kielonto 27.04.06, 10:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czytajacygazety [...] 27.04.06, 10:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Zamiencie Romow na.. 27.04.06, 10:59 Zydow i zobaczycie jakby to "fajnie" brzmialo.. Sa obywatelami polskimi, wiec i sa "Polakami" Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark [...] 27.04.06, 11:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 11:16 to ważne czy to był Polak czy Rom!!!! To że ktoś ma obywatelstwo nie czyni go Polakiem!!! na tej zasadzie to jak dostanę chińskie obywatelstwo to będe Chińczykiem ??? Byli polskimi obywatelami....... i tyle ( o ile to prawda że byli Romami, nie wiem tego) Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 11:31 Polemika !!!!!!! Słowacy i Czesi nie mają tego typu problemów Cyganie po prostu u nich się nie z asymilowali i dalej są narodem Cyganów i znimi są kojarzeni. Old Hors ! Odpowiedz Link Zgłoś
tatamajaja [...] 27.04.06, 11:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnozielony [...] 27.04.06, 11:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyta17 Re: Od Walesy.. 27.04.06, 12:55 czarnozielony napisała: > z calym szacunkiem ale prosze mi Walesy nie mieszac w takie rzeczy:) > > > "Pieniądze leża na ulicy" > 10 złotych reguł > Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Od Walesy.. 27.04.06, 15:32 Akurat ze to nie Polacy tylko Romowie, czyli Cyganie sa sprawcami morderstwa. Prasa belgijska o tym pisze, ale Polska i Polacy maja byc upokarzani na swiecie, poki nie zaplaca 60 mld $ haraczu. www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=10455 Mozna tez wysluchac w archiwum RM www.radiomaryja.pl/dzwieki/2006/03/2006.03.29.f.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Od Walesy.. 27.04.06, 16:35 z czego zaplaca? z jałmużny z Unii Europejskiej, z pieniedzy podatnika niemieckiego ktore transferuja do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 13:05 Na tym przykładzie widać jak działa cenzura w Gazecie Wyborczej. Ani słowa o tym, że zabójca jest Cyganem. Nawet słowa Rom cenzor Wyborczej nie puścił. Widać jednak dużą różnicę między Dziennikiem a zideologizowaną Gazetą Wyborczą. Co prawda Dziennik, informując dziś o tej sprawie, mógł być jeszcze bardziej otwarty i napisać po prostu Cygan, bo niby dlaczego Rom? Że słowo Cygan się "zużyło"? Być może, ale winę ponoszą w dużej części sami zainteresowani, czyli społeczoność cygańska, która stanowczo powinna popracować nad sobą - wychowaniem swych dzieci i ich edukacją. Używanie nowomowy (Rom) też w kopńcu jest bez przyszłości, bo jak i to słowo się zużyje, a zapewne nastąpi to z tych samych powodów co zużycie słowa Cygan, to co? Będziemy wymyślać dla określenia ludności cygańskiej kolejną nazwę? Czysty Orwell. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 13:15 Co prawda Dziennik, informując dziś o tej sprawie, mógł być jeszcze bardziej > otwarty i napisać po prostu Cygan, bo niby dlaczego Rom? Że słowo Cygan się > "zużyło"? Dziś prawdziwych Romów już niema, cztery kąty i okna ze szkła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 14:35 Rozumiem, że przy okazji relacji o każdym morderstwie popełnionym na terenie Polski dziennikarze, a zwłaszcza chyba Wyborcza, oprócz informacji o obywatelstwie sprawcy, powinni podawać obowiązkowo dane na temat pochodzenia i rasy... Z pewnością wyszłoby na jaw, że tak naprawdę żaden Prawdziwy Polak nigdy nie popełnił żadnego przestępstwa, o mordach nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 14:45 a co złego w powiedzeniu, że np. w USA duża część kryminalistów to Murzyni? a w takiej Francji podpalacze samochodów podczas wiadomych zamieszek byli określonego pochodzenia? oczywiście sa to obywatele tych krajów :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 14:59 Pewnie nic, oprócz tego, ze zamieszki w Paryżu miały podłoże społeczne. Ten przypadek to morderstwo na tle rabunkowym. Czy w przypadku innych morderstw na tym tle popełnionych na terenie Polski też dociekasz pochodzenia sprawców? Co złego w powiedzeniu, że morderstwo zostało, a przecież zostało, popełnione przez Polaków? Widzę, że wielu osobom na forum to zwyczajnie nie przechodzi przez palce. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas [...] 27.04.06, 15:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 15:26 sprawdz sobie drzewo genealogiczne to okaze sie ze jestes Zyd, Rom, Ukrainiec i Niemiec tez. Panstwa narodowe, narody to naprawde dosyc nowy wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 15:41 Sam sobie sprawdź, jeśli masz możliwość. Mnie to niespecjalnie interesuje, moi prapra mogliby nawet Mongołami być, naród to nie jest substancja hermetyczna. To w niczym nie zmienia faktu, że ja jestem Polakiem, a ten morderca ciawarezem. Nie ucz mnie historii, ale sam naucz się logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 15:47 a na jakiej podstawie twierdzisz ze jestes Polakiem? jesli byli Mongolami to wedlog Twojej logiki jestes Mongolem. moze poprostu nie miesci ci sie w glowie ze polak mogl zrobic cos zlego? bo przeciez polacy sa swietni a jak ktos nie jest to nie jest polakiem (ironia) Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 15:55 A na jakiej podstawie czynisz znak równości między pojęciami "naród" i "obywatelstwo"? Nie pojmujesz, że naród to nie tylko paszport, język, ani nawet krew? Polskiego Tatara zawsze nazwię Polakiem, ciawareza nigdy. Sam ich zresztą zapytaj kim są. Co mi się w głowie mieści, a co nie, to osobna sprawa. Nie ma durniejszej metody w dyskusji niż wkładać komuś w usta własne, głupawe przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 16:04 to jaka jest Twoja definicja narodu? Wez pod uwage swoje (potencjalne) Mongolskie pochodzenie. niczego nie wkladalem Ci w usta. to bylo pytanie. co prawda troche retoryczne. Jaka jest roznica pomiedzy polskim tatarem a polskim romem? wylaczajc to ze romow nie lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 20:55 msr78 napisał:Jaka jest roznica pomiedzy polskim tatarem a polskim romem? wylaczajc to ze > romow nie lubisz. ----------------------------------- Różnica mospanie taka,że polscy Tatarzy zawsze byli lojalnymi poddanymi RP, jak trzeba nie żałując krwi w Jej obronie.I tak pozostało do dzisiaj,choć są innego wyznania niż większość Polaków to utożsamiają się z Polską i Jej dziedzictwem.Zapytaj Cygana czy Bolesław Chrobry np. to ktoś z kim on się utożsamia? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 28.04.06, 00:40 czytam to smiac sie chce z poniektorych chlopkow roztropkow. Rozdrabnianie pochodzenia, rasy, religii itd i powiazana z tym proba zdynstansowania sie jest smieszna. I co z tego ze chlopak mial pochodzenie roma? Pewnie urodzil sie w Polsce, tam zyl, byl obywatelem...proste jest Polakiem. Jak zaczyna sie dochdzic roznic w ludziach takimi sposobami to zaczyna sie to nazywac rasizmem. Tak wiec do filozofkow polaczkow, nie pogarszajcie swojej reputacji bo i tak jest juz sszargana na calym swiecie. Te dialogi i to rozumowanie dokladnie do tego prowadzi. czas teraz spuscic glowy, przeprosic, zrobic wszystko zeby ukarac (ekstradycja) tego czlowieka i zaczac budowac przyszlosc na tym co bylo dobre. Przestancie sie klocic, odgradzac, usprawiedliwiac. Wyglada to naprawde patetycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 28.04.06, 00:45 Moj znajomy pracuje w urzedzie, zajmujacym sie azylantami; wielu polskich Romow prosilo o azyl w krajach UE, bo twierdzili, ze nie sa Polakami, i Polacy w Polsce ich przesladuja; to druga strona medalu wujek_extrema napisała: > czytam to smiac sie chce z poniektorych chlopkow roztropkow. Rozdrabnianie > pochodzenia, rasy, religii itd i powiazana z tym proba zdynstansowania sie jest > > smieszna. I co z tego ze chlopak mial pochodzenie roma? Pewnie urodzil sie w > Polsce, tam zyl, byl obywatelem...proste jest Polakiem. Jak zaczyna sie > dochdzic roznic w ludziach takimi sposobami to zaczyna sie to nazywac rasizmem. > > Tak wiec do filozofkow polaczkow, nie pogarszajcie swojej reputacji bo i tak > jest juz sszargana na calym swiecie. Te dialogi i to rozumowanie dokladnie do > tego prowadzi. czas teraz spuscic glowy, przeprosic, zrobic wszystko zeby > ukarac (ekstradycja) tego czlowieka i zaczac budowac przyszlosc na tym co bylo > dobre. Przestancie sie klocic, odgradzac, usprawiedliwiac. Wyglada to naprawde > patetycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 28.04.06, 08:40 wujek_extrema napisała: Tak wiec do filozofkow polaczkow, nie pogarszajcie swojej reputacji ------------------------------------------------- A ty skąd się urwałaś żeby nam ubliżać od"polaczków"? Nic ci do tego kogo kogo chcemy a kogo nie chcemy uważać za Polaka.Siedż gdzie siedzisz i jak najszybciej zapomnij polskiej mowy,renegatko. Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Arabowie izraelscy sa Zydami? Sa tej samej et 27.04.06, 16:07 Zydostwo to religia. Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Rasistowska religia? 27.04.06, 16:16 msr78 napisał: > Zydostwo to religia. Zydostwo to tylko religia ktora swoich wierzacych wywodzi z jednego rodu? Religia narodu wybranego, rodu jednej etnii izraelitow. Mocno rasistowska ta religia, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Rasistowska religia? 27.04.06, 16:25 nie, nie rasistowska. powiazana z 'narodem wybranym' ale nie tozsama. Jesli Twoja matka jest Zydowka mozesz byc czarny, zolty, bialy i jestes z urodznia Zydem. A jesli bardzo chcesz to i bez tego mozesz zostac Zydem. nie jest to proste ale mozliwe. gdzie tu rasizm? Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Re: Rasistowska religia? 27.04.06, 16:50 msr78 napisał: > nie, nie rasistowska. powiazana z 'narodem wybranym' ale nie tozsama. Jesli > Twoja matka jest Zydowka mozesz byc czarny, zolty, bialy i jestes z urodznia > Zydem. A jesli bardzo chcesz to i bez tego mozesz zostac Zydem. nie jest to > proste ale mozliwe. gdzie tu rasizm? No jezeli ta religia jest tylko dla synow i corek z jednego narodu wywodzacego sie z jednego rodu starozytnego, to to nie jest rasizm? A ja pochodzac od matki nie-Zydowki, moglbym w Zydostwie zostac najwyzszym "kaplanem"? A jako czlonek religii zydowskiej, mozna wowczas modlic sie w swoim jezyku ojczystym, np. w jezyku polskim? A msza zydowska i talmud tez sa w ojczystym jezyku Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
msr78 Re: Rasistowska religia? 27.04.06, 17:11 msza zydowska?! rotf a ewangelie to pisali po polsku? rasizm? mylisz przyjacielu pojecia. znajdz najblizszego rabina i z nim porozmawiaj jak sie interesujesz. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Re: Rasistowska religia? 27.04.06, 17:21 msr78 napisał: > msza zydowska?! rotf A w Zydostwie "kultu" nie mozna po "polskiemu" nazywac? > a ewangelie to pisali po polsku? A po jakiemu czytaja te ewangelia w kosciele - czyzby nie w jezyku ojczystym Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Rasistowska religia? 27.04.06, 18:12 bolko_turan napisał: > msr78 napisał: > > > nie, nie rasistowska. powiazana z 'narodem wybranym' ale nie tozsama. Jes > li > > Twoja matka jest Zydowka mozesz byc czarny, zolty, bialy i jestes z urodz > nia > > Zydem. A jesli bardzo chcesz to i bez tego mozesz zostac Zydem. nie jest > to > > proste ale mozliwe. gdzie tu rasizm? > > > No jezeli ta religia jest tylko dla synow i corek z jednego narodu wywodzacego > sie z jednego rodu starozytnego, to to nie jest rasizm? A ja pochodzac od matki > nie-Zydowki, moglbym w Zydostwie zostac najwyzszym "kaplanem"? A jako czlonek > religii zydowskiej, mozna wowczas modlic sie w swoim jezyku ojczystym, np. w > jezyku polskim? A msza zydowska i talmud tez sa w ojczystym jezyku Polakow? -----------------------------------------------------------------------------] Ojciec św. nie byłby z Was zadowolony. Większej głupoty dawniej nie przeczytałem! Jak tacy ludzie nauczyli obsługiwać komputer?! Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Re: Rasistowska religia? 27.04.06, 18:38 pavlikmedvid napisał: > Większej głupoty dawniej nie przeczytałem! Jak tacy ludzie nauczyli obsługiwać > komputer?! Nie znam sie - co w tych pytaniach jest glupiego? Wytlumacz mi prosze, badz odpowiedz na owe pytania dotyczace Zydostwa, ktore to jest religia wybranych a nie narodem, jak sie dzisiaj nauczylem. pavlikmedvid napisał: > Zagadka: w Jedwabnem sąsiedzi spalili sąsiadów, jakiego pochodzenia byli > sprawcy: > a. żydowskiego, > b. romskiego, > c. nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Bo w tej dyskusji 27.04.06, 16:25 mietowe_loczki napisała: > Co złego w powiedzeniu, że morderstwo zostało, a przecież zostało, popełnione > przez Polaków? Widzę, że wielu osobom na forum to zwyczajnie nie przechodzi > przez palce. ******************************************************** wcale nie chodzi o to kto co zrobil lecz o kryptorasizm. O mozliwosc przypisania konkretnej grupie spolecznej (najlepiej kolektywnie) nieporzadanych cech. O udowodnienie swej wyzszosci i chec wybielenia sie przez wskazanie palcem na innych, tych "brudniejszych", ciemniejszych. Kwalifikacja moralna czynu wydaje sie byc dla wielu uczestnikow czyms drugorzednym, wazniejsze jest ze "nie Polak to zrobil". A stad juz jeden krok do wietrzenia spisku zlej i podlej zagranicy, manipulacji medialnej albo (jak w jednym, szczegolnie absurdalnym przypadku) podejrzen o spisek syjonistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 29.04.06, 21:16 mietowe_loczki napisała: > Pewnie nic, oprócz tego, ze zamieszki w Paryżu miały podłoże społeczne. oooczywiscie... mianowicie takie, ze ludziom pewnego pochodzenia zamiast pracować, zachciało się zadym robić. > Ten przypadek to morderstwo na tle rabunkowym. zgadza sie. > Czy w przypadku innych morderstw na > tym tle popełnionych na terenie Polski też dociekasz pochodzenia sprawców? nie, nie mam odpowiedniego wykształcenia :) natomiast mam wiedzę taką, ze prowadzi sie statystyki kryminogennych zachowań w zależności od pochodzenia sprawców :) nie mówi sie o tym, bo politpoprawność nie bardzo pozwala :) > Co złego w powiedzeniu, że morderstwo zostało, a przecież zostało, popełnione > przez Polaków? nic złego :) poza tym ,że nie powiedziano, że owi Polacy byli Cyganami > Widzę, że wielu osobom na forum to zwyczajnie nie przechodzi > przez palce. przechodzi :) Nadal bede sie domagał zeby powiedziano, ze morderstwa dokonał obywatel Polski, Cygan. Taż to żadna ujma na honorze, bo wszak w każdym państwie są czarne owce :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid W policyjnych statystycha UE figurują Polacy... 27.04.06, 18:07 ... w pierwszej piątce - głównie chodzi o drobne przestępstwa, w którzy specjalizują się Polacy. Niestety, nikt nie prowadzi specjalnej statystyki, w której podawanoby - wzorem nazistów, których najwyraźniej podziwia większość zabierających tu głos - kolor oczu, kształt czaszki, analizowanoby metrykę kilka pokoleń wstecz, itp. Ojciec św. nie byłby z Was zadowolony... ----------------------------- Zagadka: w Jedwabnem sąsiedzi spalili sąsiadów, jakiego pochodzenia byli sprawcy: a. żydowskiego, b. romskiego, c. nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 15:14 jak to Rom, Cygan nalezy go wskazac palcem i wyprzec sie go Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 15:16 Nie pieprz miętowy loczku, bo akurat Cyganie tyle mają z Polską wspólnego co to obywatelstwo właśnie. Jeździli w te i nazad po Europie, aż Wielki Brat im któregoś dnia zakazał i zostali tam gdzie akurat byli i im takie obywatelstwo nadano. Zupełny przypadek. Jak sam zresztą widzisz ci Cyganie się już z naszego kraju wynieśli. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 15:10 Deczko tę cenzurę złagodzili, bo piszą już o obywatelu polskim, a nie o Polaku, jak wcześniej. Skąd się wziął ten Rom? Nie mam pojęcia. Gdy usłyszałem to określenie przed paru laty to mnie nieźle rozśmieszyło. W moim mieście przynajmniej nikt, nigdy, nawet sami Cyganie nie używali tego dziwacznego określenia. Tylko Rumunom żeśmy krzywdę zrobili, bo zbiegły się przyjazdy tych brudasów z Rumunii akurat z tym nowomownym określeniem, wielu głupków tak to pokojarzyło, że Romania to kraj Romów i się bedni Rumuni do dziś muszą wstydzić. Jak się komuś neutralny Cygan nie podoba, to może używać zwyczajowego Ciawarez. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Tak działa cenzura w Wyborczej 27.04.06, 16:06 Kolejny analfabeta nie odrozniajacy depeszy PAP od artykulu w GW? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Kiedy zamiast cenzury działa głupota... 27.04.06, 18:02 Rom, ponieważ wcześniejsza nazwa była błędna, bo odnosiła się do Egiptu ( fran. gytan, ang. gipsy ), z którego rzekomo pochodzili Romowie. To nie nowomowa, ani political correctness, tylko dbałość o rzetelność w przekazie informacji... Twój post świadczy, że Tobie brakuje: po pierwsze elementarnej kultury, po drugie elementarnej wiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
dark_crusader Re: Kiedy zamiast cenzury działa głupota... 28.04.06, 00:10 pavlikmedvid napisał: > Rom, ponieważ wcześniejsza nazwa była błędna, bo odnosiła się do Egiptu ( > fran. gytan, ang. gipsy ), z którego rzekomo pochodzili Romowie. To nie > nowomowa, ani political correctness, tylko dbałość o rzetelność w przekazie > informacji... > > Twój post świadczy, że Tobie brakuje: po pierwsze elementarnej kultury, po > drugie elementarnej wiedzy... To moze w angielskim czy francuskim nazwa byla niewlacciwa, wiec niech ja sobie zmieniają. A dlaczego my mamy zmieniac nazwe "Cygan"? Tez niewlasciwa? A nazwa Rom to niby skad w takim wypadku? Od Rzymu starozytnego, Rumunii czy jeszcze skads? Uprzedzajac argument w stylu "w calej Europie sie mowi Rom, tylko po polsku inaczej", pragne zauwazyc, ze w calej europie nie mowi sie Wegier, Wegry ani Wloch, Wlochy. Moze tez powinnismy zmienic te nazwy? W jezyku polskim Cygan to Cygan i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: Od Walesy.. 27.04.06, 15:12 jak kradl kury to trzeba go mieszac, Cygan, Rom i Zyd Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Jeżeli to byli Cygani - dziennikarze zwolnić się!! 27.04.06, 15:33 Bo to znaczy jedno - tak jak za komuny nie mamy wolnych mediów. Tak jak za komuny - dziennikarze są wyznawcami jedynie słusznej ideologii. I to wszystko jedno że ta ideologia nazywa się teraz inaczej. Bo efekty są takie same - zatajanie informacji. Jeżeli to byli Cyganie, a ja nic o tym nie wiem, mimo że oglądam od rana TV i słucham radia, to moje przesłanie jest jedno - zwolnijcie się z pracy. Bo nie jesteście godni zawodu dziennikarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyta17 [...] 27.04.06, 12:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 13:58 zyta17 napisała: > data1 napisał: > > > to ważne czy to był Polak czy Rom!!!! > > To że ktoś ma obywatelstwo nie czyni go Polakiem!!! na tej zasadzie to ja > k > > dostanę chińskie obywatelstwo to będe Chińczykiem ??? > > Byli polskimi obywatelami....... i tyle ( o ile to prawda że byli Romami, > nie > > wiem tego) > JESTES TYM, JAKIM SIE CZUJESZ, NAWET CHINCZYKIEM, GDY DOSTANIESZ OBYWATELSTWO. > ROMOWIE CZY ZYDZI CZY TEZ INNI URODZENI W POLSCE MAJA TAKIE SAME PRAWA JAK > INNI. Kochanie za bardzo sie rozpedzilas... Tu nie Ameryka... nei ma PRAWA ZIEMI. Jesli np: chinka urodzi dziecko w Polsce - TO NIE JEST TEN MALY OBYWATELEM POLSKI... Poczytaj przepisy ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrochowa1 Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 14:37 Akurat w Ameryce rasizm jest az boli; pojedz sobie gdzies na midlandską wioske to zobaczysz, albo gdzies na poludnie Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 15:01 jestes i pozostaniesz Polka z amerykanskim paszportem Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero MAsz racje 27.04.06, 15:02 TAk, ale tak myslec mozna albo jesli sie ma za soba doswiadczenie funkcjonujacego, wielokulturowego spoleczenstwa albo tez gdy sie samemu poza granicami kraju doznalo ostracyzmu z racji pochodzenia. W Zadupiu gornym dalej bedzie sie bredzic ze to Cyganie a nie Polacy i ze czarny to murzyn i leniwy a zydzi rozkradaja i maja prawo nazywac sie najwyzej obywatelami polskojezycznymi. Nawet po tysiacu lat, z polskim nazwiskiem, polska mentalnoscia i katolickim wyznaniem. Nic to im w oczach rasisty nie pomoze - ktos kto nie ma zadnego innego powodu do dumy zostaje dumny z tego ze jest Polakiem i zaczyna natychmiast dolowac wszystkich ktorzy nimi w jego oczach nie sa. W Zadupiu dolnym zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: MAsz racje 27.04.06, 15:21 Anim dumny z mej polskości, ani się jej nie wstydzę. W Zadupiu Górnym też nie mieszkam, nie znam nawet takiej miejscowości (Uwaga!!! Ironia). Ale nijak mnie nie przekonasz, że za to konkretne morderstwo Polak jest odpowiedzialny. To zrobił ciawarez. Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Arab izraelski jest Zydem? 27.04.06, 15:40 Gdy Arab izraelski zabije Zyda, to mowi sie wowczas ze Zyd zabil Zyda? Cyganie sa innego rodu niz Polacy, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Arab izraelski jest Zydem? 27.04.06, 16:21 Arab izraelski jest Izraelczykiem. Jordański Arab jest Jordańczykiem. A Andrzej Lepper jest Polakiem mimo, ze nazwisko oraz karnacja nie takie :D Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Re: Arab izraelski jest Zydem? 27.04.06, 16:33 sfw napisał: > Arab izraelski jest Izraelczykiem. Jordański Arab jest Jordańczykiem. Gdy izraelski Arab terrorysta zabija Zyda izraelskiego, to wowczas media podaja ze to Izraelczyk zabil Izraelczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Arab izraelski jest Zydem? 27.04.06, 16:49 Pewnie podaja, ze izraelski Arab terrorysta zabil Zyda. Ale jesli Izraelczyk zabije dla kasy Brazylijczyka w Rio de Janeiro to juz raczej nie. Jak Belg popelni przestepstwo w Polsce to beda podali, czy on jest Walończykiem lub Flamandem??? Chyba zartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Re: Arab izraelski jest Zydem? 27.04.06, 16:58 sfw napisał: > Jak Belg popelni przestepstwo w Polsce to beda podali, czy on jest Walończykiem lub Flamandem??? Chyba zartujesz. Niemcy, Anglicy i Francuzi byli winni 11.9.? Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Arab izraelski jest Zydem? 27.04.06, 17:05 Ojej, to juz na pewno moj ostatni wklad w twoja edukacje. Narodowosci zamachowcow: 15 x Arabia saudijska 2 x Zjednoczone Emiraty Arabskie 1 x Egipt 1 x Liban Punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Arab izraelski jest Zydem? 27.04.06, 21:16 A powinni! Allah Akbar !!! sfw napisał: > Pewnie podaja, ze izraelski Arab terrorysta zabil Zyda. Ale jesli Izraelczyk > zabije dla kasy Brazylijczyka w Rio de Janeiro to juz raczej nie. > Jak Belg popelni przestepstwo w Polsce to beda podali, czy on jest Walończykiem > lub Flamandem??? Chyba zartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: MAsz racje 27.04.06, 17:29 I jak ci tam w tym Zadupiu Dolnym, opisz precyzyjnie. Podpowiem ci tylko jedno, że Polak czy jakiś Inny Europejczyk jesli nie przyjmuja standardów zachowania społecznego dla tych regionów Europy to nie jest ani Polakami ani Europejczykiem , ot złodziejska lub bandycka chołota przylepiona do danej społeczności, a zadziwiające że przeważnie są to właśnie jacyś cyganie czy inne męty, dość często sami spauperyzowani Polacy. Ale to już inna sprawa. Motto: - i tak w bandytyźmie nie osiągniemy poziomu niemców międzywojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa23 Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 16:36 zyta17 napisała: > JESTES TYM, JAKIM SIE CZUJESZ, NAWET CHINCZYKIEM, GDY DOSTANIESZ OBYWATELSTWO. > ROMOWIE CZY ZYDZI CZY TEZ INNI URODZENI W POLSCE MAJA TAKIE SAME PRAWA JAK > INNI. POLACY ZRESZTA SA MIESZNINA WIELU NARODOW. NALEZY SPRAWDZIC GENY I > POCHODZENIE OD SETEK LAT. JA MAM OBYWATELSTWO USA I JESTEM AMERYKANKA. TAK > SIE CZUJE I NIKT MI TEGO NIE ODBIERZE. TYLKO, ZE WTYM KRAJU WSZYSCY MAJA > ROWNE PRAWA I NIKT NIKOGO PALCEM NIE WYTYKA I KAZDY SIE CZUJE , ZE JEST W D O M Niepotrzebnie krzyczysz. Uwazaj, bo ci tchu zabraknie, obywatelko USA. Owszem, wytykaja palcem, i to nie tylko "zwykli ludzie", ale i media. Jezeli jest negatywna wiadomosc na temat Polaka, to prasa stara sie umiescic jakies "obiektywne" informacje na ten temat, np. w ktorym roku przyjechal z Polski do USA, albo kiedy dostal obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 18:04 Dlaczego Zyta krzyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpul Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 14:21 Tak to byli cyganie. Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 18:03 Tak. Gdy dostaniesz obywatelstwo chinskie bedziesz Chinczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 30.04.06, 13:17 Ale tylko w Chinach bo Polska nie uznaje podwojnego obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Obywatel bandzior 30.04.06, 20:42 mulla_komar napisał: > Ale tylko w Chinach bo Polska nie uznaje podwojnego obywatelstwa. Nie masz racji - Polska uznaje. Ukraina natomiast nie uznaje. Nie wiem co sluszniejsze. Dla dobra narodu lepiej jest jezeli spolecznosc jest jednolita. A jezeli jest mniejszosc - lepiej jest jesli sie wchlonie i - razem z obywatelstwem, ktore jest zaszczytem w kazdym panstwie - przejmie na siebie rowniez obowiazki obywatelskie i lojalnosc wobec kraju, ktorego jest obywatelem. Morderca i zlodziej to negatywne okreslenia czlowieka, ktory kradnie i morduje dla lupu - w kazdej kulturze i narodowosci stwierdzenie oznacza potepinie spoleczne, scigane z mocy prawa. W niektorych kulturach okrasc blizniego swego to nie grzech a sztuka. Sa szkoly zlodziejskie a umiejetnosci przekazywane z pokolenia na pokolenie. Zabicie jednak to juz sprawa bardzo powazna. Istotne jest wychowanie w domu. Ale moze sie zdarzyc w najlepszej rodzinie jakis wyskok pod wplywem emocji. W sumie - ogromna tragedia dla wszystkich. Latwo sie odbiera zycie, latwo sie krzywdzi drugiego czlowieka. Coraz wiecej agresji i strachu. Rozne madrale na forum powinny wiedziec skad to sie bierze i jak to hamowac. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tacy Polacy jak Olisadebe...czyli Czarnecki....... 27.04.06, 20:28 Tacy Polacy jak Olisadebe...czyli Czarnecki....... Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 15:11 Cygan, nie zaden Polak tylko Cygan. Nalezy sie wyprzec ich, nic nie maja wsplnego z Polska, emigranci Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 16:23 maja wiecej z Toba wspolnego niz myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 18:09 Mozesz sie wypierac, ten Cygam jest Twoim ziomkiem i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: To Polak był, czy Cygan (Rom) ??? Syfiarze !! 27.04.06, 20:31 Może twoim - moim na pewno nie !!! jotwu61 napisał: > Mozesz sie wypierac, ten Cygam jest Twoim ziomkiem i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tacy Polacy jak Olisadebe...czyli Czarnecki... 27.04.06, 20:28 Tacy Polacy jak Olisadebe...czyli Czarnecki... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Narodowość i obywatelstwo to dwie różne sprawy 27.04.06, 11:15 swantevit napisał: > Zydow i zobaczycie jakby to "fajnie" brzmialo.. > Sa obywatelami polskimi, wiec i sa "Polakami" > Można być obywatelem polskim narodowości polskiej, niemieckiej , łemkowskiej , tatarskiej , greckiej , romskiej , zydowskiej ,rosyjskiej itd... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Narodowość i obywatelstwo to dwie różne spraw 27.04.06, 11:49 remik.bz napisał: > swantevit napisał: > > > Zydow i zobaczycie jakby to "fajnie" brzmialo.. > > Sa obywatelami polskimi, wiec i sa "Polakami" > > > Można być obywatelem polskim narodowości polskiej, niemieckiej , łemkowskiej , > > tatarskiej , greckiej , romskiej , zydowskiej ,rosyjskiej itd... ------------------------------------------------------------------ Istotnie, mozna ale o tylko o ile konstytucja to przewiduje. Polska nie przewiduje i zagadnienie wielonarodowosci nie ma w niej ( tak jak np. w Belgijskiej) odzwierciedlenia. Dlatego w mysl ustawy zasadniczej wszyscy opywatele polscy zwani sa tez Polakami. Jakby Adam O. gral w reprezentacji narodowej w pilke nozna to bylby moze tez Romem? Obawiam sie ze nie. Dlatego - momo ze w chwili obecnej to niewygodne - Adam O. pozostaje Polakiem nie dla Prokuratury ale rowniez dla zagranicznej opinii publicznej. A stopien jego asymilacji nie ma wplywu na ocene czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Narodowość i obywatelstwo to dwie różne spraw 27.04.06, 12:07 rmstemero napisał: > Jakby Adam O. gral w reprezentacji > narodowej w pilke nozna to bylby moze tez Romem? oczywiście że byłby Cyganem. Tak samo jak Olisadebe Murzynem. Nie wiem, gdzie tu masz wątpliwości. Oczywiscie nie znaczy to, że nie są obywatelami naszego państwa. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
zyta17 [...] 27.04.06, 12:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Murzynek Bambo w Afryce mieszka .... 27.04.06, 13:18 zyta17 napisała: > > NIE MURZYNEM, TYLKO AFRYKANCZYKIEM, A W AFRYCE SA TEZ ROZNE NARODY, JAK W > EUROPIE. NIKT NIE MOWI TAM "BIALAS" TYLKO POLAK GERMAN ETC Rozumiem ,ze zgodnie z zasadami poprawności politycznej należałoby napisać "Afrykańczyk ( a może Masaj? Zulus ? Samburu ?) Bambo w Afryce mieszka" ? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Narodowość i obywatelstwo to dwie różne spraw 27.04.06, 13:56 zyta17 napisała: > NIE MURZYNEM, TYLKO AFRYKANCZYKIEM Murzynem z punktu widzenia normalnej polskiej mowy niezarazonej politpoprawnością. A Ty walnęłas gafę straszną z punktu widzenia tejże politpoprawności, bo nie Afrykańczykiem, a Afropolakiem lub np. Afroamerykaninem, zależnie od tego, o obywatela jakiego państwa Ci chodzi :) spodziewaj sie szykan od postępowców :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: Narodowość i obywatelstwo to dwie różne spraw 27.04.06, 18:11 A Murzyni mieszkajacy od 150 lat w Chicago to tez afrykanczycy? Czy moze juz kolorowi obywatele US? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Na pewno nie jest W.A.S.P. - no nie ??? 27.04.06, 21:09 Na pewno nie jest W.A.S.P. - no nie ??? jotwu61 napisał: > A Murzyni mieszkajacy od 150 lat w Chicago to tez afrykanczycy? Czy moze juz > kolorowi obywatele US? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Dziekuje za pozdrowienia 27.04.06, 14:53 nie moge jednak pogodzic sie z istnieniem narodu murzynskiego. Sam przyznaj, pachnie to troche absurdem. O tym kto jest Polakiem a kto nie decyduje ustawa zasadnicza a nie prywatne odczucia obywateli. Dlatego Condolezza Rice jest Amerykanka, podobnie jak Colin Powell. Spruboj im wytlumaczyc ze sa przedstawicielami narodu murzynskiego a wsrod wielkiego narodu amerykanskiego nic nie zgubili. Za takie poglady to sie w USA idzie na 12 miesiecy do pracy spolecznej-uzytecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Dziekuje za pozdrowienia 27.04.06, 15:44 Ale kocopoły pieprzysz. Naprawdę życzysz sobie, by tłumaczyć Ci, że panią Rice i afrykańskiego Murzyna łączy jedynie kolor skóry, a i to nie do końca, bo ona jest dość kawowa, więc sporo białych genów w sobie nosi. A ustawa zasadnicza może jedynie decydować o obywatelstwie, w żadnym wypadku o narodowości, poczytaj ją, a potem się wymądrzaj. Znajdź mi w konstytucji pojęcie "Polak". Tylko się za bardzo nie zasęp, jak będziesz szukał. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark American Melting Pot... I wszystko jasne ! 27.04.06, 21:10 American Melting Pot... I wszystko jasne ! psycholognistykutas napisała: > Ale kocopoły pieprzysz. Naprawdę życzysz sobie, by tłumaczyć Ci, że panią Rice > i afrykańskiego Murzyna łączy jedynie kolor skóry, a i to nie do końca, bo ona > jest dość kawowa, więc sporo białych genów w sobie nosi. A ustawa zasadnicza > może jedynie decydować o obywatelstwie, w żadnym wypadku o narodowości, > poczytaj ją, a potem się wymądrzaj. Znajdź mi w konstytucji pojęcie "Polak". > Tylko się za bardzo nie zasęp, jak będziesz szukał. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Narodowość i obywatelstwo to dwie różne spraw 27.04.06, 15:32 Gó.. prawda. Zapytaj Francuzów, którym brudasy samochody podpalają, jakie mają zdanie na temat tych swoich "rodaków". Konstytucja nic do tego nie ma, bo o ile się myle to jest tekst gazetowy, a nie tekst prawny, w którym istotnie nie ma i nie powinno być pojęcia narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Wiec niech qna nie pisza, ze to Polacy 27.04.06, 13:55 tylko ze cyganie. Tak samo pisano 2 lata temu, ze Dunczycy zabili turyste wloskiego w Kopenhadze, a przeciez to bylo tureckie tyle ze z obywatelstwem dunskim. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Zamiencie Romow na.. 27.04.06, 12:32 swantevit napisał:> Zydow i zobaczycie jakby to "fajnie" brzmialo.. > Sa obywatelami polskimi, wiec i sa "Polakami ------------------------------------------------ To zapytaj tego"polaka"kim jest?Miałem do czynienia z nimi w G.B. Z Polską łączy ich tylko tyle ,że przez przypadek mówią po polsku i przez przypadek urodzili się w Polsce.Też musiałem tłumaczyć się przed tubylcami z ich"polskośći",ale pojęli to w lot bo ze swoimi też mają podobne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 12:22 czytajacygazety napisał: > To nie są Polacy tylko niezasymilowani w polskim społeczeństwie Romowie polscy Romowie, to sa jak najbardziej Polacy. I co to znaczy niezasymilowani? A ci co wyrzucili dziewczyne z pociagu, to byli zasymilowani? Mimo, ze nie byli Romami. Trzeba zrobic cos, zeby bylo mniej frustratow w tym kraju gotowych zabic za telefon komorkowy, a nie bredzic, ze dobrzy to Polacy, a zli to juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Dokladnie 27.04.06, 14:57 zgadzam sie z Toba. Ilosc niezasymilowanych u nas kolosalna. Niezasymilowanych z pojeciem kultury dyskusji, tolerancji, dialogu politycznego. Niezasymilowanych z europejskimi standartami higieny albo estetyki. Niezasymilowanych w koncu generalnie - bo nie mozna sie z taka obyczajowoscia i mentalnoscia uwazac za czlonka spolecznosci opartej na prawie i demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam ciekawe co by bylo jakby zostal tam zabity Murzyn. 27.04.06, 15:15 wiecie co by bylo. NIC. totalnie nic.PROWOKACJA. wszedzie zabijaja sie ludzie i co to ma za znaczenie czy to chinczyk, polak czy anglik... to jest szukanie sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
thepolishgirl Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 17:38 No nareszcie! A już traciłam nadzieję :D Nie ma znaczenia, czy zasymilowany czy nie, jest to morderca. Polak, bo tak zostanie zapamiętany w oczach odbiorców międzynarodowych. Możemy się spierać między sobą, czy mamy go za prawdziwego Polaka czy też nie, ale to naprawdę nie ma znaczenia. Brawo dla grupy studentów z Krakowa, zachowali się wspaniale, jadąc do Brukseli, żeby złożyć hołd zamordowanemu Joe. Wszystkim nam jako Polakom jest z pewnością przykro, ale wstyd powinno być tylko i wyłącznie zabójcy i jego pomocnikom. Jest takim samym zwyrodnialcem jak ci co wyrzucili tę biedną dziewczynę z pociągu. Mogliby należeć do tej samej rodziny, bo to ten sam poziom, nie zależnie od tego czy są Romami, Słowianami od 10 pokoleń wstecz, Tatarami, Łemkami, etc. Może skupmy się na jak najlepszym promowaniu naszego kraju poprzez wysoką kulturę osobistą i otwartość, a ściganie zostawmy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Taki Polak jak "Polskie Obozy Koncentracyjne"..... 27.04.06, 21:14 Taki Polak jak "Polskie Obozy Koncentracyjne"..... thepolishgirl napisała: > No nareszcie! A już traciłam nadzieję :D Nie ma znaczenia, czy zasymilowany > czy nie, jest to morderca. Polak, bo tak zostanie zapamiętany w oczach > odbiorców międzynarodowych. Możemy się spierać między sobą, czy mamy go za > prawdziwego Polaka czy też nie, ale to naprawdę nie ma znaczenia. Brawo dla > grupy studentów z Krakowa, zachowali się wspaniale, jadąc do Brukseli, żeby > złożyć hołd zamordowanemu Joe. Wszystkim nam jako Polakom jest z pewnością > przykro, ale wstyd powinno być tylko i wyłącznie zabójcy i jego pomocnikom. > Jest takim samym zwyrodnialcem jak ci co wyrzucili tę biedną dziewczynę z > pociągu. Mogliby należeć do tej samej rodziny, bo to ten sam poziom, nie > zależnie od tego czy są Romami, Słowianami od 10 pokoleń wstecz, Tatarami, > Łemkami, etc. Może skupmy się na jak najlepszym promowaniu naszego kraju > poprzez wysoką kulturę osobistą i otwartość, a ściganie zostawmy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 21:12 A ty jesteś jak najbardziej normalny ? Tak jak oni Polacy. genyo napisał: > czytajacygazety napisał: > > > To nie są Polacy tylko niezasymilowani w polskim społeczeństwie Romowie > > polscy Romowie, to sa jak najbardziej Polacy. I co to znaczy niezasymilowani? A > > ci co wyrzucili dziewczyne z pociagu, to byli zasymilowani? Mimo, ze nie byli > Romami. Trzeba zrobic cos, zeby bylo mniej frustratow w tym kraju gotowych > zabic za telefon komorkowy, a nie bredzic, ze dobrzy to Polacy, a zli to juz > nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyta17 [...] 27.04.06, 12:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 14:05 zyta17 napisała: > > ROMOWIE SA TAKZE POLAKAMI. JA BOJE SIE CHODZIC PO ULICACH POLSKICH, BO > WSZEDZIE SLYSZY SIE O NAPADACH. CO ZA KRAJ ??? Hmmmm, Kochana Zyto Amerykanko... Rozumiem, że w US nie ma przestepczosci... i jak to powiedzialas NAPADOW... Jest mala zasadnicza roznica w AMERYCE byle gowniarz moze chodzic z flinta i komus wypalic w leb. Tu jest to nieco trudniejsze bo takowa flinte musza Ci sprzedac zaprzyjaznieni Ukraincy, Armeni itp na stadionie X-lecia w WAWIE... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 16:33 Nie ma w jezyku polskim takiego slowa jak "Armeni". Jesli juz koniecznie chcesz okazywac na forum swoja wyzszosc, rob to z glowa. Bo na razie tylko sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark W Alabamie najpierw strzelają - potem pytają... 27.04.06, 21:18 W Alabamie najpierw strzelają - potem pytają...zwłaszcza jak komuś na jego "property" wejdziesz, bo kilometr dalej była tabliczka "No trespassing"... myweb napisał: > zyta17 napisała: > > > > > ROMOWIE SA TAKZE POLAKAMI. JA BOJE SIE CHODZIC PO ULICACH POLSKICH, BO > > > WSZEDZIE SLYSZY SIE O NAPADACH. CO ZA KRAJ ??? > > Hmmmm, Kochana Zyto Amerykanko... > Rozumiem, że w US nie ma przestepczosci... i jak to powiedzialas NAPADOW... Jes > t > mala zasadnicza roznica w AMERYCE byle gowniarz moze chodzic z flinta i komus > wypalic w leb. Tu jest to nieco trudniejsze bo takowa flinte musza Ci sprzedac > zaprzyjaznieni Ukraincy, Armeni itp na stadionie X-lecia w WAWIE... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 22:50 > Hmmmm, Kochana Zyto Amerykanko... > Rozumiem, że w US nie ma przestepczosci... i jak to powiedzialas NAPADOW... > Jest mala zasadnicza roznica w AMERYCE byle gowniarz moze chodzic z flinta i komus > wypalic w leb. Ja od 3 lat mieszkam w USA - mieszkalem w Nowym Jorku oraz w San Francisco, bywalem tez w Chicago. I nikt nigdy nie wypalil mi w leb, nie zaproponowal nawet oddania mu mojej komorki ani laptopa, ani nawet wlasciwie nie spotkalem sie z krzywym spojrzeniem. Czuje sie bardzo bezpiecznie wszedzie, i czuje ludzka uprzejmosc i pomoc na kazdym kroku. W Warszawie balem sie sms-a napisac w miejscu publicznym. Na kazdym kroku spotykalem dresiarzy z niezbyt milym spojrzeniem albo tekstami typu "co sie gapisz" itd. Zreszta, kiedys pisalem sms-a na przystanku, a potem stracilem komorke i obito mi twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
zyta17 [...] 27.04.06, 12:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 13:03 zyta17 napisała:ROMOWIE SA TEZ POLAKAMI. URODZENI I WYCHOWANI W TYM KRAJU, CZY ZNASZ SWOJE > GENY ? MOZE TEZ JEST COS Z ROMOW. W KONCU CO W TYM ZLEGO. W KAZDYM NARODZIE ------------------------------------ zyta17,głupiątko! O przynależności do jakiejś nacji nie świadczy kolor skóry,ani geny tylko utożsamienie się z jej kulturą ,językiem,obyczajem i obrona tych wartości,albo chociaż gotowość do obrony kiedy ktoś szkaluje to z czym się utożsamiasz.Akurat ta nacja w niewielkim stopniu utożsamia się z Polską. A Korczak był Polakiem choć był Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Ale tylko jak nam to pasuje. 27.04.06, 15:04 W momencie zamordowania kogos Korczak stalby sie naturalnie automatycznie i natychmiastowo Zydem. Tak funkcjonuje Kozia Wolka Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Ale tylko jak nam to pasuje. 27.04.06, 16:25 Tak to wyglada, wszedzie i zawsze zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 15:51 O to to... Może wreszcie jakiś kretyn pojmie, co to naród i przestanie dawać głupie, nieprzystające przykłady. Właśnie - Korczak był Polakiem, chociaż Żydem, Tuwim, Leśmian takoż i Litwin Piłsudski też był Polakiem. Ale żaden śmierdzący ciawarez Polakiem nie jest, ale co najwyżej obywatelem RP. Pojęli wreszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 14:06 zyta17 napisała: > NIESTETY MIESZKAC > JAK NAJDALEJ OD "TOWARZYSTWA POLSKIEGO" BO NIC DOBREGO NIGDY NIE PRZYNOSI, > TYLKO KLOPOTY. i znowu na mysl przychodzi mi piosenka KUKIZA: "my sa juz amerykany, my sa Pany ...." Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Zytopodobni nie posiadają wiedzy ;) 27.04.06, 21:19 myweb napisał: > zyta17 napisała: > > > NIESTETY MIESZKAC > > JAK NAJDALEJ OD "TOWARZYSTWA POLSKIEGO" BO NIC DOBREGO NIGDY NIE PRZYNOSI > , > > TYLKO KLOPOTY. > i znowu na mysl przychodzi mi piosenka KUKIZA: > > "my sa juz amerykany, my sa Pany ...." Zyta17 Hamerykanka Prawdziwa też również, a tekże skojarzyła mi się z tym kawałkiem. Ale to szło jakos tak inaczej trochę...: "My już są Amerykany, mamy glany, my som pany. Gramy roka, rap i rege, Jeeeezu! jest jak w niebie!" Polak z hamerykańskim paszportem d_arek_d pozdrawia Prawdziwą Amerykankę Zytę17. Tacy jak Pani Amerykanka Zyta17 niech czują się kim chcą - Hamerykanami, Indianami, Zulusami albo czym tam sobie chcą. Mysląc i wypowiadając się z takim zadufaniem nie faktycznie nie zasługują na miano Polaka. I założyłbym się, że gdy tylko ich Jedyna i Ukochana teraz Ojczyzna przestałaby dawać im szansę na życie mlekiem i miodem płynące, pokochaliby na smierć i życie Ojczyznę następną. Bardzo więc proszę zytopodobnych o jedno: nie wypowiadajcie się w polskich sprawach, dobrze? Jako obcokrajowcy ani nie macie o nich pojęcia, ani nie macie do nich odpowiedniego podejscia, ani też nie macie po prostu mandatu na krytykę wewnętrznych spraw dotyczących tylko Polaków (nie odnoszę się tylko do omawianej na tym forum sprawy). Najbardziej specyficznym dla hamerykańskiego obywatela polskiego pochodzenia jest wymądrzanie się cóż to by trzeba było w Polsce zrobić żeby było dobrze. Oto kilka standardowych kwiatków: Żydów do gazu (albo do Gazy), Kaczyński powinien być dożywotnio prezydentem, bo Żydom nie sprzeda Polski, Lepper jest prawdziwym mężem stanu bo da Polakom pieniądze i bo Balcerowicz musi odejsć, Balcerowicz musi odejsć, bo takoż twierdzi mąż stanu, a Giertych już nie jest na topie, bo tak nie każe Radio Maryja. Co ciekawe ci ludzie chodzą na wybory i wybierają zgodnie ze swymi chorymi wyobrażeniami. Co ciekawe, i zapewne nie rozgłaszane w Polsce, przedstawiciele Jedynie Słusznej Partii (ci z okręgu warszawskiego oczywiscie) przed wyborami przyjeżdżają tu pobawić się w propagandę. I tłoczą tym biednym zytopodobnym nie- polakom z polskimi prawami wyborczymi dokładnie to, co ci chcą usłyszeć. Przed pamiętnymi wyborami w Roku Pańskim 2005 jeden PiSiorek z okręgu warszawskiego mówił w Chicago, że "jak dojdziemy do władzy, pogonimy z Polski Żydostwo, które naszą Polskę do ruiny doprowadza. Poza tym od razu zniesiemy wizy dla Polaków chcących <odwiedzić> USA". Tutejsi zytopodobni nie-Polacy usłyszeli co usłyszeć chcieli i ten pan jest posłem PiS. A niechby spróbował powiedzieć cos takiego w Chicago po angielsku. Albo w Polsce po polsku. Miałby się z pyszna. A tak zniżył się do poziomu wyborców, powiedział co chcieli, a teraz do następnych wyborów może spokojnie zbierać fundusze na 300ha ziemi pod las. Zresztą w Polsce również większosć biorących udział w wyborach dała się nabrać. Różnica jest taka, że mieszkający w Polsce na własnej skórze odczuwają swój wybór co widać wyraźnie w kształtowaniu się opinii publicznej. Zas w Stanach Zjednoczonych wyborcy typu zyty17 w żaden sposób nie odczują swego wyboru. I dlatego też nadal w 100% popierają PiS, twierdzą że odkąd jest u władzy, nagle zrobiło się lepiej, dostatniej, Polska wprost kwitnie. Choć głos nie-polaków zytopodobny jest raczej symboliczny, skłaniam się do ograniczenia praw wyborczych takim osobom (kryterium może być X - iks, nie 10 - lat nierozliczania się w Polsce z podatków albo cos innego). Dziękuję za uwagę i życzę Państwu dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
artremi Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 14:06 To nie byl Polak-katolik tylko Cygan. Takze nie jest powiedziane czy ktos kazal mu krasc. Moze jest niewinny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 14:53 To nie są Romowie tylko Cyganie. Czy o mieszkańcach Półwyspu Apenińskiego piszesz Italczycy? Chyba jednak Włosi. Odpowiedz Link Zgłoś
bogobojny44 Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 15:14 nie bardzo rozumiem, to według ciebie Romowie są tylko w Romie a Cyganie w cyganolandi???? i o co ci chodzi z Półwyspem Apeninskim?? Po prostu Polak narodowości romskiej! jak zintegrowany to już zupełnie co innego i czy czujący się Polakiem czy Romem to już jego sprawa, a jak ktoś zyczy sobie żeby nazywac go Romem a nie Cyganem to jest to jego wybór i należałoby go uszanować Odpowiedz Link Zgłoś
spekulant86 Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 20:51 Niekotrzy to jednak ciezko mysla, cygan to polskie okreslenie, rom to okreslenie cyganskie, pomijajac denna politycznapoprawnosc ktore jest odpowiedniejsze? Na niemca tez bedziesz mowil dojczlander, na wegra madziar, na wlocha italiano itp itd? Co nas ma obchodzic jak oni miedzy sobia siebie nazywaja, mamy swoje odpowiedniki (tak jak nie wymagajmy zeby mowili na nas Polacy, chciaz b. zblozone polacko, polen czy pole wcale mi nie przeszkadzaja). Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Rzymianie !!! Ave Cesar !!! 27.04.06, 21:20 Rzymianie !!! Ave Cesar !!! lolektyrmand napisał: > To nie są Romowie tylko Cyganie. Czy o mieszkańcach Półwyspu Apenińskiego > piszesz Italczycy? Chyba jednak Włosi. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas [...] 27.04.06, 15:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 15:09 wszyscy bylismy kiedys koczownikami. My tez. Tyle ze jedni osiedlili sie troche wczesniej od drugich. Z punktu widzenia Rzymian byli nimi Germanie, z punktu widzenia plemion Germanskich to my: holota jakas przylazla z okolic bagien nad Prypecia. A mordowac nie wolno, obojetnie kto gdzie sie osiedlil i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 15:58 Jasne. Można Twoje rozumowanie pociągnąć dalej i stwierdzić, że wszyscy jesteśmy jednej narodowości, bo kiedyś tam mieliśmy wspólnegom przodka, czyli, że nie ma czegoś takiego jak narody. I wszystko w tej teorii pasuje, tylko czemu do licha tak nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
niqueola Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 15:28 polacy nie polacy, nawet jesli sa romami, a maja obywatelstwo polskie to odpowiadaja za wizerunek naszego kraju i powinni byc ukarani za to, co zrobili. w ogole nie dociera do mnie, jak mozna zabic drugiego czlowieka. ten mlody belg zginal dla glupiego pliku mp3. kompletna paranoja. trudno byloby mi uwierzyc, gdyby na dodatek okazalo sie,ze sprawcy nie byli swiadomi popelnionego czynu, gdyz sa nieletni w swietle prawa i tym podobne bzdety... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 21:22 Wiesz gdzie oni mieli i mają Polskę i polskość ??? Rusz głową, a nie tylko... niqueola napisała: > polacy nie polacy, nawet jesli sa romami, a maja obywatelstwo polskie to > odpowiadaja za wizerunek naszego kraju i powinni byc ukarani za to, co zrobili. > > w ogole nie dociera do mnie, jak mozna zabic drugiego czlowieka. ten mlody belg > > zginal dla glupiego pliku mp3. kompletna paranoja. trudno byloby mi uwierzyc, > gdyby na dodatek okazalo sie,ze sprawcy nie byli swiadomi popelnionego czynu, > gdyz sa nieletni w swietle prawa i tym podobne bzdety... Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 10:51 jakoś bardziej współczuję rodzinie zabitego. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 13:12 Cytat z artykułu. "Mariusz, osadzony w zamkniętym ośrodku dla nieletnich pod Brukselą, czuje się zaszczuty i "postawiony sam przeciwko całej Belgii".". I dobrze mu tak! Sam jest sobie winien. Nie trzeba było uprawiać rozboju. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Ciemnocerzy bruneci z Polski... 27.04.06, 10:53 Wszyscy młodzi oskarżeni, co widać na filmie z kamer, mają kruczoczarne włosy i ciemną karnację. To Polacy? Czy oni nie są czasem Romami? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Ciemnocerzy bruneci z Polski... 27.04.06, 11:51 kwiecien45 napisał: > Wszyscy młodzi oskarżeni, co widać na filmie z kamer, mają kruczoczarne włosy i > > ciemną karnację. > To Polacy? > Czy oni nie są czasem Romami? ------------------------------------------ wydzielanie ze spoleczenstwa poszczegolnych osob ze wzgledu na karnacje albo kolor wlosow jest interesujacym eksperymentem myslowym. A jakby byli blondynami to cos by sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tylko raz widziałam krzyżówkę Murzyna i Rosjanki w 27.04.06, 21:23 Tylko raz widziałam krzyżówkę Murzyna i Rosjanki w Londynie... rmstemero napisał: > kwiecien45 napisał: > > > Wszyscy młodzi oskarżeni, co widać na filmie z kamer, mają kruczoczarne w > łosy i > > > > ciemną karnację. > > To Polacy? > > Czy oni nie są czasem Romami? > ------------------------------------------ > > wydzielanie ze spoleczenstwa poszczegolnych osob ze wzgledu na karnacje albo > kolor wlosow jest interesujacym eksperymentem myslowym. A jakby byli blondynami > to cos by sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
bih [...] 27.04.06, 10:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prykpryk Re: głupie belgusy nie mają co robić 27.04.06, 10:56 no i jeszcze daja sie glupio zabic i glupio potepiaja morderstwo prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z Polski 27.04.06, 11:03 Czemu media tego do końca nie wyjaśnią? Skąd ta orientalna uroda domniemanych "Polaków"? Z Arabami ich mylono przez jakiś czas. Nie mam nic do Romów, masa spokojnych i przyzwoitych ludzi jest wśród nich, ale mają też oni swoje trudne romskie alterego i czemu my mamy za nie płacić pogorszeniem wizerunku w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 11:15 Jezeli maja polskie dowody osobiste i paszporty - to Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 11:18 to skoro np Mohamed Atta by mial obywatelstwo niemieckie( o ile je miał) można powiedzeć że to Niemcy dokonali ataku 11.09.2001 Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
anitka110 Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 11:30 Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina Starszy czy młodszy chłopak czy dziewczyna Zyd, Roma, Kibol czy padlina Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 11:32 anitka110 napisała: > Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina Z jednej wiochy :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 20:34 Żadengo z ostatniej linijki nie toleruję... anitka110 napisała: > Bo wszyscy Polacy to jedna rodzina > Starszy czy młodszy chłopak czy dziewczyna > Zyd, Roma, Kibol czy padlina Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 11:31 Dobra, powiedzmy ze jest Polakiem narodowosci (sic!) romskiej, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jest obywatelem Polski narodowości romskiej 27.04.06, 11:41 heartpumper napisał: > Dobra, powiedzmy ze jest Polakiem narodowosci (sic!) romskiej, OK? Nie OK. Ciągle mylisz narodowość z obywatelstwem. łopatologicznie : zona Andrzeja Sikorowskiego jest obywatelką Polski narodowości greckiej. Andżelika Borys jest obywatelką Białorusi narodowości polskiej Ja (remik.bz) jestem obywatelem Polski narodowości polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Jest obywatelem Polski narodowości romskiej 27.04.06, 11:51 Czyli ten czlon nie ma obywatelstwa polskiego? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Jest obywatelem Polski narodowości romskiej 27.04.06, 13:13 heartpumper napisał: > Czyli ten czlon nie ma obywatelstwa polskiego? LOL Pewnie ma. No i rodzi się pytanie ,czy to wystarcza aby byc Polakiem ? Mój serdeczny przyjaciel , którego dziadków wysiedlono z okolic Wysowej w ramach akcji "Wisła" zawsze ,gdy nazywa sie go "Polakiem" ,grzecznie prostuje: jestem Łemko - powiada. Działa dość aktywnie w swojej spoleczności , śpiewa w zespole folklorystycznym, pisze jakieś artykuły do prasy. I jest równocześnie solidnym obywatelem Polski szanującym nasze prawo , jak też dobrym kumplem z którym chetnie chodzi się na "browarek". Może warto po prostu spytać tych nieszczęsników czy czują się Polakami czy Romami ? Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Jest obywatelem Polski narodowości romskiej 27.04.06, 15:05 Może lepiej spytać, dlaczego to zrobili? Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Lepiej to ich na krzesło elektryczne. Oko za oko, 27.04.06, 20:38 Lepiej to ich na krzesło elektryczne. Oko za oko, śmierć za śmierć. black.ok napisał: > Może lepiej spytać, dlaczego to zrobili? Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Lopatologicznie? Myslenie zyczeniowe 27.04.06, 12:00 Istotnie, mozna twierdzic ze Narodowosc i Obywatelstwo to dwie rozne sprawy ale o tylko o ile konstytucja to przewiduje. Polska konstytucja nie przewiduje i zagadnienie wielonarodowosci nie ma w niej ( tak jak np. w Belgijskiej) odzwierciedlenia. Dlatego w mysl ustawy zasadniczej wszyscy opywatele polscy zwani sa tez Polakami. Jakby Adam O. gral w reprezentacji narodowej w pilke nozna to bylby moze tez Romem? Obawiam sie ze nie. Dlatego - momo ze w chwili obecnej to niewygodne - Adam O. pozostaje Polakiem nie dla Prokuratury ale rowniez dla zagranicznej opinii publicznej. A stopien jego asymilacji nie ma wplywu na ocene czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 11:44 Nie. Jest obywatelem Polski (a ściślej Rzeczpospolitej Polskiej) narodowości romskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark jest tylko obywatelem polskim narodowości romskiej 27.04.06, 20:35 Nie - nie jest Polakiem, jest tylko obywatelem polskim narodowości romskiej. Zrozumiałeś ??? heartpumper napisał: > Dobra, powiedzmy ze jest Polakiem narodowosci (sic!) romskiej, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 11:52 Nie mial, byl obywatelem egipskim Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Po ich wyglądzie wynika, ze to są Romowie z P 27.04.06, 20:32 Pogadaj z jakimś socjologiem - to ci wytłumaczy jak bardzo się mylisz. Prawnik zresztą też... heartpumper napisał: > Jezeli maja polskie dowody osobiste i paszporty - to Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero No to jeszcze raz 27.04.06, 11:58 Istotnie, mozna twierdzic ze Narodowosc i Obywatelstwo to dwie rozne sprawy ale o tylko o ile konstytucja to przewiduje. Polska konstytucja nie przewiduje i zagadnienie wielonarodowosci nie ma w niej ( tak jak np. w Belgijskiej) odzwierciedlenia. Dlatego w mysl ustawy zasadniczej wszyscy opywatele polscy zwani sa tez Polakami. Jakby Adam O. gral w reprezentacji narodowej w pilke nozna to bylby moze tez Romem? Obawiam sie ze nie. Dlatego - momo ze w chwili obecnej to niewygodne - Adam O. pozostaje Polakiem nie dla Prokuratury ale rowniez dla zagranicznej opinii publicznej. A stopien jego asymilacji nie ma wplywu na ocene czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: No to jeszcze raz 27.04.06, 12:07 Znam pojecia obywatelstwa i narodowosci oraz ich umocowanie prawne w zaleznosci od kraju. Prosze,przeczytaj wczesniejsze posty - moze zauwazysz ze staralem sie dyskutowac z kolesiem,ktory twierdzil ze ten zwyrodnialec nie jest Polakiem (wg. prawa polskiego) tylko dlatego ze wyglada jak Rom i zamordowal Bogu ducha winnego Belga. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: No to jeszcze raz 27.04.06, 12:41 rmstemero napisał: Istotnie, mozna twierdzic ze Narodowosc i Obywatelstwo to dwie rozne sprawy ale > o tylko o ile konstytucja to przewiduje. Polska konstytucja nie ---------------------------------------- Odpowiem Ci tak jak Anglicy(nie mylić z G.B)odpowiadają swoim ,kolorowym mętom:jak kot urodzi się w stajni to nie oznacza ,że jest koniem! Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Cygan, polski obywatel 27.04.06, 14:01 Wg mnie przestepstwo popelnil Cygan, polski obywatel. Mieszkam w Stanach od 20 lat i nazwalbym siebie Polish-American. Osobiscie uwazam za istotna informacje z jakiej spolecznosci wywodzi sie przestepca. Dobrze, ze mamy to forum dyskusyjne, bo GW czasem pomija wazne informacje z roznych powodow znanych redaktorom tej gazety. Czasem nadaje tytuly przyciagajace oko, a znieksztalcajace przekaz informacji. Dyskutanci uzupelniaja i sprostowuja. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero A Walijczycy i Szkoci? 27.04.06, 15:13 A mieszkancy Kornwalii? Czy oni wszyscy sa Brytyjczykami czy moze nalezy rozpatrywac ich osobno? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: A Walijczycy i Szkoci? 27.04.06, 20:29 rmstemero napisał:> A mieszkancy Kornwalii? Czy oni wszyscy sa Brytyjczykami czy moze nalezy > rozpatrywac ich osobno? ------------------------------------------- Dodaj jeszcze Irlandczyków.Jak najbardziej ,jeśli sobie tego życzą. Ci tzw."polacy"-jak ich nazywasz,4-ry lata temu dostawali w G.B.azyl ze względu na to,że byli w Polsce przesladowani.Kiedy zetknąłem się z nimi po raz pierwszy,z kpiną w głosie zapytali mnie "a co tam u was w Polsce?"A kiedy chcieli żebym nie rozumiał o czy mówią przechodzili na ten swój slang.Tylko nie próbuj mi mówić ,że oni mają swój język bo w kryteriach lingwistycznych językiem to nie jest(Cygan z Irlandi nie dogada się z Cyganem z Polski) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A Walijczycy i Szkoci? 27.04.06, 20:51 Oni wszyscy są Brytyjczykami (inna sprawa, czy wszyscy się nimi czują) ale jedynie za sprawą Cromwella, który za sprawą swoich siepaczy wytłumaczył ich praprapra-babkom i praprapra-ojcom - za pomocą gwałtów, zniszczeń i mieczy - że jednak powinni należeć do Anglii, a potem Queen of England unifikując Anglię, Szkocję i Irlandię - że powinni być Brytyjczykami. Ale mój pierwszy ujrzany napis w Szkocji (na szafce elektrycznej na dworcu kolejowym) brzmiał "English Go Home!"... rmstemero napisał: > A mieszkancy Kornwalii? Czy oni wszyscy sa Brytyjczykami czy moze nalezy > rozpatrywac ich osobno? Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: No to jeszcze raz 27.04.06, 15:46 Jestem obywatelem Rzeczypospolitej , bo tak mówi konstytucja. Jestem narodowości .......np marsjańskiej , bo tak sam siebie określam, i państwu nic do tego. Przypomnijcie sobie dyskusje na temat narodowości "śląskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Kryzys tożsamości - Polski-Ślązak Śląski-Polak ??? 27.04.06, 20:53 Kryzys tożsamości - Polski-Ślązak Śląski-Polak ??? cics napisał: > Jestem obywatelem Rzeczypospolitej , bo tak mówi konstytucja. > Jestem narodowości .......np marsjańskiej , bo tak sam siebie określam, i > państwu nic do tego. > > Przypomnijcie sobie dyskusje na temat narodowości "śląskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Nie słyszałeś o zmianach konstytucji? 27.04.06, 20:43 Nie słyszałeś o zmianach konstytucji? Kiedyś nie było tylu obcokrajowców w Polsce, a ściślej osób innych nacji czy narodowości czy etnicznie odmiennych od Polaków narodowości polskiej. Przypomnij sobie w ilu formularzach masz osobne rubryki: obywatelstwo oraz osobno narodowość. Skoro konstytucja twierdzi co innego a formularze formalno-prawne RP też - to należy to zmienić czy doprecyzować. rmstemero napisał: > Istotnie, mozna twierdzic ze Narodowosc i Obywatelstwo to dwie rozne sprawy ale > o tylko o ile konstytucja to przewiduje. Polska konstytucja nie > przewiduje i zagadnienie wielonarodowosci nie ma w niej ( tak jak np. w > Belgijskiej) odzwierciedlenia. Dlatego w mysl ustawy zasadniczej wszyscy > opywatele polscy zwani sa tez Polakami. Jakby Adam O. gral w reprezentacji > narodowej w pilke nozna to bylby moze tez Romem? Obawiam sie ze nie. Dlatego - > momo ze w chwili obecnej to niewygodne - Adam O. pozostaje Polakiem nie dla > Prokuratury ale rowniez dla zagranicznej opinii publicznej. A stopien jego > asymilacji nie ma wplywu na ocene czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Alez co ty pieprzysz? Polska konstytuta przewiduje 27.04.06, 21:52 czy nie ale masz np. przedstawicieli mniejszosci niemieckiej w parlamencie. Oni maja obywatelstwo polskie a narodowosc niemiecka. Polska nie uznajie podwojnego obywatelstwa a o narodowosci nie moze decydowac bo tutaj decyduja m.in. subiektywne odczucia itd. Teoretycznie Slazacy czy Kaszubi moga sie czuc narodem bez panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp W porzo ich wychowuje. Wycieczki na rabunki, pomoc 27.04.06, 10:57 idiocie-mordercy. Madrzy rodzice, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
antec13 To bez znaczenia... 27.04.06, 10:59 To bez znaczenia czy to Polacy, Cyganie, Chinczycy lub Hotentoci. Wazne by ich zlapac i oddac do dyspozycji wymiaru sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Ze znaczeniem - bo to nie Polacy byli !!! 27.04.06, 11:04 Ze znaczeniem - bo to nie Polacy byli !!! tylko jacyś Cyganie (Romowie) - mają tyle wspólnego z Polakami, co Palestyńczycy z Żydami !!! antec13 napisał: > To bez znaczenia czy to Polacy, Cyganie, Chinczycy lub Hotentoci. Wazne by ich > zlapac i oddac do dyspozycji wymiaru sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
antec13 Re: Ze znaczeniem - bo to nie Polacy byli !!! 27.04.06, 11:45 Anna-ciemna(dark) pisz o Cyganach-Romach "jacys Cyganie", czyli cos gorszego od Polaka(???). W momencie kiedy Cygan, Chinczyk lub Hotentot ma obywatelstwo polskie jest Polakiem. I to Polakiem tej samej kategorii co Kowalski i Pawlak. Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Ze znaczeniem - bo to nie Polacy byli !!! 27.04.06, 11:48 Głupoty pleciesz, małolacie. Poczytaj sobie czytanki z 3 klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ze znaczeniem - bo to nie Polacy byli !!! 27.04.06, 14:49 antec13 napisał: > Anna-ciemna(dark) pisz o Cyganach-Romach "jacys Cyganie", czyli cos gorszego > od Polaka(???). nie żeby co, ale gdzie wyczytałeś słowo "gorszego"? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
antec13 To Polacy. 27.04.06, 15:24 Jak piszesz "jakis Cygan" to to jest negatywne, nie czujesz tego Losiu? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark To NIE Polacy !!! 27.04.06, 21:27 Ale żeś się skupił na frazeologii, albo lepiej - uczepił jak rzep psiego ogona - "jakiś" w znaczeniu "pewien". Nie zmienia to fakty, że to NIE byli Polacy tylko Cyganie (czy Romowie) i być może obywatele państwa polskiego z polskimi paszportami. Ale NIE Polacy !!! antec13 napisał: > Jak piszesz "jakis Cygan" to to jest negatywne, nie czujesz tego Losiu? Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronja Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 11:03 zamordowany dla odtwarzacza mp3...byc moze zbrodnia zaplanowana 17 lat- cale zycie mial chlopak przed soba najwyzsza kara dla winnych. blad zrozumieja, zapamietaja, nie cofna juz nic- niech pokutuja do konca ich zycia Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 11:10 no całe szczęście, że nie byli to słowiańscy niebieskoocy blondyni!!! To jacyś tam... Teraz my Orły-ptacy Polacy możemy odetchnąć z ulgą. Może nawet ci nibypolacy nie byli zbytnio polskojęzyczni? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 11:14 Przy tak ewidentnych okolicznosciach,zamiarach sprawcow i dowodach (nagrania CCTV) powinno sie stosowac KS. Bez litosci!To lezy w interesie spolecznym! Eliminowanie nieprzydatnych i niedostosowanych do zycia spolecznego jednostek - jedyne wyjscie to zastosowanie Darwinizmu w praktyce. !!!!Wyrazy wspolczucia dla ofiar i ich rodzin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zambezi Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 11:41 jakos dziwnie wyglada to, co napisalas w poscie w polaczeniu z Twoim podpisem... pozdrawiam, zambezi Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 12:15 zambezi napisał: > jakos dziwnie wyglada to, co napisalas w poscie w polaczeniu z Twoim podpisem.. > . > > pozdrawiam, > zambezi Dlaczego dziwnie? Ja w te serca pompuje potas. Taka praca :( pozdrawiam heartpumper Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 12:18 Sory faktycznie,powinienam napisac to po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 media belg. podały,że Mariusz O. jest narodowości 27.04.06, 11:18 cygańskiej. Dlaczego w Polsce o tym się nie mówi?? Odpowiedz Link Zgłoś
jojop Zaszczuty? Scierwo zabilo za 30 EUR !!! 27.04.06, 11:19 Zamordowac kogos za 30 EUR to trzeba byc chyba Polakiem. A nad banziorami sie rozczulac, to obluda. Adwokat powiedzial - "tylko raz ukradl w wieku 13 lat". NIE, scierwo kradlo caly czas, a tylko raz dalo sie zlapac. Wieszac bydlo !!! jojop Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Zaszczuty? Scierwo zabilo za 30 EUR !!! 27.04.06, 15:25 zgadzam sie z ww- kiedys w zamieszklych czasach juz by nie byl zaszczuty bydlak tylko powieszony! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Zaszczuty? Scierwo zabilo za 30 EUR !!! 27.04.06, 15:48 A jakby zabił za 30 mili0nów euro to byłaby jakaś różnica?... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Odbiło ci? To Polacy tylko i najwięcej kradną? 27.04.06, 21:29 Odbiło ci? To Polacy tylko i najwięcej kradną? jojop napisał: > Zamordowac kogos za 30 EUR to trzeba byc chyba Polakiem. > A nad banziorami sie rozczulac, to obluda. > Adwokat powiedzial - "tylko raz ukradl w wieku 13 lat". > NIE, scierwo kradlo caly czas, a tylko raz dalo sie zlapac. > > Wieszac bydlo !!! > > jojop Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 11:25 kielonto napisała: > wspolczuje matce tych chlopcow. Na współczucie przyjdzie czas po wyjaśnieniu i osądzeniu ich udziału w tym zabójstwie. I po wydaniu prawomocnego wyroku przez odpowiednie władze. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 11:34 onlyoner napisał: > kielonto napisała: > > wspolczuje matce tych chlopcow. > > Na współczucie przyjdzie czas po wyjaśnieniu i osądzeniu ich udziału w tym > zabójstwie. I po wydaniu prawomocnego wyroku przez odpowiednie władze. Powinna zrobic to co powiedziala jakiemus belgijskiemu pismu: "To co,mam sie powiesic?" Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany 27.04.06, 11:45 Wszyscy, którzy się tak bardzo wstydzą, że są Polakami, powinni również to uczynić. heartpumper napisał: > Powinna zrobic to co powiedziala jakiemus belgijskiemu pismu: "To co,mam sie > powiesic?" Odpowiedz Link Zgłoś
jednapani Re: Brat zabójcy Belga także zatrzymany Cygan 27.04.06, 12:03 kielonto napisała: > wspolczuje matce tych chlopcow. Cyganie juz od dziecinstwa ucza swoje dzieci ze ukrasc od nie-Cygana to jest w porzadku!!! Wysylaja 5-6 letnie dzieci na kradziez, a kiedy dzieci zostana zlapane, to bija je! Na pokaz dla publicznosci, a w rzeczywistosci dlatego ze DALY SIE ZLAPAC gojom! To, ze wladze patrza wylacznie na to co napisano w paszporcie - jest normalne zagranica. Kiedyś ze zdziwieniem dowiedzialam się, ze POLSKIE dziewczynki są wydawane za mąż w wieku 12 lat i szkola musi im w jakis sposob pomoc - oczywiscie wylacznie w wypadku jesli dziewczynka sie malzenstwu sprzeciwia ... Ale jakos tak wyglada, ze dziewczynka czuje sie zaszczycona ze ktos ja porwal i w ten sposob "zmusil" rodzicow do zaakceptowania malzenstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas [...] 27.04.06, 11:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas [...] 27.04.06, 11:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Ale szybko cenzor działa... 27.04.06, 12:12 psycholognistykutas napisała: > A ja powtarzam BRUDNE CIAWAREZY, nie Polacy. To CIA ma juz jakies serwery z WAREZAMI???:) Odpowiedz Link Zgłoś
7.przykazanie Wychował się w Polsce, miedzy Polakami. To pech:( 27.04.06, 11:47 Chłopak wychował się w Polsce, miedzy Polakami. Od Polaków pewnie nauczył się kraść. Jak się od dziecka napatrzył, to powiela wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Wychował się w Polsce, miedzy Polakami. To pe 27.04.06, 11:49 Przypuszczam, że od ciebie nauczył się kraść, skoro masz takie dobre wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
sorapis czuje sie ,,zaszczuty'' 27.04.06, 11:50 jak mordowali niewinnego chłopaka, to pewnie czuł się świetnie, czuł władzę nad innym człowiekiem, czuł, że się go ktoś przeraźliwie boi; życzę wszystkim, którzy ,,kroją'' dzieciaki, zaczepiają Bogu ducha winnych ludzi, żeby sie czuli ,,zaszczuci'' niewielka pociecha, ale choć mściwa satysfakcja, że raz na zawsze zapamiętają co zrobili i płazem to im nie ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
jednapani Cyganie tak wychowuja dzieci ........ 27.04.06, 12:06 kielonto napisała: > wspolczuje matce tych chlopcow. Cyganie juz od dziecinstwa ucza swoje dzieci ze ukrasc od nie-Cygana to jest w porzadku!!! Wysylaja 5-6 letnie dzieci na kradziez, a kiedy dzieci zostana zlapane, to bija je! Na pokaz dla publicznosci, a w rzeczywistosci dlatego ze DALY SIE ZLAPAC gojom! To, ze wladze patrza wylacznie na to co napisano w paszporcie - jest normalne zagranica. Kiedyś ze zdziwieniem dowiedzialam się, ze POLSKIE dziewczynki są wydawane za mąż w wieku 12 lat i szkola musi im w jakis sposob pomoc - oczywiscie wylacznie w wypadku jesli dziewczynka sie malzenstwu sprzeciwia ... Ale jakos tak wyglada, ze dziewczynka czuje sie zaszczycona ze ktos ja porwal i w ten sposob "zmusil" rodzicow do zaakceptowania malzenstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Cyganie tak wychowuja dzieci ........ 27.04.06, 14:09 jasne . W niemczech wszyscy mysla , ze "wszyscy" Polacy to alkoholicy i zlodzieje . Odpowiedz Link Zgłoś
agadab24 ..cos im sie chyba pokrecilo... 27.04.06, 12:34 witam juz nic nei rozumiem z tego! jest napisane ze Adam G to starszy brat Mariusza O a nizej pisze ze rodziny G i O mieszkaly po sasiedzku ?? kto mi moze wytlumaczyc o co chodzi ..? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: ..cos im sie chyba pokrecilo... 27.04.06, 14:00 Nigdy nie slyszales o listonoszach i roznosicielach mleka ? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka ortografia 27.04.06, 12:43 LUDZIE! NIEWIADOMO piszemy razem !!!! LUDIZE!!! UCZCIE SIE!!!ALBO KUPUJCIE SLOWNIKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pakola1 Ale fakt pozostanie faktem: To Polacy zabili! 27.04.06, 12:47 Bardzo mi wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Ale fakt pozostanie faktem: To Polacy zabili! 27.04.06, 13:13 Kierunek, jaki ta cala dyskusja przybrala jest wrecz zenujacy. Ro, Zyd, nawet Chunczyk, jesli jest obywatelem Polskim, jest automatycznie Polakiem. Tylko skrajna prawica typu rydzykowego moze uwazac,ze jest roznica miedzy obywatelstwem, a narodowoscia. Czlowiek jest pzrede wszystkim tym, czym sie sam czuje. Wielki polski poeta pochozdenia zydowskeigo - Julian Tuwim rzekl kiedys: "Jestem Polakiem, bo tak mi sie podoba". Co do zabojstwa w Belgii - w kazdym narodzie zdarzaja sie mety, kryminalisci i ludzie niegodni.Jest nam wszystkim smutno i wstyd, ze akurat Polacy okazali sie zabojcami. Nie obciaza to jednak bynajmniej wszystkich Polakow.Moze nam byc wstyd (jak wstydzimy sie za Rydzykow, Bublow i wielu innych) ale nie ponosimy odpowiedzialnosci zbiorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Ale fakt pozostanie faktem: To Polacy zabili! 27.04.06, 13:49 czarek1 napisał: > Kierunek, jaki ta cala dyskusja przybrala jest wrecz zenujacy. Ro, Zyd, nawet > Chunczyk, jesli jest obywatelem Polskim, jest automatycznie Polakiem. Tylko > skrajna prawica typu rydzykowego moze uwazac,ze jest roznica miedzy > obywatelstwem, a narodowoscia. Ty lewacki zbzikowancu, a nie obchodzi cie co o takim stawianiu sprawy mysla sami Cyganie? Dlaczego odmawiasz im prawa do istnienia jako norodowosci? Bo zgodnie z twoja tępa politpoprawna ideologia, narodu Cyganskiego nigdy nie bylo i nie bedzie, sa tylko obywatele tych czy innych panstw. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Ale fakt pozostanie faktem: To Polacy zabili! 27.04.06, 13:57 Dresiki - pewnie z ONRu . Te gowna trzeba wrzucac do kibla dopuki sa w stanie embrionalnym . Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Ale fakt pozostanie faktem: To Polacy zabili! 27.04.06, 14:01 dzieciatko_o_dyrektora napisała: > Dresiki - pewnie z ONRu . Te gowna trzeba wrzucac do kibla dopuki sa w stanie > embrionalnym . ajajajajaj, ojojojojoj, ale mi przygadales, ajajajajaj Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Ale fakt pozostanie faktem: To Polacy zabili! 27.04.06, 14:04 a jestes z ONRu ? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Cygan zabił, Polaka powieszą?... 27.04.06, 15:35 Swoją drogą - wolę brudasa Cygana niż chciwego Żyda Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Cygan zabił, Polaka powieszą?... 27.04.06, 15:39 a co na to cygan ? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Ojciec św. nie byłby z Was dumny, rodacy... 27.04.06, 13:15 Nie ma to znaczenia jakej narodowości byli mordercy, ważne że byli obywatelami Polski i Polaska oraz Polacy muszą wziąć moralną i prawną odpowiedzialność. Takie są zasady i protesty posterów - rasistów niczego tu nie zmienią, ani tym bardziej prawa międzynarodowego... Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: Ojciec św. nie byłby z Was dumny, rodacy... 27.04.06, 13:28 > Nie ma to znaczenia jakej narodowości byli mordercy, ważne że byli obywatelami > Polski i Polaska oraz Polacy muszą wziąć moralną i prawną odpowiedzialność. nie ma znaczenia ? to powiedz mi przyjacielu, dlaczego odszkodowania za holokaust nie sa wyplacane Polsce ? Przeciez Zydzi ktorzy tam zgineli byli obywatelami Polski. Polakami byli. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Ojciec św. nie byłby z Was dumny, rodacy... 27.04.06, 13:59 Ciesz sie ze ty nie musisz placic Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Ojciec św. nie byłby z Was dumny, rodacy... 27.04.06, 14:50 Stare polskie obsesje... Nie są wypłacane Polsce, ponieważ Polskę nie spalili w krematorium... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Ojciec św. nie byłby z Was dumny, rodacy... 27.04.06, 21:21 pavlikmedvid napisał: Nie ma to znaczenia jakej narodowości byli mordercy, ważne że byli obywatelami > Polski i Polaska oraz Polacy muszą wziąć moralną i prawną odpowiedzialność. > Takie są zasady i protesty posterów - rasistów niczego tu nie zmienią, ani tym > bardziej prawa międzynarodowego... ---------------------------------------------------- Bij się w swoje piersi ,nie w moje.Polacy nie muszą brać żadnej odpowiedzialności za sprawki kogoś kto Polakiem się nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Nie Polacy, tylko cyganie. 27.04.06, 13:55 Czy Nigeryjczyk z obywatelstwem polskim jest Polakiem? Czy cygan narodowości romskiej - która nie posiada określonego państwa , a posiadający obywatelstwo polskie jest Polakiem, czy Romem? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Nie Polacy, tylko cyganie. 27.04.06, 14:01 a Dzierzynski byl polakiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
artremi Re: Nie Polacy, tylko cyganie. 27.04.06, 14:09 Rom jest obywatelem Romanii. A ze kraj taki nie istnieje, to inna sprawa. Polak = blondyn (przynajmniej w dziecinstwie) katolik, ktory przynajmniej raz byl na Jasnej Gorze i ktory plakal po smierci JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Ojciec św. o narodowości... 27.04.06, 14:57 panzwarszawy napisał: > Czy Nigeryjczyk z obywatelstwem polskim jest Polakiem? > Czy cygan narodowości romskiej - która nie posiada określonego państwa , a > posiadający obywatelstwo polskie jest Polakiem, czy Romem? ------------------------------- Wasz moralny autorytet mówił, że narodowość ustalają dwa kryteria: język i kultura, wk tórej ktoś został wychowany... Ojciec św. nie byłby z Was zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Ojciec św. o narodowości... 27.04.06, 21:30 > panzwarszawy napisał: > Wasz moralny autorytet mówił, że narodowość ustalają dwa kryteria --------------------------------------- Kacapie!Co mówił NASZ moralny autorytet to wyłącznie NASZA sprawa.A wy poszukajcie sobie WASZEGO autorytetu moralnego.Najlepiej w mauzoleum na placu Czerwonym! > Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Re: Nie Polacy, tylko cyganie. 27.04.06, 14:59 panzwarszawy napisał: > Czy Nigeryjczyk z obywatelstwem polskim jest Polakiem? > Czy cygan narodowości romskiej - która nie posiada określonego państwa , a > posiadający obywatelstwo polskie jest Polakiem, czy Romem? ------------------------------- Na podstawie tego, co mówił Ojciec św, Nigeryjczyk - gdyby czuł się - mógłby uważać się za Polaka, chociaż to zależy... czy pozwoliliby mu na to pilni uczniowie papieskich nauk?! Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Nie Polacy, tylko cyganie. 27.04.06, 16:09 Oczwiscie, ze Polakiem. Wiekszosc Cyganow w Polsce juz dawno zatracila swa odrebnosc narodowa i kulturowa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: To Polacy pochodzenia romskiego zabili! 27.04.06, 15:28 taka bedzie pelniejsza informacja!czyli Cyganie polscy jeszcze pelniej! Odpowiedz Link Zgłoś
tym0l Co to znaczy przekazanie do Belgii?? 27.04.06, 14:02 "Zdaniem belgijskich mediów, 17-letni Adam G. został zlokalizowany w okolicach Warszawy. Media piszą o świetnej współpracy polskiej policji z belgijskimi organami ścigania, wyrażając przekonanie, że wkrótce dojdzie do aresztowania Adama G. i przekazania do Belgii." Zgodnie z Konstytucja RP (art. 55): 1. Ekstradycja obywatela polskiego jest zakazana. 2. Zakazana jest ekstradycja osoby podejrzanej o popełnienie bez użycia przemocy przestępstwa z przyczyn politycznych. 3. W sprawie dopuszczalności ekstradycji orzeka sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Co to znaczy przekazanie do Belgii?? 27.04.06, 14:04 A podobno to tylko cygan :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Jest narodowości romskiej, nie ma jeszcze osiemna- 27.04.06, 14:08 -stu lat i od wtorku poszukuje go cała polska policja.Najprawdopodobniej ukrywa się gdzieś pod Warszawą. Dlatego w Komendzie Stołecznej Policji powstała specjalna grupa, która zajmuje się poszukiwaniem młodego Polaka, podejrzewanego przez belgijską policję o udział w zabójstwie nastolatka na Dworcu Centralnym w Brukseli - dowiedzieliśmy się w Komendzie Głównej Policji. tak pisze Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Z informacji o postępach śledztwa wynikaże Mariusz 27.04.06, 14:11 ,współpracuje z policją. Próbuje zrzucić winę na kolegę, który uciekł do Polski. Śledczy zwracają jednak uwagę na istotny udział Mariusza w zabójstwie. To on, znając francuski,(ciekawe) zagadnął Joe i jego kolegę, to on przytrzymywał belgijskiego nastolatka, gdy drugi Polak zadawał mu śmiertelne ciosy nożem. Odpowiedz Link Zgłoś
woodbridge Ziobro rozpier... to cale dresiarstwo ! 27.04.06, 14:21 Nie Murzyn, nie Turek, nie Bulgar, Nie Cygan ale Polak zabil za 30 Euro ! Obciach na cale Europe ! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Ziobro rozpier... to cale dresiarstwo ! 27.04.06, 15:50 Dlaczego mordę drzesz i zaprzeczasz rzeczywistości? Cyganie wspólnie i w porozumieniu zabili człowieka. Muszą ponieść konsekwencje. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
sslate obalona teoria 27.04.06, 14:14 Czyli teoria że przez edukacje mozna ucywilizować wschodnioeuropejskich romów w tym momencie upadła. Ich przywódcy tłumaczą że np. w Polsce romowie nie maja dostępu do edukacji co odbija sie na ich daszym życiu. A w tym przypadku najlepszy uczen w klasie zeni kose za odtwarzacz mp3. To ewidentny przykład że romowie to dziki półnaród z pendżabu i chyba tam ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: obalona teoria 27.04.06, 14:20 To sa odchody ludzkie a takie spuszcza sie do kanalizacji a nie wydaje paszporty . Cygańskie śmieci i przede wszystkim sami Cygano-Romowie powinni zrobić z nim porządek . Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Re: obalona teoria 27.04.06, 14:23 "w Polsce romowie nie maja dostępu do edukacji co odbija sie na ich daszym życiu" "Dasze życie" Romów - bu ha ha. Wystarczy przejechać się trasą Warszawa - Poznań i pooglądać zamki i pałace tych biednych Romów, którzy są tak słabo wykształceni, że nigdzie nie mogą znaleźć pracy, a ich "skromne" pałacyki ( przyponinające zamki )utrzymują z nędznych zasiłków. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam no jak gadzinowka podkresla:"obywatele polscy" 27.04.06, 14:18 za szybko sie rozeszlo, ze to Cyganie, a nie Polacy ... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Od jutra Gadzinówka weźmie w obronę Cyganów:))) 27.04.06, 14:23 Gdyby się okazało, że to Polacy - waliłaby z grubej rury nadal. Teraz pewnie przejdzie do obrony Cyganów - zacznie pisać o trudnym dzieciństwie morderców, o tym że musieli uciekać z Polski przed straszliwą falą przemocy wobec Cyganów, o nietolerancji wobec mniejszości narodowych w naszym kraju, zacznie cytować psychologów, którzy udowodnią, że Cyganie w Polsce, ze względu na polski nacjonalizm, nie mieli szansy zasymilować się, a morderstwo dokonane w Belgii jest tego pokłosiem... Zakładamy się?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Od jutra Gadzinówka weźmie w obronę Cyganów:) 27.04.06, 14:45 Temat straci atrakcyjność dla Gazety, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: no jak gadzinowka podkresla:"obywatele polscy 27.04.06, 16:10 PAP to gadzinowka? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
alergikpl Polak czy Cygan? 27.04.06, 14:25 Skoro mieszka w Belgii to chyba jednak Belg!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Re: Polak czy Cygan? 27.04.06, 14:27 Rezydent Królestwa Belgii, obywatelstwa polskiego, narodowości romskiej. Czyli cygan. Odpowiedz Link Zgłoś