Dodaj do ulubionych

Fun. Helsińska: co z urzędem ds. dyskryminacji?

04.07.06, 17:24
Na czele postawić panów Farfała i Wierzejskiego. Niech się realizują.
Obserwuj wątek
    • junkier Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewacckich 04.07.06, 17:25
      Po co w Polsce w ogóle działa ta ekspozytura lewackich wpływów w
      społeczeństwie pod nazwą Fundacja Helsińska???

Niech jadą na Białoruś i nie udają że w Polsce są tu do czegokolwiek
      potrzebni, bo już na pewno nie do powoływania kolejnej zbędnej biurokracji w
      formie jakiegoś "urędu ds. dyskryminacji", w którym najpewniej różnej maści
      darmozjady mieniące się "obrońcami praw człowieka" z pewnością chciałyby
      znaleźć ciepłe posadki.

Niedoczekanie! Brawa dla konsekwencji rządu!
      • pawel_berlin Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewaccki 04.07.06, 17:28
        Zgadzam sie w 100%.
        Unia powinna nam tylko dawyc pieniadze, a nie oczekiwac, ze bedziemy wspierali
        jakies bzdurne przepisy, jakies glupie prawa czlowieka, czy cos w tym stylu!
        • pawel_berlin Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewaccki 04.07.06, 17:32
          U nas o prawa czlowieka dbaja organizacje (poza)rzadowe; z MW na czele
        • junkier Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackich 04.07.06, 17:33
          My nie chcemy zadnych eurosrebrnikow z Brukseli.

Niech u siebie tworza kolejne biurokratyczne "urzedy ds. dyskryminacji" i inne
          poronione twory, ktorych jedyna funkcja jest danei cieplych posadek darmozjadom
          i anarchistom od "praw czlowieka".

A ci fanatycy, jak juz dostana posadki, beda wszedzie tropic
          rzekoma "dyskryminacje" i "rasizm", chocby nawet w kolorze biletow czy
          grzebieni na straganie. I beda robic jedna po drugiej, burze w szklance wody.

Bo gdy przeciez okaze sie ze ta cala "dyskryminacja" to jedna wielka lipa,
          straciliby robote. A drugiej takiej nigdzie nie znajda. Wiec beda tropic ta
          dyskryminacje do skutku (psychiatrycznego).
          • lze_elity "My" to znaczy KTO? Narodowi socjalisci? Czy tez 04.07.06, 17:34
            narodowi bolszewicy zwani dla niepoznaki "prawica"?
            • junkier Z pewnoscia nie wyznawcy smiecia Urbana. 04.07.06, 17:36
              Fakt ze podpierasz sie "autorytetem" gebelsa Urbana jest wystarczajacym powodem
              aby zignorowac zarowno prowokacyjne pytanko jak i autora.
              • lze_elity A kto ci powiedzial, ze autorytet? 04.07.06, 17:49
                Ten tekst jest i trafny, i smieszny:)
            • dvoryanin My znaczy Polacy ! Normalni Polacy ! 04.07.06, 20:14
          • pawel_berlin Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackic 04.07.06, 17:36
            Nie; my nie chcemy pieniedzy z UE!!! Co prawda rzad jeszcze tego nie wie, ale
            wkrotce sie dowie! My chcemy sie odlaczyc od UE!!! Najlepiej, gdyby znow
            zamknieto granice; przy okazji mogliby tez wyrzucic obcokrajowcow i
            innowiercow!!! I tak ich nikt tu nie chce (ale nie dyskryminuje; a jesli nawet,
            to sami sobie zasluzyli)
            • bio.mum Nie wiem czy wiesz.. 04.07.06, 17:37
              pawel_berlin napisał:

> Nie; my nie chcemy pieniedzy z UE!!! Co prawda rzad jeszcze tego nie wie, ale
              > wkrotce sie dowie! My chcemy sie odlaczyc od UE!!! Najlepiej, gdyby znow
              > zamknieto granice; przy okazji mogliby tez wyrzucic obcokrajowcow i
              > innowiercow!!! I tak ich nikt tu nie chce (ale nie dyskryminuje; a jesli
              nawet,
              >
              > to sami sobie zasluzyli)

ale Junkier to jest europoseł Witold Tomczak. Ciekawe w jakiej walucie mu płacą.
              • pawel_berlin Re: Nie wiem czy wiesz.. 04.07.06, 17:39
                w tej samej co Maciejowi G. w okresie stanu wojennego? ;-))))))
                • bio.mum :)))) 04.07.06, 17:39
                  pawel_berlin napisał:

> w tej samej co Maciejowi G. w okresie stanu wojennego? ;-))))))
              • junkier Re: Nie wiem czy wiesz.. 04.07.06, 17:41
                Nie wiem czy wiesz ale klamiesz jak najety. Sam jestes jakims europoslem. Albo
                po prostu zwyczajnym euro-oslem.
                • pawel_berlin Re: Nie wiem czy wiesz.. 04.07.06, 17:42
                  Slyszalem, ze na Bialorusi przyjma z otwartymi rekami takich jak ty! Oni tez
                  nie przepadaja za UE i ich pieniedzmi sie brzydza....
                • bio.mum To nie moja wina.. 04.07.06, 17:44
                  junkier napisał:

> Nie wiem czy wiesz ale klamiesz jak najety. Sam jestes jakims europoslem.
                  Albo
                  > po prostu zwyczajnym euro-oslem.

...że masz taki długi język. Sam się pochwaliłeś, i z tego co widzę przeczytało
                  to conajmniej kilunastu internautów. Wszyscy kłamiemy? Nie wiedzialam tylko, że
                  to ty wlasnoręcznie zdemolowałes galerię i zniszczyles rzeźbę papieza
                  przygniecionego meteorytem. Poniosło?
                  • junkier Re: To nie moja wina.. 04.07.06, 17:48
                    A swistak siedzi i zawija... Ja z tymi bredniami i prowokacjami mangolda
                    polemizowal nie bede bo szkoda na to czasu. To pewnie twoj kolezka, nie moj.

Wracajac do meritum sprawy, PiS ma na dlugie lata wladze w Polsce i to was po
                    prostu wkurza w stopniu takim ze w 80% zamiast argumentow padaja wyzwiska i
                    epitety.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060701&id=my11.txt
                    • bio.mum Nie chce mi się z tobą gadać 04.07.06, 17:51
                      narkoza
                      • junkier Cala nieprzyjemnosc po mojej stronie. 04.07.06, 17:52
                        Cala nieprzyjemnosc po mojej stronie.
                  • rmstemero Re: To nie moja wina.. 04.07.06, 18:34
                    bio.mum napisała:

> ...że masz taki długi język. Sam się pochwaliłeś, i z tego co widzę przeczytało
                    >
                    > to conajmniej kilunastu internautów. Wszyscy kłamiemy? Nie wiedzialam tylko, że
                    >
                    > to ty wlasnoręcznie zdemolowałes galerię i zniszczyles rzeźbę papieza
                    > przygniecionego meteorytem. Poniosło?

Pan Posel jest osoba skromna i woli wystepowac tutaj inkognito. Uszanujmy to.

• junkier Nie dyskutuje z toba 05.07.06, 09:58
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=44461591&a=44471827
                • rmstemero Pan Posel raczy zartowac 04.07.06, 18:32
                  po co zaprzeczac faktom ogolnie znanym?
                • blue911 Re: Nie wiem czy wiesz.. 04.07.06, 19:38
                  Wypisac sie z UE i nalozyc nakaz noszenia ubiorow "prawdziwie polskich"!
                  Chomeini juz jest na tronie ! hahaha!
                • dvoryanin Jest tym i tym :) Pewnie jednym z tej 9 zdrajców 04.07.06, 20:17
                  Polski ...
            • dvoryanin właśnie nędzne ochłapy z Brukseli są niepotrzebne, 04.07.06, 20:16
              zwłaszcza, że to jest nasza dozyskana składka, odzyskana droga upokorzeń ! Więc
              tak wyjśc z UE jak najszybciej !
          • bio.mum My - czyli LPR 04.07.06, 17:36
            junkier napisał:

> My nie chcemy zadnych eurosrebrnikow z Brukseli.
            >

...jakbyś na przyszłość mógł doprecyzować. My - czyli 4% ogółu elektoratu
            wyborczego.
            >
            • junkier Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackich 04.07.06, 17:39
              Dolicz sobie PiS, PSL i byc moze Samoobrone, jesli Lepperowi nie odbije, i
              bedziesz mial prawie 50% poparcie dla koalicji centroprawicowo-ludowo-
              narodowej.

Zreszta z tego co wiem PO tez nie pali sie do tworzenia nowych urzedow,
              zwlaszcza o tak jawnie darmozjadzkim i zbednym charakterze.

Zapomnialem, jakie poparcie ma twoja PeDe, 1% czy juz miejsca po przecinku?
              • bio.mum Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackic 04.07.06, 17:42
                junkier napisał:

>
                >
                > Zapomnialem, jakie poparcie ma twoja PeDe, 1% czy juz miejsca po przecinku?

co za brednie...

Daj spokoj Junkier. Jakby wybory były teraz to byscie byli ponizej progu
                wyborczego. Twoje poglady podziela góra 5% spoleczenstwa i mozesz sie za
                przeproszeniem "zesr.." na tym forum a tego nie zmienisz.
                • junkier Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackic 04.07.06, 17:43
                  Daj spokoj biommum. Jakby wybory były teraz to byscie byli ponizej progu
                  wyborczego. Twoje poglady podziela góra 1% spoleczenstwa i mozesz sie za
                  przeproszeniem "zesr.." na tym forum a tego nie zmienisz.
                  • bio.mum Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackic 04.07.06, 17:46
                    junkier napisał:

> Daj spokoj biommum. Jakby wybory były teraz to byscie byli ponizej progu
                    > wyborczego. Twoje poglady podziela góra 1% spoleczenstwa i mozesz sie za
                    > przeproszeniem "zesr.." na tym forum a tego nie zmienisz.

Ja nie zamierzam kandydować ani do sejmu ani do parlamentu europejskiego. I
                    nikomu nie wciskam propagandy (w twoim przypadku faszytowskiej) w
                    przeciwienstwie do ciebie.
                    • junkier Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackic 04.07.06, 17:51
                      Jak zwykle, zjazd na jakies chore watki personalne.

Zrozum yntelygencie ze poglady z repertuaru takich jakie sa tu najczesciej
                      przytaczane reprezentuja w Polsce 3 partyjki: SLD, SDKPiL oraz PeDe.

Ich szanse wyborcze sa takie jakie sa, czyli zalosne, dlatego nie dziwie sie
                      frustracji i bezmyslnemu miotaniu absurdalnych oskarzen i zwyklych epitetow.
                      • bio.mum Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackic 04.07.06, 17:54
                        junkier napisał:

>
                        > Ich szanse wyborcze sa takie jakie sa, czyli zalosne, dlatego nie dziwie sie
                        > frustracji i bezmyslnemu miotaniu absurdalnych oskarzen i zwyklych epitetow.

Co do jednego muszę się zgodzić. Reczywiscie - powiedzieć o kimś, że jest
                        członkiem LPR to obelga. Ja bym nie wybaczyła.
                        • junkier Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewackic 04.07.06, 18:00
                          Do mnie pijesz? Skad wiesz ze naleze do LPR?

Poza tym przypominam: wprowadzasz caly czas watki personalno-osobiste. Rozumiem
                          ze np. dlugotrwale doswiadczenie zyciowe plotkowania i obmawiania innych moze
                          rzutowac na pojmowanie spraw, ale po co w takiej sytuacji uczestniczyc w forum
                          wymiany mysli politycznych?
              • lze_elity I jak tu nie wierzyc Urbanowi? 4% nadelo sie i... 04.07.06, 18:01
                DOLICZA LASKAWIE DO ELEKTORATU LPR ELEKTORAT PiSu. Daj chamowi palec, PiSuarze,
                a zaraz zlapie cie za cala reke :))))
        • dvoryanin Prawa człowieka w wydaniu UE, to skrajnie lewacka 04.07.06, 20:13
          ideolgia nie mająca nic wspólnego z prawdziwymi prawami człowieka
      • rmstemero Re: Po co w Polsce działa ta ekspozytura lewaccki 04.07.06, 18:30
        junkier napisał:

> Po co w Polsce w ogóle działa ta ekspozytura lewackich wpływów w
        > społeczeństwie pod nazwą Fundacja Helsińska???
        O Pan Posel nas znow zaszczycil....
      • dvoryanin racja Junkier ! W Polsce jest problem ale z 04.07.06, 20:13
        dyskryminacją ludzi wierzących oraz osób o poglądach prawicowych i te przypadki
        powinno monitorowac MSWiA a nie urojony w chorych umysłach lewaków faszym i
        rasizm ...
        • koniecdemokracji Re: racja Junkier ! W Polsce jest problem ale z 05.07.06, 00:09
          dvoryanin napisał:

> dyskryminacją ludzi wierzących oraz osób o poglądach prawicowych i te
          przypadki
          >
          > powinno monitorowac MSWiA a nie urojony w chorych umysłach lewaków faszym i
          > rasizm ...
          Tak tak biedni dyskryminowani katolicy i ludzie o poglądach prawicowych

Nie maja gdzie i kiedy się realizować
          Oczywiście w tym kraju zabrania się obrzędów religijnych
          Nie wydaje się pozwoleń na budowę nowych świątyni
          Programów o tematyce religijnej nie ma w ogóle w mediach
          Dzieci chodzące do szkoły nie maja dostępu do nauki religii
          Nie można wydawać pism i publikacji na temat wiary katolickiej nie wspomnę że
          nikomu do głowy nie przyjdzie by wierni mieli własną rozgłośnie radiową i
          telewizje
          Nigdy nie zaprasza się Papieża i nie organizuje pielgrzymek
          Zniesiono wszystkie święta religijne
          A w ogóle władze sprawuje lewica i liberałowie

• misiu-1 Fun. Helsińska: co z urzędem ds. dyskryminacji? 04.07.06, 17:28
      Konieczne jest powołanie jeszcze wielu urzędów: do walki z dyskryminacją
      łysych, niskich, grubych, leworęcznych, blondynek, abstynentów, solenizantów
      etc. Podniesie się tylko burżujom akcyzę na benzynę o kolejne 25gr na litrze
      i pieniądze się znajdą.
      • lze_elity Rzad Thatcher, na dlugo przed wytycznymi Unii, 04.07.06, 17:48
        ktorej zreszta jeszcze wowczas nie bylo, utworzyl wlasnie kilka komitetow:
        jeden do spraw rownosci rasowej, narodowej itp; drugi do spraw rownego statusu
        w pracy (w tym dla lysych, blondynek itd.); trzeci - do spraw rownego startu
        mlodziezy (glownie dostep do szkolnictwa). Co wiecej, poszly za tym wytyczne i
        regulacje prawne, oraz stworzono system monitorowania (min. te anonimowe
        ankietki, dolaczane do podan o prace, ktore juz znaja zatrudniani w UK Polacy).
      • dvoryanin tak, tak demokracja europejska tego wymaga ! 04.07.06, 20:19
    • metadol po co? 04.07.06, 17:28
      za moje podatki kolejne ministerstwo........i kolejny debil na moim
      utrzymaniu,ja chcę w końcu autostrad w Polsce, a nie ministerstw dla
      filozofów.

Równe drogi tego pragnę!!
    • bio.mum Re: Fun. Helsińska: co z urzędem ds. dyskryminacj 04.07.06, 17:31
      navaira napisał:

> Na czele postawić panów Farfała i Wierzejskiego. Niech się realizują.

Parda niestety nie może...chociaż żałuje. Zajęty jest agitowaniem w klubach
      piłkarskich 6 ligi- obiecuje lepsze boiska w zamian do zapisania się do MW.
      >
      • dvoryanin Parda jest wiceministrem sportu :) 04.07.06, 20:23
    • dziedzicznacytadelafinansjery Kali robić urząd- dobrze, Kalemu robić urząd-źle? 04.07.06, 17:42
      Nie rozumiem tego. Jeżeli powstaje CBA, Narodowy Instytut Wychowania, czy inne
      rzeczy, które proponują "tamci" - to jest to niepotrzebna biurokracja,
      fundowanie posad, dublowanie kompetencji, powielanie zadań, które lezą w gestii
      istniejących instytucji itp.
      A jak "nasi" coś wymyślą - o dyskryminacji, czy innym "równym statusie" - to
      wtedy jest to jak najbardziej potrzebne, wymagane, pożądane i konieczne.
      Czy to tak jest?
    • xxx82xxx Tak w Polsce jest tak dużo ludzi innych ras 04.07.06, 17:48
      że taki urząd jest niezbędny.
      • lze_elity Ale beda: macie psi obowiazek przyjmowac azylantow 04.07.06, 18:03
        Chocby z Czeczenii, ale przez wschodnia granice wali do was takze Afganistan,
        Bangladesz, Pakistan i Indie.
        • dvoryanin prawo sie zmieni ! 04.07.06, 20:21
    • michalparadowski Re: Fun. Helsińska: co z urzędem ds. dyskryminacj 04.07.06, 17:49
      Ano nic, proszę Szanownej Fundacji. U nas nie jest ona potrzebna, bo my wszyscy
      to hetero-wielodzietni katolicy + księża i wielce cenieni zakonnicy, jak np.
      redemdoryści. Ci ostatni są bezdzietni, no bo jak? Wprawdzie mamy trochę
      masonów, pedałow, żydów, cyklistów, komunistów i innych z "układu", ale te
      gnidy wyrżniemy albo wygonimy precz i będzie tak, jak napisałem na wstępie,
      czyli święty spokój i prawdziwa demokracja.
      No to po co nam, jakiś tam urząd?
      • pawel_berlin Re: Fun. Helsińska: co z urzędem ds. dyskryminacj 04.07.06, 17:51
        ;-))))))
      • xxx82xxx Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 17:51
        • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 17:52
          moim zdaniem on pisze o...nowej definicji milosci do blizniego. Bierzmy
          przyklad z MW ;-)))
          • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 17:55
            zdecydowanie branie przykładu z MW nie jest dobrym pomysłem... bo tak jakoś tak
            mi dziwnie by było łysym latać...
            • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 17:58
              latem jest ok; zima mozna moher naciagnac ;-)
              • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:01
                ale to tak wszystkie włosy golić??
                • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:04
                  zamiast golic, mozna tez opalac; tak jak kurczaka po skubaniu ;-)
                  • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:06
                    ej no ja pieczony być nie chcę... nie widzę w tym jakiejś szczególnej
                    radości... jakoś tak klimaty Leppera mnie nie kuszą.;p
                    • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:07
                      zawsze mozna poczekac; z wiekiem wypadna same ;-)
                      • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:08
                        zależy kto jak ma... bo taki siwy będę psuł imydż organizacji:D
                        • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:11
                          to ja juz na prawde nie wiem, jak mozna tobie pomoc.... Jak na razie ukryj
                          wlosy pod beretem; bedzie dobrze ;-)
                          • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:13
                            dobra... ale na kolorowo się ubierać można??
                            • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:15
                              absolutnie! jeszcze komus by sie te wszystkie kolory z tecza skojarzyla i co
                              wtedy???? Dzieci powinny ogladac jedynie odcienie czerni i szarosci
                              • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:17
                                faktycznie... no to cóż. pomaluję się na czarno, założe koszulkę Metallici albo
                                innego zespołu diabelskiego i idę...
                                • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:20
                                  slow down; tylko nie Metallici, bo Wielki Edukator ma zdolnosc sluchania tasm
                                  od konca i jeszcze cos nieodpowiedniego uslyszy ;-)
                                  Malowac tez sie nie wolno; tu posel Wierzejski ma jednoznaczne skojarzenia
                                  • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:21
                                    że niby w wieku 16 lat jestem pedofilem??
                                    • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:25
                                      Zdaniem pana W. wiek nie ma znaczenia; liczy sie fakty lub to, co sie pomysli,
                                      lub to, co pomyslec moga inni, ew to jak inni interpretuja to, co widza, wydaje
                                      im sie, ze widza, lub nie widza, ale usilnie wierza, ze widza.
                                      • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:26
                                        nie widzę w tym żadnej logiki...
                                        • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:28
                                          nie mozesz oczekiwac, ze dostrzezesz jakakolwiek logike u pana W. Trzeba
                                          wierzyc, a nie rozumiec
                                          • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:29
                                            kurde, czemu ja nie umiem być pokorny wobec racji większych i mądrzejszych ode
                                            mnie??
                                            • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:30
                                              nie kazdy potrafi odnalezc sie w zwiazku s/m jaki oferuje MW
                                              • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:34
                                                niestety... popracuję nad sobą...
                                                • pawel_berlin Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:35
                                                  to ONI popracuja nad toba ;-)
                                                  • bigmichell Re: Zieje od ciebie jadem nienawiści 04.07.06, 18:36
                                                    co racja to racja...
      • junkier Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 17:58
        Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE. Ktora jak widac znajduje momentalnie
        tylez ochoczych co bezrefleksyjnych wyznawcow.

Nic dziwnego ze urzedow w tej UE bez liku, na urzedasow ida miliardy, a
        problemow nie tylko nie ubywa ale jest ich coraz wiecej.

I'm From the Government, and I'm Here to Help You…
        • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 17:59
          moze zatem oddac wszystkie srebrniki otrzymane dotychczas od UE?
          • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:01
            a to by nam się wszystkie rządzące zdziwiły jakby im te srebrniki pozabierali...
          • junkier Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:01
            Jesli jakies otrzymales to oddawaj.
            • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:03
              hmmm... chętnie bym oddał... ale jakoś tak kurde w kieszeniach pustka...
              okradły mnie pewnie na te urzędy
            • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:03
              zdziwilbys sie, ile tych srebrnikow w twoim portfelu brzeczy
              • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:04
                pewnie bym się zdziwił gdybym pustego portfela nie miał...
                • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:06
                  kupujac np. produkty spozywcze wyciagasz reke po unijne srebrniki; nie byl bys
                  w stanie zaplacic za jedzenie, gdyby nie unijne dotacje..... Wiec musisz
                  rozpoczac glodowke.......
                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:07
                    tak... to może pójdę od razu się powiesić?? choć nie... sznury też z
                    dofinansowania... może chociaż rzek nie dofinansowują??
                    • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:10
                      Kiedys pracowalem w projekcie Odra; ten oplacala UE.......
                      • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:13
                        to już pozostaje się chyba naprawdę zagłodzić...
                        • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:16
                          chyba, ze beda probowali cie odratowac w szpitalu.... Trzeba pamietac, ze gros
                          wyposazenia szpitalnego jest "made in EU"
                          • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:19
                            to najwyżej potem poskarżę się MW że mnie Unia atakowała...
                            • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:27
                              poskarzyc sie mozesz; MW jednak cie (oficjalnie) nie dobije, bo to bylaby
                              eutanazja -a to grzech. Ewentualnie moga cie pobic na zyczenie, w celach
                              terapeutycznych, lub wychowawczych
                              • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:28
                                hmm... tak pobiją że umrę... to będzie patriotyczna śmierć.
                                • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:30
                                  niekoniecznie; po smierci zawsze moga zrobic z ciebie lewaka, komucha,
                                  innowierce, zyda, pedala, cykliste, albo co gorsza feministke
                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:31
                                    albo jeszcze wcieleniem Stalina...
                                    • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:32
                                      to akurat w ustach MW moze byc komplementem
                                      • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:35
                                        bardzo możliwe...
                                        • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:36
                                          Jezeli Wojciech zdaniem Macieja byl ok, to Jozef chyba tym bardziej?
                                          • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:38
                                            A Włodzimierz??
                                            • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:40
                                              Z Wlodzimierzem moze byc trudniej; za duzo filozofii za malo czynow
                                              • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:42
                                                no też racja... ale Roman jest chyba git??
                                                • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:43
                                                  Naturalnie!!! Przeciez bycie GIT jest dziedziczne! Skoro Jedrzej byl git,
                                                  Maciej jest git to i Roman git byc musi!
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:45
                                                    Ech... git-ludzie rządzą nami!!! cieszmy się!!! szkoda że nie siedzą tam dzie
                                                    gity powinny...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:47
                                                    eee....a gdzie powinny? ;-)
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:48
                                                    ej nie bo jeszcze ja tam wyląduje za podżeganie...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:50
                                                    w sejmie? ;-)))))
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:51
                                                    to by była zbyt dotkliwa kara dla mnie... za młody jestem aby umierać...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:55
                                                    choc diety poselskie sa niemalze glodowe, to jednak na chlyb ze smalcom
                                                    wystarczyc powinno
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:57
                                                    ale przy takiej diecie to ja zejdę w wieku 40 lat na zawał...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:58
                                                    to byl wylew; a püoza tym, to pomoglo wywinac sie od procesu sadowego. Wszak
                                                    choremu sie wspolczuje, a nie oskarza....

(nie daleko pada gruszka od jabloni)
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:01
                                                    ej no tu aluzji żadnych tym razem nie było...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:04
                                                    a skad ja tam mam wiedziec? teczki nie widzialem ;-)
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:06
                                                    a to noworodkom zakładali??
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:08
                                                    tak! dzis wystarczy pochodzenie ;-)

ps. musze ta dyskusje przerwac i psa przewietrzyc zanim zaczna wybuchac petardy
                                                    radosci po wygranym/przegranym meczu niemcow
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:10
                                                    idź idź... zawsze wyjściem jest strzelanie do Niemców z petard tychże...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:11
                                                    ciii...nie mow o tym glosno; przynajmniej nie teraz, gdy mnie ta niemiecka reka
                                                    zywi ;-)
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:12
                                                    ale mnie Polska... ty nic nie mówiłeś o tym;p
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:14
                                                    ;-)))))))))))))

milego wieczoru
                  • junkier Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:10
                    ZERO WIEDZY, MAKSIMUM INDOKTRYNACJI

Gdyby nie interwencjonizm rolny UE za zywnosc placilbys 1/3 obecnych cen.

Poza tym, jesli w cenach innych produktow masz wliczone dotacje na rolnictwo to
                    i tak placisz drozej, przeciez to rozumieja dzieci w II klasie SP!

Byly swego czasu artykuly we WPROST na temat rzeczywistego kosztu doplat
                    rolnych, skorzystaj z wyszykiwarki.
                    • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:12
                      Jakoś taki niechętny do WPROSTu jestem... tak mam. interwencjonizm rolny
                      mówisz... no tak. ale jakby się bez niego ci nasi rolnicy utrzymali??
                    • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:13
                      zabierz wiec rolnikom doplaty i poczekaj na efekt.
                      Jesli w dzisiejszych czasach jeszcze ktos wierzy w oplacalnosc produkcji
                      rolnej, to powinien jak najszybciej zmienic zawod i zajac sie pisaniem bajek
                      • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:14
                        nie przy naszym rolnictwie... dziś opłacalne są bardzo duże gospodarstwa...
                        reszta niestety upada...
                      • junkier Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:15
                        Zabierz WSZYSTKIM rolnikow w UE doplaty (predzej czy pozniej i tak do tego
                        dojdzie), a nasi poradza sobie bez wiekszych problemow.
                        • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:16
                          może i sobie poradzą. najwyżej się przekwalifikują na europosłów...
                        • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:17
                          zamienia kombajny na....sierpy?
                          • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:18
                            albo na granaty...
                            • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:31
                              kiedys kosynierzy mieli przy najmniej konie. A nasi rolnicy pojada na wojne na
                              czym? Na (p)osle?
                              • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:37
                                traktory mają. stare bo stare ale jare.
                                • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:39
                                  jeszcze maja ;-)))
                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:40
                                    co, Unia im zabierze??
                                    • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:41
                                      nie; komornicy -nasi, prawdziwie polscy
                                      • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:43
                                        tak patriotycznie zabiorą traktory aby się rolniki nie miały jak bronić przed
                                        polskim państwem..
                                        • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:45
                                          Wszak samodzielnosc to wymysl lze-demokratow. Wystarczy, ze gora wie, jak byc
                                          musi
                                          • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:46
                                            przykre to...
                                            • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:49
                                              dlatego nalezy jak najszybciej "rozwiazac" problem z ta cala demokracja
                                              • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:50
                                                co proponujesz??
                                                • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:53
                                                  trzeba bedzie poprzec pana Macieja; on jeden wie, ze gdy nie ma wyjscia, to
                                                  trzeba tak jak general Franco......
                                                  Tylko, kto moglby byc godnym nastepca generala???? Bracia K? Roman? Maciej? A
                                                  moze Andrzej?
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:55
                                                    Wojciech!!!!
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:57
                                                    mhhh....on taki...troche niewygodny....wiesz, lepiej na razie nie przypominac,
                                                    bo to czas nieodpowiedni.......

w razie czego, wystawi sie jakiegos pajacyka; za sznurki i tak beda pociagac
                                                    odpowiedni ludzie....ludziki....
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:02
                                                    Jak nasz kochany Kazio??
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:03
                                                    jak tego nie powiedzialem.
                                                    boje sie, bo mi na swieta wizy do kraju nie dadza ;-)
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:04
                                                    cóż... ja jestem młody, nie do końca odpowiedzialny za swoje czyny to chyba
                                                    mnie nie ugryzą... choć cholera wie... pewnie już się za rogiem na mnie MW
                                                    czai...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:06
                                                    choc mlodosc duzo tlumaczy. to dzieki niej z kibola stac sie mozna ministrem
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:07
                                                    no więc ja będę ministrantem... jeszcze nie wiem od czego ale Roman mie poprze.
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:09
                                                    (ad)ministrantem ;-)

uwazaj przy wyborze na przelozonego ;-)
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:11
                                                    administrantów??
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:12
                                                    dokladnie!
                                                    niektorzy przelozeni daja za duzo kieszonkowego,
                                                    inni sa za bardzo.....emocjonalnie wylewni
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 19:35
                                                    nie tylko emocjonalnie...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 05.07.06, 09:41
                                                    No tak; nie wiedzialem tylko hjak to napisac, aby nie podpasc nowej wladzy ;-)
                                                  • bigmichell Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 05.07.06, 21:00
                                                    najlepiej zrobisz nowej władzy jak wrócisz do ojczyzny i poddasz się reedukacji
                                                    u Wszechpolaków...
                                                  • pawel_berlin Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 06.07.06, 08:22
                                                    mhh...wiesz, ja jestem pare lat starszy od ciebie, wiec edukacja nic tu nie
                                                    przyniesie. Ale ty masz jeszcze szanse ;-)
                    • rmstemero Re: Jeden problem, jeden urzad: oto logika UE 04.07.06, 18:41
                      junkier napisał:

> ZERO WIEDZY, MAKSIMUM INDOKTRYNACJI

Panie posle, nie mozna tak ciagle tylko o sobie. Moze cos na temat
    • dvoryanin No znowu zaszczekały pieski brukselskie z tej 04.07.06, 20:10
      stricte antypolskiej Fundacji ! A co do meritum to zgadzam się z rzecznikiem
      rządu: "Nie uważamy, by istniała potrzeba tworzenia odrębnego urzędu. Istnieje
      przecież Urząd Repatriacji i Cudzoziemców, kwestie związane z grupami
      etnicznymi należą do kompetencji MSWiA"

Ale bolszewia z FH chciałaby monożyć nikomu niepotrzebne urzędu, aby lewaccy
      aktywiści pokroju Środy, Jarugi i innego trgo typu indywidua mogły tam grzać
      swje tłuste dupy ... szlajać się po restauracjach jak towarzyszka Jaruga ... a
      między tym drzeć mordy o nt. faszyzmu i rasizmu, któy gdzies zauważyły ...
    • dvoryanin Ja moge stanąć na czele ! wlaczyłbym z dyskryminac 04.07.06, 20:11
      wierzących, z prześladowaniami katolików, z terrorem polit-poprawności, z
      obrażaniem ludzi o pogldach prawicowych !
      • zaciekawiony4 Re: Ja moge stanąć na czele ! wlaczyłbym z dyskry 04.07.06, 21:49
        To śmierdzący weszpolaku lewicę można do woli obrażać. A twoją fasztystowską
        prawicę już nie bo się biedaczka źle poczuje jak ktoś powie Ty nazistowska świnio
    • kropekuk1 Re: Fun. Helsińska: co z urzędem ds. dyskryminacj 04.07.06, 20:30
      a kiego licha taki urząd. Po co on jest potrzebny? Przeszkadzałby tylko w
      rozbudowie bojówek endecko-nazistowskich.
    • neiden Re: Fun. Helsińska: co z urzędem ds. dyskryminacj 04.07.06, 20:40
      popierwsze w polsce nie ma dyskryminacji, takiej jak na zachodzie.polska jest
      krajem liberalnym.helsinki powinny zainteresowac sie duskryminacja przeciwko
      serbom w kosowie.polski rzad nie powinien reagowac na takie idyjotyczne zarzuty.
    • bekon6 buahaha a glowny prezes bedzie pewnie jakis pedzio 04.07.06, 22:38
      • mg2005 Eksperci Mumii "inteligentni-inaczej"... 04.07.06, 23:11
        - nie zauważyli,że Polska jest praktycznie jednorodna etnicznie i rasowo
        i nie trzeba tworzyć abstrakcyjnych bytów biurokratycznych.
        Typowo socjalistyczna 'urawniłowka'...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka