k4free 28.03.06, 14:08 Nie oceniam rządu skoro brak mi prądu Premiera urody - skoro brak mi wody Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkier Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak widać 28.03.06, 14:10 Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak widać skutku nie odnosi. Łże-elity swoje, a ludzie nie tak łatwo dadzą się czarnej propagandzie ogłupić. Polacy ufają Marcinkiewiczowi i mają rację, to najlepszy premier po 1989 r. lub jeden z najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Nie można negatywnie oceniać wypełniania 28.03.06, 14:12 obowiązków przez premiera, bo on tych obowiązków nie wypełnia, pełni raczej rolę ministra propagandy (skutecznie, jak widać). Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Popularny jak Kwaśniewski. On tylko trwa. 28.03.06, 14:20 Nic nie robi. Nikomu się nie naraża. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta ciemny lud go kupil 28.03.06, 14:49 no coz, marcinkiewicz nic nie robi, ale robi smieszne miny i dziwne gesty . ludzie wola byc biedni, ale ubawieni po pachy. stad taki parlament, rzad, prezydent. ciemny lud kupuje marcinkiewicza, bo takie "sympatyczny" pan belfer, ex- ministrant. -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Ilu respondentów potrafi wymienić *konkretne* 28.03.06, 15:16 osiągnięcia rządu? (tylko proszę już bez bredni że rząd wniósł więcej ustaw niż jego poprzednicy, bo każę powiedzieć JAKIE to były ustawy) Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 60% - to chyba jakis zly sen... po prostu koszmar 28.03.06, 19:37 skad sie ta ciemnota bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
p.i.s Rząd jest dobry bo nasz ! 28.03.06, 20:05 ci co tej oczywistości nie chcą zaakceptować są w układzie, który rozbijemy! Odpowiedz Link Zgłoś
euroronin ciemny lud go kupil 28.03.06, 15:38 Nie kupił bo nie ma pieniędzy. I nie jest ciemny, jak byś chciała, ale widzący, że PiS zaczyna - jak obiecywał - dobierać się do tyłka tym, którzy te pieniądze zawłaszczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
neolith Re: ciemny lud go kupil 28.03.06, 17:15 Czy Ty czytasz to co napisales zanim wyslesz? to naprawde niezly pomysl na unikanie wypisywania takich bzdur jakimi nas uraczyles w swoim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulawy15 Re: ciemny lud go kupil 28.03.06, 18:28 brawo euroronin, wlasnie dlatego tak sie ich boja Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: Nie można negatywnie oceniać wypełniania 28.03.06, 15:14 Pan premier to taki dobry aktor.Świetna mimika,cudowne wypowiedzi,da się lubic i nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:14 Jak można źle oceniać źle takiego fajnego Kazia niech lepiej spytają jak ocenia pan/pani pracę premiera i tu moze byc problem bo ten Kazio zdaje się nic nie robi tylko głupoty gada Nic straconego dwa lata temu ten sam elektorat pozytywnie oceniał Kwaśniewskiego, a elektorat zmiennym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:21 likkaon napisał: > Nic straconego dwa lata temu ten sam elektorat pozytywnie oceniał > Kwaśniewskiego, a elektorat zmiennym jest... Jakoś nie pamiętam żeby lewicowo-pseudoliberalne media podnosiły takie larum gdy władza dostała się w ręce Kwacha i komuchów z SLD. Przeciwnie, pamiętam "ochy i achy", że jaki ten Kwaśniewski proeuropejski, jaki gładki, chce zasypywać podziały między Polakami ("Wybierzmy przyszłość", "Dom wszystkich Polska" i inne podobne brednie). Jak było potem, wszyscy wiemy: Charków, weto ws. emerytur mundurowych, destrukcja reformy samorządowej, dzięki której mamy dziś kilka niepotrzebnych województw i setki niepotrzebnych urzędasów, kompromitacja Polski w w brudnej sprawie Jedwabnego plus cała masa afer. O swoistym kulcie Prezia i Pani Prezydentowej w politycznie poprawnych, posłusznych mediach nie ma co pisać, to była żenada i niech wstydzą się ci, którzy w kulcie tym uczestniczyli. Nie wiem więc gdzie te rzekome analogie między poparciem dla Kwacha i poparciem dla PiSu i Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:30 Analogie są w tym, że naród lubi sympatycznych polityków, którzy są kulturalni i mówią wyraźnie. Kto w Polsce czyta gazety, kto interesuje się gospodarką albo ją chociaż rozumie? Spójrzmy na sejm - reprezentantów narodu. DLatego sondaże popularności polityków są bezsensowne, bo są wyłacznie konkursami piękności i ogłady. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:33 >> naród lubi sympatycznych polityków, którzy są kulturalni i mówią wyraźnie Jak wobec tego wytlumaczyc zwyciestwo Lecha Kaczynskiego? Tusk co prawda z lekka sepleni, ale wymowa Kaczynskiego tez pozostawia do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:49 Bardzo prosto. Obietnicami bez pokrycia, które zgodnie z założeniami pana Kurskiego "ciemny lud kupił". Po ostatnich wyborach widać, że nie da się ich wygrać mówiąc szczerze i obiecując rzeczy, które realnie można zrobić. Dlatego wygrał Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 15:05 junkier napisał: > >> naród lubi sympatycznych polityków, którzy są kulturalni i mówią wyr > aźnie > > Jak wobec tego wytlumaczyc zwyciestwo Lecha Kaczynskiego? Tusk co prawda z > lekka sepleni, ale wymowa Kaczynskiego tez pozostawia do zyczenia. Ja wypowiadałam się na temat sondaży popularności polityków. Nie mówiłam o zachowaniach wyborców, a te są proste. Wyborcy, którzy zagłosowali na Lecha Kaczyńskiego oraz na PIS wybrali stanowcze poglądy i determinację do naprawy Rzeczypospolitej poprzez rozliczenie afer i ukarania zła. Oprócz tego wyborcy ci uwierzyli w obietnice Panśtwa Solidarnego. Nastąpiła wyraźna polaryzacja postaw liberalny-solidarny. Przy czym ta polaryzacja trwa nadal. Dziwię się, że tego nie rozumiesz. Jedyne, co może niepokoić to to, że priorytety Państwa zostały sprowadzone do tego, czym powinny się zajmować prokuratura i niezawisłe sądy. I o ile zgadzam się w pełni, że należy afery rozliczyć i winnych ukarac, o tyle nie umiem się pogodzić z tym, że Polska nie przyspiesza, tylko spowalnia swój rozwój gospodarczy. To, że jesteśmy w ogonie Europy jeśli chodzi o innowacyjność, konkurencyjność i to nas będzie w dalszym ciągu spowalniać. To, że obrażamy inwestorów zagranicznych, a z drugiej strony zapowiadamy 10 miliardów dolarów inwestycji bezpośrednich z zagranicy. Sumując, gospodarka nie zajmuje ważnego miejsca w działaniach tego rządu, a bez rozwoju gospodarczego będziemy się staczać i tego bardzo szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
neolith Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 17:32 Piszesz lepsza fantazje niz Lem. Przeciez PIS wycofal sie juz z 80-90% rzeczy ktore obiecal i marnuje czas na rozliczanie bog wie kogo i bog wie za co. Jak na razie nie zrobili nic w kierunku rozwiazania problemow ktore sa naprawde wazne jak bezrobocie. Osobiscie glosowalem na PO-ale do PISu nic nie mialem i po ich zwyciestwie pomyslalem " Fajnie bedzie koalicja PIS-PO zamiast PO-PIS ale dwie najbardziej sensowne partie wiec nie ma roznicy. Dalem kredyt zaufania rzadowi. I nie trzeba bylo nawet tych 100 dni zebym sie przekonal ze ten kredyt byl calkowicie bez sensu- co wypowiedz ktoregos z ministrow to glupsza zabrakloby mi znakow zeby umiescic je tutaj wszystkie+zajmowanie sie pie..mi+tworzenie komisji sledczych jakby to byl w tym momencie najwazniejszy problem Polski+ a jakbym byl dziennikarzem Financial Times i za blad w tlumaczeniu minister Dorn porownalby mnie do "burej suki" to napisalbym krotki komentarz na jednej ze stron gazety z przeprosinami za blad w tlumaczeniu a na drugim miejscu napisalbym ze widocznie nie nauczono go w domu zwracac sie do kogokolwiek kulturalnie ale nie szkodzi bo mamy dla niego kursy savoir vivre. Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 17:45 neolith napisał: > Piszesz lepsza fantazje niz Lem. Przeciez PIS wycofal sie juz z 80-90% rzeczy > ktore obiecal i marnuje czas na rozliczanie bog wie kogo i bog wie za co. Jak n > a > razie nie zrobili nic w kierunku rozwiazania problemow ktore sa naprawde wazne > jak bezrobocie. Osobiscie glosowalem na PO-ale do PISu nic nie mialem i po ich > zwyciestwie pomyslalem " Fajnie bedzie koalicja PIS-PO zamiast PO-PIS ale dwie > najbardziej sensowne partie wiec nie ma roznicy. Dalem kredyt zaufania rzadowi. > I nie trzeba bylo nawet tych 100 dni zebym sie przekonal ze ten kredyt byl > calkowicie bez sensu- co wypowiedz ktoregos z ministrow to glupsza zabrakloby m > i > znakow zeby umiescic je tutaj wszystkie+zajmowanie sie pie..mi+tworzenie > komisji sledczych jakby to byl w tym momencie najwazniejszy problem Polski+ a > jakbym byl dziennikarzem Financial Times i za blad w tlumaczeniu minister Dorn > porownalby mnie do "burej suki" to napisalbym krotki komentarz na jednej ze > stron gazety z przeprosinami za blad w tlumaczeniu a na drugim miejscu > napisalbym ze widocznie nie nauczono go w domu zwracac sie do kogokolwiek > kulturalnie ale nie szkodzi bo mamy dla niego kursy savoir vivre. Nie wiem, dlaczego uważasz że piszę fantazje. Opisywałam powody , dla których wybrano PIS, bo takie mi zadano pytanie. Nie można mieć pretensji do ludzi, którzy uwierzyli w sprytne obietnice. Zgadzam się z Tobą w 100% we wszystkim, o czym piszesz. Ja też nie głosowałam na PIS i też się ucieszyłam, że będzie koalicja z PO. A teraz widać co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:36 No to Pis tez bredzi mowiac o "Polsce solidarnej".Poza tym ta partia nie ma nic wspolnego z prawica.Od nich zalatuje bolszewizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
util Konkrety. 28.03.06, 14:15 junkier napisał: > to najlepszy premier po 1989 r. > lub jeden z najlepszych. ...w promowaniu działań rządu - wyłącznie. A jakieś konkretne sukcesy, osiągnięcia? Becikowe? Ustawa medialna? Zakusy na usatwę o służbie cywilnej? Nie rozśmieszaj mnie... Nic jeszcze nie pokazał merytorycznego. A to, co do tej pory zrobił rząd to jakis ideologiczny odprysk. Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:21 No właśnie. Jest wspaniały rząd, więc po co wybory? Niech rządzi. Po owocach ich poznamy. Zobaczmy te 50 ustaw do końca marca. Za rok zobaczymy jakie są skutki tej działalności. Na razie naród ocenia sympatycznego człowieka, a nie rząd ani premiera, bo ten jeszcze nic nie zrobił, poza robieniem dobrego wrażenia. Dlatego tak bzdurne są te sondaże popularności. Rząd powinien być efektywny a nie popularny. To domena aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 16:04 To jest własnie nieszczęście, że żadna z partii nie ma programu działania. Dokładniej to w ogóle nie ma, mają tylko hasła. Program powinien zawierać 4 podstawowe elementy: 1. Co zostanie zrobione. 2. Do kiedy. 3. Jakim kosztem (za ile) 4. jake będą tego efekty. Bez takiego sformułowania programu jakiekolwiek oceny Rządu nie mają sensu. BTW Wielu z Was pracuje w firmach nowocześnie zarządzanych. Gdybyście przedstawili swoim szefom taki program jakie przedstawiają politycy to byłoby to Wasze ostatnie "przedstawienie" w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:29 junkier napisał: > Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak widać skutku nie odnosi. > > Łże-elity swoje, a ludzie nie tak łatwo dadzą się czarnej propagandzie > ogłupić. > > Polacy ufają Marcinkiewiczowi i mają rację, to najlepszy premier po 1989 r. > lub jeden z najlepszych. junkier a czy to przypadkiem nie ty całkiem niedawno pisałeś o łże-sondażach? Oczywiście wtedy chodziło o sondaż, który był niekorzystny dla PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:37 az100 napisał: > junkier a czy to przypadkiem nie ty całkiem niedawno pisałeś o łże-sondażach? > Oczywiście wtedy chodziło o sondaż, który był niekorzystny dla PiS. Podtrzymuje to co wowczas pisalem, sondaze telefoniczne, a taki zapewne przeprowadzil TNS-OBOP, nie sa miarodajne co empirycznie zostalo dowiedzione w trakcie ostatnich wyborow. Gdyby przeprowadzono sondaz bezpsredni to podejrzewam ze skala poparcia dla Marcinkiewicza bylaby jeszcze wieksza. - - - - - - - - Zaslyszana wypowiedz osoby plci zenskiej w moim miescie Wawa: "Zobacz, i ja i wszyscy moim znajomi i rodzina glosowalismy na Tuska a wygral Kaczynski. Jak to mozliwe? Nie znam nikogo kto na niego glosowal" Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 14:47 Podobna do skali popacia dla Łukaszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
kajetan.adam pisowski komentarz 28.03.06, 14:30 i znowu pisowski komentarz: brak faktów za to emocje i subiektywne oceny..... Odpowiedz Link Zgłoś
parambol 60% Polaków skretyniało 28.03.06, 14:53 przecież ten rząd nic nie robi. A może właśnie to się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: 60% Polaków skretyniało 28.03.06, 15:01 parambol napisał: > przecież ten rząd nic nie robi. A może właśnie to się podoba? A moze wlasnie lepiej, zeby nic nie robil jak ma robic tak jak Miller, Belka i Hausner, czyli zadluzac kraj bez opamietania i na chama podnosic wszystkie mozliwe podatki i parapodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: 60% Polaków skretyniało 28.03.06, 15:13 junkier napisał: > parambol napisał: > > przecież ten rząd nic nie robi. A może właśnie to się podoba? > > A moze wlasnie lepiej, zeby nic nie robil jak ma robic tak jak Miller, Belka i > Hausner, czyli zadluzac kraj bez opamietania i na chama podnosic wszystkie > mozliwe podatki i parapodatki. Oj junkier , chyba trochę przesadziłeś. Przecież wypisz wymaluj twój post zalatuju (tfu!) liberalizmem . Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Re: 60% Polaków skretyniało 28.03.06, 15:26 junkier napisał: > parambol napisał: > > przecież ten rząd nic nie robi. A może właśnie to się podoba? > > A moze wlasnie lepiej, zeby nic nie robil jak ma robic tak jak Miller, Belka i > Hausner, czyli zadluzac kraj bez opamietania i na chama podnosic wszystkie > mozliwe podatki i parapodatki. Cóż słyszę? Czyżby ten rząd nie przegłosował deficytu na poziomie 30mld PLN? Zamiast go zmiejszyć o te kilka miliardów to dorzucił becikowe, zwiększył wydatki na urzędników i przeznaczył fundusze na budowę Świątyni Opatrzności Bożej? Przecież ten rząd nie różni się wiele od rządów SLD. Jedyne co dobre, to że nie jest tak spolegliwy w stosunku do Rosji. Ten rząd także nie dba o inwestycje w drogi - a jak wiadomo system dobrych dróg to jeden z głównych czynników przyciągających inwestycje. Więc wcale nie jest tak, że nic nie robi. Nie robi nic dobrego - to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa kolejny kłamca 28.03.06, 15:43 O ile pamięć mnie nie myli to najkosztowniejsze ustawy zgłosiła i uchwaliła liberalna PO z SLD i PSl i LPR(becikowe i zwięszenie ubezpieczeń rolniczych) wbrew stanowisku rządu. Becikowe po 1000 dla każdego to pomysł PO i LPR. Nie PIS-u i rządu. Co do deficytu to też Kłamiesz. Rząd zmniejszył deficyt z 34mld zakładanych przez Belkę do 30 mld. To jest według Ciebie zwiększenie. Jak kłamiesz to rób to tak żeby nie brał Cię nikt za idiotę. majkel33 napisał: > junkier napisał: > > > parambol napisał: > > > przecież ten rząd nic nie robi. A może właśnie to się podoba? > > > > A moze wlasnie lepiej, zeby nic nie robil jak ma robic tak jak Miller, Be > lka i > > Hausner, czyli zadluzac kraj bez opamietania i na chama podnosic wszystki > e > > mozliwe podatki i parapodatki. > > Cóż słyszę? Czyżby ten rząd nie przegłosował deficytu na poziomie 30mld PLN? > Zamiast go zmiejszyć o te kilka miliardów to dorzucił becikowe, zwiększył > wydatki na urzędników i przeznaczył fundusze na budowę Świątyni Opatrzności > Bożej? Przecież ten rząd nie różni się wiele od rządów SLD. Jedyne co dobre, to > że nie jest tak spolegliwy w stosunku do Rosji. Ten rząd także nie dba o > inwestycje w drogi - a jak wiadomo system dobrych dróg to jeden z głównych > czynników przyciągających inwestycje. Więc wcale nie jest tak, że nic nie robi. > Nie robi nic dobrego - to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Re: kolejny kłamca 28.03.06, 16:25 Skoro nie umiesz czytać ze zrozumieniem to przynajmniej nie obrażaj rozmówców. Tak czy siak wyzywanie rozmówcy jest niekulturalne ale no cóż, dyskutować też trzeba potrafić. A teraz merytorycznie: junkier napisał: > A moze wlasnie lepiej, zeby nic nie robil jak ma robic tak jak Miller, > Belka i Hausner, czyli zadluzac kraj bez opamietania i na chama podnosic > wszystkie mozliwe podatki i parapodatki. Nigdzie nie napisałem, że rząd zwiększył deficyt, ale że obecny rząd nadal zadłuża kraj bez opamiętania. Co z tego, że zmiejszył deficyt z 34mld do 30mld. To jest nadal deficyt. I to jaki? Taki deficyt można by zaakaceptować tylko w przypadku radykalnej reformy podatków. Więc jeśli odważasz się wyzywać ludzi od kłamców i idiotów rób to tak, żeby z kolei Ciebie nikt nie wziął za idiotę. Co do becikowego PO to faktycznie był to poroniony pomysł i element rozgrywki. Zgadzam się, że zrobili to PIS-owi na złość, a tak naprawdę to przekupili LPR, żeby głosowała w sprawie komisarza w Warszawie tak jak chciała PO. Wg mnie to był błąd, jednakże nawet gdyby nie zagłosowali za tą wersją becikowego to becikowe tak czy siak by przeszło. Tu nie chodzi o reformę rzędu zejścia z deficytu z 30mld do 28mld. Tu trzeba radykalnego cięcia wydatków. Chyba Ty jak jesteś zadłużony to nie zadłużasz się dalej tylko zaciskasz pasa i mimo, że dzieciaki wołają - Tata chcę rower to im nie kupisz dopóki nie wyjdziesz z długów. A nasze lewicowe Państwo żyje ponad stan. Dobrze wiesz, że jak będziesz się zadłużał bez opamiętania to ktoś kiedyś przestanie Ci pożyczać pieniądze. Państwo nie pyta się czy może pożyczyć pieniądze bo pożycza je od następnych pokoleń, które nie mają nic do powiedzenia. Wg mnie to jest niesprawiedliwe. Proponuję trochę ochłonąć zanim się Pan weźmie za odpisywanie. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa za obelgę przepraszam 28.03.06, 16:35 Sorry. Ale jak czytam niektóre posty i ten stek bzdur byle dowalić PISowi, to mnie krew zalewa. rapidshare.de/files/15433839/Bartek_KALI_Kalinowski-Aksamitne_Kapelusze.mp3.html rapidshare.de/files/14911646/Bartek_KALI_Kalinowski-Lew_Rywin_w_pierdlu.mp3.html Odpowiedz Link Zgłoś
pendykmim Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 15:10 No istotnie - zabawny z niego facio. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 15:18 Wręcz przeciwnie. Premier, prezes, rząd i prezydent zajmują się wyłącznie promocją premiera. W przypadku premiera jest to autopromocja, czyli polityczne marszczenie freda. Z sondażu wynika że połowa zwolenników Kazia ogólnie nie amba, nie kojarzą że to ten premier od tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 15:39 zapomniałeś dodać, że mimo porozumienia się Platformy Obywatelskiej z układem UFOludków nie udało się, jak widać, zmienić nastawienia społecznego do wszechwiedzących. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: jezeli jest taki wspaniały, 28.03.06, 16:48 to dlaczego kaczynski chce sie go pozbyc? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 18:23 kto tu robi propagande Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Czarna propaganda GW i "wolnych" mediów jak w 28.03.06, 18:41 > Polacy ufają Marcinkiewiczowi i mają rację, to najlepszy premier po 1989 r. > lub jeden z najlepszych. A w czym on taki dobry jest? Co on takiego dokonał? Nauczył się jedengo słowa po angielsku(yes) i dumnie udaje że zna trzy:P Odpowiedz Link Zgłoś
maremarmar TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 14:11 Premier to jego rząd. Nie rozumiem jak można inaczej oceniać premiera i rząd na czele którego on stoi. No chyba że oceniamy w kategoriach "czy sympatyczny", "czy dobrze mu z oczu patrzy" itd. Moja opinia o premierze jest pochodną oceny działań jego rządu. A ta jest raczej negatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 14:13 60 czy 67%? znowu maja problemy z liczeniem? ciekawe ile godzin dzisiaj by wyszlo od soboty do niedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiagrypa3 Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 14:13 ptasia grypa jest obecnie jedynym ratunkiem dla naszego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Wysiłki GW idą na marne 28.03.06, 14:22 Moze jak GW pochwali premiera, to mu spadnie ;) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Wysiłki GW idą na marne 28.03.06, 14:23 konrad31345 napisał: > Moze jak GW pochwali premiera, to mu spadnie ;) ??? To zupełnie zbędne. Niech zacznie ten rząd działać i pokaże co potrafi, poza robieniem dobrago wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
podex Pytanie do statystykow 28.03.06, 14:28 Zawsze mnie ciekawilo w jaki sposob wyznacza sie reprezentatywna probe? Czy jest to jakis procent ludnosci, co wydawaloby sie logiczne? I dlaczego ta proba nigdy nie wynosi rowno 1000, (zawsze gdzies w okolicy, ale nigdy rowno!) co znacznie ulatwiloby obliczanie procentow? Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Pytanie do statystykow 28.03.06, 14:34 podex napisał: > Zawsze mnie ciekawilo w jaki sposob wyznacza sie reprezentatywna probe? Czy > jest to jakis procent ludnosci, co wydawaloby sie logiczne? I dlaczego ta proba > > nigdy nie wynosi rowno 1000, (zawsze gdzies w okolicy, ale nigdy rowno!) co > znacznie ulatwiloby obliczanie procentow? Czy to aby nie jest tak, że wyznacza się np. 1000 osób i np. do nich dzwoni. Jak ktoś nie odbiera to wypada z listy. Odpowiedz Link Zgłoś
podex Re: Pytanie do statystykow 28.03.06, 14:40 az100 napisał: > podex napisał: > > > Zawsze mnie ciekawilo w jaki sposob wyznacza sie reprezentatywna probe? C > zy > > jest to jakis procent ludnosci, co wydawaloby sie logiczne? I dlaczego ta > > proba > > > > nigdy nie wynosi rowno 1000, (zawsze gdzies w okolicy, ale nigdy rowno!) > co > > znacznie ulatwiloby obliczanie procentow? > > Czy to aby nie jest tak, że wyznacza się np. 1000 osób i np. do nich dzwoni. > Jak ktoś nie odbiera to wypada z listy. tez o tym myslalem, ale ta liczba wynosi zazwyczaj powyzej tysiaca:-( czyzby wiec proba losowa to 2000? No i skoro istnieje jakas naprawde reprezentatywna proba losowa - powiedzmy 1500, a 500 osob nie odbierze telefonu to wtedy przestaje ona byc reprezentatywna. Jak by nie bylo, dalej nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Pytanie do statystykow 28.03.06, 16:24 No nie przesadzaj w dobie elektroniki obliczenie procentów z każdego nawet ułamka nie jest problemem Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 14:29 Pan Marcinkiewicz jest genialny.Duzo gada i nic nie mowi.Nic nie robi i jest ciagle zapracowany.Gdyby w ringu zostal znokautowany przez przeciwnika. Pewnie by powiedzial: a co zle mi?Leze sobie na lopatkach a przeciwnik musi stac. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 14:52 dobre, zgadzam się. Był nawet taki joke: Wchodzi Marcinkiewicz na posiedzenie rady ministrów i mówi: Proszę Państwa mam dobrą wiadomość. Ciśnienie nam rośnie! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galba Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 14:29 Tyle w tej GW kłamiemy a ci Polacy ufają tym PiSowcom coraz bardziej! No to chociaż napiszemy, że Premierowi ufa 60 a nie 67 %... Niech se nie myśli, że będzie miał z nami spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 14:37 Ależ galba, przecież Gosiewski mówił, że sondaże kłamią - vide wynik wyborów. Czyli nie ma się z czego cieszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 14:42 No galbiątko. Tak to jest z Wami PiSiorami. Zawsze źle. Tylko jakoś teraz nie gadasz o sondażu na zamówienie. A skoro, wg Ciebie i junkiera (a moze to Ty sam, coś podobne głupoty wypisujecie, podobny styl, a właściwie brak stylu, tylko PiSiochwalenie) jest tak dobrze, to PO KIEGO ... ZAWRACANIE GŁOWY wyborami? Kurde, nie rozumiem. Taki super rząd, taki sprawny, tak sprawnie rządzi, a tu mu kurna mały prezio J.K i duży Prezio L.K kłody pod nogi rzucają i chcą nowe wybory... Wychodzi na to, że jedynych obrońców Premier Marcinkiewicz może szukać wśród ... PO, która chce mu dać rządzić! Co za kraj, co za PiS ... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 14:53 Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Samoobrona głośno deklaruje, że nie poprze przedterminowych wyborów. Dlaczego JK i LK apelują wyłącznie do PO o poparcie tej koncepcji a nie do własnych koalicjantów. PiS twierdzi, że jeśli PO nie poprze wyborów to będzie działała na szkodę Polski. W takim razie jeśli przeciwko wyborom zagłosuje również SO to jak JK wytłumaczy zawarcie koalicji z partią, która "działa na szkode Polski" czyli z SO? Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 15:08 Logiczny wywód. Ale nie spodziewaj sie logicznej odpowiedzi od PiSiorków. I tak winna jest PO. Oni to mają tak do łbów powbijane, że niestety nic do nich nie trafia. Zauważ, że żadna galba i jemu podobni jescze nigdy nikomu merytorycznie nie odpowiedzieli, więc tym bardziej na taki logiczny wywód, jak Twój odpowiedzi sie nie doczekasz. A jeśli, to jak myslisz, co powiedzą? Łże..., Żydo... Maso... . resztę sobie dopisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 15:17 Ja przecież nie od galby oczekuje rozsądnej dyskusji. Znam kilku logicznie myślących, którzy głosowali na PiS i takim chciałbym wykazać hipokryzję niektórych polityków PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 16:39 Nie załapaliście jeszcze Galbologiki. SO jest przeciw dobru polski bo nie chce aby najlepszy Premier i Rząd stracili możliwość rządzenia. Ale paradoksalnie jest za dobrem Polski bowiem chce ten wspaniały Rząd osłabić swoimi "fachowcami" W związku z tym dla dobra Polski należy doprowadzić do wczesniejszych wyborów, żeby najlepszy dla Polski Rząd uchronić przed zepsuciem go przez SO przecież to proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 17:12 az100 napisał: > Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Samoobrona głośno deklaruje, że nie > poprze przedterminowych wyborów. Dlaczego JK i LK apelują wyłącznie do PO o > poparcie tej koncepcji a nie do własnych koalicjantów. PiS twierdzi, że jeśli > PO nie poprze wyborów to będzie działała na szkodę Polski. W takim razie jeśli > przeciwko wyborom zagłosuje również SO to jak JK wytłumaczy zawarcie koalicji z > > partią, która "działa na szkode Polski" czyli z SO? Szkoda zdrowia, logika i interes Polski to ostatnie rzeczy ktorych spodziewalbym sie od tych szkodnikow. Daj spokoj, z choroba nie walczy sie na argumenty! Odpowiedz Link Zgłoś
glosatorforowy Re: Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 16:11 Bo sam rzad bez oparcia w sejmie nie moze sprawnie rzadzic. A wybory moga zmienic obecny uklad sil na bardziej wyrazistszy. Bez oparcia to kukielki. Odpowiedz Link Zgłoś
xfakt Szturmowcu Galba: znowu Źle! Źle! Źle! 28.03.06, 19:28 Ile razy mamy was pouczać! Wy tam na tym froncie internetowym macie operować dobrymi wzorcami. Przecież w podreczniku wyraźnie napisano: nie PiSowcy (bo wiadomom rymuje się z Zomowcy tylko PiSkorczycy). Dodatkowo, znowu nie ma was w pierwszej dziesiątce komentujących - Organizacja nie na darmo opłaca wam łącze do tego internetu, byście bumelowali miast rozsławiać Jasność Naszą Najwyższą z Najwyższych! Bura Fe Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
parob z tego wynika ze poglądy lewicowe mają wyborcy PO 28.03.06, 14:31 chyba coś nie do końca dobrze przepisali te wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
podex O szczesciu slow kilka 28.03.06, 14:38 Zwykla chwila namyslu sklania do wniosku, iz zadowolenie nie jest zalezne od warunkow realnych lecz od swiadomosci. Murzynek, pardon, Afroamerykanin Bambo moze byc szczesliwym majac miske wody i banana dziennie, w odroznieniu od posiadacza sieci sklepow, ktory ma kran w domu i 2 skrzynki bananow dziennie. Dochodzimy tym samym do wniosku, iz dobry rzad to nie ten, ktory obiektywnie polepsza stan kraju (o ile mozna kryterium obiektywnosci do tego w ogole stosowac)a ten, ktory tak dziala, ze ludzie sa szczesliwsi i bardziej zadowoleni. cbdu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 toż teraz premier Cień - Jan Maria się zapłacze !! 28.03.06, 14:40 a tak się bidula starał .... zaszkodzić Kaziowi, tak ciężko pracował przez ostatnie pół roku .... Odpowiedz Link Zgłoś
mason44 Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 14:42 nie obchodzi mnie co mysli ciemny lud Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r TNS OBOP: 55 proc. negatywnie o rządzie 28.03.06, 14:51 Rząd działa zdecydowanie dobrze w opinii 3 proc. respondentów, 31 proc. uważa, że działa on raczej dobrze. 55 proc. Polaków negatywnie ocenia działalność rządu, w tym 18 proc. twierdzi, ze gabinet Marcinkiewicza działa zdecydowanie źle. Co dziesiąty respondent (11 proc.) nie potrafił jednoznacznie ocenić działalności rządu. *********************************** Z powyższego wynika, ze rząd jest oceniany źle, ale popierany. Wygląda na to, że Marcinkiewicz to sympatyczna fujara. Odpowiedz Link Zgłoś
1_gb_miejsca_na_twoje_maile Marcinkiewicz maszynka 28.03.06, 14:52 Jesli przyjac, ze glupkowate usmiechanie sie do kamer i wciskanie kitu spoleczenstwu to juz WSZYSTKIE obowiazki premiera Marcinkiewicza, to istotnie wywiazuje sie z nich nadzwyczaj sumiennie. Polecam artykul, w ktorym pokazane jest jak dziala niezwykle sprawna maszynka zwana Kazimierzem Marcinkiewiczem: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3232868.html Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Marcinkiewicz maszynka 28.03.06, 15:45 1_gb_miejsca_na_twoje_maile napisał: > Jesli przyjac, ze glupkowate usmiechanie sie do kamer i wciskanie kitu > spoleczenstwu to juz WSZYSTKIE obowiazki premiera Marcinkiewicza, to istotnie > wywiazuje sie z nich nadzwyczaj sumiennie. Polecam artykul, w ktorym pokazane > jest jak dziala niezwykle sprawna maszynka zwana Kazimierzem Marcinkiewiczem: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3232868.html W zlinkowanym artykule błąd popełniaja instytucje tłumacząc się ludziom z tego, co Marcinkiewicz napowiadał. Jak naobiecywał, to niech sam świeci gałami. Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 14:55 Coz dziwnego, ze miliony Polakow oceniaja dobrze Marcinka. Ten czlowiek zrozumial, ze to komunistyczne rzady mialy racje: z radia, telewizorow i gazet saczyla sie dobrotliwa papka: jest dobrze, wszyscy ladnie pracuja, bedzie lepiej. Od okolo 5 miesiecy powtarza to Marcinkiewicz i ludzie sie swietnie daja na to nabrac. A tzw. media sa rownie glupie: np. po skandalu z min Jurgielem i pseorydzykiem Pan premier nie opieprzyl ministra za podstawienie rzekomemu Rydzykowi samochodu a jedynie za to ze Jurgiel dal sie podpuscic. I nikt tego nie wykorzystal. I NIC DZIWNEGO: TAKA NKK (narodowo-katolicko- komunistyczna) Polska marzyla sie POLACTWU.I dlatego jestem pewien ze PIS dlugo utrzyma sie przy wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Gdyby sondaze były obiektywne 28.03.06, 15:06 i nie robione na egzekutywach partyjnych to mozna by o nich dyskutować a tak to temat zamkniety,one sa dla ciemnego luda Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 15:07 LOL, wszyscy go popierają bo PO mówi, że z Marcinkiewiczem bez problemu mogliby utworzyć koalicję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obi_vatel A co myślą fachowcy? 28.03.06, 15:08 co mysla wyborcy PO o niebezpieczeństwie jedzenia surowego mięsa? Co myślą PISowcy o metodach przeszczepu serca? Co myślą zwolennicy SLD o skutkach używania pasów bezpieczeństwa? A co mysla FACHOWCY??? Odpowiedz Link Zgłoś
1_gb_miejsca_na_twoje_maile Re: A co myślą fachowcy? 28.03.06, 15:52 obi_vatel napisał: > Co myślą PISowcy o metodach przeszczepu serca? Ze owszem, byle tylko nie Owsiak. Odpowiedz Link Zgłoś
trzyczwartelitra Re: TNS OBOP: 60 proc. pozytywnie o premierze 28.03.06, 15:13 noooo... jak widze juz nie tylko KRRiT ale i OBOP w rekach naszych pupili - Kaziu ma spore poparcie jak widac... hehehe tylko skad ta krytyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Matematycy z TVN24 28.03.06, 15:13 Na pasku informacyjnym TVN24 podaje 67% polaków dobrze ocenia premiera, negatywnie o premierze wypowiada się 34%. Policzmy 67%+34%=101% Nominacje w tym roku do nagrody Nobla w dziedzinie matematyki powinna dostać TVN24. Ach ten słynny obiektywizm i staranność TVN24. Proponuje tym zacietrzewionym redaktorom powrót do szkoły. Polecam też zimny kompres na czoło, bo przez to zaangażowanie politycznie kompletnie się kompromitujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Matematycy z TVN24 28.03.06, 15:20 premier.z.krakowa napisała: > Ach ten słynny obiektywizm i staranność TVN24. > Proponuje tym zacietrzewionym redaktorom powrót do szkoły. > Polecam też zimny kompres na czoło, bo przez to zaangażowanie politycznie kompl > etnie się kompromitujecie. Oczywiście tylko TVN24 kompromituje się przez zaangażowanie polityczne - RM i TV "Trwam" ani trochę, bo są zaangażowane politycznie po jedynie słusznej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: Matematycy z TVN24 28.03.06, 15:35 Nie wiem bo nie oglądam tego. A zawód dziennikarza czy komuś się to podoba czy nie ma nie tylko same zalety ale przedewszystkim obowiązki wobec społeczeństwa którego częścią są wyborcy PIS-u. A propos RM to zadziwia mnie ile lewicowców, liberałów i wyborców PO słucha RM. Chyba to radio w rankingach słuchalności niedługo z końcowych miejsc przeskoczy na sam szczyt i przegoni kłamliwe radio ZET. az100 napisał: > premier.z.krakowa napisała: > > > Ach ten słynny obiektywizm i staranność TVN24. > > Proponuje tym zacietrzewionym redaktorom powrót do szkoły. > > Polecam też zimny kompres na czoło, bo przez to zaangażowanie politycznie > > kompl > > etnie się kompromitujecie. > > Oczywiście tylko TVN24 kompromituje się przez zaangażowanie polityczne - RM i > TV "Trwam" ani trochę, bo są zaangażowane politycznie po jedynie słusznej > stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan1180 Re: Matematycy z TVN24 28.03.06, 16:07 e, a może im excel czy inny program zaokrąglił 66,5 i 33,5 ? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: Matematycy z TVN24 28.03.06, 16:27 Mają pecha bo z 23% zrobić 34% to niezła sztuka. Czyli według TVN 67+34+10(to daje jakieś 111%) Niedosyć że by zaniżyć notowania PISu robią sondaże na dzieciach(15 lat) i telefonicznie to jeszcze manipulują matematyką. Za kogo oni mają widzów. Czyżby TVN24 oglądały niedouczene podatne na manipulację głupole. To są stare metody TVN. Pamiętam jak na początku roku podawali sondaże w Faktach to w kolejnych trzech pomylili się. Zgadnie ktoś na czyją niekorzyść. Oczywiście zaniżyli wyniki PIS-u , a zawyżyli PO. Ale zapewne całkiem przez przypadek. Komputery im nawaliły. To są metody telewizji Kwiatkowskiego. TVN już ją dogoniła. Przed wyborami prezydenckimi był taki program który prowadził Miecugow. Tam też wypowiadali się niezależni inaczej specjaliści, a wyniki podliczały komputery. Na 10 programów ile razy najlepszym prezydentem był Tusk? Oczywiście 10, komputery się nie mogły mylić. No ale rzeczywistość wirtualna TVN, radia ZET i wybiórczej, a realny świat to dwie różne bajki. Więc wyborów Tusk nie wygrał i frustracja w TVN trwa w najlepsze. jan1180 napisał: > e, a może im excel czy inny program zaokrąglił 66,5 i 33,5 ? Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Re: Matematycy z TVN24 28.03.06, 16:31 Niekoniecznie sprzecznosc. Byc moze zaokraglili 66.5 i 33.5. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: Matematycy z TVN24 28.03.06, 16:37 A obojętni gdzie? Ładne mi zaokrąglenie z 23 na 34. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Ciemny ludek sie odezwal 28.03.06, 16:53 > Nominacje w tym roku do nagrody Nobla w dziedzinie matematyki powinna dostać T > VN24. > Proponuje tym zacietrzewionym redaktorom powrót do szkoły. Proponuje zebys sam udal sie do szkoly glupi bucie, skoro nie wiesz ze z matematyki nie przyznaja Nobla. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Ciemny ludek sie odezwal 28.03.06, 17:02 tzetze1 napisał: > > Nominacje w tym roku do nagrody Nobla w dziedzinie matematyki powinna dos > tać T > > VN24. > > Proponuje tym zacietrzewionym redaktorom powrót do szkoły. > > Proponuje zebys sam udal sie do szkoly glupi bucie, skoro nie wiesz ze z > matematyki nie przyznaja Nobla. DO @tzetze1 "Głupi bucie" hahaha tak Cię nazywaja od dziecka? Kompleksy młodości? Mialem sie nie odzywac, ponieważ polemika z chamami jest poniżej godności.Niezdierżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: Ciemny ludek sie odezwal 28.03.06, 17:08 yvesl napisał: > tzetze1 napisał: > > > > Nominacje w tym roku do nagrody Nobla w dziedzinie matematyki powin > na dos > > tać T > > > VN24. > > > Proponuje tym zacietrzewionym redaktorom powrót do szkoły. > > > > Proponuje zebys sam udal sie do szkoly glupi bucie, skoro nie wiesz ze z > > matematyki nie przyznaja Nobla. > > DO @tzetze1 > "Głupi bucie" hahaha tak Cię nazywaja od dziecka? Kompleksy młodości? Mialem si > e > nie odzywac, ponieważ polemika z chamami jest poniżej godności.Niezdierżyłem. Po prostu nie_zdzierżyłem ze taki glupi but sie wypowiada. To ponizej mojej godnosci by polemizowac z glupim butem ale jak mowie - nie_zdzierżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Media w Polsce są zawłaszczone przez ... 28.03.06, 15:29 Media są w łapach nowych właścicieli , a ci nie życzą sobie żadnych zmian i mają w nosie los Polski i Polaków. Nie ma wolnych mediów w Polsce. One mówią głosem nowych właścicieli. Premier jest zupełnie inaczej oceniany przez ludzi i inaczej przez "niewolników" piszących pod dyktando obcego właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
demis1 Re: niech przyjedzie na dzielnice w-wy 28.03.06, 15:37 a nie siedzi w ukryciu dopiero dowie sie o swoim poparciu popapraniec .Premier nie wie co o nim sie mówi sprzedawczyk polityczny jak wszyscy darmozjady polityczne ,tylko partia sie liczy a nie kraj i człowiek.jak on mówi to zygac sie chce patrzec na tych poje..ych zdrajcow,nic jeszcze nie zrobil a berlo mu daja,niech mu dadza podlaczone na 1000v moze zrozumie i spojrzy w twarz polakow obsrany premier. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Tylko niech nie wysyła 10 mln Polaków na ... 28.03.06, 15:42 .. emigrację. Z maturzystkami może tańczyć. Niech tylko ich nie ..... . Odpowiedz Link Zgłoś