Gość: aSia Re: Bruno Schulz! IP: *.cable.wsm.wielun.pl 01.08.04, 22:04 Wielkim pisarzem był! ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Bruno Schulz! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 21:16 Dlaczego dajesz mi ten skażony apokryf, tysiączną kopię, nieudolny falsyfikat? gdzie podziałeś Księgę? Pierwszy raz czytałam Schulza w szóstej klasie podstawówki; niewiele zrozumiałam, ale powyższe zdanie wbiło mi się na zawsze w pamięć. Potem czytałam Sklepy Cynamonowe i Sanatorium pod klepsydrą kilka razy. Przeczytałam też Regiony wielkiej herezji Ficowskiego i Księgę listów, a ostatnio dostałam Słownik Schulzowski. BRUNO SCHULZ! Najwybitniejszym polskim pisarzem był i pozostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kraciak Re: Bruno Schulz! 18.08.04, 00:17 Gość portalu: Iwa napisał(a): > Dlaczego dajesz mi ten skażony apokryf, tysiączną kopię, nieudolny falsyfikat? > gdzie podziałeś Księgę? > Pierwszy raz czytałam Schulza w szóstej klasie podstawówki; niewiele > zrozumiałam, ale powyższe zdanie wbiło mi się na zawsze w pamięć. Potem > czytałam Sklepy Cynamonowe i Sanatorium pod klepsydrą kilka razy. Przeczytałam > też Regiony wielkiej herezji Ficowskiego i Księgę listów, a ostatnio dostałam > Słownik Schulzowski. > BRUNO SCHULZ! > Najwybitniejszym polskim pisarzem był i pozostanie... Święta prawda:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parva Re: Bruno Schulz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 19:27 czytałam "Sanatorium pod klepsydrą"...niesamowite po prostu. Jestem pełna podziwu dla Schulza :) Świetne! Odpowiedz Link Zgłoś