g.r.a.f.z.e.r.o 01.08.06, 10:54 hahahaha Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamara IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją inteligen- 01.08.06, 11:01 cję. Nie zdana matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie IV RP-bulteriera. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 11:06 Proponuję rozciągnąć giertychowskie zasady na wszystkich obywateli IV RP i dawać maturę razem z becikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_goldfinger [...] 01.08.06, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
suco Jęsli ci zawiść całkowicie nie zaślepiła... 01.08.06, 11:14 ...zobacz pierwszą stronę Gazety serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,49622.html?skan=3520220 Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Głupota też jest plagą, max osiąga u pana G< 01.08.06, 11:22 Plag jest więcej, ale potrzeba nam wiernych , a nie mądrych! Prawnik zapomina tabliczki mnożenia potrafi w wyroku dodawać , a w budżecie i dochodach odejmować i tyle. Jak lemingi za prezydenko, spadniemy na twarde denko! Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Pierwsza plaga to nieloty co stawiają wszędzie płoty, tworzą urzędnicze knoty, więc brakuje nam roboty. Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Druga plaga no to wiara, choć nauka równie stara, lecz w rozumek nikt nie wierzy, więc ubywa nam młodzieży. Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Trzecia plaga to wydatki i różne wszędy podatki. Kasa w żarcie i kościoły, a ty lataj prawie goły. Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Czwarta plaga genetyczna, jak choroba weneryczna, jakby małpiolustracyjna, dla hien manipulacyjna. Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Piąta plaga to pazerność, awans za wierność i mierność. (wszędzie swoich za wierność, mierność.) Więc w działaniu gnojowica, ciężko cuchnie nam stolica! Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Szósta plaga to „handele”, przez tych Żydów i w niedziele. Więc w działaniu są faszyści i kościelni komuniści! Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Siódma ornitologiczna, Afryka jest tu logiczna. Kaczka z Polski się nie rusza, to panuje u nas susza! (w inwestycjach przez to susza!) Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak. Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Odpowiedz Link Zgłoś
czeresniax A czy maturzyści wiedzą, kto jest :czereśniakiem:? 01.08.06, 12:29 czeresniaki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 13:28 Elyty PO tez glosuja. Lepiej niech maja mature. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 13:31 poszeklu napisał: > Elyty PO tez glosuja. Lepiej niech maja mature. he? o 'ssssso' chodzi? centrala dzisiaj nowych tekstow nie przyslala? Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Powrót do przeszłości II 01.08.06, 16:43 Uczniowie, którzy rok temu nie dostali matury są stratni - "mają rok w plecy". Niewykluczone, że minister pozwoli zdawać im od razu na drugi rok studiów. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Powrót do przeszłości II 01.08.06, 16:50 frant3 napisał: > Uczniowie, którzy rok temu nie dostali matury są stratni - "mają rok w plecy". > Niewykluczone, że minister pozwoli zdawać im od razu na drugi rok studiów. > > -- A w związku z krzywdami moralnymi jakie odnieśli logikę i statystykę sekretariat zaliczy z marszu. A studenci dostaną indeksy a logo LPR-u. Odpowiedz Link Zgłoś
matheus.baere Re: Powrót do przeszłości II 01.08.06, 21:16 Ja też czuję się pokrzywdzony - dawno temu z angielskiego miałem zaledwie czwórkę. Proszę o podciągnięcie do średniej z pozostałych przedmiotów :) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Powrót do przeszłości II 01.08.06, 21:24 matheus.baere napisał: > Ja też czuję się pokrzywdzony - dawno temu z angielskiego miałem zaledwie > czwórkę. Proszę o podciągnięcie do średniej z pozostałych przedmiotów :) > Jak masz papiery, że jesteś genetyczny to jakaś szansa jest:) Ale jeśli w Twojej rodzinie był jakiś endek, któremu nie daj Boże było Dmowski, to się nie powołuj, bo jak się ostatnio okazało Romek gardzi faszystami i antysemitami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: zarezerwowali ten pomysl na nastepne wybory : 01.08.06, 16:47 Proponuję, żeby od przyszłego roku stawianie ocen z przedmiotów ścisłych przestało być dla nauczycieli obligatoryjne. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 15:11 To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO poszeklu napisał: > Elyty PO tez glosuja. Lepiej niech maja mature Czyżby pan G. był tak naiwny, że liczy na to, iż amnestionowani maturzyści będą z wdzięczności głosować na LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek6 Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 15:16 Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić , żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 16:01 eniferek6 napisała: > Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić , > żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może > spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS. To może niech się zapisze do LPR-u, to powinno pomóc i niech jesdzcze powie że w ten sposób walczyła z komuną, oblewając ten język na maturze;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 16:27 konread napisał: > eniferek6 napisała: > > > Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić > , > > żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może > > spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS. > > To może niech się zapisze do LPR-u, to powinno pomóc i niech jesdzcze powie że > w > ten sposób walczyła z komuną, oblewając ten język na maturze;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Niech po prostu poczeka 01.08.06, 16:29 dostanie maturę i medal za zasługi w walce z sowieckim najeźdźcą Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 16:54 konread napisał: > eniferek6 napisała: > > > Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić > , > > żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może > > spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS. > > To może niech się zapisze do LPR-u, to powinno pomóc i niech jesdzcze powie że > w > ten sposób walczyła z komuną, oblewając ten język na maturze;) Fakt. W LPR zdecydowanie brakuje kobiet. Dlatego tak bardzo zajmuje ich problematyka analno-waginalna. Każda kobieta na wagę złota. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: A czy maturzyści wiedzą, kto jest :czereśniak 01.08.06, 19:56 Dziś do dziekanatu przyszedl delikwent bez swiadectwa maturalnego, chcial sie zapisac na studia :))) Uparl sie ze zostawi papiery bo i tak przyjdzie po decyzji 'ministra', tak wiec nie ma sensu chodzic dwa razy - LOL. Powiedzialem zeby przyszedl z wymaganym dokumentem, bo jest to uczelnia wyzsza i jest to warunek. Powiedzial ze doniesie i uciekl. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Jęsli ci zawiść całkowicie nie zaślepiła... 01.08.06, 13:05 O kurde!!! To jakaś prowokacja!!! I to 1 VIII w taką ważną datę. Wyciągnęli jakieś zdjęcie, które samo z siebie głupio wyszło. Tylko dlatego, że człowiek, który trzyma pistolet jest faktycznie zasłonięty, a na pierwszym planie stoi człowiek, który obserwuje teren. Ja dojrzałem to po minucie. Nie wierzę, że autor artykułu nie dojrzał tego wcześniej... To po prostu ośmiesza naszych powstańców, czyżby był to tendencyjny dobór zdjęć? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 11:12 Po co robić te matury? Od razu z aktem urodzenia dawac maturę wszystkim - jakie oszczędności!!! Miliony złotych zaoszczędzone co roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 12:00 I po co się było uczyć? Romek szykuje sobie elektorat skinów-debili:P Odpowiedz Link Zgłoś
veritas11 Re: Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 12:48 konread napisał: > I po co się było uczyć? Romek szykuje sobie elektorat skinów-debili:P __________________________________________________ Tak, a będą się nazywali Źrebakami-Giertychamami Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Moze i mundurkowe dojdzie 01.08.06, 13:02 Uczniowie sa poi to by ładnie na patriotycznych mszach wygladać, dl młodszych roczników tłumaczę w prl-u nazywało się to akademia i pochód Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 15:12 jimmyjazz napisał: > Po co robić te matury? Od razu z aktem urodzenia dawac maturę wszystkim - jakie > > oszczędności!!! Miliony złotych zaoszczędzone co roku!!! > > Tak, ale ilu nauczycieli pójdzie na bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab "Podziękują" przy wyborach PIS-owi też ci co nie 01.08.06, 13:25 dostaną się na studia a na poprawkę nie będzie szans. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-leper Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 14:21 a ja bym chciał żeby amnestia objęła maturzystów 1998, bo wtedy oblałem matmę:- ), zdałem dopiero za drugim razem rok później. Ale miałem rok w plecy, i przez to opóźniła sie moja kariera...Lat nie cofnę ale chodzi o fakt, z jakiej paki jakiś nieuk ma mnieć lepiej teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 15:08 moroux napisał: > Proponuję rozciągnąć giertychowskie zasady na wszystkich obywateli IV RP i dawa > ć > maturę razem z becikowym. A ja chcę wstecz becikowe! Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Proponuje amnestią dla wszystkich roczników... 01.08.06, 11:06 ...wstecz do 1945 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna591 Re: Proponuje amnestią dla wszystkich roczników.. 01.08.06, 13:08 popieram,dać wszystkim wstecz i na studia bez egzaminu,a kto posiada konia od razu doktorat. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Proponuje amnestią dla wszystkich roczników.. 01.08.06, 15:52 fraglesi67 napisał: > ...wstecz do 1945 Nie wszystkim. Przedtem trzeba wszystkich zlustrować dawnym TW nie dać. A jakby któryś zdał, to mu odebrać! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh A czy ja moge dostac jakis doktorat? 01.08.06, 17:07 Bo mature juz mam... Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Tylko dla rocznikow niekomunistycznych ... 01.08.06, 21:53 fraglesi67 napisał: > ...wstecz do 1945 Tylko dla niekomunistycznych czyli do 1945 roku i potem tylko tym za rzadow ROP i PiS. Ale za to prawo jazdy powinni dac wszystkim ... Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Roman "tworzy" elektorat LPR-u 01.08.06, 11:13 Ale obawiam sie Romanie, ze nic ci to nie da. Twoja głupota jest tak oczywista, że wielu sie na to nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Roman "tworzy" elektorat LPR-u 01.08.06, 12:04 Tylko że Romek niby chyba prawo studiował, a nie wie buc że prawo nie powinno działać w stecz, aby obywatele mieli szacunek do obowiązujących przepisów? Odpowiedz Link Zgłoś
emax4 Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 20:03 No tak. Coś z tej IV, niewiadomo czy RP, czy TB (totalnego bałaganu) musi być. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Tylko jak długo tego bełkotu można słuchać. Kiedy skończy się cierpliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
ambrig Re: Czy Giertych naprawdę jest prawnikiem ? 01.08.06, 11:04 Tak, tak. A pewnie "syn znajomego kuzyna jego żony" nie zdał matury dwa lata temu. :)) Dlatego spektakl Romana będzie jeszcze trwał. A jeśli rzecz dotyczy pechowego kumpla Giertycha jeszcze z liceum? Łał! Odpowiedz Link Zgłoś
ambrig Re: To jak to jest, czy prawo 01.08.06, 11:53 Co to znaczy "nie może"? To sie zrobi, zeby mogło. To nie jest problem, dla koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: To jak to jest, czy prawo 01.08.06, 12:12 ambrig napisał: > Co to znaczy "nie może"? To sie zrobi, zeby mogło. To nie jest problem, dla > koalicji. ________________________________ Prawo? a co to jest? Aha....mamy coś takiego w tytule jednej partyjki. Dlatego ona może nim manipulować, jak chce..... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: To jak to jest, czy prawo 01.08.06, 12:22 Z Kaczorów i Romana to są tacy prawnicy jak z koziej ... trąby, więc z powodu że nie mogli znaleźć innej pracy zajęli się polityką Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Niedzwiedzia przysluga 01.08.06, 10:57 Uczelnie juz szykuja sie do przywrocenia egzaminow na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 Re: Niedzwiedzia przysluga - przywrocic egzamin 01.08.06, 12:11 A jasne, ze egzaminy powinny byc. W porownaniu z egzaminem, taka matura to chyba pryszcz. (chociaz - o przewtornosci - ja nigdy nie zdawalem takiego egzaminu ;D ) Wtedy Giertych moglby sobie zmieniac i regulowac co by nawet chcial. W sumie matury nie sa prawie do niczego potrzebne - jest to po prostu pewien plusik ktory mozna zdobyc. Chyba niewiele osob na podaniu o prace pisze: "zdalem mature". Dla tych co nie zdali - bedzie to wiekszenie traumy (dostana papierek kretyna totalnego), a ci co zdali - beda pytani, czy zdali zwyczajnie czy nadzwyczajnie. Jesli matura decyduje o przyjeciu na studia - to czy za rok mozna ja poprawiac - zeby dostac sie na ? pcoofox Odpowiedz Link Zgłoś
tubu5000 Ludzie przeciez on ma racje 01.08.06, 12:28 Niech nikt nie mowi o niesprawiedliwosci, bo niesprawiedliwe jest ze jednego roku sa inne pytania niz w drugim. Jedynym kryterium w tej sytuacji jest zaliczenie matury np. pierwszym 90% i tu Giertych nie jest pierwszy, bo i profesorzy czasem stosuja ten system (czesto niejawnie), bo jest on de facto najsprawiedliwszy Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Niedzwiedzia przysluga - przywrocic egzamin 01.08.06, 15:20 pawciu2 napisał: > A jasne, ze egzaminy powinny byc. > W porownaniu z egzaminem, taka matura to chyba pryszcz. > (chociaz - o przewtornosci - ja nigdy nie zdawalem takiego egzaminu ;D ) Żałuj, że nie zdawałeś. Ja zdawałem w 1964 roku na polibudę. Matma - pisemny i ustny, bez zwolnień z ustnego nawet za 5 na pisemnym, ustny z fizyki (nie ma zmiłuj się), pisemny z języka obcego (do wyboru: rosyjski, angielski, francuski lub niemiecki, tłumaczenie z języka obcego na polski i krótki tekst z polskiego na obcy). Masa ludzi wywróciła się na egzaminie z języka obcego. Wolałbym jeszcze raz zdawać matrę (wtedy na maturze była obowiązkowa matma - pisemny i ustny), niż taki egzamin wstępny! Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwią 01.08.06, 10:57 te idiotyczne akcje ministra Giertycha. Czemu ma służyć obniżanie poprzeczki na maturze, i tak już debilnie prostej? Co ma sprawdzać matura, skoro można ją mieć prawie za nic? Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Giertych powienien rozdać matury równeż członkom 01.08.06, 11:03 Samoobory. Więcej członków tej partii mogłoby rozpoczać studia na różnych renomowanych uczeniach przecież! Amnestia powinna więc objąć również lata 1945 - 1990. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Giertych powienien rozdać matury równeż człon 01.08.06, 15:24 p26 napisał: > Samoobory. Więcej członków tej partii mogłoby rozpoczać studia na różnych > renomowanych uczeniach przecież! Amnestia powinna więc objąć również lata 1945 > - > 1990. Nie, okres 1945 - 1989 nie, bo wtedy szkół polskich nie było, były tylko radzieckie (przepraszam: sowieckie) szkoły i uczelnie polskojęzyczne. Wszystkie matury były zatwierdzane przez Komitet Centralny KPZR i PZPR oraz KGB i SB. Przepraszam, to był żart. Ale myślę, że wielu by w to uwierzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
synowie2 Re: niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwi 01.08.06, 11:05 Idiota, idiota i jeszcze raz idiota. Niech zlikwiduje maturę. PO jaką cholerę jest potrzebna.Ręce opadają. Mieli pretensje do komuchów, a sami czego dotkną do sp..... Romanie G. nie masz zielonego pojecia o edukacji. Mam nadzieję że w wyborach samorzadowych dostaniecie bardzo, bardzo po du... Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwi 01.08.06, 12:39 Nie dostana, bo PiS blopkujac listy zalatwi im cieple posadki, task jak w mediach, spolkach panstwowych i urzedach... Ale to i tak nic w porownaniu do tego jak rozkrada panstwo PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
braat1 Re: niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwi 01.08.06, 11:06 eptesicus napisał: > te idiotyczne akcje ministra Giertycha. Czemu ma służyć obniżanie poprzeczki > na maturze, i tak już debilnie prostej? Co ma sprawdzać matura, skoro można > ją mieć prawie za nic? Nie ma co kombinowac i bawic sie w polsrodki. Zlikwidujmy mature. A moze posunmy sie dalej? Zlikwidujmy szkoly, jesli ktos bedzie chcial miec wyksztalcenie napisze poprostu podanie do ministra z zaznaczeniem czy chce miec podstawowe, srednie, wyzsze czy inne doktoraty, zalaczy trzy zdjecia (w tym jedno na koniu), swiadectwo szczepien, znaczki skarbowe na sume 12,99 PLN i po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: a zaoszczędzone pieniądze na oswiacie 01.08.06, 14:33 przeznaczmy dla rolników na zapobierzenie kolejnej klęsce; bo nie wiem czy wiecie, że w przyszłym roku mają być na przemian powodzie i susze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Nie martw się! 01.08.06, 11:12 Jeśli Roman obejmie swoją amnestią roczniki od 1945 do przodu, może i Ty dostaniesz maturę! Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 Re: Ja już mam maure, mature z 2006 ! 01.08.06, 12:14 A, jak z 2006, to juz nie wystarczy. Teraz musisz okreslić: zwyczajną, czy nadzwyczajną. p Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Buahahahahahaha 01.08.06, 15:35 I Ty mlodziencze cos probujesz na forach wypisywac o ubekach.... hy hy hy hy..... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Buahahahahahaha 01.08.06, 18:19 Bomba! Niezłomny antykomunista dworzanin ujawnił swój wiek. No to teraz rozumiem, skąd ta jego wielka antykomunistyczna odwaga, 17 lat po upadku komuny. Pewnie jako 2- latek walczył z zomo. wiele to tłumaczy. Tylko nie tłumaczy, po co ja głupi podejmowałem z nim dyskusje na niektóre tematy, które wymagaja pewnego doświadczenia życiowego? Żeby było jasne - młodych dyskutantów szanuję. Ale ten jest tak zacietrzewiony i wszechwiedzący, że szanowac trudno. Ale może własnie ten młody wiek go tlumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
manekin1 Legalni absolwenci liceów podziękują Romanowi... 01.08.06, 10:59 ...kiedy okaże się, że przez durny populizm MEN wrócą egzaminy wstępne na WSZYSTKIE (!!!) uczelnie wyższe. Dziękuję Ich Magnificencjom Rektorom za brak uległości i sprzeciw wobec koniukturalizmu tego nieszczęsnego politruka. Tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Legalni absolwenci liceów podziękują Romanowi 01.08.06, 11:11 Ci z normalną maturą pójdą na studia i wyjadą, a ci z "Giertychówką" zasilą szeregi kadrowe obecnej partii rządzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Każdy zapisany do "Młodzieży Wszechpolskiej 01.08.06, 10:59 lub Samoobrony powinien mieć maturę za samo członkostwo i punkty na studia. Nie, lepiej od razu mgr. A co. Niech chamstwo widzi jak się szlachta bawi. Niech żyje prawa i moralna IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
poghus Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 10:59 dla rządu "Prawa" i "Sprawiedliwości" prawo działa wstecz :) to już nie jest zabawne...powinniśmy reagować na takie upodlenie. na naszych oczach robi się z nas kretynów, gratuluję wyborcom głosu na PIS, LPR i Samoobronę! Naprawdę gratuluję. Macie to na co zasłużyliście. W końcku ktoś za was myśli, bo sami tego nie potraficie! Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 lex retro non agit Panie Romku :P 01.08.06, 11:00 a tak poza tym to ja chce zostac magistrem nie studiujac... DA SIE COS Z TYM ZROBIC PANIE ROMKU??? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: lex retro non agit Panie Romku :P 01.08.06, 15:27 ne_01 napisał: lex retro non agit Panie Romku :P > a tak poza tym to ja chce zostac magistrem nie studiujac... DA SIE COS Z TYM > ZROBIC PANIE ROMKU??? Czego startujesz z łaciną do typa, który nawet po polsku nie umie dobrze się wysłowić? Odpowiedz Link Zgłoś
rabi_goldfinger [...] 01.08.06, 11:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Przedwybborczy wyścig trwa 01.08.06, 11:00 Teraz dwa roczniki będą nosić miano nieuków dzięki naszemu populistycznemu wice. Komu jeszcze będzie chciał wleżć w dupę.Choć powinno bawić mnie osobbiście to smuci.Bardzo mnie ciekawi co zrobią z tymi co łaski ministerialnej odmówią bo ponoćprojekt takowych nie przewidział. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 A co ze starą maturą? 01.08.06, 11:01 Czy amnesta obejmie również tych co zwadali "starą maturę". Widać LPR pilnie szuka poparca przed wyborami. Zaraz się okaże, że dostaniesz amniestę, jeśli wstąpisz do młodzieży weszposlkiej. A co z dyplomamy ministra? Tak bardzo nie nawidzi PRL-u a podstawówkę to niby za jakiej władzy miał? Więc niech odda wszystkie swoje dyplomy i jeszcze raz idzie do posdtawówki! Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper Amnestia 01.08.06, 11:03 Poczytaj o historii amnestii na www.EdukacjawPolsce.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:03 w 91 roku koleżanka w ogólniaku nie zdąła matury, może ją również obejmie amnestia? Giertych jest na prawdę neiźle stuknięty i w związku z tym w ramach protestu zaprzestaję używania czcionki Times New ROMAN ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Ale nowość Dziennik pisał o tym jakiś 2 tygodnie 01.08.06, 11:06 temu ... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ale nowość Dziennik pisał o tym jakiś 2 tygod 01.08.06, 13:01 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3492675.html 19.07.2006 r Odpowiedz Link Zgłoś
misiekcoarre Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:07 Przez takie "przywileje" maturzystom robi sie tylko krzywde. Brawo ministrze Giertych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre Dajmy wszystkim ! 01.08.06, 11:08 Dajmy maturę wszystkim Polakom ! Tak czy inaczej 1/3 jak nie więcej maturzystów to matołki przepychane przez szkoły. W rzeczywistości dopiero matura 2006 dała obraz faktycznego poziomu wiedzy młodych Polaków. Widzę, że Giertych chce z powodzeniem wprowadzić starą zasadę "czy się stoi, czy się leży..." Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga1003 Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:13 I profesorowie Kaczyńscy nie mają nic przeciwko temu?! Koniec świata!Wszystko schodzi na psy! Odpowiedz Link Zgłoś
ambrig Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:13 Na amnestię czeka jeszcze Kwaśniewski i Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
misiekcoarre Prawie jak matura :D 01.08.06, 11:15 Coz mozna powiedziec o tym swietnym pomysle??? Prawie jak matura.Prawie robi wielka roznice. (hahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:16 sporo kułem przed maturą żeby ją zdać i dostać sie na studia jak słysze coś takiego to sobie myśle że faktycznie mature przyznawać wszystkim automatem z bloku pislprsamo a komu sie nie chce pracować niech od państwa dostaje 2000 pln na miesiąc a reszta niech wypier..... do irlandi lub gdzie kolwiek indziej Odpowiedz Link Zgłoś
change a ja 20 lat temu... 01.08.06, 11:17 ...miałem na świadectwie zachowanie "nieodpowiednie" (już nie pamiętam za co ;) fakt ten tak mocno zaważył na moim życiu, że do dziś w wielu sytuacjach, szczególnie gdy wieczorem oglądam w informacjach relacje z poczynań naszej Miłościwie Panującej Władzy IV RP, zachowuję się bardzo nieodpowiednio. bardzo proszę Pana Ministra o amnestię i poprawę mojego świadectwa z szóstej klasy podstawówki, bo przecież, jak Pan powiada, "aby zapewnić mi przyszłość (czyli odpowiednie zachowanie wobec Władzy), trzeba naprawić moją przeszłość", czyż nie? z poważaniem podatny na zmiany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: Panie Dobry Wujek(gdzie nie trzeba)... 01.08.06, 11:22 ...a zastosować zasadę indukcji i objąć "amnestią" tych z 2004,2003,2002... Przecież ten salon jest bez dna!Mamy potem inżynierów,którym zawalają się konstrukcje,dentystów,którzy psują pacjentom zęby,urzędników,którzy nie umieją myśleć etc.,etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:23 raz: ta "sensacja" znana była ładny kawałek czasu temu. dwa: głupi pomysł Giertycha. I to by było na tyle. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś