miguel1977 18.08.06, 08:10 Jak ktos ma dobre serce to pomaga bezinteresownie i nie chwali sie tym publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
premier_hiacynt_wielki 2+2= 3 bo tak uwaza Andrzej Lepper zreszta 18.08.06, 08:12 po co komu nauka liczenia jak panstwo daje zasilki, becikowe, dodatki, zapomogi wiec sie uczyc nie trzeba, co trzeba to do partii sie zapisac Odpowiedz Link Zgłoś
stabilo57 Re: 2+2= 3 bo tak uwaza Andrzej Lepper zreszta 18.08.06, 09:42 Poza tym po co siw uczyc, skoro i tak kazdy w tym państwie i tak będzie miał maturę. Po co te podręczniki. Niech Lepper zakupi papier toaletowy! wyjdzie na to samo - i to papier i to papier Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 08:18 Mliko powinni też dzieciom fundnąć, od polskich krówek w kartonikach Samoobrony. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 Czy Samoobrona drukuje pieniadze? 18.08.06, 08:18 Moze lepiej warto by sie przyjrzec, skad Samoobrona ma na to wszystko pieniadze? Jakos dziwnie sie to zbiega z likwidacja WSI. Bo jesli agenci WSI stworzyli Samoobrone i przechowywali tam pieniadze, to pasuje to jak ulal, ze Samoobrona musi te piniadze teraz wyprac, czyli uplynnic: A to da powodzianom, a to dolozy rolnikom do zboza, a to wydrukuje podreczniki...Biedni ci rolnicy, przepraszam, rolnicy-byznesmeny, z Samoobrony.. Odpowiedz Link Zgłoś
zoezoe Re: Czy Samoobrona drukuje pieniadze? 18.08.06, 08:57 bardziej od teorii spiskowej ququ777 przeraża mnie wizja, że pieniądze na prezenty dla potencjalnych wyborców pochodzą z dotacji z budżetu państwa. Czyli z czegoś na co i ja się zrzuciłam. Ja się nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
stabilo57 Re: Czy Samoobrona drukuje pieniadze? 18.08.06, 09:43 Odczuwam podobny niepokój! Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Czy Samoobrona drukuje pieniadze? 18.08.06, 10:12 A ja wole ze pieniadze które i tak musze na nieszczesne partie płacic zostaną wydane na podreczniki ,które co prawda sa kiełbasa wyborcza ale moga sie jednak do czegoś przydac a nie na wywieszanie szpetnej geby opalonego głąba na billboardach. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Czy Samoobrona drukuje pieniadze? 18.08.06, 10:29 > A ja wole ze pieniadze które i tak musze na nieszczesne partie płacic zostaną > wydane na podreczniki ,które co prawda sa kiełbasa wyborcza ale moga sie jednak > > do czegoś przydac a nie na wywieszanie szpetnej geby opalonego głąba na > billboardach. nie boj nic.. pieniadze na gebe bilboardowa sa tez.. nie boj nic... zjesc ciastko i miec ciastko zaczyna sie powoli realizowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hohoho7 Re: Czy Samoobrona drukuje pieniadze? 18.08.06, 10:33 Ale na tych podrecznikach bedzie opalona geba, albo przynajmniej logo "S". Niech sie zdecyduja, czy rozdaja podreczniki, czy materialy propagandowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 a podobno wszyscy są zadłużeni 18.08.06, 08:22 nie mieli nwet za co się ubezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
xapur W Kongo też rozdają pieniądze przed wyborami... 18.08.06, 08:22 Przyjeżdża polityk do wioski, przedstawia się, dodaje parę haseł i rozdaje forsę albo prezenty. Oczywiście marne ochłapy, ale dla biedaków dobre i to. Jak któryś nic nie da to nie ma co liczyć, że ktoś go w ogóle będzie słuchał. Ciekawe jak u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 08:39 Zawistny ten narod. Bardzo dobrze, ze taka inicjatywa jest. Co do kasy, to Andrew wspominal, ze So jest bogata i ze stac ich, bo czlonkowie placa po 1tys skladki. BTW. Jakos nikomu nie przeszkadzaja wielostronicowe reklamy umieszczane w podrecznikach, zeszytach itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ** Niech Tusk uczy się od Leppera ** 18.08.06, 08:42 przynajmniej w zakresie dobrego PRu... --- tnij.org/liberalnyislam Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Tak, tak drogie dziateczki... 18.08.06, 08:48 ...juz nie raz pisalem, ze Lepper to jedyny polski polityk ktory tak szybko i dobrze sie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
stabilo57 Re: Tak, tak drogie dziateczki... 18.08.06, 09:45 No właśnie, i dlatego teraz rozdaje podręczniki z których każdy szybko i dobrze sie nauczy jak zasilić armię Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
marccos Re: Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 08:48 A kto tu ma dobre serce?? Polityka to brudna gra i nie ma niczego wspólnego z sercem. Wiadomo o co chodzi - po prostu prawo zezwala na taką agitkę. A z drugiej strony to dobrze, że ktoś zafunduje podręczniki - oby tym najuboższym. Szkoda, że nie dotyczy klas wyższych, ale tam koszty podręczników są dużo wyższe (zwłaszcza do nauki języków) i trzeba by było być krezusem, aby je fundnąć. Poza tym w biznesie trzeba odpowiednio kalkulować wydatki na reklamę, proporcjonalnie do przewidywanych efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda lepper z waliza pieniedzy idzie na calego - chce 18.08.06, 08:53 wyruchac kurdupli, szczegolnie prezia, ktory jest belkotliwy i nieruchawy. Przy nim kmiotek jest intelektualny champion i bedzie na pohybel POLSCE nastepnym prezydentem buraczanej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 08:53 za niedługo każdy z nas będzie miał obowiązek noszenia w klapie logo samoobrony i dwojaka czyli znaczka z dwoma braciszkami Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrakow1 Re: Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 09:01 Ten lepper nie jest taki głupi, jakby się mogło wydawać. Pieniądze z partyjnej kasy. Tak, te które były przeznaczone na kampanię. Swoją drogą, idealna agitacja, byle chwycić za serca. Przecież jak ktoś będzie niezdecydowany i zobaczy u dziecka taki podręcznik, to powie sobie, no oni przynajmniej nam coś dali, nie pozostali przy obietnicach. Niezły chwyt. Tylko żeby wykorzystywać dzieci............ Odpowiedz Link Zgłoś
parq Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 09:12 Oni sa pozbawieni ludzkich uczuc, to zwierzeta w walce o wladze Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Samoobrona jak Hamas czy Hesbollah 18.08.06, 09:35 pierwsze skojarzenie takie samo. z drugiej strony, lepsze ksiazki (jako kielbasa wyborcza) niz cukierki z alkoholem, ktorymi kiedys SO czestowala dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
stabilo57 Re: Samoobrona jak Hamas czy Hesbollah 18.08.06, 09:50 Kiedyś myślałam, ze "Folwark zwierzęcy" cz "Rok 1984" Orwella to jedynie przerażajaąca fikcja. Teraz staje sie to rzeczywistością, na dodatek w podobo demokratycznym państwie. Jestem przerażona na tyle, że mimo w miare stabilnej sytuacji życiowej moja rodzina zaczyna myśleć o wyemigrowaniu stąd, nawet josztem zaczynania wszystkiego od nowa! Odpowiedz Link Zgłoś
picker63 Andrzej jest debeściak 18.08.06, 09:59 Podoba mi się jak Lepper zdobywa sobie sympatię społeczeństwa podczas gdy inni politycy nie mają na to pomysłów.Wydaje na darmowe podręczniki?-lepsze to niż 100000 ulotek "Racja" pod Jasną Górą w wykonaniu LPR.Dystansuje się do przekonań politycznych Samoobrony lecz jestem pod wrażeniem zręczności Leppera w oddziaływaniu na przyszły elektorat.Sam tego nie wymyślił ale jest dobrym wykonawcą i realizatorem pomysłów swoich doradców.Nie jeden entelygentny polityk miałby się czego uczyć od Andrzeja .Jak zrobi maturę zostanie prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Andrzej jest debeściak 18.08.06, 10:13 Popieram przedmówcę. Andrzej przynajmniej coś robi. Przywiózł walizkę pieniędzy, przywiezie podręczniki. Lepiej przecież przeznaczyć na to pieniądze niż drukować kolejne śmieci - plakaty czy ulotki - szkoda papieru i szkoda lasów! A pieniądze i podręczniki się komuś na pewno przydadzą. Zawsze uważałem, że lepiej dostać praktyczny prezent niż jakąś głupią pierdołę. I tak dokładnie jest w tym przypadku - inni politycy karmią nas jałowymi dyskusjami o lustracji i marszach gejów, a Lepper przywozi konkretną kasę. Pal licho udawane intencje. To będzie gwóźdź do trumny PSL - bo oni mimo że kilka razy rządzili to nie było ich stać na taki prosty i skuteczny gest. ----------------------------- to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło: www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A Odpowiedz Link Zgłoś
kratajcz lepiej od razu wszywać czip z logo Samooobrony 18.08.06, 10:14 1. Dlaczego kuratorium się na to zgadza. Przecież tego typu akcje są zadaniem organizacji pozarządowych. 2. Skąd "dobry" pan Janosik ma na to pieniądze. 3. Dlaczego zachowania pana Janosika nie burzą opinii publicznej? www.ksia.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: lepiej od razu wszywać czip z logo Samooobron 18.08.06, 10:18 1. A co ma do powiedzenia? Dzieci dostaja podreczniki 2. Skladka miesieczna w czlonie kierowniczym to 1tys zl/miesiac 3. A czemu mialyby burzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala lepiej od razu wszywać czip z logo Samooobron 18.08.06, 10:25 el_p napisał: > 1. A co ma do powiedzenia? Dzieci dostaja podreczniki > 2. Skladka miesieczna w czlonie kierowniczym to 1tys zl/miesiac ... To jest partei samych członów Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 10:16 Chyba nie są to podręczniki prawa???? To już zakrawałoby na jaja!!! ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
disperse Za darmo ? 18.08.06, 10:20 Za darmo dla jednych - oznacza ze zaplaca inni. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_kuba Boze widzisz i nie grzmisz , co za bzdura !!!!! 18.08.06, 10:22 boze moj drogi , jak mozna tak podle naciagac ludzi, co oni wymysla jeszcze?? jak ktos chce pomagac to sie nie chwali tym, taka bzdura tylko w Polsce moze sie dziac!! andre berlin Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Boze widzisz i nie grzmisz , co za bzdura !! 18.08.06, 10:32 andre_kuba napisał: > boze moj drogi , jak mozna tak podle naciagac ludzi, co oni wymysla jeszcze?? > jak ktos chce pomagac to sie nie chwali tym, taka bzdura tylko w Polsce moze si > e > dziac!! > andre berlin drogi andre.. nie mam nic naprzeciwko pomocy ubozszym.. ale nich robi to panstwo, ktore ma poniekad taki konstytucyjny obowiazek a nie partia polityczna w ramach swojej kampanii wyborczej! i w jednym i w drugim przypadku wydawane sa te same - MOJE pieniadze.. z budzetu wiec z moich podatkow.. wole wiec podreczniki z logo Ministerstwa Edukacji a nie SO pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 toż to okropne zgorszenie !!!! podręczniki darmo 18.08.06, 10:26 ... ???? dla platformy nie do pomyślenia Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: toż to okropne zgorszenie !!!! podręczniki d 18.08.06, 10:32 przeczytaj prosze moj post do Andre - powyzej.. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 kolego ! to nie za twoje pieniądze tylko za ich SO 18.08.06, 10:55 te książki mają byc kupione więc nie mędrkuj, jak chcesz tez możesz kupić i podarować komuś z własnym logo ! Odpowiedz Link Zgłoś
cropduster sugestia dla leppera 18.08.06, 10:47 Czyz nie lepiej byloby rozdac te podreczniki czlonkom partii i podniesc tym samym procent pismiennych czlonkow samoobrony ? Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: sugestia dla leppera 18.08.06, 10:59 Jest to dar i zatem nie dziwmy się, że na podręcznikach jest logo darczyńcy - Samoobrony. Jeśli komuś się nie podoba, to niech nie bierze darowizny. Jedmak jest stare przysłowie, że darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby. PPonadto, jeżeli dostajemy wysypki na logo, to uważa, że powinniśmy zaprzestać logowania darów orkiestrowych. Dziwne, że szemrana hucpa ma wzięcie, a szczytne zbiórki innych organizacji jest mało postrzegana. Dlaczego nie dajemy tyle na akcje Caritasu lub innych organizacji katolickich. Dlaczego logo z pomocą kierowane jest niekiedy na przekór wszystkim - tam gdzie jest dobrze lub politycznie zabawnie i na przekór. Bieda jest wszędzie i nie rozróżnia opcji politycznych. Zatem najpierw dajmy, a potem zacznijmy krytykę tych, co nie dali. Nie podoba mi się niejedna orkiestra i w niej nie gram - mówię to wyraźnie, gdyż mam inne preferencje pomocy. Dlatego, jeśli podobno żyjemy w wolnym kraju, to pozwólmy ludziom na własne przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
hohoho7 Re: sugestia dla leppera 18.08.06, 11:27 Jest "subtelna" różnica między WOŚP, a SO. Porównanie nie do końca Ci wyszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hohoho7 Re: sugestia dla leppera 18.08.06, 11:30 Rozdawanie podręczników, będących w połowie broszurkami, jest tylko chwytem reklamowym dla partii i stanowi pewnie promil wydatków na kampanię. Nie wiem jak można to porównać do działalności WOŚP, czy caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rokicki #Czy Ziobro jest sprawcą makabrycznego morderstwa? 18.08.06, 11:12 Poczytaj o wstrząsających wynikach śledztwa www.zbigniewziobro.org/content/view/14/19/ Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Podręczniki z logo Samoobrony 18.08.06, 23:54 Że też na Leppera niema sposobu żeby sie go pozbyć. Jest zakałą naszego kraju. Ja sie go wstydzę. Odpowiedz Link Zgłoś