jb777 28.03.06, 07:21 Dzień bez kolejnego odcinka "17 mgnień wiosny" to dzień stracony. Komisja musi mieć materiał i uzasadnione podejrzenie popełnienia przestepstwa - oczywiście będą to materiały z ŻW. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.m7 "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentowej 28.03.06, 07:22 Od zawsze wiedzialem, ze to byla pralnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 07:24 uwaga, teraz PIS sie zacznie Owsiakowi przygladac... i okaze sie ze prawie wszystkie przedsiebiorstwa cos daly!!! i setki tysiecy prywatnych osob, trzeba bedzie to dokladnie sprawdzic "Pół Wieku" - przegląd prasy sprzed 50 lat Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 07:26 ohmygoodnes napisał: > uwaga, teraz PIS sie zacznie Owsiakowi przygladac... i okaze sie ze prawie > wszystkie przedsiebiorstwa cos daly!!! i setki tysiecy prywatnych osob, trzeba > bedzie to dokladnie sprawdzic > > > "Pół Wieku" - przegląd prasy sprzed 50 lat Kolega nadaje z ambasady Burkina Faso, czy od bylej pani prezesowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 08:24 po prostu nie jestem w stanie wybaczyc pisowi ataku na owsiaka... "Pół Wieku" - przegląd prasy sprzed 50 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kolanek1 zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniądze 28.03.06, 08:35 przeznaczyć dla potrzebujących -np. przepełnione izby dziecka, gdzie nie ma warunków dla bydła - jeżeli ich fundacje przynoszą więcej strat niż pożytku, jeżeli nie to odpalantować się i morda w kubeł. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Ujawnić książkę wejść do pałacu prezydenckiego 28.03.06, 09:23 Chodzi rzecz jasna o kadencję Kwasniewskiego. Książka podobno zaginęła zupełnie przypadkowo i do dziś nie wiemy czy, kiedy i kogo gościł nasz ulubiony prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Ujawnić książkę wejść do pałacu prezydenckie 28.03.06, 11:29 euroronin napisał: > > Chodzi rzecz jasna o kadencję Kwasniewskiego. Książka podobno zaginęła zupełnie > przypadkowo i do dziś nie wiemy czy, kiedy i kogo gościł nasz ulubiony prezyden > t. Ja rozumiem, że w Polsce obowiązek przechowywania dokumentów (nawet księgowych) dotyczy 5 lat wstecz. Książka wejść dokumentem księgowym nie jest, a sprawa dotyczy 1997 roku, więc w 2002 mogła być, zgodnie z prawem wyrzucona. Na wszelkie wypadek od razu tłumaczę, że nie jestem w żadnym układzie. Tak sobie po prostu pomyślałam, bo sama niszczę wszystko po 5ciu latach, inaczej pracowałabym w stertach makulatury. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 11:38 mammamia6 napisała: > > > > > Chodzi rzecz jasna o kadencję Kwasniewskiego. Książka podobno zaginęła zu > pełnie > > przypadkowo i do dziś nie wiemy czy, kiedy i kogo gościł nasz ulubiony pr > ezyden > > t. > > > Ja rozumiem, że w Polsce obowiązek przechowywania dokumentów (nawet księgowych) > dotyczy 5 lat wstecz. Książka wejść dokumentem księgowym nie jest, a sprawa > dotyczy 1997 roku, więc w 2002 mogła być, zgodnie z prawem wyrzucona. Na > wszelkie wypadek od razu tłumaczę, że nie jestem w żadnym układzie. Tak sobie p > o > prostu pomyślałam, bo sama niszczę wszystko po 5ciu latach, inaczej pracowałaby > m > w stertach makulatury. W XXI wieku informacje trzyma sie na komputerowym dysku, te akurat zajełyby może 10 kB. Ale pomysl też o przyszłych historykach prezydentury A. Kwasniewskiego. Czy coś im się nie należy? Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 11:41 1997 rok to był wiek XX Odpowiedz Link Zgłoś
tusek.do.nogi Kwachostwo Bez Barier Moralnych :)))))))))))) 28.03.06, 13:38 to wszystko jest porażające !!! żydomusza para w stylu Bonnie and Clyde ! Odpowiedz Link Zgłoś
mala9615 Re: Kwachostwo Bez Barier Moralnych :))))))) 28.03.06, 14:38 Jesteś bardzo zazdrosny o sukcesy innych. Ja uważam że Jola i Olek godnie reprezentowali Polskę. Jola robiła to co powinna robić Pani Prezydentowa,czyli zajmować się działalnością charytatywną!!! Te Wasze drogie kaczki, przypuszczenia o praniu brudnych pieniędzy są przejawem zazdrości i zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Ale mimo wszystko lepsi od nowych mieszkańców 28.03.06, 14:39 tego pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kwachostwo Bez Barier Moralnych :))))))) 28.03.06, 15:41 Porażające jest twoje pieprzenie.Każda fundacja przyjmuje wpłaty od różnych osób i przecież nie jest w stanie zaglądać do życiorysu każdego prezesa.Ponadto czy ich wszystkich o coś konkretnego hurtem oskarżono? Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 11:45 Ale nawet dziś w większości dużych firm i w urzędach państwowych jest biuro przepustek a w nim zeszyt wejść i wyjść. Chyba, że sugerujesz wklepanie wszystkich danych wstecznych do komputera, co jest oczywiście możliwe. Z tymi 10kb to trochęprzesadziłeś, może 10mb. Jest to na pewno jakiś pomysł na bezrobocie - wpisać do komputerów wszystkie książki wejść i wyjść wszystkich urzędów państwowych, centralnych i lokalnych, oraz wszystkich firm. Przecież nigdy nie wiadomo czym zainteresuje sie jedna z licznych komisji śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Re: Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 15:06 > Jest to na pewno jakiś pomysł na bezrobocie Snujący się bez celu personel mniej by sie nudził ... > wpisać do komputerów wszystkie > książki wejść i wyjść wszystkich urzędów państwowych, centralnych i lokalnych, > oraz wszystkich firm. Nie wpisać, tylko od dziś zacząć wpisywanie. >Przecież nigdy nie wiadomo czym zainteresuje sie jedna z > licznych komisji śledczych. No własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 12:41 euroronin napisał: > > W XXI wieku informacje trzyma sie na komputerowym dysku, te akurat zajełyby > może 10 kB. Ale pomysl też o przyszłych historykach prezydentury A. > Kwasniewskiego. Czy coś im się nie należy? Samo utworzenie nowego pliku to 11 kB. Czemu piszesz głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
rdsystem Re: Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 14:01 wylkot napisał: > euroronin napisał: > > > > > W XXI wieku informacje trzyma sie na komputerowym dysku, te akurat zajeły > by > > może 10 kB. Ale pomysl też o przyszłych historykach prezydentury A. > > Kwasniewskiego. Czy coś im się nie należy? > > Samo utworzenie nowego pliku to 11 kB. > Czemu piszesz głupoty? Dlaczego oskarżasz innych o pisanie głupot a sam je piszesz? Założenie pliku tekstowego to ok. 2 bajty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 14:10 rdsystem napisał: > wylkot napisał: > Dlaczego oskarżasz innych o pisanie głupot a sam je piszesz? > Założenie pliku tekstowego to ok. 2 bajty. > Pozdrawiam No to zalóż w Wordzie. Na książkę (tam są rubryki) plik tekstowy to za mało. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Re: Fundacja bez zbędnych barier moralnych 28.03.06, 15:23 wylkot napisał: > euroronin napisał: > > > > > W XXI wieku informacje trzyma sie na komputerowym dysku, te akurat zajeły > by > > może 10 kB. Ale pomysl też o przyszłych historykach prezydentury A. > > Kwasniewskiego. Czy coś im się nie należy? > > Samo utworzenie nowego pliku to 11 kB. > Czemu piszesz głupoty? Zależy jak to się zrobi, ale nawet niechby to było i 111 MB, przy budżecie dworu Kwaśniewskich i przy, że tak powiem, obrotach branży paliwowej nie powinna to być rzecz nie do przeskoczenia. Dysk o poemności 120 MB miałem 10 lat temu, a zaznaczam, że nie byłem prezydentem wszystkich Polaków. :) Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Sugerujecie że to Fundacja - Pralnia?! Nieładnie. 28.03.06, 13:12 Oj bardzo nieładnie mówić o pani ładnej że nadużywała swoich wdzieków swojego stanowiska i swoich powiązań polityczno-prezydenckich w jakimś niecnym celu czyli dorabiania się "u boku" jakiejś tam Fundacji he he he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jeżeli pomogła choć jednej osobie to zrobiła wię- 28.03.06, 14:46 cej niż ty amancie przez całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Umiar bez barier 28.03.06, 15:15 katecheta napisał: > Oj bardzo nieładnie mówić o pani ładnej że nadużywała swoich wdzieków swojego s > tanowiska i swoich powiązań polityczno-prezydenckich w jakimś niecnym celu czyl > i dorabiania się "u boku" jakiejś tam Fundacji he he he he he he he Masz rację katecheto, chylę czoła przed twoim błyskotliwym rozumem. Najlepszy dowód na to co mówisz był w kilku stacjach TV, które pokazały jak pani Jola Kwaśniewska, kwitnąca i opalona po powrocie z krainy ośnieżonych gór i solidnych banków zasiada za kierownicą jakiegoś najtańszego fiata, którym i berobotny w naszym kraju by chyba wzgardził. To się nazywa umiar w czerpaniu z zasłużonego bogactwa. Umiar, by tak rzec, bez barier. Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: Ujawnić książkę wejść do pałacu prezydenckie 28.03.06, 12:19 no i slusznie bo co chamowi do zagrody jak nie jego Odpowiedz Link Zgłoś
basia2z Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 10:05 od 10 lat zajmuje się zawodowo mediami - co do ww. fundacji znają ją nawet muzułmanie na Górze Oliwnej w Jerozolimie - gdzie p. prezydentowa też miała sie udzielać charytatywanie (jest tam kilka sierocińców) ale zrezygnowała, bo ich wygląd był niemedialny - z zawodowej strony interesuje mnie jednak fenomen naiwności i wyprania mózgów - to co pisze Wyborcza jest prawdą (Kaczory są be - bez żadnych konkretów) a to co ŻW jest na zamówienie (nazwiska, konkrety) - majstersztyk PR zeby nie powiedziec manipulacji! Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 10:19 basia2z napisała: > od 10 lat zajmuje się zawodowo mediami - co do ww. fundacji znają ją nawet > muzułmanie na Górze Oliwnej w Jerozolimie - gdzie p. prezydentowa też miała sie > > udzielać charytatywanie (jest tam kilka sierocińców) ale zrezygnowała, bo ich > wygląd był niemedialny ... Skąd to wiesz? Bo ja na przykład nic nie wiem na ten temat, ale wyobrażam sobie, że mogla zrezygnować np. z powodu tego, że w kraju jest też ogromnie duzo potrzeb i ktoś mógłby zarzucić włąsnie dążenie do rozgłosu (wiadomo, Ziemia Święta) a nie pomaganie ludziom tutaj i teraz w tych ciężkich czasach. Niemożliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 10:24 Skąd to wiesz? > Bo ja na przykład nic nie wiem na ten temat, ale wyobrażam sobie, że mogla > zrezygnować np. z powodu tego, że w kraju jest też ogromnie duzo potrzeb i ktoś > > mógłby zarzucić włąsnie dążenie do rozgłosu (wiadomo, Ziemia Święta) a nie > pomaganie ludziom tutaj i teraz w tych ciężkich czasach. > Niemożliwe? Przepraszam, ze sie wtrace do dyskusji: niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 10:29 niemozliwe? prosze uzasadnij.. chyba, ze to tylko twoje wyobrazenie.. tego uzasadniac nie musisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 10:47 dundrub napisał: > niemozliwe? prosze uzasadnij.. chyba, ze to tylko twoje wyobrazenie.. tego uzas > adniac nie musisz ;) 1.)Polisa 2.)Przekrety z zabudowa Wilanowa. 3.)Zaklinanie sie na wszystko, ze pomazaniec ma magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory "Życie Warszawy" jedyna gazeta wolna od "układu" 28.03.06, 11:35 Radio Maryja, telewizja Trwam i gazeta Zycie Warszawy tą są jedyne wolne media w IV RP, za chwilę bedzie tam także TVN. Z drugiej strony jest Polsat (jako jedyna stacja pokazała wczoraj problem blokady polskiego mięsa na Ukrainie, i fragmenty konferencji prasowej ministra Krzysztofa Jurgiela), gazeta Fakt, i cała reszta. Oczywiście te media są be, są uwikłane w układ, bo zajmują się aktualnymi tematami, a nie tym co było 5 czy 20 lat temu. Dlaczego żadna z innych stacji telewizyjnych nie pokazała choćby fragmentów z konferencji ministra... Bo minister Jurgiel po raz kolejny dał ciała. Nawet nie wie jak wygląda procedura eksportu tego mięsa, nie wie jakie dokumenty są potrzebne, nic nie wie, a zwołuje konferencję. Ciekawe, czy za pokazywanie aktualnych, podkreślę AKTUALNYCH i ważnych tematów, Polsat zostanie ukarany karą finansową, bo np. ukazał ministra rolnictwa w złym świetle? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: "Życie Warszawy" jedyna gazeta wolna od "ukła 28.03.06, 15:54 A Radio Maryja i rydzykowa telewizja-rzekomo takie wolne-coś na ten temat pokazały,powiedziały?Z twojego postu wynika,że nie{nie pokazała nawet fragmentów z konferencji ministra} więc czemu są to wolne media? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Gdyby to była prawda to twoi nie szukaliby 20 lat 28.03.06, 14:55 wstecz zaczepki. Tym dali swiadectwo prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 10:32 pawel.m7 napisał: > > Przepraszam, ze sie wtrace do dyskusji: niemozliwe. Tak samo mówili Kopernikowi, gdy oświadczył, że Ziemia się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 10:50 wylkot napisał: > pawel.m7 napisał: > > > > > Przepraszam, ze sie wtrace do dyskusji: niemozliwe. > > Tak samo mówili Kopernikowi, gdy oświadczył, że Ziemia się kręci. Tak samo mowili, jak sie ich pytano: Czy to mozliwe, ze towarzysz prezydent nie skonczyl studiow. Odpowiedz Link Zgłoś
basia2z Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 11:01 Wiem, bo tam bylam , w pażdzierniku 2000 r. schodziłam pieszo Ziemię Świętą - od Galilei przez Judeę aż do Jerozolimy, na Górze Oliwnej jest sierociniec, prowadzony przez polskie siostry zakonne (mogę wysłać zdjęcia) dla dzieci osieroconych w wyniku konfliktu izraelsko-palestyńskiego. Są tam dzieci żydowskie, palestyńskie, ale także holenderskie, amerykańskie. Władze generalnie im zycia nie ułatwiają. Książkę można by napisać. p. Prezydentowa ściągnęła tam ekipę TV (wszyscy wiedzą że bywali w Izraelu często - oficjalnie i nieoficjalnie), księża i siostry przygotowali spotkanie z dziećmi (chociaż normalnie tego nie robią, tzn. raczej chronią dzieci przed tego rodzaju kontakami żeby uniknąć tzw. efektu klatki w zoo), ale p. prezydentowa nie była zainteresowana, chodziło jej tylko o relację w TV, wiec kiedy operatorzy stwierdzili że wnętrza kiepsko się prezentują w TV, cała impreza została odwołana. Odpowiedz Link Zgłoś
basia2z Kwaśniewscy mają duże pojęcie o robieniu PR 28.03.06, 11:09 Jak to kiedyś ktoś powiedział: Naprawdę wydarzyło się tylko to, co zostało odnotowane przez media - najlepiej TV - a p. prezydentowa potrafiła się pokazywać w mediach, a "działalność charytatywna w TV" to bardzo prosty i dobry sposób na własny PR. Pokażcie przykłady osób, które naprawdę skorzystały z działalności tej fundacji. Bo ja mogę podać przykłady osób (niepełnosprawnych) zgłaszających się do fundacji, które mówiąc brzydko, zostały zrzucone na dzrzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Kwaśniewscy mają duże pojęcie o robieniu PR 28.03.06, 11:19 basia2z napisała: Pokażcie przykłady osób, które naprawdę skorzystały z > działalności tej fundacji. Bo ja mogę podać przykłady osób (niepełnosprawnych) > zgłaszających się do fundacji, które mówiąc brzydko, zostały zrzucone na > dzrzewo. Basiu. Za chwile zglosza sie miliony, ktore skorzystaly z pomocy najjasniejszej pani. Ciekawie piszesz, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Wystarczy wybudowanie i zaopatrzenie szpitala 28.03.06, 15:00 dziecięcego w Gdańsku lub pomoc dla Centrum Zdrowia Dziecka. Wasza choroba jest nieuleczalna. Z nienawiści nikogo nie wyleczono. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek01 konto 28.03.06, 11:23 gdyby na swoje konto to by musiala byc d.....a,a tak co niektorzy pocieszaja sie uczciwoscia i tak musza pisac pity. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Pieniądze bez barier 28.03.06, 11:27 basia2z napisała: > Wiem, bo tam bylam , w pażdzierniku 2000 r. schodziłam pieszo Ziemię Świętą - > od Galilei przez Judeę aż do Jerozolimy, na Górze Oliwnej jest sierociniec, > prowadzony przez polskie siostry zakonne (mogę wysłać zdjęcia) dla dzieci > osieroconych w wyniku konfliktu izraelsko-palestyńskiego. Są tam dzieci > żydowskie, palestyńskie, ale także holenderskie, amerykańskie. Władze > generalnie im zycia nie ułatwiają. Książkę można by napisać. p. Prezydentowa > ściągnęła tam ekipę TV (wszyscy wiedzą że bywali w Izraelu często - oficjalnie > i nieoficjalnie), księża i siostry przygotowali spotkanie z dziećmi (chociaż > normalnie tego nie robią, tzn. raczej chronią dzieci przed tego rodzaju > kontakami żeby uniknąć tzw. efektu klatki w zoo), ale p. prezydentowa nie była > zainteresowana, chodziło jej tylko o relację w TV, wiec kiedy operatorzy > stwierdzili że wnętrza kiepsko się prezentują w TV, cała impreza została > odwołana. To jest bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Pieniądze bez barier 28.03.06, 12:37 euroronin napisał: > basia2z napisała: ... > Książkę można by napisać. p. Prezydentowa > > ściągnęła tam ekipę TV (wszyscy wiedzą że bywali w Izraelu często - oficj > alnie > > i nieoficjalnie), księża i siostry przygotowali spotkanie z dziećmi (choc > iaż > > normalnie tego nie robią, tzn. raczej chronią dzieci przed tego rodzaju > > kontakami żeby uniknąć tzw. efektu klatki w zoo), ale p. prezydentowa nie > była > > zainteresowana, chodziło jej tylko o relację w TV, wiec kiedy operatorzy > > stwierdzili że wnętrza kiepsko się prezentują w TV, cała impreza została > > odwołana. > > > To jest bardzo ciekawe To jest nawet bardzo ciekawe, bo wynika, że winni są operatorzy, ale szanowna basia2z i tak zwala wszystko na Jolkę. Basiu2z, czy nie czytasz tego co sama piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Pieniądze bez barier 28.03.06, 16:04 Raczej bardzo naciągane.Słyszałeś kiedyś o tajemniczym efekcie "klatki w zoo" podczas filmowania przez ekipę telewizyjną jakichkolwiek dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 16:01 To Holendrzy prowadzą wojnę w Ziemi świętej?A z kim to tak walczą?Spotkanie dzieci z dorosłymi filmowane przez telewizję -jakąkolwiek- powoduje efekt "klatki w zoo"?Telewizja raczej uwalnia niż zamyka.Ów efekt bardzo wątpliwy. Basiu2z nie ssij palca! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nie wymagaj od tej gazety prawdy. Zamówienie 28.03.06, 15:50 Nie podejrzewałbym ŻW o działanie na zamówienie.Należałoby ten zarzut przynajmniej uprawdopodobnić.Raczej z samego faktu zamieszczenia tej listy próbuje się wysuwać najbardziej nieprawdopodobne wnioski.No i co z tego,że darczyńcami byli szefowie największych państwowych przedsiębiorstw?A jakby to były firmy prywatne to co?Zresztą niewykluczone,że i takie figurują na tej liście.Czy to ma oznaczać,że oni wszyscy zawdzięczają stanowiska A.Kwaśniewkiemu?Za niedługo jakaś gazeta odkryje,że prywatny darczyńca fudacji Kwaśniewkiej bił swoje dzieci i na dodatek żonę no i oczywiście to nie on a Kwaśniewska będzie winna.Powinna pewnie przesłuchiwać darczyńców na wykrywaczu kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 09:24 A na co te fundacje przekazują kasę?? I Owsiakowa i Kwachowa właśnie to robią, w odróżnieniu np fundacji pana Kulczyka zajmującej się utrzymaniem jego posiadłości. Finanse obu fundacji (poza listami darczyńców) są raczej jawne... Raczej - bo z wyjątkiem Caritasu i innych organizacji kościelnych. Nie wiem jaki zysk miała Kwachowa przekazując kasę szpitalom? Zabezpieczenie na przyszłość, gdyby wnuczka (przyszła) zachorowała, to szpital już jest? Bez sensu, taniej było wykupić dobre ubezpieczenie. Chcąc wypić piwo nie kupuje się browaru. Jakie straty przynosi fundacja? Owsiakowa w sumie dość duże, poprawiając stan polskich służb ratowniczych zmiejszają kolejkę na sądzie ostatecznym. Jakie inne straty przynosi kupowanie inkubatorów, respiratorów, karetek, szkolenie ratowników?? Nie widzę zysku dla Kwachów czy Owsiaka w rozdawaniu. Zysk jest przy zabieraniu. Jeśli ktoś daje łapówkę, to przecież nie daje jej na szpital, czy karetkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
bati81 Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 11:00 Wiesz układ jest prosty. Ktoś daje kase zeby pani Jolanta mogła w mediach błyszczeć nowo pomalowanymi żąbkami a w zamian za to ma chody w pałacu. Tutaj nie trzeba bujnej wyobraźni. w polsce zyjesz człowieku! Zasada jest prosta. Jak sie nie ma nic do ukrycia to sie nie maczego obwaiać.... Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 12:25 Jezu a ja sie boje jak diabli na OWSIAKA daje sporo na Kwasniewska tez na Rydzyka zero to mi sie do d..y dobiora ze jestem skorumpowana i dopiero bede blyszczec implantami Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 15:38 Kwaśniewska zbyt często w mediach nie błyszczała, a jak była to na ogół służbowo (jako pierwsza dama). Telewizja nie płaciła jej tantiemów za "błyszczenie" obok prezydenta. Żeby się pokazać w telewizji nie musiała jechać do szpitala czy fundacji, wystarczyło z mężem pojechać do pracy... Więc jaki układ? Słoneczny? bati81 napisał: > Wiesz układ jest prosty. Ktoś daje kase zeby pani Jolanta mogła w mediach > błyszczeć nowo pomalowanymi żąbkami a w zamian za to ma chody w pałacu. Tutaj > nie trzeba bujnej wyobraźni. w polsce zyjesz człowieku! Zasada jest prosta. Jak > sie nie ma nic do ukrycia to sie nie maczego obwaiać.... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 16:09 Chody w pałacu powiadasz.Jak na razie tych chodów nikomu nie udowodniono.A ciekawe kto wpłaca na fundację Kulczyka?Kulczyk nie piastuje wprawdzie żadnej funkcji państwowej,czy jednak nie spotykał się z Ałganowem?Może wpłacała Ambasada Rosyjska? Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 09:32 kolanek1 napisał: > przeznaczyć dla potrzebujących -np. przepełnione izby dziecka, gdzie nie ma > warunków dla bydła - jeżeli ich fundacje przynoszą więcej strat niż pożytku, > jeżeli nie to odpalantować się i morda w kubeł Kolanku, nie używaj takich skrótów myślowych, bo wyszło ci, że w przepełnione izby dziecka chcesz dokwaterować jeszcze bydło, które nie ma warunków... Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 12:27 daj mu spokoj pise od rana bo mu sie nie udaje swiata zbawic sierota Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: zlikwidować fundacje Joli i Owsiaka a pieniąd 28.03.06, 15:16 Ale się uśmiałam! A swoją drogą to najlepiej 'zabrać jednym, rozdać drugim'... Czy to nie hasło Janosika i komunizmu, z którym tak zaciekle walczycie? Jakaś paranoja i schizofrenia społeczeństwo dopadła.. wylkot napisał: > kolanek1 napisał: > > > przeznaczyć dla potrzebujących -np. przepełnione izby dziecka, gdzie nie > ma> > warunków dla bydła - jeżeli ich fundacje przynoszą więcej strat niż pożyt> ku,> > jeżeli nie to odpalantować się i morda w kubeł > > Kolanku, nie używaj takich skrótów myślowych, bo wyszło ci, że w przepełnione > izby dziecka chcesz dokwaterować jeszcze bydło, które nie ma warunków... Odpowiedz Link Zgłoś
maniana_35 Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 09:14 Rozumię i współczuję-ja nie mogę znieść ataków na Ojca Tadeusza Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 09:48 maniana_35 napisał: > Rozumię i współczuję-ja nie mogę znieść ataków na Ojca Tadeusza Rydzyka. 'rozumięsz'? To zrozum tez to, ze zlodziejstwo, oszustwo, szarlatanizm, podjudzanie do nienawisci i ogolna tepote trzeba tepic. Twoj idol dawno powinien dostac dozywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 09:52 kfaker napisał: > maniana_35 napisał: > > > Rozumię i współczuję-ja nie mogę znieść ataków na Ojca Tadeusza Rydzyka. > > 'rozumięsz'? To zrozum tez to, ze zlodziejstwo, oszustwo, szarlatanizm, podjudz > anie do nienawisci i ogolna tepote trzeba tepic. Twoj idol dawno powinien dosta > c dozywocie. > Dlaczego kwakerku się tak denerwujesz? Ja też nie mogę znieść tych ciągłych ataków na ojca Rydzyka. Są takie nieskuteczne... Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 09:54 Skoro sa takie nieskuteczne to czym sie przejmujesz? To bardzo wzruszajace ze tak bronisz naszego Wielkiego Ojca. Proponuje Ci stanac przed bylymi pracownikami Stoczni Gdanskiej i wyglosic plomienna mowe w jego obronie. Jesli zdazysz oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 09:57 kfaker napisał: > Skoro sa takie nieskuteczne to czym sie przejmujesz? To bardzo wzruszajace ze t > ak bronisz naszego Wielkiego Ojca. Proponuje Ci stanac przed bylymi pracownikam > i Stoczni Gdanskiej i wyglosic plomienna mowe w jego obronie. > > Jesli zdazysz oczywiscie. Kfaker, przecież mówię, że przejmuję się tym właśnie, że SĄ nieskuteczne ... > Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Pora na grzybobranie. 28.03.06, 09:59 A to sorry. Wczesniej czy pozniej ktos wyrwie ry... khem, grzybka :) Fajnie by bylo gdyby ta masa emerytow przejrzala na co naprawde ida ich pieniadze. A nawet jesli nie, to pocieszam sie mysla ze ja tych ludzi i tak przezyje :P Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 10:00 Dlaczego komp każe mi się logować przy każdym wpisie? Nigdy tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 16:13 Nieskuteczne?Wejdź tedy na stronę islamistów wojujących.Już oni mają skuteczne sposoby ataków na niewiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 09:37 ohmygoodnes napisał: > po prostu nie jestem w stanie wybaczyc pisowi ataku na owsiaka... Wczoraj w programie Pospieszalskiego (TVP2) "zaatakowano" też aktywistę ruchu homoseksualistów, niejakiego Biedronia, który również chciał wejśc do szkół, a konkretnie - do Liceum Rejtana w Warszawie z pogadankami na temat orientacji, tolerancji itd. To mu sie nie udało, ale Biedroń w materiale filmowym wyemitowanym podczas programu powiedział, że z pogadankami na temat orientacji seksualnych należy wejść i do szkół "niższego szczebla", czyli chyba gimnazjów i szkół podstawowych. Nie sądzisz, że szkoła powinna być ostrożna w stosunku do różnych projektów polityczno-obyczajowych desantów? Nie można eksperymentować na młodych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 12:42 gdyby w szkole obligatorynie bylo wychowanie seksualne i rodzinne nie byloby luk w ktore kazdy moze wejsc i nauczac milosc seks prokreacja sa nieodlacznym elementem zycia a nie tematem tabu sprawa innych orientacji jest marginalna i taka powinna zostac przeciez ja nie wykrzykuje ze jestem hetero mlodych ludzi nalezy nauczyc tolerancji i poszanowania innych orientacji bez wzgledu na wlasne opinie na ten temat a do tego pogadanki przypadkowych ludzi moga byc dla mlodych nie do strawienia Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 12:54 klef napisała: > gdyby w szkole obligatorynie bylo wychowanie seksualne i rodzinne nie byloby > luk w ktore kazdy moze wejsc i nauczac milosc seks prokreacja sa nieodlacznym > elementem zycia a nie tematem tabu sprawa innych orientacji jest marginalna i > taka powinna zostac przeciez ja nie wykrzykuje ze jestem hetero mlodych ludzi > nalezy nauczyc tolerancji i poszanowania innych orientacji bez wzgledu na > wlasne opinie na ten temat a do tego pogadanki przypadkowych ludzi moga byc dla > > mlodych nie do strawienia A tobie co, mapy się pokiełbasiły? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 16:17 Ja bym tego Biedronia trzymał z daleka od szkół niższego szczebla.Nadto nawet jak ktoś jest homoseksualistą to nie znaczy ,że jest specem od spraw seksu,orientacji seksualnej itp.Raczej widziałbym tu seksuologa niż Biedronia. Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 10:21 to nie wybaczaj raczej o.Rydzykowi ponieważ tyle pieniędzy uciekło mu z przed nosa.I to go boli. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 10:34 Dyr.o.Rydzyk nie tylko o pieniądze jest zazdrosny, także o to, że Owsiak (diabeł wcielony) potrafi dotrzeć do młodieży, czego sam nigdy niezdoła osiągnąć - no chyba że terrorem. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 10:36 konread napisał: > Dyr.o.Rydzyk nie tylko o pieniądze jest zazdrosny, także o to, że Owsiak (diabe > ł > wcielony) potrafi dotrzeć do młodieży, czego sam nigdy niezdoła osiągnąć - no > chyba że terrorem. No, a co robi Owsiak? Odpowiedź: zbiera PIENIĄDZE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 10:51 I owszem zbiera, tylko z tą róznicą, że się z nich rozlicza, w odróżnieniu od np. akcji RM w celu ratowania stoczni... Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 11:17 konread napisał: > I owszem zbiera, tylko z tą róznicą, że się z nich rozlicza, w odróżnieniu od > np. akcji RM w celu ratowania stoczni... Przed kim się rozlicza, przed jakąs niezależną firmą audytorską, czy przed kolegami? Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: ja tutaj, z Powisla nadaje :-) 28.03.06, 12:51 Owsiak zbiera pieniadze i widzimy naocznie tego efekty bo mowi na co zbieramy a Rydzyna kradnie pieniadze albo gorzej wyludza od biednych ludzi bo tylko na tych moze liczyc i powiedz jezeli mozna na co one ida jak na razie to widze coraz grubszego starego dziada w coraz lepszym samochodzie gledzacego coraz wieksze glupoty tym biednym steranym zyciem moherom Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 07:31 Owsiak jest synem wysokiego oficera MO z czasów komuny. Ciekawe co na to ci, co wypominają Kaczorom czy Ziobrze że ich rodzice byli w PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub ciekawostka 28.03.06, 07:57 kiedys jeden z anglikanskich pastorow krzyczal z ambony: "Gdyby Bog chcial, zeby ludzie umieli latac! Dalby Nam skrzydla! To jest niemozliwe!!!" Niecale 20 czy 30 lat pozniej czlowiek wzniosl sie w powietrze. Dokonali tego dwaj ludzie: Oliver i Wibour Wright. Pastor tez nazywal sie Wright... i byl ich ojcem. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: ciekawostka 28.03.06, 09:22 i Bog przychylil sie do sugestii pastora - w sposob najmniej skomplikowany czyli doskonaly - Bog tak dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: ciekawostka 28.03.06, 09:44 > i Bog przychylil sie do sugestii pastora - w sposob najmniej > skomplikowany czyli doskonaly - Bog tak dziala. wyobrazam sobie, ze Bog mial plan w ciagu jednej nocy obdarowac wszystkich ludzi skrzydlami.. juz mial to uczynic, kiedy poslyszal sugestie pastora.. ;) mamy w Polsce jednego ojca, ktory non stop cos Bogu sugeruje. Mam nadzieje, ze Ten do jego sugestii sie nie przychyli nigdy ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker ...and Maybach for all! 28.03.06, 09:52 dundrub napisał: > mamy w Polsce jednego ojca, ktory non stop cos Bogu sugeruje. Mam nadzieje, ze > Ten do jego sugestii > sie nie przychyli nigdy ;) Dlaczego, milo by bylo gdyby wszyscy mieli swoje Maybachy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ciekawostka 28.03.06, 09:25 dundrub napisał: > kiedys jeden z anglikanskich pastorow krzyczal z ambony: "Gdyby Bog chcial, zeb > y ludzie umieli latac! > Dalby Nam skrzydla! To jest niemozliwe!!!" > Niecale 20 czy 30 lat pozniej czlowiek wzniosl sie w powietrze. Dokonali tego d > waj ludzie: Oliver i Wibour > Wright. > Pastor tez nazywal sie Wright... i byl ich ojcem. Nie zwróciłeś uwagi, że latał samolot, a nie ludzie. nawet, jeśli to byli bracia Wright, synowie pastora Wrighta. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: ciekawostka 28.03.06, 09:37 to bylo w kontekscie tata byl zly wiec syn tez jest taki z zalozenia nie interesuje mnie tutaj kwestia Boga i Jego dzialalnosci ale niesprawiedliwej oceny syna przez pryzmat ojca.. gdyby popatrzec na mlodych Wrightow, ktorzy konstruuja swoje pierwsze modele latajace - nalezaloby w tym kontekscie powiedziec - to niemozliwe - ich ojciec w to nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ciekawostka 28.03.06, 09:42 dundrub napisał: > to bylo w kontekscie tata byl zly wiec syn tez jest taki z zalozenia > nie interesuje mnie tutaj kwestia Boga i Jego dzialalnosci ale niesprawiedliwej > oceny syna przez pryzmat > ojca.. gdyby popatrzec na mlodych Wrightow, ktorzy konstruuja swoje pierwsze mo > dele latajace - > nalezaloby w tym kontekscie powiedziec - to niemozliwe - ich ojciec w to nie wi > erzy. OK. Ja to doskonale rozumiem, chciałem sobie tylko pożartować... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: ciekawostka 28.03.06, 09:44 Przeczytałem wszystkie wątki od początku. Najlepszy jest ten pierwszy, o 17 mgnieniach wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 08:34 aron2004 napisał: > Owsiak jest synem wysokiego oficera MO z czasów komuny. Ciekawe co na to ci, co > > wypominają Kaczorom czy Ziobrze że ich rodzice byli w PZPR. A kto zaczal wypominanie? Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 09:17 Oczywiście, jakie to oczywiste w PRL nikt nie kradł,nie szpiegował nie chuliganił, wszyscy oficerowie milicji zajmowali iwiligacją 120 opozycjonistów i jednego Kaczora lub dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 12:58 idz chlopcze do szkoly i ucz sie pilnie bo rozumku cos malo za malo witamin w dziecinstwie i dlatego te odchyly ty wciagaj w to jeszcze pradziadkow kto gdzie byl i co robil ja juz gdzies to slyszalam o tych dziadkach nie powtarzaj sie jak cie nie stac na porzadna dyskusje to sie nie wcinaj Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 16:19 Przedstawisz na to jakieś świadectwa? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 11:07 Owsiak nikomu nie mógł załatwić posady szefa orlenu Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: pralnia ale pozyteczna 28.03.06, 15:36 No i oczywiście wykryją,że dał straszny gangster Jasiu Żyleta.Nie łudźmy się dawać będą ci co mają wielkie firmy.Czy biedny da? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 15:34 Jaka pralnia. Co ty chrzanisz.Czy te pieniądze,które wpłacano pochodziły z przestępstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Trzeba było siedzieć w Szwajcarii 28.03.06, 07:22 No chyba, że Państwo Kwaśniewscy wolą posiedzieć w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Trzeba było siedzieć w Szwajcarii 28.03.06, 08:43 Boze, zgadzam sie z galba... swiat schodzi na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Ewoluujesz 28.03.06, 08:47 > Boze, zgadzam sie z galba... swiat schodzi na psy... Rozwijasz się. To powód do radości. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Ewoluujesz 28.03.06, 08:54 Noo.. W przeciwieństwie do Władzy. Ta zdaje się "zwijać" umysłowo, zapętlona we własne paranoje. Jak śpiewał DAAB: "Moje paranoje..." Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Trzeba było siedzieć w Szwajcarii 28.03.06, 09:23 Wystarczyło parę dni IV i z idjociałeś ? Byłeś kiedyś w szpitalu tam widać te przestępstwa Owśaka i Pani Prezydentowej, a za czyje pieniądze ? Co to obchodzi chore dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Trzeba było siedzieć w Szwajcarii 28.03.06, 11:30 Pojechali na narty i - jak napisał Wprost - sprawdzić wyciągi. Ile można siedzieć wq Szwajcarii? :) To już w celi ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 07:57 Już Wańkowicz pisał o polskiej bezinteresownej zawiści.Zgnoić przyzwoitych ludzi to polska cecha narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Wpłacałem na WOŚP, PCK , ZHP i Caritas 28.03.06, 08:00 Czy jestem podejrzany!? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wpłacałem na WOŚP, 28.03.06, 16:28 Ja też wpłacałem na WOŚP.A przecież nie jestem święty,choć nie bandzior.No to Owsiakowi się oberwie.Czy na Caritas wpłacają tylko święci i aniołowie? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wpłacałem na WOŚP, 28.03.06, 16:28 Ja też wpłacałem na WOŚP.A przecież nie jestem święty,choć nie bandzior.No to Owsiakowi się oberwie.Czy na Caritas wpłacają tylko święci i aniołowie? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub dzialalnosc jakiejkolwiek fundacji... 28.03.06, 08:03 ...polega miedzy innymi na zdobywaniu funduszy. Wiadomo, ze duze firmy daja wieksze pieniadze i na takie wlasnie firmy fundacje poluja. i KAZDA fundacja ma jakichs darczyncow. Owsiak, Kwasniewska czy nawet Caritas. Kwestia nie tego, kto co i ile daje - ale co ewentualnie za to chce. I to moze byc kwestia do wyjasnienia. Czy w zamian za datek dla fundacji, doszlo do "odplacenia sie" przez kogokolwiek z fundacja powiazanego... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: dzialalnosc jakiejkolwiek fundacji... 28.03.06, 08:42 i tu sie zgadzam. Przeciez mozna chyba tez ujawnic w ŻW i ND oraz w Radiu Maryja, teleiwzji Trwam dla kogo np takie firmy jak ORLEN, KGHM, itd., pod jakimi rzadami przekazywaly srodki. Widzi sie tylko, ze ORLEN dal fundacji J.K. jakies srodki. Nie pisze sie przy okazji, ze z ORLRNU poszly srodki na Klasztor w Czestochowie, ze byly chyba udzialy w tworzeniu telewizji Niepokalnow czy jakies tam zwiazanej z kosciolem. Gdyby tak pokazywano fakty to wina Kwasniewiskiej wygladalaby blado, bo okazloby sie ze ORLEN, KGHM dawal wielu podmiotom tak z lewa jak i z prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:03 pieniądze ! Ciekawe jaką kwotę na fundację przekazali państwo K z własnych oszczędności ? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:04 a Ty dales na jakakolwiek fundacje pomijajac WOSP co roku? Tak sam z siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:13 to czy daję czy nie to moja sprawa bo to moje pieniądze uczciwie zarobione, a nie podarowane mi przez kogoś kto rozdaje nie swoje ! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:16 jakis stek bzdur w twojej wypowiedzi dzialalnosc fundacji polega np. na finansowym wspomaganiu kogos lub jakichs przedsiewziec "pro publico bono". jesli zbiera pieniadze od darczyncow - to sa to juz pieniadze fundacji )tak jak ty, kiedy dostaniesz prezent na urodziny np. zegarek - mianujesz sie jego wlascicielem) i moze te pieniadze "rozdawac" jak zechce (w zgodzie ze statutem fundacji) cazritas tez zbiera pieniadze i je pozniej spozytkowuje, tak samo owsiak czy ochojska.. nie plec bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:26 przeczytaj jeszcze raz artykuł to może zrozumiesz ! Ci panowie wpłacali pieniądze spółek Skarbu Państwa ( a więc nasze) a nie swoje prywatne ! Dotarło, czy trzeba jaśniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:30 spolka skarbu panstwa jest firma i jako taka kieruje sie zasadami gospodarki - o co chodzi pokrotce? o zysk tak? a wiesz, ze oplaca sie firmom dawac pieniadze fundacjom? bo mozna to sobie odpisac.. wrzucic w koszta czy co tam jeszcze.. dzieki temu firmy maja i sa chetne dawac pieniadze na cele dobroczynne (fundacyjne). i dostaja je nie tylko kwasniewska ale i ochojska i owsiak i caritas i wiele wiele innych jasne? dotarlo? biznes is biznes (jak to ladnie spolszczone wyglada;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Porozumienie bez barier 28.03.06, 08:35 >> Porozumienie bez barier >> Bariery jednak są. Ale coraz niższe. Dowiadujemy się coraz więcej. Moim zdaniem to była droga przepływu pieniędzy ze spółek budżetowych w ręce fundacji, gdzie łatwiej było je przekazać własnym podwykonawcom. A ci już jawnie mogli wspierać kampanie polityczne lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin Nieporzumienie bez barier 28.03.06, 15:32 kasia20055 napisała: > >> Porozumienie bez barier >> > > Bariery jednak są. Ale coraz niższe. Dowiadujemy się coraz więcej. Moim zdaniem > to była droga przepływu pieniędzy ze spółek budżetowych w ręce fundacji, gdzie > łatwiej było je przekazać własnym podwykonawcom. A ci już jawnie mogli wspierać > kampanie polityczne lewicy. To wszystko kwalifikuje się do porkuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:46 A czy ty mozesz poszczycic sie jakims udzialem we wspomaganiu jakichs akcji pomocowych. Ile wyslales np SMS w jakies sprawie, ile kupiles np serduszek itd. J.Kwasniewska dala swoje nazwisko. Czy ty jako malo znana osoba bylbys wstanie cos zdzialc nawet jakbys co m-c dawal swoja cala pensje. Nic, ale z nazwiskiem przyciagasz sponsorow, i to jest to co dala tej fundacji Kwasniewska. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 08:52 obserwatorek44 napisał: > A czy ty mozesz poszczycic sie jakims udzialem we wspomaganiu jakichs akcji > pomocowych. Ile wyslales np SMS w jakies sprawie, ile kupiles np serduszek itd. > J.Kwasniewska dala swoje nazwisko. Czy ty jako malo znana osoba bylbys wstanie > cos zdzialc nawet jakbys co m-c dawal swoja cala pensje. Nic, ale z nazwiskiem > przyciagasz sponsorow, i to jest to co dala tej fundacji Kwasniewska. Zaklad, ze namiestnikowa Kwasniewska dala fundacji duzo wiecej? Zaklad, ze fundacja dala namiestnikowej i pomazancowi duzo wiecej? Moze to i potrwa, ale ja wierze, ze prawda wyjdzie na wierzch....A wtedy bedzie wielkie bum. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 11:17 to czy ile i komu dałem to moja osobista sprawa ! Pochwal sie swoimi darowiznami ! P. Kwaśniewska dając swoje nazwisko powinna jeszcze dołożyć coś ze swoich oszczędności a o tym nie słyszałem. A co do przyciągania sponsorów zwłaszcza ze spólek skarbu państwa, to bardzo łatwo przekazywać we własnym interesie nasze pieniądze. Nie słyszałem jednak aby prezesi tych spółek wpłacili na fundację część swoich poborów. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: łatwo być "dobrą panią" rozdając nie swoje 28.03.06, 16:30 A która fundacja rozdaje swoje?A Caritas swoje rozdaje? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Salon się ujawnia 28.03.06, 08:06 Niedługo poznamy jeszcze wiele podobnych nazwisk. Wiadomo, czemu Kwaśniewska zasłaniała się ustawą o ochronie danych osobowych.. Prędzej, czy później zaśpiewa Pan i zatańczy, panie Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 08:06 A może jakieś informacje skąd ta lista i czy nie zrobił jej pan Zdzich, nocny stróż z Biedronki? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Napluc w Pysk 28.03.06, 08:10 mozna kazdemu kto opowiada brednie ze w Polsce nie ma czerwonej mafii Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Re: trudno aby ... 28.03.06, 08:11 JAKAKOLWIEK FUNDACJA DZIAŁAŁA BEZ WPŁAT DARCZYŃCÓW. WAŻNE że te pieniądze nie zostały zmarnowane. A Życie Warszawy się zrobiło nagle takie pro PIS-owskie?! Prymitywne piśmidło, które ciągle próbuje cos wikłać i insynuować.Pani Jolanta Kwaśniewska robiła i robi dobrą robotę. Pani Maria Kaczynska nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: trudno aby ... 28.03.06, 08:18 nie masz racji a to dlatego że prezesi nie dawali pieniędzy ze swoich (dużych) pensji, tylko swoje sprawy chcieli załatwiać za pieniądze spółek Skarbu Państwa a więc nas wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: trudno aby ... 28.03.06, 08:22 wiesz dlaczego firmom oplaca sie dawac datki na fundacje? bo mozna to sobie odpisac.. wrzucic w koszta czy co tam jeszcze.. i jak sie dobrze rozgladniesz, w zasadzie kazda duza firma co roku ma w budzecie jakies pieniadze na ten cel.. bo to sie po prostu firmom OPLACA wyluzuj sie juz Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: trudno aby ... 28.03.06, 08:32 a więc spółka skarbu państwa zawyżając koszty okrada też ciebie bo płaci mniejsze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: trudno aby ... 28.03.06, 08:35 > a więc spółka skarbu państwa zawyżając koszty okrada też ciebie bo płaci > mniejsze podatki. takie jest prawo i jako firma - kazda spolka moze tak funkcjonowac. jak to sobie wyobrazasz? inne prawo gospodarcze dla spolek prywatnych a inne dla spolek skarbu panstwa? poza tym. jest pewien brak logiki w twoim mysleniu.. jesli mowisz, ze spolka skarbu panstwa to panstwowe - czyli i nasze pienadze - to chyba caly zysk nazelzy do panstwa czyli i do ciebie? a jesli tak, to chyba dobrze jak jest najwyzszy co? czyli chyba to dawanie kasy na fundacje jest ok co? widzisz petle mobiusa, po ktorej kroczysz? ;) oby nie zesliznela ci sie na szyje ;) pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: trudno aby ... 28.03.06, 08:45 ja zauważam brak logiki ale w twoim rozumowaniu, no bo piszesz wyżej że dając na fundacje firma powiększa koszty a więc zmniejsza zysk i należny podatek a dalej...przeczytaj co napisałeś:> nazelzy do panstwa czyli i do ciebie? a jesli tak, to chyba dobrze jak jest naj > wyzszy co? czyli chyba to > dawanie kasy na fundacje jest ok co? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: trudno aby ... 28.03.06, 09:05 ech.. widze ze nie rozumiesz wiec powolutku wyjasnie: calosc pieniedzy spolki skarbu panstwa nalezy do panstwa a wiec i do ciebie. dzialalnosc firmy czyli spolki skarbu pantwa polega na powiekszaniu ilosci tych pieniedzy czyli wypracowywaniu zysku. im wiekszy ten zysk tym wiecej pieniedzy ma spolka skarbu panstwa czyli panstwo czyli ty.. czy to jest jasne do tej pory? aby powiekszyc zysk firma moze stosowac rozne narzedzia w zgodzie z prawem gospodarczym. a jednym z takich narzedzi uzytecznych firmie dla "zaoszczedzenia" czyli np. wykazania wiekszych kosztow jest oddanie czesci swojego zysku na rzecz jakiejs fundacji.. i wilk syty i owca cala... a teraz a propos twojego oburzenia na fakt dysponowania przez p. kwasniewska twoimi pieniedzmi: KGHM jest spolka skarbu panstwa, oto , co sponsorowal lub wspieral KGHM poprzez swoja wlasna fundacje: www.kghm.pl/fpm04-1.php podoba sie? w koncu rozdali twoje pieniadze! acha.. nie zapomnij tez, ze sponsoruja np. turniej tenisowy!!! a kysz!! za twoja kase!!! o inych spolkach skarbu panstwa nie chce mi sie juz szukac.. jest internet i poguglaj sobie pozdrawiam i zycze nieco luzu Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: trudno aby ... 28.03.06, 11:05 ech..widzę że to tobie przydałoby się troszeczkę logiki w myśleniu, no bo niby masz rację pisząc, że odpisy na fundację pomniejszające zysk spólki a więc i należny podatek jest zgodny z prawem ale jest jedno ale... gdy firma jest prywatna to prezes , dyrektor, właściciel dysponuje swoimi pieniędzmi i to jego sprawa komu zgodnie z prawem przekazuje część zysku ! W spólce skarbu państwa prezes przekazując część zysku na fundacje działa wyłącznie w swoim interesie, a na szkodę nas wszystkich, bo te pieniądze nie trafiają do budżetu, ale są celowo kierowane tam gdzie pan prezes spodziewa się wdzięczności obdarowanego teraz czy w przyszłości ! A więc przekazując fundusze kieruje się wyłącznie interesem osobistym, a nie ogólnym ! I jescze jedna uwaga. Wcale nie chodzi mi tylko o fundację p. Kwaśniewskiej, ale też inne wpłaty spółek gdzie załatwia się swoje interesy, kosztem nas wszystkich, nawet jeśli jest to zgodne z prawem, bo inaczej to nie narzekajmy że mamy dziurawe drogi, kiepską opiekę medyczną itd. Luzu mi nie brakuje ale nie cierpię prywaty uprawianej kosztem nas wszystkich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bati81 Re: trudno aby ... 28.03.06, 14:39 Widzicie nie problem w tym czy obdarowywać biednych to dobrze czy źle. Problem w tym ze to słuzy tak naprawde do politycznych celów, a mianowicie do wywindowania jakiejś osoby w oczach społeczeństwa. Pani Jolanta zyskuje rozdając pieniadze, niby pomaga biednym? Co to za pomoc polegająca na rozdawaniu CUDZYCH pieniędzy. Niech sobie weźmie i ZAPRACUJE (o ile jeszcze pamieta znaczenie tego słowa) to wtedy moze rozdawać. Wiesz ja nigdy nie słyszałem żeby Jurek Owsiak miał kandydowac na prezydenta czy tez popierał czyjąś kandydature..... Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: trudno aby ... 28.03.06, 11:03 Wpłacanie pieniędzy na fundacje jest elementem merketingu firmy. Wpłaca się na te fundacje, które sa dobrze odbierane społecznie i które reklamują logo darczyńców. Nie informują o kwotach wpłat ale reklamują firmy. To jest element tworzenia wizerunku każdej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: trudno aby ... 28.03.06, 13:18 jak to nic oszalamia inteligencjom i urodom to malo Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 stolcmanowa balcerowa to to samo 28.03.06, 15:04 dlugie wiezienia i grzywna zeby chodzili boso. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 TV Puls 28.03.06, 08:15 polska komercyjna stacja telewizyjna utworzona na bazie dawnej Telewizji Niepokalanów dzięki pieniądzom spółek skarbu państwa (PKN Orlen, KGHM Polska Miedź, Polskie Sieci Elektroenergetyczne, PZU Życie) oraz Prokomu przez zakon oo. franciszkanów.Wówczas miedzy innymi minstrem sprawiedliwości był Kaczyński.W tej prywatnej TV powstałej za państwowa kase lubi sie produkowac Selin,Kurski i rożne inne różności prawe i sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ^^ A Kwaczyńska odmłodziła się o 6 lat!!! ^^^^^^^^ 28.03.06, 08:20 PiS powinien powołać komisję śledczą w tym temacie, albowiem kłamanie w sprawie własnej metryki, i to na dodatek przez p. prezydentową jest fałszowaniem danych no i jest zwyczajnie niegodne osoby na takim stanowisku (żony prezydenta, heheh) religiapokoju.blox.pl/2006/03/Salafizm-i-Wahhabizm.html Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Telewizja Familijna? 28.03.06, 08:21 Należy iść dalej tym tropem. Kto i ile dał prezydentowej, telewizji Familijnej i na obsługę kolejnych pielgrzymek Wiadomo Kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Jezeli jest cos na rzeczy to... 28.03.06, 08:32 oczywiscie nalezy reagowac, mam na mysli np. Pana Ziobro, ktory zareagowal na doniesienie ND, taraz pewnie zareaguje na doniesienia ŻW. Wszystko byloby w porzadku i czulbym sie ze zyje w panstwie prawa, gdyby Pan Ziobro reagowal rownie szybko na doniesienia np w gazecie "NIE". Teraz potrafa wracac do poczatkow lat 90, moze tez przegladna o czym donosila gazeta NIE i te sprawy tez rozwiklaja... Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 08:36 Jezeli byly przekrety to trzeba to rozliczyc a jezeli nie to zostawcie Pania K wasniewska w spokoju ,zobaczymy co zrobi dobrego nowa prezydentowa,na razie ukryla swoj rok urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
moniak50 Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 08:43 Przerażające jak wielką czerwoną pajęczyną była objęta Polska. W kontekście właśnie takich powiązań z najwyższą władzą daje swoje pełne poparcie braciom Kaczyńskim w walce z "układami". Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 13:25 uwazaj bo za chwile stracisz ostatnie gacie Odpowiedz Link Zgłoś
a781936 Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 09:02 Dobrze robili że,dawali na fundacje Jolanty Kwasniewskie,gorzej by było jak by dawali na radio ,O Rzdyzk.Kard.Glemp i o.Rzdyk na kase ino cyekaj.Krakus Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Pokażcie mi fundację która sprawdza dogłebnie 28.03.06, 09:03 skąd pochodzą pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk I co ty na to -swięta . Jolko K 28.03.06, 09:08 ....widac , ze byłaś szefową mafi pod płaszczykiem swojej fundacji . Gdzie ja zyje , to już chyba nie jest :olska .... Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: I co ty na to -swięta . Jolko K 28.03.06, 10:37 Masz rację.To już nie nasz kraj.To kraj tych,którzy nim rządzą bez względu na to jaka partia rządzi.Młodzi ludzie mają jeszcze wybór .Mogą sobie wybrać lepszą"macochę",która da im jeść i da spokonie żyć np ostatnio Portugalia.A co mają zrobić starsi ludzie, nie piszę o moherowych beretach oni mają swoje miejsce.Co oni zrobili z naszym krajem,to wszystko jest tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: I co ty na to -swięta . Jolko K 28.03.06, 10:58 irena1949 napisała: > Masz rację.To już nie nasz kraj.To kraj tych,którzy nim rządzą bez względu na > to jaka partia rządzi.Młodzi ludzie mają jeszcze wybór .Mogą sobie wybrać > lepszą"macochę",która da im jeść i da spokonie żyć np ostatnio Portugalia.A co > mają zrobić starsi ludzie, nie piszę o moherowych beretach oni mają swoje > miejsce.Co oni zrobili z naszym krajem,to wszystko jest tragiczne. Mam pytanie droga Ireno. Czy tak samo rozpaczalas, jak ten kraj byl okradany przez wszystkie masci i odcienie komunistow? Czy to PiS, Kaczynscy i Marsjanie w ciagu pieciu miesiecy rozwalili ten kraj, doprowadzili do tego, ze jest jednym z najbardziej skorumpowanych na swiecie? Troche obiektywizmu i zdrowego rozsadku prosze. Inaczej to lanie lez staje sie cokolwiek niewiarygodne. pozdrawiam Pawel STOP CHAMSTWU NA FORUM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 brynk..fanatyk z sekty rydzyka... 28.03.06, 10:38 mafia to PISokomuna i sekta rydzyka!.. nie razi cie,łajzo,że rydzyk okrada Polaków, że dostaje pieniądze od zbrodniaża wojennego!... a gdzie ma pralnie PISokomuna? Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: brynk..fanatyk z sekty rydzyka... 28.03.06, 13:35 nie wiesz u Kazia przeciez rozdaje kase na lewo i prawo choc jej nie zarobil tylko dostal do przeprania Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: ile z tego miała żona Kwaśniewskiego??? 28.03.06, 09:26 ....10% dochodu idzie na obsługe fundacji , czyli na pensje w niej zartudnionych . Mówi o tym ustawa o fundacjach . To teraz sobie policz , choć bedziesz miał trudności , poniewaz budzet fundacji JK jest tajny, co nie mozna powiedziec o Owsiaku , który NIBY ujawnił dochód jego WOSP Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: ile z tego miała żona Kwaśniewskiego??? 28.03.06, 10:37 dlaczego NIBY ujawnil? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Polski sport do kontroli ! - PKOL . PZPN i inni 28.03.06, 09:20 Polska osmiornica przerosła włoską . Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Kiedy powstanie komisja ds.dziennikarzy 28.03.06, 09:36 Kolejna manipulacja ...przeciek, aby ciemny mial zajecie.. (…)Dorota Kania: Ale zawsze dziennikarz jest narzędziem. To znaczy w mniejszym lub większym, ale zawsze jest. Przecież to wiadomo, że zawsze informator przychodzi po coś, prawda? Rafał Kalukin: Mówimy o dziennikarstwie śledczym? Michał Karnowski: Tak, dziennikarstwie śledczym. Patory i Stelmasiaka, tych samych, którzy, jak mówimy potocznie, wtopili na tym temacie gangu moim zdaniem właśnie dlatego, że zapomnieli, znaczy, że uwierzyli w pewne przecieki. Dorota Kania: Informatorowi uwierzyli, po prostu. Michał Karnowski: Ale to jest szerszy problem. To nie jest kwestia, że oni uwierzyli informatorowi. Po prostu większość ostatnio takich tekstów, jak ja czytam... Rafał Kalukin: Są przecieki. Michał Karnowski:... to są przecieki. Za tym idzie kolejne niepokojące zjawisko, uzależnienie od informatora. Są całe stajnie dziennikarzy... Znaczy inaczej, są wywiadownie gospodarcze, które mają stajnie swoich dziennikarzy. O tym się mówi. Są komendanci policji, którzy mają stajnie swoich dziennikarzy. Dziennikarz śledczy, który chce... Dorota Kania: Nie komendanci. Policjanci. Komendanci nie. Komendanci nie mają. Michał Karnowski: Był tu komendant źródłem, no. Dorota Kania: No, ale to już...(…) www.pulstv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichogry Re: "Życie Warszawy": Prezesi płacili prezydentow 28.03.06, 09:36 Nie jestem sympatykiem p.Kwaśniewskiej ale nienawidzę tego pisma,jest to brukowiec i szmatławiec taplający sie we wszelkiego rodzaju sprawach...... Odpowiedz Link Zgłoś
krrk Re: Nie należy pomagać!wszystkich powiesić! 28.03.06, 10:27 Wołek ty kretynie chory z nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
klef Re: Nie należy pomagać!wszystkich powiesić! 28.03.06, 13:38 to on jeszcze zyje ?a ja myslalam ze zdechl z tej nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś