Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

chyba się zaraz zabiję

IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 16:01
    właśnie kupiłam sobie rolki i "rozbijam się" w nich na razie po domu. czy
    ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z rolkami? brat doradził mi, żeby kupić
    zapinane na klamry i lżejsze. zastanawiałam się wcześniej nad rolkami z
    Rossigniola - wiązane i cięższe, ale kosztują ok. 400zł. za moje dałam ok
    200zł firma Signa albo Abisal (nic mi to nie mówi). ale nie chodzi o firmę,
    ja się po prostu na tym nie znam, czy te bardziej plastikowe mogą po pewnym
    czasie zacząć np. trzeszczeć? jeszcze mogę je do poniedziałku oddać
    Obserwuj wątek
      • kochanica.francuza a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? 16.04.04, 17:16
        bo np. w łyżwach plastikowych to w ogóle się nie da jeździć... - one sa po to,
        żeby utrzymać na lodzie właścicielkę i nie dać jej się niczego nauczyć.
        • Gość: ewa Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 17:25
          są niektóre bardziej plastikowe - te na klamry, a te wiązane mają więcej
          materiału, a mniej plastiku
          • kochanica.francuza Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? 16.04.04, 17:33
            Gość portalu: ewa napisał(a):

> są niektóre bardziej plastikowe - te na klamry, a te wiązane mają więcej
            > materiału, a mniej plastiku
            To ja bym stawiała na mniej plastikowe.Lepiej przylegają do nogi?
            Ale tylko analogicznie, bo na rolkach nie jeździłam nigdy, za to na łyżwach
            nieźle.
            • Gość: ewa Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 17:47
              w zasadzie przylegają tak samo. ja też nigdy wcześniej nie jeździłam, stąd moje
              pytania. nie wiem np., czy lepiej jeździ się w cięższych czy lżejszych. moje
              jeżdżenie wzięło się stąd, że córka rośnie, zaczynają się rowery rolki, wrotki
              i mam nadzieję, że będziemy jeździć razem. mam jeszcze trochę czasu, bo ma
              dopiero 3 lata
        • lady Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? 16.04.04, 17:33
          kochanica.francuza napisała:

> bo np. w łyżwach plastikowych to w ogóle się nie da jeździć... - one sa po to,
          > żeby utrzymać na lodzie właścicielkę i nie dać jej się niczego nauczyć.

oo, popatrz, a ja w nich piruety wywijam jak złoto... może to jednak kwestia tych lat w szkółce łyżwiarskiej, a złej baletnicy, wiadomo, co się dziej...?
          • kochanica.francuza Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? 16.04.04, 18:01
            lady napisała:

> kochanica.francuza napisała:
            >
            > > bo np. w łyżwach plastikowych to w ogóle się nie da jeździć... - one sa po
            > to,
            > > żeby utrzymać na lodzie właścicielkę i nie dać jej się niczego nauczyć.
            >
            > oo, popatrz, a ja w nich piruety wywijam jak złoto... może to jednak kwestia
            ty
            > ch lat w szkółce łyżwiarskiej, a złej baletnicy, wiadomo, co się dzieje...?

Może. Nie każdy jest niedoszłą olimpijką.
            >
            >
            >
          • Gość: lolka Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? IP: *.acn.waw.pl 16.04.04, 22:42
            w plastikach sie dobrze jezdzi, ja kiedys duzo jezdzilam, mialam zapinane na
            klamry i to duzo wygodniejsze jest, bo sie szybciej zapina, a ze sznurowkami
            trzeba sie meczyc, zeby dobrze zasznurowac.
            rolki za 200 zl?? to troche malo, wiec nie wiem jak z jakoscia.
            ja bym ci polecala przejechac sie w nich po dworzu, zobaczysz czy nie halasuja
            za bardzo. jezeli masz za twarde kolka to moze ci sie ciezko jezdzic po np
            kostce z ktorej ostatnio jest porobione wiekszosc chodnikow.
            ja bym raczej polecala rolki znanych firm i sprawdzonych np. roces,
            rollerblade, roxa, ewentualnie roller derby
            aha a mozesz napisac jakiej wielkosci masz kolka i jakiej firmy lozyska??
            • Gość: e Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 11:22
              na kółach pisze signa 72-24mm i 85A
            • marseille30 Re: a co, sa "bardziej" i "mniej" plastikowe? 04.05.04, 19:02
              Jesli macie ochote pogawedzic o rolkach- zapraszam na nowe forum:-)
      • magdzie Re: chyba się zaraz zabiję 04.05.04, 19:31
        nie polecam plastikow, tzn. calych plastikowych. mam rolki firmy : ACTIVE,
        zaplacilam za nie niecale 200zł ( cena promocyjna). normalnie kosztuja okolo
        350zł. sa sznurowane, z klamra,kolka kauczukowe, do jazdy rekreacyjnej. polecam
        wiazane, mozna wygodniej dopasowac do nogi i stopy.
        godne polecenia do jazdy rekreacyjnej sa: rossignol, rollerblade, bauer, active.
        jezeli Twoje sa typowymi plastikami-radze oddac. w czasie jazdy beda Cie
        uwierac, ( wyjatek rossignol oraz rollerblade-ale klasa rolek jest zdecydowanie
        wyzsza od konkurencji). dobre rolki-cena okolo 300 zł i w gore
      • smellsliketen Re: chyba się zaraz zabiję 06.05.04, 16:06
        Tytuł wątku przerażajacy!!!!
        A tu o bardziej palstikowych rolkach
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka