bebe3 06.06.06, 14:14 Czy na tą decyzję miał wpływ śpiew hymnu przez Jarosława Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Hymn w szkole 06.06.06, 14:23 bebe3 napisała: > Czy na tą decyzję miał wpływ śpiew hymnu przez Jarosława Kaczyńskiego? Właśnie!!! Najlepiej, wziąć przykłąd z "Prezesa Kaczora" i nie zmieniać ani melodyki, ani interpretacji a nawet stosować nową wersję słów, rewolucyjnie podaną przez "Prezesa Kaczora" ... :))) www.absolutad.com/gallery/newyork.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Hymn w szkole 06.06.06, 14:25 sorry!! to miał być ten link: bi.gazeta.pl/im/1/3397/m3397861.mp3 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Hymn w szkole 06.06.06, 14:29 cóż za odkrycie, cóż za rewelacyjna reforma edukacji! Radosna nowina! Odpowiedz Link Zgłoś
atees Re: Hymn w szkole 06.06.06, 15:14 Rzeczywiście, odkrycie warte "Mistrza". "To kiedyś było praktykowane, warto do tej tradycji powrócić" - zauważył. Z jednym "ale" - jeśli można. Bo ja , na przykład, przypominam sobie z lat szkolnych "Naprzód młodzieży świata..", później jakieś harcerskie piosenki a hymn tylko przy szczególnych i bardzo poważnych okazjach. I raczej niczego nie przegapiłem, więc jak z tą tradycją? Będę wdzięczny za dopoinformowanie , bo widać, że niedopoinformowany chyba jestem. Z góry dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Hymn w szkole 06.06.06, 14:32 genialny ten twoj link, czy ja dobrze slysze, bo ono tam buczy :" z ziemi polskiej do wloski", prezydent polski nie zna slow refrenu hymnu narodowego ? pieknie, piekniej byc nie moze Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czy już ustalono wersję obowiązującą? 06.06.06, 14:38 Bo mnie rodzice uczyli Mazurka Dąbrowskiego z innymi słowami niż kadisz Jarosława Kaczyńskiego. Oj czego go ta matka nauczyła. A przed wyborami twierdziła, że braciszkowie tak lubią śpiewać Hymn Polski. Tak śpiewał, że starym kawalerem został. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Ignoranci i tyle. 06.06.06, 14:53 Kaczory hymnu nie znają ,po polsku mówić nie potrafią - trzeba jeszcze sprawdzić jak się modlą ,bo może też tylko udają rozmodlonych.Co to za nacja? Frustraci II RP chcą budować IV RP- zaczęli od nowego hymnu wykonanegoz "gościami" z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Ignoranci i tyle. 06.06.06, 14:58 Komu dzwonią, temu dzwonią. Mnie nie dzwoni żaden dzwon, bo ... Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 wersja obowiązująca: 06.06.06, 14:46 www.google.com/url?sa=D&q=https://bi.im-g.pl/im/1/3397/m3397861.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Dlaczego tylko w szkole? 06.06.06, 14:57 Ja jestem za tym aby rowniez przed rozpoczeciem pracy. Albo w kolejce do garkuchni z zupa dla bezdomnych. Albo przy odbieraniu zasilku dla bezrobotnych - kto falszuje albo nie zna wszystkich zwrotek ten nie dostania. Poprawia nam sie w oczach, poprawia... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamarias Re: Hymn w szkole 06.06.06, 15:05 a tak narzekali wszyscy na Edytę Górniak... ona chociaż słowa znała, melodycznie też lepsza była... rany, do czego to doszło... Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Re: Hymn w szkole 06.06.06, 15:40 Polecam - rozjasni sie w glowie: www.glos.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Jezuuuuuuu 06.06.06, 20:04 antoniw2 napisał: > Polecam - rozjasni sie w glowie: > www.glos.com.pl ********************************* Jestem zaszokowany, istotnie takiego ciemnogrodu jeszcze nie widzialem. Gdzie to rozdaja? Odpowiedz Link Zgłoś