sam16 24.05.06, 03:57 Kto to jest Anna Erdman? Od dawna nie mieszkam w Posce i nie moge skojarzyc tego nazwiska z zadna znana osoba.Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witaschek A mnie wstyd za GWno 24.05.06, 04:50 ze jest takie pieniaste. Banda pieniaczy i oszolomow. Odpowiedz Link Zgłoś
przecinaki Re: Tacy koalicjanci to hańba 24.05.06, 06:07 Anna Erdman to byla wnuczka Wankowicza... ale ona nie zyje ... Wiec ja tez nie mam pojecia kim jest Anna Erdman... Odpowiedz Link Zgłoś
3210start Re: Tacy koalicjanci to hańba 24.05.06, 08:30 przecinaki napisał: > Anna Erdman to byla wnuczka Wankowicza... ale ona nie zyje ... > Wiec ja tez nie mam pojecia kim jest Anna Erdman... Nikim nie jest. Anna Erdman to wymysł redaktora, który pisał ten "list oburzonej czytelniczki" i podpisał go nazwiskiem jakie mu wpadło do głowy. Zwykła wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryjak Re: Tacy koalicjanci to hańba 24.05.06, 06:11 Tak rozumieja WOLNOSC SLOWA roznego rodzaju pismaki (czerwonej proweniencji), zadna z takich figur gipsowych takich "apeli" - nie smiala oglosic wobec Kwacha, Zaraz by z nia porozmawiali "towarzysze" z SLD/WSI - czy nie bylo "wizyt nieznanych sprawcow" za rzadow tow.Millera? Ludzie - myslcie(troche).... A na GW - tak nalezy "to" nazywac - ( wymawiaj : "giewu")nigdy nie wydam nawet zlamanego grosza...paszla won... Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Re: Tacy koalicjanci to hańba 24.05.06, 07:20 wstyd i hańba, tworzyć koalicje z takich 3 członów... to kolejny dołek polityki w Polsce, który dobija następny gwóźdź do trumny :/ ehhh mam nadzieje, że obywatele wydadzą wyrok na wszystkie 3 partie w wyborach samorządowych, nie może to ujść płazem koalicji Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej974 Re: Tacy koalicjanci to hańba 24.05.06, 10:07 Prezydent to polityk. Rasowy polityk nie ma ambicji, bo stale ktoś mu w buzie pluje. Każdy rasowy polityk kocha władzę ponad wszystko. Polityka jest oczywiście dziedziną brudną, ale trzeba to zrozumieć, a jak ktoś nie lubi gówna to nie zajmuje się polityką lecz hodowlą róż. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Tacy koalicjanci to hańba 24.05.06, 10:43 nie tylko koalicjanci ale sami Kaczynscy.. bo to oni nas zaprowadzili do tego aby czesc spoleczenstwa sie wstydzila. Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Dlaczego Erdman? 24.05.06, 14:31 Mnie także dziwi opublikowanie tego oświadczenia, które wyskoczyło jak diabeł z pudełka. Co prawda zgadzam się z treścią listu, podpisanego Anna Erdman, niemniej oczekiwałbym od redakcji przynajmniej jakiegoś objaśnienia kim jest ta osoba oraz dlaczego drukuje się akurat jej oświadczenie i akurat teraz, a nie np. bezpośrednio po utworzeniu koalicji? Bardzo wielu ludzi formułuje interesujące, kompetentne i błyskotliwe komentarze do sytuacji w kraju i nawet pulikuje je (np. na tutejszym forum), ale GW nie kwapi się jakoś z ich drukowaniem. Dlaczego więc Erdman? Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Re: Dlaczego Erdman? 24.05.06, 15:38 qpaizm: czy naprawde wierzysz ze w demokratycznym panstwie koalicja partii demokratycznie wybranych w powszechnych wyborach jest, niezaleznie od politycznych sympatii, czyms za co prezydent powinien stanac przed trybunalem stanu? moze lepiej przed trybunal stanu postawic zam [zespol autorytetow moralnych] ze gupim [pisownia celowa] polakom nie wyjasnili dobitniej jakie glosowanie jest sluszne i demokratyczne a komentowany list jest dowodem zblizenia podejscia gazety z naszym dziennikiem: obie gazety lubuja sie w publikacji listow czytelnikow, piszacych to samo [tylko oczywiscie bardziej nieporadnym jezykiem - po co zawstydzac etatowych dziennikarzy] co dziennikarze gazety pol strony wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Dlaczego Erdman? 24.05.06, 15:58 Dziekuje wszyskim,ktorzy probowali odpowiedziec na moje pytanie. Myslalem,ze to jakas znana postac ale skoro tak nie jest to zgadzam sie z moim przedmowca. Jak opowiedziec na ptytanie dlaczego Erdman? Mysle ze w Gazecie nie kochaja prezydenta. Nie jest to z pewnoscia jedyne miejsce w Polsce gdzie panuja takie nastroje.Ile takich miejsc w Posce jest okaze sie w wyborach.Mam nadzieje ze tych miejsc przybywa.Pisze tak bo zaskoczyl mnie jezyk nowej wladzy i sposoby dzialania. Jesli chodzi o samego prezydenta to przedstawia sie on jako prezydent PiSu i moze koalicjantow a nie wszyskich Polakow. Nie reprezentuje narodu ale jest tuba przekaznikowa swojego brata.Zamiast wzniesc sie ponad partie dzieki ktorej doszedl do wladzy i probowac znalezc jakas wspolna plaszczyzne jednoczenia Polakow robi dokladnie odwrotnie. Kazde jego przemowienie to plucie na elektorat PO i innych partii.Z jgo slow wynika,ze kazdy kto nie jest z PiS jest agentem,lze elita,wrogiem zmian. Zmiany proponowane przez nowa wladze to niestety nie zmiany na lepsze ale powrot do praktyk PRL i centalizacja wladzy(czytaj zamordyzm) Wyrazem tego zamordyzmu sa rowniez ci czytelnicy Gazety (zapewnie kochajacy prezydenta)ktorzy przy kazdej okzaji chcieliby gazete zamknac bo nie przyklaskuje tym wszyskim matactwom jakie uprawia obecna wladza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojakszwejk Melchior... 24.05.06, 15:45 Anna Erdman to była wnuczka Melchiora Wańkowicza: pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Walendowski zmarła w 2004. roku. Ta zaś pani Erdman to osóbka o dość ciekawym podejściu do prawa, jest to prawdopodobnie wnuczka Andrieja Wyszyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
3210start Re: Melchior... 24.05.06, 15:55 wojakszwejk napisał: > Ta zaś pani Erdman to osóbka o dość ciekawym podejściu do prawa, jest to prawdo > podobnie wnuczka Andrieja Wyszyńskiego. Pani Anna nie istnieje, takie listy pisze się w redakcji. Być może ten list pisał sam adjustator Maleszka. A pomysł, żeby stawiać przed TS prezydenta według swojego widzimisię jest naprawdę przedni. Idiotyzm w sam raz dla czytelnika Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Największa hańba to PiS... 24.05.06, 17:17 ...bo to ono właśnie popierało iracka awanturę a teraz przedłużyło haniebna "misję" w Iraku. LPR i SO były przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy wypowiedz sluszna ale glupia 24.05.06, 22:04 Przy calej swojej bystrosci redakcyjny Maleszka splodzil wypowiedz glupawa. Niezaleznie absmaku i niecheci do demokratycznie wybranych leperow i giertychow prezydent Kaczynski nie ponosi odpowiedzialnosci za te koalicje. Odpowiedzialnosc ponosza niestety wszystkie podmioty obecne na polskiej scenie politycznej z Platforma i GieWu wlacznie. Fascynuje mnie, z kim zawiazalaby koalicje Platforma, gdyby byla u wladzy, a PIS by nie chcial ani nie pozwalal na rozpisanie wyborow? Z Urbanem? Z Magdalena Sroda? Z Izabela Sierakowska? Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Tacy koalicjanci to hańba 26.05.06, 11:40 "wrażliwa pani Anna Ederman" czyli stażysta GW rżnie głupa i nie wie, że koalicja powstała z demokratycznie wybranych partii i czy to sie komu podoba czy nie, to wyborcy zadecydowali, że taka koalicja może powstać.Odwalcie się od Kaczyńskivh !!! Dziwnie Wybiórczej nie przeszkadzali w dotychczasowych rządach złodzieje i łapówkarze (mówiąc bardzo delikatnie) oraz mafijne powiązania. Strach, drżenie portek przed rozliczeniami i gwałtowne odrywanie od koryta powodują, że za wszelką cenę usiłuje sie rozbić koalicję. Każda metoda walenia w rząd jest dobra ale już niedługo. Tak trzymać panowie Kaczyńscy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Tacy koalicjanci to hańba 01.06.06, 04:03 i nie wie, że koalicja powstała z demokratycznie wybranych partii i czy to sie komu podoba czy nie, to wyborcy zadecydowali, ------------------ Berlusconi tez Hitler tez ........ Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Jaruzelski z Kiszczakiem do dziś bezkarni! 27.05.06, 14:25 > Mam nadzieję, że kiedyś stanie Pan za to przed Trybunałem Stanu. Jaruzelski z Kiszczakiem, komunistyczni zbrodniarze, do dziś są bezkarni, a Ty myślisz, że Kaczyński stanie przed Trybunałem Stanu, za to, że utworzył rząd z ugrupowaniami wybranymi w demokratycznych wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Re: Tacy koalicjanci to hańba 12.06.06, 14:45 Polecam, www.remuszko.pl/zaleski/ i oczywiscie: www.glos.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś