buszek3 21.05.06, 19:02 Terroryzm panstwowy w wykonaniu USA nie ma szans.. I w Afganistanie i w Iraku ich polityka skazana jest na fiasko. Im predzej ta prawda dotrze do glów decydentów, tym straty w ludziach i straty finansowe beda mniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yann17 Afganistan: krwawe bitwy z talibami 21.05.06, 19:03 "Stabilizacja" w Afganistanie to "sukces" polityki USA. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 mam pomysl... 21.05.06, 19:27 a moze zaatakowac ich amerykanskim stylem zycia ? wysle sie meerkata jako propagatora i siewce szczescia do talibancow. Kazdy talib bedzie sie obzeral z meerkatem na sniadanie wielka tlusta kielbacha, pozniej 10 hamburgerow i wiadro coli, nastepnie 10 godzin wspolnego wgapiania sie w akwarium, czytaj CNN, a na koniec dnia gimnastyka w postaci doczolgania sie do kadylaka i 100km jazdy w kolko po podworku. Ja mysle ze odechce sie talibom zwyczajnie wojowania, a nawet jakby mu sie zachcialo to i tak nie bedziem mogl, bo jak tu trzymac karabin jak w jednej rece hamburger a w drugiej hot dog. Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Re: Afganistan: krwawe bitwy z talibami 21.05.06, 19:27 buszek3 napisał: > Terroryzm panstwowy w wykonaniu USA nie ma szans.. I w Afganistanie i w Iraku > ich polityka skazana jest na fiasko. Im predzej ta prawda dotrze do glów > decydentów, tym straty w ludziach i straty finansowe beda mniejsze... Dobrze, że ani Anglia ani USA nie myślały w tych przyłupich kategoriach, kiedy poprzez "terroryzm państwowy" wprowadzały porządki w hitlerowskich Niemczech podczas II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l buszek3, brat talibów? 21.05.06, 20:57 buszek3 i jemu podobni przeszli już na islam. Szkoda gadać, nierefolmowalny antyamerykanizm połączony z głupotą i nieuctwem oraz brakiem szacunku dla władz naszego kraju, które wysłały tam naszych żołnierzy. Wiem, że to margines polityczny, ale trudno mi zachować spokój, gdyż czytałem inne jego wypowiedzi na temat polityki bliskowschodniej USA i NATO. Jego "poprawność polityczna" przebija najbardziej zislamizowanych Francózów. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: buszek3, brat talibów? 21.05.06, 21:22 bob_l napisał: ......oraz brakiem szacunku dla władz naszego kraju, które wysłały tam naszych żołnierzy. ------ Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Myślałem że nie może być nic gorszego niż 21.05.06, 21:49 talibański fundamentalizm. Ale jak się okazało okupacja ojców założycieli talibanu jest jednak gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Dlaczego tak brakuje solidarności? 22.05.06, 11:12 Al Kaida to potężna armia przeszkolonych fanatyków mordujących bez wahania każdego niewiernego. Członkowie Al Kaidy są gotowi natychmiast oddać życie za Allaha albo za Bin Ladena. Planowane są i wykonywane kolejne ataki terrorystyczne. Al Kaida zasypuje wolny świat narkotykami, aby móc łatwo przejąć kontrolę nad słabymi społeczeństwami. Prowadzona jest bardzo intensywna akcja "nawracania" na islam. Jest naprawdę źle. Myślę nasze społeczeństo powinno wykazać się solidarnością z tymi którzy walczą na Bliskim Wschodzie przeciwko islamskiemu faszyzmowi. Ten post na który odpisuję, to jakiś bełkot. Wszystko nieprawda. Amerykańskie wojska w ogóle nie walczą metodami terrorystów. Podstawowym celem dla Amerykanów jest minimalizowanie strat wród ludności cywilnej. Terroryści robią dokładnie na odwrót. Nikt z cywilów się Amerykanów nie boi. Ludność cywilna ma świadomość, że jedynie obce wojska mogą ich obronić przed wyznawcami Allaha na inną modłę. Trzeba zauważyć, że większość walk w Iraku to walki szyitów z sunnitami, a więc jednych Arabów z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniek4914 Re: Dlaczego tak brakuje solidarności? 22.05.06, 17:33 Nie było Al Kaidy a Amerykanie już ćpali różne świństwa.Zaś głupotą można nazwać myślenie że wojska okupacyjne jakiegokolwiek kraju są mile widziane wśród narodów okupowanych.Vietkong swej wolności bronił zębami i pazurami,a z tego wynika że robił to zgłupoty?A Korea?Irak?i to samo robi Afganistan.Broni swojej swobody. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Cała Korea byłaby "północna" 29.05.06, 08:45 Niestety wolność i demokracja często przegrywa walkę ze zbrodniczą ideologią. Tak było np. w hitlerowskich Niemczech. W Korei (na szczęście) amerykańskie wojska zdołały obronić Południe przed komuną. Nie udało się to w Wietnamie i Wietnamczycy po dziś dzień tego żałują. Wygląda na to, że Amerykanie ćpają mniej niż "postępowi" Europejczycy. Także są bardziej świadomi zagrożeń niesionych przez terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Popieram Piotr, precz z talibami! 22.05.06, 19:55 Nie jesten specjalnym przyjacielem USA, ale w przypadku Afganistanu im szybciej znikna talibowie i im podobni, tym lepiej dla reszty spoleczenstwa. Fanatyzm to jeszcze za malo, powprowadzane od nowa zaostrzenia ( brak muzyki, kobiety nie moga pracowac, musza nosic burki, nie moga sie uczyc, itd bez liku) powinny zelektryzowac caly swiat. Jezeli nie da sie to inna metoda, to popieram wszelkie poczynania amerykanskie. Odpowiedz Link Zgłoś