obalmykaczyzm Cala Kolyma zaludniona zartownisiami - tak kiedys 25.04.06, 09:41 mowiono w Zwiazku Radzieckim. Za dowcipy opowiadane przy stole w meiszanym towarzystwie wydawano 10 lat lagrow na polnocy. Moze Kaczki ,tak zakochane w tradycji, odbuduja i te. Niech sie w piekle smaza, szubrawcy karlowate. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond pytania 25.04.06, 09:50 pytania są tendencyjne ( mini ankieta przy artykule) zdjęcia z Kaczorami wysyłałem nie raz, ale nie mogę powiedzieć żebym znieważał głowę państwa?... Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Za satyryczne zdjęcia z e-maili do więzienia? 25.04.06, 09:50 - Rozpoczęliśmy postępowanie, które dotyczy publicznego znieważania prezydenta Polski - informuje prokurator Jolanta Rudzińska, rzecznik Prokuratury Rejonowej w Elblągu. Jakiego publicznego? Gość to wysłał w prywatnej korespondencji do swoich znajomych. Jak faceta skażą to będzie pierwszym kaczym więźniem sumienia, skazanym za poglądy. Bo prywatnie kaczek lubić nie musi, jeszcze przepisu na to nie ma, chociaż pewnie już niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
kika841 Re: Za satyryczne zdjęcia z e-maili do więzienia? 25.04.06, 09:58 Niedawno na spotkaniu w towarzystwie kilku osób (wszyscy z wyższym wykształceniem) wdaliśmy się w politykę. Na 8 osób dwie (małżeństwo) w pełni popierało PiS i Kaczyńskich, reszta była w opozycji. Dyskusja przerodziła się w kłótnię. Czterdzieści lat przyjaźni zostało zagrożone! Czy warto? Wczoraj w rozmowie telefonicznej ustaliłam z nimi, że tematów politycznych na przyszłość poruszać nie będziemy, niech każdy zostanie przy swoich poglądach. Trudno, potrzeba nam tolerancji. No i miłości bliźniego. Podobno jesteśmy krajem katolickim? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Za satyryczne zdjęcia z e-maili do więzienia? 25.04.06, 10:57 Od kiedy dowcip jest poglądem? Dowcip, to dowcip; a pogląd, to pogląd- i tak to zostwmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks No i koniec kaczych wiców!Do pierdla z tymi,co gęs 25.04.06, 09:58 i, np, wolą, i nie lubią kaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Re: Za satyryczne zdjęcia z e-maili do więzienia? 25.04.06, 10:02 One po prostu krążą w sieci - przyznaje prokurator Rudzińska. Co za błyskotliwość ! Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Za satyryczne zdjęcia z e-maili do więzienia? 25.04.06, 10:02 Chyba znowu usłyszymy w przemówieniu o ludziach <o mentalności alfonsa,ziejących jadem nienawiści ....>.Kłania się tow. Szmaciak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex Prokuratorzyny zrobieni z cuchnącej wazeliny 25.04.06, 10:11 znowu szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A Baba Jaga? Wyciąć strony z tą bajką z wszystkich 25.04.06, 10:11 książek w bibliotekach, księgarniach i zbiorach prywatnych! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach wysmiewanie sie z nazwiska 25.04.06, 10:18 nie jest mile. dotyczy to kazdego, niezaleznie od tego, jaka sprawuje funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
miron73 Re: wysmiewanie sie z nazwiska 25.04.06, 10:34 Oczywiście! Tyle tylko, że póki co, nie ma na to paragrafu. Tak samo jak na opowiadanie kawałów o niepełnosprawnych. Czy bekanie w miejscach publicznych. Nie można penalizować wszystkiego co nie jest miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
pulkownik_lesiak a ja mam na nazwisko lesiak... 25.04.06, 11:46 pułkownik lesiak i wszyscy zagladaja mi do szafy! to tez nie jest miłe! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 mamy powrót do czasów Bieruta!.. 25.04.06, 10:30 Kaczyńscy robią sie coraz bardziej śmieszni! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: mamy powrót do czasów Bieruta!.. 26.04.06, 01:10 Raczej staje sie to coraz bardziej żałosne niż śmiesne. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Wolnoc tomku w swoim domku 25.04.06, 11:07 a tak w ogóle to w Białorusi bis jestesmy juz jedna nogą jak widac, tylko patrzec kiedy nas wyrzuca z tej Unii i zamkną wszystkie granice, ludzie spieprzajmy z tego debilowatego kraju, póki mamy czas Odpowiedz Link Zgłoś
pulkownik_lesiak tajna treść instrukcji 0016: 25.04.06, 11:21 tajne specznaczenia - jedyny egzemplarz Instrukcja nr 0016 Podczas permanentnej inwigilacji rozmów telefonicznych serwerów pocztowych załaczyc opcje: w przypadku wystąpienia słowa <kaczka> - ustalic numer badz IP - inwigilowac permanentnie wciaz. słowa <kaczory> - obiekt rozpracowywac operacyjnie w celu werbunku słowa <spieprzac dziadu> - aresztowac i kazac wszystko odkwakac słowa <jest pan zierem> - wsadzic na 48 do celi ze zbokami, niech poczuja co to Parada równości! podpisano: Pułkownik Lesiak Odpowiedz Link Zgłoś
kraxxus Re: tajna treść instrukcji 0016: 25.04.06, 20:00 Ja nie wiem czy Kaczka prezydencka sie cieszy czy martwi z satyrycznych obrazkow, ale.... obawa mnie napawa, ze sa nadgorliwcy, ktorzy wszczynaja sledztwo w takiej sprawie - to zle swiadczy o astmosferze w prokuraturze, taka nadgorliwosc. Taki donos powinien byc odlozony ad acta (do smieci), z adnotacja brak podstaw do wszczynania postrepowania, i powinno byc jasne, ze urzednik nie poniesie zadnych negatywnych konsekwencji. A tak - wyglada na to,ze urzednicy oczwekuja nagrod za te nadgorliwosc. To nie jest pewnie peirwsza taka sprawa i powinnna byc szybko i cichutko z samej wierchuszki ukrocona. Klotliwi i bez poczucia humoru ci nasi rzadcy i wlasciciele III i IV-tej Rz- plitej Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d niezle sie usmialem... 25.04.06, 11:45 to niezlych znajomych ma ten elblazanin...:) skoro go do sadu podaja:) a tak swoja droga.. to sam rozsylam ile sie da.. nie lubie kaczorow.. to jakies zboczenie i degeneracja, zeby braciszkowi krajem rzadzili..choc jak to sie mowi, reka reke myje. Odpowiedz Link Zgłoś
aga8787 Cieszmy się, że Tusk nie został prezydentem... 25.04.06, 13:06 ...bo jemu to dopiero "kochane ludziska" daliby w kość za kaczora Donalda. Niechby mu się tylko noga powinęła - a na pewno mu by się powinęła, bo nikt nie jest doskonały. Tak czy tak kawały o kaczorach krążyłyby po sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w To wszystko jakies chore :( 25.04.06, 13:42 niedlugo kaczor nie bedzie mozna mowic . na kwasniewskiego pluli przez cala dekade i nic nie bylo . ech . oby pis jak najszybciej poszedl sie .... bo widac do czego doporowadzaja jego rzady Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Za satyryczne zdjęcia z e-maili do więzienia? 25.04.06, 14:07 To też mocna rzecz (do czasu aż ich dorwą służby): www.paks.com.pl/index2.html że to niby ci kwaczący są do d.. . Oj, ludzie mają jednak odwagę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Re: Za satyryczne zdjęcia z e-maili do więzienia? 26.04.06, 17:35 Rzeczywiscie to jakis idiotyzm, gdyby takie przepisy obowiazywaly np. w zach. Europie, US, Australii, ect. to wszyscy redaktorzy Times'a, Newsweek'a, The Economist, Spectator'a, The Times'a itd. juz by siedzieli w wiezieniach a ich gazety juz dawno by nie istnialy. Odpowiedz Link Zgłoś
critto STOP tyranii!!! 26.04.06, 02:25 to sie zaczyna robic nudne. Kiedy te TYRANSKIIE przepisy o "lzeniu prezydenta" ZOSTANĄ WRESZCIE ZNIESIONE??? Pewnie wtedy, gdy zaczniemy rozglaszac sprawy takie jak ta na calym swiecie -- ja robie to od sporego czasu, wyslalem nawet petycje do Parlamentu Europejskiego (chodzilo o probe uzycia europejskiego nakazu aresztowania w sprawie o 'zniewazenie prezydenta RP'). Jak najwiecej osob powinno tak postepowac Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Re: STOP tyranii!!! 26.04.06, 17:36 Rzeczywiscie to jakis idiotyzm, gdyby takie przepisy obowiazywaly np. w zach. Europie, US, Australii, ect. to wszyscy redaktorzy Times'a, Newsweek'a, The Economist, Spectator'a, The Times'a itd. juz by siedzieli w wiezieniach a ich gazety juz dawno by nie istnialy. Odpowiedz Link Zgłoś