Dodaj do ulubionych

Afganistan: krwawe bitwy z talibami

21.05.06, 19:02
Terroryzm panstwowy w wykonaniu USA nie ma szans.. I w Afganistanie i w Iraku
ich polityka skazana jest na fiasko. Im predzej ta prawda dotrze do glów
decydentów, tym straty w ludziach i straty finansowe beda mniejsze...
Obserwuj wątek
    • yann17 Afganistan: krwawe bitwy z talibami 21.05.06, 19:03
      "Stabilizacja" w Afganistanie to "sukces" polityki USA.
    • bigos666 mam pomysl... 21.05.06, 19:27
      a moze zaatakowac ich amerykanskim stylem zycia ? wysle sie meerkata jako
      propagatora i siewce szczescia do talibancow. Kazdy talib bedzie sie obzeral z
      meerkatem na sniadanie wielka tlusta kielbacha, pozniej 10 hamburgerow i wiadro
      coli, nastepnie 10 godzin wspolnego wgapiania sie w akwarium, czytaj CNN, a na
      koniec dnia gimnastyka w postaci doczolgania sie do kadylaka i 100km jazdy w
      kolko po podworku. Ja mysle ze odechce sie talibom zwyczajnie wojowania, a nawet
      jakby mu sie zachcialo to i tak nie bedziem mogl, bo jak tu trzymac karabin jak
      w jednej rece hamburger a w drugiej hot dog.
    • al_paga Re: Afganistan: krwawe bitwy z talibami 21.05.06, 19:27
      buszek3 napisał:

> Terroryzm panstwowy w wykonaniu USA nie ma szans.. I w Afganistanie i w Iraku
      > ich polityka skazana jest na fiasko. Im predzej ta prawda dotrze do glów
      > decydentów, tym straty w ludziach i straty finansowe beda mniejsze...

Dobrze, że ani Anglia ani USA nie myślały w tych przyłupich kategoriach, kiedy
      poprzez "terroryzm państwowy" wprowadzały porządki w hitlerowskich Niemczech
      podczas II WŚ.
    • bob_l buszek3, brat talibów? 21.05.06, 20:57
      buszek3 i jemu podobni przeszli już na islam. Szkoda gadać, nierefolmowalny
      antyamerykanizm połączony z głupotą i nieuctwem oraz brakiem szacunku dla władz
      naszego kraju, które wysłały tam naszych żołnierzy.
      Wiem, że to margines polityczny, ale trudno mi zachować spokój, gdyż czytałem
      inne jego wypowiedzi na temat polityki bliskowschodniej USA i NATO. Jego
      "poprawność polityczna" przebija najbardziej zislamizowanych Francózów.
      • yann17 Re: buszek3, brat talibów? 21.05.06, 21:22
        bob_l napisał:

......oraz brakiem szacunku dla władz
        naszego kraju, które wysłały tam naszych żołnierzy.

------
    • tornson Myślałem że nie może być nic gorszego niż 21.05.06, 21:49
      talibański fundamentalizm. Ale jak się okazało okupacja ojców założycieli
      talibanu jest jednak gorsza.
    • piotr228 Dlaczego tak brakuje solidarności? 22.05.06, 11:12
      Al Kaida to potężna armia przeszkolonych fanatyków mordujących bez wahania
      każdego niewiernego. Członkowie Al Kaidy są gotowi natychmiast oddać życie za
      Allaha albo za Bin Ladena. Planowane są i wykonywane kolejne ataki
      terrorystyczne. Al Kaida zasypuje wolny świat narkotykami, aby móc łatwo
      przejąć kontrolę nad słabymi społeczeństwami. Prowadzona jest bardzo intensywna
      akcja "nawracania" na islam. Jest naprawdę źle. Myślę nasze społeczeństo
      powinno wykazać się solidarnością z tymi którzy walczą na Bliskim Wschodzie
      przeciwko islamskiemu faszyzmowi.

Ten post na który odpisuję, to jakiś bełkot. Wszystko nieprawda. Amerykańskie
      wojska w ogóle nie walczą metodami terrorystów. Podstawowym celem dla
      Amerykanów jest minimalizowanie strat wród ludności cywilnej. Terroryści robią
      dokładnie na odwrót. Nikt z cywilów się Amerykanów nie boi. Ludność cywilna ma
      świadomość, że jedynie obce wojska mogą ich obronić przed wyznawcami Allaha na
      inną modłę. Trzeba zauważyć, że większość walk w Iraku to walki szyitów z
      sunnitami, a więc jednych Arabów z innymi.
      • zbyniek4914 Re: Dlaczego tak brakuje solidarności? 22.05.06, 17:33
        Nie było Al Kaidy a Amerykanie już ćpali różne świństwa.Zaś głupotą można
        nazwać myślenie że wojska okupacyjne jakiegokolwiek kraju są mile widziane
        wśród narodów okupowanych.Vietkong swej wolności bronił zębami i pazurami,a z
        tego wynika że robił to zgłupoty?A Korea?Irak?i to samo robi Afganistan.Broni
        swojej swobody.
        • piotr228 Cała Korea byłaby "północna" 29.05.06, 08:45
          Niestety wolność i demokracja często przegrywa walkę ze zbrodniczą ideologią.
          Tak było np. w hitlerowskich Niemczech. W Korei (na szczęście) amerykańskie
          wojska zdołały obronić Południe przed komuną. Nie udało się to w Wietnamie i
          Wietnamczycy po dziś dzień tego żałują.

Wygląda na to, że Amerykanie ćpają mniej niż "postępowi" Europejczycy. Także są
          bardziej świadomi zagrożeń niesionych przez terroryzm.

• ewa12321 Popieram Piotr, precz z talibami! 22.05.06, 19:55
        Nie jesten specjalnym przyjacielem USA, ale w przypadku Afganistanu im
        szybciej znikna talibowie i im podobni, tym lepiej dla reszty spoleczenstwa.
        Fanatyzm to jeszcze za malo, powprowadzane od nowa zaostrzenia ( brak muzyki,
        kobiety nie moga pracowac, musza nosic burki, nie moga sie uczyc, itd bez liku)
        powinny zelektryzowac caly swiat. Jezeli nie da sie to inna metoda, to popieram
        wszelkie poczynania amerykanskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka