kot.prezesa 31.08.06, 13:49 jak można świętować rocznicę porozumienia z komuną ?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poszeklu Co w tym czasie robi Bolek? 31.08.06, 13:50 Co w tym czasie robi Bolek? Zapija sie z Kiszczakiem i Mietkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: pije z Adasiem i Urbanem 31.08.06, 14:33 Co w tym czasie robił jeden z kartofli? - pisał pracę powołując się na Lenina Co w tym czasie robił ojciec Romana Wielkiego? - szykował się do pomocy Spawaczowi we wprowadzaniu stanu wojennego Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: pije z Adasiem i Urbanem 31.08.06, 14:35 Ale wtedy były Takie Okoliczności. Co oczywiście dotyczy tylko członków Układu Rządzącego Odpowiedz Link Zgłoś
nicolson1949 Jaruzelski dał nam wolność, a Kaczyński ją odebral 31.08.06, 15:15 ! Odpowiedz Link Zgłoś
mundo.v Re: Co w tym czasie robi Bolek? 31.08.06, 13:57 poszeklu napisał: > Co w tym czasie robi Bolek? > Zapija sie z Kiszczakiem i Mietkiem? Z Mietkiem, to pewnie i tak. Czy Z Kiszczakiem to juz niekoniecznie, bo Kiszczak zapewne czci Sierpien z kolegami Kaczorow Giertychami I Lepperem wspominajac nieagenta Kuronia..... Kartoflany Kaczor naprawiajacy krzywdy...toz nawet Giertych by sie usmial:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: Co w tym czasie robi Bolek? 31.08.06, 14:14 Bolek pił z Stolzmanem... www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm Odpowiedz Link Zgłoś
janciowy Re: Co w tym czasie robi Bolek? 31.08.06, 15:32 poszeklu , tylko po szeklu ty semicka mendo chcesz za swoje rzygowiny - nie dam , to za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Co w tym czasie robi Bolek? 31.08.06, 16:16 oprowadza warszawską wycieczkę po i mówi o różnych intencjach którymi kietowali się strajkujący. co to za intencje panie Bolku? Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Jestem dumny z... 31.08.06, 13:57 ..nie-mojego prezydenta ! To był rzeczywiście wielki okres w życiu naszego narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jestem dumny z... 31.08.06, 14:57 Kaczynski nie jest moim Prezydentem, ma niski lot. Odpowiedz Link Zgłoś
bezlitosny Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:06 kot.prezesa napisał: > jak można świętować rocznicę > porozumienia z komuną ?! A konkretniej to wręcz z żydokomuną. Negocjator ze strony władz, tow. Mieczysław (Mojsze?) Jagielski mówił z bardzo charakterystycznym akcentem.... Odpowiedz Link Zgłoś
nesia99 Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:07 pewnie że warto jakby nie było tego porozumienia to nie pisałbys tych głupot w internecie bo po pierwsze nie miałbys dzisiaj komputera a po drugie stałbyś teraz w kolejce za miesem z plikiem karteczek w łapie. Rumuni nie mieli okragłego stołu i przypomij sobie jak u nich wygladał koniec komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:16 nesia99 napisał: > pewnie że warto > jakby nie było tego porozumienia to nie pisałbys tych głupot w internecie bo > po pierwsze nie miałbys dzisiaj komputera a po drugie stałbyś teraz w kolejce > za miesem z plikiem karteczek w łapie. no właśnie,czy warto... w epoce kartek na mięso byłem szczupłym młodzieńcem a dziś jestem tłustym więźniem mojego komputera uzależnionym od internetu Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:23 100 % racji. Niektorzy to faktycznie zapomnieli... Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 15:30 chyba nie sugerujesz ze to zasluga tylko solidarnosci? roznica jest taka, ze dzis ludzie nie stoja w kolejkach, bo nie maja w rekach karteczek ktore sa papierami wartosciowymi. a jak szukasz porownan, to spojrz na polwysep iberysjki i co gorsza dla dumy polakow, oni byli pierwsi. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:08 a kartofle co w tym czasie robily ? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:21 sadzily buraki... Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: P___nt: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 15:23 > a kartofle co w tym czasie robily ? Jak to co? Podkuliły ogony i siedziały cicho jak mysz pod miotłą. Odpowiedz Link Zgłoś
eejas maly człowiek.. nie na swoim miejscu.. 31.08.06, 14:13 i doskonale widać to w gdańsku.. kim on jest przy wałęsie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: maly człowiek.. nie na swoim miejscu.. 31.08.06, 14:58 Kaczynski przy Walesie to bardzo maly format. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:14 tyle lat po a oni nadal chcą szukać agentów rozliczać wieszać czy nie lepiej wybaczyć ? w niedziele rano do kościoła a po południu dla kogoś kara śmierci prawdziwy polski katolicyzm oddciac sie od tego gówna i starać sie żyć normalnie a nie w każdym nawet JP II dopatrywac sie agenta SB Odpowiedz Link Zgłoś
falicja100 Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:24 > w niedziele rano do kościoła a po południu dla kogoś kara śmierci prawdziwy > polski katolicyzm prawdziwy 'Godfather'... w Times'ie podaja, ze Jezus tez by agentem... Odpowiedz Link Zgłoś
adalbert_august Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:21 Można to by porównać do pewnego przykładu. Świętujesz swoje urodziny? Jak możesz świętować swoje urodziny? Jak można świętować porozumienie duszy z ciałem? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Irasiad jest bardzo zdenerwowany 31.08.06, 14:30 "Jest w naszej ojczyźnie niejedna krzywda i wiele niezapłaconych rachunków. Wiem o tym, próbujemy to zmienić" - powiedział Lech Kaczyński. ************************************* Zwiększając liczbę krzywd i niezapłaconych rachunków? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Irasiad jest bardzo zdenerwowany 31.08.06, 14:59 Irasiad, to stan mysli tego malego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:32 udany "ruch ludowy" oplacony przez CIA hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Prezydent: niepodległa Polska to sukces .... 31.08.06, 14:33 ...Solidarnosci, czyli pracownikow SB i ich agentow jak wskazuja ostatnie badanie historykow IPN. No to komu naleza sie ordery? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Niepodległa i bezrobotna, to czyj sukces ? 31.08.06, 14:36 Że bezrobotna to fakt , ale czy suwerenna , to się jeszcze okaże ? Zobaczymy , pożyjemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Lech Wałęsa - Lejba Kohne (agent SB "BOLEK")... 31.08.06, 14:40 www.polonica.net/zydkomunistaMazowiecki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa lubię abstrakcyjny humor 31.08.06, 14:53 Kaczyński pewnie też jest na tej liście? Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Czy to nastepny historyk z IPN wypowiada sie? 31.08.06, 14:59 Potrzebujemy wiecej takich opracowan. Polska dusza raduje sie! Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: Czy to nastepny historyk z IPN wypowiada sie? 31.08.06, 15:46 hotnews.pl/artpolska-432.html Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Lech Wałęsa - Lejba Kohne (agent SB "BOLEK"). 01.09.06, 01:27 niekompletna lista! brak Matki Boskiej Czestochowskiej- Krolowej Korony Polskiej ,prawdziwe imie Miriam z rodu Dawidowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Niepodległa i bezrobotna, to czyj sukces ? 31.08.06, 15:00 Kaczynscy potrafia zniszczyc wszystko. Szkoda, ze ziemia ich wydala. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niepodległa i bezrobotna, to czyj sukces ? 31.08.06, 15:34 wrojoz napisał: > Kaczynscy potrafia zniszczyc wszystko. Szkoda, ze ziemia ich wydala. ********************************* Istnieje jednak pewien pozytywny aspekt ich obecności. Zaczynamy być świadomi obecności w społeczeństwie tych samych sił, za które Niemcy się dziś wstydzą. Upada mit polskiej niewinności, a zaczyna rosnąć świadomość potencjalnych następstw tego, co za sprawą endecji, działo się w przedwojennej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 14:56 Czas Kaczynskich to czas stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 15:04 Święte słowa Panie Prezydencie! To Solidarność osiągnęła sukces a nie jacyś pojedynczy uzurpatorzy, którzy nadal twierdzą; to ja rozbiłem komunę, to ja pokonałem system, to ja jestem solidarnością!!! To jest profanacja!!! ________________________________________________________________________________ NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Solidarnosc nie jest tak wielkim symbolem 31.08.06, 15:27 Solidarnosc nie jest tak wielkim symbolem.Upadek "komunizmu", pisze tak w nawiasach bo w Polsce nigdy nie było komunizmu, nie był głownie zasługą Solidarnosci.Stało sie to mozliwe głownie przez plajte ekonomiczną ZSRR.Gdyby nie słabosc gospodarcza Zwiazku Radzieckiego to byłaby ingerencja sowiecka w Polsce i słuch po Solidarniosci dzis by zaginął a wszyscy agenci CIA z Solidarnosci skonczyliby na Syberii. Odpowiedz Link Zgłoś
blumen1 Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 15:22 Swiętują okres kiedy zapanował jeszcze większu burdel niż był wcześniej.Nigdy nie bykliśmy szczególnie mądrym narodem.Więc rządzą Polską takie barany.Ale to jest wpisane w historię naszego kraju.Dlatego chyba nigdy do Polski nie wrócę.Komuna trwała (trwa)kilkadziesiąt lat a rządy kościoła katolickiego 1000.Mówi wam to coś?Zawsze ktoś kogoś tępił a ci jak są od tylu lat przy korycie tak będą dalej.Teraz to się nazywa LPR i Radio(które)Ma ryja.Powodzenia rodacy mieszkający tam. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 kreowanie nowych ikon 31.08.06, 15:25 Z góry mówię: doceniam historyczną rolę Solidarności. Ale ciągłe wygłaszanie patetycznych mów, powtarzanie naburmuszonych nowych prawd wiary "IV RP", usiłowanie wmówić, że cały naród kocha swojego prezydenta, a jego głos jest Głosem Narodu - to umiejętności, w których celuje Lech Kaczyński. PiSokracja odbudowuje PRL i zastępuje dawne ikony nowymi. Moskwa została zamieniona przez Watykan. Dawni bohaterowie: Marceli Nowotko, Marian Buczek, Wanda Wasilewska zostaną wkrótce zastąpieni przez takie nazwiska jak Andrzej Gwiazda, Krzysztof Wyszkowski, Anna Walentynowicz. Tylko wystarczy zmienić tabliczki z nazwami ulic... Obowiązkowa dawniej nauka szkolna o historii przedwojennego ruchu robotniczego w Polsce zostanie zmieniona na kurs historii Solidarności Walczącej (przeciw Okrągłemu Stołowi). Precz z degeneracją państwa! Precz z kaczyzmem! Niech żyje wolna Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Sukces Narodu a nie rozowych kolaborantow 31.08.06, 15:29 Sukces Silidarnosci to sukces Narodu a nie rozowych kolaborantow z czerwonego harcerstwa i innych rzekomych "antykomunistow", co to po skonczeniu gry pozorow poklepywali "ludzi honoru" po plecach i ostentacyjnie sie z nimi obsciskiwali, o chlaniu gorzaly nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkameleon Re: Sukces Narodu a nie rozowych kolaborantow 31.08.06, 15:34 a solidarnosc zdradzala polske z amerykanami. powiedz mi, dlaczego USA jest lepsze niz ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Sukces Narodu a nie rozowych kolaborantow 31.08.06, 15:36 junkier napisał: > Sukces Silidarnosci to sukces Narodu a nie rozowych kolaborantow z czerwonego > harcerstwa i innych rzekomych "antykomunistow", co to po skonczeniu gry pozorow > > poklepywali "ludzi honoru" po plecach i ostentacyjnie sie z nimi obsciskiwali, > o chlaniu gorzaly nie wspomne. ************************************ Kaczyńscy również chlali gorzałę z ludźmi honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okre 31.08.06, 16:08 hej dupki zoledne z tego forum,wy domorosli politycy, zmowcie paciorek pod krzyzami powstancow z 1944, wybierzcie sie z modlitwa na groby zeslancow na bezkresnej Syberii,potem mozemy dyskutowac o porozmieniu z 1989r. Odpowiedz Link Zgłoś
chezare Prezydent: czas od Sierpnia'80 to wielki okres .. 31.08.06, 16:35 Mam prośbę , aby przyzwoici ludzie bojkotowali kaczyńskich i ich świtę, niech się pis brata z samoobroną na własny rachunek tak jak pzpr. Odpowiedz Link Zgłoś