douglasmclloyd 05.08.06, 15:32 Oszołomy, gdzie jest wasz Bolek? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heraldek Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:33 ...bo ja nim przeciez bylem... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Bolek nie sypnie prałata? Wart Pac pałaca... 05.08.06, 15:39 Bolek nie sypnie bo to nie prałat. Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Wyglądał mi na prałata... 05.08.06, 15:54 kataryna.kataryna napisała: > Bolek nie sypnie bo to nie prałat. Hmmm... Po opisie to nawet bym postawił jakąś sumkę na to, że prałat, ale jeśli nie, to przepraszam prałata :-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wyglądał mi na prałata... 05.08.06, 15:56 janstrak napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Bolek nie sypnie bo to nie prałat. > > Hmmm... Po opisie to nawet bym postawił jakąś sumkę na to, że prałat, ale jeśli > > nie, to przepraszam prałata :-) Kataryna wie lepiej. Była świadkiem tamtych dni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio hmm...udawał patriotę...któż to może być? 05.08.06, 18:41 i czy czasem ten agent, udawany patriota, nie miał brata bliźniaka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Bolek się boi !! 06.08.06, 09:09 "Dramat mój polegał wtedy i teraz, że ja nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę powiedzieć" - powiedział Wiemy, swoi nadal są w układzie, nadal mają długie ręce. Strach mówić prawdę ... Odpowiedz Link Zgłoś
tkjaaa nie pisz z głowy bo glupoty ci wychodza !!!! 05.08.06, 23:24 chudymisio napisał: > i czy czasem ten agent, udawany patriota, nie miał brata bliźniaka? ;) przygotuj sie misiu najpierw,poczytaj, abys wiedzial oczym piszesz panowie K. nie byli w skladzie tej delegacji byl za to syn Wałesy - Mirosław !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cabernet.merlot Re: nie pisz z głowy bo glupoty ci wychodza !!!! 06.08.06, 05:51 To ty sie przygotuj. tinyurl.com/kkmvw Delegacja "Solidarności" udała się do Rzymu 13 stycznia. Na czele delegacji stał Lech Wałęsa, a w jej skład wchodzili: Ryszard Kalinowski (Komisja Krajowa), Stanisław Wesołowski (Szczecin), Kazimierz Świtoń (Katowice), Ryszard Kuś (Jastrzębie), Anna Walentynowicz, Bożena Rybicka, Andrzej Celiński, Tadeusz Mazowiecki, Bohdan Cywiński, Romuald Kukołowicz, Stanisław Tyszkiewicz oraz proboszcz parafii św. Brygidy, ks. Henryk Jankowski. N Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Wyglądał mi na prałata... 06.08.06, 00:28 Tata jesj z detalami opowiedzial. Ale k.k nie jest z Wybrzeza (chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
andre9999 Re: Wyglądał mi na prałata... 06.08.06, 10:16 No to raczej nie pralat bo prałat ma status pokrzywdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wyglądał mi na prałata... 05.08.06, 16:07 janstrak napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Bolek nie sypnie bo to nie prałat. > > Hmmm... Po opisie to nawet bym postawił jakąś sumkę na to, że prałat, ale jeśli > > nie, to przepraszam prałata :-) To znaczy ja myślę, że to nie prałat co nie znaczy, że mam rację :) "Delegat" pojawia się też w dokumentach, które dotyczą I Zjazdu "Solidarności". SB zaplanowała wykorzystanie sieci agentury w celu "inspirowania delegatów do zajmowania postaw politycznie korzystnych, neutralizacji i dezaprobaty w stosunku do elementów ekstremalnych". Bezpieka szczególnie liczyła na "k.o. ps. "Delegat", który użyty będzie także do przekazywania prymasowi J. Glempowi odpowiednich opinii i sugestii na temat środowisk "S" i występujących tam tendencji"." A we wspomnieniach Jurczyka ze Zjazdu znalazłam taki fragment: "Mam pretensje do Leszka Wałęsy, że jak przyszło do ostatecznej decyzji, to nie spytał o zdanie członków zespołu, tylko sam zdecydował. Wałęsa przez całe rokowania otrzymywał karteczki od prymasa, które dostarczał mu na salę prof. Kukołowicz. Nie znam treści tych karteczek. Czytałem tylko karteczkę, którą pokazał nam mecenas Siła-Nowicki, o groźbie interwencji sowieckiej. Nie pamiętam, od kogo była ta karteczka: od Rakowskiego, czy od prymasa." To tylko jedna z wielu poszlak, która wskazuje na inną możliwoą hipotezę co do tożsamości Delegata. Z opracowania Cenckiewicza na temat Zjazdu wynika, że Jankowski i Delegat to nie ta sama osoba. Chyba, że pisząc to Cenckiewicz nie znał jeszcze tych kwitów. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Wyglądał mi na prałata... 05.08.06, 17:16 To by jednak wszystko pasowało do wizerunku i harakteru bursztynowego prałata. Tylko obawiam się że niebawem może się wyłonić wizerunek że cała Solidarność była zwyczajnie grupą gentów, dzięki której komuniści chcieli obalić komunę - nie wyłączając bliźniaczych kartofli i innych inkwizytorów;) Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Wyglądał mi na prałata... 06.08.06, 09:29 że mógł to być prałat wskazują dwie okoliczności- - ksiądz J. ma niewątpliwie słabość do materialnego zbytku i...chłopców. bardzo łatwo mógł więc stać sie łupem SB ( mógł też pracować na dwie strony). - wszyscy zainteresowani, w tym Wałesa , odżegnują sie od ujawnienia Delegata. Boją sie reakcji kościola? A gdyby to chodziło o jakiegoś emeryta w sweterku to czy już nie padło by to nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
anns Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 21:41 Bzdury. Jak dlugo jeszcze potrwa ta ekscytacja g...? Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 21:52 "W tamtym czasie delegację ja dobierałem. W sposób czysto prezydencki (...) Prześlizgnął mi się mimo wszystko człowiek, który udawał dobrego patriotę, a był agentem" - powiedział b. prezydent To znaczy, że w delegacji było co najmniej dwóch agentów .. Jeszcze trochę a okaże się, że delegacja składała się z samych agentów(!).., pod przywództwem bynajmniej nie ...,,Delegata'' ! ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
hen.wlo Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 22:39 Za czasow Kwiatkowskiego tv emitowala film z obrad przed okraglostolowych w Magdalence.Podobno /czytalem w prasie/ film byl krecony w tajemnicy przed uczestnikami rozmow z tzw Solidarnosci.Uderzyla mnie serdeczna,przyjacielska atmosfera rozmow m.in.Kiszczaka,Walesy,Michnika i Gieremka.Popijajac z kieliszkow Walesa powiedzial Kiszczakowi /cytat z pamieci/: wez pod uwage,ze mam liczna rodzine..... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:33 ...bo ja nim przeciez bylem.... Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: Szpicel = Wałęsa = BOLEK = Delegat 05.08.06, 16:23 tomaszmucha1 = imbecyl Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:39 Niech się Delegat ujawni, będzie przy tej okazji sporo publikacji o tym jak na Zjeździe grał na Wałęsę zgodnie z zaleceniami bezpieki, która chciała wyciąć rywali Wałęsy tak aby on wygrał. Opisane jest to już w książkach IPN, a dzięki rozgłosowi jaki się zacznie wokół Delegata, pozna to szersza publiczność. Odpowiedz Link Zgłoś
besserwisser pasjonujące... 05.08.06, 15:43 oczywiście "szerszej publiczności" nic bardziej nie obchodzi, jak to,kto 25 lat temu odpadł w wyborach do władz związku zawodowego Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: pasjonujące... 05.08.06, 15:45 besserwisser napisała: > oczywiście "szerszej publiczności" nic bardziej nie obchodzi, > jak to,kto 25 lat temu odpadł w wyborach do władz związku zawodowego Gdyby szerokiej publiczności nie obchodziło to Rzepa nie robiłaby z Delegata materiału na pierwszą stronę i nie byłoby dzisiaj tyle szumu wokół tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kazana2 Re: pasjonujące... 05.08.06, 15:46 to prawdopodobnie Kukołowicz, wszystkie fakty wskazuja na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
radulak4 uważam tak samo 05.08.06, 16:12 skoro autorzy teksty w rzepie domyslaja sie kto to by, to czytelnikom zasugerowali. Tez mi wyszlo, ze to Kukołowcz. To tylko przypuszczenie, ale przy okazji przypomnialo mi sie spotkanie z tym czlowiekiem na studiach, jakies 3 lata temu. to byla promocja jakiejs jego ksiązki. Utkiwlo mi, ze zamisat o ksiazce, to mowil o swojej znajomosci z papiezem. mowil, ze papiez obdarza go szczegolnym zaufaniem, Wrecz sie chwalil ta znajomością. Potem przypomnial mi sie tekst Lichockiej w Dzienniku ks.Malinskim. Tam tez autorka opisywala szczegolna ceche malinskiego, ktora polegala na tym ,ze przypisywal sobie wyjątkową bliskosc z papiezem. Póxniej okazalo sie, ze jego przyjazn z papiezem byal an wyrost. Moze to jest jaaks sklonnosc donoscicieli przypisywanie sobie zasług, ktorych nie ma? a moze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: pasjonujące... 05.08.06, 15:50 besserwisser napisała: > oczywiście "szerszej publiczności" nic bardziej nie obchodzi, > jak to,kto 25 lat temu odpadł w wyborach do władz związku zawodowego ---------------------- Nawet gdyby to SB-ecy pomogli Walesie to naleza im sie medale a nie potepienie Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: pasjonujące... 05.08.06, 15:55 adam.2x napisał: > besserwisser napisała: > > > oczywiście "szerszej publiczności" nic bardziej nie obchodzi, > > jak to,kto 25 lat temu odpadł w wyborach do władz związku zawodowego > ---------------------- > Nawet gdyby to SB-ecy pomogli Walesie to naleza im sie medale a nie potepienie Otóż to, szkoda, że nie było więcej takich, jak Wałęsa. Komuna padłaby 20 lat wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: pasjonujące... 05.08.06, 15:57 douglasmclloyd napisał: > adam.2x napisał: > > > besserwisser napisała: > > > > > oczywiście "szerszej publiczności" nic bardziej nie obchodzi, > > > jak to,kto 25 lat temu odpadł w wyborach do władz związku zawodoweg > o > > ---------------------- > > Nawet gdyby to SB-ecy pomogli Walesie to naleza im sie medale a nie potep > ienie > > Otóż to, szkoda, że nie było więcej takich, jak Wałęsa. Komuna padłaby 20 lat > wcześniej. Byli, byli... Mało było megalomanów współpracujących z SB? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: pasjonujące... 05.08.06, 15:58 janstrak napisał: > Byli, byli... Mało było megalomanów współpracujących z SB? Czy ich również przyjmował papież, Reagan, dostali nagrodę i zostali prezydentami? Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: pasjonujące... 05.08.06, 16:00 douglasmclloyd napisał: > janstrak napisał: > > > Byli, byli... Mało było megalomanów współpracujących z SB? > > Czy ich również przyjmował papież, Reagan, dostali nagrodę i zostali > prezydentami? Piszesz o Jaruzelskim? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: pasjonujące... 05.08.06, 16:01 janstrak napisał: > douglasmclloyd napisał: > > > janstrak napisał: > > > > > Byli, byli... Mało było megalomanów współpracujących z SB? > > > > Czy ich również przyjmował papież, Reagan, dostali nagrodę i zostali > > prezydentami? > Piszesz o Jaruzelskim? Tak, to znany noblista. Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: pasjonujące... 05.08.06, 16:06 douglasmclloyd napisał: > janstrak napisał: > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > janstrak napisał: > > > > > > > Byli, byli... Mało było megalomanów współpracujących z SB? > > > > > > Czy ich również przyjmował papież, Reagan, dostali nagrodę i zostal > i > > > prezydentami? > > > Piszesz o Jaruzelskim? > > Tak, to znany noblista. Nic nie pisałeś o nobliście. A "nagrodę" to Jaruzelski dostał, nie raz. I papież go przyjmował, i Reagan, i konfidentem też był - wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
mariachi77 Wybrany? 05.08.06, 22:01 Jaruzelski został prezydentem, a Wałęsa został wybrany prezydentem. Nie trzeba skończyć uniwersytetu, żeby zauważyć różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariachi77 A jaką nagrodę? 05.08.06, 22:03 Order z kartofla, czy Bohatera Związku Sowieckiego, bo o Noblu dla tego szlacheckiego wyrodka nie slyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
lukoza jestes nikim ale sikasz jadem 06.08.06, 08:51 A ty szujo kim byles za komuny? Pewnie w pieluchach albo moze jak byles wystarczajaaca stary, urzedasem o gladkiej fryzurce - co to nigdy sie nie wychylil. Tylko wsiaz ma czelnosc krytykowac tych, ktorzy ryzykowali wlasnym zyciem. Wy czysci Polacy... raczej jej przeklenstwo i to od wiekow Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: pasjonujące... 05.08.06, 19:39 Z 9lat temu niejaki Słomka bardzo się upierał że Jerzy B.jest agentem.B jest w PO,toby wszystkim pasowało z małymi wjątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_s Re: pasjonujące... 06.08.06, 10:27 Rozliczmy sie sami - WSZYSCY BYLIśMY AGENTAMI. Chyba tylko w ten sposób możemy jakoś przetrwac ten narodowy cyrk błazeństwa, pseudo sprawiedliwość i wzajemnej nagonki. Inaczej pozabijamy sie na wzajem a komus o to własnie chyba chodzi. O Q... ale cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:43 kataryna.kataryna napisała: > Niech się Delegat ujawni, będzie przy tej okazji sporo publikacji o tym jak na > Zjeździe grał na Wałęsę zgodnie z zaleceniami bezpieki, która chciała wyciąć > rywali Wałęsy tak aby on wygrał. Opisane jest to już w książkach IPN, a dzięki > rozgłosowi jaki się zacznie wokół Delegata, pozna to szersza publiczność. Tak, nie ma jak spiskowa teoria dziejow, a 40 milionów ludzi dało się nabrać. Ciekawe, czym bezpieka przekupiła wszystkich delegatów zjazdu Solidarności? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:50 douglasmclloyd napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Niech się Delegat ujawni, będzie przy tej okazji sporo publikacji o tym j > ak na > > Zjeździe grał na Wałęsę zgodnie z zaleceniami bezpieki, która chciała wyc > iąć > > rywali Wałęsy tak aby on wygrał. Opisane jest to już w książkach IPN, a d > zięki > > rozgłosowi jaki się zacznie wokół Delegata, pozna to szersza publiczność. > > Tak, nie ma jak spiskowa teoria dziejow, a 40 milionów ludzi dało się nabrać. > Ciekawe, czym bezpieka przekupiła wszystkich delegatów zjazdu Solidarności? Niczym, nikt nie twierdzi, że przekupiła. Natomiast jej zabiegi przed i w trakcie Zjazdu są świetnie udokumentowane i opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:53 kataryna.kataryna napisała: > Niczym, nikt nie twierdzi, że przekupiła. Natomiast jej zabiegi przed i w > trakcie Zjazdu są świetnie udokumentowane i opisane. I wszystko poszło zgodnie z planem, tak? Na zjeździe byli sami agenci. Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:59 douglasmclloyd napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Niczym, nikt nie twierdzi, że przekupiła. Natomiast jej zabiegi przed i w > > trakcie Zjazdu są świetnie udokumentowane i opisane. > > I wszystko poszło zgodnie z planem, tak? Na zjeździe byli sami agenci. Czy ty naprawdę jesteś taki bezmyślny? Gdyby byli sami agenci to nie byłyby konieczne intrygi i gierki operacyjne bezpieki. A że były to wiadomo od dawna z tekstów historyków pisanych na podstawie archiwów. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:01 janstrak napisał: > Czy ty naprawdę jesteś taki bezmyślny? Gdyby byli sami agenci to nie byłyby > konieczne intrygi i gierki operacyjne bezpieki. A że były to wiadomo od dawna z > > tekstów historyków pisanych na podstawie archiwów. W takim razie, jakim cudem Wałęsa wygrał? Jeśli nie agenci, to jakieś barany musiały być, których SB prowadziła na sznurku. Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:04 douglasmclloyd napisał: > janstrak napisał: > > > Czy ty naprawdę jesteś taki bezmyślny? Gdyby byli sami agenci to nie były > by > > konieczne intrygi i gierki operacyjne bezpieki. A że były to wiadomo od d > awna z > > > > tekstów historyków pisanych na podstawie archiwów. > > W takim razie, jakim cudem Wałęsa wygrał? Jeśli nie agenci, to jakieś barany > musiały być, których SB prowadziła na sznurku. Wałęsa wygrał? A nie pomogła mu choć trochę żona? Sam tak wygrał? To musi być heros! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariachi77 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 22:11 Tak, Wałęsa to heros, on był być może tylko niewykształconym robolem, ale to on łba nadstawiał, gdy innych bylo tylko stać na wrzaski w anonimowym tłumie. On się nie dał zastraszyć, choć musiał zdawać sobie sprawę jakie mogą być konsekwencje. Przecież w każdym polskim pociągu można zobaczyć napis "Nie wychylać się". Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 06.08.06, 00:45 janstrak napisał: > Wałęsa wygrał? A nie pomogła mu choć trochę żona? Sam tak wygrał? To musi być > heros! :-))) Pomogli mu ludzie, którzy mu zaufali, ci którzy na niego postaiwli i wybrali go przewodniczącym Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Polska panstwem historykow 05.08.06, 16:09 janstrak napisał: >. A że były to wiadomo od dawna z > > tekstów historyków pisanych na podstawie archiwów. -------------------------- Tak na marginesie, zauwazylem ze obecnie w Polsce na wszystkie wazne sprawy polityki, prawa, itp wypowiadaja sie autorutatywnie sami historycy. Ostatnio jeden taki z Torunia (PiS) zapewnial ze historycy moge zastapic prawnikow bo maja wieksza wiedze na wazne tematy. Czy nastapilo pomieszanie historii z histeria? Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 21:02 >Tak, nie ma jak spiskowa teoria dziejow, a 40 milionów ludzi dało się nabrać. > Ciekawe, czym bezpieka przekupiła wszystkich delegatów zjazdu Solidarności? nie przekupiła, tylko delegowała na zjazd solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Pan Lech to ciagle klasa 05.08.06, 15:42 ......."Ja poważnie walczyłem z komunizmem i stałem na czele tej walki, więc gdyby nie było agentów w pobliżu to bym był niezadowolony, czuł się niedoceniony, zlekceważony" ..... -------------------- Tak jest, dowodem na efektywnosc dzialania jest uznanie przez przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: A może ujawni kto to był BOLEK ? 05.08.06, 15:44 Bolek to taki frajer, jak ty, który nie nosił teczki i dzis dzwiga woreczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mjp1021 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:44 Delegat to Jarek kaczka Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 15:48 Chryste Panie co za blazen i kabotyn!! - To juz zwyczajne obrzydzenie bierze czytajac te prymitywne proby robienia wokol siebie roznych "otoczek".. "nimbow" i aureoli.. Gonia go zewszad.. kpia i wysmiewaja.. udowadniaja klamstwa i bzdury, a ten dalej okrakiem na afisz sie wpycha i ciagle jedno: - "JA.. Walesa".. - "JA.. Bolek".. - "JA.. Zbawca"... - "JA.. Najmadrzejszy".. - "JA.. Polityk".. - "JA.. Maz Opatrznosciowy".. - JA... JA.. JA.. JA... - blazen! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniek4914 Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 16:25 Tego błazna to myśmy właśnie kreowali na prezydenta.Ja pamiętam doskonale te czasy.Kaczyński ujął to właściwie w powiedzeniu"polacy owczym pędem do Solidarności"i to jest prawda.A tak naprawdę mądrze to Polacy wybrali tylko Piasta,a Wałęsie głos w wyborach dali tylko głupcy.Ja na szczęście do tego grona nie należałem.Ci panowie spod znaku"S",choć skóra jeszcze była na niedźwiedziu już o nią się gryźli w roku 1980i 81.Taka to była "solidarność".Piszę specjalnie przez małe "s".To była po większej części chłota. Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 16:47 zbyniek4914 napisał: > Tego błazna to myśmy właśnie kreowali na prezydenta.Ja pamiętam doskonale te > czasy.Kaczyński ujął to właściwie w powiedzeniu"polacy owczym pędem do > Solidarności"i to jest prawda.A tak naprawdę mądrze to Polacy wybrali tylko > Piasta,a Wałęsie głos w wyborach dali tylko głupcy.Ja na szczęście do tego > grona nie należałem.Ci panowie spod znaku"S",choć skóra jeszcze była na > niedźwiedziu już o nią się gryźli w roku 1980i 81.Taka to > była "solidarność".Piszę specjalnie przez małe "s".To była po większej części > chłota. Byniu, nawet nie wiesz ile prawdy w powyzszym stwierdzeniu. Ja sie spotkalem z ta banda jak wracala z wyprawy po zlote runo do Japonii, kwiecien 1981. Bylem przerazony. Na szczescie byli tam dwaj ludzie na poziomie: doradca Mazowiecki i ten sweterek z Poznania. No i Jasiu R. reszta to oszolomstwo i duze zero. Historia ich zmiotla chyba co do jednego. Splyneli jak woda w toalecie po pociagnieciu raczki. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 17:47 fatso60347 napisał: > ... Historia ich zmiotla chyba co do jednego. Splyneli jak woda w toalecie po > pociagnieciu raczki. kto jak kto, ale fatso umie docenić porządną spłuczkę. oto strona fatso: www.fatso.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 17:20 zbyniek4914 napisał: > Tego błazna to myśmy właśnie kreowali na prezydenta. ********************************* Jakoś wytrzymamy te cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 20:30 zbyniek4914 napisał: > > > Tego błazna to myśmy właśnie kreowali na prezydenta. Ja głosowałem w pierwszej turze na Mazowieckiego (nie wiem, czy zrobiłem dobrze), ale w drugiej turze na kogo? Na tego pajaca Tymińskiego? Dlaczego musimy zawsze wybierać między dżumą a cholerą? "Dziękuję Ci, Boże, że nie stworzyłeś mnie Żydem. Dziękuję, Ci, Boże, że nie stworzyłeś mnie Murzynem. Ale powiedz mi, Panie, dlaczego stworzyłeś mnie Polakiem?!" Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: na Tyminskiego? 05.08.06, 21:47 Kończyłem, tak, ale nie głosowałem na Tymińskiego!!!!!!!! Nie zauważyłeś znaku zapytania? Jak śmiałeś po absolwencie takiej elitarnej uczelni spodziewać się takiej głupoty!!!!!! W drugiej turze pozostał mi już tylko Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
m58121 Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 18:57 Ja pod solidarnoscia podpisywalem sie Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 06.08.06, 00:48 zbyniek4914 napisał: > Tego błazna to myśmy właśnie kreowali na prezydenta. Pogięło cię? Wy kreowaliście gościa z peruwiańskiej dżungli pt. Tymiński. O mało nie został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 17:05 Żałosne i godne ubolewania. Daj spokój z takim chamstwem. Do Wałęsy mam szacunek i sentyment. Ten kto wypisuje takie bzdury w tamtych latach pewnie chadzał z pieluchą (tetrową)albo nawet nie był w planach taty i mamy. Teraz można pisać/mówić wszystko, wszędzie i wszystkim. To nie jest demokracja lecz sejmikowanie podlane sosem prymitywnego sobiepaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Nie ujawniaj Bolus... nie ujawniaj.. 05.08.06, 22:13 Obejrzalem wlasnie film "Nocna zmiana"(nigdy dotad nie mialem okazji..) i stwierdzam jasno i jednoznacznie: - Bolek!! - ty nie jestes kabotynem.. Ty Bolek jestes zwykla.. smierdzaca gnida.. Ty Bolek.. jestes marna kopia Nikodema Dyzmy.. - kopia skrojona na miare tych plugawych czasow ktore cie wyniosly na wyzyny, i tak tak jak wyniosly.... tak i strącily spowrotem w gnojowisko.. W gnojowisko Falandyszow.. "Kapciowych Mnietkow" Wachowskich.. "pomrocznosci jasnej".. Marysiek Rokitow.. Donaldow Tuskow i Pawlakow - et consortes.. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan czyzby kolejny forumowy kaczysta? 06.08.06, 00:59 tak mi wychodzi po przeczytaniu tych kilku zdan :) ja do kaczystow nic nie mam... tylko tak... ta 4 rp to im nie wyszla :] Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 15:50 ".... że oni zniszczyli najważniejsze dokumenty" - tak sam zniszczyłes parę swoich najważniejszych dokoumentów... ale wyjdą już za niedługo... napewno są kopie... np. w archiwach KGB... ciekaw jestem co wtedy powiesz... polecam: www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=344 Odpowiedz Link Zgłoś
marcot Re: "wolna polska" 06.08.06, 10:26 wlasnie skonczylem ogladac, a to co zobaczylem bylo potwierdzeniem moich przypuszczen w stosunku do tej osoby. to ze ktos byl wspolpracownikiem i przynajmniej teoretycznie przestal nim byc moge jeszcze zdzierzyc, ale tego ze przedlozyl swoj wlasny interes nad interes narodu poprzez zablokowanie i wyczyszczenie akt zarowno swoich jak i pewnie swoich kolegow nigdy. jesli kopie tych dokumentow znajduja sie jeszcze w tajnych archiwach KGB to mowa o wolnej polsce jest co najmniej smieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 15:50 dlaczegoz ? Lechu Waleso nie mozesz teraz ? bo co ? moze dlatego ze jak Ty powiesz o 'Delegacie' to Delegat wsypie no wlasnie kogo.... bylo zrobic lustracje dawno temu a tak Polska jest JEDYNYM krajem z bylego obozu ktory nie zrobil lustarcji niezle co ? kiedy ktos wreszcie ujawni te wszystkie czerwone wszy ? kiedy wreszcie obcy wywiad przestanie miec wplyw na komunistycznych agentow ? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 15:52 o90 napisał: > dlaczegoz ? Lechu Waleso nie mozesz teraz ? bo co ? > > moze dlatego ze jak Ty powiesz o 'Delegacie' > to Delegat wsypie > > no wlasnie kogo.... > > bylo zrobic lustracje dawno temu Podziekuj Maciarewiczowi i Olszewskiemu z Bezruchu Odbudowy Polski. Maciarewicz uwalil lustracje na 15 lat, a teraz nie wiadomo czy cos z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 15:58 macierewicz wykonywal uchwale SEJMU ! SEJMU !!!!! wykonywal to co uchwalil sejm takze to nie on uwalil lustracje a niejaki Walesa Lech & Moczulski & Tusk & Pawlak & Co. Ltd moglismy mies dawno pelna lustracje za soba Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 15:59 o90 napisał: > macierewicz wykonywal uchwale SEJMU ! > > SEJMU !!!!! > > wykonywal to co uchwalil sejm Nie on spie..ł uchwałę Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 16:01 rozumiem ze woboc tego prezydent zobligowal nastepnego ministra ( tego w pawlakowym rzadzie) do wykonania prawidlowego ustawy sejmu no i co na to teraz odpiszesz douglas ? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 16:03 o90 napisał: > rozumiem ze woboc tego prezydent zobligowal nastepnego ministra ( tego w > pawlakowym rzadzie) do wykonania prawidlowego ustawy sejmu > > no i co na to teraz odpiszesz douglas ? Po tym co zrobił Maciarewicz nikt nie chciał paprać się w tym bagnie. Pamiętaj, że po rzadach Pawlaka była jeszcze AWS, która rzadziła 4 lata i jakoś też nic 'w tym temacie' nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 16:11 i prezydent jakos nie nalegal a ustawa Sejmu byla to nie smierdzi lustracja jakos we wszystkich krajach to BAGNO osuszono i zkanalizowano widocznie w Polsce tak prezydentowi Walesie bylo wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa we wszystkich krajach? 05.08.06, 16:48 "jakos we wszystkich krajach to BAGNO osuszono i zkanalizowano" We wszystkich? Na pewno nie w Rosji, gdzie rzadzi byly tajniak, na pewno nie na Ukrainie, Bialorusi, w Rumunii i Bulgarii. Tak naprawde, to wydaje sie, ze tylko w bylym NRD i Czechach dokonano konsekwentnej lustracji. Jesli ktos sie zna na temacie, to niech mnie skoryguje jesli nie mam racji. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 16:01 o90 napisał: > macierewicz wykonywal uchwale SEJMU !.... ------------------------------ Najepszy pomysl moze byc zniszczony przez zlych wykonawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 16:13 macierewicz nie byl ostatnim ministrem odpowiedzialnym za wykonanie ustawy Sejmu co zrobili pozostali ? gowno co zrobil prezydent Walesa ? czy wzywal do wykonania ustawy Sejmu ? bron Boze Odpowiedz Link Zgłoś
besserwisser z prostego powodu... 05.08.06, 16:38 o90 napisał: > macierewicz nie byl ostatnim ministrem odpowiedzialnym za wykonanie ustawy Sejm > u > co zrobili pozostali ? gowno > co zrobil prezydent Walesa ? czy wzywal do wykonania ustawy Sejmu ? > bron Boze 1)nie było wówczas żadnej "ustawy Sejmu",a jedynie uchwała 2)19.06.1992 Trybunał Konstytucyjny orzekł, że uchwała lustracyjna Sejmu z 28 maja 1992 o ujawnieniu współpracowników SB i UB jest niezgodna z (ówczesną) Konstytucją 3)ustawę lustracyjną uchwalono dopiero 11.04.1997 Odpowiedz Link Zgłoś
szpon Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 20:08 Ehhh, "polaczki" ile jeszcze dziesiątek lat będziecie płakać i wyciągać na każdego teczki? Nie dość już tej pisowej paranoi? Są ważniejsze rzeczy do zrobienia niż sprawdzanie kto z kim gadał 30 lat temu. Opanujcie się! Mam pytanie: gdzie do ch*** jest te tanie państwo zapowiadane przez "zwycięzców"? Jak narazie państwo z dnia na dzień jest coraz droższe... Cóż, przyszło żyć w IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 21:56 jeden pan powiedzial o tym 'kwestia smaku' a Polska to jedyny kraj bylego gdzie sowiecki konfident moze byc prezydentem nie mowiac o tym nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: nie wszystko mogłem mówić i dzisiaj nie mogę 05.08.06, 22:01 o90 napisał: > jeden pan powiedzial o tym 'kwestia smaku' > > a > > Polska to jedyny kraj bylego gdzie sowiecki konfident moze byc prezydentem > nie mowiac o tym nikomu Nie, nie jedyny. Nieżyjący już przezydent Finlandii Urho Kekkonen (wprawdzie o umarłych się źle nie mówi, ale...) też był agentem NKWD. A węgierski bohater z r. 1956, zamordowany przez Sowietów premier Imre Nagy też niestety przed wojną i w czasie niej był agentem NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
andreski to przykre... 05.08.06, 15:51 i to bardzo ,ze obraza sie , bezpodstawnie ,kogos takiego jak prezydent Walesa . ten czlowiek , mimo wszystkich swoich wad , jest symbolem wolnej polski . ale my wolimy wierzyc kretaczom i ubolom obrzucajacym go blotem . wstyd i hanba . oto nasze rozumienie honoru i podziekowanie za walke z czerwona holota . Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniek4914 Re: to przykre... 05.08.06, 16:33 andreski napisał: > i to bardzo ,ze obraza sie , bezpodstawnie ,kogos takiego jak prezydent > Walesa . ten czlowiek , mimo wszystkich swoich wad , jest symbolem wolnej > polski . ale my wolimy wierzyc kretaczom i ubolom obrzucajacym go blotem . > wstyd i hanba . oto nasze rozumienie honoru i podziekowanie za walke z czerwona > > holota . Wałęsie to tak zależało na obaleniu komunizmu jak świni na wczorajszym obiedzie.Ten facet poprostu chciał się dorobić,i tego dopiął.Gdyby mu zależało na Ojczyźnie,tak jak to głosi,to by się przyznał publicznie do tego żę to on pozwolił Polskę rozkraść i sam brał w tym udział. Odpowiedz Link Zgłoś
andreski Re: to przykre... 05.08.06, 17:57 jesli prowadzisz firme gdzie pracuje np.150 osob , to upilnujesz wszystkich ? a jesli na dodatek sa nauczeni krasc od malego ,tak jak to w peerelu bylo ? poczytaj co wypisuja ludzie . tak szybko stracilismy pamiec ze idolami sa komunistyczni bandyci a ludzi ktorzy byli przeciw nazywa sie agentami . choc byli i tacy , nie zaprzeczam . teraz przynajmniej nikt mi nie odbije nerek jesli powiem ze cos mi sie nie podoba . i to zawdzieczamy takim ludziom jak walesa . moze lepiej zapytac komu zalezy zeby ich uciszyc i osmieszyc ? a to ze mozemy teraz dyskutowac , to tez nie dzieki komuchom . Odpowiedz Link Zgłoś
o90 "będą większe perełki" - beknal Lech Walesa 05.08.06, 15:56 to dlaczego Obaliles rzad Olszwskiego ? wlasnie chcieli ujawnic teczki i zrobic lustracje ? a teraz madrala czeka na wieksze perelki trzeba miec tupet albo byv przytlumionym Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: "będą większe perełki" - beknal Lech Walesa 05.08.06, 15:57 o90 napisał: > to dlaczego Obaliles rzad Olszwskiego ? Nie wspominaj nawet tego nieudacznika, którego rząd uwalił ideę lustracji na 15 lat. > wlasnie chcieli ujawnic teczki i zrobic lustracje ? Nie wystarczy chcieć. Trzeba jeszcze umieć, a nie handlować teczkami, jak przekupka na targu. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: "będą większe perełki" - beknal Lech Walesa 05.08.06, 15:59 kto handlowal ? i kiedy o ile pamietam jako jeden z pierwszych wejscie do teczek uzyskal niejaki Michnik nadredaktor Odpowiedz Link Zgłoś
szpon Re: "będą większe perełki" - beknal Lech Walesa 05.08.06, 20:11 Kończ waść wstydu oszczędź Odpowiedz Link Zgłoś
kotaro Kukułowicz - wyjdź z dziury! 05.08.06, 16:23 Przypomnę, że w marcu tego roku Kukołowicz wyskoczył z rewelacją, jakoby Krasna Armia miała wkroczyć do Polski, aby stłumić rewoltę. Po tej wypowiedz Wałęsa już publicznie pierwszy raz podkreślił jego rolę, jako agenta. Poniżej cytat: Gdyby bydgoscy związkowcy nie podpisali porozumień i dążyli do strajku generalnego, do Polski weszłyby wojska radzieckie - te informacje jak mówił profesor Kukołowicz miało jedynie kilka osób w kraju, a on zobowiązany był do milczenia przez wiele lat. W rewelacje nie wierzy Lech Wałęsa, choć jak mówi miał w tamtym czasie świadomość takiego zagrożenia. - Nie wierzę w to co mówi Kukołowicz, choć można było działać w taki sposób przez pana Kukołowicza by nas rozmiękczać - mówi Wałęsa. W słowa profesora wątpią także uczestnicy tamtych wydarzeń. - Nie wierzę w to, że mogły wycieć tajne plany przemieszczania wojsk radzieckich przez terytorium Polski przekazane panu Kukołowiczowi - mówi Jan Rulewski. Tak więc od lat czterdziestych polski kościół mógł być pośrednio na pasku bezpieki, bo od ego czasu Kukułowicz współpracuje z Wszyńskim. Tylko nie wiadomo jeszcze, od kiedy Kukułowicz zaczął dla nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
radulak4 Re: Kukułowicz - wyjdź z dziury! 05.08.06, 16:30 bingo! polecam jego ksiązke pt. "W cieniu Prymasa tysiąclecia". Wiele ciekwaych faktów, dzis czytam od rana i dopiero teraz wszystko uklada sie w calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
kotaro Re: Kukołowicz - wyjdź z dziury! 05.08.06, 16:48 A ja polecam link: www.abcnet.com.pl/pl/artykul_zas.php?art_id=44&dz_id=5&w=n&token= gdzie agent Kukołowicz opowiada o pierwszych dniach strajku gdańskiego. Oj, czuję, że podręczniki historii najnowszej Polski będzie trzeba pisać od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
radulak4 Re: Kukołowicz - wyjdź z dziury! 05.08.06, 17:09 gdyby faktycznie sie potwierdzilo, wyszloby, ze na KUL-u bylo wiecej agentow niz ks. Czajkowski, profesor Mieczysław Albert Krąpiec, czy prof Kłoczowski Odpowiedz Link Zgłoś
kotaro Re: Kukołowicz - wyjdź z dziury! 05.08.06, 17:51 Dla wszystkich zastanawiających się nad sprawą podaję skład delegacji do JPII: Delegacja "Solidarności" udała się do Rzymu 13 stycznia. Na czele delegacji stał Lech Wałęsa, a w jej skład wchodzili: Ryszard Kalinowski (Komisja Krajowa), Stanisław Wesołowski (Szczecin), Kazimierz Świtoń (Katowice), Ryszard Kuś (Jastrzębie), Anna Walentynowicz, Bożena Rybicka, Andrzej Celiński, Tadeusz Mazowiecki, Bohdan Cywiński, Romuald Kukołowicz, Stanisław Tyszkiewicz oraz proboszcz parafii św. Brygidy, ks. Henryk Jankowski. Pod linkiem: www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=historia&nr=2005090418073 jest obszerny cytat z książki Petera Rainy na temat przygotowan do wyjazdu i poklosia wizyty. Polecam! Ktoś z forumowiczy typuje Cywińskiego. Zdecydowanie nie o niego dziś chodzi. Możliwość współpracy Cywińskieg z SB jest wysoka, ale to nie on. Wyszyński go nienawidził z całej siły, więc oddziaływanie takiego agenta byłoby nijakie. To samo dotyczy Celińskiego. To były wtedy małe płotki. Pomijając cały niesmak sprawy, to postać Kukołowicza urasta do roli agentaJ23. Jak to możliwe, że Wyszyński mógł był tak mało czujny? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kukołowicz - wyjdź z dziury! 05.08.06, 19:24 kotaro napisał: > Pomijając cały niesmak sprawy, to postać Kukołowicza urasta do roli agentaJ23. > Jak to możliwe, że > Wyszyński mógł był tak mało czujny? ************************************** Czujny? Wciąż pokutuje mit opozycji jednolitej politycznie i światopoglądowo, co prawda być nie może. Ówczesną opozycje scalało posiadanie jednego wroga - PZPR. Wewnątrz opozycji ścierały się jednak różne bloki światopoglądowe. Można przypuszczać, że przypadek Kukołowicza jest nieco podobny do Macieja Giertycha w obszarze świadomej gry z SB. W artykule Rzepy "Delegat" odwołuje się do interesów narodowych dyskredytując internacjonalną postawę częsci delegatów; zabiega o wpływy koscioła i występuje jako jego rzecznik wobec "ciemnego" trybuna ludowego. Bezposrednia próba narzucenia ideologii narodowo-katolickiej Wałęsie mogła przynieść nieoczekiwany skutek, więc posłużono sie autorytetm kościoła. W kontekście czujność kardynała musiała byc mniejsza. Wszak i z nim SB rozmawiała. Mógł więc nawet Kukołowicz wspominac o tym kardynałowi. Jeżeli faktycznie chodzi o Kukołowicza, to sprawa może się położyć głębokim cieniem na przeszłości PiS-u, którego ideologie Kukołowicz firmuje. Przez chwilę sadziłem, że być może ktoś niedoceniany z otoczenia Wałęsy użala się przed osoba trzecią i ta donosi. Jednak oświadczenie funkcjonariusza SB nie pozostawia wątpliwości. Być może intencje Kukołowicza były dobre, być może sądził, że postępuje słusznie. Problem w tym, że PiS postawił sprawę jasno - nie było dobrych stron współpracy z SB. I tak odbierze to opinia publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Kukołowicz - wyjdź z dziury! 06.08.06, 10:50 Być może intencje Kukołowicza były dobre, być może sądził, że postępuje słusznie. Problem w tym, że PiS postawił sprawę jasno - nie było dobrych stron współpracy z SB. I tak odbierze to opinia publiczna. i tu jest pies pogrzebany. Ówczesna opozycja w większości była niezbyt radykalna, szczytem nadziei było uczłowieczenie komunizmu i gdyby wówczas czerwoni byli odrobinę odważniejsi to nadal byśmy mieli socjalizm, tyle że z domieszką demokracji Ktoś kto myślał inaczej w 1980 był uznawany za fantastę i wariata. Mam nadzieję że głównym bohaterem okaże się bursztynek Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kukułowicz - wyjdź z dziury! 05.08.06, 20:38 kotaro napisał: > W słowa profesora wątpią także uczestnicy tamtych wydarzeń. - Nie wierzę w to, że > mogły wycieć tajne > plany przemieszczania wojsk radzieckich przez terytorium Polski przekazane panu > Kukołowiczowi - > mówi Jan Rulewski. Czyżby nie słyszał o "przeciekach kontrolowanych", jednej z podstawowych metod działania bezpieki dawnej i obecnej? Odpowiedz Link Zgłoś
deratyzacja41 Kiedy bedziemy druga Japonia? ;-)))))))))))))))))) 05.08.06, 16:08 Skory byly ..........elektryk nie chce ujawnic nazwiska agenta ktorego sam wybral, to moze ujawni kiedy wreszcie bedziemy druga Japonia? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniek4914 Re: Kiedy bedziemy druga Japonia? ;-))))))))))))) 05.08.06, 16:36 a kiedy?w trzecim tysiącleciu. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:08 Podobno tym delegatem był Pisior Jarek dlatego tak długo trzymał swoja teczkę i wyciagał to co mu nie pasowało - łącznie z siorbaniem pisiora innym... Odpowiedz Link Zgłoś
janstrak Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:10 arjuna1 napisał: > Podobno tym delegatem był Pisior Jarek dlatego tak długo trzymał swoja teczkę i > > wyciagał to co mu nie pasowało - łącznie z siorbaniem pisiora innym... I to jest poziom intelektualny przeciętnego zwolennika Centrolewu! Nawijajcie tak jak najwięcej a PiS przekroczy 50% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
darekr7 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:17 janstrak napisał: > arjuna1 napisał: > > > Podobno tym delegatem był Pisior Jarek dlatego tak długo trzymał swoja te > czkę > i > > > > wyciagał to co mu nie pasowało - łącznie z siorbaniem pisiora innym... > > I to jest poziom intelektualny przeciętnego zwolennika Centrolewu! > Nawijajcie tak jak najwięcej a PiS przekroczy 50% :-) Pewnie poziom intelektualny dostosował do przeciętnego poziomu rządzącej koalicji i obecnych fachowców w rządzie, agencjach, etc. Otwórz sobie dzisiejszy dziennik i poczytaj jak sie robi karierę gdy jest sie pisiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:23 Wyjąłeś mi słowa z ust. Jeśli chodzi o mnie to PIS może mieć nawet 100%, albo Samoobrona 100%, albo nawet LPR 100% a nawet SLD 100% - to wszystko to jeden irasiad. Jest wesoło byłoby wtedy jeszcze weselej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 17:28 janstrak napisał: > I to jest poziom intelektualny przeciętnego zwolennika Centrolewu! > Nawijajcie tak jak najwięcej a PiS przekroczy 50% :-) ************************************ Już przekroczył. Negatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Nie rozumiem czemu Wałęsa 05.08.06, 16:13 na nich żółć wylewa skoro pomogli mu dojść do władzy, prawda jest taka że ten facet tak samo tępi tych co mu przeszkadzają jak i tych co mu pomagają taka dyktatorska natura Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:14 "Prześliznął mi się mimo wszystko człowiek, który udawał dobrego patriotę, a był agentem" - powiedział b. prezydent" Oj Bolek Bolek jestes niepoprawny, Czy wogole potrafisz logicznie myslec? Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:26 apropag napisał: > "Prześliznął mi się mimo wszystko człowiek, który udawał dobrego patriotę, a > był agentem" - powiedział b. prezydent" > Oj Bolek Bolek jestes niepoprawny, Czy wogole potrafisz logicznie myslec? Mówi językiem swego towarzysza walki Jarka K. który wczoraj też coś bełkotał, że widział wiele teczek ale nic nie powie... Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 12.08.06, 18:04 apropag napisał: > "Prześliznął mi się mimo wszystko człowiek, który udawał dobrego patriotę, a > był agentem" - powiedział b. prezydent" > Oj Bolek Bolek jestes niepoprawny, Czy wogole potrafisz logicznie myslec? Kto znal twoje najskrytsze mysli? komu byles wdzieczny gdy nie dostales swych srebrnikow i zerwales wspolprace . Znalazl sie wtedy dobry ksiezulo Jankowski ktory bawil sie z twymi dziecmi i przynosil im nie tylko cukierki.Ledz i Pieniazki bys bron boze nie byl za biedny, i mogl pouczac Elzunie o sposobach walki z Komuchami. Bolek nie tylko jestes Chamski jestes w dodatku Glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad2 Już parę lat temu prasa pisała ze to bursztynowy.. 05.08.06, 16:16 ...że to bursztynowy dwojga imion "delegat" i "inkasent". =========== rzeczpospolita.pl/tematy/plus_minus_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Kukołowicz zajął pokój hotelowy w bezpośrednim sąs 05.08.06, 20:21 To on? Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Delegat Bolek zglasza sie 05.08.06, 16:25 Delegat Bolek zglasza sie a oto potwory i spółka (pis) img86.imageshack.us/my.php?image=poriselervq1.swf Odpowiedz Link Zgłoś
gentoo1 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:32 He he he...obstawiam Tadzia Pioruna.. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyniek4914 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:39 A kto zna przysłowie"Kruk krukowi........"Przecież to wszystko0 to jedna klika. Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 16:41 Ja znam przyslowie w wersji ogolnowojskowej: Ku.. ku..e leb nie urwie. Uwaga, nie bic mnie za braki w gramatyce. Leb- bierze sie od glans penis a nie od microcephalos Odpowiedz Link Zgłoś
prorok14 Przepowiadam 05.08.06, 16:42 Tak, panie Wałęsa. Przysięga obowiązuje. Także dziś! polecam: www.narodowy.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala kto był "Delegatem" -- kanikuła 05.08.06, 17:01 Cały kraj, cała nacja zamiast pracować, wypoczywać,... gra w ch..a, czyli delegata. Widać jak potężnie przez lata zrusyfikowaliśmy się. Historia ulegnie zmianom (sktualizacjom, korektom) z uzględnieniem 'historycznej postaci' D. Dzieci będą uczyć się o Delegacie i jego agenturze oraz jego wpływie na przebieg historii umęczonej Ojczyzny. Nie będą uczyć się o naszej upiedliwości w szukaniu tego co nieznaczące ani o dorabianiu filozofii/historii/uwarunkowaniach/... beznadziei i towarzyszącej jej bezczynności i braku poczucia celu. A czyja to była (i jest) wina? To jest ICH wina ruskich, sb-ków, imperialistów, spiskowców, masonów, żydów, bankierów, europy, cyklistów i całej tej bandy, których jedyną przewiną jest to, że nie są polakami, nie są swoi i stale mają coś do roboty zamiast po naszemu popieprzyć o spiskowcach, którzy nastają na NASZOŚĆ. A jak mi ktoś zaproponuje zagrać w Delegata (chója), zaraz odpowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Wałęsa: Nie ujawnię, kto był "Delegatem" 05.08.06, 17:03 To pewnie jeden z kurdupli ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Zajmijcie się aktualnymi sprawami, 05.08.06, 17:06 Kolejny medialny szoł z delegacją do Watykanu. To jest odciąganie uwagi od spraw aktualnych. Spawa Zyty G. pokazuje całą mizerię tych "agentów", pożal się Boże. Spawa pani vice premier to kompromitacja całej lustracji. Szukanie agentów w ekipie Lecha W. to kolejna zabawa medialna. Trzeba oczyścić media i urzędy z byłych pracowników SB, a nie szukać kolejne Zyty G. Telewizyjna realizacja sprawy Zyty G. to dalszy ciąg "Przygód dzielnego wojaka Szwejka." To tych "oficerów" których oglądamy w TV należy odsunąć od wszystkich stanowisk ważnych dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kotaro Re: Cywiński Bogdan 05.08.06, 17:55 Nie sądzę. Do sprawy odnoszę się w wiadomości pt. Re: Kukołowicz - wyjdź z dziury! w tym samym wątku. Tak samo nie mogł być to Celiński. Logika temu przeczy. Odpowiedz Link Zgłoś