38
        Ale takie Szczuki niestety istnieją.
      • the.bill1 Re: Sczuka kłamie!!! 17.03.06, 17:46
        I takie obrażanie jest w porządku dla Wyborczej. Chamstwo , chamstwo , podłośc
        ludzka i nic więcej.
        LINK do Szczuki:
        Nie daj sobą manipulować. Poczytaj o indoktrynacji.
        wejdź tutaj:
        Klikasz i ściągasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka