courtier Niemki i witaminy 10.06.06, 14:34 Niemiec w aptece warszawskiej prosi o 150 kg witamin.Pani magister zdziwona pyta się: -Po co panu az tyle witamin? -Dla mojej żony Helgi.Nie może byc gorsza od Polek.Jakiś facet w telewizji przechwalał się "że najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny".Tylko nie wiem jakich witamin mam kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemki i witaminy 10.06.06, 17:48 Nie w warszawskiej tylko w Świebodzinie, Żaganiu, Lubaniu, Skwierzynie czy Goleniowie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 14:35 Żarty rzeczywiście prymitywne i mogą zaboleć ale duża część winy leży po stronie naszych rodakow, którzy swoim zachowaniem i manierami takie prymitywne żarty sprowokowali. Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 14:45 Tak się składa, że żadnego Niemca nie okradłem. > duża część winy leży po > stronie naszych rodakow, którzy swoim zachowaniem i manierami takie prymitywne > żarty sprowokowali W takim razie na podstawie tego, co Niemcy zrobili 60 lat temu uważam, że wszyscy niemcy to naziole, hitlerowcy, złodzieje, rasisci i mordercy. Benedykt XVI jako wyjątek potwierdza regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
as200 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 14:41 A CO NA TO UNIJNA KOMISJA DO WALKI Z KSENOFOBIA, NIETOLERANCJA I RASIZMEM ?? CZY NARODY DZIELA SIE NA TAKIE, KTORE MOZNA OBRAZAC I NA TAKIE, KTORYCH NIE MOZNA? CO NA TO NASI DEPUTOWANI W PARLAMENCIE EUROPEJSKIM ? CO NA TO NASI MINISTROWIE SPRAW ZAGRANICZNYCI I SPORTU ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 17:41 Trweitsche motzni w Gewehrze! Odpowiedz Link Zgłoś
absurd Czym się tu ekscytować? 10.06.06, 14:48 Nie bardzo rozumiem, czym tu się ekscytować. Jestem Polakiem, ale nie biorę tych żartów do siebie, bo niewiele mnie obchodzi, co myślą o mnie jacyś Niemcy, ani też z kogo/czego się śmieją. Niemcy są mi literalnie obojętni. Odpowiedz Link Zgłoś
absurd Re: Czym się tu ekscytować? 10.06.06, 14:53 Poraża natomiast prymitywizm komentarzy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mondym Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 14:52 ciekawe jak poczuliby się Niemcy, gdyby po ich porażce z kimkolwiek Polacy w swoich programach mówli: "znam niemiecką reprezentację, ich dziadkowie palili ludzi w Oświęcimiu", zresztą niech Ci zidiociali komicy niemieccy nie zapominają skąd pochodzą ich najlepsi piłkarze, a może klose któremuś ukradł samochód? moim zdaniem, żenada!!! przykro mi :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jioszka Już nigdy nie otynkuję Niemcowi domu! 10.06.06, 14:56 przynajmniej jeśli się dowiem, że się nazywa Krueger :o) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Już nigdy nie otynkuję Niemcowi domu! 10.06.06, 17:43 A może błąd w tłumaczeniu? Tynkowanie w języku niemieckim oznacza "Verputzen" i mogło się komuś pomylić z "Putzen" czyli sprzątaniem. Ale czy do tego drużyna Janasa się nadaje, można dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
ladame żarty z Niemców 10.06.06, 14:59 Na głupie dowcipy można reagować obojętnością. Ale z własnego doświadczenia wiem, że wystarczy Niemcom uświadomić 'niemieckość' Miroslava Klose, Podolskiegi i Borowskiego, a od razu przestają szczycić się swym poczuciem humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 15:01 > Jak Polacy przestaną w Niemczech kraść, to nie będziwe takich żartów. mów za siebie, ja nie kradnę Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 15:29 Pamietam okupacje. Bylem w Niemczech wiele razy w latach 1970-90. Interesowalo mnie nastawienie do Polakow. Oczywiscie nie zdradzalem, ze jestem Polakiem. To, co zobaczylem utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze Niemcy zasadniczo nie zmielili sie. Gdyby to zalezalo ode mnie, to urzadzalbym im denazyfikacje kazdego roku przez pare miesiecy. Oni potrafia opowiadac niesmaczne zarty o wszystkich narodach. Zapominaja jednak wygodnie, ze okradli prawie cala Europe, zabili miliony niewinnych ludzi i nie wszystkim wyplacili odszkodowania, ktore choc wyplacone, i tak nie rozwiazuja problemu, bo pamiec o zlych wydarzeniach i zwiazany z nimi niesmak pozostaje na zawsze. Wydaje mi sie, ze Niemcy beda odrazac swoim prynitywizmem na bardzo dlugi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
roscos Jest to istotne ? 10.06.06, 15:07 czy naprawde nie ma innych tematow ? A Polacy w kabaretach nie robia tego samego ? W stosunku do niemcow, anglikow czy rosjan ??? Nonsens. CU Rosco Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 15:19 A dlaczego nie żartują z tego, iż żeby nie dwaj Polacy w ich reprezentacji toby było z nimi cieniutko. Kloze i Podolski ratują honor Niemiec ! Odpowiedz Link Zgłoś
kibol12 Niemcy nie są tak prymitywni jak PAPu się wydaje 10.06.06, 15:26 Co prawda nie widziałem programu w niemieckiej telewizji,ale chyba Niemcom nie chodziło o to, że Polska "zgubiła", czy "przegrała", ale było to zapewne parafrazowanie słów mazurka Dąbrowskiego "Es ist Polen nicht verloren", czyli "Jeszcze Polska nie zginęła" (z zamianą - że zginęła). Niemcy często używają tego cytatu - tak podsumowali np. finisz Justyny Kowalczyk na ostatniej zimowej olimpiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Nie tylko w Niemczech zartuja z Was Polacy 10.06.06, 15:41 ktory narod po 17 latach wolnosci decyduje sie przywracac jednopartyjny uklad z cenzura. Poza tym czy sie to podoba czy nie nie tylko w Niemczech ogolna opinia o polakach to taka ze to pijak i zlodziej. A Wy chcecie zniesienia wiz do Stanow. hahaha Poza tym spojrzcie na to forum przeciez ono od razu kwalifikuje sie do publikacji w iemieckiej prasie i TV jako "prymitywne oskarzenia pod adresem Niemcow" Odpowiedz Link Zgłoś
kibol12 Re: Nie tylko w Niemczech zartuja z Was Polacy 10.06.06, 15:50 Skoro demokracja nie zdała egzaminu ... Przetrenował to kiedyś pewien marszałek na kasztance. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Nie tylko w Niemczech zartuja z Was Polacy 10.06.06, 16:41 oraz general w ciemnych okularach....ale do tych dwoch przykladacie inna miare historyczna. Tak czy siak przestancie krasc w niemczech samochody i troszke mniej pijcie i na pewno z Was sie ie beda smiac w Niemczech np Odpowiedz Link Zgłoś
greri2 alterpars: skad znasz tak dobrze polski? 11.06.06, 05:12 Podszywasz sie za Niemca zalosny folksdojczu? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone PAPu????? 10.06.06, 16:26 Coz, internet ma swoje prawa, skroty, slang...No ale poziom jezyka prezentwoany na forach jest jeszcze bardziej zenujacy niz wczorajsza gra naszych pilkarzy i niemieckie komentarze na ten temat. Te wszystkie: "ja rozumie", albo : "wszystkim ludzia", ateraz "PAP-u"... Giertych was uczyl, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
11111 Ludzie, przeciez to program satyryczny, uspokujcie 10.06.06, 15:53 troche prawdy o Polakach nikomu nie zaszkodzi, a jesli sie nie podoba, to trzeba popracowac nad zmiana w postrzeganiu pPolakow, czyli nad swoim zachowaniewm. Bowiem JAK NAS WIDZA, TAK NAS PISZA. PS. Prawda jest jak dobre wino, moze troszeczke gorzka w smaku, ale dobrze wplywa na trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
matt35 Prymitywne żarty w TV to NIE wszystko! 10.06.06, 15:54 Nawet niemieckie wiadomości z jakimś zdziwieniem odnotowywaly wczoraj po poludniu fakt, że - uwaga - w trybie ekspresowym - federalny trybunal konstytucyjny skasowal wcześniejszy wyrok sądu krajowego -i dopuścil dziś do zgromadzenia i demonstracji NEONACJONALISTÓW ze skrajnie prawicowo- nacjonalistycznej partii NPD wlaśnie w GELSENKIRCHEN... Nie wiem, czy nie jest to jednak sprytny polityczno-populistyczny zabieg, mający pokazać światu, którego oczy są teraz skierowane na ten kraj, jacy to Niemcy jednak tolerancyjni są - bo na przeciwdemonstracji pojawili się znani politycy ostrzegający przed zalewem nacjonalizmu i "brunatnej mazi". Jednocześnie przed demonstracją NPD spodziewano się tylko ok. 200 jej uczestników, natomiast ok. 2000 na "antydemonstracjach". (www.aol.de/index.jsp?cid=435487940&sg=News_Politik ) (www.zdf.de/ZDFheute/inhalt/2/0,3672,3943138,00.html ) Odpowiedz Link Zgłoś
kibol12 Może chcieli "zachęcić" Pol-kibiców do wyjazdu? 10.06.06, 16:03 Może była to aluzja pod względem polskich kibiców, tórzy chcieli doczekać następnego meczu? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Prymitywne żarty w TV to NIE wszystko! 10.06.06, 17:03 blablabla a i tak wiekszosc mlodych po studiach ucieka do tych wstretnych Niemiec Holandi Wlk Brytani USA. Czyli tam gdzie cywilizacja....a Wam pozostaje PiS i Samoobrona w rzadzie hahahah to jest wlasnie paradoks. wola sprzatac ulice na zachodzie niz zyc we wlasnym kraju. Do tego doprowadziliscie wyborem braci kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 16:29 Przyslowie mowi : "NA KRZYWE DRZEWO TO NAWET KOZA WYSKOCZY" dlatego pwinnismy sie zastanowic czy sami sie doceniamy. Taki zarty z kazdej populacji etnicznej sa nie na miejscu ale coz sie mozna spodziewac po Niemcach przeciez to narod urodznych mordercow z wielu pokolen. Oni zawsze mysla ze sa nad ludzmi.Dlatego to teraz znich wychodzi,nalezy zawsze przy takich okazjach im przypominac co dobrego zrobili w XX wieku. A my POLACY rozsiani po swiecie powinnismy niedac o tym im zapomniec. A obecnie w czsie MUNDIALU poprostu ich olac. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 16:41 Tak jak teraz wszyscy się poklepali po plecach jak to nas źle traktują i mniemcy som źli, to może przyjdzie czas na chwilę refleksji. Może można odpowiedzieć na pytani: - Czy Polacy nie kradli masowo samochodów? - Czy Polacy nie są gasaibarterami Europy? - Czy Polacy czują szacunek w stosunku do siebie jak i do innych? - Czy Polacy mają poczucie humoru? - Czy to nie jest śmiechu warte co przedstawia sobą polska piłka nożna? Zamiast rzucać siem na mniemców może by tak wziąć za doopę klikę PZPN. Właściwie to oni, drodzy koledzy mają tam wszystkich kibiców. Jedna wielka prywata. Tak jak zresztą w każdej innej dziedzinie życia. Zamiast mieć pretensję do mniemców to należy popatrzeć krytycznie na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 17:47 Przysłowie brzmi nieco inaczej: "NA POCHYŁE DRZEWO I SALOMON NIE NALEJE" Odpowiedz Link Zgłoś
marzena796 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 16:49 Ludzie!! Co Wy w tych Niemczech robicie?? skoro taka opinia o nas tak zla? Wstyd!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarotor Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 16:52 Krueger nie różni się specjalnie od swoich kolegów Gebelsa i innych judzących przeciwko Polakom. Problem jednak w tym, że wielu Rodaków traci argunety gdy słyszy takie szwabskie gadanie. Niemcy dorabiają nam "mordę" gdzie tylko i kiedy tylko mogą. W Wielkiej Brytanii kradnie się w roku 350 000 (!) samochodów, w Polsce zaledwie 1/5 tego bo około 70 000. Ale to z nas Niemcy zrobili złodzieji samochodów na sklaę Eurpejskiej zarazy. I za to właśnie ich nie lubię. Mam nadzieję że nasi w jakimś natchnieniu złoją skórę ich drużynie 14 czerwca. Niech tak się stanie to zobaczymy jak mali nagle staną się niejaki Krueger i inni jemu podobni. Czy Michalczewski też mu tynkował? Chyba nie bo gdyby to zrobił to K. spędziłby miesiące w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
gobgam Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 16:54 Jak by Polacy wygrali to by i tych niewybrednych zartow nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 Mnie to nie boli 10.06.06, 17:02 o mnie tak nie mówią;) www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: Niemcy to glupi i ciemny narod!! 10.06.06, 17:07 Wole jezdzic Jaguarem niz niemieckim swinstwem!! Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 Re: Niemcy to glupi i ciemny narod!! 10.06.06, 17:16 toberson napisał: > Wole jezdzic Jaguarem niz niemieckim swinstwem!! Niemcy to narod poetow i filosofow. Ale dlaczego nabijaja sie z polakow i holendrow? Odpowiedz Link Zgłoś
dagma15 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 17:24 te "żarciki" są niesmaczne, ale za to pokazały, że Niemcy nie są dobrymi gospodarzami. Nie chce przytaczać tu historii, ale po tym jak cały świat (a wszczególności Niemcy) zobaczył, że Polacy potrafią walczyć o wolność i honor (chodzi mi o zabory i reszte), myślę, że należy nam się odrobina szacunku, przede wszystkim od naszych 'sąsiadów'. Odpowiedz Link Zgłoś
astarso Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 17:25 Pamiętam takich Niemców, fakt, że to było dawno, ostanie lata NRD, co wychlali (doslownie) nam piwo, stało na stołach na dyskotece i było już nadpite, wracamy z parkietu do stołu, a tu Ci chleją to nasze piwo. Szok, że się nie brzydzili. Co innego, że ostanio na dyskotece w Polsce, to samo zrobili chłopcy w Polsce, na oko 26 letni. Także matoły są wszędzie, niezależnie od nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wichura17 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 17:33 niemcy maja niestety wiele racji i na dodatek my ich mocno w tym umacniamy . Fakt , ze kraj to baranów okrutny lecz mniemanie maja o sobie wysokie , boja sie naszej obecności w Europie dobrze wiedzą że lepiej od nich główkujemy i jak się już we wszystkim obyjemy to powstrzymać nas mogą jedynie ich pieniadze. Niestety nie mamy raczej szans na dokopanie im w najbliższym meczu , bo nasze chłopaki w ostatniej chwili przed gwizdkiem dostaną lukratywne propozycje kontraktów za którymi bedzie stac kapitał niemiecki po prostu ten mecz jest juz sprzedany a zeby nasi tam za mocno sie nie domagali sprawiedliwości rozktecono mit polskich pseudokibicow , choć może oni skopią im dupy mam taką nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
wichura17 Re: Niemcy: Prymitywne żarty z Polaków w telewizj 10.06.06, 17:43 ten idiota z ZDF powinien zabrać kamere i wpasc na weekend do zgorzelca pod Real o 9 rano jak otwieraja supermarket , moze nawet pol godziny wczesniej zobaczy tych moznych europy jak centuje sie nad tym swoim euro az smrud sie w reku robi , spusczaja glowy ,kupuja wszystko i te najgorsze smiecie z logiem TIP br.... super okazja dla frajerow ! szlag ich trafia jak przekraczam granice swoim luksusowym samochodem , kupionym na raty ze oni takim raczej jezdzic nie beda bo nie bedzie ich stac kontroluja mnie za kazdym razem gdy przekraczam granice , a robie to czasami na tym samym przejsciu w Zgrzelcu wiele razy dziennie, mam firme tu i tam wiec musze sie przemieszczac , jestem na granicy ponizany lecz ludzie czytajcie uwaznie nasi funkcjorariusze SG skutecznie im w tym przyklaskuja wczasniej sie klucilem ,ale to nie ma sensu sami gotujemy sobie ten los Odpowiedz Link Zgłoś
gibenrath Ze kradniemy, to wina Niemców. 10.06.06, 17:35 gdyby nie II wojna światowa nie byłoby między Niemcami a Polską takiej przepaści gospodarczej. To raczej my kradnąc teraz, bierzemy co nam się należy (idąc za logiką że polacy przyjechali do Niemiec ich samochodami). Oni przymusowo nie pracowali w naszych fabrykach. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Polacy sami sobie na takie traktowanie zasłużyli. 10.06.06, 17:38 Jak widzę tych odzianych w szmateksach i wyjeżdzających do Niemiec gości,to nie dziwię się,że Niemcy sobie z takich Polaków żartują.Jak można inaczej traktować tanią siłę roboczą,ludzi nie szanujących siebie.Sam się dziwię jak można tak nisko upaść,by Niemcom dupy podcierać. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Polacy sami sobie na takie traktowanie zasłuż 10.06.06, 17:40 widzisz bo ludzie wola jak to sie wyraziles Niemcom d..podcierac niz zyc we wlasnym kraju zarzazanym przez przestepce i fanatycznych katolikow cofajacych Polske do epoki kamienia lupanego Odpowiedz Link Zgłoś