Dodaj do ulubionych

Sciana płaczu

11.06.06, 14:36

Ja mysle, ze pani Senyszyn i reszta zwolennikow parad gejow, powinni udac sie pod sciane placzu w Jerozlolimie, wlazyc, zgodnie ze zwyczajem, karteczki w szpary sciany z zyczeniami. Sama prosba do Ducha Swietego moze nie wystarczyc. Moze watro wesprzec sie prosba do samego Jahwe.
Obserwuj wątek
    • maaac Re: Sciana płaczu 11.06.06, 14:41
      Czy masz świadomość że bluźnisz? Jeśli nie to Cię w tym uświadamiam.

Jeżeli uważasz się za Katoliczkę/Chrześcijankę to gratuluję zrozuminia
      przykazań.
      • basia Re: Sciana płaczu 11.06.06, 14:48
        maaac napisał:

> Jeżeli uważasz się za Katoliczkę/Chrześcijankę to gratuluję zrozuminia
        > przykazań.

Rozwin, jesli łaska, swoje zrozumienie przykazan.
        • maaac Re: Sciana płaczu 11.06.06, 15:13
          Nie moje. Chrześcijańskie rozumienie, z którym chyba się utożsamiasz wyłącznie
          na poziomie plemiennym - my kontra oni. Z imienia Boga czy go użyjesz w formie
          Bóg, Jahwe, Jehowa, God, czy też inaczej, kpić nie wolno. Tak samo z próśb do
          niego kierowanych. Jakbyś niewiedziała - Bóg Chrześcijan to ten sam Bóg,
          którego wyznają Mozaiści i Islamiści. Kpiny z Jahwe czy Allaha są kpinami z
          tego samego Boga.
          • basia Re: Sciana płaczu 11.06.06, 15:18
            maaac napisał:

> Nie moje. Chrześcijańskie rozumienie, z którym chyba się utożsamiasz wyłącznie
            >
            > na poziomie plemiennym - my kontra oni. Z imienia Boga czy go użyjesz w formie
            > Bóg, Jahwe, Jehowa, God, czy też inaczej, kpić nie wolno. Tak samo z próśb do
            > niego kierowanych. Jakbyś niewiedziała - Bóg Chrześcijan to ten sam Bóg,
            > którego wyznają Mozaiści i Islamiści. Kpiny z Jahwe czy Allaha są kpinami z
            > tego samego Boga.

Widzisz, ja nie kpie, to Senyszn kpi. A skoro pozwala sobie kpic z Ducha Swietego, to niby dlaczego ma sie ograniczac tylko do tej jednej osoby Boskiej.
            • maaac Re: Sciana płaczu 11.06.06, 15:34
              Ona kpiła, a Ty z niej i Boga. Stałaś się w ten sposób jej równa. Zresztą dalej
              kpisz mówiąc o ograniczaniu się do jednej osoby Boskiej.

W swej niechęci wobec tej pani zapędziłaś się za daleko - przy okazji chcąć
              też dokopać Żydom nie wiedomo za co.
              • t-800 Re: Sciana płaczu 11.06.06, 15:38
                Skok na 60 miliardów dolarów: michalkiewicz.pl/rdm_07-06-2006.php
              • basia Re: Sciana płaczu 11.06.06, 15:42

Mylisz sie. nadstawilam drugi policzek.

Tylko dzwine, ze ten drugi policzek boli Ciebie. A pierwszy, ten od Ducha Swietego nie boli. Masz jednostronna znieczulice?
                • maaac Re: Sciana płaczu 11.06.06, 18:15
                  > Mylisz sie. nadstawilam drugi policzek.
                  >
                  1. Specyficznie nadstawiłaś. Ale widać tak to rozumiesz, "nadstawianie"
                  specyficznie. Tak jak "specyficznie" rozumiesz przykazania...

> Tylko dzwine, ze ten drugi policzek boli Ciebie. A pierwszy, ten od Ducha
                  Swiet
                  > ego nie boli. Masz jednostronna znieczulice?

2. Jaki policzek od Ducha Świętego? O czym Ty piszesz? Jeśli pijesz do
                  wypowiedzi Pani Senyszyn to jakkolwiek parodiowanie słów Papieża jest
                  chamstwem, to do bluźnierstwa im jeszcze daleko. Zresztą jako osoba niewierząca
                  łamać przykazań nie może. Po za tym czyjeś bluźnierstwo nie upoważnia Cię do
                  szydzenia z Boga i z Tych co w niego wierzą. No i najważniejsze, w tej sprawie
                  się wogóle nie wypowiadałem więc skąd Twoje tezy co mnie boli, a co nie?
                  • basia Re: Sciana płaczu 12.06.06, 08:28
                    maaac napisał:

> 2. Jaki policzek od Ducha Świętego? O czym Ty piszesz? Jeśli pijesz do
                    > wypowiedzi Pani Senyszyn to jakkolwiek parodiowanie słów Papieża jest
                    > chamstwem, to do bluźnierstwa im jeszcze daleko. Zresztą jako osoba niewierząca
                    >
                    > łamać przykazań nie może. Po za tym czyjeś bluźnierstwo nie upoważnia Cię do
                    > szydzenia z Boga i z Tych co w niego wierzą. No i najważniejsze, w tej sprawie
                    > się wogóle nie wypowiadałem więc skąd Twoje tezy co mnie boli, a co nie?

Jako osoba niewierzaca i nie katolik, rozumiem, ze nie wiesz, ze bluznierstwo wobec Ducha Swietego, nie jest mniejsze/wieksze niz bluznierstwo wobec Boga, bo Duch Swiety to OSOBA BOSKA.

Pisze o tym co ciebie boli, bo jak nozyce odzewales sie na slowa "sciana placzu". Bo w kontekscie zydowskim o Bogu napisalam.

Jeszcze raz powtarzam , z nikogo nie szydze, ani z tych co wierza w Boga, bo to i moj Bog.

Tym watkiem zwracam uwage, co boli takich politpoprawnych ludzi jak Ty - boli karykatura Mahometa, boli wspomnienie niepowazne o Bogu w kontekscie zydowskim - nie boli kpienie z wiary swojego narodu, ze slow pzrepelnionych wiara i moca JPII.

Roznica dla pani Senyszyn jest taka, ze gdyby zakpila z Mahometa wydano by na nia wyrok( byc moze i smierci), nawiazanie do Zydow, wywolalo by konflikt miedzynarodowy i bicie poklonow i pzreprosin przez naszego prezydenta.
                    • maaac Re: Sciana płaczu 12.06.06, 08:59
                      > Jako osoba niewierzaca i nie katolik, rozumiem, ze nie wiesz, ze bluznierstwo
                      w
                      > obec Ducha Swietego, nie jest mniejsze/wieksze niz bluznierstwo wobec Boga,
                      bo
                      > Duch Swiety to OSOBA BOSKA.
                      >
                      Jako osoba wierząca w przeciwieństwie do Ciebie wiedziałem to od samego
                      początku.
                      Że ty nie wiesz o tym, że cała Trójca jest równa łatwo sprawdzić:
                      "Sama prosba do Ducha Swietego moze nie wystarczyc. Moze watro wesprzec sie
                      prosba do samego Jahwe." Tak moze wypowiadać się tylko ktoś z kategorii nie
                      wierzący-praktykujacy. Zreszta nawet nie wiem skąd wyciągasz wnioski o
                      wrtościowaniu - ja Ci tylko uprzytomniłem to co jako osoba niewierzaca, a
                      jedynie praktykujaca zapomniałaś. Nie ma "Boga w kontekście żydowskim" jest
                      tylko jeden Bóg (w trzech osobach).

> Jeszcze raz powtarzam , z nikogo nie szydze, ani z tych co wierza w Boga, bo
                      to
                      > i moj Bog.
                      >
                      Cały czas to powtarzasz i cały czas za swoje szyderstwa i bluźnierstwo nie
                      przeprosiłaś.

> Tym watkiem zwracam uwage, co boli takich politpoprawnych ludzi jak Ty - boli
                      k
                      > arykatura Mahometa, boli wspomnienie niepowazne o Bogu w kontekscie
                      zydowskim -
                      > nie boli kpienie z wiary swojego narodu, ze slow pzrepelnionych wiara i moca J
                      > PII.
                      >
                      Jak byś nie zwróciła uwagi - słowa pani Senyszyn określiłem jako chamstwo. To
                      jedna sprawa - a druga czy ty wierzysz w JPII? On był tylko człowiekiem,
                      wybitnym ale człowiekiem. Traktowanie kpienia z Niego na równi z kpieniem z
                      Boga jest kolejnym bluźnierstwem...

> Roznica dla pani Senyszyn jest taka, ze gdyby zakpila z Mahometa wydano by na
                      n
                      > ia wyrok( byc moze i smierci), nawiazanie do Zydow, wywolalo by konflikt
                      miedzy
                      > narodowy i bicie poklonow i pzreprosin przez naszego prezydenta.
                      >
                      Tzn chcesz to odrobić i dlatego sama chcesz wydać na nia wyrok? Inaczej tego
                      stwierdzenia nie mogę zrozumieć. Fajnie to tak się porównywać do gorszych?
                      Histerii z powodu karykatur Mahometa nie rozumiem, też je uważam za mocno
                      niesmaczne ale to co się działo to była przesada. Nie rozumiem też twojej
                      obsesji żydowskiej - czyżby jakiś przodek?
                      • basia Re: Sciana płaczu 12.06.06, 09:11
                        ciezkie tlumaczenie ...- jeszcze raz.

To ze ja wiem (o trojcy) nie znaczy ze inni wiedza. Nie pisalam tego postu dla siebie tylko dla innych, dla tych ktorzy tego nie wiedza, i oburzyliby sie na odwolywanie do tradycji plynacej z wiary Zydow, a uwazaja za normalne kpienie z Ducha Sw, tradycji polskiej, w tym Polaka - JPII.

Dlaczego uzylam Zydow akurat? bo to bardzo delkiatny temat, szczegolnie Tu w GW, najmniejsze uchybienie tej tradycji wywoluje ostracyzm.

Proste - jezeli chcesz cos uwydanic musisz podac wyrazisty przyklad.

Jasniej nie potrafie wytlumaczyc.
                        • maaac Re: Sciana płaczu 12.06.06, 10:55
                          > ciezkie tlumaczenie ...- jeszcze raz.
                          >
                          > To ze ja wiem (o trojcy) nie znaczy ze inni wiedza. Nie pisalam tego postu
                          dla
                          > siebie tylko dla innych, dla tych ktorzy tego nie wiedza, i oburzyliby sie na
                          o
                          > dwolywanie do tradycji plynacej z wiary Zydow, a uwazaja za normalne kpienie
                          z
                          > Ducha Sw, tradycji polskiej, w tym Polaka - JPII.
                          >
                          > Dlaczego uzylam Zydow akurat? bo to bardzo delkiatny temat, szczegolnie Tu w
                          GW
                          > , najmniejsze uchybienie tej tradycji wywoluje ostracyzm.
                          >
                          > Proste - jezeli chcesz cos uwydanic musisz podac wyrazisty przyklad.
                          >
                          > Jasniej nie potrafie wytlumaczyc.
                          >

No to dobrze tez jeszcze raz napiszę. Jezeli chciałas zaprotestować przeciwko
                          wypowiedzi pani Seniszyn to mogłaś to zrobić. Jeżeli chciałaś napisać, że brak
                          (?) oburzenia wobec jej wypowiedzi przy zwykle dużym(?) proteście wobec kpienia
                          z tradycji Muzułman czy Żydów - też to mogłaś zrobić.
                          Niestety zrobiłaś coś innego - chcąć zakpić, użyłaś jako "motywu" Boga, dla
                          niepoznaki używajac jego imienia Jahwe (tak nawiasem w Biblii są tylko litery
                          JHW, samogłoski dodaja różni ludzie według uważania). Jest to niestety
                          bluźnierstwo - dokładnie BLUŹNIERSTWO. To co robił ktoś inny nie usprawiedliwia
                          Cię w najmniejszym stopniu.
                          Zakpiłaś też w sposób ewidentny z wiary innych ludzi, którzy kompletnie nie są
                          ze sprawą związani. Cóż ci są winni Żydzi, że pani Senyszyn zachowała się tak
                          czy inaczej.

Następnie stawiasz w jednym rzędzie kpienie z Ducha Św (które tylko Ty
                          wymyśliłaś bo nigdzie go nie było), tradycji polskiej (jakiej tradycji- gdzie
                          tu tradycja?), Papieża - JPII, i Polaka jako takiego. Czy aby nie przesadzasz?
                          Rozumiem Duch Św. - Twoje obrażanie Boga pod imieniem Jahwe mnie też
                          zbulwersowało, ale równać z nim >>tylko człowieka<< JPII? Negowanie zaś
                          możliwości kpienia z Polaków jako takich (święte krowy czy co?) czy polskiej
                          tradycji (czy nie mamy przywar?) to juz grubo powyżej przesady. Fakt że nalezy
                          co do tego ostatniego zachowywać dobry smak - ale kpić wolno zarówno, z Polaków
                          jak i Żydów, Niemców czy Eskimosów.

Czy wreszcie rozumiesz że może i twe intencje czyste ale z pewnych powodów
                          popełniłaś takie głupstwo że szkoda gadać....
                          • basia Re: Sciana płaczu 12.06.06, 11:42
                            maaac napisał:
                            (...)

> Zakpiłaś też w sposób ewidentny z wiary innych ludzi, którzy kompletnie nie są
                            >
                            > ze sprawą związani. Cóż ci są winni Żydzi, że pani Senyszyn zachowała się tak
                            > czy inaczej.

jak to nie sa zwiazani? wsrod gejow nie ma ani jednego Zyda?

Mozna zwracac sie o pomoc do Ducha Sw, a do Boga (Jahwe) nie mozna?
                            Parad "rownosci" w Izraleu nie ma potzreby organizowac?
                            • maaac Re: Sciana płaczu 12.06.06, 12:19
                              > jak to nie sa zwiazani? wsrod gejow nie ma ani jednego Zyda?
                              Zaraz, zaraz. Stosując tą logikę - wśród kobiet są prostytutki, tzn. kobiety
                              są zwiazane z prostytutkami, jesteś kobietą więc jesteś związana z
                              prostytucją... Kpisz? Czy chcesz bym cię traktował jako prostytutkę, jeżeli
                              sama z wniosku, że wśród gejów są również Żydzi wywodzisz istnienie jakieś
                              powiązanie tych środowisk.

> Mozna zwracac sie o pomoc do Ducha Sw, a do Boga (Jahwe) nie mozna?
                              > Parad "rownosci" w Izraleu nie ma potzreby organizowac?
                              >
                              Nikt o pomoc do Ducha Św. się nie zwracał, a jeżeli nawet, to ze zwracania się
                              kogoś w sposób prześmiewczy i bluźnierczy do Ducha Św. nie wynika prawo Twoje
                              do kpienia z modlitw do Boga. I Ty jeszcze śmiesz uważać się za Katoliczkę,
                              jeżeli tego nie wiesz??!!!!!!!!!!
                              • basia Re: Sciana płaczu 12.06.06, 14:01
                                maaac napisał:

Ty homofobie jeden, a coz w tym zlego, ze jakis Zyd jest gejem, dlaczego odmawiasz im prawa do identyfikacji sie ze srodowiskiem gejowskim. Na parade, w te pedy i ucz sie poprawnosci.

btw - meskie prostytuki tez bywaja, w Polsce rozniez. Jestes Polakiem - wniosek wyciagniesz sobie sam, zgodnie ze swoja logika.
                                • maaac Re: Sciana płaczu 12.06.06, 14:25
                                  > Ty homofobie jeden, a coz w tym zlego, ze jakis Zyd jest gejem, dlaczego
                                  odmawi
                                  > asz im prawa do identyfikacji sie ze srodowiskiem gejowskim. Na parade, w te
                                  pe
                                  > dy i ucz sie poprawnosci.
                                  >

O czym ty bredzisz? Jaka identyfikacja? Po prostu z istnienia części wspólnej
                                  zbiorowości gejów i zbiorowości Żydów nie można wyciagać wniosku o tożsamości
                                  (w sensie matemematycznym) tych zbiorowości. Inaczej mówiąc, to że istnieją
                                  Żydzi-geje nie upowaznia cię do obrażania Żydów przy okazji krytyki gejów. Nie
                                  mówiąc już o obrażaniu ludzi wierzących jako takich...

> btw - meskie prostytuki tez bywaja, w Polsce rozniez. Jestes Polakiem -
                                  wniosek
                                  > wyciagniesz sobie sam, zgodnie ze swoja logika.
                                  >
                                  Wybacz ale to Twoja nie moja logika. Ja z niej kpiłem. Najwyraźniej nie
                                  potrafisz ani samemu kpić ani kpin zrozumieć.

No i widzę że Żydowsko-pedalski temat ci milszy niż problem religijny
                                  nadużywania imienia Bożego do własnych gierek. Zrównanie obrażania Ducha Św. i
                                  statystycznego Polaka też zapomniałaś.

• basia Re: Sciana płaczu 12.06.06, 14:41
                                    maaac napisał:

> O czym ty bredzisz? Jaka identyfikacja? Po prostu z istnienia części wspólnej
                                    > zbiorowości gejów i zbiorowości Żydów nie można wyciagać wniosku o tożsamości
                                    > (w sensie matemematycznym) tych zbiorowości.

a kto wyciaga takie wnioski? chyba ty sam. Radze cofnac sie do tego co napisalam wczesniej. Zacytyuje ci jendo zdanie "wsrod gejow nie ma ani jednego Zyda?"

(...)
                                    > Wybacz ale to Twoja nie moja logika. Ja z niej kpiłem. Najwyraźniej nie
                                    > potrafisz ani samemu kpić ani kpin zrozumieć.

Cos kiepsko ci wychodzi to kpienie. Twoja kpina i zawarty blad logiczny mialaby sens, gdybym napisala, ze wszyscy Zydzi sa zwiazani z gejami.

>Zrównanie obrażania Ducha Św. i statystycznego Polaka też zapomniałaś.

To zdanie najpierw przetlumacz, wedytuj, zrob cololwiek, zeby bylo po polsku.
                                    • maaac Re: Sciana płaczu 12.06.06, 16:28
                                      > a kto wyciaga takie wnioski? chyba ty sam. Radze cofnac sie do tego co
                                      napisala
                                      > m wczesniej. Zacytyuje ci jendo zdanie "wsrod gejow nie ma ani jednego Zyda?"

Oj Basiu Basiu ale masz sklerozę... już sama nie wiesz co i dlaczego pisałaś.
                                      Choć może to nie skleroza może poprostu nie panujesz nad tym co piszesz...

> Cos kiepsko ci wychodzi to kpienie. Twoja kpina i zawarty blad logiczny
                                      mialaby
                                      > sens, gdybym napisala, ze wszyscy Zydzi sa zwiazani z gejami.

Błędu nie ma - wiesz o tym dobrze...

> To zdanie najpierw przetlumacz, wedytuj, zrob cololwiek, zeby bylo po polsku.

Dobrze, ale co to jest "cololwiek"?

Dla mnie to EOT, najwyraźniej jesteś nieprzemakalna. Taki sobie malutki
                                      przykładzik biedaczki z kompleksami, kiepściutką znajomością Biblii, logiki
                                      także. Na polityce się też nie znasz ("kartka Kurskiego").
                                      Szkoda mojego dalszego czasu - jak się nawrócisz to adres e-mail znasz, możemy
                                      pogadać.
                                      • basia Re: Sciana płaczu 12.06.06, 20:38
                                        maaac napisał:

> Oj Basiu Basiu ale masz sklerozę... już sama nie wiesz co i dlaczego pisałaś.
                                        > Choć może to nie skleroza może poprostu nie panujesz nad tym co piszesz...

moj cytat Cie nie przekonal? moze ty odpowiadasz na posty kogos innego?

> Błędu nie ma - wiesz o tym dobrze...

Zastanow sie jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz.

> Dobrze, ale co to jest "cololwiek"?

juz poprawiam : "cokolwiek". U mnie literowka a u ciebie jak nazwac zdanie bez sensu?
                                        >
                                        > Dla mnie to EOT, najwyraźniej jesteś nieprzemakalna. Taki sobie malutki
                                        > przykładzik biedaczki z kompleksami, kiepściutką znajomością Biblii, logiki
                                        > także. Na polityce się też nie znasz ("kartka Kurskiego").
                                        > Szkoda mojego dalszego czasu - jak się nawrócisz to adres e-mail znasz, możemy
                                        >
                                        > pogadać.

EOT - zgadzam sie, a w sprawie polityki nie masz racj. Na polityce znaja sie wszyscy (szczegolnie Polacy) i na medycynie jeszcze.
      • t-800 Re: Sciana płaczu 11.06.06, 15:35
        maaac napisał:

> Czy masz świadomość że bluźnisz? Jeśli nie to Cię w tym uświadamiam.

Ooooooooo!!! :-)))
        • maaac Re: Sciana płaczu 11.06.06, 18:16
          "Poznać głupiego po śmiechu jego"...
    • indris Coś Ci się pop...yło 12.06.06, 10:09
      Bo Joanna Senyszyn NIE zwracała się do Ducha Świętego. Poza tym jest chyba
      ateistką, więc jej zwracanie sie do Jahwe byłoby z jej punktu widzenia
      bezsensowne.
      • basia Re: Coś Ci się pop...yło 12.06.06, 11:45
        indris napisał:

> Bo Joanna Senyszyn NIE zwracała się do Ducha Świętego. Poza tym jest chyba
        > ateistką, więc jej zwracanie sie do Jahwe byłoby z jej punktu widzenia
        > bezsensowne.

a Ty sie teraz do mnie zwracasz czy do kogos innego? bo mowisz do mnie, ale nie wiem czy dla ciebie to to samo.
    • mr.superlatywny Re: Sciana płaczu 12.06.06, 20:40
      > karteczki w szpary

:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka