Dodaj do ulubionych

IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie z...

01.08.06, 10:54
hahahaha
Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam :)
Obserwuj wątek
    • mangold Za parę miesięcy i Lepper sie załapie..... 01.08.06, 10:56

• mamara IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją inteligen- 01.08.06, 11:01
        cję. Nie zdana matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie IV RP-bulteriera.
        • moroux Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 11:06
          Proponuję rozciągnąć giertychowskie zasady na wszystkich obywateli IV RP i dawać
          maturę razem z becikowym.
          • rabi_goldfinger [...] 01.08.06, 11:07
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • suco Jęsli ci zawiść całkowicie nie zaślepiła... 01.08.06, 11:14
              ...zobacz pierwszą stronę Gazety
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,49622.html?skan=3520220
              • almagus Re: Głupota też jest plagą, max osiąga u pana G< 01.08.06, 11:22
                Plag jest więcej, ale potrzeba nam wiernych , a nie mądrych!
                Prawnik zapomina tabliczki mnożenia potrafi w wyroku dodawać , a w budżecie i
                dochodach odejmować i tyle.

Jak lemingi za prezydenko, spadniemy na twarde denko!

Siedem plag, siedem plag, ciągle słychać kwak, kwak ,kwak.
                Odrę to nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem.

Pierwsza plaga to nieloty
                co stawiają wszędzie płoty,
                tworzą urzędnicze knoty,
                więc brakuje nam roboty.

Druga plaga no to wiara,
                choć nauka równie stara,
                lecz w rozumek nikt nie wierzy,
                więc ubywa nam młodzieży.

Trzecia plaga to wydatki
                i różne wszędy podatki.
                Kasa w żarcie i kościoły,
                a ty lataj prawie goły.

Czwarta plaga genetyczna,
                jak choroba weneryczna,
                jakby małpiolustracyjna,
                dla hien manipulacyjna.

Piąta plaga to pazerność,
                awans za wierność i mierność. (wszędzie swoich za wierność, mierność.)
                Więc w działaniu gnojowica,
                ciężko cuchnie nam stolica!

Szósta plaga to „handele”,
                przez tych Żydów i w niedziele.
                Więc w działaniu są faszyści
                i kościelni komuniści!

Siódma ornitologiczna,
                Afryka jest tu logiczna.
                Kaczka z Polski się nie rusza,
                to panuje u nas susza! (w inwestycjach przez to susza!)

• czeresniax A czy maturzyści wiedzą, kto jest :czereśniakiem:? 01.08.06, 12:29
                  czeresniaki.blox.pl
                  • poszeklu To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 13:28
                    Elyty PO tez glosuja. Lepiej niech maja mature.
                    • linfan Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 13:31
                      poszeklu napisał:

> Elyty PO tez glosuja. Lepiej niech maja mature.

he? o 'ssssso' chodzi? centrala dzisiaj nowych tekstow nie przyslala?
                      • kronopio77 Dlaczego od razu nie dać wszystkim tytułu mgr??? 01.08.06, 14:45
                        • linfan zarezerwowali ten pomysl na nastepne wybory :) 01.08.06, 15:49
                          • frant3 Powrót do przeszłości II 01.08.06, 16:43
                            Uczniowie, którzy rok temu nie dostali matury są stratni - "mają rok w plecy". Niewykluczone, że minister pozwoli zdawać im od razu na drugi rok studiów.

--
                            Frant - humor, satyra, krytyka
                            • bio.mum Re: Powrót do przeszłości II 01.08.06, 16:50
                              frant3 napisał:

> Uczniowie, którzy rok temu nie dostali matury są stratni - "mają rok w
                              plecy".
                              > Niewykluczone, że minister pozwoli zdawać im od razu na drugi rok studiów.
                              >

> --
                              A w związku z krzywdami moralnymi jakie odnieśli logikę i statystykę
                              sekretariat zaliczy z marszu. A studenci dostaną indeksy a logo LPR-u.
                            • matheus.baere Re: Powrót do przeszłości II 01.08.06, 21:16
                              Ja też czuję się pokrzywdzony - dawno temu z angielskiego miałem zaledwie
                              czwórkę. Proszę o podciągnięcie do średniej z pozostałych przedmiotów :)
                              • bio.mum Re: Powrót do przeszłości II 01.08.06, 21:24
                                matheus.baere napisał:

> Ja też czuję się pokrzywdzony - dawno temu z angielskiego miałem zaledwie
                                > czwórkę. Proszę o podciągnięcie do średniej z pozostałych przedmiotów :)
                                >

Jak masz papiery, że jesteś genetyczny to jakaś szansa jest:) Ale jeśli w
                                Twojej rodzinie był jakiś endek, któremu nie daj Boże było Dmowski, to się nie
                                powołuj, bo jak się ostatnio okazało Romek gardzi faszystami i antysemitami:))
                            • o2o2o6 Super, 01.08.06, 23:35
                              a tym sprzed pięciu lat od razu na piąty :-D
                          • bio.mum Re: zarezerwowali ten pomysl na nastepne wybory : 01.08.06, 16:47
                            Proponuję, żeby od przyszłego roku stawianie ocen z przedmiotów ścisłych
                            przestało być dla nauczycieli obligatoryjne.
                    • eti.gda Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 15:11
                      To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO
                      poszeklu napisał:

> Elyty PO tez glosuja. Lepiej niech maja mature

Czyżby pan G. był tak naiwny, że liczy na to, iż amnestionowani maturzyści będą
                      z wdzięczności głosować na LPR?
                      • reniferek6 Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 15:16

Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić ,
                        żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może
                        spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS.
                        • konread Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 16:01
                          eniferek6 napisała:

> Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić ,
                          > żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może
                          > spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS.

To może niech się zapisze do LPR-u, to powinno pomóc i niech jesdzcze powie że w
                          ten sposób walczyła z komuną, oblewając ten język na maturze;)
                          • m.malone Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 16:27
                            konread napisał:

> eniferek6 napisała:
                            >
                            > > Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić
                            > ,
                            > > żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może
                            > > spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS.
                            >
                            > To może niech się zapisze do LPR-u, to powinno pomóc i niech jesdzcze powie że
                            > w
                            > ten sposób walczyła z komuną, oblewając ten język na maturze;)
                            • m.malone Niech po prostu poczeka 01.08.06, 16:29
                              dostanie maturę i medal za zasługi w walce z sowieckim najeźdźcą
                          • bio.mum Re: To sie nazywa wyluskiwanie elektoratu PO 01.08.06, 16:54
                            konread napisał:

> eniferek6 napisała:
                            >
                            > > Moja koleżanka nie zdała matury z rosyjskiego w 1985 roku .Co może zrobić
                            > ,
                            > > żeby jej teraz zaliczono ??? Wtedy nie poszła na studia , ale teraz może
                            > > spróbować . Gdzie można się udać , żeby to załatwić . Pomóżcie . PLISS.
                            >
                            > To może niech się zapisze do LPR-u, to powinno pomóc i niech jesdzcze powie
                            że
                            > w
                            > ten sposób walczyła z komuną, oblewając ten język na maturze;)

Fakt. W LPR zdecydowanie brakuje kobiet. Dlatego tak bardzo zajmuje ich
                            problematyka analno-waginalna. Każda kobieta na wagę złota.
                  • badjuk Re: A czy maturzyści wiedzą, kto jest :czereśniak 01.08.06, 19:56
                    Dziś do dziekanatu przyszedl delikwent bez swiadectwa maturalnego, chcial sie
                    zapisac na studia :)))
                    Uparl sie ze zostawi papiery bo i tak przyjdzie po decyzji 'ministra', tak wiec
                    nie ma sensu chodzic dwa razy - LOL.
                    Powiedzialem zeby przyszedl z wymaganym dokumentem, bo jest to uczelnia wyzsza
                    i jest to warunek. Powiedzial ze doniesie i uciekl.
                • a.k.traper Zgadza sie, materiał spartolony genetycznie 01.08.06, 12:54
              • protoplex Re: Jęsli ci zawiść całkowicie nie zaślepiła... 01.08.06, 13:05
                O kurde!!! To jakaś prowokacja!!! I to 1 VIII w taką ważną datę. Wyciągnęli jakieś zdjęcie, które samo z siebie głupio wyszło. Tylko dlatego, że człowiek, który trzyma pistolet jest faktycznie zasłonięty, a na pierwszym planie stoi człowiek, który obserwuje teren. Ja dojrzałem to po minucie. Nie wierzę, że autor artykułu nie dojrzał tego wcześniej... To po prostu ośmiesza naszych powstańców, czyżby był to tendencyjny dobór zdjęć?
          • jimmyjazz Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 11:12
            Po co robić te matury? Od razu z aktem urodzenia dawac maturę wszystkim - jakie
            oszczędności!!! Miliony złotych zaoszczędzone co roku!!!
            • konread Re: Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 12:00
              I po co się było uczyć? Romek szykuje sobie elektorat skinów-debili:P
              • veritas11 Re: Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 12:48

konread napisał:

> I po co się było uczyć? Romek szykuje sobie elektorat skinów-debili:P

• a.k.traper Moze i mundurkowe dojdzie 01.08.06, 13:02
              Uczniowie sa poi to by ładnie na patriotycznych mszach wygladać, dl młodszych
              roczników tłumaczę w prl-u nazywało się to akademia i pochód
            • eti.gda Re: Matura z becikowym = tanie państwo 01.08.06, 15:12
              jimmyjazz napisał:

> Po co robić te matury? Od razu z aktem urodzenia dawac maturę wszystkim -
              jakie
              >
              > oszczędności!!! Miliony złotych zaoszczędzone co roku!!!
              >

> Tak, ale ilu nauczycieli pójdzie na bezrobocie.
          • krzych.korab "Podziękują" przy wyborach PIS-owi też ci co nie 01.08.06, 13:25
            dostaną się na studia a na poprawkę nie będzie szans.
          • andrzej-leper Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 14:21
            a ja bym chciał żeby amnestia objęła maturzystów 1998, bo wtedy oblałem matmę:-
            ), zdałem dopiero za drugim razem rok później. Ale miałem rok w plecy, i przez
            to opóźniła sie moja kariera...Lat nie cofnę ale chodzi o fakt, z jakiej paki
            jakiś nieuk ma mnieć lepiej teraz?
          • eti.gda Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 15:08
            moroux napisał:

> Proponuję rozciągnąć giertychowskie zasady na wszystkich obywateli IV RP i
            dawa
            > ć
            > maturę razem z becikowym.
            A ja chcę wstecz becikowe!
        • fraglesi67 Proponuje amnestią dla wszystkich roczników... 01.08.06, 11:06
          ...wstecz do 1945
          • joanna591 Re: Proponuje amnestią dla wszystkich roczników.. 01.08.06, 13:08
            popieram,dać wszystkim wstecz i na studia bez egzaminu,a kto posiada konia od
            razu doktorat.
          • eti.gda Re: Proponuje amnestią dla wszystkich roczników.. 01.08.06, 15:52
            fraglesi67 napisał:

> ...wstecz do 1945

Nie wszystkim. Przedtem trzeba wszystkich zlustrować dawnym TW nie dać. A
            jakby któryś zdał, to mu odebrać!
          • jankbh A czy ja moge dostac jakis doktorat? 01.08.06, 17:07
            Bo mature juz mam...
          • junk92508 Tylko dla rocznikow niekomunistycznych ... 01.08.06, 21:53
            fraglesi67 napisał:

> ...wstecz do 1945

Tylko dla niekomunistycznych czyli do 1945 roku i potem tylko tym za rzadow
            ROP i PiS.

Ale za to prawo jazdy powinni dac wszystkim ...
        • jkmjkm Roman "tworzy" elektorat LPR-u 01.08.06, 11:13
          Ale obawiam sie Romanie, ze nic ci to nie da. Twoja głupota jest tak oczywista,
          że wielu sie na to nie nabierze.
          • konread Re: Roman "tworzy" elektorat LPR-u 01.08.06, 12:04
            Tylko że Romek niby chyba prawo studiował, a nie wie buc że prawo nie powinno
            działać w stecz, aby obywatele mieli szacunek do obowiązujących przepisów?
        • emax4 Re: IV RP, podobnie jak PRL musi mieć swoją intel 01.08.06, 20:03
          No tak. Coś z tej IV, niewiadomo czy RP, czy TB (totalnego bałaganu) musi być.
          Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Tylko jak długo tego
          bełkotu można słuchać. Kiedy skończy się cierpliwość?
      • dvoryanin Będzie specjalna amnestia dla Leppera :) 01.08.06, 11:06
    • buj_w_chutach Czy Giertych naprawdę jest prawnikiem ? 01.08.06, 10:57

• ambrig Re: Czy Giertych naprawdę jest prawnikiem ? 01.08.06, 11:04
        Tak, tak. A pewnie "syn znajomego kuzyna jego żony" nie zdał matury dwa lata
        temu. :)) Dlatego spektakl Romana będzie jeszcze trwał. A jeśli rzecz dotyczy
        pechowego kumpla Giertycha jeszcze z liceum? Łał!
        • buj_w_chutach To jak to jest, czy prawo 01.08.06, 11:24
          może działać wstecz ?
          • ambrig Re: To jak to jest, czy prawo 01.08.06, 11:53
            Co to znaczy "nie może"? To sie zrobi, zeby mogło. To nie jest problem, dla
            koalicji.
            • obywatelrp3 Re: To jak to jest, czy prawo 01.08.06, 12:12
              ambrig napisał:

> Co to znaczy "nie może"? To sie zrobi, zeby mogło. To nie jest problem, dla
              > koalicji.
              • konread Re: To jak to jest, czy prawo 01.08.06, 12:22
                Z Kaczorów i Romana to są tacy prawnicy jak z koziej ... trąby, więc z powodu że
                nie mogli znaleźć innej pracy zajęli się polityką
    • mat25 Niedzwiedzia przysluga 01.08.06, 10:57
      Uczelnie juz szykuja sie do przywrocenia egzaminow na studia.
      • pawciu2 Re: Niedzwiedzia przysluga - przywrocic egzamin 01.08.06, 12:11
        A jasne, ze egzaminy powinny byc.
        W porownaniu z egzaminem, taka matura to chyba pryszcz.
        (chociaz - o przewtornosci - ja nigdy nie zdawalem takiego egzaminu ;D )

Wtedy Giertych moglby sobie zmieniac i regulowac co by nawet chcial.
        W sumie matury nie sa prawie do niczego potrzebne - jest to po prostu pewien
        plusik ktory mozna zdobyc.

Chyba niewiele osob na podaniu o prace pisze: "zdalem mature". Dla tych co nie
        zdali - bedzie to wiekszenie traumy (dostana papierek kretyna totalnego), a ci
        co zdali - beda pytani, czy zdali zwyczajnie czy nadzwyczajnie.

Jesli matura decyduje o przyjeciu na studia - to czy za rok mozna ja poprawiac -
        zeby dostac sie na ?

pcoofox
        • tubu5000 Ludzie przeciez on ma racje 01.08.06, 12:28
          Niech nikt nie mowi o niesprawiedliwosci, bo niesprawiedliwe jest ze jednego
          roku sa inne pytania niz w drugim.

Jedynym kryterium w tej sytuacji jest zaliczenie matury np. pierwszym 90% i tu
          Giertych nie jest pierwszy, bo i profesorzy czasem stosuja ten system (czesto
          niejawnie), bo jest on de facto najsprawiedliwszy
        • eti.gda Re: Niedzwiedzia przysluga - przywrocic egzamin 01.08.06, 15:20
          pawciu2 napisał:

> A jasne, ze egzaminy powinny byc.
          > W porownaniu z egzaminem, taka matura to chyba pryszcz.
          > (chociaz - o przewtornosci - ja nigdy nie zdawalem takiego egzaminu ;D )

Żałuj, że nie zdawałeś. Ja zdawałem w 1964 roku na polibudę. Matma - pisemny i
          ustny, bez zwolnień z ustnego nawet za 5 na pisemnym, ustny z fizyki (nie ma
          zmiłuj się), pisemny z języka obcego (do wyboru: rosyjski, angielski, francuski
          lub niemiecki, tłumaczenie z języka obcego na polski i krótki tekst z polskiego
          na obcy). Masa ludzi wywróciła się na egzaminie z języka obcego. Wolałbym
          jeszcze raz zdawać matrę (wtedy na maturze była obowiązkowa matma - pisemny i
          ustny), niż taki egzamin wstępny!
    • eptesicus niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwią 01.08.06, 10:57
      te idiotyczne akcje ministra Giertycha. Czemu ma służyć obniżanie poprzeczki na
      maturze, i tak już debilnie prostej? Co ma sprawdzać matura, skoro można ją
      mieć prawie za nic?
      • p26 Giertych powienien rozdać matury równeż członkom 01.08.06, 11:03
        Samoobory. Więcej członków tej partii mogłoby rozpoczać studia na różnych
        renomowanych uczeniach przecież! Amnestia powinna więc objąć również lata 1945 -
        1990.
        • eti.gda Re: Giertych powienien rozdać matury równeż człon 01.08.06, 15:24
          p26 napisał:

> Samoobory. Więcej członków tej partii mogłoby rozpoczać studia na różnych
          > renomowanych uczeniach przecież! Amnestia powinna więc objąć również lata
          1945
          > -
          > 1990.

Nie, okres 1945 - 1989 nie, bo wtedy szkół polskich nie było, były tylko
          radzieckie (przepraszam: sowieckie) szkoły i uczelnie polskojęzyczne. Wszystkie
          matury były zatwierdzane przez Komitet Centralny KPZR i PZPR oraz KGB i SB.

Przepraszam, to był żart. Ale myślę, że wielu by w to uwierzyło.
      • synowie2 Re: niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwi 01.08.06, 11:05
        Idiota, idiota i jeszcze raz idiota. Niech zlikwiduje maturę. PO jaką cholerę
        jest potrzebna.Ręce opadają. Mieli pretensje do komuchów, a sami czego dotkną
        do sp..... Romanie G. nie masz zielonego pojecia o edukacji. Mam nadzieję że w
        wyborach samorzadowych dostaniecie bardzo, bardzo po du...
        • evald Re: niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwi 01.08.06, 12:39
          Nie dostana, bo PiS blopkujac listy zalatwi im cieple posadki, task jak w
          mediach, spolkach panstwowych i urzedach... Ale to i tak nic w porownaniu do
          tego jak rozkrada panstwo PiS...
      • braat1 Re: niech zwolennicy obecnego rządu usprawiedliwi 01.08.06, 11:06
        eptesicus napisał:

> te idiotyczne akcje ministra Giertycha. Czemu ma służyć obniżanie poprzeczki
        > na maturze, i tak już debilnie prostej? Co ma sprawdzać matura, skoro można
        > ją mieć prawie za nic?

Nie ma co kombinowac i bawic sie w polsrodki. Zlikwidujmy mature. A moze
        posunmy sie dalej? Zlikwidujmy szkoly, jesli ktos bedzie chcial miec
        wyksztalcenie napisze poprostu podanie do ministra z zaznaczeniem czy chce miec
        podstawowe, srednie, wyzsze czy inne doktoraty, zalaczy trzy zdjecia (w tym
        jedno na koniu), swiadectwo szczepien, znaczki skarbowe na sume 12,99 PLN i po
        sprawie
        • boykotka Re: a zaoszczędzone pieniądze na oswiacie 01.08.06, 14:33
          przeznaczmy dla rolników na zapobierzenie kolejnej klęsce; bo nie wiem czy
          wiecie, że w przyszłym roku mają być na przemian powodzie i susze :)))
      • dvoryanin Mi się ta decyzja niezbyt podoba. 01.08.06, 11:07
        • navaira Nie martw się! 01.08.06, 11:12
          Jeśli Roman obejmie swoją amnestią roczniki od 1945 do przodu, może i Ty
          dostaniesz maturę!
          • dvoryanin Ja już mam maure, mature z 2006 ! 01.08.06, 12:09
            • pawciu2 Re: Ja już mam maure, mature z 2006 ! 01.08.06, 12:14
              A, jak z 2006, to juz nie wystarczy.
              Teraz musisz okreslić:

zwyczajną, czy nadzwyczajną.

p
              • dvoryanin zwyczajną, bez "amnesti" 01.08.06, 18:31
            • qmpel04 Re: Ja już mam maure, mature z 2006 ! 01.08.06, 12:21
              z pomoca Romana?
              • dvoryanin Dziękuje, poradziłem sobie sam 01.08.06, 18:32
            • r306 Buahahahahahaha 01.08.06, 15:35
              I Ty mlodziencze cos probujesz na forach wypisywac o ubekach.... hy hy hy
              hy.....
              • kazek100 Re: Buahahahahahaha 01.08.06, 18:19
                Bomba!
                Niezłomny antykomunista dworzanin ujawnił swój wiek. No to teraz rozumiem, skąd
                ta jego wielka antykomunistyczna odwaga, 17 lat po upadku komuny. Pewnie jako 2-
                latek walczył z zomo.
                wiele to tłumaczy. Tylko nie tłumaczy, po co ja głupi podejmowałem z nim
                dyskusje na niektóre tematy, które wymagaja pewnego doświadczenia życiowego?

Żeby było jasne - młodych dyskutantów szanuję. Ale ten jest tak zacietrzewiony
                i wszechwiedzący, że szanowac trudno. Ale może własnie ten młody wiek go
                tlumaczy?
    • manekin1 Legalni absolwenci liceów podziękują Romanowi... 01.08.06, 10:59
      ...kiedy okaże się, że przez durny populizm MEN wrócą egzaminy wstępne na
      WSZYSTKIE (!!!) uczelnie wyższe. Dziękuję Ich Magnificencjom Rektorom za brak
      uległości i sprzeciw wobec koniukturalizmu tego nieszczęsnego politruka. Tak
      trzymać!!!
      • protoplex Re: Legalni absolwenci liceów podziękują Romanowi 01.08.06, 11:11
        Ci z normalną maturą pójdą na studia i wyjadą, a ci z "Giertychówką" zasilą szeregi kadrowe obecnej partii rządzącej.
    • mamara Każdy zapisany do "Młodzieży Wszechpolskiej 01.08.06, 10:59
      lub Samoobrony powinien mieć maturę za samo członkostwo i punkty na studia.
      Nie, lepiej od razu mgr. A co. Niech chamstwo widzi jak się szlachta bawi.
      Niech żyje prawa i moralna IV RP.
    • poghus Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 10:59
      dla rządu "Prawa" i "Sprawiedliwości" prawo działa wstecz :)

to już nie jest zabawne...powinniśmy reagować na takie upodlenie. na naszych
      oczach robi się z nas kretynów, gratuluję wyborcom głosu na PIS, LPR i
      Samoobronę! Naprawdę gratuluję. Macie to na co zasłużyliście. W końcku ktoś za
      was myśli, bo sami tego nie potraficie!
    • ne_01 lex retro non agit Panie Romku :P 01.08.06, 11:00
      a tak poza tym to ja chce zostac magistrem nie studiujac... DA SIE COS Z TYM
      ZROBIC PANIE ROMKU???
      • eti.gda Re: lex retro non agit Panie Romku :P 01.08.06, 15:27
        ne_01 napisał:
        lex retro non agit Panie Romku :P
        > a tak poza tym to ja chce zostac magistrem nie studiujac... DA SIE COS Z TYM
        > ZROBIC PANIE ROMKU???

Czego startujesz z łaciną do typa, który nawet po polsku nie umie dobrze się
        wysłowić?
    • rabi_goldfinger [...] 01.08.06, 11:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • heyoza Przedwybborczy wyścig trwa 01.08.06, 11:00
      Teraz dwa roczniki będą nosić miano nieuków dzięki naszemu populistycznemu wice.
      Komu jeszcze będzie chciał wleżć w dupę.Choć powinno bawić mnie osobbiście to
      smuci.Bardzo mnie ciekawi co zrobią z tymi co łaski ministerialnej odmówią bo
      ponoćprojekt takowych nie przewidział.
    • jaguar666 A co ze starą maturą? 01.08.06, 11:01
      Czy amnesta obejmie również tych co zwadali "starą maturę". Widać LPR pilnie
      szuka poparca przed wyborami. Zaraz się okaże, że dostaniesz amniestę, jeśli
      wstąpisz do młodzieży weszposlkiej.
      A co z dyplomamy ministra? Tak bardzo nie nawidzi PRL-u a podstawówkę to niby
      za jakiej władzy miał? Więc niech odda wszystkie swoje dyplomy i jeszcze raz
      idzie do posdtawówki!
    • grasshopper Amnestia 01.08.06, 11:03
      Poczytaj o historii amnestii na

www.EdukacjawPolsce.pl
    • marghot Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:03
      w 91 roku koleżanka w ogólniaku nie zdąła matury, może ją również obejmie
      amnestia?
      Giertych jest na prawdę neiźle stuknięty i w związku z tym w ramach protestu
      zaprzestaję używania czcionki Times New ROMAN ;)
    • dvoryanin Ale nowość Dziennik pisał o tym jakiś 2 tygodnie 01.08.06, 11:06
      temu ...
      • maaac Re: Ale nowość Dziennik pisał o tym jakiś 2 tygod 01.08.06, 13:01
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3492675.html
        19.07.2006 r
    • misiekcoarre Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:07
      Przez takie "przywileje" maturzystom robi sie tylko krzywde.
      Brawo ministrze Giertych!!!
    • mcguirre Dajmy wszystkim ! 01.08.06, 11:08
      Dajmy maturę wszystkim Polakom ! Tak czy inaczej 1/3 jak nie więcej maturzystów
      to matołki przepychane przez szkoły. W rzeczywistości dopiero matura 2006 dała
      obraz faktycznego poziomu wiedzy młodych Polaków. Widzę, że Giertych chce z
      powodzeniem wprowadzić starą zasadę "czy się stoi, czy się leży..." Dramat.
    • jaga1003 Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:13
      I profesorowie Kaczyńscy nie mają nic przeciwko temu?! Koniec świata!Wszystko
      schodzi na psy!
    • ambrig Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:13
      Na amnestię czeka jeszcze Kwaśniewski i Lepper.
    • misiekcoarre Prawie jak matura :D 01.08.06, 11:15
      Coz mozna powiedziec o tym swietnym pomysle??? Prawie jak matura.Prawie robi
      wielka roznice. (hahaha)
    • untochables Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:16
      sporo kułem przed maturą żeby ją zdać i dostać sie na studia
      jak słysze coś takiego to sobie myśle że faktycznie mature przyznawać wszystkim
      automatem z bloku pislprsamo a komu sie nie chce pracować niech od państwa
      dostaje 2000 pln na miesiąc a reszta niech wypier..... do irlandi lub gdzie
      kolwiek indziej
      • zhk To proste, sprawiedliwe i wszechpolskie podejście. 01.08.06, 11:21
    • change a ja 20 lat temu... 01.08.06, 11:17
      ...miałem na świadectwie zachowanie "nieodpowiednie" (już nie pamiętam za co ;)

fakt ten tak mocno zaważył na moim życiu, że do dziś w wielu sytuacjach,
      szczególnie gdy wieczorem oglądam w informacjach relacje z poczynań naszej
      Miłościwie Panującej Władzy IV RP, zachowuję się bardzo nieodpowiednio.

bardzo proszę Pana Ministra o amnestię i poprawę mojego świadectwa z szóstej
      klasy podstawówki, bo przecież, jak Pan powiada, "aby zapewnić mi przyszłość
      (czyli odpowiednie zachowanie wobec Władzy), trzeba naprawić moją przeszłość",
      czyż nie?

z poważaniem
      podatny na zmiany
      ;)
    • zhk Ja bym im od razu przbał magistra wszechnauk. 01.08.06, 11:18
    • cynozura Re: Panie Dobry Wujek(gdzie nie trzeba)... 01.08.06, 11:22
      ...a zastosować zasadę indukcji i objąć "amnestią" tych z 2004,2003,2002...
      Przecież ten salon jest bez dna!Mamy potem inżynierów,którym zawalają się
      konstrukcje,dentystów,którzy psują pacjentom zęby,urzędników,którzy nie umieją
      myśleć etc.,etc....
    • losiu4 Re: IAR: ''Amnestia'' maturalna Giertycha obejmie 01.08.06, 11:23
      raz: ta "sensacja" znana była ładny kawałek czasu temu.
      dwa: głupi pomysł Giertycha.
      I to by było na tyle.

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka