krytyka.org Moze i prawda... 27.04.06, 21:58 Moze rzeczywiscie Durczok zyskal wieksza sympatie widzow po zmaganiach z choroba nowotworowa, ale nie zmienia to faktu, ze jest po prostu swietnym dziennikarzem. Czy tego rodzaju wypowiedzi powinny miec miejsce? Wolnosc slowa to wolnosc slowa, ale autocenzura przyzwoitosci powinna byla zadzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Nie dość, że to prawda, to jeszcze nie obraźliwa! 27.04.06, 22:45 To jakieś gierki Dworaka. Robi bokami bo czuje, że jego koniec bliski! Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz [...] 27.04.06, 23:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Moze i prawda... 27.04.06, 22:51 Durczok jako dziennikarz jest dlamnie zerem, to prezenter - cztacz na ktorego parcowalo zawsze kilku "reszeszerow". szybo polaozy do reszty "Fakty" klanu Walterow... i dobrze, a co do Grzywaczewskiego, to mial callkowita racje. Jego zawieszenie za taka wypowiedz jest skandaliczne. Ciekawe ze prawo do wolnosci slowa jest bronie zaciekle przez lewicowe portale np. wtedy gdy dotyczy to krytyki religii lub Kosciola. To nawet dosc logiczne bo Durczok byl twarza TVP kwiatkowskich (zreszta z powodu faktu ze jego tatus, dealer jednej z marek na Slasku finansowal poprzednia kampanie parlamentarna SLD). Ni zauwazyl Pan, Panie prezesie Dworak ze dwor juz sie zmienil? Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Moze i prawda... 27.04.06, 23:48 Do postu sam podpis nie wystarczy, potrzebna jest tresc! Odpowiedz Link Zgłoś
lotusesprit Re: Moze i prawda... 28.04.06, 00:08 Durczokowi daleko do doskonałości, ale jest jest jednym z lepszych obecnie polskich dziennikarzy i trudno z tym polemizować. Podobnie jak z tym, że dla ciebie jest zerem, bo to tylko świadczy o twojej nieograniczonej i obawiam się że wrodzonej głupocie. Prawdziwy ćwok z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Galeria idiotów 27.04.06, 21:59 Resich - Modlińska, Gerzywaczewski, kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Przepraszam ale co w tym zlego? 27.04.06, 22:05 Kamil Durczok pokazal wielu ludziom ze mozna wyjsc z choroby nowotworowej. Pokazal to publicznie. Sam naleze do grupy osob ktora to docenia i darze Pana Kamila wielka sympatia. Tak niewatpliwie to z jaka klasa pokonywal chorobe przysporzylo mu sympatykow i nie widze nic zdroznego w tym zeby takze i o tym mowic. Obecna sytuacja terroru PiS i Pani Kruk to jakas paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a psy znowu szczekają 28.04.06, 02:05 Nie wciągaj w rozgrywki Po z lewakami, PISu. O ile się nie myle to prezes TVP jest z PO a pan Grzywaczewski też nie jest fanem PISu. Tyle że pewnie był za mało agresywny wobec rządu i poleciał pod byle pretekstem? Miał zresztą na pieńku z liberalnym szefem Wiadomości. Pewnie to zdecydowało. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Popularność przez współczucie właściwa ocena! 27.04.06, 22:26 Popularność Durczok zawdzięcza współczuciu jest to właściwa diagnoza i socjologicznie poprawna. Dewiza że w zdrowym ciele zdrowy duch jest uniwersalna. Leczmy biedaka a GW niech ogłosi zbiórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz To już prawdy powiedzieć nie wolno??? 27.04.06, 22:05 Nie przepadam za Grzywaczewskim, ale powiedział prawdę i tylko prawdę. Faktem bowiem jest, że gdyby nie choroba, to Durczok byłby nadal w drugiej lidze. Może to i przykre, bo przecież doskonale wiemy, że ani on nie chciał zachorować, ani (chyba) nie zamierzał wykorzystywać swojej choroby do zdeklasowania konkurencji, ale tak to już wyszło i nie ma co tego ukrywać, że właśnie dzięki chorobie (lub z powodu choroby) Durczok zyskał kilka punktów procentowych. Wydawało się, że wraz z końcem rządów lewaków skończy się także era poprawności politycznej, ale widać że nadal lewactwo trzyma się mocno i nadal trzeba używać nowomowy, żeby czasami prawdy nie powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: To już prawdy powiedzieć nie wolno??? 27.04.06, 22:06 No wlasnie!? Odpowiedz Link Zgłoś
kosa_zalogowany Re: To już prawdy powiedzieć nie wolno??? 27.04.06, 22:13 W Polsce nie ma dobrych dziennikarzy politycznych. Są albo słabi, albo wredni, albo dyspozycyjni albo w ogóle pozbawieni talentu do uprawiania tego zawodu! Innych nie ma. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
findzia Re: To już prawdy powiedzieć nie wolno??? 27.04.06, 23:07 Calkowicie sie z Toba Kosa zgadzam.W Stanach dziennikarze,ktorzy cos soba reprezentuja,maja zawsze swoje niezalezne,obiektywne poglady i sa wmiare prawdomowni.Ja osobiscie najbardziej cenie Jima o`Relly z Foxu i Lou Dobbs z CNN.Jak porowniam te polskie dziennikarskie miernoty do tych inwidualnosci to nie ogladam polskiej telewizji ,bo az mnie skreca od ich manipujlacji politycznych.Dziennikarz nie moze miec twarzy politycznej,po to zeby budzic zaufanie do gloszonej przez niego prawdy.Poza tym ta napastliwosc skierowana zawsze w jednym kierunku politycznym.Mnie preferencje polityczne redaktorow nie interesuja ,ja chce uslyszec wiadomosci bec ich osobistych komentarzy.Ci dwaj amerykanscy dziennikarze ,ktorych wyzej wymienilam zdaja sie byc obiektywni ,przepelnieni patriotyzmem bo nie mozna wyczuc z ich komentarzy kogo naprawde faworyzuja.Ja wiem ,ze sa konserwatystami,ale wala po krzyzu Busha i Jego kompanie bez zadnych wzgledow.Czesto chwala demokratow ,jak ci sie zasluza.Dlatego jestem im sklonna uwierzyc.Poza tym nigdy nie osmieszaja osoby z ktora przeprowadzaja wywiad .Prawdziwi gentlemeni.Gdy takich ludzi slucham to sie nie denerwuje,bo moge im wierzyc ,ze nie klamia i nie kieruja nimi podle instynkty jak dopiec konkurentowi lub sponiewierac czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Re: To już prawdy powiedzieć nie wolno??? 27.04.06, 22:16 Pi@rdnąć na salonach też jest zdrowo i szczerze, ale nie uchodzi. Chociaż teraz, za nowego wicepremiera... kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Grzywaczewski to nie jest ten, który... 27.04.06, 22:17 ... w lutym w ramch apolityczności TVP pojechał na narty w Dolomity z Tuskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Grzywaczewski to nie jest ten, który... 27.04.06, 23:15 Galba, to są przecie druporzędne sprawy. Powiedz coś lepiej na temat "taniego państwa" obiecywanego przez Kaczych braci. Jak to się ma do tworzenia nowych ministerstw da SO? Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 G A L B AAAA !!! 28.04.06, 08:15 A co Ty tu robisz GALBA, już mi sonadże studiować! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Cwaniacy stosują terror psychiczny. 27.04.06, 22:19 "Jaki ja biedny że mam nowotwór". Nie trzeba się z tym publicznie obnosić to i żartów nie będzie, bęcwały. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Cwaniacy stosują terror psychiczny. 27.04.06, 22:54 I nie mozna byc inteligentnym i cytowc Joycea jako autorytet... Odpowiedz Link Zgłoś
pacaneum Re: Cwaniacy stosują terror psychiczny. 27.04.06, 23:14 CWANIACY? z jednej strony, chorując na raka, trzeba starać się nie wypaść z życia i ZA TO JESTEM K. DURCZOKOWI WDZIĘCZNA, że pokazał, że można nie wypaść z życia nawet w czasie chemioterapii, bo choruję podobnie i też staram się nie poddać. I może jego przykład wpłynął do pewnego stopnia na otoczenie chorych, bo np. pisała na jakimś forum pani - pracownik naukowy, że jej koledzy z pracy, kiedy dowiedzieli się, że ma raka, zaczęli ja traktować, jakby była groźna dla nich, zaraźliwa! Nie wiem skąd Ci przyszło na myśl skojarzenie z terrorem. Durczok NIE TERRORYZOWAŁ, tylko z godnością nie ukrył łysej głowy. Wiem, że wielu chorych to jego pokazanie się i przyznanie, że jest chory, bardzo podniosło na duchu. Ja nie miałam tyle odwagi. Z drugiej strony, pan dyrektor Grzywaczewski nie powiedział niczego obraźliwego ani nieprawdziwego! Co innego - pani Alicja Resich-Modlińska. Wstyd mi za nią. I za Ciebie też. Zyczę Ci zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Re: Cwaniacy stosują terror psychiczny. 28.04.06, 00:06 Z drugiej strony, pan dyrektor Grzywaczewski nie powiedział niczego obraźliwego > > ani nieprawdziwego! > Co innego - pani Alicja Resich-Modlińska. Wstyd mi za nią. > I za Ciebie też. Zyczę Ci zdrowia. a niby czemu wstyd za Alicję R-M - kobita nie wiedziała (jak i wiekszośc widzów na początku) że chłopina chory to zgolenie głowy wyglądało jakby był fanem Romana (nie nosił transparentu z podaniem przyczyny) Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Cwaniacy stosują terror psychiczny. 28.04.06, 12:54 Coz, obie sprawy (Grzywczynskiego i Modlinskiej) sa dziwne, w obu widac przesadne reakcje "poprawnych politycznie". Modlinska (z tego co wiem) nie wiedziala o chorobie dziennikarzy kiedy pisala swoja wypowiedz. Wyszlo paskudnie i ponizej krytyki, nie ma co do tego watpliwosci. Modlinska za wypowiedz przeprosila, zniknela z publicznego widoku na jakis czas i w sumie dobrze, niezaleznie od jej intencji wyszlo dosc okropnie. Grzywczynski natomiast nie powiedzial nic skandalicznego, ani obrazliwego. W obecnej pozycji Durczoka, jego choroba miala swoj udzial, trzeba byc slepym zeby tego nie widziec. Jest dobrym prezenterem, dobrze broni swojej obecnej pozycji. Nie widze problemu. Abstrahujac od trafionych i nie trafionych wypowiedzi, czuje gleboki szacunek dla Kamila Durczoka i Marcina Pawłowskiego za ich postawe w czasie choroby. Dostalem dobra lekcje szacunku dla osob dotknietych nowotworem, pamietam jak zartowalem z ich 'fryzur' jeszcze 5 minut przed ogloszeniem z czego wynikaja. Odpowiedz Link Zgłoś
lech170954 Re: Dyrektor TVP1 został zawieszony w obowiązkach 27.04.06, 22:54 Oczywiście,że dyrektor Grzywaczewski miał rację,mam dużą dozę pewności ,że łysina Durczoka to świetny chwyt reklamowy a jednocześnie szczyt cynizmu polegający na podpinaniu się pod cierpiącego kolegę.Durczok prostytuował się za prezesa Kwiatkowskiego,praktycznie został kupiony za 60 tys.zł na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
frugo3 Durczok - sprzedawczyk 27.04.06, 23:22 gdybym spotkał Durczoka "na zywo" splunąłbym mu w twarz, tej mendy nie mogłem nigdy znieśc, 80% procent widzów Tv to niestety głupole którzy nie wiedzą o co biega wtych wszystlich tłok szołach , wnioskuję o tym po wiktorach, sondazach popularności na temat tego sprzedawczyka, ech szkoda gadać.. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Durczok - sprzedawczyk 27.04.06, 23:38 Tez mi sie bardziej podoba Pan redaktor Krol z TV Trwam. Podobno jest ksiedzem ale szwindle na gieldzie podobno robil bez koloratki. Wogole jestem za tym zeby juz w koncu zlikwidowac prase i publiczna telewizje. Ja chcialbym zeby media ojca drektora zawladnely swiatem i wprowadzily piekne dzielo ewangelizacje przez odkupienie....stoczni gdanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Durczok - sprzedawczyk 28.04.06, 08:04 euro67 napisał: > a co ma piernik do durczoka? jest rodem z Torunia a Durczok.... nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
frugo3 Re: najpierw ortografia, a póżniej pluj...w lustr 28.04.06, 00:43 Popraw mnie debil;u a potem sie wymądrzaj 5 klasisto... Odpowiedz Link Zgłoś
tofik726 Re: Dyrektor TVP1 został zawieszony w obowiązkach 28.04.06, 00:22 Może i pan dyrektor nie miał nic złego na myśli..wszak przytoczył tylko badania opinii publicznej, kto wie jaki był jego prawdziwy cel. Ciekawe są jednak reakcje ludzi co widać po tym forum. Każdy kto tu napisał,że Durczok posłużył się chorobą do zrobienia kariery jest bardzo szczęśliwym człowiekiem. Znaczy to tyle ,że nigdy sam nie przeżył ciężkiej choroby(swojej lub bliskiej osoby), tego strasznego uczucie kiedy załamują ci się kolana ,czujesz strach i wielką pustkę. Jesteście bardzo szczęśliwymi ludźmi. Mimo wszystko..nie chcę takiej "kariery". Gratuluję panu Durczokowi, walczył z rakiem,ze sobą i "życzliwymi" Odpowiedz Link Zgłoś
brynk mnie TVP zwisa , poniewaz nie płace abonamentu 28.04.06, 00:23 Wy wszyscy , którzy płacicie abonament zapytajcie o zarobki w TVP . Gdy sie dowiecie to Was szlag trafi .Prawdziwe jest powiedzenie: czemu płacisz ? - Boś głupi ! Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: mnie TVP zwisa , poniewaz nie płace abonamen 28.04.06, 02:10 >>Oczywiście,że dyrektor Grzywaczewski miał rację,mam dużą dozę pewności ,że >>łysina Durczoka to świetny chwyt reklamowy a jednocześnie szczyt cynizmu >>polegający na podpinaniu się pod cierpiącego kolegę.Durczok prostytuował się >>za >>prezesa Kwiatkowskiego,praktycznie został kupiony za 60 tys.zł na miesiąc. Lechu Twoja choroba umysłowa sie jakoś nazywa ? Czy może moher ciśnie ??? Ćwok z Ciebie... i menda. >>gdybym spotkał Durczoka "na zywo" splunąłbym mu w twarz, tej mendy nie mogłem A ja bym Tobie splunęła ale mam nadzieje nie spotkać takiego kre*tyna jak Ty. Zawiść w naszym katolickim zaścianku to piekna rzecz :] Durczok ma więcej od was więc napluć mu dokopać. No ale skoro waszym idolem jest mgr Grzywaczewski to wszystko jasne :] Odpowiedz Link Zgłoś
xyzpawel smutna prawda o Durczoku... 28.04.06, 08:30 Przykro mi, że był ciężko chory. Ale to jest czysta, choć brutalna prawda. Durczok jest kiepskim dziennikarze i twarzą Kwiatkowskiego. Kolorowe gazety wykreowały go na gwiazdę... Te słowa oburzenia to hipokryzja. Niech pokażą wyniki popularności przed i po chorobie, wszystko będzie jasne. pozdro Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
corck Podwójnie moralny Pan Kamil 28.04.06, 08:47 Myślę, że wszyscy powinniśmy sie cieszyć z wygranej walki Pana Kamila z rakiem.Irytuje mnie trochę tylko jego podwójna moralność. Drugim po Bogu czynnikiem dzięki któremu Kamil zawdziecza swoje zwycięstwo było leczenie się w najlepszym w regionie ośrodku onkologicznym pod okiem najlepszego profesora (patrz historia). Wielu ludzi, których już dzisiaj nie ma w śród nas mogło tylko o tym pomarzyć. W kilka tygodni po zakończeniu kuracji - Pan Kamil na łamach publicznej TVP1 zrobił debatę o skandalicznych praktykach protekcyjnych w publicznej służbie zdrowia. Panie Kamilu na Boga - przecież dzięki nim Pan Zyje. Gdyby Pan szedł "regulaminowo" do dzisiaj musiałby Pan czekać na miejsce w takim ośrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: facio zarabia aż 40tyś 28.04.06, 09:20 Ja również uważam, że gdyby szedł po linii i kasa szarego człowieczka gryzłby już ziemie. Taka wygrana to żaden splendor. I w ogóle, dlaczego ten facio zarabia aż 40tyś miesięcznie. Mogę sobie wyobrazić jak inni dziennikarze zarabiają. Staje się dla mnie jasne, dlaczego buzie na kłódkę trzymają w sprawie płac Polaków w porównaniu z płacami w EURO na Zachodzie. Oni już maja wyrównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga1003 Re: Podwójnie moralny Pan Kamil 28.04.06, 11:50 Tez tak uważam. Jest przeciętny, a ludziom mylą się dwie sprawy. Nie lubię go za to,że niesłusznie przeciętniak tak dużo zarabia, a w TV "pochyla" się nad potrzebującymi.Ciekawe, ile pieniędzy z książki przekazał na cele charytatywne, np. na walkę z rakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Grzywaczewski powiedział prawdę 28.04.06, 09:59 Durczok nie jest żadnym wielkim dziennikarzem. Jego wywiady są byle jakie, pytania banalne więc nie ma w nim nic wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny1 może od innej strony 28.04.06, 11:57 kto z was rzeczywiście uważa, że kamil durczok jest najlepszym dziennikarzem telewizyjnym w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: może od innej strony 28.04.06, 12:15 A jak to zmierzysz? Z pewnością jest w czołówce, ale to są sprawy niewymierne. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Dyrektor TVP1 został zawieszony w obowiązkach 28.04.06, 12:13 Durczok był bardzo popularny długo przed chorobą i nie ma ona tutaj nic do rzeczy. Jest znakomitym dziennikarzem i nie zmienią tego ujadania licznych tu frustratów. Wypowiedź Grzywaczewskiego jest co najmniej niezręczna, nawet jeśli przyjąć, że choroba Durczoka w jakiś sposób wpłynęła na jego wizerunek, to mówienie o tym przez szefa TVP1 jest nieprzyzwoite i dyskwalifikuje na tym stanowisku. To poziom magla, a nie byłego szefa Durczoka, cóż jeden z wielu niestety przejawów spsienia obyczajów (nie ubliżając psom). Odpowiedz Link Zgłoś
punter Re: Dyrektor TVP1 został zawieszony w obowiązkach 28.04.06, 16:34 Maria K. powinna zgłosić się do "Zostań piękna" a Edgar.G ma takie śmieszne krótkie łapki. Uuups - zapomniałem, że nie należy pisać prawdy, która w oczy kole. Oficjalna wersja "Maria K. jest śliczna a Edgar.G to wysportowany młodzienieć o posturze Adonisa." A co do Durczoka - ta wypowiedź nie miała charakteru obraźliwego - wyszło niezręcznie, ale taka jest prawda o jego popularności. O Pawłowskim z TVN 99% ludzi też dowiedziało się dopiero jak zachorował i dopiero wtedy zdaje się TVN zaczął wychwalać jego zdolności dziennikarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: macie absolutną rację 28.04.06, 17:45 Rak to najlepszy patent na popularność. Nic tylko zachorować. Oczywiście zawsze można umrzeć, ale to samo ryzykuje się np. skacząc ze spadochronu, też się może nie otworzyć. Trzeba tylko wiedzieć jakie nowotwory sprzedają sie najlepiej. Raczej odpada rak odbytu, pęcherza czy jelita, ale np. guz jądra czemu nie, prawda? Taki Armstrong dopiero na tym zarobił. A panie to oczywiście rak sutka, broń Boże jajnika. A tak poważnie z przerażeniem stwierdzam, że większość na tym forum popiera kretyna z TVP 1 (który - przypominam - nie ma kwalifikacji do pełnienia tej funkcji, bo nawet nie ma wyższego wykształcenia). To znaczy, że na tym forum na ogól piszą ludzie niezdolni do współczucia i wyrozumiałości. Po prostu ludzie mali i żałośni. Takie - napiszę to wprost - rakowate tkanki na organiźmie jakim jest społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: macie absolutną rację 28.04.06, 17:58 Aha i jeszcze jedno - przed choroba był Wiktor publiczności, tytuł dziennikarza roku i bodaj dwie Telekamery. I przyjmijcie to do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
filareta Re: macie absolutną rację - Polacy! Opanujcie się 28.04.06, 21:04 A gdzieś ty człeku wyczytał, że Grzywaczewski to neguje. On tylko powiedział, że popularność Durczoka podniosły jego prywatne przejścia. Znowu afera o coś, czego ktoś nie powiedział i zapewne nie miał na myśli - podobnie jak Szczuka u Wojewódzkiego. Intencje ci co chcą zawsze wymyślą najgorsze a fakty są zupełnie inne. A może Krajowa WADA Radiofonii i Telewizji też ukaże TVP1? P.s. Mam nadzieję, że Solorzowi nigdy nie przyjdzie do głowy aby płacić jakieś bzdurne kary. Odpowiedz Link Zgłoś
ornak2 Re: macie absolutną rację 28.04.06, 21:28 Jeśli chodzi o ścisłość to P.Durczok tez nie skończył studiów w nawale swych rozlicznych imprez towarzyskich w okresie gdy inni studiowali i uczyli się.jemu wystarczyły znane na Śląsku koneksje rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś