pawelm20 30.05.06, 13:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
centrolew SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 13:10 Nareszcie! Szkoda tylko, że SLD dopiero teraz stara się cokolwiek ideowego robić... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw W tej sprawie wyjątkowo popieram komuszków! 30.05.06, 13:23 Niech się ludzie zrzucają dobrowolnie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 14:22 lwaw napisał: >W tej sprawie wyjątkowo popieram komuszków!> > Swoj popiera swego! A historii Polski to Cwoki nie znaja bo i po co sie im czegos uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
pbe Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 14:39 A od kiedy to Konstytucja 3 Maja jest obowiązującym prawem w 2006 roku??? szok! Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek tu nie o konstytucje chodzi 30.05.06, 14:52 ale o to, ze kazdy kto cokolwiek powie przeciwko finansowaniu kleru, to wrog i antypolak Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez A jużci ze szczekają - jak ktoś kładzie łape na 30.05.06, 15:35 nieswoją kasę i jeszcze uważa to za stosowne a oburza sie jak komuś sie to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: A jużci ze szczekają - jak ktoś kładzie łape 30.05.06, 15:51 znajomy_jennifer_lopez napisał: > nieswoją kasę i jeszcze uważa to za stosowne a oburza sie jak komuś sie to nie > podoba. Może uda się te pieniądze jednak wydać zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: A już ci szczekają kołtuny o zamachu na wiarę! 30.05.06, 16:35 Tylu bezrobotnych, chorych, taka nędza i pomniki kołtuna polskiego! PiS jest prawy,chcecie wierzcie. Raz PiS dzielnie ma się w mieście. Teraz PiSzczki lub PrawiCzki. Rydzom kasa! Wam kapliczki! Czy cnotliwy, czy cieńkawy budżet robi się dziurawy. PiS jest lewy. PiS jest prawy, puszcza kulki dla zabawy, aż mu został pusty worek, tak poczyna se PiSiorek! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: A już ci szczekają kołtuny o zamachu na wiarę 30.05.06, 16:44 I to się nazywa "tanie państwo" w nowomowie kaczystów. Dla służby zdrowia - pieniędzy ni ma, lecz na świątynie się znajdują. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 17:35 To cwoki nie protestowaly jak pieniadze z Ministerswa Edukacji szly na parady pederastow? Wiadomo SLD! Sami mieli lepkie lapy wiec i przy nich inni tez sie wyzywili. SLD - partia kryminalistow do rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Właśnie nie wiem dlaczego ta powstała za kase od 30.05.06, 17:50 KGB organizacja przestępcza jest jeszcze legalna w wolnej POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
pamflecista Re: Właśnie nie wiem dlaczego ta powstała za kase 30.05.06, 18:07 Pisz na temat frajerze!Nasze pieniadze maja isc na jakas swiatynie.Przeciez to w oczywisty sposob narusza wszelkie przepisy. Nie wazne zatem, kto to powiedzial, tylko, czy ma racje palancie!A poki co SLD malo, ze jest legalny, to ma wybranych demokratycznie poslow, jak kazda inna partia. A to, ze ja np. tez ich nie cierpie, to akurat jest absolutnie niewazne. Darlbys sie jak opetany, gdyby np. wydali nasze pieniadze na cerkiew, prawda? Zasada rownoprawnosci MUSI byc przestrzegana i tyle, a panstwo i kosciolo, to dwie odrebne rzeczy. Tylko dobrowolne datki sa w pelni legalne palancie i przede wszystkim MORALNE. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Wreszcie! 30.05.06, 18:13 Za Lesia Millera nie byłoby to możliwe, pewnie jeszcze SLD głosowałby za dołożeniem kasy… Ostatnia chwila na to, zanim PiS powymienia sędziów w TK na swojaków, którzy przyklepią każdą dewocką głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Starzy złodzieje bronią przed nowymi. 30.05.06, 21:46 Smutny jest los tego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Bp. Zycinski i paru innych zaraz poprla SLD i 30.05.06, 22:04 zaatakuja PiS za upolitycznienie kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Polska ma najwiecej kosciolow a najmniej szpitali 30.05.06, 21:03 jako katolik sprzeciwiam sie finasowania megalomani kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: A widziałeś kiedyś biednego lekarza ?? 30.05.06, 19:42 a biednego ksiedza widziales? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll a to w szpitalach pracuja tylko lekarze? 30.05.06, 19:50 widziales kiedys pielegniarke? takiej, ktora zarabia 700zl miesiecznie to pewnie tez nie widziales? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: A widziałeś kiedyś biednego lekarza ?? 30.05.06, 20:40 Widziałem. Wszyscy mlodzi lekarze sa biedni (o ile nie sa z domu kapusta napchani). Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Do Ho-mo-landii bolszewiku :] 30.05.06, 21:37 Bolszewicy to niestety obecnie nami rządzą. Taka to ich nowa, krótkonoga mutacja. Tyle tylko, że Lenina zastąpił im Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Są wydawane zgonie z prawem, na zbożny cel ! 30.05.06, 19:32 zbożne cele mogą być pojmowane na wiele sposobów a w kraju są potrzeby większe kondycja zdrowotna społeczeństwa jest zagrożona i przeznaczenie pieniędzy na cele służby zdrowia też jest celem zbożnym a jeszcze na dodatek potrzebnym i logicznym modlić się można nawet pod gołym niebem jak ktoś nie ma Boga w sobie to nie ma go nigdzie choćby się modlił w świątyni wielkości boiska sportowego Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Sejm ślubował wybudować Świątynie, to musi 30.05.06, 17:46 wypełnić swoje śluby. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Sejm ślubował wybudować Świątynie, to musi 30.05.06, 21:20 Ludzie którzy coś tam kiedyś ślubowali dawno już nie żyją. Zresztą pan Bozia - zakładając, że istnieje - dał przez ten czas wystarczająco do zrozumienia iż bardzo nie lubi Polski i Polaków. Zabory, wojny, wreszcie komunistyczna niewola. Rzeczywiście jest za co mu dziękować. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: tu nie o konstytucje chodzi 30.05.06, 19:47 Lepiej,żeby te pieniądze przenaczyli na służbe zdrowia ponieważ za chwilę nie będzie nas kto leczył. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 15:21 pbe napisał: > A od kiedy to Konstytucja 3 Maja jest obowiązującym prawem w 2006 roku??? szok! Nawet gdyby była - co jest pomysłem dosyć oryginalnym - to , zapewniam Cię, nie ma w niej ani słowa na temat budowy Świątyni Opatrzności. Dopiero po uchwaleniu owej konstytucji, ówczesny prymas (a może jakaś inna ważna osobistość, tego dokładnie nie pamiętam) zaproponował wybudowanie owej świątyni w podzięce Opatrzności za Konstytucję 3go Maja. Ot, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 17:02 Wielka szkoda, że sld gdy było przy władzy nie potrafiło wykazać jakiejkowleik odwagi wobec KK. Inna rzecz, że szantaż sprawą Unii Europejskiej musiał być skuteczny.. No ale może lepiej późno niż wcale. w tej sprawie sld ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk LSD to organizacja założona za pieniądze z Moskwy 30.05.06, 17:52 przez KGB. I jako taka powinna zostać zelegalizowana ! Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: LSD to organizacja założona za pieniądze z Mo 30.05.06, 18:07 Trudno nie zauważyc ciekawej analogii... Przeciwnicy dofinansowania świątyni posługują się argumentami, piszą o historii, piszą o stanie finansów państwa etc... z drugiej strony - jakaś dziwna jazda o kgb, moskwie etc. wszystko tylko nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Sejm podjął wtedy uchwałe o wybudowaniu tej 30.05.06, 17:51 świątyni, w formie uchwały. Więc należy wykonać tą uchwałe. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 inny sejm podjął też uchwałę o powołaniu wojsk 30.05.06, 20:22 łanowych. Też musimy ją obecnie zrealizować? Nie ma znaczenia KTO mówi, tylko CO mówi. SLD ma rację w 100%, skoroś, von_thusk, taki chętny do budowy, to finanasuj, proszę bardzo. Ja nie chcę. I większość Polaków nie chce. Dlaczego nie można zbudować tego potworka z dobrowolnych datków skoro w narodzie takie poparcie? A może po prostu tego poparcia nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Polski Sejm podjął ślub wybudowania Świątyni 30.05.06, 17:45 Opatrzności Bożej. I tego ślubu należy dotrzymać ! Na pohybel lewactwu. Odpowiedz Link Zgłoś
jursky Re: Polski Sejm podjął ślub wybudowania Świątyni 30.05.06, 22:12 Już zapomniałeś słów B16 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 15:14 Możesz bliżej wyjaśnić, na czym ta "nieznajomość" Konstytucji 3go Maja polega? pozlotemu napisał: > > A historii Polski to Cwoki nie znaja bo i po co > sie im czegos uczyc. Samokrytyka? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Na tym, że na Sejmie 4 - letni podjęto ucjwałe o 30.05.06, 17:53 budowie tej świątyni w podzięce za Konstytucje 3 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 to było ponad 200 lat temu kretynku 30.05.06, 20:26 nic mnie nie obchodzą uchwały sprzed 2 wieków. Jak chcesz to sobie je realizuj we własnym zakresie, reszty Polski w to nie mieszaj. Coś mi wygląda, że pewnie jesteś jednym z ludzi którzy na tej budowie i na tych 20 milionach się obłowią, dlatego tak gardłujesz, prawda? Wolałbym żeby te pieniądze poszły na domy dziecka, jeśli już. Jeśli jesteś wierzący, to pomyśl, co bardziej by się Bogu spodobało - wsparcie biednych dzieci, czy budowa nikomu niepotrzebnego molocha - świątyni na chwałę prymasa Glempa. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 15:50 Jak byś znał trochę historię, to byś wiedział, że już mamy w polsce świątynie pod wezwaniem Opatrzności Bożej. Odpowiedz Link Zgłoś
jursky Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 22:13 ale okazała się zbyt mało okazała Odpowiedz Link Zgłoś
glaca7 Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 18:32 Sam jestes cwok bo w Polsce obopwiazuje inna Konstytucja niz ta na ktora sie powolujesz!!!! Jako muzuanin czuje sie obrazony faktem iz za moje pieniadze ktore place z podatkow ma byc finansowany jakis kosciol. Jak wierni katolicy chca Katedry niech sue zrzuca. Jak sie nie zrzuca znaczy ze jej nie chca Odpowiedz Link Zgłoś
ricob Re: Konstytucji 3go maja Cwoki nie znaja 30.05.06, 18:33 Dla czerwonych wypełnienie wotum narodowego to pecha, ale finansowanie ich partii z budżetu jest OK. Ja jako podatnik uważam, że mnniejszym złem jest dofinansowanie budowy świątyni, niż dokarmienie z naszych podatków czerwonej zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: W tej sprawie wyjątkowo popieram komuszków! 30.05.06, 15:57 > Niech się ludzie zrzucają dobrowolnie. I tyle. Jakby chcieli, toby się zrzucili. Zbiórka była, ale efekty żałosne. To świadczy dość dobitnie jaki stosunek społeczeństwo ma do tej budowy. Szkoda że rząd tego nie zauważa. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: W tej sprawie wyjątkowo popieram komuszków! 30.05.06, 19:46 slbm napisał: > > Niech się ludzie zrzucają dobrowolnie. I tyle. > Jakby chcieli, toby się zrzucili. Zbiórka była, ale efekty żałosne. To świadczy > > dość dobitnie jaki stosunek społeczeństwo ma do tej budowy. Szkoda że rząd tego A MOŻE O.TATEUSZ SYPNIE GROSIKI CO NARÓD NA RATOWNIE STOCZNI DAŁ.I po oroblemie! > > nie zauważa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Wreszcie! BRAWO! 30.05.06, 13:45 trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie skargi, ktos sie w koncu tym idiotom z rzadu musi dobrac do dup* Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 16:00 Brawo SLD, trzeba tępić naruszenia prawa przez PISOSZOŁOMSTWO. Jak będę miał ochotę to się zrzucę na Świątynię, a jak nie będę miał ochoty to nie. Ale nikt nie ma prawa finansować jej z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Szkoda ze tak pozno sie przebudzili 30.05.06, 17:33 centrolew napisał: > Nareszcie! Szkoda tylko, że SLD dopiero teraz stara się cokolwiek ideowego > robić... > bo zaakceptowanie przez SLD konkordatu uczynilo z nas panstwo wyznaniowe. Cos takiego jak konkordat nigdy by w zadnym innym europejskim panstwie nie przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kama_el Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 18:15 Człowieku, jakiego ideowego??... to tylko początek zbierania punktów do następnych wyborów. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
etc_etc Nie cierpie lewicy, ale w tym przypadku 30.05.06, 20:43 przyznaje im 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 20:59 BRAWO ! Nareszcie ktoś odważył przeciwstawić się dyktatowi.. I dodam iż nie jest prawdą, iż wszyscy katolicy są za wyrzucaniem pieniędzy na kolejne świątynie, mało komu potrzebne.. Skoro potrzebne są wiernym, to mogą się zrzucić... Zreszta Kościół na to stać, dość dostał od państwa! A przypomnę,ze nierruchomości koscielne są de facto własnością WAtykanu... ktory musi wyrazić zgodę na ich np.ew. sprzedaż... Czyli finansując uczelnie kościelne np (brawo PO, nie głosowałam na was i już nigdy nie zagłosuję), finasujemy instytucje obcego państwa... Dobrze że SLD się teraz objawiło, szkoda że nie było tak konsekwentne podczas swoich rządów... Odpowiedz Link Zgłoś
tezas na szpitale to nie ma, a na swiatynie i katolickie 30.05.06, 13:12 uczelnie zawsze sie znajdzie ?!?! Brawo dla SLD, precz z panstwem quasi- wyznaniowym ! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację. 30.05.06, 13:26 To tak myślisz jak ja. SLD jest kompromitacją, ale w tej sprawie mają moje pełne poparcie. Kurde, że w tym kraju zawsze są pieniądze na kościoły i górników, a na edukację i służbę zdrowia nie... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację. 30.05.06, 13:49 rafvonthorn napisał: > To tak myślisz jak ja. SLD jest kompromitacją, ale w tej sprawie mają moje > pełne poparcie. Kurde, że w tym kraju zawsze są pieniądze na kościoły i > górników, a na edukację i służbę zdrowia nie... ... i na naukę też nie ma :-( Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację. 30.05.06, 13:52 rafvonthorn napisał: > To tak myślisz jak ja. SLD jest kompromitacją, ale w tej sprawie mają moje > pełne poparcie. Kurde, że w tym kraju zawsze są pieniądze na kościoły i > górników, a na edukację i służbę zdrowia nie... Bo to kraj w którym się inwestuje w ciemnotę,stąd pieniądze dla nieuków podziemnych i ich brak na oświatę. Odpowiedz Link Zgłoś
silesia7 Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację. 30.05.06, 14:36 Zostaw gornikow w spokoju. Nikt nie jest w stanie pracowac do 65 pod ziemią. PS. Jestem za sprywatyzowaniem kopaln (poradzą sobie!) i likwidacją ZUSu (niech kazdy sam sobie oszczedza na emeryture). Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację. 30.05.06, 15:55 silesia7 napisał: > Zostaw gornikow w spokoju. Nikt nie jest w stanie pracowac do 65 pod ziemią. > PS. Jestem za sprywatyzowaniem kopaln (poradzą sobie!) i likwidacją ZUSu (niech > kazdy sam sobie oszczedza na emeryture). A kto im każe pracować pod ziemią?? W Polsce jest wolny wybór jeżeli chodzi o ścieżkę kariery - można się na przykład uczyć i później mieć lepszą pracę. A jak ktoś nic nie umie, to trudno żeby dostał dobrą posadę. Nie użalaj się tak nad tą ciemnotą, bo sami sobie winni, że są nieukami. Odpowiedz Link Zgłoś
silesia7 Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację. 30.05.06, 16:55 Sugerujesz ze jak ktos nie ma wyksztalcenia to ma pracowac pod ziemią az tam umrze? Interesujace podejscie, a co powiesz o wojskowych czy innych mundurowych i ich emeryturach po 15 latach? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację. 30.05.06, 15:25 rafvonthorn napisał: > To tak myślisz jak ja. SLD jest kompromitacją, ale w tej sprawie mają moje > pełne poparcie. Kurde, że w tym kraju zawsze są pieniądze na kościoły i > górników, a na edukację i służbę zdrowia nie... Bo akurat przed klerem i górnikami wszystkie rządy portkami trzęsą... Odpowiedz Link Zgłoś
yoreek Re: SLD to dno. Ale tutaj mają rację.Dokładnie tak 30.05.06, 14:45 Dokładnie tak. Nic nie moga mi zaoferować ideologicznie, ale pilnują czarnego szaleństwa PiSiorków. Przecież ta świątynia jest potrzebna jak drugi pępek. Za te pieniądze można by coś porzytecznego zrobić. Jakby zrobili obwodnicę Warszawy, to bym na nich głosował przez 20 lat, dwoma rękoma. A tak tylko wiochę robią. Radni Warszawy to samo. Czy budżet Warszawy też można do TK ?? Bo ja bym prosił. Odpowiedz Link Zgłoś
fmichus W TK mamy kolesi, Oni pomogą! 30.05.06, 13:16 W TK mamy kolesi, Oni pomogą, dowalić koczuchom. Jeszcze wam pokażemy! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Durna wypowiedź TK nie popiera nikogo. Pilnuje 30.05.06, 13:42 przestrzegania PRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: Durna wypowiedź TK nie popiera nikogo. Pilnuj 30.05.06, 14:15 Tak, ale to jest łże-prawo. Prawdziwe prawo PiS-u to jest poseł Artur "dam w papę" Zawisza, który leje po mordzie faceta, który mu się wchamił do kolejki [wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3381324.html] i wolno mu to robić, bo ma Jezusa w sercu [www.arturzawisza.pl/publikacje.php?p=2]. Szczególnie polecam ten ostatni tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Jestem wesoły Romek... 30.05.06, 15:57 Nie bój, nie bój, niedługo i TK "zamkną" i tyle tego prawa będzie. Wprowadzą swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Durna wypowiedź TK nie popiera nikogo. Pilnuj 30.05.06, 16:33 no hehe niezłe publikacje ma ten Artur "dam w papę" Zawisza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
raymondx Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 13:20 widocznie szczekają jeszcze skoro jeden prymitywny burek zaszczekał na tym forum. pozdro dla rozdziału klech od państwa Odpowiedz Link Zgłoś
pawelm20 Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 13:23 widocznie szczekają jeszcze skoro jeden prymitywny burek zaszczekał na tym forum. pozdro dla rozdziału klech od państwa Od dawna rozmawiasz sam z soba? To mozna (chyba) leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jako katolicy zróbmy zrzutkę a nie żądajmy aby 30.05.06, 13:40 płaciło Państwo z kieszeni wszystkich. To wstyd że rząd wybrany przez nas chce kupić nasze poparcie za nie swoje peniądze. Ile Ci którzy uchwalili ten budżet zadeklarowali z własnej kieszeni ? Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Jako katolicy zróbmy zrzutkę a nie żądajmy ab 30.05.06, 13:52 krzych.korab napisał: > płaciło Państwo z kieszeni wszystkich. To wstyd że rząd wybrany przez nas chce > kupić nasze poparcie za nie swoje peniądze. Ile Ci którzy uchwalili ten budżet > zadeklarowali z własnej kieszeni ? Masz rację. A najlepiej aby sami posłowie, senatorowie, partie polityczne zrzucili się na ten cel, jeśli chcą być tacy dobrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 W sprawie zrzutki OK! Ale zasług kośćkat dla Polsk 30.05.06, 17:02 i to nigdy nie było. Kk to rak na ciele Polski od jej chrystianizacji do czasów obecnych. Patrz: potepienie Powstania Listopadowego, potępienie Insurekcji Kościouszkowskiej, zgoda na III rozbiór Polski, klatwa za 1910 rok itp. Odpowiedz Link Zgłoś
enskw Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 13:45 racja! z jakiej paki maja isc pieniadze z omich podatkow na jakis-tam kosciol? malo mnie interesuje ze to kosciol katolicki i ze chrzescijanizm jest w polsce mocno zakorzeniony. jak kosciol nie umie sobie zebrac szmalcu to niech sprzedadza te drogie szaty i fingle zlote plus samochody i nieruchomosci. wara od naszych pieniedzy!! p.s. dlaczego takie inwestycje nie sa rozstrzygane np. jak w szwajcarii przez glosowanie? mam prawo przeciez decydowac w wiekszym stopniu co sie dzieje z publicznymi pieniedzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 13:49 pawelm20 napisał: > to te burki jeszcze szczekaja? Ty nie burku finansuj świątynie ze swoich pieniędzy i wtedy też będziesz uprawniony do szczekania. Odpowiedz Link Zgłoś
rafik1979 Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 13:54 do: pawelm20 sam jestes burak. Jak jestes taki dobry wujek, to wyloz kase na swiatynie. Ja nie jestem wierzacy, ale jako podatnik zyjacy w tym kraju, nie zgadzam sie na takie praktyki i nie rowne traktowanie... Czy ksiadz Rydzyk nie moglby choc troche dołożyć ze swoich kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 sld-to coś jeszcze istnieje,jeszcze nie zdelegaliz 30.05.06, 13:55 wszak to spatkobierca tradycji i dokonań zbrodniczej komunistycznej organizacji pod nazwą pzpr Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Tak. Zamordowała miliony księży. 30.05.06, 15:34 A JAruzelski miliony patriotów-dewiantów. Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Nie lubię SLD, ale w tej sprawie mają RACJĘ 30.05.06, 13:57 ja nie życze sobie aby z moich podatków finansować świątynie opatrzności ani inne religijne megalomańskie budowle. Odpowiedz Link Zgłoś
rootboy Ech. Na siłę próbują się znowu wyróżnić ;) 30.05.06, 13:57 Tak naciąganej argumentacji dawno nie słyszałem. Jeżeli dotowanie jednego kościoła (czemu jestem osobiście przeciwny) ma być złamaniem konstytucji, to czymże jest dotowanie jednego związku zawodowego (np.: górnicy), utrzymywanie monopoli państwowych itp. itd? Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Ech. Na siłę próbują się znowu wyróżnić ;) 30.05.06, 13:59 Równie chore jak dotowanie jakiegokolwiek kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Jest drobna różnica 30.05.06, 14:18 między przedsiębiorstwem, którego właścicielem jest państwo, a kościołem. Czy państwo POWINNO być właścicielem firm, to zupełnie inna sprawa, ale dopóki jest, może je zgodnie z prawem finansować (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Czy bogaty K.Kat. może doić biedne państwo?! 30.05.06, 15:34 Jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Spadkobiercy złoczyńców śmią krytykować patriotów? 30.05.06, 13:59 Spadkobiercy złoczyńców śmią krytykować polskich patriotów z PiS? Wszystkim aktywistom z SLD powinno się odebrać pieniądze z immunitetu poselskiego i kazać żyć za najniższą rentę, niech posmakują "dobrobytu" jaki przez 45 lat zbrodniczej komuny zafundowali Polsce i Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Patriotyzm to dewiacja. 30.05.06, 15:36 Powinieneś o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Patriotyzm to dewiacja. 30.05.06, 15:38 Patriotyzm nie jest dewiacją. Dopiero hurra -patriotyzm a'la polonaise w dewiację się przeradza. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Odkad to dewianci osadzaja o dewiacjach? 30.05.06, 15:41 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Powinieneś o tym wiedzieć. Odkad to dewianci osadzaja o dewiacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Spadkobiercy złoczyńców śmią krytykować patri 30.05.06, 15:36 Junkier, wyjaśnij, co to są "pieniądze z immunitetu poselskiego"? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Spadkobiercy złoczyńców śmią krytykować patri 30.05.06, 21:46 A czy to wazne? wazne ze musza je oddac :) swoja droga wsród zwolenników lewicy nawet tych najbardziej fanatycznych nie ma chyba takich bezmózgich krzykaczy jak junkier czy galba. To zastanawiajace jesli chodzi o elity i intelektualistów to zarówno ci z pogladami lewicowymi jak i prawicowymi sa mniej wiecej na tym samym poziomie, natomiast jesli chodzi o idiotów to ci prawicowi sa jacys tacy wieksi :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Skoro kler kocha sie w piramidach, to niech je sam 30.05.06, 14:00 sobie buduje. Niewolnictwo sie skonczylo, panowie biskupi. I wezcie sie wreszcie do roboty, zamiast fantazjowac cos o opatrznosci bozej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszekszy Re: Skoro kler kocha sie w piramidach, to niech j 30.05.06, 23:23 ech... pierwszy raz zabieram głos w forum.... osobiście uważam, że niech Ci z kleru 'co nie podnieśli kamienia' skonsolidują się w Sobie, i niech uderzą się ale tak serdecznie w piersi, pod sukienkami, w obszywane guziki.... przecież nie przystoi takiej hierarchii chować w takiej chwili głowy pod "kieckę Dziwisza"... PAPY już nie ma, niestety.... i następni kandydaci na świętych Nam, Polakom, JAKOŚ SIĘ "ROZMYDLILI"... KURCZĘ... I TO NA CZERWONO... Odpowiedz Link Zgłoś
bezbez Hej płyniemy...!!! 30.05.06, 14:12 A jednak wielu z nas jeździ po świecie i z zachwytem ogląda zabytki, które powstały i przetrwały dzięki religii. Rola, jaką odegrał Kościół Katolicki w Polsce i na świecie, jego wkład w obalenie komunizmu też zasługują chyba na nasz wkład - również tych, dla których wiara nie jest ważna. Bardzo wielu zapomina, że to m.in. dzięki postawie Kościoła i wierze ludzi mogą teraz wygłaszać swoje sądy na forum. Jest to dużo przyjemniejsze niż stanie w kolejkach po papier toaletowy...prawda? A tym, którzy tak "zdroworozsądkowo" działania SLD popierają, polecam tekst Wojciecha Młynarskiego pt. Diatryba.:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
phun Tylko na tyle stac SLD - troche malo jak na lewice 30.05.06, 14:14 www.partiapracy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m15 szmacińskie,szmaciaki,błochowiaki i reszta czerwon 30.05.06, 14:23 phun napisała: > www.partiapracy.pl ych jeszcze zabiera glos ,no ,no,byłem pewien ,że wszyscy już w kryminale ,prasa donosila ,że to taka zlodziejska partia,albo paru tam jescze nie zdolalo niczego ukraść ,albo prokuratura slabo działa Odpowiedz Link Zgłoś
masterzw Niezgadzam sie by moje podatki szly na kolejny kos 30.05.06, 23:49 Nie chce oplacac kleru i kolejnych przezloconych swiatyn. Chce aby poszly na szpitale, lekarzy, szkolnictwo, policje, drogi a nie pchac kase klerowi ktory w Polsce jest najwieksza i najbogatsza mafja i sekta. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Tylko na tyle stac SLD - troche malo jak na lewicę 30.05.06, 15:42 Ale się chociaż wreszcie ruszyli! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: _Tylko na tyle stac SLD - troche malo jak na l 30.05.06, 15:47 jak sie tak beda ruszac to moze za 16 lat uzbieraja te 20 % poparcia :-) www.partiapracy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: _Tylko na tyle stac SLD - troche malo jak na 30.05.06, 15:50 phun napisała: > jak sie tak beda ruszac to moze za 16 lat uzbieraja te 20 % poparcia :-) > > > www.partiapracy.pl Oj, żebyś się nie zdziwił...Przypomnij sobie, co się stało po rzadzie AWSu. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: _Tylko na tyle stac SLD - troche malo jak na 30.05.06, 15:58 z takim bezideowym SLD wygra praktycznie prawie kazda partia nawet SO, obawiam sie ze PIS pod wzgledem strategi zdobywania i utrzymywania wladzy na polskiej scenie polityvznjej nie ma sobie rownych i raz zdobytej wladzy tak latwo nie oddadza. co do AWSu to nie to samo co PIS. AWS to bylo pospolite ruszenie zas PIS to karna armia pruska - moze nie liczna ale swietnie zorganizowana (w sesie politycznym oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Hej płyniemy...!!! 30.05.06, 14:48 moim zdaniem kościelne budynki powstałe w ostatnich latach w zdecydowanej większości szpecą krajobraz. skąd wiesz, że świątynia opatrzności bożej zasłuży na miano zabytku? Odpowiedz Link Zgłoś
bezbez Re: Hej płyniemy...!!! 30.05.06, 15:16 Oczywiście nie wiem, dobrze, że o tym piszesz. Dyskusja w jakim stylu budować, jaki charakter ma mieć taki obiekt i jak go później utrzymywać wydaje mi się dużo ciekawsza, niż czy powinno się dofinansowywać taki projekt z budżetu. Pozdrowienia:) J. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Hej płyniemy...!!! 30.05.06, 15:49 Może i ciekawsza, ale nie chodzi o to co ciekawe, tylko co zgodne z prawem. I ze zdrowym rozsądkiem. A finansowanie świątyni z pieniędzy budżetu, który się ledwie domyka jest ZBĘDNE. Proponuję żeby stosowne osoby ogłosiły to osobiście strajkującym lekarzom i szykującym się do strajku górnikom. Jako że 95 procent (zgodnie z argumentacją strony rządzącej) z nich to katolicy, to przecież się ucieszą, więc nie ma obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
bezbez Re: Hej płyniemy...!!! 30.05.06, 16:23 A jednak budżet finansuje wiele inicjatyw takich jak chociażby nieskonakładowe, niszowe pisma kulturalne. Jest to wynik przyjęcia pewnego systemu wartości. Dla wielu osób, w kontekście ledwie domykającego się budżetu i nideofinansowanej służby zdrowia jest to działanie zbędne. W moim odczuciu tak nie jest. Co więcej ośmielam się twierdzić, że jest to jak najbardziej zgodne ze zdrowym rozsądkiem.:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 ale są to inicjatywy świeckie 30.05.06, 20:36 podstawą prawdziwego państwa demokratycznego jest rozdział religii od państwa. Kto chce, niech wierzy w co chce, kto chce niech da na co chce. Nic z przymusu. Wystarczy, że składki emerytalne księży katolickich (innych może też, nie wiem) finansowane są z naszych podatków prawem kaduka. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Hej płyniemy...!!! 31.05.06, 00:55 Po pierwsze, to moje odczucie jest nieco inne, ale żeby tak naprawdę wiedzieć co myślą ludzie to trzeba zrobić referendum. Niemniej pewną wskazówką mogą być wyniki wcześniejszej zbiórki funduszy na Świątynię, od której omal się nie zawaliła (bo zabrakło kasy w newralgicznym momencie budowy). Po drugie - czasopisma niszowe faktycznie mają czasami dofinansowanie (i wcale nie jestem pewien czy słusznie), ale to są różne czasopisma. W takim razie oczekuję, że rząd przeznaczy teraz jakieś pieniądze np. na zabytkowe świątynie prawosławne. Nieduże, bo prawosławnych niewielu, ale niech będzie choć kilkanaście tysięcy. Wtedy uwierzę, że nie chodzi o zagrania pod publiczkę, tylko o wspieranie kultury i sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Hej płyniemy...!!! 30.05.06, 16:27 Kosciol katolicki jest instytucja na tyle bogata, ze jest w stanie sam sobie budowac takie obiekty o to w tym wszystkich chodzi a nie o to czy ten obiekt bedzie zabytkiem moim skromnym zdaniem raczej nie bedzie....sakralne obietky podziwiada jako zabytki to glowkie dziela architetury najwyzsze w swojej klasie....w owych czasach nie budowalo sie nic wiekszego niz koscioly sdat takie zainteresowanie kosciolami np gotyckimi i romanskimi teraz ocecne koscioly mie maja zadnych "nowosci" technicznych ani walorow estetycznych......ma miare zabytkow raczej zasluguje mosty i innne budowle Odpowiedz Link Zgłoś
davidzio Re: Hej płyniemy...!!! 31.05.06, 00:28 Prawda leży często po środku... Ktoś wcześniej napisał iż kościół to taki rak co często w naszej historii państwowości przeszkadzał nam na drodze do wolności i nie ma co teraz świecić w oczy jakimś papierem toaletowym bo gdyby komuna była przychylna kościołowi to b nikt z czarnych nie kiwnął palcem aby pomóc. A że komuna trzymała ich krótko za pysk i nie dawała spokojnie zbierać okupu i gromadzić majątku to musieli jakoś sobie wywalczyć swoje. Prawdą jest także że to kościół przez setki lat ogniem i mieczem zdobywał sobie wiernych (poszłusznych) ludzi... PRAWDA??!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidzio Re: Hej płyniemy...!!! 31.05.06, 00:30 Ach jeszcze jedno. Wolałbym zamiat kościołów - zabytków oglądać szpitale, biblioteki itp... Odpowiedz Link Zgłoś
elgon Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 14:26 Brawo SLD , nareszcie poszliście po rozum do głowy. Stanowczo domagam sie więcej takich reakcji. Dość klerykalnego bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 14:32 Może jednak lepiej dać lekarzom- są z nami na ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 14:35 Jakie "burki", człowieku? To tacy sami Polacy - obywatele RP, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 14:37 20 mln PLN!!! Faktycznie scina z nog!! W sprawie legalnosci tego wydatku sie nie wypowiadam bo nie znam ani stanu prawnego ani dokumentow ale w sprawie jego skali i wrzawy wokol niego. Na poczatku obecnej dekady wpadla mi w oko liczba 290 mln PLN jako koszt .... remontu palacu prezydenckiego. Kazda seria zkupow samochodow rzadowych to 40-80 mln PLN. Za 20 mln PLN to sie obecnie nie postawi nawet malej fabryczki z setka zatrudnionych (juz nie mowiac o jej amortyzacji i uzyskaniu jakiejkolwiek dochodowosci), natomiast takie kraje jak stosunkowo nowoprzyjeta do UE Portugalia doslownie zyja z miejsc kultu typu liczca niespelna 100 lat Fatima (hotele od 2 do 5 gwiazdek i pelne zatrudnienie w promieniu 30-50 km) i jest to logiczny krok dla unijnych panstw bedacych na dorobku. To samo, dotyczy nawet Wloch (muzea watykanskie bija frekwenckja na glowe wszystkie inne w Rzymie i we Wloszech) oraz - w mniejszym stopniu Hiszpanii (Santiago de Compostella i Leon). Jezeli Polska kojarzy sie na Zachodzie z Janem Pawlem II i katolicyzmem to moze przyciagnac wlasnie zainteresownych tym tematem. Taka Czestochowa jest calkiem niezle kojarzona w Niemczech a baze hotelowa ma zalosnie mala w porownaniu z wielokrotnie mniejsza Fatima. Moze wiec, SLD, zamiast toczyc zalosne polityczno-ambicjonalne bojki o 20 mln poszlaby raz po rozum do glowy, tym bardziej,ze pare lat temu, przez przekore, zaproponowala dofinasowanie SOB, zeby nie dopuscic wydania przez rzad Buzka pieniedzy na co innego. Skoro juz sie raz z tym tematem juz wyrwala to moze niech przestanie blaznowac. Odpowiedz Link Zgłoś
milseog wiekszej bzdury nie czytalem! 30.05.06, 15:50 polska na swiecie kojarzy sie z JPII? komu? kogo to interesuje? kto tu przyjedzie do nowowybudowanego kosciola? co za belkot! ja bym wolal zeby Polska kojarzyla sie na swiecie z nowoczesnym panstwem, rozwinieta technologia i tolerancyjnymi ludzmi a nie zasciankiem, ktory tylko modly potrafi zanosic, a i to od wielkiego dzwonu i na pokaz (vide pielgrzymka Benedykta). poki co zyjemy w panstwie, ktorego neutralnosc swiatopogladowa ma brac w obrone wlasnie konstytucja. i licze na to, ze Trybunal i tym razem stanie na strazy jej przestrzegania. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: wiekszej bzdury nie czytalem! 30.05.06, 22:54 Z czym sie Polska kojarzy pokazała skandaliczna reklam MediaMarkt w niemczech :/ Odpowiedz Link Zgłoś
indris SLD nie musi wygrać 30.05.06, 14:43 Słyszałem jak ktoś z rządu tłumaczyl w Sejmie, że te pieniądze nie są przeznaczone bezpośrednio na Świątynię, ale na jakiś obiekt kulturalny na jej terenie. I że nie mogą być wydane bez uchwalenia specjalnej ustawy. Jeżeli to prawda, to zarzut SLD może być uznany za niesłuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 15:10 A co mnie obchodzi ta swiatynia i dlaczego nawet jeden grosz ma na to dac. Jaki piss chce za zycia isc do nieba, albo wilizac dupe to niech sie sklada z swoja banda z samooborony i lpr, napoleoniki niech doloza. Darmozjady maja chyba juz wystarczajace dobre koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: SLD: ustawa budżetowa do TK 30.05.06, 15:11 poparcie finansowe dla kosciola w polsce przez rzad polski jest nieprawidlowe.popieram separacje rzadu i kosciola.swiatynie powinne byc finansowane z prywatnych dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex A oportuniści-platfusy już całkiem zmaryjnieli 30.05.06, 15:19 Poza partiami lewicy żadna inna nie przypomina juz o zasadach demokratycznego państwa ............ a w tym czasie PO w ramach swojej pożal się Boże "opozycyjnosci" organizuje marsze w obroeni wójtów i prezydentów, heheh no żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
phun PO organizuje marsze w obronie posad swoich 30.05.06, 15:28 burmistrzow i prezydentow miast cozarabiaja po 15 tys zl /miesiac www.partiapracy.pl - jedyna alternatywa Odpowiedz Link Zgłoś
miguell podziękuj PO 30.05.06, 16:15 Radziłbym zastanowić się bezmyślnością postów. Pieniądze zawsze były wydawane według pomysłów rządzących (Świątynie, Kombinaty) ale to PO broni Twojego prawa do głosowania na konkretnego człowieka, któremu ufasz a nie traktowania Cię jak bydło i przysyłania Twojego burmistrza/wójta w teczce. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: podziękuj PO 30.05.06, 16:59 samorzadnosc ma sens gdy zbuduje sie spoleczenstwo obywatelskie, a PO buduje spoleczenstwo sitw, klas i podzialow - dlatego powinna zejsc ze sceny politycznej polski poniewaz to szkodliwe ugrupowanie. www.partiaparcy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
philippo Re: podziękuj PO 30.05.06, 17:30 jasne, zlikwiduj PO nakazem administracyjnym, wtedy twoja sitwa z PISu, na czele z "samym dobrem" i resztą niedorobionych politykierów, nie będzie już miała konkurencji. Wtedy niech zamkną szybko granice i zabiorą ci paszport, będziesz znó w starym dobrym PRLu Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tylko burmistrz z partyjnego nadania gwarantem 30.05.06, 17:58 budownictwa IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: podziękuj PO 30.05.06, 18:15 nie utozsamiam sie z PISem, nie glosowalem na PIS, wiec moja opinia na temat PO jest uczciwa, a to ze paru kolesi z PO zamiast siedziec na urzedniczym stolku bedzie musialo sobie poszukac normalnej pracy i przestac okradac podatnika to tym lepiej dla panstwa/samorzadu. Faktem jest ze zniesienie wyborow bezposrednich ukruci mozliwosci dzialania niektorym lokalnym koteriom zalozonym wlasnie przez PO, co pewnie spowoduje topnieni struktur tej partii - to jest to czego obawia i ich klakierzy. www.partiapracy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 co ty nie powiesz? zadziwiasz mnie logiką 30.05.06, 20:41 Jak likwidacja wyborów bezpośrednich może ukrócić koterie itp.? Wręcz przeciwnie, sitwy partyjne będą ustalały kto ma być panem i władcą danego regionu. Czy może masz na myśli sitwę, układ wszystkich wyborców, którzy ośmielają się zwykle wybrać tego który w regionie zrobił coś dobrego? W takim razie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: co ty nie powiesz? zadziwiasz mnie logiką 30.05.06, 21:19 Kto chodzi na wybory samorzadowe prawi nikt, poza koteriami i karirowiczami z PO, ktorym to PO zapewnia wyspy szczesliwosci w morzu niedostatku, poprostu koterie glosuja same na siebie, oczywiscie milczaca zgoda i przychylnosc lokalnego kleru nie jest bez znaczenia. dzis w urzedach pracuje wiecej osob niz w PRLu dlaczego - bo ludzie musza gdzies znalezc prace bo przemyslzostal rozkradziany dlatego towarzysze z PO siedza na cieplych stolkach w magistratach i urzedach. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: co ty nie powiesz? zadziwiasz mnie logiką 30.05.06, 22:51 chodzi ten kto chce. Prawo chodzic ma kazdy. Zreszta w chodzeniu na wybory zawsze najlepszy jest elektorat SLD. Deszcz czy słota przy urnach .:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: podziękuj PO 30.05.06, 19:41 miguell napisał: > Radziłbym zastanowić się bezmyślnością postów. > Pieniądze zawsze były wydawane według pomysłów rządzących (Świątynie, Kombinaty > ) > > Ale kombinaty dawały forse żeby żyć a kościły żeby tę forse brać . Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex Pazerny polski kler nie słucha nawet słów papieża 30.05.06, 15:22 grochem o scianę... papież im przypomina o skromnosci, a oni doją państwo na całego dzięki sfrustrowanym oszołomczym dewotom z ław sejmowych...upomnienie spływa po nich jak po kaczce! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dla ścisłości 30.05.06, 15:29 Papież powiedział, że ksiądz powinien żyć skromnie (co powinien sobie wziąć do serca ks. Jankowski), ale nie mówił, że nie powinien budować kościołów. A budowa Świątyni Opatrzności Bożej była zdecydowana jeszcze przez Sejm Czteroletni. Nie jest to więc tylko "wymysł kleru". Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Dla ścisłości 30.05.06, 15:53 > Papież powiedział, że ksiądz powinien żyć skromnie (co powinien sobie wziąć do > serca ks. Jankowski), ale nie mówił, że nie powinien budować kościołów Napisałeś KSIĄDZ. Parlament nie jest organem kościelnym!!! Ma wydawać pieniądze tak, aby w państwie było lepiej. Jak ktoś mi udowodni że to poprawi sytuację gospodarczą Polski, to na zdrowie - inaczej jestem przeciw. A co do wypełniania zobowiązań, to jeszcze za komuny przy okazji budowy któregoś z kościołów na Ursynowie (nie pamiętam dokładnie) przedstawiciele Kościoła stwierdzili, że zobowiązania zostały wypełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Dla ścisłości 30.05.06, 18:14 indris napisał: >A budowa Świątyni Opatrzności Bożej była zdecydowana jeszcze przez Sejm > Czteroletni. Nie jest to więc tylko "wymysł kleru". Prawdziwa a nie kościelna historia twierdzi niestety inaczej. To był w całej pełni wymysł ówczesnego glempa, podpinającego się haniebnie pod sukces naszej myśli politycznej. Po ogromie zdrad, jakich Polska doznała od samego początku (vide sprawa biskupa Stanisława - dziś "patrona" Polski), taki samowolny akt był i jest jawną bezczelnością. Odpowiedz Link Zgłoś