apoplaws 10.06.06, 16:26 Podlizuja sie. Ale raczej w tej grupie spoleczniej, z prostackiego podlizywania sie, nie bedzie poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peter1 To może jeszcze za 15% podatkiem liniowym ? 10.06.06, 16:30 Jak jeszcze będą za odsunięciem przestępców od polityki, to na nich zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców? 10.06.06, 17:36 Myślę że nie chodzi o poparcie dla inteligencji a o pokazanie swojego ja i osłabienie pozycji Zyty. Od kiedy to Leppiej jest obrońcą łże-elit i lumpeninteligencji? Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców? 10.06.06, 17:55 Można by rzec, że wicepremier Gilowska znalazła się w przedziwnej sytuacji, gdyby nie fakt, iż ma to, na co zasłużyła. muzg_na_patyku napisał: > Myślę że nie chodzi o poparcie dla inteligencji a o pokazanie swojego ja i osła > bienie pozycji Zyty. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.lysakowski Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców? 10.06.06, 18:32 > > Myślę że nie chodzi o poparcie dla inteligencji a o pokazanie swojego ja > i osłabienie pozycji Zyty. Jakby pozycję Zyty można jeszcze było osłabić... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców? 10.06.06, 22:09 Taktyka Leppera jest prosta: wsadzanie noża w plecy rządowi Marcinkiewicza przy każdej okazji. Zwłaszcza, gdy ten wykonuje posunięcie oczywiście głupie. Jest wtedy szansa na zdobycie poklasku. Rząd polski (nieważne, jaki numer RP) musi się uporać z problemem przywilejów podatkowych dla rolników. To, że bogate kraje stać na dotowanie 3 % ludności zawodowo czynnej, wcale nie oznacza, że znacznie biedniejszej Polski stać na dotowanie 30 % ludności zawodowo czynnej. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców? 10.06.06, 23:21 No i doczekaliśmy się mecenasa kultury i nauki. Tylko że nikt z zainteresowanych w dobre intencje Andriu nie uwierzy:P Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców? 11.06.06, 07:21 Nie liczą się intencje, ważne że broni biednych artystów przed złą Zytą, kóra chce zabrać im pieniążki. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jondruś to istny Mecenas i Medyceusz! I dziwne to 11.06.06, 10:25 nie jest - ma w końcu w szeregach Samejbrony NIEZŁYCH ARTYCHÓW :-))! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Jondruś to istny Mecenas i Medyceusz! I 11.06.06, 15:16 Kak skazł Władimir Ilicz:” nie dla psa kiełbasa, ale dla mas, zresztą psa już dawno zjedliśmy” A ja chotieł skazat czto kiełbasa dla Was. Niestety zanim Matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ddywity ***S___A___M___0___0___B___R___0_ __N___A******** 11.06.06, 09:10 Bardzo wielu ludzi tzw.wolnych zawodów popiera program Samoobrony. Mecenat Samoobrony jest oczywisty tu link nawiązujący do sztuki Zmartwychwstanie www.patriota.pl/?id=139. A jest to sztuka przez duże S. Pseudo reformy wymierzone w Naród i gospodarkę spowodowały ,pauperyzację nie tylko milionów ludzi o niskim wykształceniu. Eksterminacjia dotkneła też jak najbardziej szeroko rozumianych artystów, i to dobrych artystów. Z autopsji doskonały malarz świetnie radzący sobie wcześniej,dziś musi zdobywać chałturami marny chleb. Podobnie jak część uznanych aktorów,prostytuujących się w telewizyjnych tasiemcowych ogłupiaczach. Problem jest i z punktu ich widzenia zapewne doniosły. Wiec stanowisko Leppera zachęcające do negocjacji w tej materi jest roządne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: ***S___A___M___0___0___B___R___0_ __N___A**** 11.06.06, 09:23 nie obrazaj aktorow ty ciemna maso, bo im do piet nie dorastasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ddywity Re: ***S___A___M___0___0___B___R___0_ __N___A*** 11.06.06, 09:30 Oczywiście ! fanie telenowelowych ogłupiaczy made in Bazil. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jolka - ponoć Reńka Beger też pisze sztukę 11.06.06, 10:22 - autobiograficzną - pt. "Dramat kaligrafki". Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Jola czyta słownki Kopalińskiego 11.06.06, 13:04 tylko jeszcze nie całkiem rozumie słowa ale wypowiedź podoba mi się, jest wielowątkowa każdy wątek zaprzecza poprzedniemu i następnemu. Mecenat SO to dotyczy chyba głównie imprez pijackich Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Raczej się z nim kopie :-))... Ale nie śmiej się 11.06.06, 13:21 z Joli - za wytrwałą działalność na polu medialnym (i to tak nowoczesnym jak internet) może jeszcze - przy dalszym dynamicznym rozwoju kariery jej preceptora Jondrusia - i w ministry trafić :-))! Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Re: Raczej się z nim kopie :-))... Ale nie śmiej 11.06.06, 14:10 w ministry to moze trafi ...tym słownikiem, duży i ciężki, może i któremuś rozumu nabieje nim do łba. Jetem pełny podziwu dla Joli, na 100 ostatnich wypowiedzi tylko 99 było zlepkiem frazesów z broszurek PZPR i SO jedna wypowiedź była własna "jestem głupia" ....chyba tak to brzmiało Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No to w IV (albo V - lepperowskiej) RP są mocne 11.06.06, 21:36 przesłanki do rządowej kariery :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
johan_wawa Re: ***S___A___M___0___0___B___R___0_ __N___A**** 13.06.06, 01:50 > Pseudo reformy wymierzone w Naród i gospodarkę spowodowały ,pauperyzację nie > tylko milionów ludzi o niskim wykształceniu Ciekawe jak ma sie gospodarka i ludzie po tym jak czesc czlonkow samoobrony nie zaplacila za maszyny i z powodow nie placenia doprowadzila do bankructwa inne firmy? Pani Jola wie jak sie nazywa taki czlowiek, co kradnie, rozklada inne firmy, bo nie placi? Zlodziej i sku..*yn. Teraz to nasz rzad, tfu wasz rzad. Bedziecie pieprzyc o ulgach jak sami wstrzymujecie egzekucje komornicze? Pracujecie nad upadloscia cywilna i smie Pani mowic o finansach? Pewnie, aktorzy nie musza grac w telenowelach, moga krasc jak wy, badz jak Pani woli nie placic poniewaz natrafiliscie na ciezka sytuacje gospodarcza w wyniku przemian Balcerowicza. Ale jednak krotko i po imieniu to zwykle zlodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars oczywiscie ze najbogatszym najtansze podatki 11.06.06, 02:50 bo dzieki nim co do gara macie wlozyc...ale "ciemny lud" tego nie skuma Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Do alterparsa w sprawie "ciemny lud"... 11.06.06, 11:27 Patrząc na naszych najbogatszych,odnoszę wrażenie,że wszystko albo przejadają albo przepijają albo przepuszczają w inny sposób. Na palcach jednej ręki można wymienić tych,którzy inwestują likwidując bezrobocie.Jeśli chodzi o tzw rodzime inwestycje zajmujemy jedno z ostatnich,albo nawet ostatnie miejsce wśród nowoprzyjętych państw do UE. Najdynamiczniej rozwija się Estonia,czego należy pogratulować albo pozazdrościć. Ciekawe,jak tam wyglądają podatki tzw "twórców"? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Do alterparsa w sprawie "ciemny lud"... 11.06.06, 12:34 Tworcy niejednokrotnie musza wiecej zainwestowac w to co tworza niz te 50%, wiec mowienie o likwidacji tego odliczenia to absurd, ktory moze dotknac naukowcow, tworcow ale tez wszystkich pracujacych na umowe o dzielo itp. Najbogatsi raczej nie korzytaja z tego odliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: To może jeszcze za 15% podatkiem liniowym ? 11.06.06, 03:31 Bądź logiczny, na kogo wtedy będziesz głosował? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo raczej jak bura suka 10.06.06, 16:58 ze tak dzisiaj zacytuje klasyka... Odpowiedz Link Zgłoś
nikita.nika Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 16:39 Lojalnej Jolki nie ma!!!Wziela sobie do serca moja rade i uczy sie z wodzem francuzkiego:))) hihihihihihihiih.... Podlizuja sie na wzajem:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Wara od naukowcow wiesniaki 10.06.06, 16:46 Siedziec na wsi i swinie pasac. Przestepce do rzadu od Was Kaczynski wprowadzil to juz wystarczajaca ujma dla wiekszosci spoleczenstwa polskiego. Triki PR beda wyprawiac zeby sie "polepszylo" Prezydentowi. Wracac do swoich pastwisk Odpowiedz Link Zgłoś
indris To Gilowska jest wieśniaczką ? 10.06.06, 17:33 Bo to przecież ona do naukowców się dobiera a nie Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars My nie potrzebujemy pomocy ludzi ze wsi 10.06.06, 18:03 wiesniaki maja pola uprawiac i bydlo pasc a nie na salony sie pchac.... Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Re: My nie potrzebujemy pomocy ludzi ze wsi 10.06.06, 23:25 a czyja pomoc wam potrzebna pseudonaukowcy ??? Tak cieżko i twórczo pracujecie ze nawet polskiego samochodu nie ma. Praca magisterska powinna być już twórcza a nie przepisywanie literatury i to gó..e zachodniej, że o doktoracie i wyżej nie wspomnieć. A co powiesz mądralo o elektronice, automatyce. Co takiego oracowaliście w technice spawlnictwa poza barwieniem szybek dla ochrony oczu ? Za moje, podatnika, pieniadze opieralasz sie głabie a wymyślasz wszystkim od wieśniaków Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: My nie potrzebujemy pomocy ludzi ze wsi 10.06.06, 23:36 > Za moje, podatnika, pieniadze opieralasz sie głabie a wymyślasz wszystkim od > wieśniaków. Jeśli się opie..m to nie zarabiam w ogóle pieniędzy głąbie a kogoś komu niepotrzebna nauka i kultura nazywam wieśniakiem. To chyba proste? Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd A czyjej POMOCY potrzebujecie ??? może genetyków ? 11.06.06, 12:53 zeby rozumek poprawic Może twój zakuty naukowy łeb zrozumie jak ci to napisze prościej jesteś przykładem globalizowania ocen ludzi i postaw Jeżli ciemniak z SO powie ze buraki to owoce baobabu ty powiesz ze WSZYSCY to idioci Zastnów sie co piszesz i mówisz publicznie, bo forum to miejsce publiczne Jest oczywiste ze bez nauki nie ma dobrze funkconującej gospodarki i przemysłu. Odwracając zdanie .... przemysł jest opartao technologie NIE Polskie, mecz ogladasz w japońskim telewizorze, siedzisz przy amerykańskim koputerze, żresz francuskie jarzyny, chodzisz po chodniku zrobionego z kostki według Hispańskiego patentu wieć jak ma dobrze funkcjonować gospodarka jezeli opiera sie o kupowanie licencji za koszmarne pieniądze ? Nauka jest dotowan ... dobrze Naukowcy mają mniejsze obciązenia podatkowe ....dobrze Tylko co z tego wynika ??? Pokaż mi naukowaca który zajmije sie np. technologią ciekłego kryształu który robi to w prywatnym laboratoruim. Robi to w państwowej uczelni za dotowane pieniądze na sprzecie kupionym z dotacji. Więc bzdurą jest że naukowcy maja wiekszy koszt uzyskania niz przecietny obywatel tego kraju. ps1. jak jesteś taki madry to odnieś sie do całego mojego poprzedniego postu a nie cytu tylko najmniej istotnego kawałka ps2. zanim napiszesz znowu cos durnego to wiedz że wprwawdzie nie figuruje w almanachu naukowców polskich a kilka patentów mam na swoim koncie i coś o temacie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
el_triste Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 17:11 Nagle sie okazuje, ze wszyscy za 50% kosztami i nie wiadomo w sumie kto jest przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Debilitowany Lepper zabiega o naukowców ,gdyż 10.06.06, 17:25 we własnych szeregach ma tylko wicemarszałkową Wiśniewską,która dyplomkupiła u przyjaciół moskali,przechrztę Czarneckiego,złodzieja Maksymiuka i jeszcze kilku będzie ,bo np.owsiana Beyger za kilkanaście lat może też zdobyć dyplom.A tyle resortów do zdobycia. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 17:46 Kogo chce Pan nabrać na swój populistyczny bełkot?! apoplaws napisał: > Podlizuja sie. Ale raczej w tej grupie spoleczniej, z prostackiego > podlizywania sie, nie bedzie poparcia. Widzę, że wyciągnęliśmy te same wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 17:57 Ja jednak popieram Gilowska Lepper zajmij sie naprawde biednymi Odpowiedz Link Zgłoś
itd-gw tez popieram Gilowska 11.06.06, 00:08 sasanka2411 napisała: > Ja jednak popieram Gilowska ja tez!!! To nieprawda, ze cale srodowisko jest za utrzymaniem przywilejow i dbaniem wylacznie o wlasna kieszen. Sa tez tacy, ktorzy mysla propanstwowo. www.nfa.pl A Pan Lepper niech nie liczy, ze w podziece naukowcy, artysci i tworcy wespra go w utrzymaniu przywilejow KRUS i doplat do paliw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chwd_pis NIe ma większego poniżenia dla ludzi nauki 10.06.06, 19:04 Nie ma większego poniżenia i hańby dla ludzi nauki, niż stawanie w ich obronie kryminalisty i watażki bez matury! Nigdy nie przypuszczałem, że dożyje takich czasów. Czasów powrotu czeogoś gorszego od komuny - powrotu faszyzmu! To co wyrabiają Kaczyńscy to zbrodnia na Polsce i Polakach. Nie ujdzie im to bezkarnie! Odpowiedz Link Zgłoś
marzag Problem w tym,że 90% tfurcuf jest na poziomie Lepp 10.06.06, 19:42 Masz racje, niestety musze przyznac,że co najmniej 90% "tfurcuf" nadużywa tego zwolnienia. Może ulgę zostawić a zweryfikować twórczość? Co pani na to pani Zyto? Ja wiem, że solidarność zawodowa to piękna rzecz ale chciałbym zapytac o dokonania tych najbardziej protestujących.I zdecydowanie nie chcę stać z nimi w jednym szeregu. Niech się bratają z Lepperem. Polskie uczelnie, instytuty i artyści praktycznie nie liczą się na świecie, więc za co ta premia dla całych środowisk? naukowiec Odpowiedz Link Zgłoś
itd-gw Popieram Gilowska 11.06.06, 00:15 > Polskie uczelnie, instytuty i > artyści praktycznie nie liczą się na świecie, więc za co ta premia dla całych > środowisk? POtwierdzam. Polskie uczelnie sa w ogonie nauki swiatowej a wiekszosc ich pracownikow to najzwyklejsi POZORANCI NAUKOWI. A dokladniej: najlepsze polskie uczelnie to dwa uniwersytety: Jagiellonski i Warszawski. Obydwa zajmuja pozycje ed.sjtu.edu.cn/rank/2005/ARWU2005_301-400.htm - widelki: wsrod europejskich 124-168 wsrod swiatowych 301-400 Odpowiedz Link Zgłoś
kontra59 chwd_głupkom 10.06.06, 22:05 jeśli ludzie nauki publicznie bronią czegoś co można spokojnie nazwać "publiczną pralnią szarej kasy dla wtajemniczonych" to niech się nie dziwią że pojawiają się inni zainteresowani praniem kasy. Jędruś Lepper już się cieszy na myśl jak będzie rozliczał kasę za np odczyty. Poniżenie i hańba to tak się dać wykorzystywać - np. taki magister fizyki dla zaoszczędzenia swojego podatku np 1000pln jest za ulga która cwaniakom pozwala oszczędzić na podatkach setki tysięcy i miliony. Frajerstwo, nieuleczalne frajerstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 19:51 Teraz już jest pewne na bank, że to całe - Zyta chce - prezydent przeciw - SO w obronie - jest zwykłą, żałosną szopką. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 20:35 "Lider Samoobrony dodał, że podwyżki podatków nie są przewidziane ani w programie jego partii, ani w programie PiS, które opowiada się za państwem solidarnym i solidaryzującym się z potrzebującymi i najuboższymi" - państwo "solidaryzujące się z potrzebującymi i najuboższymi" musi utrzymywać wysokie pdoatki i docelowo je podwyższać. Taka jest prawda - w imię "solidarnosci" trzeba wszystkich ostro kroić. Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Samoobrona szczerzy zęby do... 10.06.06, 21:42 Artystów i naukowców.Chyba nie spodziewali się takich adwokatów w swojej sprawie.Gdyby członkowie oddali wszystkie długi bankom,to nie byłoby problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
laszlo.kovacs Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 21:46 ja tego po prostu nie rozumiem. dlaczego dziennikarze artysci i naukowcy maja placic polowe tego co ja! przeciez ten kraj jest porabany. rowni i rowniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 22:13 To zasięgnij informacji o tym, jakie podatki płacą rolnicy. W dodatku, praca rolnika jest zasilana dotowanym paliwem a żeby wyeksportować produkty rolne, trzeba dopłacić. Naukowcy na razie nie potrzebują dotowanego paliwa i dotacji do eksportu ich produktów (często wypocin). Poza tym, rolników jest więcej a naukowców mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra59 ŁŻE-ELITA zdemaskowana za 50% 10.06.06, 22:14 na dodatek ci artyści itp nie zauważają, że to jest "pralnia" robiona za ich plecami i na ich moralny koszt. Jaki cwaniak drugiemu zapłaci w tym kraju inaczej (jeżeli już musi legalnie) niż "za dzieło" z 50% kosztem? Środowiska elitarne wykazują u nas brak elementarnej uczciwości albo taka to "elita". Mają pisowcy po stokroć rację - "ŁŻE-ELITA". Patrzę na tych profesorów, aktorów - ręce opadają, wstyd. I teraz Lepper ich popiera - czy już zdradził swoich prostaków czy szykuje jakąś pułapkę na ynteligentów? Lepper też zaraz będzie twórcą - odczyty za kasę - jak pamiętny półdebil Wałęsa - ten też jest zresztą pewnie za ulgą "dla twórców"? Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: ŁŻE-ELITA zdemaskowana za 50% 10.06.06, 22:19 Inteligencjo jak sie czujesz z tym poparciem Leppera? Gdzie Wasze morale? Płaćcie podatki jak wszyscy Ja mysle ze to Wy powinniscie poprosic ze nie ma lepszych i gorszych w placeniu podatków pokazcie że jestescie uczciwymi podatnikami Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: ŁŻE-ELITA zdemaskowana za 50% 10.06.06, 22:42 tez jestem tworca i pozwole sobie zabrac glos. Ja np. jestem libertarianinem (wolnosciowcem), W OGOLE nie popieram podatkow w obecnej formie i uwazam, ze powinny byc jak najnizsze, choc to tez nie zmienia faktu, ze PODATKI=KRADZIEZ (WYMUSZENIE HARACZU). Dlatego bede bronil wszystkich przywilejow - i swoich wlasnych (nie chce byc okradany jeszcze bardziej), i rolniczych, i gorniczych, i kazdych innych. Podnoszenie podatkow, likwidacja ulg Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ŁŻE-ELITA zdemaskowana za 50% 10.06.06, 22:47 Klasyczny przykład relatywizmu. Ale takie jest życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra59 gonimy za ochłapami rzucanymi przez władzę 10.06.06, 23:00 Ja jestem w podobnej sytuacji i mam chyba nawet podobne poglądy. Różnica między nami jest taka, że jestem przekonany, że przydzielanie ulg przez władzę jest to jakieś kolejne wcielenie zasady "dziel i rządź". I to nie byle jakiej władzy a lewicowej, socjalistycznej u swych korzeni. Jak to działa - już widać efekty - profesorowie, aktorzy, dziennikarze skompromitowani, nawet Lepera zdaje się już "kupili". Zapomniał o prostakach którzy na niego głosowali i jednym głosem z profesorami woła o ulgi. I śmieszne i straszne - jak z tym tygrysem ... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars kontra 59 a ty wogole jakakolwiek szkole skonczyle 11.06.06, 02:35 s czy jestes zwyklym chlopo wiesniakiem? Zreszta mnie to wisi. Odebranie 50% kosztu uzysku zaskutkuje tylko kolejna transza "wyjechanych" z tego zacofanego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 22:24 O proszę - okazało się że i Samoobrona cywilizowana. A ileż to krzyku było, że Lepper bandyta i be. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 22:33 Gdzie Lepper "bandyta i be"? Od jutra będzie "swój" dla naukowców i artystów. Odpowiedz Link Zgłoś
pop00 Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 22:40 Pamiętajcie. Gdy tylko Samoobrona dojdzie do władzy, wszystkie postulaty wszystkich będą spełnione, a oprócz tego każdy dostanie dużo pieniędzy nawet bez żadnych postulatów. Biedni staną się bogatymi, a bogaci jeszcze bogatszymi. Zaufajcie nam - mamy swoje sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 22:49 Nikt wam nie może tyle dać, ile my możemy wam obiecać. Bracia i spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
compan123 Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 10.06.06, 22:44 To poparcie pokazuje tylko stopień populizmu Samoobrony i pęd tej łże-formacji do władzy. A na marginesie, czy ktoś pamięta flirty Samoobrony z SLD w poprzednim sejmie? Mam tylko nadzieję, że Naród w kolejnych wyborach nie okaże się „ciemny”. Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy_marycha Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 11.06.06, 00:52 Nie okaze sie ciemny? obawiam sie, ze bedzie tak samo slepo lykal wyborcza kielbase jak w ostatnich wyborach. efekty jakie sa kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Sprzeciw dla przywilejów podatkowych dla "twórców" 11.06.06, 01:42 30 lat obserwowałam radosną twórczość pewnego naukowca, aktualnie w stopniu doktora habilitowanego - literatury nie kupował i nie kupuje - korzysta z bibliotek polskich i zagranicznych - od kiedy pojawił się internet korzysta z dostępu do sieci za darmo w miejscu pracy, bez żadnych ograniczeń - otrzymuje zwrot kosztów wszystkich konferencji i szkoleń zarówno w kraju jak i za granicą - podczas oddelegowań do pracy za granicą otrzymuje podwójne uposażenie, pensję w Polsce i wynagrodzenie za granicą oraz zwrot kosztów podróży - korzysta z prawa do nienormowanego czasu pracy, co sprowadza się praktycznie do pracy 5-6 godzin/ dobę - korzysta z 6- tygodniowego urlopu/ rok Naukowiec ów, aby wykonywać swój zawód nie musi ponosić żadnych kosztów. Wszystko, co do pracy jest mu potrzebne otrzymuje od pracodawcy. Jedyny wydatek, jaki poniósł, to przed laty zakup miękkiego ołówka, gdyż tylko takim lubi robić notatki. Przypuszczam jednak, że zwrócił się do pracodawcy o zwrot kosztów ;)). Znam środowisko naukowców bardzo dobrze, nie ponoszą oni z pewnością większych kosztów przy uzyskiwaniu przychodów niż np nauczyciele czy lekarze. Popieram Zytę Gilowską. Prosze zabrać bezzasadne ulgi podatkowe. Ta_ Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars pochwal sie jeszcze co sam w zyciu robisz 11.06.06, 02:30 kopiesz doly czy uprawiasz pole? Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Do "ta" 11.06.06, 11:58 Bardzo dobry post. Podzielam opinię,gdyż wiem o kilkupodobnych "uczonych" i "twórcach". Teraz protestują,bo boja się utraty apanaży! Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Do "ta" 13.06.06, 01:07 dzimbim napisała: > Bardzo dobry post. Podzielam opinię,gdyż wiem o kilkupodobnych "uczonych" > i "twórcach". Teraz protestują,bo boja się utraty apanaży! Nie wypowiadałabym się gdybym nie znała doskonale środowiska naukowców pracujących na uczelniach oraz w innych placówkach badawczych. Nikt mnie nie przekona, że ponoszą oni koszty uzyskania przychodu inne ( jak twierdzą - większe !) od przeciętnego inteligenta. Próbowałam uzyskać u źródeł informacje na ten temat. Zagadnięci naukowcy sami nie potrafili wskazać ponadnormatywnych kosztów, bo przecież zakup komputera do użytku domowego trudno dzisiaj nazwać szczególnym, elitarnym wydatkiem. Przyznanie ulgi podatkowej dla "twórców" i włączenie do tej grupy naukowców było, moim zdaniem, podretuszowaniem marnych zarobków w sfrustrowanym marnymi płacami świecie nauki. Należy wrócić do normalności ! Należy płacić godziwie za niewątpliwie potrzebną i służącą społeczeństwu pracę naukowca, ale zabrać niesłusznie przyznane przywileje podatkowe. Ta_ Odpowiedz Link Zgłoś
b0rderline przeciez pisowi chodzilo o dokopanie dziennikarzom 11.06.06, 06:06 caly pomysl powstal z mysla o dziennikarzach, ktorzy tak pisowi "przeszkadzaja". Jarkowi Kaczynskiemu strasznie nie podoba sie krytyka ze strony mediow i postanowil pokazac, kto tu rzadzi. Nie mogl jednak wypowiedziec oficjalnie wojny dziennikarzom, to zrobil to pod plaszczykiem zabierania ulg podatkowych i dostac sie musialo takze artystom i naukowcom. Na nieszczescie Kaczora, media oficjalnie nie lamentuja, za to sprawnie wykorzystuja zale i sprzeciw wlasnie artystow i naukowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
chwd_pis Re: przeciez pisowi chodzilo o dokopanie dziennik 11.06.06, 06:54 Wiesz, że masz chyba rację. Kaczory walą na oślep w domniemanego wroga. Tym razem chodzi o dziennikarzy. Kaczory to ludzie bez poczucia humoru i bez żadnego dystansu do samych siebie. To bardzo niebezpieczni ludzie u władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
b0rderline Re: przeciez pisowi chodzilo o dokopanie dziennik 11.06.06, 10:31 straszni manipulatorzy. To wszystko bylo swietnie zaplanowane. Teraz prezydent i Samoobrona staja w obronie artystow i naukowcow, i oni swoje przywileje utrzymaja, a dziennikarze straca :D niezle to sobie Kaczynski wykombinowal... Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch lepper to za 50%???? chyba alkholem. 3x15% tylko 11.06.06, 06:27 liniowy, moze na jakis czas powstrzymac degradacje kraju. Teraz jestesmy dostawca sily roboczej dla EU i dobrze uczymy sie jako spoleczenstwo ze wladza za nas samych niczego nie zalatwi szczegolnie zasilkami. Moze kiedys znajdzie sie odwazna grupa ludzi i sprawi ze przestaniemy przegrywac na kazdym polu w europie. Narazie postepujaca recydywa PRl-u, wiedzie ten kraj w kolejna epoke rozbiorow. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 11.06.06, 07:03 O co tej głupiej Gilowskiej chodzi? Niech wraca na uczelnię i pracuje za te parę marnych groszy. A ileż mamy tej kadry profesorskiej czy artystycznej? Ile można na niej zaoszczędzić? Baba nie umie liczyć. Niech lepiej się weźmie za pensje ministrów i posłów i zrówna je do średniej krajowej. Tam dopiero potrzebne są cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 11.06.06, 10:07 no wlasnie, dlaczego posel czy minister ma zarabiac wiecej? Niech oddaje swoja pensje... 90% podatek dla politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Skąd łżeelyty w Samoogłupianiu? 11.06.06, 07:39 Dziwne, że Andre popiera swoich przeciwników zamiast ich obłożyć dodatkowym podatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Samoobrona za 50-proc. uzyskiem dla twórców 11.06.06, 09:12 Już się zaczynają podlizywać? To znaczy, że niedługie panowanie pisiorków... Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal A Dziennikarze? 11.06.06, 09:36 Mówi się o twórcach i artystach, a czy dziennikarzydo tego będą nadal zaliczać? Chcesz wiedzieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Jacy tffu-rcy taka samoobrona 11.06.06, 10:50 Jacy tffu-rcy taka samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Czy twórcy kupią "podlizywanie" się Samoobrony? 11.06.06, 11:30 apoplaws napisał: > Podlizuja sie. Ale raczej w tej grupie spoleczniej, z prostackiego > podlizywania sie, nie bedzie poparcia. --------------------------------------------------------------------------- Ciekawe,czy twórcy "kupią" poparcie Leppera i Samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś