Dodaj do ulubionych

Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy

• dr_solar Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 21.07.06, 18:11
      Zwolnią się miejsca pracy dla uczciwych Polaków. A wy ubeki do Anglii szorować
      kible.
      • karagandak Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 21.07.06, 18:37
        Jeśli właśnie jesteś po egzaminie maturalnym i objęła Ciebie "AMNESTIA",to
        oczywiscie jesteś jak najbardziej przygotowany do objęcia każdej funkcji po
        tych wrednych staruchach!Jestem pewien,że odniesiesz sukces!
      • uu1 Re: Współczuję Ci ale nie bardzo. 21.07.06, 18:44

• bonarossa Sądy Pracy będą uznawały okresy pracy dla SB 21.07.06, 18:29
      Sądy Pracy w pierwszych instancjach zgodnie z prawem bedą uznawały okresy
      służby TW za pracę w szczególnych warunkach z uwagi na nieustanny stress i
      wytężoną uwagę oraz wszystko to co z reguły towarzyszy pracy wywiadowczej.
      Praca dla SB była pracą dla legalnej instytucji zajmującej się ochroną Państwa
      którego III RP jest prawnym spadkobiercą i nastepowała na podstawie
      zobowiązania oraz za wynagrodzeniem co zgodnie z Kodeksem Pracy jest
      równoznaczne z nawiązaniem stosunku pracy.
      Ale z pewnością Sąd Pracy nie wystarczy i trzeba będzie się oprzeć o MTS w
      Strassburgu.
      Nie popadajcie we frustracje .
      Jeżeli byliście agentami spróbujcie wykorzystać ten fakt dla siebie - rzecz
      jasna dopiero po tym jak okaże się ,że macie pecha być w zasobach IPN bo
      szczęśliwie 90% dokumentów osobowych z lat 1980 - 89 zostało zmielonych
      • joannabarska Smacznego! 21.07.06, 18:31
        Smacznego! Tak rewolucja (kontrrewolucja?) pożre własne dzieci...
    • apoplaws No widze, że rozwrzeszczany motłoch 21.07.06, 18:39
      w komplecie. Jak zawsze na egzekucjach czy pogromach.
      Popełnicie wielką niegodziwość - znacznie większą niż Ci co donosili. Oni często
      nie mieli wyboru, Wy macie. Na tej decyzji, czystce z pogwałceniem zasad prawa,
      ucierpi niewątpliwie wielu uczciwych ludzi. Ta cena nikogo z was nie obchodzi.
      Nozdrza wam się tylko wydymają w niecierpliwym wyczekiwaniu na zapach krwi.
      Jeżeli wydaje się wam, że przywrócicie, jak to ładnie nazywacie "ład moralny" to
      muszę was zawieść. Jedyne co zyskacie w tej materii, to obrzydzenie do siebie
      samych i sumienie gotowe na kolejne niegodziwości.
      Gdybyście słuchali słów, które bez zrozumienia przekazują wam kapłani religii,
      której wyznawaniem tak się szczycicie byłoby to dla was jasne jak słońce. Ale
      dziś nie ma wśród was poszczególnych ludzi z indywidualną myślą i wolą:
      jesteście tylko rozwrzeszczanym motłochem.
      • uu1 Re: No widze, że rozwrzeszczany motłoch 21.07.06, 18:43
        > Jedyne co zyskacie w tej materii, to obrzydzenie do siebie
        > samych i sumienie gotowe na kolejne niegodziwości.
        Obawiam się ,że pierwsza część zdania nie jest prawdziwa. Druga, tak.
      • 1europejczyk "Gdybyście słuchali słów,.................... 21.07.06, 19:42
        "Gdybyście słuchali słów, które bez zrozumienia przekazują wam kapłani religii,"
        Asortyment propagandowych wyswiechtanych haselek sie poszerza: byl "upadek
        polityczny Polski" jest odwolywanie sie do religi i jej kaplanow, ktorzy na
        podobna okolicznosc stracili bardzo na autorytecie i wiarygodnosci. Stad rady by
        ich sluchac szczegolnie dzisiaj, znajac skandaliczne stanowisko polskiej
        hierarchi kosciola katolickiego w sprawie wspolpracy ksiezy z prl-owskimi
        sluzbami bezpieczenstwa, sa pozbawione najmniejszego sensu.
        Tak to juz jest z pretensjonalnymi, pewnymi siebie i swoich racji "obroncami
        uczciwych ludzi": Jak tylko moga swoje lajdactwa podczepic pod sprawiedliwosc,
        troske o Polske, zasady prawa to robia to bez wahania. Jak potrzeba uczciwie i
        rzetelnie pracowac nie kradnac, nie oszukujac, nie korzystajac z przywilejow
        prl-owskiego "dziedzictwa" to na to juz ich nie stac.
        Nazywanie dzisiaj okradanych i oszukiwanych "rozwrzeszczonym motlochem"
        rozgrzesza w ich oczach wszelkie niegodziwosci jakich dokonali zapominajac, ze
        to oni sprowokowali swoim zlodziejstwem i bandytyzmem politycznym ostatnich lat
        taka reakcje narodu po 17 latach "grubej kreski" i chrzescijanskiego milosierdzia.
        Porownywanie pokrzywdzonych z krzywdzacymi w imie hipotetycznych wyborow jednych
        i braku podobnych u drugich od ktorego zaczyna sie ten propagandowy belkot,
        szukajacy ratunku w prowokacji i inwektywach wobec Polakow, ktorzy wykazali
        zdumiewajaca cierpliwosc i wyrozumialosc w obliczu imperatywow historycznych i
        potrzeb rodzacej sie nowej demokratycznej panstwowosci nie potrzebuje zadnego
        komentarza. Mowi sam za siebie i za autora!
        • cabernet.merlot Re: "Gdybyście słuchali słów,.................... 22.07.06, 06:38
          1europejczyk napisał:

> "Gdybyście słuchali słów, które bez zrozumienia przekazują wam kapłani religii,
          > "
          > Asortyment propagandowych wyswiechtanych haselek sie poszerza: byl "upadek
          > polityczny Polski" jest odwolywanie sie do religi i jej kaplanow, ktorzy na
          > podobna okolicznosc stracili bardzo na autorytecie i wiarygodnosci.

No to moze by ich jednak zlustrowac co?
          Z kosciola juz sie wypisales, skoro to juz nie autorytet
          czy jednak swieczke tam zapalasz, na wszelki wypadek?
    • karagandak Uwaga!Piszecie o własnych rodzicach! 21.07.06, 18:47
      Bo jeśli myślicie,że akurat nie,to może o własnym wujku lub cioci.
      To tylko niby statystyka ale może i smutna (wesoła) prawda!
    • langston A kiedy poznamy SBkow i UBkow, a nie agentow!!! 21.07.06, 18:49
      A kiedy poznamy SBkow i UBkow, a nie agentow!!!???

Kiedy poznamy tych ktorzy biora do dzis kase za gnebienie niewinnych ludzi!!
      • kralik111 Re: A kiedy poznamy SBkow i UBkow, a nie agentow! 21.07.06, 18:59
        langston napisał:

> A kiedy poznamy SBkow i UBkow, a nie agentow!!!???
        >
        > Kiedy poznamy tych ktorzy biora do dzis kase za gnebienie niewinnych ludzi!!

Alez wszyscy ich znamy, bo jakies kilkanascie procet spleczenstwa polskiego
        wybralo ich w wolnych wyborach jako partie rzadzaca i prezydeta :))))))))))))
      • eon3 Podwójna moralność 21.07.06, 19:06
        Wet3 napisał"Widac jak na dloni jakie byly poprzednie rzady! Daly prawa gatunku
        chronionego
        zdrajcom, czerwonym szmowinom i domosicielom. Jednak lepiej pozno niz wcale!"
        I chwała mu za to.
        Z kolei wielu pisze że lustracja jest be.
        Są to niemal wszyscy ci sami którzy pouczają nas że powinniśmy być
        bardziej "europejscy".Zapomnieli jednak że jedyny kraj zachodnioeuropejski
        którego to dotyczyło,czyli Niemcy zrobił lustrację niemal natychmiast czyli już
        kilkanaście lat temu.Czesi również a są uważani za bliżsi zachodniej Europy niż
        my.Prawda jest taka że tam elity działały w interesie narodu.A nasze w nowym
        układzie władzy dopiero po raz pierwszy próbują.
        • langston Niestety mamy "elyty" a nie "elity" 21.07.06, 19:13
          My niestey nie mamy zbyt szerokiej warstwy elit.
          To co zaczeli Niemcy i Sowieci konczylo UB.

Mamy raczej "elyty" czyli ludzi ktorzy co rano musza otworzyc "wybiorcza" by
          wiedziec co nalezy myslec.
    • jama314 No i wreszcie normalnie... 21.07.06, 19:12
    • wicary Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 21.07.06, 19:14
      Może ktoś wie jak można sobie taki wpis na ta listę załatwić - bo to lepiej to
      lepsze niż znaleść się na liście PiS-dzielców
      • aturek2005 Zalatwic latwo. Po prostu sprzeciwiaj sie PiS. 21.07.06, 19:18
        Kazdy kto sie im sprzeciwia jest z "ubeckiego ukladu". Moze sie jednak okazac,
        ze nie bedziesz mial szczescia i zamiast do UB/SB przypisza cie do potomka
        kogos z PPR lub zupelnie oleja i nazwa lze-elita.
        wicary napisał:

> Może ktoś wie jak można sobie taki wpis na ta listę załatwić - bo to lepiej
        to
        > lepsze niż znaleść się na liście PiS-dzielców
    • narciarz2 Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 21.07.06, 19:36
      Nadciaga wielka czystka. Szkoda. Taki piekny kraj.
    • silesius.monachijski0 no i dobrze; skoncza sie gierki RIP-ow 21.07.06, 19:42
      ja swoja teczke widzialem, i nie mam sie czego obawiac; bardzo mnie roz´bawila
      glupota sb-ekow; tez wiele swistkow, swiadczacych o tym, ze sb-ecy, nie mogac
      kogos zlamac, probowali sie wykazywac przed przelozonymi, ze "ciezko pracuja";
      ale i tak od razu widac, ze pierdoly wypisywali, tylko po to, zeby "miec
      sukcesy"; w kazdym badz razie "Bolkiem" nie bylem, i mam status pokrzywdzonego;
      a wy forumowi lewacy? moze ktoras/ktorys z was tez takie swistki komus
      podkladal? przyznajcie sie bez bicia
      • uu1 Re: Żart roku. 21.07.06, 19:51
        Chłopuś z teczką. :)))))))))))
        • silesius.monachijski0 Re: Żart roku. 21.07.06, 20:01
          czyzby ktos z Twoje rodziny podkladal mi te swistki do teczki?

uu1 napisała:

> Chłopuś z teczką. :)))))))))))
          • uu1 Re: Żart roku. 21.07.06, 20:12
            > czyzby ktos z Twoje rodziny podkladal mi te swistki do teczki?
            A jaką Ty mógłeś mieć teczkę? Chyba parcianą na kanapki, żeby Niemcy dali się
            oszukać.
            • silesius.monachijski0 Re: Żart roku. 21.07.06, 20:20
              a tyskad masz takie wiadomosciß rodzina cie kopie pokazywala? jezeli to twoj
              ojciec (albo inny wujek) pisal, ze "figurant udal sie do duszpasterstwa
              akademickiego sw. Anny w celu podzegania do obalenia ustroju, i suanua zydowsko-
              kosmopolitycznych idei, wrogich socjalistycznemu panstwu", to zaczynam cie
              rozumiec; trudno jest zyc z taka przeszloscia; hehehe

uu1 napisała:

> > czyzby ktos z Twoje rodziny podkladal mi te swistki do teczki?
              > A jaką Ty mógłeś mieć teczkę? Chyba parcianą na kanapki, żeby Niemcy dali się
              > oszukać.
              • uu1 Re: Żart roku. 21.07.06, 20:37
                Który to już życiorys próbujesz sobie sprokurować? Cytujesz legendę jaką Ci
                przygotowano a Niemcy, naród łatwowierny taką wersję kupili. Ale po otwarciu
                archiwów i opublikowaniu listy agentów musisz schować się w mysiej dziurze. Już
                się nie wykręcisz. :))))))))))
                • silesius.monachijski0 Re: Żart roku. 21.07.06, 20:40
                  pudlo; za bardzo wierzysz swojej sb-eckiej rodzinie; "psy szczekaja, a karawana
                  jedzie dalej"

uu1 napisała:

> Który to już życiorys próbujesz sobie sprokurować? Cytujesz legendę jaką Ci
                  > przygotowano a Niemcy, naród łatwowierny taką wersję kupili. Ale po otwarciu
                  > archiwów i opublikowaniu listy agentów musisz schować się w mysiej dziurze.
                  Już
                  > się nie wykręcisz. :))))))))))
                  • uu1 Re: Żart roku. 21.07.06, 20:51
                    Już się nie wykręcisz, kapusiu. Niemcy też Cię pogonią. Współczuję Ci ale nie
                    przesadnie. :))))))))))
                    • silesius.monachijski0 Re: Żart roku. 21.07.06, 20:57
                      nie mam sie czego obawiac, ale ty? moze juz wkrotce na oplacanie internetu
                      zabraknie?

uu1 napisała:

> Już się nie wykręcisz, kapusiu. Niemcy też Cię pogonią. Współczuję Ci ale nie
                      > przesadnie. :))))))))))
                      • aturek2005 A gdzie tam zabraknie. Unia placi. Z Monachium. 21.07.06, 21:01
                        silesius.monachijski0 napisał:

> nie mam sie czego obawiac, ale ty? moze juz wkrotce na oplacanie internetu
                        > zabraknie?
                        >
                        > uu1 napisała:
                        >
                        > > Już się nie wykręcisz, kapusiu. Niemcy też Cię pogonią. Współczuję Ci ale
                        > nie
                        > > przesadnie. :))))))))))
                      • uu1 Re: Żart roku. 21.07.06, 21:04
                        > nie mam sie czego obawiac,
                        Zapewniam Cię, że masz. Oczywiście możesz osłaniać się chorobą, kilka masz
                        rozpoznanych ale to już łabędzi śpiew. I po co Ci to było?
                        • silesius.monachijski0 Re: Żart roku. 21.07.06, 21:12
                          po to - chociazby - zeby znow moc sobie poczytac twoja "coltoralna" wypowiedz o
                          prawicy na forum; chachacha

uu1 napisała:

> > nie mam sie czego obawiac,
                          > Zapewniam Cię, że masz. Oczywiście możesz osłaniać się chorobą, kilka masz
                          > rozpoznanych ale to już łabędzi śpiew. I po co Ci to było?
                          • uu1 Re: Żart roku. 21.07.06, 21:34
                            W stosunku do Twoich tekstów jest rzeczywiście kulturalna. Ale ja się pytam o co
                            innego. Po co Ci było to całe kapowanie? Nie mogłeś żyć jak uczciwi ludzie?
                            Teraz chcesz się załapać do grupy ścigających? Czy sądzisz, że wszystkim można
                            zamydlić oczy? Padłeś jak pies Pluto. :)))))))))
                            • sclavus Re: Żart roku. 21.07.06, 23:22
                              uu1 napisała:

> W stosunku do Twoich tekstów jest rzeczywiście kulturalna. Ale ja się pytam o
                              c
                              > o
                              > innego. Po co Ci było to całe kapowanie? Nie mogłeś żyć jak uczciwi ludzie?
                              > Teraz chcesz się załapać do grupy ścigających? Czy sądzisz, że wszystkim można
                              > zamydlić oczy? Padłeś jak pies Pluto. :)))))))))

Ładnie go "przemyłeś" !!! :))
                              • silesius.monachijski0 Bingo! wiedzialem, ze jak bedzie o lustracji i tec 22.07.06, 01:25
                                zkach, to nie moze i zabraknac emerytowanego sb-eka sclavusa;

sclavus napisał:

> uu1 napisała:
                                >
                                > > W stosunku do Twoich tekstów jest rzeczywiście kulturalna. Ale ja się pyt
                                > am o
                                > c
                                > > o
                                > > innego. Po co Ci było to całe kapowanie? Nie mogłeś żyć jak uczciwi ludzi
                                > e?
                                > > Teraz chcesz się załapać do grupy ścigających? Czy sądzisz, że wszystkim
                                > można
                                > > zamydlić oczy? Padłeś jak pies Pluto. :)))))))))
                                >
                                > Ładnie go "przemyłeś" !!! :))
      • aturek2005 A ja von Jungingena pod Grunwaldem ubilem. 21.07.06, 20:04
        Krzyzacy starali sie mnie zlamac, ale upor we mnie byl i milosc do tej ziemi
        wieksza niz strach przed tymi mnichami w zbrojach. Jak Krzyzakiem zakrecilem
        to lepiej to zrobilem niz Jurand zanim nim o glebe nie przypierdzielil.... I
        niejednemu Krzyzakowi na ten widok lza pociekla jak nie przymierzajac Danusce
        Zbyszka widzac.....

Tez sobie moge pisac monachijski. Slowa nic nie kosztuja. Opublikuj swoja
        teczke (pewnie masz pod reka) na forum. Chocby w odcinkach (toc i pan
        Sienkiewicz swe powiesci w odcinkach publikowal).
        • ukropek Re: A ja von Jungingena... 21.07.06, 21:02
          Jesteś godnym szacunku polactwem...pewnie dziadek był policjantem..granatowym
          z żółtym otokiem..
          • aturek2005 Re: A ja von Jungingena... 21.07.06, 21:06
            Pod Grunwaldem nie bylo policjantow. Gdyby byli to pospolite ruszenie nie
            mialoby prawa brac udzialu - mogloby sie okazac, ze mieli nie te poglady co
            krolowa Jarencja i krol Jarek.
            ukropek napisał:

> Jesteś godnym szacunku polactwem...pewnie dziadek był policjantem..granatowym
            > z żółtym otokiem..
            • ukropek Re: A ja von Jungingena... 21.07.06, 21:36
              Królowa Jarencja..chyba pani HGW oskarży bliżniaków że jej utną łeb jak Marii Stuart...Króowa Hania...........
      • r0b0l silesius nie ma teczki bo etatowcom nie zakładano 21.07.06, 21:35
        i nie musisz się chwalić że masz jakąś teczkę.
        nikt ci mitomanie nie uwierzy
        podziemniaku solidarny z bożej łaski, rozprowadzałeś co najwyżej fałszywki wujka z MSW i dostawałeś za to na lody.
        A jak się zrobiło gorąco to ten sam ujek załatwił emigrację: tak wyjechało 3/4 kapusiów do 1992
        • r0b0l silesius opozycjonista mitoman niedopieszczony 21.07.06, 21:39
          ale niedługo jak zaczniemy rozliczać ubecję z pisu, lpr i so to wyjdzie trochę ciekawostek, nie tylko ubecki skok, telegraf i kilka innych arcy prawych i sprawiedliwych numerów.

dlaczegp maciarewicz nie był kapusiem: bo psycholi nie ruszano i nie werbowano.
          dlaczego kaczka ma cykora: bo pederastów utajonych ubecja ostro szantażowała.
          No i teraz sobie odkuwają stosując identyczne metody jakie stosowano wobec nich.
          to dowód na czystośc niektórych teczek
          • r0b0l opowiedz sil jak na papierze kredowym drukowałeś 21.07.06, 21:48
            literaturę niezależną.
            farbę drukarską pewno też miałeś dostarczaną zielonym fiatem 125 z dziwną rejestracją
            kapusiu pier.d.olony, sługusie kapusiów którzy niegdyś byli na smyczach ubecji i misce pzpr
            • aturek2005 Silesjas nie jest kapusiem. On ma papier ze nie 21.07.06, 21:51
              jest. Fakt, ze robi w drukarni jest tylko przypadkowy i nie powinien nasuwac
              zadnych podejrzen.

r0b0l napisał:

> literaturę niezależną.
              > farbę drukarską pewno też miałeś dostarczaną zielonym fiatem 125 z dziwną
              rejes
              > tracją
              > kapusiu pier.d.olony, sługusie kapusiów którzy niegdyś byli na smyczach
              ubecji
              > i misce pzpr
              • r0b0l ja też mam papiery. 21.07.06, 21:54
                gumowe bo z takimi SB nie ruszało to i CBA nie ruszy.
                Chyba że jak w ZSRR: opozycję do psychuszki.
                Ale skoro świry rządzą to wolę do wariatkowa
                • aturek2005 Psychuszka grozi koalicji. To nie jest moja opinia 21.07.06, 22:17
                  To jest opinia bieglych, ktora wystawia jak przyjdzie do rozprawy jak im sie
                  udalo w tak rekordowym czasie spieprzyc tak rekordowo wiele. Podejrzewam ze
                  opinie beda nastepujace:
                  1. Jarek ma kota.
                  2. Endrju ma wstrzas poprzystawkowy.
                  3. Romek jaki jest kazdy widzi, wiec i opinia zbedna.
                  r0b0l napisał:

> gumowe bo z takimi SB nie ruszało to i CBA nie ruszy.
                  > Chyba że jak w ZSRR: opozycję do psychuszki.
                  > Ale skoro świry rządzą to wolę do wariatkowa
                  • sawawa1 Re: Psychuszka grozi koalicji. To nie jest moja o 21.07.06, 23:23
                    aturek2005 napisał:

> To jest opinia bieglych, ktora wystawia jak przyjdzie do rozprawy jak im sie
                    > udalo w tak rekordowym czasie spieprzyc tak rekordowo wiele. Podejrzewam ze
                    > opinie beda nastepujace:
                    > 1. Jarek ma kota.
                    > 2. Endrju ma wstrzas poprzystawkowy.
                    > 3. Romek jaki jest kazdy widzi, wiec i opinia zbedna.

a lech juz mumia
                    • r0b0l wypchamy kaczkę, będzie eksponat ;)) 22.07.06, 01:20
                      są mumie i mumie.
                      to co zostanie z pisiorów to rzadaka kupa, smród i żal gromady ludzi których trudno nazwać inaczej jak tylko bezmyślną pozostałością po sowietyzacji polski, masą bez kształtu, kultury, tożsamości. Ani polacy, ani pisiacy...
                      zeschnięty krowi placek

niemoralne dzieci rewolucji moralnej bez przywódców: TŁUSZCZA
    • rayan222 Podać nazwiska tych gnoji i do gazu lub na Sybir. 21.07.06, 19:49
      Wstretne komunistyczne wszy. spalić w krematoraich lub do końca zycia do
      kolonii karnych. Wreszcie smierdzące łajno wytepimy.
      • uu1 Re: Nie strasz, nie strasz bo się.. rozchorujesz. 21.07.06, 19:52

• r0b0l Re: Podać nazwiska tych gnoji i do gazu lub na Sy 21.07.06, 21:51
        tęp tęp, zacznij od elity pisu, lpr, so.
        reszta twojej wypowiedzi zasługuje na kulkę. w bebech żebyś czuł jak zdychasz naziolku
    • rayan222 To smierdzące łajno - agentów PRL-u - spalić. 21.07.06, 19:50
      i już
      • eon3 Umiarkowanie 21.07.06, 20:02
        Rayan.Staraj się pisać bardziej wyważone opinie.Chyba że cię opłacili abyś
        wypisywał takie głupoty dla udowodnienia że Polacy myślący patriotycznie to
        ciemnogród.
    • krl11 Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 21.07.06, 20:01
      I zaczną się polowania na czarownice. Właściwie to może i dobrze. To tylko
      napędzi głosów lewicy w następnych wyborach do Sejmu. Bo trzeba przypomnieć, że
      lustracyjną nagonkę popierają zarówno PiS jak i PO. Przecież lustracja setek
      tysięcy ludzi to obłęd. Oby tylko Trybunał Konstytucyjny za szybko nie
      stwierdził (oczywistej przecież) niezgodności Ustawy z Konstytucją. Niech
      inkwizytorzy zdążą sobie poszaleć, napsuć krwi ludziom. W przyszłym Sejmie
      większość lewicy murowana.
      Czekam na ostateczny tekst Ustawy. Ale podejrzewam, że poza oczywistymi
      przypadkami (jak np. ostatnio księża Czajkowski, Hejmo, którzy nb lustracji
      nadal nie będą podlegać), ustawa nie doprowadzi do jakichś wielkich czystek. Bo
      przecież nawet, jeśli IPN wyda opinię, że ktoś donosił, to (jak rozumiem) będze
      można odwołaś się do sądu (juz powszechnego, a nie listracyjnego), a dopóki
      sprawa się nie zakończy, pracodawca nie powinien móc zwalniać takiego człowieka.
      NO więc już przy starej ustawie, gdy był do tego celu wyspecjalizowany sąd
      lustracyjny, procesy ciągnęły się latami. Teraz będzie jeszce gorzej (dłużej). W
      90% przypadków to tylko solidnie napsuje ludziom krwi.
      • eon3 Podwójna moralność 21.07.06, 20:04
        Wet3 napisał"Widac jak na dloni jakie byly poprzednie rzady! Daly prawa gatunku
        chronionego
        zdrajcom, czerwonym szmowinom i domosicielom. Jednak lepiej pozno niz wcale!"
        I chwała mu za to.
        Z kolei wielu pisze że lustracja jest be.
        Są to niemal wszyscy ci sami którzy pouczają nas że powinniśmy być
        bardziej "europejscy".Zapomnieli jednak że jedyny kraj zachodnioeuropejski
        którego to dotyczyło,czyli Niemcy zrobił lustrację niemal natychmiast czyli już
        kilkanaście lat temu.Czesi również a są uważani za bliżsi zachodniej Europy niż
        my.Prawda jest taka że tam elity działały w interesie narodu.A nasze w nowym
        układzie władzy dopiero po raz pierwszy próbują.

• ukropek Re: Podwójna moralność........... 21.07.06, 20:56
          Jakoś dziwnie niewygodną sprawą jest wspominanie działalności instytutu pastora Gaucka
          w BRD...
          Wystarczy powielić sprawdzony wzorzeć nieprawdaż?

• cabernet.merlot Re: Podwójna moralność 21.07.06, 22:23
          eon3 napisał:

> Wet3 napisał"Widac jak na dloni jakie byly poprzednie rzady! Daly prawa gatunku
          >
          > chronionego
          > zdrajcom, czerwonym szmowinom i domosicielom. Jednak lepiej pozno niz wcale!"
          > I chwała mu za to.
          > Z kolei wielu pisze że lustracja jest be.
          > Są to niemal wszyscy ci sami którzy pouczają nas że powinniśmy być
          > bardziej "europejscy".Zapomnieli jednak że jedyny kraj zachodnioeuropejski
          > którego to dotyczyło,czyli Niemcy zrobił lustrację niemal natychmiast czyli już

Jaka lustracje zrobily "sobie" Niemcy?
          RFN zrobil lustracje NRD.

Ani Wegry ani Czechy nie byly
          tym czym Polska.
          Poza tym i jakie to wielkie realne osiagniecia
          zawdzieczaja oni wszyscy tym swoij lustracjomm?

Niemiecki kanclerz sprzedal sie rosyjskiej
          rzadowej firmie. Tak niemiecka lustracja
          zapobiegla obcym wplywom w rzadzie.

Dozo gledzicie o oderwanych faktach
          a nie potraficie ich kojarzyc.

>
          > kilkanaście lat temu.Czesi również a są uważani za bliżsi zachodniej Europy niż
          >

Tu nie chodzi o zadna abstrakcyjna bliskosc czy dalekosc
          tylko o konkrety takie jak n.p. PKB.
          Mozesz cos na ten temat powiedziec?
          Krzyczec "Huzia na Jozia" i klepac na wiecech
          to kazdy glupi potrafi.

> my.Prawda jest taka że tam elity działały w interesie narodu.

Brednie i slogany. Dzialaly co dzialaly bo to nic trudnego,
          a jaki z tego pozytek to nie wiadomo. Pewnie mizerny.

> A nasze w nowym
          > układzie władzy dopiero po raz pierwszy próbują.
          >
      • adam.2x Backlash jest mozliwy 22.07.06, 04:18
        krl11 napisał:

> ... Właściwie to może i dobrze. To tylko
        > napędzi głosów lewicy w następnych wyborach do Sejmu. Bo trzeba przypomnieć,
        że
        > lustracyjną nagonkę popierają zarówno PiS jak i PO. Przecież lustracja setek
        > tysięcy ludzi to obłęd....
        ------------------------------------
        Jest to prawdopodobne poniewaz caly proces bedzie odbywal sie po 16 latach.
        Uwazam ze w roku 1990 ludzie latwiej przyjeli by kazdy rodzaj przymusu
        uderzajacego w zycie prywatne niz po 16 latach rozwoju demokracji.
        Inna sprawa dotyczy tych ktorzy byli TW. Mysle ze na poczatku lat '90 poczucie
        winny mogloby dominowac. Natomiast po 16 latach budowy z calym spoleczenstwem
        nowego demokratycznego porzadku, poczucie krzywdy moze byc dominujace. Biorac
        pod uwage spora ilosc takich ludzi plus ich rodziny i przyjaciol to moze byc
        znaczna grupa wyborcow i to bardzo zaangazowanych.
        W sumie mozesz miec duzo racji.
    • zyks Totalna,absurdalna, kosmiczna PiSowska bzdura: będ 21.07.06, 20:30
      zie dużo smrodu a może więcej śmiechu/cyrku :)). Nawet głupi PiS więcej chyba na
      tym straci, niż skorzysta. Cel rzeczywisty: spowodowanie zamętu i kurzu
      odwaracającego uwagę od tego co ważne: totalnego zawłaszczania władzy przez PiS.
      Jak to się okaże, to nawet PO pójdzie po rozum do głowy - ale moze będzie za
      późno, i o to właśnie chodzi :))
    • eeeee1 Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 21.07.06, 20:46
      ksieza szczegolnie powinni byc poddawani lustracji gdyz ksiadz jest zawodem
      zaufania publicznego
      • polonus3 Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 21.07.06, 21:18
        Czy Pan Jarek jest "bottom" czy "top" ? Po polsku tzn. czy jest tym co daje
        swoja d... czy tym co w cudza d... wpycha? Czy ktos wie?
      • adam.2x Kosciol nie jest potrzebny do funkcjonowania ..... 22.07.06, 03:58

.... panstwa. Taka jest chyba najlepsza interpretacja tej ustawy. Obywatele nie
        musza miec z kosciolem nic wspolnego a admistracja zarzadza pieniedzmi z
        podatkow obywateli i sprawuje rozne wazne role bez ktorych trudno sie obyc we
        wspolczesnym spoleczenstwie. Dlatego ci drudzy powinni byc osobami zaufania
        ksieza moga sie chowac za sutanna jesli tak im wygodniej.
        • cabernet.merlot Re: Kosciol nie jest potrzebny do funkcjonowania 22.07.06, 06:29
          adam.2x napisał:

>
          > .... panstwa. Taka jest chyba najlepsza interpretacja tej ustawy. Obywatele nie
          >
          > musza miec z kosciolem nic wspolnego a admistracja zarzadza pieniedzmi z
          > podatkow obywateli i sprawuje rozne wazne role bez ktorych trudno sie obyc we
          > wspolczesnym spoleczenstwie. Dlatego ci drudzy powinni byc osobami zaufania
          > ksieza moga sie chowac za sutanna jesli tak im wygodniej.

Ustawa siegnela do pracodawcow prywatnych takich jak media?
          Siegnela. No wiec? Czy obywatele musza czytac Trybune?
          Czy zarzadza ona pieniedzmi publicznymi?
          Jest niezbedna do funkcjonowania spoleczenstwa?
          Nie? Skad wiec ta schizofrenia?
          • adam.2x Re: Kosciol nie jest potrzebny do funkcjonowania 22.07.06, 21:20
            cabernet.merlot napisał:
            > ....Czy obywatele musza czytac Trybune?....
            > Nie? Skad wiec ta schizofrenia?
            ----------------
            Ja to interpretuje tak ze wedlug ustawodawcow Trybuna ma zdecydowanie wiekszy
            wplyw na dusze i umysly oywateli niz Kosciol Katolicki i dlatego musi byc
            lustrowana.
    • maxman01 Wreszcie! Gnidy piszcza: niesprawiedliwosc, zama 21.07.06, 20:48
    • zyks Ło jezu, ale kurz! Ten sławny zapis oznacza: jeśli 21.07.06, 20:58
      ktoś oskarży ubeka narodowości POLSKIEJ o zbrodnie komunistyczne, pójdzie
      siedzieć na 3 lata. Jeśli ubek natomiast był narodowości rosyjskiej, żydowskiej
      lub np.somaliskiej, to nie ma sprawy i nie pójdzie siedzieć. Jasne?
    • cyklista OK, ale dlaczego nie _wszystkie_ informacje 21.07.06, 22:13
      Taka ustawa ma sens tylko jeżeli ujawni się _wszystkie_ informacje. Dokładnie
      wszystkie na każdy temat. Jeżeli coś zostanie, będzie przedmiotem gry i szantażu
      (informacje na temat orientacji seksualnej i zdrowia to bardzo pojemne
      kategorie). Również zostawienie księży na boku, robi wrażenie że są rónie i
      równiejsi.
      • cabernet.merlot Re: OK, ale dlaczego nie _wszystkie_ informacje 22.07.06, 06:22
        cyklista napisała:

> Taka ustawa ma sens tylko jeżeli ujawni się _wszystkie_ informacje. Dokładnie
        > wszystkie na każdy temat. Jeżeli coś zostanie, będzie przedmiotem gry i szantaż
        > u
        > (informacje na temat orientacji seksualnej i zdrowia to bardzo pojemne
        > kategorie). Również zostawienie księży na boku, robi wrażenie że są rónie i
        > równiejsi.

Jasne, po co ma szantazowac kogos jeden, skoro moga go szantazowac wszyscy?
        Bardzo pomyslowe i jakze pomocne dla szantazowanych :))

Jedni kandydaci, urodzeni po 1972 roku, spkoj, cisza, chocby wlasna matke
        o chlebie i wodzie trzymali, a inni calkowicie publiczni, kiedy mandat
        za przekroczenie szybkosci dostali albo do ktorej pani cichaczem
        zachodzili czy dzwonili 30 lat temu.
        Chcialbym zgadnac, ktory wygra wybory. :))
        Naiwnosc ludzka nie zna granic.
        Chodzi wylacznie o pelne zloby a nie o zadna "prawde".
    • takrzy1 Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 22.07.06, 00:00
      Ogloszenie
      Posiadam kamieniste pole ze wzgorkiem - swietne nadaje sie do publicznych
      egzekucji, np. kamienowania agentow z listy PiSPO - Inkwizycji. Na miejscu jest
      tez gleboka sadzawka do przeprowadzania ewentualnych prob wodnych na tych,
      ktorzy sie nie przyznali.
      Zatrudnie tez kilku mezczyzn i kilka kobiet - beda pierwsi rzucali kamienie.
      Warunek! Musza byc bez winy.
      • adam.2x Re: Sejm: agentów będzie można ..... 22.07.06, 02:16
        takrzy1 napisał:

> Ogloszenie
        > Posiadam kamieniste pole ze wzgorkiem - swietne nadaje sie do publicznych
        > egzekucji, np. kamienowania agentow.....
        ---------------------
        To ja dodam mebelek na ten wzgorek. Kamieniowanie to takie prostackie

www.metaphor.dk/guillotine/Media/1792Model.jpg
        • minipolak Re: Sejm: agentów będzie można ..... 22.07.06, 19:57
          ale ta gilotynka z odnosnika
          to chyba minigilotynka,
          taki model dla dzieci,
          ale tez sie przyda.

adam.2x napisał:

> takrzy1 napisał:
          >
          > > Ogloszenie
          > > Posiadam kamieniste pole ze wzgorkiem - swietne nadaje sie do publicznych
          >
          > > egzekucji, np. kamienowania agentow.....
          > ---------------------
          > To ja dodam mebelek na ten wzgorek. Kamieniowanie to takie prostackie
          >
          > www.metaphor.dk/guillotine/Media/1792Model.jpg
    • januszz4 Trochę to późno 22.07.06, 00:28
      To wszystko trzeba było zrobić na początku lat 90. Uważam, że ci najaktywniejsi
      TW teraz już nie mają swoich teczek. Dawno je zniszczono. Obecnie ujawni się co
      najwyżej płotki, no może czasem jeszcze jakiś karp się zdarzy, ale ogólnie to
      mam mieszane odczucia.

Kiedy masz do czynienia z mieszanymi odczuciami? Gdy widzisz, jak teściowa w
      twoim samochodzie spada w przepaść.
    • me-e ...naczelnego ...nikt nie ruszy...bo 22.07.06, 01:41
      ...uszatek sie ...odwolal
      • december70 Re: ...naczelnego ...nikt nie ruszy...bo 22.07.06, 01:54
        Ma swoją gazetę i może w niej być nawet gońcem lub jak słyszałem Cesarzem.Inna
        sprawa że ze swoim wyglądem trafi pewnie do zasobu kadrowego SC .
        • me-e Re: ...naczelnego ...nikt nie ruszy...bo 22.07.06, 01:58
          ...ma swoja gazete...za kase ze stanu wojennego...jak robil za
          gebelsa...przeciwko...mee i wam

december70 napisał:

> Ma swoją gazetę i może w niej być nawet gońcem lub jak słyszałem Cesarzem.Inna
          > sprawa że ze swoim wyglądem trafi pewnie do zasobu kadrowego SC .

• cabernet.merlot Re: ...naczelnego ...nikt nie ruszy...bo 22.07.06, 06:26
            me-e napisał:

> ...ma swoja gazete...za kase ze stanu wojennego...jak robil za
            > gebelsa...przeciwko...mee i wam

Ale ja ma no i?
            >
            >
            > december70 napisał:
            >
            > > Ma swoją gazetę i może w niej być nawet gońcem lub jak słyszałem Cesarzem
            > .Inna
            > > sprawa że ze swoim wyglądem trafi pewnie do zasobu kadrowego SC .
            >
            >
            >
            >
            >
            >
    • me-e lolek, moze spac ...spokojnie 22.07.06, 02:08
      ...teraz ...polska
    • cabernet.merlot Re: Sejm: agentów będzie można zwalniać z pracy 22.07.06, 05:45
      A do kogo ty bys tak chetnie strzelal maly Felusiu Dzierzynski?
      Pozwolilbys im chociaz sie wylegitymowac czy strzelalbys w leb
      na oslep? A moze w potylice i dol kazal im sam kopac?
      Ze tez to bandyckie dziadostwo ciagle leb podnosi pod
      coraz to innym szyldem i zawsze "demokracja" sie nazywa.
    • borrus Podstawową cechą nowej ustawy lustracyjnej jest 22.07.06, 06:54
      fakt, że nie daje pomówionemu zadnych szans do obrony. No bo jak udowodnić przed
      sądem że sie nie donosiło? Który UB-ek przyzna sie do radosnej twórczości kiedy
      za samo przyznanie grozi mu od razu dwa lata więzienia ?( tak jest to zapisane
      w nowej ustawie). Poszkodowany pomówieniem IPN-u nie będzie miał nawet szansy
      wystąpić o odszkodowanie za straty moralne, ponieważ formuła zaswiadczenia nie
      daje takich podstaw- bo w swietle prawa zaświadczenie jest tylko stwierdzeniem
      że w dokumentach IPN-u taki obywatel figuruje jako TW lub kontakt operacyjny ( a
      nie jest stwierdzeniem że ktoś był TW lub kontaktem operacyjnym).
      Moim zdaniem to najgorszy, prawny bubel jaki widział cywilizowany świat.
    • wodnik38 Mój mąż będzie bardzo zadowolony 22.07.06, 08:07
      Mój mąż, który, choć jego poglądy były skrajnie antykomunistyczne, nigdy aktywnie nie przeciwdziałał tamtemu systemowi. Był poprawnym, choć nie zaangażowanym obywatelem. Ja, pracując od 82r. jako nauczycielka opowiadałam dzieciom o Katyniu, nie obchodziałam żadnych państwowych świąt, nie dałam się namówić na udział w pochodach 1-szo majowych, kpiłam sobie z dyrektorki szkoły, która ciągle prowadziła ze mna rozmowy na temat konieczności mojej przynależności do PZPR. Mąż w politykę angażował się dopiero w domu, klnąc na aparatczyków, zanudzając mnie wywodami na temat patologii tamtego systemu-tak było codziennie, od początku naszego małżeństwa. W momencie reaktywacji struktur "S" w roku 1988 zapisałam się do niej i zaczęłam bardzo aktywnie działać. On nie i nie mogłam tego zrozumieć, bo po co gadać i nic nie robić. Nie mam teczki, mój mąż tym bardziej. W momencie, gdy wyszło, że niektórzy działacze opozycyjni mogli współpracować z SB zionął potrzebą dowiedzenia się kto! i podejrzewając wszystkich od Wałęsy, Kuronia, Gieremka, Bartoszewskiego po każdego innego znanego działacza opozycji. Gdy pojawiła się lista Wildsteina nie miał wątpliwości, że ci którzy przynieśli mu wolność, to sami współpracownicy, nawet, jeśli tych wymienionych powyżej na niej nie było. Dziś, gdy dowiedział się, że sejm podjął decyzję o powszechnym ujawnieniu teczek, bardzo się ucieszył, bo dowie się, kto to są ci najwięksi sukinsyni.
      • mietowe_loczki Re: Mój mąż będzie bardzo zadowolony 22.07.06, 08:45
        Wszyscy walczyli z komuną. Tylko jakoś stoi mi w to w opozycji z tym, że przez
        44 lata miała się tu całkiem dobrze.
      • minipolak Re: Mój mąż będzie bardzo zadowolony 22.07.06, 19:37
        _Miec_ poglądy skrajnie antykomunistyczne,
        to wyczyn nie lada. Prosze przekazac gratulacje
        mezowi.
    • silesius.monachijski0 Dzis wielkie swieto SLD i PO: 22 lipca 22.07.06, 08:45
      Oczekuje wiec na forum weilkiego "pochodu" wszelkiej masci lewactwa i
      POlszewikow; nie zapominajcie "godnie" uczcic wasze wielkie swieto, bluzgajac
      na PiS, Kaczynskich i cala prawice; niech nie gasnie w was towarzysze
      rewolucyjny duch marcelego nowotki, boleslawa bieruta, jakuba bermann i
      wladyslawa gomulki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka