Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarnością"

24.08.06, 13:02
Oj Bolek, Bolek. Nikt po tobie płakał nie będzie. Chcesz to przychodź na
uroczystości, nie chcesz to siedź z Mietkiem przed telewizorem. Polacy mają
to gdzieś.
Obserwuj wątek
    • cadyk_z_sedesu Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 13:07
      Przez wiele lat byłem obrońcą Wałęsy (pokłociłem się nawet na lata z częścią rodziny), n.innymi dlatego iż mówił on, że brudy należy prać w rodzinie, a nie na zewnatrz. Tak było nawet za Kwacha. Teraz zaś Wałęsa opluwa rząd i Polskę gdzie i jak się da. Nota bene - Kaczorki, to nie moje pupilki, ale są propolscy, w oróżnieniu od Mazowieckich, Bieleckich, Millerów, Szechterów. Nie chcę dopuścić takiej myśli, ale coraz bardziej muszę przyznawać rację ludziom twierdzącym , że Wałesa to Bolek. Obym się mylił i był on tylko Oberbufonem i idiotą
      • tzetze1 Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 13:18
        > Teraz zaś Wałęsa opluwa rząd i Polskę gdzi
        > e i jak się da. Nota bene - Kaczorki, to nie moje pupilki, ale są propolscy,
        w
        > oróżnieniu od Mazowieckich, Bieleckich, Millerów, Szechterów.

Kaczory propolskie ? ? ? Moze i chca dobrze ale to wariaci - ich metody to
        TRAGEDIA dla Polski, sorry
        • aplus Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 13:45
          Ty Bolek strzel sobie kilka wodek z Mietkiem. Moze po pijaku chlapniesz cos z
          sensem ....
          • poszeklu Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 13:55
            Bolek zamknal za soba drzwi nie placac skladek czlonkowskich "Solidarnosci",
            Skladki nie sa tak duze, zeby nie mogl ich placic, a zrobil to celowo zeby
            pokazac gdzie ma "Solidarnosc". Teraz niech siedzi cicho i nie mowi glupot, ze
            ktos chce go wypchnac z "Solidarnosci". Zaklamany oszust.

Cytat:odszedł ze związku i od stycznia tego roku zaprzestał płacenia składek
            członkowskich. Wałęsa opuścił "Solidarność", ponieważ ta, jego zdaniem,
            zaangażowała się w poparcie PiS i braci Kaczyńskich.

Wałęsa: "Żebym ja się im nie wpychał i żeby oni mnie wpychali, chcę określonego
            miejsca" Jednym slowem:"- Jestem za, a nawet przeciw." - I to jest caly Bolek.

aplus napisał:

> Ty Bolek strzel sobie kilka wodek z Mietkiem. Moze po pijaku chlapniesz cos z
            > sensem ....
          • posla Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 13:56
            ostatnie 3 pozycje to coś co pokazuje prawdę o "Bolku"
            • aplus Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 14:05
              posla napisał:
              > ostatnie 3 pozycje to coś co pokazuje prawdę o "Bolku"

Warto rowniez obejrzec film J. Zalewskiego 'Slowa prawdy'
              jest np. tutaj: www.lepszyswiat.home.pl/
              • conkret Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 15:37
                wchodziłem i tam są słowa .....
            • jm19 Wałęsa, to wyjątkowa kanalia!!! 27.08.06, 12:00
              1.
              Jak może facet, żyjący jak pasożyt za pieniądze podatników, wyrażać się o
              dziennikarzu TVP3, cytuję "jak ren ŚMIEĆ może pytać mnie o takie rzeczy", to
              wyjatkowe świństwo!!! Jak nasza święta ziemia może nosić taka MKANALIĘ???

2.
              jAK TO MOŻLIWE, ŻE NOBLISTA, LEGENDA, IKONA SOLIDARNOŚCI, PRZYKŁADNY KATOLIK,
              MOŻE O BLIŹNIM (NIE MÓWIĘ O DZIENNIKARZU) POWIEDZIEĆ śmieciu???

3.
              TO MOŻE TY PAJACU WAŁĘSA JESTEŚ TYM SMIECIEM?!
              To przecież ty BOLKU podpieprzyłeś w latach 60-tych koła od snopowiązałki, gdy
              pracowałeś w POM jako smopowiązałkowy!!!
              To może właśnie ty jesteś tym smieciem!!!???

4.
              Czas najwyższy odebrać tej kanaalii i temu pasożytowi wysoką, zupełnie
              niezasłużoną emeryturę, auto służbowe i puścić S-syna w samych skarpetkach!!!

5.
              Jak może facet, który żyje na koszt podatnika, nie wpuścić w demokratycznym
              państwie dziennikarzy na konferencję prasową (pokazane to zostało na
              filnie "plusy dodatnie - plusy ujemne"!)?
              Ja tej kanalii natychmiast cofnąłbym fundusze państwowe na prowadzenie biura.
              Przecież fundusze publiczne nie mogą służyć antyspołecznej działalności
              uzurpatora i pożal się Boże obalacza komunizmu!

WAŁĘSA, TO ŻENUJĄCY, GENETYCZNY CHAM I PRYMITYW!!!
              To zakała polskiego narodu i Polski!!!
              • conkret Re: Wałęsa, to wyjątkowa kanalia!!! 27.08.06, 12:45
                www.iskry.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3#3
      • tingri Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 13:21
        na czym polega propolskosc kaczorow? na rozpetywaniu afery kartoflanej, ktora
        osmiesza polske i polakow? na powiedzeniu, ze prawie wszyscy ministrowie msz po
        89 to byli agenci moskwy, nie majac na to dowodow -to nie tylko osmiesza obecny
        rzad i dyplomacje, ale czyni z polski niewiarygodnego partnera w nato i eu-czy
        to sluzy polskiej racji stanu?raczej sowieckiej - ale czemu sie tu dziwic ,
        jesli tuba propagandowa pis-u jest promoskiewskie radio maRyja i Dziennik
        -gazeta wydawana przez niemcow. interesow polski bronia oni tylko geba[albo
        galba], a prawie wszystko co robia szkodzi interesom polski
      • uu1 Re: Masz piękny nick. Ale czy musisz 24.08.06, 14:21
        biegać z tym samym tekstem po wszystkich wątkach? Może Ci pomóc napisać coś innego?
      • rafvonthorn Re: Chyba jednak Bolek; wstyd mi za Ciebie 24.08.06, 15:35
        Człowieku, banalnymi zagrywkami wcisnęli Ci propolskość jako ich ważną cechę.
        PiS jest antypolski, to banda moskiewskich i żydowskich agentów, których
        najważniejszym celem jest zniweczenie sukcesów Polski i jej marginalizacja. Z
        geopolitycznrgo puntku widzenia Polska nie znaczy nic, ani gospodarczo, ani
        kulturalnie, ani militarnie. Jedyną szansą na stanowienie podmiotu, a nie
        przedmiotu rozgrywek międzynarodowych jest ścisłe uczestnictwo, a nawet
        kierowanie EU, w innym, przypadku zdominują nas silniejsi sąsiedzi. Kaczyści
        WYRAŹNIE realizują plan osłabiania naszego kraju w stosunku do naszych
        sąsiadów: głównie Niemiec i Rosji. Jedynie w EU będziemy mieli cokolwiek do
        powiedzenia w nowym porządku światowym, to co robią nasze aktualne władze, to
        zdrada: spowodują, że Polska przestanie się liczyć gdziekolwiek: a to droga do
        kolejnych rozbiorów. Alternatywa jest taka: albo z zaangażowaniem tworzymy
        wspólnotę Europejską, albo pozwalamy się wchłonąć przez Rosję, a gospodarczo
        przez chiny.

Basta panowie!! Wróg , zdrajca na zamku zasiada! Sukno ku sobie ciągną
        Radziwiłowe, Polską i Papieżem gęby sobie wycierając na wolność naszą zamach
        biorą! LARUM, na LARUM bijcie!!!!
      • maciejtakitam Ten stary warchol zmienia zdanie co piec minut a 24.08.06, 16:07
        pozniej pieprzy jak polamany ze Kaczynscy to Kaczynscy tamto, a pozniej BBC
        daje artykol w ktorym walesa mowi"ze odchodzi z powodu Kaczynskiego" a teraz
        zupelnie z innej paczki. Teraz jeszcze ta sprawa z Grassem(to samo, raz pozniej
        b). Ten idiota za przeproszeniem wpierw powie pozniej mysli. Pomimo ze ma
        zaslugi dla polski irytuje mnie ostatnio wybitnie swoim debilstwem...Cala
        prawda o Walesie to "niechcem ale musze"
        • wet3 Re: maciejtakitam 24.08.06, 18:07
          Walesa nie zmienia zdania co piec minut. Ona swoja od dawna wyprobowana metode.
          On zawsze "jest za, a nawet przeciw"!
          • czat-man Re: maciejtakitam 24.08.06, 18:11
            wet3 napisał:
            > Walesa nie zmienia zdania co piec minut. Ona swoja od dawna wyprobowana metode.
            > On zawsze "jest za, a nawet przeciw"!

Jego metoda jest zaprzeczac do konca, a nawet po.
            Ma pewnie nadzieje, ze zawsze pozostanie watpliwosc.
            Tylko ze coraz mniej osob ma juz te watpliwosc, chyba
            juz prawie nikt.
            • pniewiak Re: maciejtakitam 24.08.06, 19:22
          • wet3 Re: maciejtakitam 24.08.06, 22:51
            wet3 napisał:

> Walesa nie zmienia zdania co piec minut. Ona swoja od dawna wyprobowana
            metode.
            > On zawsze "jest za, a nawet przeciw"!

Popsulem te wypowiedz. Powinienem napisac: "Walesa nie jest zdolny do wydania
            jakiejkolwiek opinii. Ma swoja wyprobowna metode i mowi 'jestem za, a nawet
            przeciw'!".
        • silesius.monachijski0 Re: Ten stary warchol zmienia zdanie co piec minu 24.08.06, 19:24
          Walesa lubi lewa noge, a poza tym popiera i "plusy dodatnie i plusy ujemne";
          jak cale lewactwo na forum

maciejtakitam napisał:

> pozniej pieprzy jak polamany ze Kaczynscy to Kaczynscy tamto, a pozniej BBC
          > daje artykol w ktorym walesa mowi"ze odchodzi z powodu Kaczynskiego" a teraz
          > zupelnie z innej paczki. Teraz jeszcze ta sprawa z Grassem(to samo, raz
          pozniej
          >
          > b). Ten idiota za przeproszeniem wpierw powie pozniej mysli. Pomimo ze ma
          > zaslugi dla polski irytuje mnie ostatnio wybitnie swoim debilstwem...Cala
          > prawda o Walesie to "niechcem ale musze"
      • wet3 Re: cadyk_z_sedesu 24.08.06, 18:05
        Nie masz sie czego obawiac. Nie mylisz sie. Kaczory tez nie sa moimi pupilkami.
        Bez najmniejszej watpliwosci sa jednak propolskie - w odroznieniu do wszystkich
        dotychczasowych sprzedawczykow.
    • basia capoditutticapi 24.08.06, 13:09

taka rola by Walesie sie podobala. honorowy pzrewodniczacy, honorowy prezydent - autorytet, do ktorego nawet urzedujacy przeydent przychodzil by po rade.

wizualizuje mi sie ogromny portret w pozie napoleonskiej, walesy , w centraalnym miejscu zjazdu solidarnosci. Tron dla niego samego, kolejka zwiazkowcow chcacych zlozyc hold i ucalowac reke.
      • a.k.traper Lechu, czyzbys zapomniał takiego hasła? 24.08.06, 13:29
        Socjalizm tak wypaczenia nie. PIS akurat kontynuuje, a że nie wszysto
        zrozumieli to tak to wygląda.Miałes madrych doradców dzięki którym urosłeś do
        rangi symbolu.Wybrałes inaczej opluwajac ich, teraz się kopiesz z
        nieudacznikami, jestes między swoimi, o co Ci chodzi?
    • maria-anna Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarnością 24.08.06, 13:09
      Czy "galba" mógłby zmienić płytę? A tak poważnie. Jest to ważna decyzja
      p.prezydenta. Ja sama pamiętam moment,kiedy odbierał znak "S" GW.Jak ten
      czas szybko leci...
    • gw_klamcy111 TW Bolek taki spokojny agent 24.08.06, 13:15
      jakiz lalany, cała esbecja jest z niego dumna i GW też.
      • ab554 Re: TW Bolek taki spokojny agent 24.08.06, 13:18
        A juz myslalam , ze bedzie spokoj i Solidarnosc oleje Walese ,ale zlitowali sie
        nad nim i cyrk zacznie sie od nowa.Ciekawe , czy kapciowy bedzie trzymal parasol?
    • zyks Wszystko razem-żałosny kabaret. Galba-widz, który 24.08.06, 13:19
      z ostatniego rzedu usiłuje dopluć się na scenę i wziąć w ten sposób udział w
      spektaklu :)
    • grzela53 Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 13:22
      galba, kto ciebie upoważnił do wypowiadania się w imieniu wszystkich polaków
      ???????????
    • posik Nie ma kłótni między mną a "Solidarnością 24.08.06, 13:26
      Ja też nie kłócę się z Solidarnością ale nie należę do niej od dawna. Bolek
      czeka aż prezydent przyjdzie do jego biura zaprosić go na obchody rodznicy? A
      czemu Bolek nie przyszedł do mnie i nigdy nie zaprosił na żadne święto?
    • janciowy Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 13:43
      ty porąbany baranie jaki 'bolek', skoro nie masz zwykłego szacunku do Wałęsy,
      dzięki niemu choćby możesz s.ać tu swoim bzdetem, to miej szacunek dla tych
      którzy to będą czytać, a nie znasz ich - ty zakało ludzkiego rodu. Od Wałęsy się
      odwal, nie tacy jak Ty mogliby Go oceniać , a tego nie robią.
    • seppuku Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 13:47
      galba napisał:

> Oj Bolek, Bolek. Nikt po tobie płakał nie będzie. Chcesz to przychodź na
      > uroczystości, nie chcesz to siedź z Mietkiem przed telewizorem. Polacy mają
      > to gdzieś.
      Hej, Michta - ty nie jesteś Polakiem , to nie zabieraj głosu w naszym imieniu ty
      żydowski popychlu. Pozazdrościłeś Joli z Klewek i mogłem zobaczyć w TVP jak
      wygląda czołowy pisdzielec z forum wyborczej. No więc czarne włosy, czarne oczy
      i twarz Dzikiego Bronka - z taką twarzą jak Dorn czy inny
      Żyd z PIS-u to dnia byś poza gettem w okupację nie przeżył. ZAMILCZ
      GUDŁAJU !!!
      • nastromo2 Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 13:59
        no tak jaka gazeta tacy czytelnicy.poziom trybuny ludu ot co.ty secostam masz
        najwyrazniej problemy z tozsamoscia i moze czas na jakas opinie bieglych
        psychiatrow w twojej sprawie? a swoja droge to walesa zachowuje sie jak
        szesciolatek w piaskownicy i nie zauwazyl pewnie ze sa zawaodowe kabarety w
        polsce o wiele lepsze. no tak ale on nie oglada telewizji bo nie ma tam nic na
        skokow przez plotki.
    • www2000 OTAKE Polskę Pan walczył i teraz wstyd się pokzać 24.08.06, 13:56
      A przydała by się Solidarność3 bo powodów jest znacznie więcej niż było
      kiedyś,panowie z solidarnosci zapomnieli o jakie postulaty walczyli bo się
      włączyli do polityki i o zwykłych ludziach zapomnieli liczy się kasa i układy
      polityczne.O co Panu chodzi z tym wystapieniem z S????
    • o90 Wałęsa - prosze 24.08.06, 14:01
      odejdz
      zniknij
      po prostu przestan...
      • ax4 Re: Wałęsa - prosze 24.08.06, 14:10
        zbyt piekne aby bylo prawdziwe, pozatym GW potrzebuje tego blazna do reklamy PO
    • wojtek2784 Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a Śniadkiem ? 24.08.06, 14:17
      Nowy przewodniczący trochę za mało widoczny , trochę jak "klient" nowej
      oligarchii?
    • uu1 Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 14:18
      "Jesteśmy trochę w sytuacji dziecka, którego rodzice się rozwodzą i oczekuje
      się, że dziecko będzie pokazywało, którego z rodziców kocha bardziej. My
      szanujemy oboje rodziców" - dodał lider "S".
      Tak się tworzy historię. Pan L. Kaczyński ojcem/matką "Solidarności". No comment.
    • maxman01 LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentura. 24.08.06, 14:27
      Jest On smutnym przykladem jak dalece Polacy stali sie konfidentami,
      co PRL zrobil z ludzi. Teraz te pożałowania godne klamstwa, tlumaczenie sie
      z kolaboracji i komformizmu moralnego swiadcza jak gleboko prl-owska
      metalnosc siedzi w tych ludziach. Nieprawda jest ze z UB "musialo sie rozmawiac"
      - rozmawiali ci, ktorzy sie na to godzili. Po 1956 PRL nie byl koszmarem
      stalinowskim, przekształcil sie w bagno moralne dla karierowiczow.

Dokumenty IPN -"Bolek"
      www.sw.org.pl/bolek.html
      • uu1 Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 14:51
        > Po 1956 PRL nie byl koszmarem
        > stalinowskim, przekształcil sie w bagno moralne dla karierowiczow.
        Ja bym to nazwał r a j e m dla karierowiczów. Bydlę zawsze znajdzie
        sprzyjające warunki.
      • jm19 Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 15:42
        Sredeczne dzięki "maxman01" za stronę www. Wydrukowałem sobie całą teczkę TW
        Bolek.
        Lektura jest pasjonująca!!!

Na miejscu Lecha Wałęsy najzwyczajniej w świecie palnąłbym sobie w łeb!!!!!

Ale przecież TW Bolek Wałęsa, to nie Ernest Hemingway!
        • conkret Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 15:44
          zobacz jeszcze to 3 ostatnie pozycje:
          www.iskry.pl/modules.php?name=Web_Links&l_op=viewlink&cid=6
          • silesius.monachijski0 Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 17:02
            dziekuje za linki; niektore juz mialem; za to obejrzalem z wielkim wzruszeniem
            film o x. Popieluszce; moznaby zapytac, jak czuja sie obroncy zbrodniarza
            Jaruzela; ale czy oni potrafia wogole cokolwiek czuc, cokolwiek rozumiec, i
            zrozumiec? mocno w to watpie; kto nie poczul - wielokrotnie - zomowskiej paly
            na plecach i nie "zasmakowal" w kopniakach w zebra, ten bedzie mial trudnosci,
            zeby zrozumiec; takich doswiadczen nie mieli nawet Walesa, Kuroin i Michnik;
            ich moze i przesladowali, ale nigdy nie bili, bo "szum by sie zrobil"; dlatego
            Bolek jest teraz taki arogancki w stosunku do tych, ktorzy - m.in. - i za niego
            brali teg baty; no coz: "dziekuje" agencie Bolku; juz teraz wiem, ze bili mnie
            za wolnosc i za Polske; nie za Ciebie, Michnika czy Kuronia

conkret napisał:

> zobacz jeszcze to 3 ostatnie pozycje:
            > www.iskry.pl/modules.php?name=Web_Links&l_op=viewlink&cid=6
            • czat-man Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 18:06
              silesius.monachijski0 napisał:
              kto nie poczul - wielokrotnie - zomowskiej paly
              > na plecach i nie "zasmakowal" w kopniakach w zebra, ten bedzie mial trudnosci,
              > zeby zrozumiec; takich doswiadczen nie mieli nawet Walesa, Kuroin i Michnik;
              > ich moze i przesladowali, ale nigdy nie bili, bo "szum by sie zrobil";

Walesa "siedzial" w luksusowym Arlamowie. Musial sie uwiarygodnic.
              • silesius.monachijski0 Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 18:58
                po prostu wiedzial, czego chce; wladzy i pieniedzy; i dostal; a inni dostali po
                plecach; powiem krotko: spadaj Bolek; w niebyt

czat-man napisał:

> silesius.monachijski0 napisał:
                > kto nie poczul - wielokrotnie - zomowskiej paly
                > > na plecach i nie "zasmakowal" w kopniakach w zebra, ten bedzie mial trudn
                > osci,
                > > zeby zrozumiec; takich doswiadczen nie mieli nawet Walesa, Kuroin i Michn
                > ik;
                > > ich moze i przesladowali, ale nigdy nie bili, bo "szum by sie zrobil";
                >
                > Walesa "siedzial" w luksusowym Arlamowie. Musial sie uwiarygodnic.
                • pniewiak Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 19:09
                  ciekaw jestem czy Karol Wojtyła mu wybaczył, chyba tak był człowiekiem. Ale
                  Wałęsa to osoba (nie chcę pisac Polak) która go najbardziej zawiodła.
                  • silesius.monachijski0 Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 19:11
                    cos w tym jest; chyba nawet papiez bardziej cieplo patrzyl na Kwacha z zona niz
                    na Walese; po prostu przejrzal Bolka na wylot

pniewiak napisał:

> ciekaw jestem czy Karol Wojtyła mu wybaczył, chyba tak był człowiekiem. Ale
                    > Wałęsa to osoba (nie chcę pisac Polak) która go najbardziej zawiodła.
                    • pniewiak Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 19:27
                      upr.wsio.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=9
                      zawiódł się ale liczył na młodych Polaków
                      • silesius.monachijski0 Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 19:31
                        mam nadzieje, ze mlodzi Polacy tak szybko o Nim nie zapomna; jedyna to
                        nadzieja; choc GW robi wszystko, zeby zapomnieli o Jego naukach, i wnioskach z
                        nich plynacych

pniewiak napisał:

> upr.wsio.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=9
                        > zawiódł się ale liczył na młodych Polaków
                        • conkret Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 20:39
                          Jakimś może wyjściem w zorganizowaniu części młodych może być to:
                    • czat-man Re: LW - zawiedli sie na nim wszyscy poza agentur 24.08.06, 19:39
                      silesius.monachijski0 napisał:
                      > cos w tym jest; chyba nawet papiez bardziej cieplo patrzyl na Kwacha
                      > z zona niz na Walese; po prostu przejrzal Bolka na wylot

Masz racje, to bylo widoczne. Kiedys w czasie wizyty w Polsce
                      nawet zaprosil Kwasniewskiego do swojego papa-mobile, co
                      podobno bylo zdarzeniem bez precedensu.
    • radiomaryja1 a Bolek z drabiny to czasem nie spadł? 24.08.06, 14:32
      ostatnio coś pie.. od rzeczy...może te plusy ujemne mają zły wpływ na funkcjonowanie ostatniej komorki mózgowej
    • jm19 TW Bolek nigdy nie powinien być członkiem S!!! 24.08.06, 15:05
      Wałęsa nigdy nie czuł się związkowcem, wykorzystał cynicznie spontaniczny ruch
      społeczny do zrobienia dużych pieniędzy i urządzenia sie finansowego na całe
      życie i jeszcze dzień dłużej.

Dlatego ta cała szopka z występowaniem z Solidarności, to kolejna błazenada
      Wałęsy.

Jak można wystąpić z czegoś, do czego się nigdy nie należało!!!

Wałęsa ruch społeczny Solidarność traktował jak punkt totolotka, gdzie
      przychodzę, odcinam kupony i biorę kasę!

Wałęsa, to kliniczny przykła politycznego pasożytnictwa!!!
      • unicef123 Re: TW Bolek nigdy nie powinien być członkiem S!! 24.08.06, 15:34
        jm19 napisał:

> Wałęsa nigdy nie czuł się związkowcem, wykorzystał cynicznie spontaniczny
        ruch
        > społeczny do zrobienia dużych pieniędzy i urządzenia sie finansowego na całe
        > życie i jeszcze dzień dłużej.
        >
        > Dlatego ta cała szopka z występowaniem z Solidarności, to kolejna błazenada
        > Wałęsy.
        >
        > Jak można wystąpić z czegoś, do czego się nigdy nie należało!!!
        >
        > Wałęsa ruch społeczny Solidarność traktował jak punkt totolotka, gdzie
        > przychodzę, odcinam kupony i biorę kasę!
        >
        > Wałęsa, to kliniczny przykła politycznego pasożytnictwa!!!
        A i owszem , wiele zła zrobił naszemu narodowi.Ale to tylko kukiełka.
        Pajacyk , któremu wydaje się ( dalej niestety) ,że on coś mógł sam .he,he,he
    • prosolidarny Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarnością 24.08.06, 15:13
      Troche wiecej szacunku do czlowieka (p. Lecha Walesy), ktory pomimo
      jego "wyskokow" czy emocjonalnych wypowiedzi, jakie czasem mu sie zdarzaja,
      nadal cieszy sie -jako jeden z nielicznych (!!!) polskich politykow obok np.
      pana Bronislawa Geremka - uznaniem na Zachodzie! Takich ludzi Polska
      potrzebuje, poniewaz prawie cala obecna elita polityczna (PiS, LPR, Samoobrona)
      totalnie zrujnowala opinie o Polsce w rozwinietych krajach zachodnich. Inni
      ciezko pracowali, by krajowi wyrobic dobra opinie a rzadzacy swoim
      postepowaniem wszystko niwecza (a nie minal jeszcze nawet rok od objecia
      rzadow!). Wystarczy spojrzec do zagranicznej prasy... Glosujcie dalej na PiS,
      LPR, Samoobrone i kapitalistyczna PO - partie zajmujace sie wylacznie soba i
      chorymi sredniowiecznymi ideologiami (w czasach, gdy sa sprawy o wiele
      wazniejsze, jak niebezpieczna -dla ludzi biednych- globalizacja i bezrobocie) a
      po latach (!) zobaczycie, jak ten wazny czas przespano poswiecajac go na
      polityczne utarczki. Wtedy bedzie za pozno.
      • unicef123 Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 15:33
        a na kogo nie z w/w mamy głosować ?
        Usiwadom nas.Jeśli łaska .
        • prosolidarny Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 16:20
          Zgadzam sie, ze wybor trudny (!), ale sa w Polsce partie/ugrupowania bardziej
          socjalne, ktore po prostu sie dzis nie licza. Do takich zaliczylbym -majac na
          uwadze, ze wyboru wielkiego nie ma- np.
          Nowa Lewice, czy nawet pomysl Borowskiego (SDPL), ktory chcial sie od tonacego
          swego czasu w korupcji i spadajacego w sondazach SLD odciac. Ja generalnie
          polecam glosowac na partie, ktore w parlamencie nie sa dzis reprezentowane
          (obojetnie jakie, byle by nie reprezentowaly agresywnej ideologii i byle by
          opowiadaly sie po stronie ludzi biednych a nie po stronie drapieznych
          kapitalistow). Wszystkie obecne w parlamencie juz wiele razy ze zwyklych ludzi
          zakpily. Wiem, o czym mowie, gdyz znam bardzo dobrze sytuacje w Niemczech i
          dzis te najwieksze partie (zarowno CDU jak i SPD) niewiele sie roznia i
          reprezentuja interesy wielkich koncernow. Ludzie biedni malo sie licza. A np.
          byla posel SPD pani Lilo Friedrich po okresie bezrobocia (nie znalazla zadnej
          pracy) pracuje po 7-letnim pobycie w Bundestagu jako...sprzataczka i zaluje
          swoich poprzednich decyzji w trakcie glosowan nad ustawami dotycz.
          bezrobotnych. Zycze Polsce z serca, by nie znalazla sie w takiej sytuacji,
          gdzie tylko bogaci sie licza. Ani PO ani PiS ani Samoobrona ani LPR ani cala
          reszta obecna w Sejmie nie zrobia dla ludzi nic, bo JUZ UDOWODNILI, ze zajmuja
          sie TYLKO SOBA i chorymi ideologiami. Pozdrawiam.

unicef123 napisała:

> a na kogo nie z w/w mamy głosować ?
          > Usiwadom nas.Jeśli łaska .
          • unicef123 Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 16:59
            kazda partia na poczatku jest nastawiona do poprawy bytu ludzkiego ale mijaja
            lata i punkt widzenia zaczyna zależec od punktu siedzenia.
            Trwajace konflikty i wywlekanie jakis dziwnych spraw męczy jak diabli.
            Nie widze zadnej partii ( nowej ) której możnaby powierzyc rzadzenie państwem
            Z całym szacunkiem dla SDPL i pana Borowskiego ale nie wierze w reinkarnację
            polityki socjalnej .
    • unicef123 Re:Nie może już być kłótni tam 24.08.06, 15:31
      gdzie nastąpił podział majątku ( po rozwodzie ).
    • jean.poquelin Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 24.08.06, 16:06
      Hmm, Walese podziwiam. Ale moglby robic cos innego, nie politykowac....
      • katiamar1 Był taki piękny film... 24.08.06, 16:25
        "Bulwar zachodzacego słońca" - mam wrażenie że Wałęsa go nie oglądał. Może wtedy
        coś by zrozumiał...
    • edek47 Wałęsa sie miota, bo chce zaistniec... 24.08.06, 16:31
      zalosny jest ten facio.
    • amanasunta53 Przecież to TWOJA Solidarność .Sam zmieniałeś 24.08.06, 16:50
      statut przed ,,Okrągłym Stołem''( nie ty napisałeś to fakt,ale tylko dla
      tego.Nie porzuciłeś swojego dziecięcia, wychodowanego na piersi karmiącego Cię
      przez lata 80-te Kiszczka i jego służby.
      • wet3 Re: amanasunta53 24.08.06, 18:12
        amanasunta53 napisał:

> przeciez to twoja Solidarnosc. Sam zmieniles przeciez statut przed ,,Okrągłym
        Stołem''( nie ty napisałeś to fakt,ale tylko dla
        > tego.Nie porzuciłeś swojego dziecięcia, wychodowanego na piersi karmiącego Cię
        > przez lata 80-te Kiszczka i jego służby.

Mylisz sie. Bolek nalezal so Solidarnosci tylko "z zapisu", natomiast z glebi
        serca zawsze nalezal i nalezy do czerwonego lewactwa.
        • amanasunta53 Podobno ,,nie chciał ale musiał''.Pozdrawiam. 24.08.06, 18:19
          wet3 napisał:

> amanasunta53 napisał:
          >
          > > przeciez to twoja Solidarnosc. Sam zmieniles przeciez statut przed ,,Okrą
          > głym
          > Stołem''( nie ty napisałeś to fakt,ale tylko dla
          > > tego.Nie porzuciłeś swojego dziecięcia, wychodowanego na piersi karmiąceg
          > o Cię
          > > przez lata 80-te Kiszczka i jego służby.
          >
          > Mylisz sie. Bolek nalezal so Solidarnosci tylko "z zapisu", natomiast z glebi
          > serca zawsze nalezal i nalezy do czerwonego lewactwa.
    • fromwindsor Tytul dla Walesy 24.08.06, 16:53
      Po co Sniadek i reszta czlokow NSZZ Solidarnosc ma sie "narazac" Walesie-
      wystarczy ze Kaczynscy maja u niego kreche.
      Niech wiec on sam zaproponuje sobie ten tytul i niech po glebszym namysle- za
      czy rowniez przeciw- ten tytul SOBIE PRZYZNA.
      I niech nie placi za to zadnych skladek.
      Niech tylko na uroczystosc wreczenia tego tytulu da sie podwiezc...motorowka
      Sprobujmy odgadnac jaki to tytul zaproponuje Lechowi Walesie...sam Walesa?
      Stawiam na : Bolko Solidarrissimus
      A , jeszcze jedno z analizy tej przydlugiej wypowiedzi Walesy- w " protokole"
      tego tytulu niech tez bedzie napisane, ze biuro Prezydenta RP OBOWIAZKOWO
      ma "dzwonic" do biura Walesy z prosba o zatwierdzenie KAZDORAZOWEGO wystapienia
      Prezydenta RP.
      To w sumie powinno zaspokoic PROZNOSC Walesy....na jakis czas.
    • l005 Szanujcie pana Lecha 24.08.06, 18:09
      Bo to dzieki jego odwadze i zmyslowi politycznemu mozecie teraz kazdego mieszac
      z blotem i glosowac na Kaczynskich.
      • wet3 Re: Szanujcie pana Lecha 24.08.06, 18:13
        l005 napisał:

> Bo to dzieki jego odwadze i zmyslowi politycznemu mozecie teraz kazdego
        mieszac
        >
        > z blotem i glosowac na Kaczynskich.

Oczywiscie!!! Glupota tez nie ma granic.
        • l005 Re: Szanujcie pana Lecha 24.08.06, 18:19
          wet3 napisał:

> l005 napisał:
          >
          > > Bo to dzieki jego odwadze i zmyslowi politycznemu mozecie teraz kazdego
          > mieszac
          > >
          > > z blotem i glosowac na Kaczynskich.
          >
          > Oczywiscie!!! Glupota tez nie ma granic.
          -------------
          Prosze nie obrazac wyborcow.
          • wet3 Re: Szanujcie pana Lecha 24.08.06, 22:55
            Za to, ze zrobil z geby cholewe! Mielismy byc druga Japonia, a dzis 60% ludzi
            zyje ponizej minimum socjalnego - dzieki obaleniu przez Walese rzadu
            Olszewskiego!
      • amanasunta53 W mieszaniu z błotem Kaczyńskich nikt nie przebije 24.08.06, 18:25
        Lecha Wałęsy,nawet senator PO profesor ,,od stawonogów''.
        l005 napisał:

> Bo to dzieki jego odwadze i zmyslowi politycznemu mozecie teraz kazdego mieszac
        >
        > z blotem i glosowac na Kaczynskich.

• l005 W mieszaniu nikt Kaczyńskich nie przebije 24.08.06, 18:31
          Czy to prawda ze kiedys ktos palil postac Walesy?
          • amanasunta53 A czy pamietasz dlaczego? 24.08.06, 19:11
            l005 napisał:

> Czy to prawda ze kiedys ktos palil postac Walesy?
            • l005 Re: A czy pamietasz dlaczego? 24.08.06, 19:20
              Nie wiem dlaczego. Rowniez nie wiem dlaczego na dworcu centralnym bezdomny tak
              obrazil Prezydenta ze az za nim wyslali listy goncze. No coz inny prezydent.
              • silesius.monachijski0 Re: A czy pamietasz dlaczego? 24.08.06, 19:22
                kiedy na poczatku lat 90-tych Walesa przyjechal do Krakowa, zas znany
                anarchista Kurzyniec z kolegami zaczeli skandowac: "Lech Walesa kupa miesa", to
                ich od razu spalowano, i zapudlowano; no tak: masz racje; to byl "inny"
                prezydent

l005 napisał:

> Nie wiem dlaczego. Rowniez nie wiem dlaczego na dworcu centralnym bezdomny
                tak
                > obrazil Prezydenta ze az za nim wyslali listy goncze. No coz inny prezydent.
                • l005 Re: A czy pamietasz dlaczego? 24.08.06, 19:27
                  Czy wyciagnieto ich z domu, czy zatrzymano na pare godzin aby przerwac nie
                  autoryzowana demonstracje? Cos jak niedawno w poznanskiej paradzie rownosci?
                  • silesius.monachijski0 Re: A czy pamietasz dlaczego? 24.08.06, 19:37
                    mocno ich pobito i zapudlowano, bo zamierzali zaprostetowac
                    przewiwko "dworskiemu" stylowi sprawowania prezydentury przez Walese; i tylko
                    za to

l005 napisał:

> Czy wyciagnieto ich z domu, czy zatrzymano na pare godzin aby przerwac nie
                    > autoryzowana demonstracje? Cos jak niedawno w poznanskiej paradzie rownosci?
    • tango9 Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarnością 24.08.06, 19:23
      Wałęsa nie lubi Kaczyńskich i zachowuje się nie jak polityk, tylko chłopiec z
      piaskownicy na peerelowskim osiedlu. Swoje zrobił. Czy był bolkiem czy lolkiem
      to dzisiaj nie jest ważne. Półjajowi Kaczyńscy niczego nie zbudują. Raczej
      dokończą burzenie powiedzmy "Warszawy" po powstaniu powiedzmy "Solidarności". W
      Polsce brakuje niestety elit politycznych. Zamiast know how jest tylko hał, hał.
      • wet3 Re: Wałęsa: Nie ma kłótni między mną a "Solidarno 25.08.06, 01:26
        Wiadomo dobrze o ktorej "Solidarnosci" Bolek mowi - o tej ktora przejela
        autentyczna Solidarnosc i zbastardyzowala jej idee. Zaczelo sie okraglym stolem
        i trwa do dzis ...
        Moze powiedzialby to samo Panstwu Gwiazdom, Walentynowicz, Switoniowi i
        tysiacom innych. Wtedy dopiero widzielibysmy czy Bolek mowi prawde!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka