krzysztof_siudzinski 27.03.06, 07:31 A podobno to tacy społecznicy, wręcz altruiści!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
untochables Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 07:55 Wyrzucony przed kilku dniami z Samoobrony Piotr Misztal ubolewa: - Nie zwróci mi się ta kadencja. a to po to się idzie do sejmu a ja naiwnie myślałem że służyć swojemu narodowi Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras S A M 0 0 B R 0 N A= z?odziej okrada z?odzieja!!! 27.03.06, 08:07 Juz nied?ugo skonczy sie z?odziejska sielanka.Miejscem dla Leppera i jego bandy bedzie krymina?,a nie scena polityczna! Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re:S A M 0 0 B R 0 N A= z?odziej okrada z?odzieja 27.03.06, 08:55 Kto policzy wszystkie straty wynikajace z organizowania blokad drog, wysypywania zboza z pociagow towarowych, i wszystkich burd i awantur organizowanych przez bande leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Kaczor i Lepper godni siebie. Giertych pasuje jak 27.03.06, 09:09 ulał do tej czeredy. Może aż za bardzo, stad problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes "Nie zwroci mi sie tak kadencja" hahaha 27.03.06, 09:35 swietny tekst! mi sie juz zwraca powoli ta kadencja 27 marca 1956 Za handel biletami - 2 lata więzienia Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Ludwik ze Zbynkiem koalicjanta nie skrzywdzą. 27.03.06, 10:58 A Zyta wspólnie z koalicjantem zadba, by Leszek odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Ludwik ze Zbynkiem koalicjanta nie skrzywdzą. 27.03.06, 15:24 Bo i nie mają za co. To jest jedyna rzecz w której popieram Leppera. Jak ktoś te brednie głosi, to nie tylko do czasu uzyskania mandatu poselskiego, ale ma to robi uczciwie (no w miarę:). Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renegatami. 27.03.06, 10:29 Wielkie poruszenie wśród gawiedzi.Renegaci oskarżają. Izdebski i Misztal wzorce uczciwości i wiarydodności według wyborczego brukowca? Choć tak niedawno? I Misztal i Izbebski z powodu przynależności politycznej byli bardzo,ale to bazdzo,bardzo BE. Co zatem odmieniło tak mocno w/w gadzinówkę? Czy organ KPP pokochał program wyborczy Samoobrony i jej byłych działaczy? Może Michnik łuczywo i pomniejsze tuptusie i klaka chcą się zapisać do ruchu tworzonego przez Izdebskiego? Ludzi z Samoobrony nie pokonacie oszczerstwem ,pomówieniem i procesami politycznymi,bo za nami stoi Naród ,a za wami powoli i nieuchronnie prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
piotre2 Ty masz nieźle we łbie narąbane!!! 27.03.06, 10:41 brak słów żeby komentować co ty wypisujesz oszołomko Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas jolka - ty masz naprawde we łbie narąbane!!! 27.03.06, 10:55 to juz jakis dobry znak: chory przyznaje sie, ze cos jest nie tak i dziekuje za wskazowke. teraz tylko odrobina farmakologii, pradu i wyjdziesz jolka na prosta. bedziemy z toba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kortez1 Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 10:42 Znowu ta Jola !!!!!Litości Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 10:46 Bez litości. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas jolka nie ma litosci! 27.03.06, 10:58 litosc jest jednym z uczuc wyzszych. jolce, twardemu betonowi mysli buraczej, wirtualnej manifestacji belkotu swiniopasa, ktory uwierzyl, ze jest wielki, uczucia wyzsze jak rowniez odrobina refleksji, nie sa znane. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas proponuje jolke do roli marzanny!!! 27.03.06, 10:52 jolka, sprzedawco obtluczonego fajansu! przeciez to wlasnie gwiazdy twojego ugrupowania swiniopasow i rozrzucaczy obornika musza umykac pod skrzydla immunitetow poselskich (sic!), zeby ich prokurator skutecznie nie powsadzal do pierdla! odnowa narodowa.... pieknie, kur..., pieknie! rozumiem, ze wykreslacie nowe standardy spoleczne i moralno-etyczne: szalbierstwo, zlodziejstwo, klamstwo, buractwo jest w porzadku, pod warunkiem, ze czynione w bialo- czerwonym krawacie w pasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit za co brat Michnika wyrywał pazokcie Akowcom? 27.03.06, 10:58 Tę wiedzę ci raczej proponuję poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: a czemu twoj ojciec szmalcowal Zydow? 27.03.06, 11:02 Jestem z próbówki9 koleś oleś. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 To ta próbówka była niepełna, bo zabrakło w niej 27.03.06, 11:15 komórek mózgowych i oto efekt Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas za co Michnik wyrywał pazokcie Akowcom? 27.03.06, 11:09 jolka, slabniesz wyraznie.... zaczela sie podorywka i inne tam prace na 10 arach? nie nauczyli was na kompletach socjo-technik dla czlonkow s.a.l. jak podawac informacje waszym fanom, czyli czytelnikom "tele-bzika" i "chwili w niebie"? zobacz jak znacznie lepiej brzmi leciutko "tuningowana" wersja! nie wnikam w prawdziwosc takich informacji, bo mnie to zwyczajnie brzydzi... kurski was szkoli??? pozostal ci niewielki kroczek, aby podpierac dyskusje informacjami kto i jak dalece jest zydem, lub niemcem, lub inteligentem o niejasnych pogladach... jestescie skansenem prl-u i to jest dramat! Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: proponuje jolke do roli marzanny!!! 27.03.06, 11:01 antyswiniopas napisał: > jolka, sprzedawco obtluczonego fajansu! przeciez to wlasnie gwiazdy twojego > ugrupowania swiniopasow i rozrzucaczy obornika musza umykac pod skrzydla > immunitetow poselskich (sic!), zeby ich prokurator skutecznie nie powsadzal do > pierdla! odnowa narodowa.... pieknie, kur..., pieknie! rozumiem, ze wykreslacie > > nowe standardy spoleczne i moralno-etyczne: szalbierstwo, zlodziejstwo, > klamstwo, buractwo jest w porzadku, pod warunkiem, ze czynione w bialo- > czerwonym krawacie w pasy.... -Fajnie że jesteś,lubię czytać Twoje wypowiedzi,z którymi sie w 100% zgadzam,pozrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 10:58 O Jolka jesteś Co Ty za bzdury piszesz ,jaki Naród?Czytasz wiadomości na forum i nie widzisz,że wszyscy sa przeciw Tobie.Dziewczyno,lecz się.Czy My na forum nie jesteśmy Narodem?Wy sami się zniszczycie ponieważ nie macie umiaru np jeden z Waszych posłów wydał 300 tyś. na paliwo i myślisz,że to jest w porzadku.Przecież to są pieniądze Narodu a ja jako ten mały Naród nie zgadzam się , żeby takie buce zabierały mi moje pieniądzeJolka Ty nie strasz nikogo prokuratorem lepiej uważaj na siebie ponieważ jak pakt się zkończy to odpowiednie władze zabiorą sie za Ciebie.Będzie nam wtedy b. smutno ponieważ nie będziemy już mogli nikim polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 11:06 irena1949 napisała: > O Jolka jesteś > Co Ty za bzdury piszesz ,jaki Naród?Czytasz wiadomości na forum i nie > widzisz,że wszyscy sa przeciw Tobie.Dziewczyno,lecz się.Czy My na forum nie > jesteśmy Narodem?Wy sami się zniszczycie ponieważ nie macie umiaru np jeden z > Waszych posłów wydał 300 tyś. na paliwo i myślisz,że to jest w > porzadku.Przecież to są pieniądze Narodu a ja jako ten mały Naród nie zgadzam > się , żeby takie buce zabierały mi moje pieniądzeJolka Ty nie strasz nikogo > prokuratorem lepiej uważaj na siebie ponieważ jak pakt się zkończy to > odpowiednie władze zabiorą sie za Ciebie.Będzie nam wtedy b. smutno ponieważ > nie będziemy już mogli nikim polemizować. > Czekam na to z utęsknieniem ,żeby odpowiednie władze się za mnie zabrały? Czy za moją rodzinę i dzieci też? Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 11:08 A Ty masz rodzinę?Dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 11:13 A co w tym dziwnego ? Jakieś kompleksy staropanieństwa u mojej interlokutorki,może? Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 11:16 jola_z_dywit napisała: > A co w tym dziwnego ? > Jakieś kompleksy staropanieństwa u mojej interlokutorki,może? To nie kompleksy, to STRACH Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 11:32 Rozumiem ten twój Strach. Uład się sypie. Niedługo go zdemontujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas jolka potworka 27.03.06, 12:02 jolu, nie mozna na powaznie traktowac jako rodziny kena w roli meza i barbie w roli corki. naprawde. a stracha mamy. standardy estetyczne samoobrony sa znacznie rozne od naszych, tutaj w miescie. ja wiem, ze w waszym gronie realizujecie haslo "nawet potwora znajdzie swego amatora" (podam przyklady pierwsze z brzegu: endriu, ku..czna renia, hojarska, lyzwinski, filipek, wszyscy lokuja sie w pierwszej 10-ce notowania magazynu "people" za bradem pitem, clooneyem, angelina jolie...) i obawiam sie, ze te standardy chcecie wprowadzic powszechnie, pod haslem "demontowania ukladu". no jak tu sie nie bac, ze bedzie sie trzeba umawiac z klonem renaty...? jola_z_dywit napisała: > Rozumiem ten twój Strach. > Uład się sypie. > Niedługo go zdemontujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas jolka, jolka pamietasz... 27.03.06, 11:13 nie bedzie to nic nowego jolu... przyjedzie pan doktor, zrobi zastrzyk, zawiezie wspaniala fura do szpitalika a tam spacerki, cieple i zimne kapiele, rozmowy z ciekawymi ludzmi i znow po 8 miesiacach wrocisz do domu, az do nastepnego "tapniecia"... a wtedy przyjedzie pan doktor, zrobi zastrzyk.... Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 28.03.06, 00:15 > Co Ty za bzdury piszesz ,jaki Naród?Czytasz wiadomości na forum i nie > widzisz,że wszyscy sa przeciw Tobie.Dziewczyno,lecz się.Czy My na forum nie > jesteśmy Narodem? Do czego to juz dochodzi! Co niektorzy proponuja aby urny wyborcze zamienic na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 "bo za nami stoi Naród " - trzeba mieć kiełbie we 27.03.06, 11:07 łbie żeby pisać takie durnoty, ale ty jeszcze nic mądrego nie napisałaś, bo pisać dużo nie zawsze znaczy że się ma coś mądrego do powiedzenia i tak jest w twoim przypadku ! w 99 % to za wami stoją renegaci, wszelkiej maści oszuści, przekrętasy, oszołomy a ten 1 % to ludzie biedni, bez wykształcenia którym obiecywaliście "złote góry" a których tak naprawdę to macie w d..pie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: "bo za nami stoi Naród " - trzeba mieć kiełbi 27.03.06, 11:10 kw55 napisał: > łbie żeby pisać takie durnoty, ale ty jeszcze nic mądrego nie napisałaś, bo > pisać dużo nie zawsze znaczy że się ma coś mądrego do powiedzenia i tak jest w > twoim przypadku ! > w 99 % to za wami stoją renegaci, wszelkiej maści oszuści, przekrętasy, > oszołomy a ten 1 % to ludzie biedni, bez wykształcenia którym > obiecywaliście "złote góry" a których tak naprawdę to macie w d..pie !!! Brawo,trafiłeś w 10, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 11:28 A może to! Skandal goni skandal, czyli Balcerowicz i spółka. W demokratycznym państwie prawa, ujawnienie faktu, iż jeden z najwyższych urzędników w państwie, pompuje pieniądze z urzędu którym kieruje, do prywatnej fundacji którą zarządza jego żona zaś on sam jest tej fundacji współpracownikiem, wywołałoby skandal i natychmiastową dymisję urzędnika. Urzędnik taki trafiłby zapewne za kraty, gdyż opisana praktyka nosi wszelkie znamiona korupcji i niegospodarności, a na pewno stoi w jawnej sprzeczności z przyjętymi w państwach demokratycznych zwyczajami politycznymi i standardami moralnymi!!. W Polsce- państwie praworządnym i demokratycznym inaczej , czyli w takim gdzie demokracja jest tylko fasadą skrywającą przestępcze działania różnorakich sitw politycznych- nic takiego nie miało miejsca, wręcz przeciwnie!!!. Skompromitowanego urzędnika ( Balcerowicza i fundacji ` Case') bronią jak niepodległości wszelkie ` postępowe' media, które przez kilka pierwszych dni od ujawnienia w internecie powiązać tego pana z fundacją swojej żony, nałożyły szczelną blokadę informacyjną, na powyższy fakt. Gdyby nie internet, to polskie społeczeństwo nigdy nie dowiedziałoby się o numerze Balcerowicza!!. Trudno o większą grandę i kompromitację tak zwanych ` mediów' . Polskie ` przekaziory' jak jeden mąż, tak długo jak było to możliwe, starały się nie dopuścić do ujawnienia prawdy o ` guru' polskiej transformacji i geniuszu Karpat, to znaczy Tatr i terenów nizinnych. Uległy dopiero wtedy, kiedy już nie miały wyjścia, to znaczy gdy wszelkie fora internetowe aż huczały o powiązaniach Prezesa NBP z fundacją jego żony!. Czy już tylko ten jeden fakt, czyli próba zatajenia prawdy o poczynaniach wysokiego urzędnika państwowego, nie świadczy o prawdziwości słów J.Kaczyńskiego, zarzucającego ` mediom' udział w ` układzie', który dławi polskie społeczeństwo i gospodarkę od 16 już lat???. Skandal z Balcerowiczem w roli głównej, pokazał jak na dłoni cały ` układ' trzymający Polskę za gardło. Obok mediów, częścią tego układu są politycy Platformy Obywatelskiej i SLD. Zauważmy, że z obu tych ugrupowań, tylko Julia Pitera z PO, odważyła się publicznie skrytykować postępowanie Balcerowicza!!. Wszyscy pozostali albo z furią napadli na tych którzy skandal ujawnili, albo tchórzliwie podkulili ogony pod siebie i siedzą cicho!. Haniebną rolę odegrała w tej żałosnej sprawie ` Gazeta Wyborcza'. W wydaniu z dnia 15 marca, na pierwszej stronie, zaatakowała ona posła PiS - u, pana Artura Zawiszę, zarzucając mu oszczerstwo, gdy Zawisza zasugerował w wystąpieniu sejmowym, że między Balcerowiczem a fundacją ` CASE' istnieje układ wspólnych interesów..... Będziesz się Pan smażył w piekle, panie Zawisza, jako oszczerca - grzmiał na łanach ` GW' M. Beylin, autor artykuły. Organ pana Michnika bezczelnie kpi sobie ze swoich czytelników, traktując ich jak bezrozumnych baranów. Pokazuje przedmiot który jest czarny ( Balcerowicza który pompuje kasę z NBP którego jest prezesem, do fundacji swojej żony) i wmawia czytelnikom, że on jest biały.( czyli, że fakt przekazywania państwowych pieniędzy do prywatnej fundacji, którą kieruje żona, nie jest ` układem wspólnych interesów' !!! ) To czym jest panie Beylin??? Kilkadziesiąt polskich banków ( w tym NBP, którym kieruje Balcerowicz) przekazuje kasę do prywatnej fundacji `CASE', którą zarządza żona przewodniczącego Komisji Nadzoru Bankowego ( którym jest Balcerowicz), komisji która ma owe banki nadzorować i kontrolować !! Z otrzymanej kasy, pani Ewa Balcerowicz wypłaca sobie wynagrodzenie, zaś mężowi zapewne jakieś honoraria za współpracę. Co to jest, jeśli nie ` układ wspólnych interesów' ???????? A może jest to sprytnie zakamuflowana forma łapownictwa: wy płacicie mojej żonie, moja żona płaci mi, a ja będę miał baczenie, aby was jakaś krzywda nie spotkała ?? Skandal, skandal i jeszcze raz skandal !!! Media które bronią oczywistego przekrętu są godne największej pogardy!!! Gazeta która za pomocą jednej rozmowy telefonicznej mogłaby wyjaśnić w sposób nie budzący żadnych wątpliwości, oczywisty skandal, oskarża polityka który odważył się nazwać rzeczy po imieniu!!!. W ciągu dwóch godzin, dociekliwy dziennikarz tak wielkiej gazety jak `GW' wiedziałby wszystko, gdyby chciał wiedzieć. Wystarczyło poprosić panią Ewę Balcerowicz o wykaz przelewów bankowych wpłat banków na konto fundacji ` CASE', oraz listy płac i honorariów pracowników i współpracowników fundacji ` CASE'. Gdyby na liście wypłat nie było ani Ewy ani Leszka Balcerowiczów, to ich cześć i honor byłyby obronione !! Dlaczego ani` Gazeta Wyborcza ' ani żadna inna nie wykonała tak oczywistego ruchu ???? Bo dobrze wiedzą jaką bombę z opóźnionym zapłonem stanowią te dokumenty !. Na liście płac znaleźliby nie tylko państwa Balcerowiczów, ale i całą plejadę polskich polityków i dziennikarzy!! Ot i cała ` tajemnica wiary'! Innego wytłumaczenia być nie może!! Nie jestem wielkim fanem panów Kaczyńskich i ich partii. Powiem więcej, darzę ich szczerą niechęcią jak i wszystkich socjalistów przed nimi, którzy od 16 już lat pracują uparcie nad wykończeniem państwa. Jednak elementarna uczciwość każe mi przyznać im rację w jednym: Polskę trzyma za gardło i dusi ` układ', grupujący media i różne sitwy polityczno-biurokratyczno- agenturalne. Gdyby tym panom i tej partii udało się ten ` układ' rozwalić, ale nie po to aby zastąpić go jakimś innym swoim, tylko po to aby Polskę oddać jej obywatelom, to byłby to wspaniały prezent wręczony społeczeństwu, niestety z opóźnieniem 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 11:40 jola_z_dywit napisała: > A może to! Skandal goni skandal, czyli Balcerowicz i spółka. W demokratycznym > państwie prawa, ujawnienie faktu, iż jeden z najwyższych urzędników w państwie, > pompuje pieniądze z urzędu którym kieruje, do prywatnej fundacji którą zarządza > jego żona zaś on sam jest tej fundacji współpracownikiem, wywołałoby skandal i > natychmiastową dymisję urzędnika. Urzędnik taki trafiłby zapewne za kraty, gdyż > opisana praktyka nosi wszelkie znamiona korupcji i niegospodarności, a na pewno > stoi w jawnej sprzeczności z przyjętymi w państwach demokratycznych zwyczajami > politycznymi i standardami moralnymi!!. W Polsce- państwie praworządnym i > demokratycznym inaczej , czyli w takim gdzie demokracja jest tylko fasadą > skrywającą przestępcze działania różnorakich sitw politycznych- nic takiego nie > miało miejsca, wręcz przeciwnie!!!. Skompromitowanego urzędnika ( Balcerowicza > i > fundacji ` Case') bronią jak niepodległości wszelkie ` postępowe' media, które > przez kilka pierwszych dni od ujawnienia w internecie powiązać tego pana z > fundacją swojej żony, nałożyły szczelną blokadę informacyjną, na powyższy fakt. > Gdyby nie internet, to polskie społeczeństwo nigdy nie dowiedziałoby się o > numerze Balcerowicza!!. Trudno o większą grandę i kompromitację tak zwanych ` > mediów' . Polskie ` przekaziory' jak jeden mąż, tak długo jak było to możliwe, > starały się nie dopuścić do ujawnienia prawdy o ` guru' polskiej transformacji > i > geniuszu Karpat, to znaczy Tatr i terenów nizinnych. Uległy dopiero wtedy, kied > y > już nie miały wyjścia, to znaczy gdy wszelkie fora internetowe aż huczały o > powiązaniach Prezesa NBP z fundacją jego żony!. Czy już tylko ten jeden fakt, > czyli próba zatajenia prawdy o poczynaniach wysokiego urzędnika państwowego, ni > e > świadczy o prawdziwości słów J.Kaczyńskiego, zarzucającego ` mediom' udział w ` > układzie', który dławi polskie społeczeństwo i gospodarkę od 16 już lat???. > Skandal z Balcerowiczem w roli głównej, pokazał jak na dłoni cały ` układ' > trzymający Polskę za gardło. Obok mediów, częścią tego układu są politycy > Platformy Obywatelskiej i SLD. Zauważmy, że z obu tych ugrupowań, tylko Julia > Pitera z PO, odważyła się publicznie skrytykować postępowanie Balcerowicza!!. > Wszyscy pozostali albo z furią napadli na tych którzy skandal ujawnili, albo > tchórzliwie podkulili ogony pod siebie i siedzą cicho!. Haniebną rolę odegrała > w > tej żałosnej sprawie ` Gazeta Wyborcza'. W wydaniu z dnia 15 marca, na pierwsze > j > stronie, zaatakowała ona posła PiS - u, pana Artura Zawiszę, zarzucając mu > oszczerstwo, gdy Zawisza zasugerował w wystąpieniu sejmowym, że między > Balcerowiczem a fundacją ` CASE' istnieje układ wspólnych interesów..... > Będziesz się Pan smażył w piekle, panie Zawisza, jako oszczerca - grzmiał na > łanach ` GW' M. Beylin, autor artykuły. Organ pana Michnika bezczelnie kpi sobi > e > ze swoich czytelników, traktując ich jak bezrozumnych baranów. Pokazuje > przedmiot który jest czarny ( Balcerowicza który pompuje kasę z NBP którego jes > t > prezesem, do fundacji swojej żony) i wmawia czytelnikom, że on jest biały.( > czyli, że fakt przekazywania państwowych pieniędzy do prywatnej fundacji, którą > kieruje żona, nie jest ` układem wspólnych interesów' !!! ) To czym jest panie > Beylin??? Kilkadziesiąt polskich banków ( w tym NBP, którym kieruje Balcerowicz > ) > przekazuje kasę do prywatnej fundacji `CASE', którą zarządza żona > przewodniczącego Komisji Nadzoru Bankowego ( którym jest Balcerowicz), komisji > która ma owe banki nadzorować i kontrolować !! Z otrzymanej kasy, pani Ewa > Balcerowicz wypłaca sobie wynagrodzenie, zaś mężowi zapewne jakieś honoraria za > współpracę. Co to jest, jeśli nie ` układ wspólnych interesów' ???????? A może > jest to sprytnie zakamuflowana forma łapownictwa: wy płacicie mojej żonie, moja > żona płaci mi, a ja będę miał baczenie, aby was jakaś krzywda nie spotkała ?? > Skandal, skandal i jeszcze raz skandal !!! Media które bronią oczywistego > przekrętu są godne największej pogardy!!! Gazeta która za pomocą jednej rozmowy > telefonicznej mogłaby wyjaśnić w sposób nie budzący żadnych wątpliwości, > oczywisty skandal, oskarża polityka który odważył się nazwać rzeczy po > imieniu!!!. W ciągu dwóch godzin, dociekliwy dziennikarz tak wielkiej gazety ja > k > `GW' wiedziałby wszystko, gdyby chciał wiedzieć. Wystarczyło poprosić panią Ewę > Balcerowicz o wykaz przelewów bankowych wpłat banków na konto fundacji ` CASE', > oraz listy płac i honorariów pracowników i współpracowników fundacji ` CASE'. > Gdyby na liście wypłat nie było ani Ewy ani Leszka Balcerowiczów, to ich cześć > i > honor byłyby obronione !! Dlaczego ani` Gazeta Wyborcza ' ani żadna inna nie > wykonała tak oczywistego ruchu ???? Bo dobrze wiedzą jaką bombę z opóźnionym > zapłonem stanowią te dokumenty !. Na liście płac znaleźliby nie tylko państwa > Balcerowiczów, ale i całą plejadę polskich polityków i dziennikarzy!! Ot i cała > ` tajemnica wiary'! Innego wytłumaczenia być nie może!! Nie jestem wielkim fane > m > panów Kaczyńskich i ich partii. Powiem więcej, darzę ich szczerą niechęcią jak > i > wszystkich socjalistów przed nimi, którzy od 16 już lat pracują uparcie nad > wykończeniem państwa. Jednak elementarna uczciwość każe mi przyznać im rację w > jednym: Polskę trzyma za gardło i dusi ` układ', grupujący media i różne sitwy > polityczno-biurokratyczno- agenturalne. Gdyby tym panom i tej partii udało się > ten ` układ' rozwalić, ale nie po to aby zastąpić go jakimś innym swoim, tylko > po to aby Polskę oddać jej obywatelom, to byłby to wspaniały prezent wręczony > społeczeństwu, niestety z opóźnieniem 16 lat. -Jolka,jeżeli to wszystko jest prawdą ,to Balcerowicz musi odejść- Irena Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 11:43 Przecież o tym dawno wiadomo! W Polsce zarejestrowanych zostało około 40 tys. fundacji. Gdyby zapytano mnie, które uważam za najważniejsze, bez wahania wskazałbym dwie: Fundację Batorego i Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych w skrócie zwaną CASE. Pierwszą założył w 1988 r. znany miliarder George Soros, drugą poczęło małżeństwo Balcerowiczów z kolegami - pisze publicysta "Trybuny". Z CASE wywodzi się liczne grono tzw. analityków i niezależnych ekspertów ekonomicznych, których głównym zajęciem od lat jest nachalna promocja "jaskiniowego liberalizmu" i gdy to możliwe czerpanie pieniędzy z kasy publicznej. Oczywiście legalnie! Można zawsze dostać grant z Komitetu Badań Naukowych, dotację z państwowego banku, czy spółki skarbu państwa. Nie jest to trudne, gdy osoby związane z fundacją zasiadają w gremiach ów grosz dzielący. Fundacji CASE sponsorów nigdy nie brakowało. W 2003 r. przychody z działalności statutowej wyniosły 5,2 mln zł, z czego od instytucji zagranicznych wpłynęło 3,6 mln zł. Dotacje krajowe były znacznie skromniejsze - niespełna 1,2 mln zł - w tym 43 tys. zł z Narodowego Banku Polskiego, na czele którego stoi jeden z założycieli CASE Leszek Balcerowicz, prywatnie mąż Ewy Balcerowicz, obecnie prezes zarządu CASE. Ciekawe, jak wyglądałby Kwaśniewski, gdyby Giertych ujawnił, że pieniądze kancelarii lądowały w kieszeni Jolanty - zauważa "Trybuna". Gazeta wymienia nazwiska wielu innych ludzi z pierwszych stron gazet i pisze, że dla fundacji udział polityków jest rekomendacją dla darczyńców, czy sponsorów, że dzięki nim zyskują wpływy, które w przyszłości mogą się przełożyć na konkretne decyzje gospodarcze. Nie ma się czemu dziwić, twierdzi "Trybuna". Polityka w znacznym stopniu stała się zawodem. Uprawiają go ludzie, którzy jak Jan Maria Rokita przez ostatnie piętnaście lat nie zhańbili się normalnym zatrudnieniem w normalnej firmie. Jeśli na skutek werdyktu wyborczego tracą poselskie apanaże, fundacje stają się idealną przechowalnią. Ich finansowanie jest bezpieczne i dobrze postrzegane. Obecność polityków naturalna. O źródło pochodzenia pieniędzy nikt nie pyta. Można bezpiecznie przetrwać cztery lata do następnych wyborów. Bo życie zawsze daje drugą szansę. Na koszt podatników oczywiście, konkluduje gazeta. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 11:55 Autor potrzebny jest? Nie informacje ? Autor po prostu boi się układu czy to ciężko zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 12:09 Autor jest potrzebny, bo informacja pozbawiona autora jest zwykłym oszczerstwem i śmierdzi donosem. Ja też mogę sobie różne "informacje" wymyślić na temat każdego, ale mogę je jedynie zamieścić na ścianach własnego pokoju. Poza nim, nipodpisane stają się bezwartościowe. > Autor boi się układu Autor jest zwykłym, podłym, niezasługującym na szacunek KŁAMCĄ. A jeśli nie jest kłamcą, jeśli jest uczciwym, to przecież NIE MA CZEGO SIĘ BAĆ ! jak rzecze Prezes... Tak więc prosta Jolu, albo przestań upubliczniać oszczerstwa i kłamstwa, albo "Autor" niech odpowiada za słowa które pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 19:16 tim7-Ty chyba na księżycu mieszkasz jeżeli piszesz,że nie ma się czego bać.Napewno należysz do złodziejskiego układu. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 23:05 Pewnie tak, tylko że jakoś przez to w dostatku nie pływam, a wręcz walczę by nie utonąć... Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 12:23 autorem jest jolka, osoba cierpiaca na zespol maniakalno-przesladowczy. odkrywa spisek i boi sie spiskowcow. klasyka zaburzen tego rodzaju. sa dwie opcje rozwoju choroby: stan euforyczny (stad potem historie o wagliku w klewkach), lub gleboka depresja, moze nawet stupor (jolka na jakis czas zniknie z forum). jola_z_dywit napisała: > Autor potrzebny jest? > Nie informacje ? > Autor po prostu boi się układu czy to ciężko zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 12:25 Nie rozśmieszaj mnie. Jola nie byłaby nawet w stanie poprawić tego tekstu, a co dopiero napisać. Jakby Jola byla w stanie napisać taki tekst, to dla niej było by to osiągnięcie równe napisaniu matury z genetyki na czwórkę... Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 12:36 wbrew pozorom osoby dotkniete maniami przesladowczymi sa w stanie wygenerowac tego typu teksty. sadzac po tresci, uzywanych slowach etc, moze to byc osoba z wyzszym wyksztalceniem. choroba wplywa w sposob znakomity na jakosc wypowiedzi, jej klarownosc i logike. jolka, przed choroba, spokojnie mogla miec jakis tytul akademicki. bez zartow. ale od czasu jak jej sie klepka odkleila, to niestety wszystko sie posypalo. zauwaz, ze raz dziennie pojawia sie niezwykledlugi tekst, ktory przygotowuje codziennie. czasem sa to powtorki (jole boli glowa, blizsza jest depresji), czasem cos nowego. ale zawsze wystepuja jakies "niby- logiczne" przeskoki z tematu na temat, zawsze z jakas silna puenta o wydzwieku narodowo-wyzwolenczym...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 13:39 Hmm.. No faktycznie, w pewien sposób to przemawia do mnie. To może być jakiś trop... ;) Też śledzę (przymuszony zresztą, bo trudno je przegapić...) jej teksty. Miałem nawet okazję przyczynić się do zmiany nicka z "Jola_dywity" na "Jola_z_dywit". Była to ostra (dla niej, dla mnie przezabawna) dyskusja, podczas której udało nam się osiągnąć szczyt wytrzymałości Joli. Wtedy zmieniła nick (trudno ją było wytropić po zmianie, co..? :)). Ale widzę, żę Jola wróciła do starego nicku, i teraz jedzie na dwa fronty. Szukałem tej dyskusji, ale trafiłem na piękny, cudowny wręcz kwiatek z popisów Joli. Gorąco polecam !: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=37716937&a=37821877 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas manipulacje jolki 27.03.06, 12:19 kurski u was naprawde prowadzi szkolenia! piekna manipulacja: podpisac fragment skrotem pap, co ma oznaczac wiarygodnosc i obiektywnosc, a przykryc fakt, ze pap cytuje trybune, dawniej trybune ludu... trudna nadazyc za jolka w jej stanie maniakalno-przesladowczym... bierze przyklady z kazdego zrodla, teraz z trybuny, chociaz przed chwila mowila, ze socjalistow sie brzydzi.... to tak jak z endriu-swiniopasem, co mowi, ze jest liberalny, zeby dwa dni pozniej parafrazowac fragmenty manifestu komunistycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: manipulacje jolki 27.03.06, 12:34 A może Jola pisząc tak proste i tandetne teksty (chodzi mi o jej "własną" twórczość) wciąga nas swoją osobą w tak debilne dyskusje tylko po to, aby osłabić naszą "rewolucyjną czujność", i byśmy byli mniej wyczulenie (albo znieczuleni) na coraz bardziej bezczelne, inne posunięcia Samoobrony i innych płazów...? A stąd ta myśl, że zacząłem się zastanawiać, czy taka głupota jest wrodzona czy może być tak doskonale udawana...? Sytuacja polityczna ostatniego roku wyczuliła mnie (ciebie ?) na takie właśnie zachowania polityków. Trzeba ostro czytać między wierszami, bo w wierszach coraz mniej informacji... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas Re: manipulacje jolki 27.03.06, 12:48 scigam tutaj jolke, poniewaz daje mi mozliwosc komentowania calego nowego nurtu w naszej buraczanej polityce. nie wiem kto, czy to jolka, czy to standard kreowany przez pis i spolke ewoluuje wlasnie w tym niezwykle tepym kierunku. niestety chyba to drugie.... ogladam z zaciekawieniem i rosnacym przerazeniem programy typu "forum", 'co z ta polska", "teraz my", "prosto w oczy", takoz slucham porannych audycji w trojce... retoryka ludzi zwiazanych z tzw "obozem rzadzacym" jest zbiezna z tym co bredzi jolka... tu juz nie ma przestrzeni "miedzy wierszami". tak niestety uwazam. tu juz sa same pokretne brednie. jakies piardy z halabardy w sytuacji kiedy do rozwiazania sa podstawowe problemy: bezrobocie, sluzba zdrowia, ubezpieczenia spoleczne, podatki. gnojki moglyby sie tym zajac i zrecznie manewrujac stabilizatorami przeprowadzilyby wszystko czego by chcialy. ale te gnojki nigdy nie postawily znaku rownosci pomiedzy sila panstwa a dobrobytem jednostek tworzacych spoleczenstwo i narod. ci ludzie w zyciu normalnie nie pracowali, nie opuscili swoich kanap na uniwersytetach. dla nich pieniadze to pensja wyplacana w kasie. a prl-owskie skrzywienie kaze im gardzic pieniedzmi i zamoznoscia. taki palikot jest strasznie niewygodny: filozof a do tego bogaty.... cholera jakis wrzod na zdrowym organizmie post-komunistycznego kwiatu polskiej nauki! nie mam nadziei na tresci. niestety. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: manipulacje jolki 27.03.06, 13:10 Zapewniam cie, że Jola to postać autentyczna. Ujawniła się podczas minionej wyborczej kampanii parlamentarnej. Został mi z jej strony domowej tylko nagłówek: "Jolanta Janiszewska - Pozycja 14, Lista 15. Będe załatwiać Wasze sprawy." Ale sama strona była piekna, tylu błędów stylistyczno-ortograficznych w skupieniu nigdy nie widziałem. Ehh.., szkoda, że zdjęła ją... Widzę, że opieramy się na tych samych źródłach (dodam jeszcze prase i "tok- fm"). Podzielam zaciekawienie i niestety rosnące przerażenie. I podzielam spostrzeżenia, ale jednego nie mogę jasno odczytać: co masz na myśli tworząc figurę: "zdrowy organizm post-komunistycznego kwiatu polskiej nauki" ? Nie zapędziłeś się i wszedłeś na chwilę w buty Kaczyńskiego...? Generalizowanie jako argument nie trafia do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polski_katolik Re: manipulacje jolki 27.03.06, 23:37 thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=3371&sid=9165bcd80b9ff4c55acd433328dbed7f www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf zdjatko u dolu nie tylko jedne wybory: wybory2002.pkw.gov.pl/prada/dk1/w28/p2814/o20055/k2842.html ostatnie: wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/EN/KOMITETY/k5_35.html prywatne forum frontu zdrowegorozsądku? Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 11:49 jolka, sprawa stala sie jasna: cierpisz zespol maniakalno-przesladowczy. Zeby nie byc goloslownym zacytuje: "Nie jestem wielkim fanem panów Kaczyńskich i ich partii. Powiem więcej, darzę ich szczerą niechęcią jak i wszystkich socjalistów przed nimi, którzy od 16 już lat pracują uparcie nad wykończeniem państwa. Jednak elementarna uczciwość każe mi przyznać im rację w jednym: Polskę trzyma za gardło i dusi ` układ', grupujący media i różne sitwy polityczno-biurokratyczno- agenturalne. Gdyby tym panom i tej partii udało się ten ` układ' rozwalić, ale nie po to aby zastąpić go jakimś innym swoim, tylko po to aby Polskę oddać jej obywatelom, to byłby to wspaniały prezent wręczony społeczeństwu, niestety z opóźnieniem 16 lat." Mamy tu wszystkie elementy: deklarujac sie jako fan partii "o profilu pro- socjalnym" czuje niechec do socjalistow, ktorzy ciagle niszcza i burza... pojawia sie uklad "trzymajacy za gardlo". ten uklad trzeba rozwalic. rozwali jola, bo ma misje od swojego guru, swiniopasa w krawacie w paski... kepinski z pewnoscia poswicilby joli przynajmniej jeden rozdzial... gdyby zyl. Odpowiedz Link Zgłoś
artefutura Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 13:20 Ciekawe na ile masz wyłudzonych i nie spłaconych kredytów że stać Cię na taką epistołę. A teraz za Wasze przekręty jest winien Balcerowicz? Jak się kredyt bierze trzeba myśleć i pamiętać że trzeba spłącić! Nawet Leper nie pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: Oto strzał w 10 ! 27.03.06, 19:10 Brawo Jola-sama prawda,tak trzymac.Ale te oszołomy z PO i tak Cię zakrzyczą ich boli prawda,chcą złodziejstwa to ich żywioł z tego żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: S A M 0 0 B R 0 N A poradzi sobie z renega 27.03.06, 13:06 Zanim wymruczysz cos na forum publicznym radzilbym najpierw sprawdzic znaczenie co trudniejszych slow. Renegat (bardzo trudne slowo) to przeciez odstepca lub zdrajca, a ani Misztal, ani ten drugi nie odeszli z samejobory tylko zostali z niej wywaleni na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Partia politycznych szamanów i krętaczy oto cała 27.03.06, 07:56 SAMOOBRONA. Wstyd mi że tacy ludzie zasiadają w Parlamencie Rzeczpospolitej ! Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras S A M 0 0 B R 0 N A =z?odziej okrada z?odzieja!!! 27.03.06, 08:19 kw55 napisa?: > SAMOOBRONA. Wstyd mi z˙e tacy ludzie zasiadaja˛ w Parlamencie Rzeczpospolitej ============================================================================== Wszystkim nam wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: S A M 0 0 B R 0 N A =z?odziej okrada z?odziej 27.03.06, 08:38 hatteras napisała: > kw55 napisa?: > > > SAMOOBRONA. Wstyd mi z˙e tacy ludzie zasiadaja˛ w Parlamencie Rzeczpospol > itej > ============================================================================== > Wszystkim nam wstyd!!! Chyba nie wszystkim. Ktos na nich glosowal. Przede wszystkim tych glosujacych na SO nalezy sie wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re:S A M 0 0 B R 0 N A =z?odziej okrada z?odzieja 27.03.06, 08:58 australopitecus napisa?: > hatteras napisa?a: > > > kw55 napisa?: > > > > > SAMOOBRONA. Wstyd mi z˙e tacy ludzie zasiadaja˛ w Parlamencie Rzecz > pospol > > itej > > ========================================================================= > ===== > > Wszystkim nam wstyd!!! > Chyba nie wszystkim. Ktos na nich glosowal. Przede wszystkim tych glosujacych > na SO nalezy sie wstydzic. ============================= Glosowali ci o ktorych Wyspianski pisal :<ostal ci sie jeno sznur> Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 Nie zwróci mi się finansowo ta kadencja. 27.03.06, 07:59 dzięki andrew za pokazanie nam twarzy polskiego biznesu - debil zostaje posłem za 400.000 pln i jaki ma cel??? zarobić. więcej takich lepperów i misztalów w selmie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Nie zwróci mi się finansowo ta kadencja. 27.03.06, 08:21 Toz to najlepsza definicja słuzby publiczej w wykonaniu posła Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Nie zwróci mi się finansowo ta kadencja. 27.03.06, 09:41 "Teraz dowalicie Lepperowi, a jutro mnie." - przynajmniej zdaje sobie on z tego sprawę. Teraz Samoobrona pokazała czych interesów tak naprawdę broniła w kuluarach, publicznie krzycząc o biedzie i bezrobociu. I to jest dopiero UKŁAD;) Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 08:03 To jak to jest w końcu - w jednym miejscu napisali 55 tys a w drugim 550 tys. Delikatna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 11:43 A co za różnica ? Czy za 55 czy za 550 tys to zawsze będzie kurestwo... Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto No, Jolu z Dywit 27.03.06, 08:14 Napisz (wklej?) nam tutaj kilka słów propagandy. Tylko nie pisz, błagam, o Piskorskim. He,he... Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 no dalej zboku z dywit podający się za kobietę 27.03.06, 08:44 i co ty na to? dałeś się zmanipulować chamom i pewnie teraz jest ci wstyd. chociaż... facetowi, który chodzi w sukienkach pewnie taki misztal imponuje kasą, co? no dawaj, dawaj... jestem ciekawy co teraz wkleisz... Odpowiedz Link Zgłoś
malusienka7 Re: no dalej zboku z dywit podający się za kobiet 27.03.06, 10:15 Jola z Dywit istnieje naprawde, to bezrobotna przedszkolanka, posiadajaca meza z zotymi papierami (to fakt. www.samoobrona.org.pl/pages/02.Partia/25.kampania/#35 pozycja 14 Odpowiedz Link Zgłoś
firstman Re: no dalej zboku z dywit podający się za kobiet 27.03.06, 10:56 malusienka7 napisała: > Jola z Dywit istnieje naprawde, to bezrobotna przedszkolanka, posiadajaca meza > z zotymi papierami (to fakt. > www.samoobrona.org.pl/pages/02.Partia/25.kampania/#35 pozycja 14 ? nauka-polska.pl/raporty/opisy/osoby/42000/o42265.htm Odpowiedz Link Zgłoś
malusienka7 Re: no dalej zboku z dywit podający się za kobiet 27.03.06, 13:40 www.samoobrona.org.pl/pages/02.Partia/25.kampania/#35 okreg 35 pozycja 14, to jola wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
bernard_mark Re: no dalej zboku z dywit podający się za kobiet 28.03.06, 02:04 Skopiowane z net'u ... Ja pracowalam w oborze i kurniku Autor: jola_dywity Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- W oborze musialam czyscic miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonow, dojenie itd. W kurniku opiekowalam sie kurami i kurczakami oraz jednym kogutem ktory byl slepy i ktorego gospodarz chcial zabic na rosol. Udalo mnie sie uprosic gospodarza - ten mial darowac kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co pozwolilo mi na udzial w radzie kur (odbywa sie co miesiac) dotyczcej szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki. Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc mial on miec seks z dwiema kurami na raz... Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji studiow. P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily. Jolanta Janiszewska Dywity Diernowa 26 Dywity tel. 697259317. JANISZEWSKA JOLANTA zam.: DYWITY wiek: 38 14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik żywienia City: Dywity Party (support): członek Samoobrony RP Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy • Re: manipulacje jolki Przeczytaj komentowany artykuł » prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=3371&sid=9165bcd80b9ff4c55acd433328dbed7f www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf Tu jest Jej ZDJĘCIE u dolu nie tylko jedne wybory: wybory2002.pkw.gov.pl/prada/dk1/w28/p2814/o20055/k2842.html ostatnie: wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/EN/KOMITETY/k5_35.html prywatne forum frontu zdrowegorozsądku? Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas jolu rozwin sie, rzuc inne nazwiska!!! 27.03.06, 11:39 jolu, juz z emocji nie moge! zdradz nam jakies inne pikantne szczegoly! o michniku juz wiemy, dziadek tuska byl w wermachcie... no i cos wiecej jeszcze? moze, ze ex-premier olszewski chadza w domu w stringach i gorsecie, ze gronkiewicz-waltz jest satanistka, a rokita nosi takie nazwisko nie przez przypadek, ze kalisz bierze udzial w orgiach gdzie obzarstwo i porubstwo.... jolka, dawaj, czekam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Jolu z Dywit-zakuty ,tepy, hitlerowski lbie 27.03.06, 14:40 jola_z_dywit napisa?a: > A o bracie Michnika ,moge˛???? --------------------------------------- To czemu tu jestes zakuty, tepy, hitlerowski lbie???Odejdz,zgin przepadnij! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A pisiorki wmawiają nam jaki to Lepper dobry... 27.03.06, 08:17 Pozostaje jednak pytanie: jakim koalicjantem może być wyrokowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Sprawdzić Leppera ! 27.03.06, 08:18 powołać Spec Komisję i sprawdzić Leppera. Skąd wziął kase na luksusowe gdańskie meble,tak pieknie pokazywane w TV.A byli koledzy z PGR Ciulnowo nie mają złamanego grosza na butelkę dykty....!!!. Skąd wziął kasę na importowane bizony z kolebki liberalizmu z USA i mastodonty z Grenlandii ?.Taż niedawno płakał że nie ma za co zapłacić grzywny w wys. 20 PLN i posłowie z koła obiecywali zbiórkę na Wodza. Sprawdzić ile kasy wydaje na solaria i czy nie korzysta przy tym ze zniżek. Jak tak, to czy wpisał do rejestru korzyści majatkowych. Niech się rozliczy z opłat za kandydowanie jeleni do sejmu z ramienia czy też łba Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
artefutura Re: Sprawdzić Leppera ! 27.03.06, 13:32 Ale PISiory doczekały się koalicjantów!! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit A panu wicemarszałkowi należałoby jednak 27.03.06, 08:21 kieszenie wykręcić. I jak Panie Ziobro, napuścisz swoich prokuratorów, czy te pieniądze pracujące dla "kaczków" już nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 08:40 "- Nie zwróci mi się ta kadencja". To zdanie starcza za cały komentarz. I pan Kaczyński chce z takimi ludźmi tworzyć rząd. No cóż... A zarzuty i pretensje posła Misztala - nieco śmieszne. Jak się człowiek zadaje ze złodziejami i daje im łapówę za możliwość uczestnictwa w ich złodziejstwie, to nie powinien się dziwić, jak go okradną. Odpowiedz Link Zgłoś
rafza A czy ktoś ich zmuszał, żeby dawali tyle kasy? 27.03.06, 08:42 Chcieli władzy to placili za to, dzieki nim była kasa na kampanie. Po prostu bgaty dzieli się z biednym............ Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 niech posypią sobie głowy popiołem 27.03.06, 08:42 Wiązanie sie z takim partnerem koalicyjnym jak Lepper, Kaczyńscy wiedzieli to od początku, ale teraz zamiatana pod dywan prawda o Lepperze jest już niemożliwa do ukrycia, to polityczne samobójstwo. Przywódcy PiS-u mają tylko jedno wyjście. Posypać sobie głowy popiołem i na kolanach pójść do Canossy, czyli do Tuska. Nie dla swoich politycznych ambicji, tylko dla dobra kraju. Narozrabiali już dostatecznie dużo i muszą ponieść tego konsekwencje. Muszą. Jeśli nie zrozumieja tego teraz i nie okażą pokory, to źle wróżę Polsce. Bardzo źle. Ten teatr chorych ambicji i bezwstydu coraz bardziej przypomina Polskę przedrozbiorową. Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Gdzie jest galba? 27.03.06, 08:43 Chciałbym usłyszeć oficjalną linię SO. Odpowiedz Link Zgłoś
palandia Re:jaki PIS i kaczynski taki lepper 27.03.06, 09:07 te dwie partie ida w parze,sprzedawczyki drogo kupuja ale tanio placa.Widac to co DZIEJE SIE W KRAJU.Upadek wszystkiego uczciwosci,moralnosci,odpowiedzialnosci.to fakt ze ktos jesli daje to musi na cos lepszego liczyc ale prawda taka kiedys to WYJDZIE.Widac jak te partie oszukaly rolnikow oni sie cieszyli ze spoleczenstwo za NICH PLACI ZUS PODATKI A TYM SAMYM WYROLOWAL ICH PIS KACZYNSCY MARCINKIEWICZ I LEPER.DZISIAJ HODOWCY UDLAWIA SIE SWOIMI PRODUKTAMI ROSJI UKRAINA JUZ ZROBILA Z NIMI PORZADEK,A MIN ROLNICTWA/GEODETA/BEZ PRAKTYKI MILCZY BO CO MA POWIEDZIEC ZA NIEGO ODPOWIE KACZYNSKI MARCINKIEWICZ A ROLNICY Z WIDLAMI PRZYJDA POD SEJM ,CHYBA ZE ZNOW KOSZTEM NARODU WYPLACA IM ODSZKODOWANIA I BEDA HEPPIU ZE KTOS ZA ICH BEZMYSLNOSC PLACI A KTO PLACI KAZDY Z NAS KTO NIEZWIAZANY ZE WSIA . Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 09:01 Kiedy skoncza swoja dzialalnosc takie glupki -chlopki jak sa w samoobronie.To juz dawno przekroczylo wszelkie dopuszczalne normy egzystencji we wspolczesnym swiecie ,nic dziwnego ,ze majac takich ludzi w parlamencie jak Lepper,Maksymiuk ,Filipek,Begier,Hojarska -Polska oceniana jest w swiecie jako zacofany kraj i dlugo tak pozostanie jezeli np.PIS ukladac sie bedzie z Samoobrona.Tego co sie dzieje to sluchac,czytac i ogladac juz sie nie da!!!!! A.Leppera jezeli robil przekrety to trzeba zamknac na dlugie lata w miejsce odosobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz.mirek Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 09:09 W niedalekiej przeszłości rządzili już społecznicy i altruiści partii robotniczo-chłopskiej. Co nam zostawili? Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 09:54 A w najbliższej przyszłośći rządzili najbardziej łasi ludzie na pieniądze. Nawet pan Balcerowicz mimo pensji wyższej niż prezydent kombinuje na boku z fundacją żony. Czy ONi te pieniądze zjadają czy chcą urządzić swoje dzieci na 10 pokoleń do przodu? A ja uważam, że należy ograniczyć pensją posłom do 1,5 przeciętnej krajowej brutto. Wtedy byliby bliżej problemów szarego człowieka. Syty nie zrozumie głodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii a jakie to ma znaczenie??? 27.03.06, 09:26 i tak wejdzie do rządu, bo jest potrzebny kaczorom Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.a Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 09:42 A MOZE OLIVIER JANIAK Z CHUCKIEM NORRISEM ZAPLACA ZA WEKSLE SAMOOBRONY? :) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 10:22 w kraju katolikow nad Wisla takie przewalki sa normalnoscia dnia codziennego wiecej im ,poslom bedzie mozna naskoczyc , gdy sie ruszy to bagno to poleca tez inni ludzie przy zlobie wiec trzeba zamknac dziennikarzom dzioby dla dobra rzadzacych . Odpowiedz Link Zgłoś
haansa IV RP rozpoczela dzilalnsc w PISuarze 27.03.06, 10:28 bez komentarza - ..rece by opadly nawet w szanujacej sie republice bananowej Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Niedochodowa kadencja 27.03.06, 11:02 bez zadnych ogrodek posel na Sejm mowi ze "ta kadencja mu sie nie zwroci". Wycieraja sobie gebe polska flaga, wzniosle idealy, ochrona slabszych ale do Sejmu ida zeby sie dorwac do koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 11:39 Może w końcu uda sie Lepera zamknąć. Tyle wyrokow sadowych i nic z tego nie wynika. To jakiś ukryty mafiozo. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Zemsta za weksle Leppera 27.03.06, 12:19 Może dlatego ten recydywista ślizga się na "zawiasach" i "odroczeniach", że trudno (a bedzie jeszcze trudniej) znaleźć odważnego sędziego, który zaryzykuje konfronatację z bandą z widłami i gnojowicą na wozie. Sędziowie to też ludzie z dziećmi, żonami, czystymi podjazdami, sąsiadami... Też biorą kredyty, chodzą do kościoła lub nie, i tak dalej. Po prostu musi się znaleźć odważny sędzia, a nie "super-prokurator Ziobro", który po pracy wsadza palet w tyłek i idzie spać... Zycie się toczy 24 h/dobe... Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Płacić! 27.03.06, 13:29 Płacic, płacić kurna, chce się imunitet na przekręty mieć? łapówki brać? w telewizji się pokazywać? to bulić kase bez gadania, bo kto wam to załatwi jak nie przewodniczący Andrzejek. Zachciało sie państwowych zaszczytów, a płacic się nie chce, co? Za darmo to w morde mozna dostać twardą pięścią ob. Przewodniczącego i wszycho, NO! Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Izdebski i Misztal, to ludzie bez właściwości! 27.03.06, 19:45 Jeżeli IDIOCI w rodzaju Izdebski i Misztal chcą być senatorami lub posłami, to powinni płacić nie 55 tysięcy tylko pół miliona! Zrobienie z takich kretynów senatorów lub posłów to nielada wyczyn. Najgorsze jest to kalanie własnego gniazda. Powinni być temu Lepperowi wdzięczni do końca życia, że takich kretynów "wpuścił na salony" i zrobił z nich pożal się Boże polityków (taka fucha już im się nie trafi!). Dziwię się temu Lepperowi, że nie ma w ogóle wyczucia do ludzi. W temtej kadencji był ten kretyn Rutkowski, teraz tych dwóch cudaków - koszmar! A zdrugiej strony, jeżeli prawa ręka Leppera niejaki Łyżwiński (za sam wygląd 5 lat bez wyroku!) okrada Sejm rozliczając paliwo od nieistniejącego samochodu i robi to w majestacie prawa (włos nie spada mu z głowy!), to jest już szczyt demoralizacji! I te dupki z PO zastanawiają się czy ma zostać skasowana III RP - oczywiście, że III RP należy jak najszybciej zastąpić IV RP, choćby dlatego, żeby wyczyścić państwo z róznych Łyżwińskich, Begierównych, Misztali i całego tego tałatajstwa (uważam, że temu okresleniu niestety odpowiada jakaś połowa składu tego sejmu). Niektórym posłom i senatorom podpowiadam (za darmo) hasło wyborcze (koniecznie ze swoim zdjęciem w kolorze): WYBORCY! - WYBIERAJCIE NAS, MY WIEMY JAK WAS OKRADAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Izdebski i Misztal, to ludzie bez właściwości 28.03.06, 08:24 > I te dupki z PO zastanawiają się czy ma zostać skasowana III RP - oczywiście, > że III RP należy jak najszybciej zastąpić IV RP, choćby dlatego, żeby wyczyścić > > państwo z róznych Łyżwińskich, Begierównych, Misztali Co ty piszesz, chłopie. Przecież tzw. IV RP to Polska Misztali, Giertychów i Lepperów. I ot własnie chodzi, bo gdzie łatwiej będzie mieszac niż w takiej mętnej wodzie? A co więcej umieja Bracia? Tylko mieszać i zadymy i afery i byle tylko obywatelom nie dac odpocząć, bo wtedy moga się zastanowić, gdzie nasze podatki?? Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Izdebski i Misztal, to ludzie bez właściwości 28.03.06, 08:51 Dlaczego "bobin" udajesz, że nic nie rozumiesz? 1. To, o czym mówisz, to jest relikt okrągłego stołu. Zniszczenie układów z tego wynikających jest niezbędne, żeby uzdrowić polskie życie publiczne. Potrzebne są zmiany systemowe, prawne, instytucjonalne. Nie da sie tego zrobić bez zmiany konstytucji. Nie ma IV RP bez zmiany obecnej konstytucji! 2. To, co chcą zrobić Kaczyńscy, to właśnie spuszczenie tej mętnej wody. Przecież w porządnej demokracji i państwie prawa tacy ludzie jak Łyżwiński, Misztal, Lepper, Izdebski a także całe watahy państwowców-samorzadowców (wójtowie, burmistrzowie - to jest ta zdecentralizowana plaga współczesnej Polski), nie mieliby racji bytu, nie mieliby aż takiej władzy politycznej i byliby kontrolowani przez społeczeństwo! 3. Dlaczego natychmiast nie zarządzi się kontroli tego, ilu posłów RP wyłudzało i/lub wyłudza nadal zwroty kosztów beznzyny od nieprzjechanych kilometrów oraz na nieistniejące samochody? dlaczego "prawy i sprawiedliwy" PiS nie zarządzi natychniast kontroli w tym temacie? 4. Bracia nie mogą nic zrobić, gdyż napotykają na niesamowity opór materii w tej sprawie (utrwalonych układów pookrągłostołowych!). 5. zgadzam się z tobą, że Bracia postępują wyjątkowo nieudolnie. Jeżeli skończy się charyzma Jarosława, to aż strach pomyśleć co będzie z PiS. Są tam różne intelektualne miernoty w rodzaju: Legutko, Boroń i inni, którzy załapali się z PiS na łatwe diety senatorsko-poselskie. Ciekaw jestem kiedy zacznie się objawiać zwykła nielojalność, która perzecież od zawsze cechuje takich ludzi. Zrobienie z miernot wybitnych polityków, to niebywała zasługa Jarosława Kaczyńskiego. a wypromowanie na czołowe miejsca w strukturach władzy byłych ZChN-owców to największy błąd jaki popełnił Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin relikt??!! 28.03.06, 11:08 > To, o czym mówisz, to jest relikt okrągłego stołu.(...) > Nie ma IV RP bez zmiany obecnej konstytucji!(...) > To, co chcą zrobić Kaczyńscy, to właśnie spuszczenie tej mętnej wody. (...) Po pierwsze Kaczyński brał udział w obradach okrągłego stołu, po drugie, rozumiem, że zamiast tego należało komunistów obalić siłą? Jak w Rumunii? Po trzecie silne państwo to słabi obywatele (apropos konstytucji) po czwarte czy znasz chociaż jeden przypadek gdy Bracia postępowali w sposób prostolinijny, bez otaczania się różnymi oszołomami i mieszaczami w guście Olszewskich, Macierewiczów etc. Dla nich polityka to ciągła bitwa, a nie rządzenie stabilnym państwem. Dobra konstytucja byłaby dla nich największym nieszczęściem, bo o co wtedy się bić? A co do przeszkadzającego układu, to komunizm tez miał się udać, ale ludzie Jaruzelskiego nie chcieli słuchać... Odpowiedz Link Zgłoś